Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Problém s klíčením - zavírání "slupky" - Klikni zde pro originální téma
NewGanjaMan
Ahoj chlapci, mám takový problém. Snažím se pěstovat weed, tak jsem si sehnal semínka a chcí je klíčit. Na internetu už jsem prolezl toooolik návodů, protože chci aby se u mě rostlinka měla co nejlépe :) Nejdřív jsem semínka namočil do vody na 14hodin , aby změkla "skořápka", po těch 14 hodinách už byla 2 semínka puknutá a vylézal klíček, tak jsem všechna semínka vzal a dal je na klíčení do ubrousku. Ubrousek namočil, a celé to dal na talíř a talíř jsem přikryl potravinářskou folií a tu propíchal.
Za 12 hodin to kontroluju a zjišťuju, že ten klíček nějak zmizel. Přileju vodu a za dalších 12 hodin jdu na kontrolu a zjistil jsem, že se to semínko opět přivřelo a je pouze malou skulinkou vidět bílý klíček uvnitř. Čím to může být ? :) Nedostatkem vody ? Je ještě šance, že se otevře a bude z toho rostlinka ? :) Moc děkuji, mějte se :)
Obrázek: https://ctrlv.cz/xFzL (ještě když bylo otevřené )
Váchy 55
Ahoj. Bůh ví co máš za semena. Vypadá to hodně divně. Po 14 hodinách většinou nevyklíčí nic. Spíše až po 24hodinách. Uvidíš ..musí být vidět, že ten klíček se zvětšuje. Pak už nezbývá nic jiného než zkusit to dát do hlíny. Měj se. PS: Kup si pořádné semena. Na genetice se nevyplácí šetřit!
NewGanjaMan
Není to spíš lepší, že to netrvá tak dlouho ? :)
pankytka
Ahoj, jestli se to zavira, tak to není vůbec dobry :) Napada me jedine to, ze to bylo zpusobeny tou vodou, ale tezko takhle rict. Ja klicim zasadne v ty modry tenky "houbičce" na nadobi. Tu navhlcim, hodim do krabičky, polozim tam tu houbičku, na to semínka, přikryju to druhou casti ty houbicky, dam dekl na krabičku a necham to ve tme. 9/10 není problém. Houbicku předtím prevarit ve vode.
Bitir
Ja klicim v plastove doze vystlane ubrouskama, mirne ji naklonim, na jedne strane se drzi voda a ubrousek si to porad nacucava takze nevyschne. To tvoje je nejaky divny, kdyz pukne seminko tak to musi byt zaplneny klickem. To tvoje vypada jak skenle tyjo. Vodou to asi nebude ,jeste sem nehidel ze by se semeno zavrelo.
NewGanjaMan
Aha, díky za rady. Jsem z toho celkem zklamanej :/ Jsem doufal, že se ještě otevře, ale vůbec. Před chviličkou jsem ho kontroloval. Asi budu muset sehnat jiný semínka :)
pankytka
Jestli to "zalezlo", tak to je konecna...to seminko musi jit vzdy "vpred!, jak je neco spatne, tak je to vetsinou konec.
Hvězdář
Celé mi to připadá nějaké divné. Na té fotce už jsou vidět děložní lístky, takže to semeno puklo naopak, klíček bude stále uvnitř. Co to jsou za semena? Klíčil jsem už hromadu semínek, ale tohle sem ještě neviděl :D Jinak doporučuju klíčit v papírové utěrce tak, aby jsi měl semínko mezi dvěma vrstvama vlhké utěrky, kterou necháš předtím okapat, aby ses zbavil přebytečné vody a dát do nějaké krabičky a třeba do skříně do tmy. Na víčko si můžeš nakreslit schéma umístění semen a jejich odrůd, aby se ti nepomíchaly.
NewGanjaMan
Klíčím ve vlhké utěrce :) Do té vody jsem to dal jen aby semínko změklo :) Po 14 hodinách ve vodě jsem to přesunul do té papírové utěrky, mám to dané v talíři a přes talíř potravinářskou fólii s díry. Jinak jaké odrůdy byste doporučili ? Nějaké i vzhedově pěkné :D Díky moc :)
dmtart
....jo metod na vyklíčení koukám jako máku..tak já taky přihodím,,já to hodim do vody s pár kapkama peroxidu..většinou do 24h klíček cca1mm venku..nechám ve vodě(vyměněný)další den a hurá do hlíny..žádná věda a čím víc manipulace tím víc šancí to polámat atd.....mám 100% úspěšnost


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma