Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Belladonna+něco k tomu(od semínek)-400w - Klikni zde pro originální téma
bruno.kudrna
Zdravím
Tak sem se rozhodl,že sem taky něco přihodím.
Je to můj druhej pokus o in.Ten první bych považoval za katastrofu a snad ho ani nepočítal.Byl sem nedočkavej a chyběly mi tam celkem důležitý věci jako odtah,stínítko bylo kus plechu co sem našel v garáži ohnul na koleně atp.No nic..., máme tu druhej pokus.
Box mám ve sklepě kde je stálá teplota 17-18,ať se děje co chce.Což je sice fajn ale zase se špatně větrá a celkem se tam daří plísni.Celej sem ho vystěhoval,vyklidil a vydezinfikoval(ten sklep).No smrad tam byl ještě dva dny:teef:.
Tímto zároveň žádám o radu co použít jako prevenci co na kyti proti plísni,že bych to v růstu sem tam pro sichr stříknul...
A k věci,Box-Dark Street II 90x90x180
Lampa růst,květ-Sunmaster400w Dual spectrum/NTS400wHPS
Stínítko-Adjust a Wing Defender
Předřadník-NTS digitální 400w s regulací
Odtah-ventilátor TT 125U
Přítah-ventilátor VKO 150
Ofuk-klipsnovej Hurricane
Bude to probíhat v 6l květináčích v hlíně.Přesně 60%rašeliny,25%kompostu,15%perlit.
A osazenstvo:9xBelladonna-původně 10 jedno semeno ko
3xDutch Kush-bonus k beladoně
1xPapaya-dárek v kalendáři
1x Chocolate haze-kolo štěstí na cannafestu
1x Lemon haze-kolo štěstí na cannafestu
Vím že je blbý pěstit ze semen,vím že je blbý tolik modelů najednou od různých bank.Asi to nebude dělat dobrotu.Ale já bych ty bonusový semena stejně venku nepěstoval,tak sem to provedl takhle.Prostě de mi hlavně o Belladonnu a zbytek se nějak přispůsobí.
Na úvod asi vše,jestli sem něco zapoměl můžete se zeptat.Nečekejte žádný zázraky spíš opak.Není to návod jak to máte dělat,ale spíš ukázka jak se s tím taky může člověk trápit(adept na síň zmaru:teef: ).
Kritiku a rady samozřejmě očekávám.Tak se mějte.
Zdárek:sun:
bruno.kudrna
Zdravím
Semena sem dal naklíčit klasika do jiify a pak rovnou do květináče.
Tady po dvou dnech 18/6
Kazo
Mam box taky ve sklepe kde je dost vlhko a plisen se mi objevila zatim jen na jednom modelu Buldog Afgan a to z toho duvodu ze jsem nemel pusteny ofuk porad a nebyl namireny na kytky. Kdyz ho v kvetu pustis primo na kytky tak by to nemelo plesnivet. Akorat nevim zda ti ten klipsnak bude stacit. Nepokryje cely box. Modelu jsem uz mel v boxu i vice na jednou a zase takovy problem to neni. Musis pristupovat individualne. Co ktera kytka potrebuje.
Tak at se dari a nic nezmari ;-)
koles
Na pokryti celeho boxu bud dva klipsnaky nebo ventilator na podstavci, co se umi otacet do stran.. ten pak staci jebnout do jednoho rohu a nastavit mu pokryti tech 90 stupnu. Dobre proudeni vzduchu v techto podminkach je zaklad. Staci to ale resit az po prepnuti na kvet, nez se zacnou tvorit palice je vyssi vlhkost ok. Mozna taky nenechat kytky, aby moc zdivocely, abys tam nemel dzungli, co stejne nic neprofoukne.. A pak samozrejme neprelejvat, abys jeste vlhkost nezvysoval sam. Verim, ze to pujde vyresit ventilaci a zadna chemie nebude potreba. Pokud bys mel presto problemy, zkus priste model, co je rezistentni plisnim. Ale snad to klapne
bruno.kudrna
Zdravím
Díky za reakci a radu.Mám to právě tak že odtah jede non stop a zbytek se zapíná a vypíná s lampou. V květu tu ventilaci teda postím non stop celou a na ofuk můžu ještě přidat...
Ještě doplním že předřadník mám teď nastavenej na 250w a nechám to tak celej růst.Po přepnutí to pustím na těch 440w.
Zdárek:sun:
Kazo
Mas odtah doufam ven z okna nebo z kominu. Pokud ne tak to urcite udelej jinak se ti tam vlhkost jeste zvysi. Jinak ti to bude postupne sklep odvlhcovat. Ja uz tam mam min o 100% lepe nez kdyz jsem tam zridil box.
bruno.kudrna
citace:
Původní příspěvek od Kazo
Mas odtah doufam ven z okna nebo z kominu. Pokud ne tak to urcite udelej jinak se ti tam vlhkost jeste zvysi. Jinak ti to bude postupne sklep odvlhcovat. Ja uz tam mam min o 100% lepe nez kdyz jsem tam zridil box.


No do teď to tak nebylo.Do toho sklepa je vlez přes špajzku přes takovej poklop.Odtah byl vyvedenej tak že ten ventilátor byl pod tím poklopem a pak to šlo tak nějak nahoru přes tu špajzku.Poklop je zavřenej takže stejně se to motalo tak nějak v tom sklepě.
Po přečtení tvýho příspěvku mi to nedalo a šel sem to předělat.Teď mi to teda fučí rovnou ven na dvůr.
Teď už to nechám tak,jinej režim+větrák navíc přihodím až po přepnutí.
Zdárek:sun:
bruno.kudrna
Zdravím
Tak sem dal holkám první várku kořenovýho stimulátoru,canna rhizotonic.Dal sem jim toho míň 3ml/1l.PH sem upravil jen tak aby se neřeklo,mám jenom kapky....Podle mě stejně v té hlíně je to ph takový hodně orientační,o ec ani nemluvě.Zalívám den odstátou vodou z kohoutku.Kdyby bylo jaro,léto používám dešťovku.
Do sklepa sem ještě nainstaloval přímotop.Tak mi teď teplota pod 20 neklesne a musím říct že i mě se tam teď dýchá líp.....Foto 7den 18/6.
Zdárek:sun
bruno.kudrna
No esi to přidávání fotek bude zlobit,tak na to mastím...
bruno.kudrna
Zdravím
Holky pěkně poskočily.Tady 12den 18/6.Kdyby byla nějaká připomínka nebo dotaz,tak sem s tím........
Zdárek:sun:
raigor420
Cau cau, hele jakou tam mas vlhkost? Myslim ze by holkam neuskodilo vlhci prostredi...kor ze zacatku potrebuji mega vlhko to jiste vis...pak primo leti vzhuru :) peace at se dari :P
bruno.kudrna
Zdravím
Vlhkost mám +/- 50%.Není to ideal,ale taky žádná hrůza.Vzhledem k podmínkám kde ten box mám,sem spokojen.
Zdárek:sun:
odo
Caf, sledujem Tvoju nefajčiarsku aktivitu...
Mám 2 poznámky:
1. strčil si to na úvod do zbytočne veĺkých kvetináčov. Viac ľudí to tu už riešilo. Nevýhodou je, že sa to pomalšie prekoreňuje, takže ten úvod je pomalší. Zároveň minieš zbytočne veľa hnojiva a to medium tým pádom aj zasolíš.
2. podľa mňa ten odťah zbytočne teraz púšťaš non stop. Znižuješ si tým teraz vlhkost, ktorú by som do prepnutia držal nad tých 50 percent, zároveň to zvyšuje bilanciu spotreby EE. Každopádne to ale porastie aj takto. Ja by som zvolil možnosť spínania odťahu hodinami.
raigor420
Cus,
1. souhlasim naprosto ale ted uz to nech :) pristi kolo budes moudrejsi
2. ja to ze zacatku mel taky tak ze sem vypinal odtah ale myslim ze to neni uplne nejlepsi kdyz uz mas vetsi kytky tady by to bylo jeste v cajku...nicmene by ti mohl fajne postacit regulator otacek
3. urcite zvlhcovacku vzduchu!! stoji cca 600 kč v bauhausu! :) ja uz tohle pristi kolo urcite nepodcenim...i ten nakvet vypada jinak kdyz tam mas vetsi vlhko...navic v mensich skrinich ti to sunda teplotu klidne i o 2 stupne takze az budes svitit na kvet urcite to ocenis :) PEACE!
bruno.kudrna
Zdravím
Už je to nějakou dobu,ale tady na foru sem četl vlákno kde se řešila cirkulace vzduchu.
Většina uživatelů se shodovala na tom,že je ten odtah lepší non stop.Jasně nejlepší je mít tam x čidel,spínačů,regulátorů a já nevím co ještě.Aby to jelo samo a hned reagovalo na klimatický změny.Takový pěstění by mě asi ani nebavilo....
Sem rád,že mi to zároveň vytahuje tu vlhkost s toho sklepa.Takže to tak nechám i příště......
Zvlhčovačka by se určitě hodila a do budoucna s ní počítám(tohle kolo už ne..).
K těm květináčům ano asi je to lepší tu kytku během života 1-2x přesadit.Ale zase o kolik?Dá se to nějak vyjádřit o kolik rychleji roste přesazená kytka? A při sklizni jakej je rozdíl v kvalitě rostlin který byly přesazený a který ne??Ja myslím že to nebude nijak markantní.....
Já prostě chtěl aby to bylo co nejjednodušší.Několikrát to přesazovat,několik druhů květináčů,pořád míchat hlínu atd.To sem prostě nechtěl.
Z hnojení strach nemám,protože to není v plánu.Ještě jednou dostanou kořeňák od canny a pak až v květu to 2-3x přihnojím plagronem jinak nic.Hlínu sem míchal sám mám tam čerstvej kompost,takže živin dost a dost.Není třeba to nějak honit hnojkama.
Díky za připomínky.
Zdárek:sun:
bruno.kudrna
Zdravím
Prostě se mi to líbí.Konec 16.dne 18/6.
Zdárek:sun:
bruno.kudrna
Zdravím
Poslední 21.den růstu 18/6.Dnes přepínám na květ....
Zdárek:sun:
bruno.kudrna
Zdravím
Hurricana sem vyměnil za 2x eco-fan 20cm.Zatím běží na stupeň 1,můžu tam dát ještě druhou rychlost.A kdyby ani to nestačilo mám ještě v záloze klasickej cirkulační,stolní větrák...
Přítah,odtah a ofuky teď teda jedou non-stop.Dál sem vyměnil výbojku a předřadník přepl do polohy 440w superlumen.
Uvidíme jak to bude pokračovat,tak zatím.......
Zdárek:sun:
crazyn
Větráky ti nepomůžou snížit teplotu , ani kdybys jich tam měl deset , jen to cirkuluje vzduch,duležitý je odtah , ale máš to pěkný , budu sledovat :)
bruno.kudrna
Zdravím
No já s teplotou problémy nemám ta je dobrá.Mám strach z plísně.Možná kdybys to přečetl celý pozorně tak by sis všiml....
ale jinak díky......
Zdárek:sun:
crazyn
Jooo to se omlouvám , nějak jsem přehledl stranu jedna :D
bruno.kudrna
Zdravím
Tak bych potřeboval poradit.....Po přepnutí na květ mi v době tmy klesá teplota na 17stupňů.Říkal sem si,že bych přítah předělal na spínačky s lampou aby běžel jen při světle.Tím by se v době tmy teplota sice zvedla,ale bojím se té plísně.Odtah a ofuky by běžely dál non stop.Myslíte že to bude stačit?
Taky zvažuju,že to nechám tak.Kytky vypadají pěkně,zdravě tak proč do toho drbat když jim viditelně nic nechybí.
Jinak všem holkám sem ostříhal ty nejspodnější větve a některý hornější listy trochu zakrátil.Aby šlo světlo všude a líp cirkuloval vzduch.Zalívám jen čistou odstátou vodou=zatím bez hnojiv.Foto 6.den 12/12.
Zdárek:sun:
Jáá
Čau belladona od paradise seeds nejlepší HULO hele 17 stupňů je ok má být VV noci o 1o st miň než ve dne ne míň než 15 st
kwb
čau, v mým prvním a druhým kole jsem měl teploty v noci i na 16 stupních, a nějakej zásek nebo tak jsem nepozoroval, každopádně nemůžu s jistotou říct že kdyby ta teplota byla vyšší že by to nevypadalo líp. já bych to nechal jak to máš, případně tam dal nějaký menší olejový radiátor na spínačky, třeba na 15min ON 45min OFF. taky jsem to takhle potom řešil.
ty olejáky tolik nežerou, oproti přímotopům apod. a navíc ten olej vydrží nějakou dobu teplej.
vypadá to fajne, sleduju a posílám K + , at to roste
bruno.kudrna
Zdravím
Díky chlapi :biglaugh: Udělali ste mi radost.Nechám to teda tak,taky myslím že těch 17 je ok.Ještě jednou díky.
Zdárek:sun:
kubok
Ahoj, odolnosť rastlín voči teplote sa mení od strainu ku strainu- napr. Northen Lights majú čosi lepšiu odolnosť voči nízkym teplotám. Avšak najmä tie strainy ktoré boli vyšľachtené pre teplé podnebie (Maroko, Španielsko, Taliansko...) by mohli na nižšie teploty reagovať spomalením rastu. Čiže ak vieš, že v zime máš takéto podmienky, tak by som si dával pozor na výber :-) nech sa darí, grow sledujem
odo
Pri poklese teploty a nedostatočnom odťahu riskuješ pleseň. Ja sa snažím udržať teplotu a pod 20 st to moc nenechávam klesnúť. Mám tam teplofuk s elektronickým termostatom zapojeným na časovač.
Madical-Strains
Zdravim! Pekne to mate pane !
Take sleduji. :-)
bruno.kudrna
Zdravím
Tak tu máme poslední den v roce a s ním i poslední up.
Kytky nadále vypadají dobře což mě překvapuje a samozřejmě velice těší.Od spodu sice začínají malinko žloutnout,ale žádná hrůza.Příště už jim přidám hnojivo a budou ok.
Teplota ve dne 23,vlhkost 40.Teplota v noci 18(přidal sem přímotop),vlhkost 60.Za mě vše jestli máte dotazy ptejte se...Foto 12den 12/12.
Všem vše nej do novýho roku hlavně zdraví a pohodu-a ať to roste chlapi...
Zdárek:sun:
Madical-Strains
Cau Bruno!

Hele, taky te preju do Noveho roku vse nejlepsi.
Koukam ze si stema vetrakama vubec nic neudelal.

Ja bych se plisne nebal a klidne bych to v noci ten pritah vypinal.
Ja vubec aktivni pritah nemam, jen pasivni.
Kdyz ti v noci jedou vetraky a odtah na plny koule ,klidne pritah v noci
vypni. Proc jim nedat vyssi teplotu kdyz to muzes ovlivnit.
Lepsi je davat kytkam idealni podminky !

To je muj nazor.
At se dari. :-)
bruno.kudrna
Zdravím
S těma větrákama sem zkoušel šachovat.Ale takhle je to prostě pro daný místo nejlepší.Jak z celkovýho klimatu v tom boxu.Tak z přístupem do něj a s manipulací kytiček a věcí.
Buď se mi zlepšila teplota,ale zase zhoršila vlhkost,nebo na opak.Takhle je to zlatá střední cesta nechám to tak.....
Zdárek:sun:
bruno.kudrna
Zdravím
Tak a je to tady.Dneska sem při kontrole narazil na problém.Musím říct že je to na 100% to kvůli čemu pohořel ten můj první pěst.
Začíná to od spodu kytek.Na listech se udělají fleky nepravidelný,větší menší.....List pak začne žloutnout a fleky se zvětšují,fleky sou hnědý.Kdybych to neustřihl tak list celej zhnědne a uschne,neupadne zůstane na kytce.Začíná to dost nenápadně,ale už vím že to postupuje rychle a do dvou-třech týdnů to zlikviduje všechno v boxu.Možná rychlej minule sem to intenzivně stříhal tak nevím....Ještě doplním,že když je těch listů napadených trochu víc.Tak kytka celkově vypadá jakoby chtěla zalít i ještě úplně zdraví zelený listy sou takový svěšený.Ale zalít to nechce určitě.
Prosím vás teda o pomoc.Hlavně teda vás zkušenější.Co to je a jak na to.Docela nerad bych přišel i o toto.To by byla škoda.Díky
Zdárek:sun:
crazyn
Jaké PH liješ ? Jaké EC ? Jaké PH ti vytéká ? Řekl bych že nedostatek živin z důvodu špatného ph :o , ale radši si počkej na někoho kdo to bude vědět víceprocentně, nejsem si zas tak jistý.
Madical-Strains
A vydesinfikoval jsi poradne ten box?
Napadlo me jesli tam jeste z prvniho pestu neprezilo nejake svinstvo,kdyz pises ze to vypada uplne stejne.
To spatne ph je udajne 90% vinikem veskereych problemu jak vsude uvadeji.

Urcite nic nepokazis kdyz vyndas vsechny kytky a pro jistotu vydesinfikujes poradne cely box a vsechno vcetne i teplomeru.
A kdyz se to nezlepsi pak muzes postupne vylucovaci metodou postupovat dal.

Podle me to mozna muze byt nejaky zarodek patogenu jeste z prvniho grow.
Pak bych se soustredil na zdroj vody, me Reverzni Osmoza vyresila skoro veskere problemy s listy.

A nemuze to byt take preliti?
Podivej se sem

http://www.growweedeasy.com/seedling-problems

https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=228627

Chtelo by to vyjadreni nekoho opravdu zkuseneho kdo primo tenhle problem s listy zna ze sve praxe.
bruno.kudrna
Zdravím
Tak sem se nad tím tak trochu víc zamyslel a na 99% si myslím,že je to nějakej neřád.Nějaká plíseň,mikroba nebo tak nevím...Výživa nebo voda nejspíš ne.Minule se to taky začalo projevovat touhle dobou(od přepnutí).Hnojil sem jinak a je to stejný.Voda je ok s touhle vodou zalívám i out v květináčích bez úpravy ph...a v pohodě.Je to něco čemu se tam začne dařit jakmile je tam těch 12hod. tmy,klesne teplota+se trochu zvedne vlhkost a je to,už se tomu daří,už to žije a já to mám na kytkách....Je to teda jen moje teorie,možná se pletu.....
Dneska sem kytkám přidal do zálivky hnojivo biobloom 4ml/L + fischmix 2ml/L oboje biobizz.A provedl postřik přípravkem Previcur Energy.A teď už se jen modlit a čekat.....
Ještě nějaký to měření.PH vody napoštěné z kohoutku a 24 hod. odstáté je 7,5-8.Po přidání hnojiv sem to upravil na 5,9-6,3.A to co vyteklo spodem květináče mělo 5-5,5 PH.
Foto po dnešním zásahu.Samozdřejmě i nadále uvítám rady co s tím a co to vlastně je....Díky
Jo a ještě všechny listy co byly napadený sem ošmikal.
Zdárek:sun:
crazyn
Výteká ti 5 , 5,5 v hlíně , tady ti ukažu obrázek a myslím,že tam najdeš odpoveď , tebe by melo zajimat strana v pravo
Madical-Strains
Jo,jo to je ph !

Jo, dobre striknuty proti plisnim.
A update fotky davej prosim na dennim svetle pri zhasnutem boxu, pak je videt lepe i barva.

Uvadej prosim vzdy taky o jaky den ve fazi kvetu se jedna.

Diky!

;)
crazyn
Nakrmit? snad ph dat do pořádku ne :-D ty hodnoty co píše tam má u PH , ne u EC :o)
bruno.kudrna
Zdravím
No nevím jestli to chápu....:smash: Ale mám teda víc hnojit,další dvě zálivky po sobě třeba a PH upravit ideálně na 6,5??A mělo by mi z to týct 5,9-6 ?? Je to tak??Díky moc....
Zdárek:sun:
Madical-Strains
Ne, ja nejdriv pisu a pak to teprve kontroluju a zrovna me tu v ten okamzik zazvonila sousedka.
Omlouvam se ,nestacil jsem to dat na pravou miru vcas.

Zamenil jsem omylem PH za EC, tak sory , nejsem neomylny!
Omlouvam se

:o
Madical-Strains
Dej prosim fotky s rosvicenym svetlem v mistnosti a bleskem na fotaku bez svetla v boxu, at je videt lepe barva . Nebo jeste lepe dej zitra forky jen na dennim svetle.
Mel bys srovnat ph substratu, ja to vyresil osmozou ale mel jsem opacny problem vysokeho ph .
metracek
Ahoj bruno, hnojis biobizzem a snizujes ph kyselinou dusicnou nebo fosforecnou? Protoze presne takove problemy s listy sem ja mel s touhle kombinaci. I Medi mel tyhle problemy a vyresil je tim ze prestal pouzivat kyselinu dusicnou, chybne pripisuje zasluhy osmoze :)I to ze ti na vytoku klesa ph byva znameni ze v pude umiraji mikroorganismy.
crazyn
Nene, hnoj stejně, jen si úprav Ph na vstupu, lil si 5,9 - 6,3 , vyteklo 5 - 5,5 , už to je špatně, srovnej si to na jednu hodnotu, začal bych asi 7.3 a den po dni to cekuj
crazyn
A taky možnost kyselina jak píše p. Metracek
crazyn
Ale pokud dobre čtu tak o upravení kyselinou nic nepsal,jen ze srazí ph po přidání hnojiv
bruno.kudrna
Zdravím
Tak problém pokračuje,ale není to tak rychlý a ani rozsah poškození není tak velkej jako minule(teda zatím)Pěstuju v hlíně takže než se ty moje úpravy,postřiky atd.nějak projevý chvilku to potrvá.Pořád doufám že se to spraví a tohle kolo dojedu s odřenejma ušima tak nějak v pohodě.
Včera sem dal další zálivku s hnojivem plagron tera bloom 4ml/1L.PH upraveno na 6,8-7,1.To co vyteklo mělo PH 6,3-6,6 to je asi blbý že??Přidávám i foto dalšího zničenýho listu kterej sem včera našel.
Jinak holky začínají vonět a dělat paličky,to vám chcu nafotit dnes na večer až se rožne lampa.Zatím vám prozradím že nejvíc nakvetlá je Papaya.
Fotil sem tada při vyplé lampě s bleskem.Fotím pouze mobilem tak snad ta kvalita není nejhorší a něco uvidíte.Lepší už to nebude.....Foto konec 18.dne 12/12.
Zdárek:sun:
riskmc
Příště kup hlínu z gr owshopu pH je ok na výtoku podle mě to chce dusík
crazyn
Si občas připadám, jak kdybych mluvil do DUBU :-D Radil jsem ti,ať upravíš PH , aby ti vyteklo něco okolo 6,5.Dal jsem ti sem tabulku jaké PH má být v hlíně ideální pro příjem živin.Tobě vyteče ideální hodnota a ty ještě napíšeš " to je asi blby? :D " tak teď nevím jestli si ze mě děláš prdel nebo co :-D Ph dobry.Klidně na vstupu to ještě můžeš zvýšit ať ti vytéká 6.6 třeba.Nic tím nezkazíš.Nějakou dobu to tak udržuj.Holkám chvíli potrvá než se "opraví" a začnou papat,taky bych řekl,že ten dusík.Za mě plagron hnojivo největší sračka.Čím víc chyb uděláš,tím víc se naučíš.Kdyby něco tak se ptej,čao
Kazimír
hlina je nejhorsi medium, priste zkus kokos, nechci sejckovat, ale tohle kolo uz asi nedojedes, HFGL
bruno.kudrna
Zdravím
Příště až mi ty hrdino pošleš negativní karmu tak se aspoň podepiš.....JO si fakt borec!!!
V neposlední ředě by mě taky zajímalo co že sem to tady ve svým vlákně tak hroznýho provedl,že si mi tu negativní karmu dal.
Pro příště bych to rád napravil jenže nemám jak.Netuším co že tě to tak pohoršilo tudíž nemohu sjednat nápravu a tím pádem ty budeš pohoršen znovu.
Jinak doufám že sis ty jeden tajnůstkáři pohonil ego a užiješ si krásný zimní den s tím jaký si to vlastně king.Měj se blaze......
Zdárek:sun:
naturalista
hele a větráš??
Konůpek
citace:
Původní příspěvek od Kazimír
hlina je nejhorsi medium, priste zkus kokos, nechci sejckovat, ale tohle kolo uz asi nedojedes, HFGL


podle čeho soudíš, že je hlína nejhorší medium?
crazyn
Já to nebyl! :D Já ti chci pomoct,karmu mam někde.. ani nevím jak se to dělá :D Měj ho v "p..." říkám,kdyby něco,tak se ptej,snad to opravíme a dojedeš do konce
Jablko
To by mě taky zajímalo v hlíně konopí vzniklo a u mě v ní navždy zustane :)..
Bruno a na karmu prď ja už tam tam taky dost červenych anonymnich kostiček :D
bruno.kudrna
Zdravím
Tak sem tady se slíbenýma večerníma fotkama.
Nejdřív ale musím říct,že vůbec nevím proč je hlína nejhorší medium a čekám že nám to Kazimír ještě vysvětlí.Podle mě je to nejpřirozenější medium a vničem jiným ani pěstovat neplánuju.
Tu karmu neřeším,jen mi vadí že dotyčný nenapíše za co a od koho.....
A můžem, kytky začínají pěkně vonět což se v této fázi dá očekávat.
1Foto-Belladonna,2Foto-z leva Papaya,Dutch Kush,3Foto-z leva LemonHaze,Chocolate Haze.
Snad se v tom vyznáte a kvalita fotek stačí...Foceno začátek 19dne 12/12.Díky za sledování a rady,mějte se mnou trpělivost já se v příštích kolech polepším-slibuju......:teef:
Zdárek:sun:
bruno.kudrna
Zdravím
Jen pro info aby ste věděli co se děje.Já sem se zase zamyslel a říkal sem si když mám teda to PH tak rozhašený že kvůli tomu holky papají špatně a žloutnout.
Tak co je teda pohnojit postřikem na list? S nikým sem se neradil nic nezjišťoval a šel rovnou na věc.Použil sem hoštický hnojivo 5v1 takovej univerzál ve kterým je snad všechno.Kytkám co pěstuju out se to moc líbí.
Dodržel sem jejich dávkování a dal sem teda 2,5ml/1L upravil sem PH na 6,3-6,5 a celý sem to do mokra postříkal.Snad sem udělal dobře.....
Zdárek:sun:
Jáá
Čím upravujes ph?
crazyben
Při hnojení přímo na listy bych byl s tou koncentrací opatrnější než do hlíny (já dával 1/3 toho co píšou na zálivku)
Taky je dobrý za tmy, některý hnojiva spolu s přímym světlem umí listy popálit.... navíc je tam dost fosforu ne? v tom hoštickym... toho bych se bál v postřiku...

S hoštickym nemam zkušenosti, ale hnojil sem chvilku fishmixem v postřiku a kytkám se to zamlouvalo.
bruno.kudrna
Zdravím
Tak nejdřív k tomu PH.Líbit se vám to nebude,ale upravuju kyselinou citronovou.Ovšem ze začátku sem upravoval octem.Kolega metráček už mi vysvětlil co že to dělám za hloupost,tak sem přešel na tu citronovou.A když už su v tom naservíruju vám to všechno PH metr nemám.Upravuju podle těch kapek...určo všichni znáte....PH metr snad pořídím na další kolo.
Teplota a vlhkost +/- pořád stejný.Holky ještě pořád rostou(včera sem ještě zvedal lampu) i když už ne tak rychle.Asi se to už brzo zastaví.
Od minule sem udělal další zálivku s těma hoštickýma hnojivama 5ml/1L a včera ještě jednou ten posřik na list jako minule...PH těch 6,8-7,2 a teče ven 6,3-6,6.Tak dobrý.Jenže nevím jestli další zálivku zase s hnojivem(plagron) nebo to teď zalít jen upravenou vodou a hnojivo až zas tu další.Abych to nezasolil.Teď sou v lastně ve stádiu kdy žerou nejvíc ne??Tak aby jim zas nechybělo....Kurňa....
Jako ideál to není pořád to tak trochu žloutne a dělaj se tečky.Ale oproti tomu jak to šlo minule je to luxus.Tímto všem díky za pomoc.
Nějaký ty listy nafotím zas příště.Už mě nenapadá co bych ještě doplnil tak se klidně ptejte.Foto 25.den 12/12
Zdárek:sun:
bruno.kudrna
Zdravím
Tak sem si pořídil ten ph metr ať neřeknete že se málo snažím.Ph pořád upravuju tou citronovou a nemyslím si že by to nějak zvlášť vadilo.Jestli se pletu tak mě opravte,poučte.
Dnes sem teda provedl zálivku čistou vodou bez hnojiv s upraveným ph na 6,2 a vyteklo mi 6,3.Příští zálivku už zase hnojiva přidám.Mám sice strach z toho zasolení,ale kytky teď zas nejvíc žerou ne??No a kor ty moje,já to risknu.Rád si poslechnu vaše názory tady k tomu než budu příště zalívat....Díky.Foto 32den 12/12.Příště zas zkusím dat fotky bez lampy....
Zdárek:sun:
Madical-Strains
Peknny :-)
Hned je to veselejsi kdyz to uz kvete, vid?
bruno.kudrna
Zdravím
Jo veselejší to je snad už to nějak dojedu.Příště si koupím hotovej substrát a sám nic míchat nebudu...Proč taky když je toho na trhu tolik a něco lepšího udělám horko těžko.
Důvodem tohodle příspěvku je ten ph metr.Nějaký info jak se o to starat,jak často to kalibrovat atd.Došlo mi to jen tak bez nějkýho návodu.Tak budu rád za vaše rady.Díky
Zdárek:sun:
odo
Ahoj! Chválim nákup Ph metra! Aj ja to vidím na problém s pH a s tým spojené zažívacie problémy so živinami. Použil si /opakovane/ ako vačšinový podiel substrátu rašelinu. Bolo by dobré zistiť pH tej rašeliny - či ju nemáš príliž kyslú.
Kazimír
to Bruno : Hlina je pro mne nejhorsi medium proto, protoze kdyz ma nejakym zpusobem' spatne' vlastnosti a nemusi to byt jen vysoke nebo nizke PH, treba hlina neni dostatecne ulezela, nevyvazenost jednotlivych prvku (zivin) nebo neco jineho do ceho nevidime... hlina se spatne proplachuje, spatne se upravuje pH, je to temer az nemozne .....(navic kdyz se objevej problemy je to vetsinou v kvetu, a v kvetu, v hline uz tezko neco spravis i kdyz treba zacnes vic hnojit, bejva uz vetsinou pozde) atp..., tak s tim nic nanadelas, kokos je lepsi a nejlepsi je pro mne hydro ( vodu si muzes upravit jak chces). Pro mne zustava hlina nejhorsim (nejistym) mediem, mysli si o me co chces, ale je to proste muj nazor ( nemusim se snad shodovat s ostatnima)......

P.S. kdyz je hlina v poradku (PH, je dostatecne vyzrala/ulezela a vubec je ok), tak je to dobry medium, ale kytky mas zluty a presto se do mne obouvas a slepe se zastavas hliny i kdyz ti to v ni ted zrovna moc nejede... u hliny je to vsechno o stesti/nestesti pri nakupu/michani substratu,napriklad kdyz jsi 'unlucky' a sahnes po pytli se 'spatnou' hlinou, tak to pak vypada asi jako ted u tebe, neni to tvoje chyba, jen slepe duverujes tomu 'nejprirozenejsimu' mediu.... jo a ja karmy zasadne nerozdavam, ani negativni ani pozitivni, prijde mi to zbytecny, proc bych mel nekomu lezt do p*dele s pozitivni karmou (neni to muj styl) nebo s negativni karmou, to je uplna blbost, kdyz chci neco vyjadrit, tak to napisu do threadu, karmy sou mi ukradeny, si stezuj nekomu jinymu....
bruno.kudrna
Zdravím
Na svůj názor samozřejmě právo máš.A já su rád že máš svůj názor.Je dobře žes nám sem napsal proč je podle tebe hlína nejhorší medium.Jinak by to byl jen takovej výkřik a nic jako...Tvůj názor chápu a rozumím tomu co nám tu říkáš.Rozhodně ti ho nebudu vyvracet nebo tak něco ani by to nemělo cenu.Máš to prostě zdůvodněný proč se ti ta hlína nelíbí a já to respektuju.Ta hlína je fakt ošemetný medium.
V jedné větě píšeš že se do tebe obouvám.Ne neobouvám,aspoň o tom nevím.
I když má pěstování v hlíně svá úskalí-dýl to roste,menší výnos,špatný ph,ty breberky všelijaký co v tom žijou,člověk se s tím furt tahá a přetahuje atd.atd.
Přesto všechno i nadále zůstanu věrný hlíně.Věřím že třeba při 10 ale klidně i 100 kole na to kápnu a i v boxu mi bude pěstování v hlíně dělat jen radost.Já su starej outdoorista a nepěstuju jenom konopí.A všecko všecičko mi to roste v hlíně.Pro mě je hlína to jediný pravý ořechový.Tady ty vaše hydra,aera a já nevím co,to není nic pro mě.Já su ze staré školy já skládal pionýrskej slib za Husáka.Ja su prostě hlinař:teef: a jináč to nebude.
Každýmu se holt líbí něco jinýho.Díky za příspěvek o něčem.
Zdárek:sun:
odo
Cafte! Ja som na tom podobne s Brunom - čo sa týka toho pionierskeho sľubu...
a ja naopak, uvažujem prejsť z hydra na hlinu - práve pre tú, vraj úžasnú chuť - ktorú by som rád skúsil - alebo aspoň porovnal s hydrom, tak teraz fakt, naozaj neviem. Trápi ma ten záverečný flush v hline v spojitosti so spůsobom No Till - substrátov....ako to vyčistiť? - nie je tá "super" chuť práve tými organickými živinami, ktoré v tom zostanú?
bruno.kudrna
Zdravím
Tak ono každý to medium má svoje +/-.Pak už záleží co komu víc vyhovuje a jak zdatnej grower je.Ta chuť je prej s modelů pěstovaných v hlíně fakt nejlepší.I když zase takový ti top groweři co už mají něco napěstováno tak ti tvrdí že pokud uděláš vše správně tak rozdíl nepoznáš....Věřím tomu,ale taky věřím tomu že těch top growerů je tak 10% z celkovýho počtu.
U nás v ridině to zahradničení vždycky tak nějak bylo.Pra babička,babička s dědou,mamka,brácha atd.Tak nějak pěstujem všechno ovoce,zeleninu,okrasný,pokojový zkrátka baví nás to.A pamatuju jak sem jako malej vždycky pomáhal. A když sme sázeli tak mi vždycky děda(můj idol) říkal semínko dáš do HLÍNY zaliješ a ono ti to vyroste.Ne vážně pro mě je hlína top a jinak to nebude.
Další věc je že sem objevil substrát a hnojiva guanokalong a chtěl bych to používat,určitě to min. 1x zkusím jak out tak in. No a tyhle hnojiva do hydra asi moc lít nepůjdou...Nevím
Jinak borci,co ten můj ph metr?Jak často to kalibrovat a tak celkově jak to udržovat aby to co nejlíp fakčilo?A co to hnojení co by ste dělali vy??Díky.
Zdárek:sun:
crazyn
Taky jsem byl takový ... hlina hlina hlina , furt hlína... hlína nejvíc , hlína top .. zkusil jsem KOKOS a hlínu už nikdy nepojedu x)
bruno.kudrna
Zdravím
Chlapi co ten můj ph metr atd.? Se budu muset mrknout jinde když tady nikdo neví....:teef:
A ještě bych se zeptal.Když banka udává třeba 60 dní květu,tak jestli to počítáte ode dne kdy ste přepli nebo až se začali formovat paličky?
Já mám třeba teď cca 35 den 12/12.Ale paličky mám tak 25 dní.Takže jak je to,jak to počítáte vy??Díky
Zdárek:sun:
shivasambhu
Čau. Vždy sa počíta okamihom prepnutia.
riskmc
Čau kalibruj vždy když nameris jiný hodnoty kup bufer 7 a 4 .Já osobně bych v hlíně ani pH neměřil já používám komplet hesi a kytky jsou OK hlavně dobrá hlina a co je lepší na výnos samozřejmě kokos potažmo hydro ale.co.se.Týče kvality tak TOP hlína nemám tam takový výnosy i ta zasrana havěť leze z hlíny mínus pro jiní plus větší údržba k drypu stačí zajít jednou tejdnu
j0hNy:h0ll4nD
hlina a hydro maji ruzny chut. dobre odjeta hlina je svezi, dobre odjete hydro je jemnejsi a a romaticky vyrwznejsi . hlina pri flushi vic nez 14dni bez pouziti stimulatoru a enhanceru menici chut produktu na sladky napr. bloombastic,gs,rippen a pod. je chutove pro mne top ale jedu uz jn nft a bubler. fandim at mas na konci co nejvic a zdny vady kytek
Pixxel
K tomu Ph měřáku. Taky jsem po něm pokukoval ale nakonec mě odradily příspěvky, které takové levné ph měřáky zatracovaly.
Ten tvůj, jestli se nepletu, má jednobodovou kalibraci. Proto kup buffer prášek s ph 6,86. Do hlíny ideální.
Do hydra bych pořídil už ph měřák s dvojtou kalibrací, 4,00+6,86.
Kalibrační prášek můžeš kupit za pár desetikorun z ebaye, tam jsem je aspoň já sám objednával.
Já toto kolo ještě odjedu na precizních ph papírkách s rozsahem 5,4-7. Fungují celkem spolehlivě ale abych pravdu řekl, ještě jsem je nezkoušel porovnat s kalibračním roztokem. Na další kolo si ale asi objednám ten stejný měřák co máš ty, nedávno na ebayi jsem ho viděl okolo 150mincí.
Určitě vykalibruj a pak zkus změřit nějaký roztok, u kterého víš, kolik má ph a porovnat to. Dobré by to bylo porovnat na tom bufferu s ph 4,00. Když tak pak nahoď nějaké poznatky;).
Kazo
Takovy ph metr jsem mel taky. Bohuzel ukazoval hodnoty spatne. Ale kdyz jsem ho strcil do kalibracniho roztoku tak mi ukazal 7ph. Tak jsem dlouho myslel ze ukazuje dobre. Asi bych si ho uz nekoupil a urcite je lepsi mit dvojtou kalibraci.
bruno.kudrna
Zdravím
Jo je to ten nejlevnější ph metr co sem našel a žádný zázraky od něj nečekám.Jen si myslím že když se k němu bydu chovat slušně,že by mi roček posloužit mohl.
Ty bufery k tom byly dva 4,01 a 6,86. Podle návodu zkalibrovat v obou dvou. Nejdřív 4,01 a pak 6,86 tím šroubováčkem a furt dokola dokud to tam není....To mám...
De mi o tu údržbu jestli mám tu sondu nějak utírat po tom měření,nebo opláchnout destilkou nebo tak....
Doufám že to vydrží aspoň 5-6 měření než to budu zas kalibrovat.
Zdárek:sun:
Kazimír
ja tuhle taky koupil levnej pH metr, asi za 500kc a zatim funguje dobre, snadno se kalibruje a celkem drzi....
bruno.kudrna
Zdravím
Máme tu 48 den květu takže pomalu finišujem.Zálivka probíhá už jen čistou vudou s upraveným ph 6,5.Kolik teče ven nevím už to neměřím.V téhle fázi už je to beztak jedno.Snad už nepřijde žádná katastrofa a já tohle kolo tak nějak dojedu.
Kytky sou pravda trochu žlutější a jinak flekatý(což na konci květu až tak nevadí...).Posral sem to tím mícháním té hlíny.Kdybych koupil origo vypadalo by to celý jinak,nu což chybama se člověk učí....Jinak je to všeho všudy můj druhej pěst a já sem spokojen.Příště použiju originál substrát a větší květináče.Vypadá to na kombinaci plagron light mix+hnojiva hesi.Doporučil mi to místní člen,tak vyzkouším a uvidím.
Fotky sou z 48 dne 12/12.Foto 1a2 celek,foto 3 z leva Papaya,Belladonna,Dutch kush,Chocolate Haze,foto 4-Papaya+Balladonna,foto 5-Dutch kush+Chocolate Haze.Příště se mi to snad povede nafotit líp...Kritiku,dotazy klidně pište.Mějte se blaze...
Zdárek:sun:
shivasambhu
Čau. Maš to celkom pekné. Ale pripadajú mi dosť malé a akoby neprejavené. Proste zakrnuté. Ale ak si s tým spoko, tak ok. Nech sa darí. Shivasambhu
bruno.kudrna
Zdravím
Jo kyti mohly bejt o něco větší.Je to určitě tou špatnou hlínou s tím spojenej špatnej přisun živin.V růstu sem svítil jen 250w lampou s dual spektrem.Pod MH by to vyletělo víc...
Taky květináče mohly být větší a ani jednou sem nepřesadil.Díky tomuhle všemu nejsou tak velký jak by mohly.Na druhou stranu větší kytky by se mi tam v tom počtu nevlezly.Jak říkám v indooru sem začátečník,amater.Nečekal sem teda žádný zázraky,su spokojené:teef:.A když tam náhodou po usušení bude 200g tož to budu uplné king.
Do konce kola sem ještě pár příspěvků nahodím tak uvidíme.Díky za pozornost.
Zdárek:sun:
Kundalf
Ahoj, jen takova malickost hh, mozna je to tak schvalne ale... nemas ten heatshield naopak? Jevi se mi ze mas pod vybojkou V cko, mel jsem za to ze to ma byt naopak aby se to z heatshieldu odrazelo do stinidla(tedka tim shieldem odrazene svetlo putuje zpet do vybojky) a ze stinidla dolu do prostoru, prave uvazuju o jeho porizeni. Mas to taj schvalne?
bruno.kudrna
Zdravím
Výborná připomínka.Sám nevím jak to patří.Přišlo mi to poštou a českej návod k tomu nebyl jen anglicky.
Byly tam obrázky toho shieldu obě varianty a k tomu popisky.Popiskům sem nerozuměl tak sem to tam prdl jak se mi to líbí víc:teef:.
Ocenil bych kdyby se k tomu někdo vyjádřil,kdy to mít jak otočený....Tobě K+ celkem důležitá věc a nikdo jinej si nevšiml.
Zdárek:sun:
Bitir
Cis. Ma to byt kdyz se na to divas ve tvaru A . Jakoby sipka nahoru a odrazi se to z5 do stinidla a dosvicoje to kraje. Osobne bych to vyhodil pac to dela stin a funguje to suprove kdyz jedes 2 vybojky vedle sebe ,protoze ten stin ti presvicuje ta druha.
At to roste ;)
bruno.kudrna
Zdravím
Chlapi nestíhám,poslední dobou su v nějakým časovým presu a vážně nevím kde mi hlava stojí..
Ve čtvrtek nebo pátek už šmiknu tu belladonnu.Doufám že ve středu nějaký info dohodím.
Jinak už mám nachystaných 10 semen skunku 11 od DP.Tak jestli to někoho zajímá dejte vědět a já to tady zdokumentuju.
Buď budu pokračovat dál tady za tou belladonnou nebo to založím nově jak budete chtít,dejte vědět..
Zdárek:sun:
odo
Jasnem že zaujíma. Daj to, ako nové...
bruno.kudrna
Zdravím
Tak sem tady se slíbeným příspěvkem.Psal sem že to čtvrtek-pátek šmiknu dneska sem to ale omrknul mikroskopem a rozhodl sem se to fiknout hned.70-80% zakalený,jantarový ještě nic podle mě akorát.
Kytky sem teda sklidil po 64 dnech květu což odpovídá tomu co říkají seed banky. V boxe mi teda zůstává 5 kytek 3x dutch kush a ty 2 haze.
Jestli máte dotazy rád odpovím.Foto 1-Naposled spolu.Foto 2-celek po stříhání,ta v pravo je Papaya.Foto 3a4-Belladonny s lahváčem pro srovnání.Foto 5-Pugét z Belladonny :teef:
Určitě to není ideální,ale já sem spokojen....
Zdárek:sun:

Málem bych zapoměl po tom stříhání zůstaly pěkně ulepený nůžky tak du pokoštovat :teef:
bruno.kudrna
Zdravím
Tak sem tady s asi posledním UPem.Včera po 73 dnech sem sklidil zbytek.Obě haze a 3x dutch kush.Bohužel se mi polámal aparát tak to ani nevyfotím..Já sem spokojenej i když pořád je co zlepšovat.Jestli to po usušení navážím ještě nevím,ale spíš ne.Vizuálně je to hezký a stačí mi to.Jestli mám 0,4 nebo 1,5 g na W je mě u zádele.Nejsu komerční pěstitel a ani to nemám na machrování.Nepěstuju ani proto že je to levnější než na černým trhu.Prostě mě to baví,baví mě to víc než hulit.Uspokojuje mě to a dělá mi to radost toť vše.
Od včera mám v jiffynách ten skunk 11 od DP jak už sem psal.....Tento pěst ale zveřejním pouze když bude potřeba nějaká ta rada.Leda by o to byl nějakej zájem(zatím se ozval jen odo).Určitě mám ale v plánu zdokumentovat můj out pěst,tam mám mnoha letý zkušenosti a hlavně nováčkům by to mohlo pomoct.Nebudu ale předbíhat na out je ještě času dost i když semena mám od listopadu a hlínu od prosinca :teef: Hlavně být připravenej.....Tak se mějte...
Zdárek:sun:
Kalashnikova
Proc je hlina nejlepsi? Nevim ale skus jednou kokos a pojedes porad kokos :-D
L1st3r
Myslím si, že tento člověk má jasno v čem chce pěstovat a my ostatní bychom to měli respektovat a necpat mu stále jiná média. Osobně jsem měl nejmíň problému taky v hlíně. Kokos jsem zkusil a používám, hlavně z důvodu, že je lehký a nelze v podstatě přelít. Blbě se mě dostává k zadním květníkům a proto jsem volil kokos s dripem. Narazil jsem u nás v zahradnictví na super substrát, takovej krásně lehkej, bez klacků a všemožnýho bordelu, pokud si vzpomenu mrkl bych se jestli nemám někde obal. I bez přidávání perlitu je krásně vzdušnej i po x zalití, né jak ty kejdy, který standartně prodávaj, který po zalití sednou a když se nechaj proschnout je problém to znovu zalít, protože všechno teče dírama mezi hlínou a květináčem, místo aby to hlína nabrala do sebe. Byla to 70litrovka, za nějakejch 270kaček. Držím palce a doufám, že to bude bez problémů a nahodíš to sem. Nahodíš sem jak to dopadlo váhově?
bruno.kudrna
Zdravím
Když je zájem tak jo info jak to dopadlo váhově dodám.Jenom ještě musíte chvilku počkat........
Zdárek:sun:
bruno.kudrna
Zdravím
Tak dnes kontrola a Papaya po dočištění zbytku listů a nastříhání na jednotlivý paličky pěkných 20,5 g z jedné kytky.
Na zbytek si musíte počkat...
Zdárek:sun:

Zdravím
Takže Belladonna,něco už sem pokouřil něco podaroval nic méně dnes naváženo 118g.
Sem teda zatím někde na 140g a pět kytek ještě čeká na zvážení,snad ještě dnes.Pokořit těch 200g by teda neměl být problém....:teef:
Zdárek:sun:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma