Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Úvod do Groweru

 
Kontaktní a poradenské centrum závislostí STAGE 5 - Klikni zde pro originální téma
Stage 5
Dobrý den,

jsme pracovníci Kontaktního a poradenského centra závislostí STAGE 5, které sídlí v Praze.

Začali jsme vstupovat do internetových diskusí s cílem nabídnout pomoc lidem, kteří se potýkají s potížemi, které souvisí s užíváním psychoaktivních látek u sebe, nebo u svých blízkých.

Rádi bychom diskutujícím nabídli odpovědi v rámci možností internetového poradenství, případně je nasměrovali na služby našeho zařízení, anebo na zařízení jiné v blízkosti jejich bydliště. Naše zařízení nabízí individuální konzultace pro experimentátory a uživatele návykových látek, jejich rodinu a blízké.

Všechny naše služby jsou poskytovány zdarma, klienti je využívají zcela dobrovolně a lze je využít i anonymně.

Víc informací o nás naleznete na našich stránkách a FB (v podpisu). Budeme rádi, když nás kontaktujete.

Za STAGE 5

Miroslav Giljan

Kontaktní a poradenské centrum závislostí STAGE 5
Mahenova 4, 150 00 Praha 5
Poradenská linka: 605 319 926
http://www.progressive-os.cz/
https://www.facebook.com/kcstage5/
https://www.facebook.com/os.Progressive
Whoau
Dobry den!
Sluzby poskytujete bezplatne. Mohu se zeptat kdo Vas plati? Z ceho financujete svoji cinnost? Kolik cini naklady na Vasi praci a odkud se berou ty penize? Dekuji za odpoved.
Stage 5
Dobrý den,

ano – služby pro naše klienty poskytujeme bezplatně. Uvažujete správně, že tedy musíme mít jiné zdroje financování. Vzhledem k mezirezortnosti našeho zařízení (spadáme jak pod sociální, tak i zdravotní oblast), máme financování vícezdrojové. Hlavní dotační titul představuje Úřad Vlády s oborem Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky, dalším zdrojem je Magistrát hl. města Praha, MPSV, Min. zdravotnictví. Menší částky se nám někdy povede získat od městských částí, případně soukromých donorů. Přehled našeho financování naleznete ve výročních zprávách na našich stránkách zde:

http://www.progressive-os.cz/progressive/vyrocni-zpravy

Hezké dny.

Miroslav Giljan
Whoau
Z vyrocni zpravy 2015 ....

Náklady celkem 9 796 455,00
Mzdové náklady 5 556 459,00

Stacilo napsat ze vysavate statni penize ... no opravdu prinosna vec :)))
fikus37
Stage 5,asi jste nepochopily účel tohoto webu.
Canabis je hlavně rostlina co pomáhá léčit a né co člověku ubližuje!
Někteří politici(především v USA) již toto pochopily a legalizovali konopí jak pro lékařské,tak rekreační užívání.
Tento web je určen,především lidem co chtějí sami pěstovat tuto léčebnou rostlinu a nechtěji vyhazovat tisíce za předražené konopí v lékarnách.
Až naší politici především pan Blahuta a spol. přestanou brát úplatky od farmaceutických firem,tak jsem přesvědčen ,že do pár let se tato rostlina a výtažky sní,stanou nepostradatelnou součástí našeho lidského života.
Již ted je prokázáno,že tato rostlina pomáhá tisícum lidem.
Pokud SUKL a naši politici to nechápou,tak je zcela jasné,že farmaceutické firmy mají velký lobing a jejich vliv prorůstá do největších pater naší zkorumpované politiky.
KONOPÍ JE LÉK A NÉ DROGA!!!
metracek
Ja si prave naopak myslim ze tahle cinnost je velice zasluzna, chapu ze ji nebude nikdo delat zadarmo! A sem rad za kazdou korunu ktera skonci u vas misto u Fridricha!

Konopi je psychoaktivni latka a ikdyz ne kazdej hulic zkousi tvrdsi drogy, vetsina uzivatelu tvrdsich drog kouri i marihuanu. Jde se teda logicky domnivat ze muzou navstevovat tenhle web. A ona i marihuana muze cloveku zpusobit problemy kdyz to s ni prehani. Nevsiml sem si ze by stage 5 nekde psal nesmysly o skodlivosti marihuany. Verim ze za tim stoji vzdelani lide, kteri vedi jake riziko marihuana predstavuje realne. Ale ze by byla uplne bez rizik, to bych si ja rict netroufnul..
Whoau
Jedno pichnuti do hnizda a uz se rojej :))))) zadarmo to nikdo nerekl ale kdyz je vic nez pulka na platy no nevim :))) kolik asi bere pan riditel ? :))) a jake ma sluzebni auto ... Metracku mozna te zamestnajki kdyz poprosis :))) takovej odbornik ma cenu zlata dneska :)))
carlos
Whoau, vysvetli nam prosim co je divneho na tom ze vice jak pulka rozpoctu jde na mzdove naklady. Jedna se prece o poradenske centrum! Radi lide ne pocitace. Mas vubec predstavu o strukture rozpoctu podobnych organizaci?

Dopady nasledku drogovych zavislosti jsou bezne v zapadnich zemich reseny formou neziskovek s podporou statu. Nebo jsi snad genius, ktery vymyslel jiny model financovani? Rad si tu alternativu poslechnu. Opravdu nechapu co se zde snazis najit za problem. Cesko ma historii velmi funkcnich a efektivnivh poraden, at uz to byl Drop-In nebo Sananim, doporucuju si o tom neco zjistit nez zacnes kritizovat.
Whoau
Dyt pisu ze to je prinosna vec :)))) nebo ne ?
Whoau
Jojo jak v cesku neco dostane penize od ministerstva musi to byt zakonite ciste :) tak kristalove ciste ze to ciststi byt nemuze to je prece jasny ... o tom zde snad nikdo nepochybuje
Whoau
Me jen prislo smutne ze sem nikdo nepise tak jak sem napsal pichl sem do hnizda aby se to tu trosku vyrojilo a pan z te NEziskovky mel trosku radost :)))
carlos
Ted akorat rejes naprosto bez argumentu a jenom se zesmesnujes.
Whoau
Promi nechtel sem shazovat vaznost a odbornost tohoto webu :))))
carlos
citace:
Původní příspěvek od Whoau
Me jen prislo smutne ze sem nikdo nepise tak jak sem napsal pichl sem do hnizda aby se to tu trosku vyrojilo a pan z te NEziskovky mel trosku radost :)))
kdo si vlastne myslis ze jsi, ze muzes nekoho, kdo dela zasluznou vec, jen tak urazet? Z tveho stylu jednani je mi spatne. Co jsi ty dokazal?
Whoau
Ja ? :))) registroval sem se tady co vic si ty odeme muzes prat ? :D
carlos
Podivej bud chces seriozne diskutovat a tedy mel bys prinest nejake argumenty do diskuse, anebo tu proste jen prudis a v tom pripade si zaslouzis ban. Tak si to rozmysli.

Delas tu akorat ostudu.
koles
Whoau: Prinosna byla jen tva prvni otazka, zbytek jsou zbytecne kecy. Jestli nemas neco k tematu, tak se uz dal nevyjadruj, jen to tu zasiras.

Pozastavovat se nad fungovanim neziskovek, reps. prispevkovych organizaci muze jen nekdo, kdo o tom nema ani sajna. Misto zbytecnyho flamu si radsi neco nastuduj (a pak prijd diskutovat, kdyz to bude k veci).

Na nabidce pomoci tohoto typu nevidim nic spatneho, naopak! Nepredpokladam, ze by tu bylo hodne lidi, co tuhle nabidku vyuzije, ale je dobry o tom vedet, ze tu neco takoveho je..

Kdybych byl moderator, tak tuhle "diskusi" nekompromisne promazu a necham tu cca tri prispevky, ktere jsou k veci (vcetne te tve prvni otazky). Trochu se nad sebou zamysli, cim prispivas komunite tady nebo obecne svemu okoli. Dik, cau
Whoau
Priznavam byly to prudya pouze prudy :) ano neverim nicemu co posveti ministerstvo a da na to penize v tomto state proste neverim. Je aspon dobre vedet ze tu je tolik odborniku na vsechno - vazne mysleno
fikus37
Můj názor je,že léčit ano, ale drogově závislé. Co je to vlastně droga? Alkohol,cigarety, konopí? Měkké, tvrdé?
Whoau
Chtel sem jen popichnout toho clena neziskovky aby se tu fakt neco delo. To se povedlo ale jinak nez sem myslel ... nechtel sem nikoho rozhodne nasrat omlouvam se :)
Stage 5
Zdravím a díky za výživnou diskusi.

K financování: Do celkové částky rozpočtu naší organizace, kterou tady uvádí Whoau spadá více projektů: Terénní program no Biohazard, Kontaktní a poradenské centrum závislostí STAGE 5, Program primární prevence na školách, Program Fixpoint – pracovní resocializace uživatelů návykových látek. Pokud vás bude některý z projektů zajímat mrkněte na naše stránky, nebo mi napište, rád vám zodpovím vaše dotazy ohledně toho, co děláme.

Značná část rozpočtu organizace jsou mzdové náklady. Je to podmíněno typem služeb, které poskytujeme. Naším úkolem je práce s lidmi v obtížné životní situaci. A tedy jsme placeni, za „nehmotné“ věci (sociální práci, poradenství, zdravotní ošetření…). Další výraznou složkou rozpočtu je zdravotnický materiál. Jedním z našich primárních cílů je ochrana veřejného zdraví prostřednictvím distribuce sterilních injekčních stříkaček mezi komunitu injekčních uživatelů drog.

Příspěvkové organizace a hlavně neziskovky si budou vždycky muset obhajovat, že to co dělají, není jenom plýtvání penězi daňových poplatníků. S obviněním, že se na této oblasti dobře živíme se moc nepotkáváme. Přeci jenom je naše cílová skupina hodně nepopulární a finanční prostředky se získávají obtížně. Spíše jsme častokrát konfrontovaní s tím, že pomáháme lidem, kteří si za to můžou sami, kteří si pomoc nezaslouží apod. Představa toho, že v této oblasti vyděláte velké peníze, je ale scestná.

Tady nabízím ještě mini nahlídnutí do našeho kontaktního centra.
Reportáž je zaměřena hlavně na nízkoprahové služby, které poskytujeme: https://www.youtube.com/watch?v=VNxy6VaA1-U

Hezké dny.

Miroslav Giljan
carlos
citace:
Původní příspěvek od fikus37
Můj názor je,že léčit ano, ale drogově závislé. Co je to vlastně droga? Alkohol,cigarety, konopí? Měkké, tvrdé?

Nejenom drogove zavisle. Zavisly muzes byt i na pocitacovych hrach nebo automatech. Lecit je potreba vsechny ty jimz zavislosti nejak negativne ovlivnuji zivot. A nemyslim si ze by se tento fenomen growerum vyhybal, prave naopak pestitele konopi mohou prijit se zavislosti do styku spise nez nepestitele. To je muj nazor.
LinChi
Nic ve zlým ale příjde mi absolutně směšně psát takovou reklamu na takový web .. je přeci jasný že každý kdo se alespon trochu věnuje Growingu tak si pěstuje pro sebe své učely at už rekreační nebo lekařské .... nemyslím si že frajer co kdysi hulíval géčka a ted jede čáry bude tady zaregistrovany a bude studovat jak proč co a jak s tou rostlinou když mu šlo jen o Stav.. :D prostě já bych souhlasil s Whoau :D je sic pravda že hovno se pak už nemá rozmazávat protože smrdí .. ale i tak .. Stage 5 by si měla dělat reklamu spíš na Fejsbůku na stránách jež hromadně nasledují Drogově zavislí :D snad víte co tím myslím :)
Whoau
Linchi dnes je proste moderni vypadat jako bojovnik za vse dobre :))) Osobne byt Carlos prejmenuju tento web na "Grower Vaclava Havla"
Whoau
Hlavne me zase nekamenujte :) blba sranda je taky sranda
masuro
šak te ta sranda stála taky BAN voe :D
carlos
Ban ho staly ty osobni urazky do PM co mi poslal... :smash:

Je to pubertak, kterej urazil koho mohl a pak z toho chtel vycouvat smazanim vsech prispevku, coz se samozrejme nepovoluje :D. Snad ho to nauci zodpovednosti..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma