Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
NOVINKA - PESTOVANI CANNABIS- bez prihnojovani a mereni EC a PH - Klikni zde pro originální téma
Madical-Strains
NO-TILL SYSTEM nebo take ROLS SYSTEM.
V USA a Canade jiz nekolik let pestuji cannabis , zeleninu a ovoce tou nejcistsi Ekologickou formou ve ktere neni potreba merit PH ani EC a co je nejdulezitejsi ,nemusi se po celou dobu pestu ani hnojit !!! Obcas je nutna udrzba pudy "CAJ" , potrava pro microorganismy.

Tento styl pestovani je vhodny jak na IN-DOOR tak na OUT-DOOR.
Korektni pojmenovani je ( NO-TILL) Recycled Organic Living Soil (recyklovatelna organicka ziva puda)
Pestitele Cannabisu tomu zacaly rikat slengove "SUPER-SOIL" . Pod timto nekorektnim nazvem muzeme na internetu najit take spoustu informaci.
Ja bych to spise oznacil jako "ZIVA-PUDA" nez super-puda.

Tuto Zivou-Pudu si muzeme namichat doma sami.

zde odkaz na video ...Kdo neumi anglicky tak si lze snadno aktivovat priblizny preklad s ceskymi titulky.

https://www.youtube.com/watch?v=N38m7v4p64Y

.
VYHODY PESTOVANI stylem NTS

1.- Cista a Ekologicka metoda pestovani.
2- Usetri se cas a investice za hnojeni.
3.- Setri cas na upravy EC a PH
4.- Kopiruje prirodni prostredi
5.- Pouze jednou si date praci s namichanim a mate po starostech.
6- SP se pouziva stale opakovane, cim vice kol v ni odpestujete tim je puda jeste vice kvalitnejsi.
7.- Neni nutny pruplach (Ba je dokoce nezadouci)
8.- Pudu nevyhazujete ! Cim ma odjeto vice kol tim kvalitnejsi je!
9- Staci jenom zalevat.

NEVYHODY PESTOVANI stylem NTS

1.- Priprava SP je zdlouhava a nepohodlna.
2.- Pri spatnem namichani muzeme rostlinky spalit.
3.- Namichani neni tak jednoduche jako hnojeni.
4.-Po kazdem kole ,nekdy behem pestu nutna udrzba pudy.

Zde prikladam par odkazu.


Do vyhledavace google vlozte....
( NO-TILL) Recycled Organic Living Soil
nebo.... Super-Soil recipe

http://www.rollitup.org/t/recycled-...-thread.636057/

https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=241964

https://www.agzaar.com/super-soil-recipe/

http://waytogrow.net/super-soil-plu...ssional-review/

http://www.growweedeasy.com/organic...nic-soil-recipe


Spousta informaci je i na zahranicnich forech primo probihajici pesty podle teto metody. V USA, Canade a Australii je tento zpusob pestu dost rozsireny a velice popularni.

Pomoc s presnym prekladem a prevodem na ceske jednotky techto receptu na Zivou-pudu , velice vitana !

Bylo by skvele prelozit vice receptu z ruznych zdroju ,pokud by jeden recept nekomu nevyhovoval mohl by zkusit jiny.

Vse v receptech je v americkych jednotkach.
Dokazal by nekdo prepocist a prevezt (na kg, litry, gramy popripade ml.) aby ten zaklad organicke pudy byl pro jednodussi pocitani napr. 100l , pak uz by si lehce kazdy sam spocetl kolik pudy bude do svych kvetinacu potrebovat a jaky pomer, kolik a ceho do pudy pridat.

Jsem presvedcen ze touto technikou mozna uz davno u nas v CR nekdo pestuje i kdyz zatim o tom nezalozil vlakno tak jako na zahranicnich forech.

DISKUSE A POMOC VITANA !!!


Verim ze toto tema by mohlo nas "Grower" plnohodotne obohatit.
Ilustracni obrazky byly stazeny ze stranek o pestovani ROLS (No-Till)

Domnivam se ze by stalo zato si dat z pocatku o trochu vic prace s pripravou a pak uz jen zalevat a pozorovat jak to roste.
Rad bych klidne byl prvnim tady na Groweru s touto ciste ekoligickou metodou ,vyzkousel a zdokumentoval bych vse ale bohuzel jsem si neporadil s dokonalym prekladem receptu ale hlavne pomerem ingredienci v litrech a gramech na 100l zakladni organicke pudy.

:leaf:
Bitir
Zdar, podle me je to prinejmensim zajimavy , ale asi fakt musis vedet presnej pomer a podle odrudy i michat . Nektera je nachylna, jina zase snese 3x vic. Muj nazor je ze by to mohli vyuzit matkari. Slozitejsi priprava,ale pokud drzis matky dlouho tak se to urcite vyplati, nehlede na to ze kytka bude nejspis odolnejsi ,prece jen je to vsechno prirozenejsi prostredi.
BRooT
Nevím co je to za výhody. Obdělávat půdu uprostřed pěstu? Po každém kole "obdělat" ... Nevýhoda : Namíchání není tak jednoduché jako hnojení, to je teda úspornější pořídit nádobu a drip v hydru dát čerpadlo a jedeš ne ?
Madical-Strains
Bitir- No, ja se prave domnivam (a urcite si to take mysli masy zahranicnich pestitelu kdyz se tak v zahranici rozsirilo ) ze se to vyplati nejen pro matkare ale take pro bezne pestitele a to hlavne z duvodu ze pri hline po kazdem grow jses pokazde stejne nucen kupovat novou hlinu a pokazde do ni neco zase musis pridavat...jako perlit, humus , vermikompost...atd. a mixovat ji pro kazdy grow znovu a znovu.
Takze to za prve usetri hlevne penize, praci taky i cas a kazdemu growerovi ktery pestuje v hline protoze cim vicekrat je v teto Zive-pude odjeto kol , tak tim , je cim dal vice kvalitnejsi takze ziskavas zaroven i staly, cisty BIO-substrat ktery nikde jinde neni mozne v Evrope ziskat ani koupit.

A to vubec neberu v uvahu chut vysledneho produktu , ta je udajne jeste vice uzasnejsi nez kdyz se hnoji klasickymi kupovanymi organickymi hnojivy.,dokonce jsem cetl ze je to stejne velky rozdil pri koureni jako chemky vs oraganika.
U organickych hnojiv informuji ze jsou vhodna pro BIO-pestovani . Ale s tim nemohu souhlasit jak s nima muzes pestovat 100% BIO kdyz samy nejsou BIO , kdyby byly tak se na stopro budou chlubit certifikatem BIO.


BRooT- Udrzbou pudy se mysli doplneni "caje" potravy pro micro-organismy, cca jednou za mesic, zadne obdelavani a orani to si nedovedu ani behem pestu predstavit ,mohly by se tim poskodit korinky.

Jinak o Dripu vim ze je druh hydra , jinak o tom nic moc nevim.
Pokud vim tak v hydru se moc organika nevyuziva jelikoz se kazi , pak uz se nejedna o ekologicke pestovani a je to zcela jine tema.
BRooT
Ano, co se týče ekologie budiž. I když takový kokos míchat nemusíš, stačí prolít. A dá se znova recyklovat.

Asi v určitých odvětví to má svoje + a bylo by dobrý to používat, ale takhle na pěst nevím. Podle mě je daleko pohodlnější, efektivnější a chuťově ve výsledku lepší právě takový kokos s dripem, nebo přímo nějaké hydro,bubbler a nebo rovnou air... Ale zas je pravda, že je to finančně někde jinde
Jaguar
Ahoj. Musím říct, že už mě dlouho nic takhle nezaujalo a mám pocit, že tohle to je TEN důvod, proč chutná americká tráva tak fenomenálně. Na západním pobřeží jsem otestoval nespočet modelů,ať už byly koupený legálně nebo nelegálně, doteď nemůžu pochopit proč je americká tráva o tolik chutnější než naprostá většina tý český. Když jsem se bavil s lidma, tak většina jede organic, hlínu a slyšel jsem že i bez hnojiv, takže předpokládám, že se jednalo o tenhle způsob.

BRooT: grow je potřeba posouvat a vyvíjet, metody co jsi napsal jsou fajn, ale pro některý lidí už ohraný, navíc ty jsi pěstoval v kokosu, hydru, aeroponii a i v ''živí hlíně'' aby jsi nás mohl objektivně informovat o tom co je lepší a co je horší ? Efektivita nezajímá každýho a je to podle mě hlavní důvod na kterým v česku hoří kvalita hulení, každej chce mít co nejvíc a proto nakonec veliká část growerů kašle i na proplach a hnojky tam lejou stylem víc je líp... Výnos je super věc a sám jsem pod g/w nešel, ale v první řadě musí mít člověk zmáklou kvalitu. Co se chuti týká, vůbec bych nesrovnával hlínu a hydra, kdo to neumí to bude mít hnusný v obou médiích a kdo to umí a používá organický hnojiva tak to bude mít výborný v obou případech, rozdíl je v tom že v hlíně roste hulení s plnější chutí, v hydru zase jemnější...někdo rád holky, někdo vdolky
metracek
Tady je jeden z nejznámějších mixu na pěsování ROLS / No-Till

Gascanastan mix

12-15l čisté rašeliny bez přísad
4l vysoce kvalitního žížalího humusu
4l vysoce kvalitní ornice
8l nebo více- menší a/nebo střední velikosti pemza, perlit, lávová drt
4l vermikulit
8l Kokosu
4l hrabanky, lesní hrabanky
4l vysoce kvalitního kompostu
2l jílu nebo bentonitu

120 ml „vápeneho mixu Steva Solomona“ který se skládá z těchto tří částí:
1 část dolomitickeho vápna
1 část síranu vápenatého (sádra)
2 části „prášku z ústřic“

postupně se došlo k závěru že dolomoticky vápenec není nutný, ale i s ním tento mix funguje skvěle.

při každé recyklaci půdy přidejte cal-mag a síru.

Dále tyto komerčně dostupné přísady:

0,5l krabí moučky
1l moučky z mořské řasy kelpa (Ascophyllum nodosum)
1l rybí moučky nebo bat guano s vysokym obsahem dusíku (záleží čím se netopyři živí, některé guano ma hlavně fosfor)
1l moučky z rybích kostí
0,25l sul-po-mag coz je minerál langbeinit (K2SO4.2 MgSO4 )
0,5l „moučky ze semen stromu neem“ /neem seed meal/
0,25l vojtěšky

Vše dobře promíchejte ,naložte do květníků a připravte si ACT - „botanický čaj“ podle Microbeman´s receptu:

ACT se vyrabí v bubbleru – v sudu se vzduchováním. Přidáte do vody všechny níže zmíněné suroviny v daném procentualním poměru k množství vody. Vzduchování by mělo běžet 36-48 hodin za teploty 18-22 stupnů, ale teplota není klíčová. Vzduchovaní je potřeba o výkonu 22-35 l/h na jeden litr vody.

2,38% (vermi)kompostu
0,50% čisté melasy
0,063% fish hydrolysate (fish mix by mel fungovat - ale je to emulze ne hydrolyzat)
0,25% moučka/drt z řasy kelpa (Ascophyllum nodosum)- raděj méně než více!

Prolijte tímto všechny květníky a nechte 3-4 týdny uležet. Možná budete potřebovat topdress (hnojení na povrch substratu za pomoci kompostu, řezanky apod.) nebo další prolití ACT uprostřed květu. Záleží na vašich kytkách.

Některé kytky mají silnější kořenový systém, některé jsou naopak nachylnější k nedokonale zkompostovanym přísadám jako je vojtěška nebo rybí moučka. Ale po třech týdnech odpočinku by měli všechny složky být rozloženy natolik že vašim kytičkám neublíží. Pokud se ovšem bojíte, prostě nechte substrat odpočívat déle. Důležité je udržovat substrat po celou dobu vlhky, to je klíčové pro tvorbu mikroorganismů, bakterií a hub.



Není to asi nejpřesnější překlad/převod ale věřím že dostačující. Těch mixů a různých přísad je nespočet, nemyslím že by byl tenhle nejsprávnější ale je asi nejznámější. Přeložil sem to hlavně aby si i lidi co neumi anglicky mohli udělat nějakou představu o co tady vlastně běží a jak ten mix může třeba vypadat. Nikomu ale nedoporučuju si nakoupit zde vypsané přisady, smíchat je a myslet si že máte vyhráno. Tohle je jen miniaturní část celé problematiky, namíchat substrát. Pěstování tímto způsobem je velice náročné na informace, zkušenosti a musíte kytkám rozumět - umět číst z kytek, ne z EC a PH metru. Držet předepsané hodnoty na EC a PH metru je velice pohodlné a dokaže to (bez urážky, taky sem zatím jeden z nich) i naprostej hlupák. U tohoto stylu pěstování musí člověk už sakra přemýšlet a na to je potřeba pěstitel kterej přesně ví co dělá :)

O důvodech proč pěstovat organicky se nebudu vůbec rozepisovat, kdo ví ten ví a plantážník zůstane plantážníkem ;)

zdroje:
https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=241964

http://www.microbeorganics.com/
Mard
Lidi, prosím Vás, zkuste se zamyslet! Zkuste si představit, co se děje v substrátu v průběhu růstu rostliny. Substrát se zaleje vodou se živinama, vytěsní se kyslík. Pak vlhkost klesá, jak si kytka odebírá vláhu se živinami a zároveň stoupá obsah kyslíku. Pak zase dojde k zálivce a vše se opakuje. Ale když byla vlhkost vysoká, tak bohužel část kořenů odumřela vlivem nedostatku kyslíku. A také určitá část kořenů jak zestárla, tak již nedovede dobře jímat vlhkost a umírá též. A dodané živiny jsou obvykle nevyrovnané - někdy kytka potřebuje více dusíku, jindy fosforu nebo draslíku - proto zůstává v půdě vždy něco nevyužitých látek. Rovněž když dojde k vyschnutí substrátu, tak kytka nedokáže žádným způsobem živiny využít (to je zejména u povrchu, kde je substrát brzo suchý, zatímco v hloubce je ještě vlhký). Tudíž opakovaným zaléváním se půda zamořuje zbytky organického rozpadu (kořeny a jiné zbytky v substrátu) a zamořuje zbytky živin, které se mění na sole. Sole jsou obvykle jednak kyselé povahy a za druhé jsou hygroskopické, tudíž brání aby kytky přijímaly vláhu a špatné pH brání úspěšnému vstřebávání živin a stopových prvků. Tudíž při dlouhodobém pěstování je potřebné čas od času půdu měnit za čerstvou a to u při maximální pečlivosti se zálivkou a nepřehnojování. Běžně jednou za rok, rok a půl, vezmu matku, vytáhnu jí z květináče, ostrým nožem seříznu kořenový bal ze všech stran tak 1,5-2 cm, a dosypu novou půdou. Kytka pak výrazně pookřeje.
Za základě předchozích svých zkušeností pokládám tvrzení
citace:
6- SP se pouziva stale opakovane, cim vice kol v ni odpestujete tim je puda jeste vice kvalitnejsi.
7.- Neni nutny pruplach (Ba je dokoce nezadouci)
8.- Pudu nevyhazujete ! Cim ma odjeto vice kol tim kvalitnejsi je!

za silně nevěrohodné. A už vůbec nevěřím tomu, že není potřeba dodávat živiny a že stačí jen zalévat vodou. Kytka roste tak, že živiny mění na rostlinnou hmotu za účasti vzdušného CO2 a světla. Tím pádem se živiny z půdy postupně vyčerpávají a nakonec je půda bez živin. A nic na ní pořádně neroste, bez toho že by se pohnojila.
odo
MADI - super téma
JAGUAR - čo sa týka chuti - neviem - nehulým, dym zo špeka mi nechutí. :-) :-) Každopádne som šiel súbežne out paradajky v NFT a hneď vedľa v organike na kurincoch. Rozdiel v chuti podľa ľudí, čo to koštli takmer žiadna - dokonca - vraj z NFT o niečo viac aromatickejšia, teda lepšia.
Papriku som šiel len v NFT a nechal pekne dozrieť . super chuť
Jahody - krásne voňavé až do prvých mrazov.
PApriku a jahody som šiel iba v hydre, takže chuť nebola porovnávaná
Ja by som skôr povedal, že na pozitívne lepšiu chuť skôr pôsobí spôsob osvetlenia - out a in - Slnko je to prave...???!!!
a samozrejme genetika, no a tá zelenina musí pekne dozrieť pod tým svetlom.
Nabudúce skúsim naraz pestovať IN aj OUT v jednom hydrosystéme a možno aj organiku.

METRAčEK - diky za preklad!
MARD . súhlasím.....
Veľká časť "SUPERSOIL" je marketing...
Perpetum Mobile neexistuje....materiál sa donekonečna netvorí z ničoho ....
Množstvo tých organických ingrediencii nedáva žiadnu záruku na obsah cudzorodých látok...takže organické to je, ale BIO ????
metracek
citace:
Původní příspěvek od Mard
Lidi, prosím Vás, zkuste se zamyslet! Zkuste si představit, co se děje v substrátu v průběhu růstu rostliny. Substrát se zaleje vodou se živinama, vytěsní se kyslík. Pak vlhkost klesá, jak si kytka odebírá vláhu se živinami a zároveň stoupá obsah kyslíku. Pak zase dojde k zálivce a vše se opakuje. Ale když byla vlhkost vysoká, tak bohužel část kořenů odumřela vlivem nedostatku kyslíku.


:D To jako fakt? H2O vytlacuje O? To by sis v hydru moc nezapestoval....tezko te po tomhle budu brat vazne, ale zkusim to.

citace:

A také určitá část kořenů jak zestárla, tak již nedovede dobře jímat vlhkost a umírá též. A dodané živiny jsou obvykle nevyrovnané - někdy kytka potřebuje více dusíku, jindy fosforu nebo draslíku - proto zůstává v půdě vždy něco nevyužitých látek. Rovněž když dojde k vyschnutí substrátu, tak kytka nedokáže žádným způsobem živiny využít (to je zejména u povrchu, kde je substrát brzo suchý, zatímco v hloubce je ještě vlhký).


Z duvodu vysachani povrchu pudy se pri tomhle pestovani pouziva ten "topdress" prikrti povrchu pudy nějakou vyživnou vrstvou. Kdyby si se o tom aspon snazil něco dozvědět než se to začneš pokoušet zpochybnovat, tak by si to věděl.

citace:

Tudíž opakovaným zaléváním se půda zamořuje zbytky organického rozpadu (kořeny a jiné zbytky v substrátu) a zamořuje zbytky živin, které se mění na sole. Sole jsou obvykle jednak kyselé povahy a za druhé jsou hygroskopické, tudíž brání aby kytky přijímaly vláhu a špatné pH brání úspěšnému vstřebávání živin a stopových prvků. Tudíž při dlouhodobém pěstování je potřebné čas od času půdu měnit za čerstvou a to u při maximální pečlivosti se zálivkou a nepřehnojování. Běžně jednou za rok, rok a půl, vezmu matku, vytáhnu jí z květináče, ostrým nožem seříznu kořenový bal ze všech stran tak 1,5-2 cm, a dosypu novou půdou. Kytka pak výrazně pookřeje.


Zbytky organickeho rozpodu ve zdrave rhizosfere spotrebovavaji mikroorganismy a bakterie. Venku ti taky roste všechno leta na stejnem miste a nic "neodsolujes". Tady jde o to snažit se dostat principy co funguji v přirodě outdoor dovnitř. (musíš ku příkladu používat daleko větší květníky, v 11 L květníku samozřejmě nic udržitelnýho nevytvoříš)

citace:

Za základě předchozích svých zkušeností pokládám tvrzení

za silně nevěrohodné. A už vůbec nevěřím tomu, že není potřeba dodávat živiny a že stačí jen zalévat vodou. Kytka roste tak, že živiny mění na rostlinnou hmotu za účasti vzdušného CO2 a světla. Tím pádem se živiny z půdy postupně vyčerpávají a nakonec je půda bez živin. A nic na ní pořádně neroste, bez toho že by se pohnojila.


Tady s tebou souhlasím, tahle argumentace je dost populistická a taky se mi nelíbila. Není to perpetum mobile a živiny se musí dodávat. (něco přihodíš po každém odjetém kole, něco až po více kolech). Ale jde o to ze pouzity substrat nikdy nevyhazujes a jeho kvalita co se tyce mikroorganismu a bakterii jen stoupa. To je hlavní myšlenka, nic nevyhazovat a poradit si s tím co nám dává příroda. Jelikož přiroda ví jak na to...
odo
METRACEK- ja som to s tým O2 pochopil, že ako to myslel....
Nezatracujem túto metódu a verím, že to môže solídne šlapať....ja pestujem cca, 20 rokoc jednu čínsku ružu. Za tie roky bola presadená cca 4 x a stále krásne prosperuje. Presádza sa tak, že odstránim časť koreňov a časť zeminy. Zemina je obyčajná, izbová zmes z Hornbachu. 10 rokov sa to zalievalo vodou z akvária. :-) 10 rokov kristalonom. Pred pol rokom som ju presadil do samozavlažovacieho kvetináča cca 50 l. Odvtedy tam lejem cca 5 litrov vody do zásobníka cca každé 2 dni. 2 mesiace to živým odpadom z dripu. Kvetina má vyše 2 metre a prosperuje perfektne. Myslím, že tam je perfektná biologická rovnováha...takže to môže fungovať aj pri cannabise...ale...pri takomte peste to ide určite pomalšie a je aj vačšia pravdepodobnosť, že to napadnú škodcovia....
metracek
citace:
Původní příspěvek od odo
METRACEK- ja som to s tým O2 pochopil, že ako to myslel....
Nezatracujem túto metódu a verím, že to môže solídne šlapať....ja pestujem cca, 20 rokoc jednu čínsku ružu. Za tie roky bola presadená cca 4 x a stále krásne prosperuje. Presádza sa tak, že odstránim časť koreňov a časť zeminy. Zemina je obyčajná, izbová zmes z Hornbachu. 10 rokov sa to zalievalo vodou z akvária. :-) 10 rokov kristalonom. Pred pol rokom som ju presadil do samozavlažovacieho kvetináča cca 50 l. Odvtedy tam lejem cca 5 litrov vody do zásobníka cca každé 2 dni. 2 mesiace to živým odpadom z dripu. Kvetina má vyše 2 metre a prosperuje perfektne. Myslím, že tam je perfektná biologická rovnováha...takže to môže fungovať aj pri cannabise...ale...pri takomte peste to ide určite pomalšie a je aj vačšia pravdepodobnosť, že to napadnú škodcovia....


No ja sem to taky pochopil, ale je to totalni hloupost. Pokud ne, prosim si o vysvetleni. Ja jedu kokos s vermikompostem a biobizz, zelavam nekdy i 2x denne substrat mam neustale vlhky. Nikdy mi nevyschne, kdyby mela byt pravda ze rostliny potrebuji k prijmani kysliku "vzduch".(tak tu tezi chapu) Tak by moje kytky byly uz dva měsíce udušené s mrtvýma kořenama..

S tím že to jede pomalejší, pomalejsi nez hydro nebo aeroponie rozhodne jo. Myslim ze pokud by to bral clovek proste ciste ekonomicky, pres cisla tak se vzdycky vyplati hydro nebo aeroponie. To je naprosto jasne, uz jen to ze se hydroponicky pestuje vetsina zeleniny v marketech atd. je jasne co je ekonomicky nejvynosnejsi.

Ze je vetsi rirziko napaduti skudcu si naopak nemyslim, uz jen ta drt z toho neem stromu je prej velice ucinna jako prevence. A takto pestovane kvetiny by mely byt prece jen odolnejsi i z nejakeho logickeho hlediska. Venku zkousnou rostliny daleko vic, nez rozmazleny hydro ne? :D Ale nemusi to tak byt...
Madical-Strains
mard-
Aby nedochazelo stale k omylum.
Jeste bych rad podotknul ze toto vlakno nebylo zalozeno za ucelem PROPAGACE .Tento zpusob pestovani nikomu nepodsouvam a nenutim a uz vubec netvrdim ze je to ten jediny a ten nejlepsi a nejspravnejsi zpusob pesteni.
Nikomu to nevnucuji a nerikam "delej to takhle !" Kazdy ma svuj vlastni mozek a mel by si to sam srovnat v hlave co je pro nej nejlepsi.
Jen bych tento zpusob pestovani sam rad vyzkousel a zdokumentoval a podal o tom report ve vlakne a k tomu potrebuji vsechny dostupne informace ktere mohu ziskat , v ceskem jazyce a to je ten hlavni duvod zalozeni tohoto vlakna tak nam tu prosim nerozsiruj sve negativni a nevhodne argumenty. Vlakno jsem NEZALOZIL proto abych vysondoval podle reakci ostatnich jeli to dobry ci snad spatny napad a nasledne dle reakci tento zpusob pestovani bud rozjel nebo nerozjel.

Nevyhody a vyhody popsane v prvnim prispevku ,vcetne vsech informaci nejsou z me hlavy marde , jen jsem prelozil text z clanku z Magazinu o Cannabis. Kdyby to bylo tak jak tvrdis ty, urcite by se toho nechytla takova masa pestitelu na dvouch kontinentech. A za ty 4 roky uz by davno nekdo zjistil ze to tak nefunguje.Je to prave naopak ,cim dal vic pestitelu prechazi na tento No-Till system.

Kdo na americkem a australskem kontinetu uziva zdravotni konopi tak pestuje predevsim timto zpusobem.

Ten kdo pestuje v hline nebo se zajima o sve zdravi v souvyslosti s hulenim , hnoji organikou nebo uziva Cannabis ze zdravotnich duvodu tak pro takoveho growera by to mohla byt opravdu ta dobra a spravna cesta protoze toto je ta nejcistsi, mozna dokonce i jedina forma BIO pestovani, jesli se nepletu.
Je to spise pro fajnsmekry pestovani, rekl bych ze i vyssi liga. Tim nechci vubec snizovat jine zpusoby pestu, kazdy druh ma sva pozitiva i negativa.


Odo-
A zde je link specielne pro Oda. :-)
leafly.com se specializuje na lekarske strainy ,tak si prectete co doporucuje pro pacienty kteri uzivaji lekarske konopi.

https://www.leafly.com/news/cannabi...rganic-cannabis

mard opet nezklamal :-D, nic jineho jsem ani necekal.
BRooT
citace:
Původní příspěvek od Jaguar
Ahoj. Musím říct, že už mě dlouho nic takhle nezaujalo a mám pocit, že tohle to je TEN důvod, proč chutná americká tráva tak fenomenálně. Na západním pobřeží jsem otestoval nespočet modelů,ať už byly koupený legálně nebo nelegálně, doteď nemůžu pochopit proč je americká tráva o tolik chutnější než naprostá většina tý český. Když jsem se bavil s lidma, tak většina jede organic, hlínu a slyšel jsem že i bez hnojiv, takže předpokládám, že se jednalo o tenhle způsob.

BRooT: grow je potřeba posouvat a vyvíjet, metody co jsi napsal jsou fajn, ale pro některý lidí už ohraný, navíc ty jsi pěstoval v kokosu, hydru, aeroponii a i v ''živí hlíně'' aby jsi nás mohl objektivně informovat o tom co je lepší a co je horší ? Efektivita nezajímá každýho a je to podle mě hlavní důvod na kterým v česku hoří kvalita hulení, každej chce mít co nejvíc a proto nakonec veliká část growerů kašle i na proplach a hnojky tam lejou stylem víc je líp... Výnos je super věc a sám jsem pod g/w nešel, ale v první řadě musí mít člověk zmáklou kvalitu. Co se chuti týká, vůbec bych nesrovnával hlínu a hydra, kdo to neumí to bude mít hnusný v obou médiích a kdo to umí a používá organický hnojiva tak to bude mít výborný v obou případech, rozdíl je v tom že v hlíně roste hulení s plnější chutí, v hydru zase jemnější...někdo rád holky, někdo vdolky


Trochu jsme se nepochopili. Jel jsem ve všem, krom této "super soil" i když jsem o tom už četl na 420magazine. Efektivnější jsem myslel jinak. Sám jezdím modely, který jsou nějak zajímavé, většinou chuťově, nebo tak že je málo kdo pěstuje. Jsem zastánce dobré kvality, ne ohromného výnosu. Můj první grow byl Vanilla Kush, to bylo i tady, moc se to nepovedlo, potom jsem přestal z os důvodů postovat své pěsty. A myslím, že už toho mám dost omakáno.

Nicméně, efektivnost, jsem měl namysli tak, že je daleko efektivnější a pohodlnější, udělat si třeba ten drip nebo bubbler, a jednou týdně vyměnit vodu než furt hlídat jestli je to namíchané správně, a v půlce pěstu tam s tím ještě něco dodělat. Jako přidání toho čaje atak.. A nemyslím, že ta půda půjde jen tak zrecyklovat.
Madical-Strains
Jinak chci jeste timto moc podekovat Metrackovi za jeho kvalitni prispevek 7.! Protoze ten zcela jiste pochopil o ci mi ve skutecnosti jde.
A jeste navic evidentne vi o cem mluvi a tomuto tematu z nas rozumi nejlepe. Taovych groweru by bylo treba vice.

Jaguar- Dekuji za podporu.

Ja zde nepotrebuji argumenty tipu "to je na hovno" a "To nebude fungovat" pod.
Ja se ridim v zivote jednou zasadou a to je
"Nehledej duvody proc to nejde ale premyslej jak to pujde":p:
metracek
citace:
Původní příspěvek od BRooT


Trochu jsme se nepochopili. Jel jsem ve všem, krom této "super soil" i když jsem o tom už četl na 420magazine. Efektivnější jsem myslel jinak. Sám jezdím modely, který jsou nějak zajímavé, většinou chuťově, nebo tak že je málo kdo pěstuje. Jsem zastánce dobré kvality, ne ohromného výnosu. Můj první grow byl Vanilla Kush, to bylo i tady, moc se to nepovedlo, potom jsem přestal z os důvodů postovat své pěsty. A myslím, že už toho mám dost omakáno.

Nicméně, efektivnost, jsem měl namysli tak, že je daleko efektivnější a pohodlnější, udělat si třeba ten drip nebo bubbler, a jednou týdně vyměnit vodu než furt hlídat jestli je to namíchané správně, a v půlce pěstu tam s tím ještě něco dodělat. Jako přidání toho čaje atak.. A nemyslím, že ta půda půjde jen tak zrecyklovat.


CHLAPE! "Občas jsem zkoušel i takový menší in, ale to vždy byli jen marný a rychlý nápady . Letos jsem se rozhod, že do toho praštím a zkusím si jaké to je mít doma, ale trochu se bojím." Tohle si psal 31.1.2016 spolu s otazkama jestli chladit předřadník 250w pc větráčkem apod...

10 měsíců na to je z tebe odborník kterej jel skoro ve všem?....Neber to zle, ale omakano toho fakt jeste dost nemas. Takove přispěvky nemají moc velkou hodnotu kdyz jsou zalozene jen na pocitech, ne zkusenostech.



Taky bych se primlouval aby prispivali jen lide co tomu tematu muzou nejak pomoc, shazovat se da vsechno. Ja sam s tim taky nemam zadne zkusenosti, ale dost dlouho se o to zajimam. A uvedomuju si ze to neni zdaleka tak jednoduche a ružove, jak muzou nekteri lide v zahranicni zdroje tvrdit.

Neni to nic co by bylo staré 4 roky, mozna ta marketingova bublina okolo pojmu "super soil" se zacala nafukovat pred 4 rokama. Tenhle styl pestovani je starej jako zeme sama, prumyslova hnojiva jsou tady jak dlouho? 40-50 let? Do te doby se pěstovalo bez nich a ja osobně (nikomu to nenutím) věřím že to bylo lepší a že je proste priroda chytrejsi nez nejakej vedec. A chtel bych se "vrátit zpátky ke kořenům", az budu vedet jak na to. Neni to asi pro všechny, ale je skoda ze tady na groweru vubec zadne takove hnuti neni :)
Mard
citace:
Původní příspěvek od Madical-Strains
mard-
Jen bych tento zpusob pestovani sam rad vyzkousel a zdokumentoval a podal o tom report ve vlakne a k tomu potrebuji vsechny dostupne informace ktere mohu ziskat , v ceskem jazyce a to je ten hlavni duvod zalozeni tohoto vlakna tak nam tu prosim nerozsiruj sve negativni a nevhodne argumenty.


Ty jsi kolego asi trochu zmatený. :-( Potřebuješ informace a když ti k tomu něco napíšu, ze svých zkušeností, tak se ti to nelíbí?!? Kdo jsi, že se si myslíš že můžeš soudit, že mé argumenty jsou nevhodné? Nejspíš pěstuješ desítky let a všemu rozumíš, všude jsi byl a chytrý jsi jako Babiš. Já ti jen chtěl naznačit, že nemusí být vše pravda, co čteš jinde a že používání mozku je vhodné. Ale pokud máš jiný názor, tak jdi klidně do toho :-) Já ti držím palce!
Mard
citace:
Původní příspěvek od metracek


No ja sem to taky pochopil, ale je to totalni hloupost. Pokud ne, prosim si o vysvetleni. Ja jedu kokos s vermikompostem a biobizz, zelavam nekdy i 2x denne substrat mam neustale vlhky. Nikdy mi nevyschne, kdyby mela byt pravda ze rostliny potrebuji k prijmani kysliku "vzduch".(tak tu tezi chapu) Tak by moje kytky byly uz dva měsíce udušené s mrtvýma kořenama..


Tady je podstatné, to že jsi napsal "kokos". Zkrátka určité substráty umí udržovat dostatek kyslíku u kořenů, i když jsou vlhké. Ideálním příkladem budiž Rockwool, ten se zkrátka nedá přelít a kořeny tam budou mít stále kyslík. Ale hlína, to je jiná kapitola. Hlína obsahuje malé mikrocely prostoru kolem kořenů, které se po zalití zaplní vodou a tudíž se kyslík vytěsní pryč. A jak se vláha ztrácí, tak se tam postupně zase kyslík dostává zpět. Nenech se zmást tím, že voda je H2O a tudíž kyslík také obsahuje. Jinak k tomu zalévání - na malé kytky (které jsou háklivé na přelití) hodně pomůže, když před zalitím trochu protřepu láhev se zálivkou a voda pak obsahuje více vzdušného kyslíku.
metracek
citace:
Původní příspěvek od Mard


Tady je podstatné, to že jsi napsal "kokos". Zkrátka určité substráty umí udržovat dostatek kyslíku u kořenů, i když jsou vlhké. Ideálním příkladem budiž Rockwool, ten se zkrátka nedá přelít a kořeny tam budou mít stále kyslík. Ale hlína, to je jiná kapitola. Hlína obsahuje malé mikrocely prostoru kolem kořenů, které se po zalití zaplní vodou a tudíž se kyslík vytěsní pryč. A jak se vláha ztrácí, tak se tam postupně zase kyslík dostává zpět. Nenech se zmást tím, že voda je H2O a tudíž kyslík také obsahuje. Jinak k tomu zalévání - na malé kytky (které jsou háklivé na přelití) hodně pomůže, když před zalitím trochu protřepu láhev se zálivkou a voda pak obsahuje více vzdušného kyslíku.


No ale ten kyslik v tom rockwool maji z te vody, podobně jak ryby dychaji kyslik ktery voda obsahuje. Takze se nenechej mast ty. Samozrejme ze se ten kyslik vo vode vypotrebuje pokud v tom rostlina bude stat delsi dobu. Tak jako ti umre ryba v akvarku bez vzduchovani, utopi se. V bubbleru taky okyslicujes vodu ve ktere jsou koreny ponorene. Zvedas uroven kysliku ve vode (ta uroven je meritelna oxymetrem). Pokud myslis ze koreny chytaji bublinky a duchaji z nich, tak uz nevim no.....
To mi teda vysvetli co je to ten pojem "hlína"? Rašelina, jíl? V indoor se vzdycky micha substrat, je jen na tobe jak vzdusny bude. Navíc pokud se bavíme tady o No-TILL, tak je jasne videt ze je ten mix temer z poloviny z kokosu, perlitu, vermikulitu apod. Tudiz nebude mit se vzdusnosti problem. Ten problem by ale vznikl spis pomalym odparem "vydychane zalivky" nez ze dokaze kokos delat vetsi mikrocely nebo co :)

Treba se pletu, nemám na to žadný zdroj. Pokud by si mel nejaky potvrzujici tvoji teorii, tak mi ho prosim posli. Muzu se mylit, ale prijde mi to vcelku logicke...
Mard
citace:
Původní příspěvek od metracek
Treba se pletu, nemám na to žadný zdroj. Pokud by si mel nejaky potvrzujici tvoji teorii, tak mi ho prosim posli. Muzu se mylit, ale prijde mi to vcelku logicke...


Stačilo by si přečíst zdejší FAQ: http://grower.cz/pestovani/navody/...nojeni/7.html#3
BRooT
Rockwool/Kokos, jsou to hydro média.

Kokos můžeš prolít i třikrát denně a neutopíš to ... s trochou nadsázky

Doporučuju kouknout na pár videií a reportu od Canna, maj to tam hezky vysvětlené
metracek
citace:
Původní příspěvek od Mard


Stačilo by si přečíst zdejší FAQ: http://grower.cz/pestovani/navody/z...nojeni/7.html#3


Nevim kdo ten Keptn je ani jakou ma erudici, vubec to na me nepusob tak aby mě to přesvědčilo že ten člověk ví o čem mluví. Sám si o pár postů výše nadal medimu at nevěří co kde, kdo napíše a používá mozek a pak mě odkazuješ na stejně relevantní zdroj informací? No dobře Marde, nase diskuze skončila :)

citace:

Rockwool/Kokos, jsou to hydro média.

Kokos můžeš prolít i třikrát denně a neutopíš to ... s trochou nadsázky

Doporučuju kouknout na pár videií a reportu od Canna, maj to tam hezky vysvětlené


Nejedu čisty kokos, mam ho namichany s vermikompostem. Jel sem tak driv i cistej lightmix, pak lightmix s kokosem a ted jedu druhy kolo bez lightmixu. Nikdy sem nenechaval substrat uplne proschnout, ani lightmix. Aspon ne umyslne teda :D Nemyslim si ze to kytkam dela dobře, kdyz rozkopnu na zahradce zahon tak pokud neni vyjebany parak v tropickym lete tak je porad vlhkej. A nic se v nem nedusi a prosperuje to.
Netvrdim ze je preliti mytus, nejsem debil. Ale kazdej kdo jednou prelil tak pak nechava kytky zbytecne preschnout. A je to spatne, aspon pro organiku rozhodne.
fikus37
Hoši, hoši proč jste se nebyli podívat na Cannafest. Na stánku canna to tam vysvětlovali. Dokonce Canna pořádá semináře na toto téma.
Doporučuji na toto téma paní Melichercikova s Canna.
Vše by vám měla vysvětlit.
Příště doporučuji navštívit Cannafest a poptat se odborníků.
Madical-Strains
citace:
Původní příspěvek od Mard


Ty jsi kolego asi trochu zmatený. :-( Potřebuješ informace a když ti k tomu něco napíšu, ze svých zkušeností, tak se ti to nelíbí?!? Kdo jsi, že se si myslíš že můžeš soudit, že mé argumenty jsou nevhodné? Nejspíš pěstuješ desítky let a všemu rozumíš, všude jsi byl a chytrý jsi jako Babiš. Já ti jen chtěl naznačit, že nemusí být vše pravda, co čteš jinde a že používání mozku je vhodné. Ale pokud máš jiný názor, tak jdi klidně do toho :-) Já ti držím palce!



mardiku- nic ve zlym ale budu k tobe zcela uprimny.

Nezlob se prosim na me ale zmateny jsi zrejme ty sam a to zrejme radne kdyz nepochopis ze tu v tomhle vlakne hazis hrach na stenu a zbytecne tu ztracis cas. Ja opravdu nestojim o tvuj jakykoliv negativni nazor na vec. Pochop to uz konecne ! Ja jsem jiz pevne rozhodnut a neudelas s tim nic!

Nekolikrat tu zduraznuji ze potrebuji pomoc a rady (jak na to) a ne zrady.
Samozrejme ze potrebuji o tom shromazdit veskere dostupne iformace ale POCHOPITELNE hlavne ty POZITIVNI ktere vedou k dosazeni cile, Chapu ze to nedokazes pochopit , jelikoz jses zmateny, ale v pohode.
Ja ti to napisu klidne jeste jednou.
NESTOJIM O TVUJ NEGATIVNI NAZOR!
A ty predkladas jen same nesmyslne argumenty proc se do ROLS NT systemu vubec nepoustet. Zaryte ,tvrdohlave a nekompromisne si stojis za svym a nepripoustis ani na okamzik ze by mohl mit nekdo jiny snad pravdu.
A ted mi prosim odpust, domnivam se ze tve mysleni je v tomto ohledu naprosto omezene.
Pripadas mi jako maly chlapecek ketry chce neco vydupat na tatinkovi a kdyz neni pojeho tak pistivym hlaskem krici....
...NE ! NE! NE!

Rad si poslechnu od tebe nejakou konstruktivni a pozitivni myslenku ktera povede hlavne k veci a napriklad ze taky tady prispejes necim pozitvnim , neni vzdy jen vse spatne.

Bud trochu pozitvni chlape a pochop ze ne vzdy musis mit pravdu.

PS

Pokud napises neco konstrutivniho do meho vlakna "Druhy indoor , COB-LED 242w, BIO-pest, Super-Skunk " treba upozornis ze delam neco spatne , tak budiz , jeli to kontruktivni tak to pomuze veci.
Ale tady jsi jsi uplne mimo misu.
alpine
Panove,konecne se zde ,diky za to Medic,pojednava o super pude,je to preci uz stara a velice dobra vec. Micham to uz dobrych pet let a nemuzu si vubec stezovat,je pravda,ze kazda genetika chce neco jineho,tak je dobry,nepestovat nekolik druhu kyticek najednou. Ale i to se dohnojenim necha dohnat,vyzkouseno. Pudu jedu ctyri kola,pridam jen trochu guana,potom jde na zahon pro rajcata a ty jedou jak certi,mozna by vydrzela jeste vice kol,ale nezkousel jsem. Pestuji v peti galonovych textilnich hrncich,ve trech galonech to bylo moc prorostli a ty zeme by mi moc nezustalo.Zalivam pouze cajem z melasy a cervych odlitku a nakonec to nejdulezitejsi,neflusovat,tim by se znicily veskere bakterie a mikroorganizmy ktere v pude zijou. Diky Madical,jsem nasel uz vlastne vsechno pripraveny zde za 55$,je toho 57 litru plus dokoupit raselinu v homedepot za 10$ a je 100 litru super zeme. Compost mam svuj. https://buildasoil.com/products/the-clackamas-kit
Madical-Strains
alpine-
Super-puda je nespravny komercni vyraz ktery vznikl pravdepodobne jak tuto pudu zacaly podnikavci sami michat a nabizet ji ve svych obchodech.
Spise bych tomu rikal "ZIVA-PUDA" Living Soil
Jinak dik za prispevek ,doufejme ze casem tu prispeje vice takovych lidi co to povazuji za realne.

A pridaval jsi tam taky ty dalsi prisady popsane v prispevku 7. nebo jen to co co jsi vyjmenovall ?

Ja jsem totiz videl na yutube video ktere nebylo primo oznaceno timto nazvem ROLS nebo ziva puda a chlapek tam pestoval jen s zizalyho komposteru , bet guana , slepicince smichane s kokosem a dilem hliny. pak nejaky skorapy z vajec a tvrdil tam ze tohle vsechno uplne staci .
A zaleval to 2x do mesice tim zizalim cajem a nepridaval tam vubec nic jineho,jako vojtesku a td..jina hnojiva, no vubec nic jineho.
Tenkrat jsem to nepovazoval za dulezite , tak jsem tolik nedaval pozor ,tay jsem mozna na neco zapomel a v jakem pomeru hlinu namichal Ale vim na 100% ze tam rikal ze nepouziva zadna koupena hnojiva ani nic jineho. Udrzoval to udajne jen tim cajem z zizalych hovinek.

Kdo vi, treba to opravdu jde i kdyz tam neni uplne vse co davaji na ten recept. Proto jsem taky zjistoval jesli ten zizaly caj je totalne kompletni samostatne hnojivo.

A palice mel teda "mega" , mel u nich 1,5 petku tak to bylo dobre poznat.
BRooT
Rád bych se podíval na někoho kdo v tom jel nebo pojede kdyby to jsem hodil, určitě by to bylo zajímavý :)
Madical-Strains
citace:
Původní příspěvek od BRooT
Rád bych se podíval na někoho kdo v tom jel nebo pojede kdyby to jsem hodil, určitě by to bylo zajímavý :)



Jo , to by bylo vazne skvely a moc zajimavy !!!
Nic lepsiho bych si nemohl prat......:slizoun:
metracek
citace:
Původní příspěvek od Madical-Strains
alpine-
Super-puda je nespravny komercni vyraz ktery vznikl pravdepodobne jak tuto pudu zacaly podnikavci sami michat a nabizet ji ve svych obchodech.
Spise bych tomu rikal "ZIVA-PUDA" Living Soil
Jinak dik za prispevek ,doufejme ze casem tu prispeje vice takovych lidi co to povazuji za realne.

A pridaval jsi tam taky ty dalsi prisady popsane v prispevku 7. nebo jen to co co jsi vyjmenovall ?

Ja jsem totiz videl na yutube video ktere nebylo primo oznaceno timto nazvem ROLS nebo ziva puda a chlapek tam pestoval jen s zizalyho komposteru , bet guana , slepicince smichane s kokosem a dilem hliny. pak nejaky skorapy z vajec a tvrdil tam ze tohle vsechno uplne staci .
A zaleval to 2x do mesice tim zizalim cajem a nepridaval tam vubec nic jineho,jako vojtesku a td..jina hnojiva, no vubec nic jineho.
Tenkrat jsem to nepovazoval za dulezite , tak jsem tolik nedaval pozor ,tay jsem mozna na neco zapomel a v jakem pomeru hlinu namichal Ale vim na 100% ze tam rikal ze nepouziva zadna koupena hnojiva ani nic jineho. Udrzoval to udajne jen tim cajem z zizalych hovinek.

Kdo vi, treba to opravdu jde i kdyz tam neni uplne vse co davaji na ten recept. Proto jsem taky zjistoval jesli ten zizaly caj je totalne kompletni samostatne hnojivo.

A palice mel teda "mega" , mel u nich 1,5 petku tak to bylo dobre poznat.


Alpine konecne se objevil nekdo kdo s tim ma nejakou zkusenost! :)

Urcite bude fungovat i recept bez všech ingredienci z Gascanastan mixu. Urcite bude tech složek stacit i min. Ale clovek by mel vedet proc tam kazdou tu slozku chce davat a co se s ni bude dit. Smichat recept nekoho jineho, aniz by to člověk měl poradne promyslene jen na zaklade ze to nekde, nekomu fungovalo mi neprijde moc rozumne.

Treba zrovna ta vojteska:

Kouzlo vojtěšky a jetele
Až 9 metrů hluboké kořeny vojtěšky dovedou vytáhnout ze země živiny na povrch, kde tyto živiny prostě zůstanou a my je zaryjeme do svrchní vrstvy půdy spolu s rostlinami vojtěšky. Například 1/2 hektaru porostu vojtěšky do sebe akumuluje a udrží v sobě cca 100 kg dusíku. Neskutečné číslo! Kromě toho vytáhne z hloubky i velké množství stopových prvků a minerálů. Výborná je vojtěška též k zapravení do kompostu, kde funguje jako aktivátor rozkladný procesů, stačí ji do kompostu zapravit, přikrýt zeminou a zalít. Rychle se zvýší teplota v kompostu a urychlí se rozkladné procesy. Vojtěška také pomahá rostlinám tvořit větší květy a zvyšuje odolnost na chlad.
Dale vojtěška obsahuje růstový hormon “tricontanol" (udajne může ovšem prodloužit dobu zrání), ma veliky obsah vitaminů (hlavne A), N-P-K-Ca-Mg, a další minerály. Take obsahuje cukry, skroby, bílkoviny, kyselinu listovou a 16 aminokyselin. Pestitele růži a orchideji dobře znají vojtěšku jako hnojivo a použivají ji v podobe botanickeho čaje a nasledně hnoji postrikem na list.
Jetele dokonce dokazí za pomoci bakterii přijmat a vazat v sobe dusík ze vzduchu. Bakterie ho s nim "vymenuji za cukr" ktery jim jetel poskytuje.

No a aspon podobne jasno bych ja osobne chtel mit o každé složce co tam pridám :)
alpine
Samozrejme,ze vojteska je uzasne zelene hnojivo,udelat caj pouzivat na list,osvedcilo se. Ale k prispevku c.7,nedavam neen seed meal,jil a vermikulit,nevedel jsem. Dale misto te tri slozky Steve Salomona davam Limestone powder,jinak to odpovida,jak to patlam ja. Je pravdou,ze treba u odrudy Dr Krippling Incredible Bulk musim dodavat Cal-Mag,jinak je vsechno ok,poprve kdyz jsem tedy tu zivou pudu,ziva asi proto,ze se vlastne temi caji,udrzuji bakterie a houby stale pri zivote,no prvne jsem si kytky pekne spalil,nebot jsem jeste pouzival biobizz a to byla chyba. At se dari.
metracek
citace:
Původní příspěvek od alpine
Samozrejme,ze vojteska je uzasne zelene hnojivo,udelat caj pouzivat na list,osvedcilo se. Ale k prispevku c.7,nedavam neen seed meal,jil a vermikulit,nevedel jsem. Dale misto te tri slozky Steve Salomona davam Limestone powder,jinak to odpovida,jak to patlam ja. Je pravdou,ze treba u odrudy Dr Krippling Incredible Bulk musim dodavat Cal-Mag,jinak je vsechno ok,poprve kdyz jsem tedy tu zivou pudu,ziva asi proto,ze se vlastne temi caji,udrzuji bakterie a houby stale pri zivote,no prvne jsem si kytky pekne spalil,nebot jsem jeste pouzival biobizz a to byla chyba. At se dari.


Diky moc za pripomenuti cal-mag! Ten je i v tom Gascanastan mixu, ale me se nejak ztratil v překladu, už sem to doeditoval.

Neem seed meal / neem cake

Jsou to vlastne semena plodu stromu Azadirachta indica, ze kterých se lisováním za studena dostává neem olej Který se pouziva v kosmetice a jako lek v ayurvede. Nebo take, a pro nas hlavne, jako přirodní pesticid. Diky obsahu azadirachtinu a nimbinu škodí široké škále škůdců a naopak prospešným organismum neškodí (aspon se tak tvrdí). Po aplikaci na list je substance castecne distribuovana rostlinou a škůdce se infikuje sáním nebo požerem. Do několika hodin se škůdcům zpomalí a postupně zastaví enzymaticke procesy v organismu a dále neškodí, jsou neplodní a hynou.
Seed meal, neboli drt semen je ten zbytek co zbyde po tomhle oleji. Je to skvele hnojivo s obsahem N-P-K 6-1-2. Ale v no-till mixech si našel dost pevné místo hlavně díky těm vlastnostem odpuzujicim hmyz, ktere si v sobe nese nejakou merou i tahle drt. Používá se převážně jako topdress vrstva.

Jenze letos přisla National Unversity of Singapur s vyzkumem, který tvrdí že azadirachtin muže mit spojitost s rakovinou prostaty. V UK jsou všechny produkty s azadirachtinem / neem olejem už zakazané.
.
http://www.futurity.org/neem-nimbol...fc731-206359977

Náhradni formou přírodního pesticidu/insekticidu muže být obdobný produkt ze stromu Millettia pinnata zvaný Karanja oil-Karanja seed meal. Ale o tom nemám ještě moc nastudováno tak nemůžu sloužit.


Já zatím leju ten biobizz a nejsem nespokojenej, takze nespecham k no-till. Rad si veci prvni dobre prostuduju, obzvlast takhle rozsahle tema. Alpine kdyby si chtel neco i odprezentovat mel by si urcite dost divaku :) Ale chapu ze ne kazdeho to bavi a ma na to cas, takze i tak diky ze si se zapojil.
alpine
Sušené mycorrhizae a huminové kyseliny jeste pridavam,abych nezapomel. Karanja seed meal je vlastne podobny jako neem oil,kvety vyborne do kompostu,ale pouziva se i k vyrobe mydla a ma mnoho lecivych vlastnosti,ale nepouzival jsem ho.Vyborne je pridat stavu z aloe vera,nebo organic kokosova voda. Bohuzel zde je obrovsky problem,najit koprivu,vyborna rostlinka.Musi se te pude dat asi neco,co vytvori ten spravny stav pro tvorbu mikroorganismu. No a ze se neprezentuju,podivej priteli,6 mesicu mi zde uz stacilo,to jsem pestoval venku,ale tady ti to neukradnou,oni do lesa ani nechodej,jen te prasknou.Jinak se clovek stale uci. At se dari.
alpine
Ono jde asi hlavne vlastne o to,vytvorit v hrnci podminky pro tvorbu compostu za pochodu pestovani,od seminka az po kvet. Nikdy jsem tomu nevenoval vetsi pozornost,az ted jste mi dali brouka do hlavy.
Whoau
Ahoj Medical :)) velcie zajimave budu sledovat a drzet palce! Nenech se odradit. Az tu budou nejake ucelene inforamce jak na to rad se pridam do experiemntu na 1 kolo a zkusim taky :))) poskytnu i fotodokumentaci
Madical-Strains

Whoau-
Diky za podporu
Nenecham se odradit.
:-)
metracek
citace:
Původní příspěvek od alpine
Sušené mycorrhizae a huminové kyseliny jeste pridavam,abych nezapomel. Karanja seed meal je vlastne podobny jako neem oil,kvety vyborne do kompostu,ale pouziva se i k vyrobe mydla a ma mnoho lecivych vlastnosti,ale nepouzival jsem ho.Vyborne je pridat stavu z aloe vera,nebo organic kokosova voda. Bohuzel zde je obrovsky problem,najit koprivu,vyborna rostlinka.Musi se te pude dat asi neco,co vytvori ten spravny stav pro tvorbu mikroorganismu. No a ze se neprezentuju,podivej priteli,6 mesicu mi zde uz stacilo,to jsem pestoval venku,ale tady ti to neukradnou,oni do lesa ani nechodej,jen te prasknou.Jinak se clovek stale uci. At se dari.



Aloe Vera

Jednoduše se rozdrtí listy a sesbira se ten gel/juice. Mely by to byt spise starsi a delsi listy. Na youtube je dost videi. Davkování je asi 10 ml na litr a pouziva se co tři dny jako postřik na listy. Gascanastan psal že do hodiny po aplikaci se listy krasne zvednou nahoru, ale ne jako pri prehnojeni, tak jako kdyz proste kytka dynamicky roste. Jinej člověk to používá i jako kořenovej stimulator a maci v tom gelu rezy a i zalivá.
Negativní může být docela vysoka kyselost aloe vera gelu. A taky sem někde četl ze by se cukry obsažené v aloe vera mely v půdě pak nějak rozpadat a vznikat z nich ocet. A ocet je pry nejhorší kyselina jaká může cannabis potkat, je to herbicid. Bohuzel tu teorii nemuzu zpetne dohledat, mozna sem to ted nejak zmatlal. Ale vim ze to na me tehdy pusobilo věrohodně, proto bych to aplikoval jen na list...

Kokosová voda je z prvků bohatá hlavně na sodík, obsahuje hormony cytokininy které stimulji děleni rostliných bunek, zpomalují dominanci a tím podporují větvení rostliny, stimuluje fotosyntezu a podporuje růst kořenu a klíčení.
Problém u nás bude asi najít přirodní kokosovou vodu, aspon pro nas kluky z vesnice na Morave urcite :D Proto by pro nás mohla být vhodná obdoba kukuřičné klíčky, take obsahuji cytokininy ve velkem množství.

Kopriva patri spolu s vojtěškou, kostivalem, přesličkou, řebříčkem, pampeliškou a dalšíma k tzv, dynamickym akumulatorum. Tahaji do sebe ruzne prvky ze zeme podobně jako ta vojtěška, ale ne všechny tahaji hlavně dusík. Tahaji si různé prvky, ale ted se o nich jednotlive rozepisovat nebudu. Take priznive ovlivnuji rust prospešných hub a mikroorganismu v pudě. Daji se sbírat na divoko všude možně (kolem polních a lesních cest toho roste), ale většina groweru si je přimo pěstuje sama a vi tak z čeho to vyrostlo :)

Mykhorizu verim už každej dobře zná. A ty huminove kyseliny nemám ještě prostudované, ale co sem na ně zatím narazil v diskuzích tak je to docela kontroverzní téma.
Madical-Strains
Metracku-

Dnes jsem cetl ze pro uplneho zacatecnika v No-Till je vhodnejsi sehnat plastovou vanu a zasadit do ni vsechny kytky naraz ze se tam pry udrzuji lepe ty vhodne podminky a lepe to udrzuje ten eko-system v chodu . Co si o tom mslis? Zni to logicky.
Je to pry mnohem vice pod kontrolou nez udelat tech ekosystemu treba 5 v mensich.
Vetsinou co jsem ale videl tak nikdo nema kytky pohromade v jedny vane , vsichni co to jedou tak maji kazdou kytku zasazenou zvlast.
fikus37
Madical,nechci se tě nějak dotknout ,ale tento systém je pro zkušené growery co se obejdou bez PH a EC metru.A co jsem zatím viděl u tebe,tak bys měl nějaký ten rok počkat až se naučíš jak a co kytka vlastně potřebuje.
Většinou jsou tady samí nováčci co potřebují poradit a starší mazáci už tady chodí jen sporadicky.
Dělej jak uznáš za vhodné,ale myslím si ,že s toho stejně nic nebude,protože nemáš potřebnou praxi.
Je to můj názor,tak doufám že se neurazíš.
Ať to roste.
Madical-Strains
Fikusi , jelikoz si te celkem vazim jako pestitele tak ti odpovim takhle....
no a co .....? I kdyby z toho nic nebylo, tak si z toho ostatni mohou vzit alespon ponauceni , a pro me je to zabava.
Pro koho pises ty vlakna tady ,predpokladam ze pro ostatni , nemam pravdu ?
Ty me Fikusi vubec neznas.
Casu mam ze ho muzu krajet a jeste k tomu me to bavi, tak co proboha muzu ztratit? Ztratit nemuzu nic , mohu pouze ziskat kvalitu, pokud se zadari. A kdyz se nezadari tak svet se preci nezbori.
Ja nerozumim z jakeho duvodu mas o me takovou starost? :frog:

A ze nejsem profik ? Me to nevadi , ja se denodenne ucim, jak teorii tak i praxi.

Tobe at to taky roste!
metracek
citace:
Původní příspěvek od Madical-Strains
Metracku-

Dnes jsem cetl ze pro uplneho zacatecnika v No-Till je vhodnejsi sehnat plastovou vanu a zasadit do ni vsechny kytky naraz ze se tam pry udrzuji lepe ty vhodne podminky a lepe to udrzuje ten eko-system v chodu . Co si o tom mslis? Zni to logicky.
Je to pry mnohem vice pod kontrolou nez udelat tech ekosystemu treba 5 v mensich.
Vetsinou co jsem ale videl tak nikdo nema kytky pohromade v jedny vane , vsichni co to jedou tak maji kazdou kytku zasazenou zvlast.


Určitě čím větší pěstební nádoba tím stabilnější prostředí. Jako minimum se uvadí 20 L květník. Osobne nevidim zadny problem mít více rostlin v jedné velké nádobě. Pokud to nebudou nejake vyrazne odlišné strainy. Ale zase jednu obrovskou vanu na dno bych asi nedaval. Nevim jak bych s tim manipuloval v pripade potřeby. Nad nadobou sem jeste ani nejak hlouběji nepremyslel, takže ti moc neporadím. Ale neco okolo 30-50 L mi ted bez nejakeho hlubokeho premysleni prijde docela fajn. Nemam predstavu kolik by se jich vlezlo do stanu, snad 4? V každé mít tři rostliny, nebo jen jednu kosatou...nevim.

No a souhlasim s tim co psal Fikus. Člověk by měl umět jezdit v osobáku než se vrhne kamionem po Evrope :D Na druhou stranu je mi sympaticke že se medi nenechá zvyklat. Vsichni mu to rozmlouvame (ode mne zazil dlouhou masaz pres pm:D), ale on stejne nepovolí. Rozumne to moc neni, ale chce to koule! Jestli do toho nakonec opravdu pujde, tak doufam z nam vytre zrak :)
Jáá
[QUOTE]Původní příspěvek od metracek
[B]

ACT se vyrabí v bubbleru – v sudu se vzduchováním. Přidáte do vody všechny níže zmíněné suroviny v daném procentualním poměru k množství vody. Vzduchování by mělo běžet 36-48 hodin za teploty 18-22 stupnů, ale teplota není klíčová. Vzduchovaní je potřeba o výkonu 22-35 l/h na jeden litr vody.

2,38% (vermi)kompostu
0,50% čisté melasy
0,063% fish hydrolysate (fish mix by mel fungovat - ale je to emulze ne hydrolyzat)
0,25% moučka/drt z řasy kelpa (Ascophyllum nodosum)- raděj méně než více!

Hele nechápu 1kg = 1l a kde tyto prisadY koupím

Mohl bys dat odkaz na tu živou půdu v USA shopů

Asi do toho půdu teď mám jeden box kde na květ negnojim tak do toho jdu není nic lepsiho než nehnojena tráva další plus hlína na víc použití to si těch 50 litru koupím z radosti
metracek
citace:
Původní příspěvek od Jáá
[QUOTE]Původní příspěvek od metracek
[B]

ACT se vyrabí v bubbleru – v sudu se vzduchováním. Přidáte do vody všechny níže zmíněné suroviny v daném procentualním poměru k množství vody. Vzduchování by mělo běžet 36-48 hodin za teploty 18-22 stupnů, ale teplota není klíčová. Vzduchovaní je potřeba o výkonu 22-35 l/h na jeden litr vody.

2,38% (vermi)kompostu
0,50% čisté melasy
0,063% fish hydrolysate (fish mix by mel fungovat - ale je to emulze ne hydrolyzat)
0,25% moučka/drt z řasy kelpa (Ascophyllum nodosum)- raděj méně než více!

Hele nechápu 1kg = 1l a kde tyto prisadY koupím

Mohl bys dat odkaz na tu živou půdu v USA shopů

Asi do toho půdu teď mám jeden box kde na květ negnojim tak do toho jdu není nic lepsiho než nehnojena tráva další plus hlína na víc použití to si těch 50 litru koupím z radosti


Ne 1L se nemusí rovnat jednomu kilu...tady se to nebere na vahu, ale na objem. To znamena ze to nevazis ale sypes do odmerneho valce jako tekutinu.

Většinu přísad (a i ten predem smichany mix) najdete zde https://buildasoil.com/collections/soil aspon co ja vim. Neumim si ovsem představit že by si to někdo objednal do evropy. Abych mohl pěstovat přírodně, tak si objednam "hlínu" z ameriky? Přemyšlejte...

Kdo si mysli ze si namicha (nebo hur koupí cizí) pudni mix a ma vystaráno tak se škaredě plete. Tim to dobrodružství teprve začíná a v dlouhodobejsim horizontu s tim bude daleko, daleko vic prace nez s tím v čem pěstujete. At už je to v čemkoliv :D Ta výhoda se neskrývá v nenáročnosti, ale čistotě výsledného produktu.
alpine
Nevim jak v Cesku funguje amazon,nebo Homedepot,ale vetsinu veci kupuju tam. Dnes jsem objednal,kostival,aloe vera,preslicku,vojtesku,rebricek,kelp,rerichu a i koprivu,vsechno tedy powder, neco jsem jeste mel doma,ale par veci jsem musel objednat,at je vseho dost a to zde: https://www.etsy.com/?ref=lgo No a s tou velkou vanou,to by nemusel byt spatny napad. Soil vetsinou prodavaji na kubickou stopu [CF],to je asi 28 litru. Tak ze diky vam panove,jsem se zase zdokonalil,teoreticky a budem videt,co ukaze casem praxe. Preci jenom jsem to nemel vsechno tak,ja by melo byt. At se dari.
Madical-Strains
Jak to tak vypada tak jsem tu strhnul nevedomky lavinu zajmu, coz me abych se priznal velmi tesi . Jak to tak ale vypada tak vzhledem k obsahu nekterych prispevku usuzuji ze ten svuj No-Till pest nestihnu rozjet zde na Groweru jako prvni. :-) (coz me nevadi, naopak) Proto prosim a primlouvam se u prvnich groweru kteri ten ROLS NT-pest rozjedou drive nez ja aby prosim vse zdokumentovaly do sveho vlakna , radne , presne a do detailu.
Za to predem pro vsechny nasledovniky dekuji !

Vzhledem k tomu ze pravdepodobne nebudu ten prvni kdo s tim tady zacne tak pridavam jednu klicovou, zasadni a velmi dulezitou skutecnost (informaci) ktera je mi o tom znama a o ktere se uz moc nikde v receptech na Zivou-Pudu ani nepise takze ji je docela tezke na internetu objevit .

Ve skutecnosti nepotrebujeme takove velke mnozstvi zive-pudy aby zaplnila uplne celou vanu az po okraj , zkratka cely obsah nadoby, ba dokonce naopak pro rostlinku by to bylo udajne jak se ukazuje z praxe na zahranicnich forech a vlaknech az skoro vrazedne prostredi !
Mym odhadem kdo se tim neridil tak 90% pestitelu rostlinky spalili.

Z-P vlozime jen na dno nadoby cca do 1/4-1/3, pak se vklada jeste tzv. ochranna prechodova vrstva coz je zakladni organicka puda smichana 1;1 s Z-P a nakonec se kvetinac nebo nadoba zaplni skoro az po okraj jen zakladni kvalitni oraganickou lehce predhnojenou pudou vhodnou pro mlade semenacky. Pro lepsi pochopeni pridavam foto.

Tip- Byl jsem se podivat v Bau-maxu a v dalsich tekovych obchodech a zjistil jsem ze ta nejvhodnejsi a zaroven nejlevnejsi vhodna nadoba bude asi plastova vana urcena na maltu, maji ruzne rozmery , nejlepe s vikem ktere by mohlo poslouzit zaroven jako podmiska.

http://www.shop.tntrade.cz/kalfas-m...vy_d182256.html

I kdyz pozor , tady si nejsem jist zdali zdali je plast naprosto bezpecny ,aby neco nahodou neuvolnoval do pudy!
odo
Text pri druhej fotke neviem preložiť, ale to vyzerá tak, že v tom malom kvetináči je ten obyčajný základ, okolo a pod je nárazníková zóna a naspodku ta ZP
O tých jednotlivých komponentoch treba zistiť, že aká je ich funkcia - tak ako to už tu písali nadomnou a nahradiť ich domácou náhradou - pokiaľ sa dá. Ináč osobne si stále myslím, že toto je klasický pest v hline, akurát jej zloženie je ...hm netradičné. :-) a celé by to fungovalo a aj funguje v menej zložitom mixe. Dokazujú to aj tu na Groweri zdokumentované niektoré pesty na organických základoch. Základom sú fakt dostatočne veľké nádoby a bioaktívny substrát, ktorý sa musí pripraviť v dostatočnom časovom presdstihu.
Čakám, že sa do debaty zapoja aj dlhorocní členovia GROWfora a podelia sa so skúsenosťami. Som presvedčený, že túto tému sledujú a usmievajú sa pod fúzami nad tým, že sa tu znovuobjavuje minulosť a princípy pestovania zdravým, sedliackym rozumom.... :-)
metracek
citace:
Původní příspěvek od alpine
Nevim jak v Cesku funguje amazon,nebo Homedepot,ale vetsinu veci kupuju tam. Dnes jsem objednal,kostival,aloe vera,preslicku,vojtesku,rebricek,kelp,rerichu a i koprivu,vsechno tedy powder, neco jsem jeste mel doma,ale par veci jsem musel objednat,at je vseho dost a to zde: https://www.etsy.com/?ref=lgo No a s tou velkou vanou,to by nemusel byt spatny napad. Soil vetsinou prodavaji na kubickou stopu [CF],to je asi 28 litru. Tak ze diky vam panove,jsem se zase zdokonalil,teoreticky a budem videt,co ukaze casem praxe. Preci jenom jsem to nemel vsechno tak,ja by melo byt. At se dari.


No (skoro) všechny tyhle věci co si koupil si muže člověk vypěstovat nebo najit zadarmo v naprosto raw formě. Chapu že lenost američanů nezná mezí :D Ale myslím že tím nakupováním spláchují celej koncept pěstování z toho co nám dává příroda kolem nás do hajzlu. Pokud v mém okoli nemuzu sehnat danou prisadu v přirode, tak premyslim cim by se dala nahradit. Pokud nema nahradu, tak ji budu muset koupit. Ale to by mela byt ta poslední možnost, ne ta první. Ale to je jen můj pohled na věc. Je asi na každém jak tenhle styl pěstování uchopí.

Těch rostlin ze skupiny dynamickych akumulatoru sis pořídil docela dost, neviděl sem mix kde by se jich pouzivali tolik! Spís každej ten pěstitel používá jeden dva druhy a to ktere si vyberou se lisi pestitel od pestitele. Většinou podle toho co komu roste v okolí.

citace:
Původní příspěvek od Madical-Strains
Jak to tak vypada tak jsem tu strhnul nevedomky lavinu zajmu, coz me abych se priznal velmi tesi . Jak to tak ale vypada tak vzhledem k obsahu nekterych prispevku usuzuji ze ten svuj No-Till pest nestihnu rozjet zde na Groweru jako prvni. :-) (coz me nevadi, naopak) Proto prosim a primlouvam se u prvnich groweru kteri ten ROLS NT-pest rozjedou drive nez ja aby prosim vse zdokumentovaly do sveho vlakna , radne , presne a do detailu.
Za to predem pro vsechny nasledovniky dekuji !

Vzhledem k tomu ze pravdepodobne nebudu ten prvni kdo s tim tady zacne tak pridavam jednu klicovou, zasadni a velmi dulezitou skutecnost (informaci) ktera je mi o tom znama a o ktere se uz moc nikde v receptech na Zivou-Pudu ani nepise takze ji je docela tezke na internetu objevit .

Ve skutecnosti nepotrebujeme takove velke mnozstvi zive-pudy aby zaplnila uplne celou vanu az po okraj , zkratka cely obsah nadoby, ba dokonce naopak pro rostlinku by to bylo udajne jak se ukazuje z praxe na zahranicnich forech a vlaknech az skoro vrazedne prostredi !
Mym odhadem kdo se tim neridil tak 90% pestitelu rostlinky spalili.

Z-P vlozime jen na dno nadoby cca do 1/4-1/3, pak se vklada jeste tzv. ochranna prechodova vrstva coz je zakladni organicka puda smichana 1;1 s Z-P a nakonec se kvetinac nebo nadoba zaplni skoro az po okraj jen zakladni kvalitni oraganickou lehce predhnojenou pudou vhodnou pro mlade semenacky. Pro lepsi pochopeni pridavam foto.

Tip- Byl jsem se podivat v Bau-maxu a v dalsich tekovych obchodech a zjistil jsem ze ta nejvhodnejsi a zaroven nejlevnejsi vhodna nadoba bude asi plastova vana urcena na maltu, maji ruzne rozmery , nejlepe s vikem ktere by mohlo poslouzit zaroven jako podmiska.

http://www.shop.tntrade.cz/kalfas-m...vy_d182256.html

I kdyz pozor , tady si nejsem jist zdali zdali je plast naprosto bezpecny ,aby neco nahodou neuvolnoval do pudy!


Me osobně se tohle moc nepozdává. Nejhlubsi koreny ma rostlina na prijmani vody, takze u dna ji ziviny nepomuzou. Nejvyzivnejsi vrstva pudy ve ktere všechno hnije atd je na pvrchu. Víme že se používá jako forma hnojení topdressing ,coz je jen nahrnuti vyzivne pudy na povrchu substratu. Takže tohle rozložení mě osobně přijde nelogicke, pokud by si měl zdroj tak bych si to rád pročetl.
Gascanastan psal že on sazeničky předpěstuje v mixu rašeliny a vermikompostu v pul litrovém květnícku a jak to prokoření tak jdou hned do soil mixu a nic jim neubliží.
metracek
citace:
Původní příspěvek od odo
Text pri druhej fotke neviem preložiť, ale to vyzerá tak, že v tom malom kvetináči je ten obyčajný základ, okolo a pod je nárazníková zóna a naspodku ta ZP
O tých jednotlivých komponentoch treba zistiť, že aká je ich funkcia - tak ako to už tu písali nadomnou a nahradiť ich domácou náhradou - pokiaľ sa dá. Ináč osobne si stále myslím, že toto je klasický pest v hline, akurát jej zloženie je ...hm netradičné. :-) a celé by to fungovalo a aj funguje v menej zložitom mixe. Dokazujú to aj tu na Groweri zdokumentované niektoré pesty na organických základoch. Základom sú fakt dostatočne veľké nádoby a bioaktívny substrát, ktorý sa musí pripraviť v dostatočnom časovom presdstihu.
Čakám, že sa do debaty zapoja aj dlhorocní členovia GROWfora a podelia sa so skúsenosťami. Som presvedčený, že túto tému sledujú a usmievajú sa pod fúzami nad tým, že sa tu znovuobjavuje minulosť a princípy pestovania zdravým, sedliackym rozumom.... :-)


Přesně tak, není to žádná novinka. Novinka je možná ta myšlenka stále recyklace pudy. Ale jinak je to klasicky druh organickeho pěstu, kteří tady už lidi zkoušeli dávno. Jednoho cloveka bych umel i jmenovat, ale meni si nicky jak ponozky a tak by asi nechtel abych ho jmenoval :) Ale byli tu lidi co takhle odpestovali jedno kolo, s méně přísadama. Nebyl to vyložene no-till. A ja taky porad cekam ze se snad zapojí.
odo
Viem si to predstaviť aj tak, že by sa využila len časť zo starého a zabehnutého substrátu s rozbehnutou rekciou v pôde a bakteriovou florou. Primiešaním k čerstvej hline by to celé nabehlo rýchlejšie a zároveň by sa to obohatilo čestvými živinami.
metracek
citace:
Původní příspěvek od odo
Viem si to predstaviť aj tak, že by sa využila len časť zo starého a zabehnutého substrátu s rozbehnutou rekciou v pôde a bakteriovou florou. Primiešaním k čerstvej hline by to celé nabehlo rýchlejšie a zároveň by sa to obohatilo čestvými živinami.


Jasně, ale to znamená že zbytek starého substrátu vyhodíš?? On neni (nebo nemusí být) nijak znehodnocený, ba naopak! Přimíchat čerstvé složky po nějakém čase budeš muset. Myslím že je známá věc že ornice je kvalitní půda právě proto že se obhospodařuje leta letoucí. Tady jde o to si udělat svou ornici. Z pole taky nic nebagrujete pryč :)

Tady se zatím bavíme pouze o namíchaní startovací směsi, k problémům rycklace jsme se vůbec nedostali. Tohle téma ma na icmag v jednom vlakne přes 800 stránek a 8000 postu, coz by vydalo na slušně tlustou knihu. A dalších menších vlaken o tom je taky požehnaně. Je to prostě opravdu dost obsahle tema :)
odo
Veď to, čo sa odoberie sa použije do ďalšieho kvetináča :-) nemusí sa to vyhadzovať, je tam celá škála rozbehnutých biochem. procesov a živých baktérii, akurát menej minerálnej živiny po growe. Tie sa doplnia a časom sami vznikajú rozpadom a mineralizáciou organickej hmoty v substráte npr. aj zo zvyškov z predošlého pestu. Ideálne by bolo po cannabise pestovať kolo inej plodiny, ktorá by sa tam zasa zapracovala a obohatila ten substrát.

Klasickú ornicu by som vôbec nepovažoval za kvalitnú z dôvodu hutnosti a obsahu množstva cudzorodého bordelu - ktorý však do pestu nechceme...a ten ekobioproces je v nej tiež dosť obmedzený a iný z dôvodu chemiek používaných v poľnohosp. výrobe a padajúceho z neba....
metracek
citace:
Původní příspěvek od odo
Veď to, čo sa odoberie sa použije do ďalšieho kvetináča :-) nemusí sa to vyhadzovať, je tam celá škála rozbehnutých biochem. procesov a živých baktérii, akurát menej minerálnej živiny po growe. Tie sa doplnia a časom sami vznikajú rozpadom a mineralizáciou organickej hmoty v substráte npr. aj zo zvyškov z predošlého pestu. Ideálne by bolo po cannabise pestovať kolo inej plodiny, ktorá by sa tam zasa zapracovala a obohatila ten substrát.

Klasickú ornicu by som vôbec nepovažoval za kvalitnú z dôvodu hutnosti a obsahu množstva cudzorodého bordelu - ktorý však do pestu nechceme...a ten ekobioproces je v nej tiež dosť obmedzený a iný z dôvodu chemiek používaných v poľnohosp. výrobe a padajúceho z neba....


V tom případě ano, nepochopil sem co bude s tou druhou částí. Ale to je to same jako bych jen pridal nove primesi. Takhle to navíc rozdělím do dvou kvetináčů, kterých mi bude časem teda přibývat a nevim kam bych je nastrkal a co v nich pěstoval :D Ale šlo by to.

S tim ze by bylo idealní pěstovat cannabis a jinou plodinu si to taky trefil! Akorat si nemyslim ze by to melo byt v druhem kole samotne a puda musela odpočívat, ale má to něco do sebe! Možná že to bude pravda...Jako rostliny které se pěstují v nádobě zároven s cannabis s vyuzivaji některé plodiny z těch dynamickych akumulatoru. Jelikoz koreny techto rostlin i velice pozitivně působí na rhizosferu. A kdyz po sklizni vytrhnes kořeny z rhizosfery tak vsechny ty bakterie, houby a mikroorganismy tim hrozne utrpi. Potřebují kořeny. Proto je asi fajn nechat s cannabis v nadobe rust v i nějakej ten jetel kterej tam udrzuje zdravou rhizosferu nez neprokoření nová rostlinka cannabis. Vim ze si ted asi řeknete že chcete všechen prostor a živin pro kořeny cannabisu. Ale konkurence je prospešná nejen v businessu :)
Ale opet, nemam to nastudovane tak abych si za timto odstavcem stal nejak skalopevne!

S tou ornici si me nepochopil, špatně sem to vyjádřil. Rozdíl v úrodnosti obhospodořované a neobhospodařované půdy je markantní! Třeba si to zasad do období před 200 rokama kdy ta ornice zničená nebyla. To ze je dnes ornice znehodnocena průmyslovýma hnojivama už je druhá věc...
Samulele
škoda že sa pozabúdalo na tieto pesty...Len prihodím názor že recyklovať substrát je dosť rizikový postup vzhľadom na množenie škodcov a plesní,môže sa tam niečo objaviť a v druhom, treťom kole je to pohroma.. Keď už, tak namiešať nový.. vyjetý substrát ideálne zrecyklovať na rajčátka :)

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=49324
metracek
citace:
Původní příspěvek od Samulele
škoda že sa pozabúdalo na tieto pesty...Len prihodím názor že recyklovať substrát je dosť rizikový postup vzhľadom na množenie škodcov a plesní,môže sa tam niečo objaviť a v druhom, treťom kole je to pohroma.. Keď už, tak namiešať nový.. vyjetý substrát ideálne zrecyklovať na rajčátka :)

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=49324


V první řadě strašně děkuju za odkaz na to vlákno. Neumim popsat jak sem se u toho pobavil a xmalcolm je teda velkej pan. Chodi tady jeste, nevite? Sem z nej uplně nadšenej ted :D Tolik veci bych odtamtud odcitoval, ale doufám že si to každej pročte celé!

Díky za názor. Jen bych si dovolil lehkou protiargumentaci. Riziko vniknuti vetřelců podle mě kolování půdy nezvyšuje, ba naopak. Vzdycky sem si tyhle mrchy donesl v novem substratu nebo v necem co sem prinesl. Takže riziko napadeni skůdcem vzniká spís při mícháni noveho substratu.
Každopádně ony nebudou číhat do druhého, třetího kola. ale budou skodit hned. Takže je jedno jestli jedeš tu hlínu potřetí, nebo poprvé. Prostě si chytil smutnice, svilusky a budes se s nema muset porvat. Škodlívé plísne by snad ve zdrave rhizosfere vznikat vubec nemely, jsou tam jine prospěšné plísně a ty ji mezi sebe nepusti. To by musela byt ta rhizosfera dost v hajzlu a to by zpusobilo ještě před růstem těch plísni jiné fatalní problemy.
Madical-Strains
citace:
Původní příspěvek od metracek


Me osobně se tohle moc nepozdává. Nejhlubsi koreny ma rostlina na prijmani vody, takze u dna ji ziviny nepomuzou. Nejvyzivnejsi vrstva pudy ve ktere všechno hnije atd je na pvrchu. Víme že se používá jako forma hnojení topdressing ,coz je jen nahrnuti vyzivne pudy na povrchu substratu. Takže tohle rozložení mě osobně přijde nelogicke, pokud by si měl zdroj tak bych si to rád pročetl.
Gascanastan psal že on sazeničky předpěstuje v mixu rašeliny a vermikompostu v pul litrovém květnícku a jak to prokoření tak jdou hned do soil mixu a nic jim neubliží.



Zdroj uz bohuzel nemam z principu se to pokusim teda znovu najit.
:-)
alpine
https://www.youtube.com/watch?v=3PsQdvHCjs4 vyborna vec proti skudcum.Ale i treba aloe vera je vyborna. Metracek,ono nejde o lenost zde neco najit v lesich,nebo si to vypestovat,ono jde o to,ze tady vsechno neroste,kopriva byla jen na upstatu,tady v TN jsem o ni nezavadil,no a ty ceny za ten powder,nejsou nijak hrozny,budou se z toho varit hlavne ruzne zkusebni caje pro holky. K prispevku "Medica",take jsem presne tohle videl nekde na youtube,tam manik ale sazenicky do toho presazoval,nekde preferujou,ject od seminka az po sklizen,nevim tedy,ale zkusim,jak mi kyticka dlouho bude prokorenovat v peti galonech. Jinak ted jsem objednal tu smes za tech 55$ u BuildASoil,odpoledne do Homedepot pro raselinu a novy kalfas. Ono kdyz se to vsechno namicha,tak s tim muzete vytapet jak to hreje,ale to urcite znate. Jeste me napadlo,ze by mozna slo,pokud by clovek pestoval v kalfasu,mista by tam bylo dost,zasadit seminka vojtesky a potom zahrnout,bylo by to jako zelene hnojivo,slo by to i tech hrncich. No,ucit se,ucit se a zase ucit,pry to rikal nejaky pan,ale toho uz nepamatuju. At se dari.
Madical-Strains
Mockrat dekuji tem co me poslalli K+ , bohuzel jsem si toho vsimnul az ted , tak alespon dodatecne , dekuji. :-)


Metracek-
Tady posilam ten zdroj. (je u toho prave i recenze od profesionala) A vyhral Cannabis Cup a ma udajne 30 let zkusenosti a provozuje TGA Genetics.
Je to znamy jmeno a na me to teda pusobi verohodne.

A o tom vrstveni jsem cetl z vice zdroju je to take nekde ve vlakne na Rollitup , nekdo kyti prave spalil a druhy se ho ptal jesli to vrstvil a on ze ne, tak dalsi grow tu navrsvil tu samou ZP a bylo uz vse ok . Takze tomuhle docela verim, mel tam i fotky ktere to potvrzovaly.

http://waytogrow.net/super-soil-plu...ssional-review/


Jeeeee, ted jsem si vsiml ze je to jedna z tech stranek kde jsem hledal vyhody a nevyhody No-Till k prvnimu prispevku. Daval jsem to dohromady asi s 8 webu a to co se shodovalo jsem uvedl v prispevku.
metracek
citace:
Původní příspěvek od Madical-Strains
Mockrat dekuji tem co me poslalli K+ , bohuzel jsem si toho vsimnul az ted , tak alespon dodatecne , dekuji. :-)


Metracek-
Tady posilam ten zdroj. (je u toho prave i recenze od profesionala) A vyhral Cannabis Cup a ma udajne 30 let zkusenosti a provozuje TGA Genetics.
Je to znamy jmeno a na me to teda pusobi verohodne.

A o tom vrstveni jsem cetl z vice zdroju je to take nekde ve vlakne na Rollitup , nekdo kyti prave spalil a druhy se ho ptal jesli to vrstvil a on ze ne, tak dalsi grow tu navrsvil tu samou ZP a bylo uz vse ok . Takze tomuhle docela verim, mel tam i fotky ktere to potvrzovaly.

http://waytogrow.net/super-soil-plu...ssional-review/


Jeeeee, ted jsem si vsiml ze je to jedna z tech stranek kde jsem hledal vyhody a nevyhody No-Till k prvnimu prispevku. Daval jsem to dohromady asi s 8 webu a to co se shodovalo jsem uvedl v prispevku.


Diky Medi že sis dal tu práci. Je to vcelku důvěryhodné, nebo aspon nenapadnutelné. Ale nějak mě to úplně nepřesvědčilo. Radši bych nechal tu směs tedy déle uležet než ji vrstvit. Ty kořeny tam stejně dojdou, jen o tyden později. Takže pokud by se měli spálit, spálí se.

Ale ja určitě nemám pravdu ve všem, ikdyž asi působím že si to myslím :D Takže pokud chce někdo vrstvit rozhodně bych mu to nevymlouval :)
Madical-Strains
No oni ty koreny dojdou po tydnu tepprve k te ochranne vrstve kde jeste neni takova silna koncentrace ( ta je namichana 1;1 zakladka/S-P) tu ocharnnou vrstvu mas preci i na povrchu kvetinace ,po okrajich ne primo u semenacku je to ta prostredni fotka, je to tam krasne nazorne naaranzovano (jak si psal ze potrebuje z povrchu brat ziviny tak to taky splnuje ) a cca za dalsi tyden dva dojdou k te vysoce koncetrovane.
Madical-Strains
Nasel jsem dalsi zdroj, taky vrstveni ale trochu malinko odlisnym zpusobem.
Ten grower to vubec nemicha a sype vse rovnou do hrnce bez michani.
Vrstva na povrchu je je zakladni organicka puda s zivinami pro rust a Ziva-Puda pro kvetove obdobi je ve spodni casti .
Je u toho obrazek pro outdoor kde je uplne vespod puda ale podle me je to uz nase maticka zeme ale mohu se mylit.

http://www.215street.com/super-soil...l-layering.html
Jáá
Buffer zóně z čeho se skládá nějak nechapu co je organička půda s ZP
Madical-Strains
jaaaa-
Organicka puda je kvalitni puda kterou si nekde v prirode nakopes , nebo organicky substrat z obchodu predhnojen na 6 tydnu bez chemickych hnojiv pro rust.
ZP-je To je namichana Ziva-Puda to je ten tecept z prispevku c.7


Flore.cz
No, smysl to ma mimo jine v tom ze treba pak uz nemusime chodit utracet za hnojky a substrat kazde kolo, k tobe do obchodu. :-) Napr.
alpine
Presne tak,kytickam das obcas jen uvareny caj z bylinek,nic nemusis flushovat a jedes stale dokola se svoji zivou pudou. A hlavne vis,ze pestujes bez chemek.
Madical-Strains
Chtel bych se prosim primluvit kdybyste nahodou nekdo zacal pestovat No-Till v zive pude , dejte sem prosim link.
Pravdepodobne to bude nejsledovanejsi vlakno tady na groweru vubec, bych tipoval.
Madical-Strains
Zde jsem nasel dalsi styl No-Till pestovani s pomoci zizal bez hnojeni.
Ale pozor ,ne kazda zizala je vhodna do kvetinacu ke kytickam .
(cervena wiggler zizala)

Jedna se o pestovani rostlin primo na zizalym kompostu-substratu bez nutnosti hnojeni, na netu uz jsou i nekteri groweri co takhle pestuji cannabis indoor .


https://deepgreenpermaculture.com/d...-dig-gardening/

https://www.youtube.com/watch?v=EUkLGF5XI6k

https://www.youtube.com/watch?v=cwPe4R6siNI

https://www.youtube.com/watch?v=JbBjO4kRknw
Madical-Strains
Zdravim vsechny growery ktere toto tema zajima po delsi prestavce.

Dnes jsem byl informovan jednim zdejsim clenem ze zrovna prave pest No-Till v zive pude rozjizdi.
O jakeho growera jde nebudu prozrazovat ale pokud bude on sam chtit tak bud zalozi o tom sve vlakno nebo bude vkladat prubezne informace sem...

Ja mu preji hodne stesti a posilam K+ za odvahu !
Whoau
Ahoj Medi. To vrstveni je zajimave ale jak se v teto metode dopracovat toho aby koreny prorostly cely kvetnik. Dle me zkusenosti proste kytka jede koreny spise do strany a to i venku. V kvetniku se to v moji praxi projevuje tak ze koreny dojedou ke stenam kvetniku a tam se vydaji smerem dolu tzn stred pod kytkou je temer bez korenu. Je tato metoda proti tomu nevyuzitemu stredu nejak vybavena?
Whoau
Metracku ty si blazen jak muzes srovnavat ornici s kvetinacem :))) na poli projedes jedno kolo a staras se o pole pred sadbou i po sadbe ... jeto 12 mesicni cyklus za kery projedes jedno kolo max 2 nekdy a to se nebavim o tom ze nekere roky se nechava pole lezet ladem jen treba neco tam zaoras ... mel bys kamo na chvili prestat hulit kombis to uz moc :)))
Madical-Strains
Ahoj Whoau.

To ti opravdu nereknu, i kdyz bych moc chtel , ma anglictina je vazne slaba a castecne se musim spolehat na to jak to prelozi google. Domluvim se anglicky pouze tehdy pokud stoji clovek prede mnou, cist a psat bohuzel v AJ je ma velka slabost.
Takze na presne preklady se moc nechytam a proto jsem zalozil toto tema aby s tim pomohli i ostatni clenove ktere No-Till zajima.

Jediny o kom vim ze ovlada spickove anglictinu a koho tohle tema opravdu zajima a kdo je tez ochotny se o tomto tematu bavit je prave Metracek.
Metracek ,jak jsem zjistil, ma fakt o No-Till obrovsky prehled , tak jedine co ti bohuzel mohu poradit abys ho pozadal jesli by sem napsal odpoved na tvou otazku.
Me by odpoved take zajimala.
I kdyz predpokladam ze kdyz na zahranicnich forech probihaji nebo uz dokonce davno probehly stovky takovych pestu tak urcite s tim prorustani korenu v kvetinacich asi nebudou problemy.
Ale je to jen ma domnenka.
metracek
Mykorhizni houby ktere zasobuji koreny zivinama v organice zaberou mnohonasobne vetsi plochu v kvetniku nez koreny. V mineralech se jim diky solím moc nedari, organika je na nich naopak velice zavisla a jsou pro ni dost klicove. Tudiz i kdyz kvetnik neproroste stredem jako pri postupnem presazovani, nakonec je zasobavan zivinama daleko vetsi plochou diky tem houbam. A taky se treba pouzivaji ty kvetniky s hrbolatym povrchem ktere nenechaji koreny lehce klouzat po stranach kvetniku, air pot nebo tak nejak se to jmenuje. Ten druhej prispevek nestoji za reakci...

EDIT:
citace:
Původní příspěvek od Whoau
Metracku ty si blazen jak muzes srovnavat ornici s kvetinacem :))) na poli projedes jedno kolo a staras se o pole pred sadbou i po sadbe ... jeto 12 mesicni cyklus za kery projedes jedno kolo max 2 nekdy a to se nebavim o tom ze nekere roky se nechava pole lezet ladem jen treba neco tam zaoras ... mel bys kamo na chvili prestat hulit kombis to uz moc :)))


Nebo ja ti na to teda odpovim, povznesu se na to ze mas potrebu me na zacatku a na konci urazet a odpovim na tu konstruktivni kritiku uprosted.....Mas pravdu, ja taky netvrdim ze takovym stylem v tom samem mixu odjedes 12 kol behem 3 let. Taky budes muset pravdepodobne nechat ten mix nekdy odpocinout, pridat nejake zelene hnojivo atd. Ja sem jen rikal ze je to o tom prenest celej tenhle styl do indoor pestiren. Ne samotnou ornici :) Ono jednotlivych stylu jak takhle pestovat je hrozne moc. Nekdo jede vice biodynamiku, nekdo jede jakoby dojpolni system. Jde o zakladni myslenku pestovani co nejvic organicky, jak to dela sama priroda. Kazdej si ten styl pak upravuje podle sebe, je to hrozne obsahle tema. Neco si o tom zjistete na zahranicnich webech kde je to fakt bezna vec.
Whoau
Rad si neco proctu. Uved zdroje odkud cerpas idelane konkretni odkazy s radosti proctu.
metracek
citace:
Původní příspěvek od Whoau
Rad si neco proctu. Uved zdroje odkud cerpas idelane konkretni odkazy s radosti proctu.


Tak si procti prvni stranku tohoto treadu ignorante, je jich tam uvedenych vic nez dost. Zvlast ten thread na icmagu, mas co procitat na hodne dlouho! :)
Whoau
Provedu :)
Madical-Strains
https://www.icmag.com/modules/Find_...p?stext=No-Till

Taky bych v tom chtel umet procitat. :frog:
odo
Chlapi, nejak ste to tu s tými príspevkami skomolili. Niečo sa tu premazalo?Teším sa, že niečo nové a toto....
Madical-Strains
Nevim o tom ze by se tu neco mazalo...
Taky se tesim ze nekdo prispeje necim konktretnim.
jasse
Co kdyby se místo složitého míchání substrátu použil pouze vermikompost. A po odjetí kola by se zrecykloval ve vermikompsteru. Nebo by se dosypal další vermikompost. Z toho co sem se dočet, je vermikompost považovaný za hotový zázrak. Píšou že hnojivo lze použít samostatně jako zeminu. Popřípadě přidat do vermikompostu pouze trošku kokosu. Nebo myslíte, že by kytky trpěly nějakým deficitem? Díky.
metracek
Nevím jestli by trpěly deficitem. Hádám že spíš asi ano, ikdyž mám kamaráda kterej úspešně odpěstoval rajčata na bálkoně čistě ve vermikompostu a ničím nehnojil. Jen si myslím že v porovnání s jiným systémem by jeho úroda spíš prohrála, ve všech směrech... Jde i o strukturu substratu a čistej vermikompost je podle mě dost těžkej. Takže je ho potřeba něčím vzdušnějším naředit. A jsi zpátky u problému s mícháním.
A domnívám se že nebude vermikompost schopnej pokrýt potřeby vzrostlých rostlin v indoor pěstírně od začátku do konce. Možná kdyby si průběžně přidával novej vermikompost jako topdress tak by to mohlo i stačit, ale opravdu nevím jestli by to bylo idealní. Ja ho rád použivám jako základ a věřím že dobrej mix ten samotnej vermikompost předčí.
Madical-Strains
citace:
Původní příspěvek od Whoau
Ahoj Medi. To vrstveni je zajimave ale jak se v teto metode dopracovat toho aby koreny prorostly cely kvetnik. Dle me zkusenosti proste kytka jede koreny spise do strany a to i venku. V kvetniku se to v moji praxi projevuje tak ze koreny dojedou ke stenam kvetniku a tam se vydaji smerem dolu tzn stred pod kytkou je temer bez korenu. Je tato metoda proti tomu nevyuzitemu stredu nejak vybavena?




Ahoj Whoau.
Ted me napadla odpoved na tvuj dotaz.

Uz si brousim zuby na Arir-poty 10 l , ty by to perfektni prokoreneni mohly vyresit uplne skvele i kdyz ja zatim jeste pojedu s Biobizzem.
carlos
Nazev "bez hnojeni" jsem zmenil na "bez prihnojovani".

Imho ten puvodni byl znacne zavadejici.
Madical-Strains
Rozhodne na toto tema nejsem expert, jen jsem to prekladal googlem tak me tam vyslo bez hnojeni.....atd.
"bez prihnojovani" Neni liti caje behem pestu, prihnojovani?

Diky.
carlos
No napsat bez hnojeni je dost zavadejici bych rekl, kdyz se ve skutecnosti jedna hlavne o predhnojeny substrat.

Bez hnojeni to zni jako ze to roste bez zivin, coz je blbost.
Madical-Strains
ok, rozumim co mas na mysli.
Bez hnojeni je mysleno spise tak ze se nejedna o klasicke hnojeni s jakymi-koliv klasickymi hnojivy od prodejcu, jak jsme zvykli tzn. napr. 2x-3x tydne dle tabulek.
Hefaistos
Zdar, prvně sem chtěl asi napsat to že moje báby a dnes moje mamka pěstuje podobným způsobem už od nepaměti a nikdy v minulosti jim to nepřišlo jako něco divnýho.
Dost mě zaráží že se tu tolik lidí diví že může existovat něco jako pozvolnej rozklad a tak.
Snad jen osvícené jedince napadne něco jako že by mohl fungovat zákon o zachování hmoty a energie.
Takže jak to ta matka dělá, hází si takhle veškerej organickej materiál ze zahrady na kompost, vykydá slepicím a frkne to tam a semtam to prosype troškou vápna. Na jaře to překatruje, dá do kýblů 10 - 15 l a má v tom rajčata na balkóně, celej rok to zalívá jenom vodou a ty potvory rajčata si klidně rostou a ploděj a nic jim nechybý dokud je nesejme plíseň. Na jaře vysype kyble na kompost jako jeho základ, naplní je čersvým kompostem a jede znovu a znovu.
Podle některých reakcí zde zcela nemožná věc.
Hefaistos
Několikrát jsem se snažil napodobit venkovní prostředí pod lampou ale vždycky se to začalo nějak jebat, dneska už vím proč. Pokud pěstujete venku na kompostu roste to samo. Obrovskej objem kompostu zaručuje že i při pozvolném rozkladu bude vždy dostatek živin dostupných pro kytku.
Zkoušel jsem kompost v květináčích 12l, začátek pohoda a potom jsem to stejně hnojil. Následovaly kalfasy 60 l, to stejný. Potom jsem zkoušel cca 30 cm vrstvu kompostu po celé ploše stanu a stejně jsem to dohnojoval.
Co jsem dělal špatně? Co venku kytky nemají že se mají tak dobře ?
Chlor ve vodě, kyselinu ve vodě a to pk13/14 asi taky moc nepomohlo. Když jsem o tom přemýšlel zpětně, vegetace vždycky v pohodě. Nehnojil sem, ph neřešil a kytky si jen lebedili na odstáté vodě. Přepnu na květ, začnu upravovat ph a za 3 týdny už nedostatky, divný mi bylo hlavně to že nezáleželo na objemu květináče/kalfasu. Jednoduše jsem si tou kyselinou pozabíjel všechen život v hlíně, neodstátou městskou vodou jsem jim taky nepřidal, rozklad se zastavil a já musel zase hnojit minerálama jak ...
odo
Hefaistos:
Caf! Kyselina citronová by nemala spôsobiť problém v organickom peste.
Podľa môjho názoru a výsledku testov, ktoré idem - vačšina growov v našich podmienkach v 6-12 litrových kvetináčoch sú tieto objemy na organický pest bez prihnojovania nedostatočné. Možno v prípade 3-4 týždňového rastu vo vegetatívnej fáze nie moc veľkých rastlín to stačí, ale na kvet už treba rozhodne zaradiť pravidelné zálievky s vyšším podielom PK. Toto umelé prihnojovanie sa potom celkovo podpíše pod účínky a chuť výsledného produktu. Groweri pestujúci out sa často vyjadrujú pochvalne k materíalu vypestovanému na organike vonku. Po ukončení pestu z našich minigrowov by sa mal substrát vyhodiť, prípadne kompostovať na ďalší pest.
Myslím, že v niektorých tých predošle postnutých vláknach o veľkosti tých nádob aj píšu.

Kytky pestované vonku majú oveľa viac možností pri rozrastaní koreňov k nájdeniu vhodných živýn. Pod lampou bude jedným z limitujúcich faktorov rozhodne veľkosť nádoby v ktorej kytka vegetí. K vytvoreniu akejsi bio rovnováhy do systému s Cannabisom, kde by sa nemuselo hnojiť a nič pridávať, - objem okolo 6-12 l určite ani náhodou nestačí.
Pravdepodobne Tebou popisovaných 60 l bude pri nedostatočne živinami, pôdnymi baktériami a pôdnymi hubami zastúpenom substráte tiež málo na pestovanie spôsobom Perpetum Mobile o ktorom mnohí snívajú. Myslím, že v našich podmienkach prírodu v tomto nenahradíme, iba sa k nej možno trochu priblížime



Hefaistos
No to jsi mě právě moc nepochopil. Já jsem se o to pokoušel, sice mi to několikrát nevyšlo ale nakonec jsem to díky nakopnutí tady tímto threadem, tímto bych chtěl poděkovat medimu za jeho aktivitu a metráčkovi výdrž tady s těma trolama, pochopil. Je to totiž docela jednoduchý, stačí mít směs s dostatečným množstvím organického materiálu kterej se bude rozkládat a dodávat živiny. Samozřejmě vychytat to do dokonalosti není jenom tak, už jenom pro to že každé kytce se líbí jinej poměr živin, výživnost půdy atd.
Jak budu mít trošku víc času tak popíšu víc svoje snažení.

Na fotkách jsou rostliny gsc x gg , pěstované v 12l mojí směsi, pouze na vodě, 3x jsem je polil act

2-3 příspěvky nahoru den 37-40
dnešní fotky den 47 12/12
Madical-Strains
No tak ty kytky vypadaji fakt paradne !

Budeme urcite moc radi pokud das nejake blizsi info , hlavne ohledne obsahu namichaneho substratu.
Ktery substrat si konkretne pouzil ,jake caje pouzivas,kolikrat ...jak dlouho si nechal odpocivat zeminu ... atd.
To me vazne moc zajima , ja jsem to v podstate prozatim odlozil jen kvuli tomu ze jsem si nebyl jisty v tom cim konkterne nahradit nektere prvky ale hlavne presnym presnym slozenim na gramy nebo litry v Cesku zakoupeneho substratu a vsech ingredienci.

Ode me K+ za snahu pomoci ostatnim.

Tady jsem nasel nejlevnejsi bakterie 250g za 300Kc
Od znackove firmy z growshopu by to stalo majlant a podle me je obsah uplne stejny.

http://www.ventura-venkov.cz/produk...-250g-detail-53

A tady nejlevnejsi 10g Trichoderma

http://www.higarden.cz/doplnky-vyzi...s/bioponic-mix/

Snad to nekomu pomuze usetrit penize.

odo
Hefaistos - nemyslím, že som troll...

a netvrdim opak toho, čo Ty :" stačí mít směs s dostatečným množstvím organického materiálu kterej se bude rozkládat a dodávat živiny"
Možno je hraničnou hodnotou tých 12 l objemu v ktorom sa Ti ten skvelý výsledok podaril. Skúšam v menšom objeme a mám presne tú skúsenosť, čo si popisoval vo svojom prvom príspevku. V rozbehnutom kvete musím jednoducho pridávať živiny, lebo v mojich malých nádobách to nemá šancu fungovať tak, ako má a je nutné pridávať živiny. Testy, ktoré robím sú zamerané primárne na iné cieľe, dalši kolo sa zameriam na test oganického growu bez, resp. s minimálnym hnojením. Teším sa na Tvoje ďalšie príspevky s popisom spôsobu ako sa Ti podarílo zosúladiť rôzne potreby kytíc v obdobi rastu a období kvetu, keď sú potreby k rastu a vývoju kvetov tak rozdielne. Akú pôdnu zmes a z akých u nás zohnateľných komponentov si namiešal.
Snáď z toho načerpám nové, konkrétne informácie a určite pomôžu aj iným, čo sa o to zaujímajú.

MADI - diky za postnuté prípravky, určite to pomôže tým, čo majú hlbšie do vrecka a nemôžu si dovoliť podobné, ale drahšie produkty.

----------------------------------------------------------------------------------
neviem, ktorý chrapúň ma obdaroval anonymne negatívnou karmou bez objektívnej argumentácie....každopádne takéto spôsoby k ničomu nevedú, lebo človeka znechucujú od vecnej diskusie a od podelenia sa s vlastnými skúsenosťami.:rocket:
Madical-Strains

Ja se domnivam ze naopak Odo je tomu zcela otevreny a pristupny a takove tema ho dost zajima a urcite ho nezavrhuje.
Hefaistos
Zdar, asi vás trošku zklamu, vypadá to sice supr ale do dokonalosti to má daleko. Navíc tenhle mix nejde jen tak zkopírovat jelikož jako základ jsem použil cca 15 let odleželej koňskej hnůj kterej mám na zarádce. K tomu bych ještě dodal že i po 15ti letech je v tom zkompostovaným hnoji tolik živin že jsem polovinu kytek ze začátku přismahl dusíkem. Míchal jsem cca 200l. Z finančních důvodů je to prostě z toho co jsem měl doma po ruce, jen vermikompost jsem musel koupit.

50 l rašeliny
50-60 l koní kompost
50 l kokosu - měl sem zrovna plagron s trichodermou
40 l žížalího humusu ekovermes
10 l perlitu - válel se mi doma zbytek
5 l keramzitu- zbytek

k tomu jsem jim naložil vápníku jak blázen a nějakej ten hořčík

1 l sádry
1 l nahrubo drcených skořápek
0,5 l vápnitý dolomit

Problémy tohodle mixu jsou hlavně nevhodný poměr npk, moc n, málo p k . toho vápnitýho mixu bych ubral tak na 70%
Kdybych to míchal znova tak to zkusím nějak takhle

70 l rašeliny
40 l koní kompost
50 l kokosu
40 l žížalího humusu ekovermes
30 l perlitu
30 l vermikulitu
+ asi dřevěný popel pro drasík a spoustu fosforu ale zatím nevím z čeho :)
+
0,7 l sádry
0,7 l nahrubo drcených skořápek
0,35 l vápnitý dolomit
Hefaistos
Ještě abych nezapoměl, sázel jsem rovnou jak jsem to namíchal, žádné odležení neproběhlo. Nějaké přípravky v sáčku... k čemu. trichoderma je v kokosu, bakterie jsou všude a hlavně je množíš v čaji, to stejný i s houbama. Čaj dělám podle návodu na první stránce.Pořádně poleju kytky protože budou 48h bez zálivky. Do menšího soudku ze kterýho jsem je zrovna polil dám vodu po 3/4, mám v něm bublák hailea 15w. Nechám ho bublat přez noc, ráno vodu osladím melasou. přileju trošku fishmixu a přidám vermikompost. příští den večer zalívám, tj za cca 36 h.

Samozřejmě že jsi myslím že odo je troll, o tom žádná. ale každej je nějakej

Přihodím nějaký fotky pro potěchu oka

1. paličky co jsou o pár příspěvků víš, gsc*gg pheno 2


2. pokus o makro :) gsc*gg pheno 2


3. gsc*gg pheno 1
metracek
Cau Hefaistos, vypada to hodne dobre. Jako dobry zdroj P pro tebe muze eventuelne byt guano. Ale jsou dva druhy guana podle toho cim se netopyr zivi (rostlinna strava=N, hmyzozravec=P)

Na odlezelej hnuj jezdime vzdycky ke kravinu, maji na to takovou betonovou jimku a co jim spadne pres zed tam pak lezi taky uz desitky let, kdyz si clovek hrabne dostatecne hluboku.

Vidim ze v tom navic jedes opravdu zajimave crossy, to bude opravdu posusnanicko! Snad pak nahodis i dalsi fotky, at tu je konecne nad cim slintat! :D

EDIT: Tak vidim ze uz si nahodil.....krasa! Tzv. "frosty as fuck"! :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma