Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
150x80x200, jaký světlo? A co sušení? - Klikni zde pro originální téma
Legy
Zdar,

zajímalo by mě, jaký světlo/kombinace světel by podle vás byla co možná nejlepší (a elektro nejeknomičtější) pro box o rozměrech 150x80x200. Jedu teď 2x 250W, ale trochu si pohrávám s myšlenkou 1x 400W nebo 1x 600W. (jasně, nejideálnější 2x400W, ale to nechci).
600W je už dost a hlavně ani pořizovací cena neni malá, takže to jen v krajnosti a případě maximálního doporučení.
Spíš váhám jen mezi variantama 2x250W a jednou 400W s velkým stínidlem. Jenže šířka 150cm mi přijde hodně jen pod 400 a kraje nebudou moc nasvícený, nebo se toho aspoň bojim. Mohli by i případní majitelé takovýho stanu k tomu pls vyjádřit?


A druhý dotaz. Vím vím, mám číst FAQ, znám metody, z vlastní zkušenosti, znám metody teoreticky, ale jde mi o poměr co nejmenšího s*aní se s tím a co možná nejlepší vůně. Můj problém je, že ať dělám co dělám, tak i geneticky dobrá a dobře pěstěná tráva mi po sušení voní jako seno. Jen když se to zmáčkne nebo trochu pomačká, tak se to rozvoní. Suším relativně pomalu, ve tmě, stonkama nahoru, prostě klasika, ale vůně sena mě štve.
Nějaký tipy?

A ještě mě tak napadá, máte někdo vyzkoušený dopad wattáže na výnos? Myslím tím, stejná kytka, stejný hnojky, stejná doba růstu, jen jiná wattáž? Např. že ve stanu 80x80x200 se udělá při stejných podmínkách z 250W cca 250g, při 400W cca 400g a při 600W cca 600g?
Jedu hlínu a tak G/W nepovažuju moc za reálný, ale ta úměrnost bude stejná...

Díkes! ;)
Váchy 55
Čau, já bych zvolil 2x250w s A-wingem Defender. Čtyřkylem to nedosvítíš do stran .. to je max. do těch 120-130cm. Věřím, že když budeš dělat vše jak se má, tak se g/w určitě přiblížíš. S tim sušením je to těžký..většinou to smrdí jak seno, když se to usuší rychle. Chce to včas dát do sklenic a pak už jen větrat nebo případně vysypat na chvíli v téplém prostředí materiál na plochu a pak zas zavřít do sklenic. Též je důležíté dobré oholení od veškerého listí. To taky někdy způsobuje vůni po seně. Nenech to hlavně přeschnout..je lepší to mít pořád malinko nedosušené a postupně dosušovat ;-)
Legy
Díky za reakci. Taky si myslím, že 2x250 není tak špatný kombo... I když kdo ví, jak by si s tim stanem poradilo 600W..
Dobře, zkusim to sušit dýl a dám to i dřív do sklenic, který pak jednou za čas vysypu na hromadu a zase zavřu, uvidíme, co to udělá, tohle taková dřina není ;)
Keen
600W si poradí s A-Wingem uplně v pohodě (mam 150*90*200), žádný řidší boky nebo tak něco, stejný jak uprostřed

S tim sušením mi nepřijde, že bys dělal něco blbě, zkus si vzít 1-3g a zavři je na den do zavařovačky, když ji otevřeš mělo by tě to praštit do nosu. Takhle ti to možná jen nepřijde jak sou vyvěšený v prostoru.
Legy
Paráda, dík za odpověď. Možná nakonec to 6kilo zkusim, mám teď na to celkem dobrou nabídku, jen to stínidlo je přehnaně drahý... Máš to velký? 100x70cm?
Keen
jj mam ten největší z nový revize tzn. Avenger Large. Teoreticky bys ho moh nahradit waveflectorem ale nevim jestli zvládne i uplně boky.
Legy
Super diky za info. Moh bys mi jeste napsat, jestli nejak resis chlazeni, pripadne mas cooltube nebo to das jen trochu vys nad kytky a ofuk to zvladne uchladit?
Keen
nechávam poměrně dost místa mezi vrcholkama a lampou - cca 50cm, v tomhle prostoru mam zavěšenej BLT větrák kterej dostatečně profukuje po celý ploše až na konec boxu.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma