Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Otázka k pylu - Klikni zde pro originální téma
Pingo
Zdravim,

Chci se zeptat, když sklizené a už suché kytky byli opýlené a je na nich trochu semen, je na nich i pyl nebo jen semena? a kdyby tam byl, je pořád aktivní? Můžou se opýlit i kytky které porostou ve stejném prostoru kde jsou uskladněné ty suché? Dekuju za pomoc.
Sezam
Ahoj, pyl tam samozřejmě být může a dokonce bude i aktivní, ale už suche palice ti samozřejmě neopyli, takže klidně skladuj u sebe :)
Pingo
Ahoj, myslím to tak aby mi ty suché neopylili nové živé které budou v boxu
Sezam
Tak to se už stát může :) pyl se může uchovávat měsíce, ne-li roky a bude mít stále svoji, účinnost :) jestli bude "slabší" netuším, ale riziko je tu značné :)
Pingo
A když kytky budou jen v růstový fázi tak jim od těch suchých nic nehrozí ne?
Sezam
Nemělo by, ale je tu šance, že na kytkách ten pyl zůstane a nadělá neplechu až přepneš, kdy se může znovu hejbnout třeba ofukem. Šance je sice minimální, ale je tu, takže bych se toho vyvaroval :)
koles
Pingo, v tvem pripade je riziko minimalni, takrka nulove. Pokud na tech suchych kytkach nejaky pyl zustal, je stary a prilepeny na pryskyrici. Musel bys s temi suchymi manipulovat v blizkosti kvetoucich a pak je otazka, zda je ten pyl jeste vubec aktivni. Ten sice vydrzi roky, jenze musi byt skladovan hlavne v suchu (vysoka vlhkost ho nici). Takze myslim, ze nic nehrozi (za predpokladu, ze ty suche nejsou samci ani hermafroditi, ze kterych by pyl primo padal).
Pingo
Nebudu je ani přepínat budou to jen feminizovane matky a pak z nich budou řezy na ven,delam to takhle každý rok ale tuhle sezonu se mi právě stalo s čím jsem nepocital, spoléal jsem se na to že jsou matky feminizovane takže jsem nedělal to co u regulérních že jsem je nechal poporust udělal z každý kytky 1-2 řízky označil jsem je a hodil je do 12h boxu a po dvou týdnech jsem věděl a vyházel jsem samce od matek. Tak se to mi to vymstilo a mezi těmi feminizovanymi byl jeden samec a ten se zamíchal do polí a bylo.takze kdo pracuje stejně jako já měl by přepínat i fem. matky protože je z toho pak pruser :-/ ale dekuju moc za vaše rady chlapí ,:-)
Sezam
Nemáš vůbec za co :) v tomto případě se nemáš čeho bát. Držím palce :)
Pingo
Díky :)
Mr.X
Box je dobre po každém kole dezinfikovat. A z femek pokud dobře vím tak samec není pouze hermous. U klonování femek procento hermafrodeni stoupá...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma