Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Revegging - Klikni zde pro originální téma
karlos120
Zdravím Growery,

vše začalo, že umřela mateční rostlina Sensi star (paradise seeds), byl jsem nucený přemýšlet jestli můžu situaci nějak zachránit, jelikož jsem ten model měl rád. V té době jsem zrovna sklízel poslední SS a tak jsem vyzkoušel revegging . Velké šance jsem tomu nedával, ale když po dvou měsících vypustila nové větvičky, tak jsem se rozhodl s Vámi podělit. Při sklizni když květinka povadla, ustřihl jsem 90% materiálu a nechal tři malé větve 20cm a na nich po jedné paličce. Zalil jsem ji vodou s dusíkem a dal do řízkovny na cca měsíc. Pak přestěhoval do matkárny a tam vyrašily za další měsíc z těch paliček nové větve. Zatím mají listy jen jeden cíp. Teď musím počkat až bude mít květinka 5 nebo 7 cípu na listu. Postupně bych chtěl udělat řízek a nechat ho vykvést a uvidím

http://www.imgup.cz/images/2016/12/12/DSC_0208.jpg


http://grower.cz/pestovani/navody/k...niky/11.html#78


Revegging aneb regenerace ze stonku!
Pokud vám hodně záleží na genetice a právě sklízíte nějakou dobrou rostlinku, tak můžete sklidit palice, a přesto nechat znova rozrůst kytku! Rostlinu necháte v květináči/bubbleru, aby zůstal zachován kompletní kořenový systém. Ufiknete stonek zhruba 20 cm nad zemí - důležité je aby pod řezem zůstaly nějaké větvičky/paličky! Tento stonek v květináči dáte pod periodu 18/6 (lepší je 24/0). Začnete přidávat hnojivo na růst a zvýšíte vlhkost. Pro zvýšení pravděpodobnosti úspěchu se přidává CO2 a celkově aby se všechny aspekty pěstění podřídily vegetativní fázi. Takto ztrýzněná kytka se za pár týdnů probere a začne znovu růst. Nyní můžete vzít třeba klony a máte genetiku zachovánu!

Celé tema , nove pospojovane a upravene je zde http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=17200 a tady jeste o nakvetlem řizku http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=22277
karlos120
Čaute všeci,
mám tu další foto, jak se tvoří čím dál lepší listy. Do 14 dnů tuším, budu dělat první řízky. Dále, jsem udělal lepší fotografii z blízka na ty staré,původní paličky.
karlos120
Čaute všichni co čtete a sledujete tento příspěvek. Revegging neroste tak rychle jako MonsterCroping. Takže musím stále čekat, než udělám první klon. Snad to stihnu zároveň s MC dát do jedné skříně. Revegging už má většinu pěticípých listů, ale na klonování se mi to ještě nezdá. Počkám ještě minimálně týden, než začnu klonovat.
Pěkné svátky všem

Zefram Cochrane
Reveg je opravdu možný a dokonce rozumně možný do určité fáze a možná dokonce až do fáze závěrečného kvetení V rámci svých pokusů jsem tak trápil své kytičky a zkoušel je i nařezat na klony.
No ze závěrečné fáze je to práce pro vraha a je třeba obnovit růst, než začnete řezat. Ale jak kytička projeví ochotu uznat že se zas roste tak je možno řezat ale opatrně aby mamina přežila.
Ale toto téma je důležité. Možná v budoucnu pomůže zachránit dobrou genetiku někomu jinému.
Omlouvám se ex post Karlos120 jestli jsem ti to nechtěně zaplevelil, ale jen mohu podepsat tvé zkušenosti.
karlos120
Ano,jak říkáš. Snad to někomu zachrání nějakou dobrou genetiku. :-D
crazyben
citace:
Původní příspěvek od Zefram Cochrane
No ze závěrečné fáze je to práce pro vraha a je třeba obnovit růst, než začnete řezat. Ale jak kytička projeví ochotu uznat že se zas roste tak je možno řezat ale opatrně aby mamina přežila.


Já řezal z kytek co byly v květu beze změn 12/12. Až řezy sem nutil zase k růstu... přežily to 2/3... cca 10dní kořenily pak hlína a dalších 10+ trvalo než začli opět růst. Zase sem řezal v průběhu květu (monster crop.)... nesnažil sem se "oživit" sklizenou kytku, to bude taky o něčem jinym asi.

Kytky z kterejch sem řezal žádnej velkej viditelnej stres nezažily, při takovym lolipopingu sem jim dával zabrat i víc.

jinak K+ pro karlos120
karlos120
Zdarec lidi,
tak jsem udělal dva klony z Reveggingu a budu se modlit aby délka té vegetativní fáze stačila. Jestli stihne zakořenit do 14 dnů, tak bych to měl stihnout dát společně s monsterCroppingem vykvést.


Čest práci soudruzi :D
Kazo
Krasne jedes Karlos120. Jen tak dal a at se podari. K+ tobe ;-)
karlos120
Zdravím všechny Growers,

jsem tady s rychlým reportem, že vše jede podle plánů. Klony Reveggingu zakořeňují jak mají a do konce měsíce se budou stěhovat do velkého boxu. U klonů Reveggingu jsou ty stonky poněkud tenčí oproti MonsterCroppingu. Uvidíme jaký bude mezi nimi rozdíl nadále...


Pěstu zdar







Řízkovna
karlos120
Čaute bando,

vše je přesazeno a experiment může pokračovat. Příště budou fotky od RVG zblizka. Vše je zasazeno v hlíně a svítím MH 600W zapnutou elektronickým předřadníkem na 400W. Nechám vše v růstu nějakou dobu a pak přepnu. Jen si říkám, když kouknu i na ostatní(oproti Monster Croppingu), že ten revegging je nějakej slabší. Bud´ to je samotným Reveggingem nebo jsem ty klony začal dělat brzo. No uvidíme. Matka RVG žije, takže za další dva měsíce udělám zase klony a ty už snad budou mohutnější.


at´se Všem daří....





Použita hlína
karlos120
Ahoj,

stále jedu 18/6, protože Revegging, (jak se ukazuje) jsem řízkoval dost brzy, přesazoval co nejdříve to šlo, takže je pěkně ve skluzu. Svítím zatím 400w MH. K tomu slabšímu Reveggingu, jelikož tam je stále dost místa, jsem přidal nový klon, co zatím stihl zakořenit. Tak uvidím co dokáže :D Foto příště. Modlím se, aby tam začaly růst palice, samozřejmě až přepnu :) . Zatím pěstu zdar a ať se daří všem
karlos120
Up
karlos120
KVETE TO!!!!


čaute všichni, musím říct, že to kvete. 10.2 jsem přepnul a dnes 19.2 už jsou vidět malinké paličky :D


Práci zdar
karlos120
Up..
karlos120
Čaute,

vše jede dál. Musím to prostříhat a trošku upravit. nestíhám malinko :D
karlos120
Up.

Prostříháno.
karlos120
Ahoj,

Story pokračuje,čas jde dál. Hnojivo biobizz. Výbojka přehozena z MH na čistý sodík 600W Pure bloom od Gibu. Všechny kytky někdy jednotlivě znova popíšu, pár jsem jich totiž přemístil. Teplota 27/20. Revegging není tak rozvětvený jako MC, ale jinak se mu určitě vyrovná. Škoda, že jsem nevyfotil kolik jsem toho vystříhal,jak se teď koukám na ty fotky, tak to moc poznat nejde :(


Zalívejte, ať to roste :D
borecshot
To je při každý úpravě všechny vyndaváš ?
karlos120
citace:
Původní příspěvek od borecshot
To je při každý úpravě všechny vyndaváš ?


čus,

nn , stačí vyndat první 2 maximálně 4 prostřední a dostaneš se všude. Ostříhám je jen jednou a pak už je vyndávat moc nemusím. Na to zalití dosáhnu ,když vyndám prostřední 4, až dozadu. :)
borecshot
To je to vyndavání a přendavání nestresuje? Jinak máš dobrej prales musí to bejt dobrej závan počítam ta 3týden květu ..
karlos120
Zdarec,

popsal jsem to znova, jelikož jsem již avizoval, že jsem nějaké květináče popřehazoval. Matka Reveggingu je stále v matkárně a vypadá to , že z ní mohu dělat další klony, jelikož vše vypadá dobře :D Radost....
karlos120
citace:
Původní příspěvek od borecshot
To je to vyndavání a přendavání nestresuje? Jinak máš dobrej prales musí to bejt dobrej závan počítam ta 3týden květu ..


Čus, nestresuje ani v nejmenším. Zaleju je tak za 10 min a jdu pryč. Fotka je z 25 dne květu, tuším

Ať to roste :)
karlos120
Zdravím Vás přátelé zeleného údolí :D

33. den květu Reveggingu. Na to jak brzy jsem přepnul , tak dobrý. Voní uplně stejně jako MC. :)



Ať Vám to roste.....
karlos120
Ahoj,


dnes jsem Vám vyfotil na srovnání původní SS (vlevo) z bývalé matky, který se mi dochoval jako jediný klon a Revegging (v pravo). Musíme brát v potaz, že Revegging jsem nenechal rozrůst, oproti původnímu SS. :) Tloušťka palic je ale stejná. Takže pohodička
karlos120
Zdravím,

včera jsem to hezky propláchnul a teď se ještě nafouknou. Udělal jsem noční fotky, jak to jen šlo. Aspoň nějaká změna
karlos120
Ahoj,

je tady konec ...... :)

propláchnuto

vyschnuto

suší se :)
karlos120
Tak musím po dlouhé době konstatovat, že revegging šel více do indiky a monstercropping do sativy. Je zvláštní že se ty matky po pul roce transformovaly každá jinak. Člověk by řekl že stejná odrůda bude stejná, ale není. Ty zásahy a to trápení co obě zažily byly brutální, každá se s tím poprala po svém...Pozoruju ze i matka jak stárne tak se u jejích klonů trošku mění jejich vlastnosti a struktůra, ikdyž nepatrně. (Třeba tak intenzivně nevoní jako kdysi)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma