Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Prorosta nam nase holcicka.surne pomoc. - Klikni zde pro originální téma
Jess221
Ahoj , nase holka ma celkem 54 dni, ve kvetu je 24..papa jen plagron prv grow a tet bloom..chutna ji, ale asi az moc protoze nase skrin ma 160vejsku a tady nase slecna se rozhodla ji prorust protoze meri 103cm a vubec nevyzera ze by chtela prestat rust..od stredu sodikovky je vrcholcek tak 20cm viac uz aani nejde a ked ju neviem nejak mechanicky stopnut v raste tak pojde az po lampu a bojim sa ze sa budem musiet vzdat vrcholku aby som zachranila aspon vyhonky a to by som teda fakt nerada lebo su uplne najkrajsie cele pocukrene :-) mnam..
poradte surne ako zastavit ten rast co najefektivnejsie..cim skor, foto je spred dvoch dni a zaten cas vysla 10cm. ma este tak dva mozno tri dni a bude tesne pod lampou a totalne sa tam znehodnoti a zhori :( pomoc surne.
sWei
ahoj, hnojíš ještě i růsovým hnojivem? To je na prd proto pořád roste , pokud ještě poroste tak jí prostě zohybej ne? Kolik dáváš toho růstového hnojiva? Snížila bych dávku na minimum nebo ho úplně vysadila
Váchy 55
Zdravím tě. Je hodně možností jak to řešit. Stačí tady na groweru něco pročíst a hned zjistíš, že většína lidí štípe,ohýbá,vplétá do sítě atd. Důvod je jednoduchý - zaplnit efektivně prostor. To co máš ty, je ukázková chyba začátečníka. Ujede ti centrál a je z toho koště. Musíš pak zvedat lampu kvůli jednomu vršku. Vršek se ti pak pálí když už nemáš kam zvedat a spodek má zase světla málo. Člověk se nesmí bát ty rostliny ,,mučit". Koneckonců je to plevel a vydrží toho hodně. Zvláště v takto stísněném prostoru jako máš ty. Tohle všechno by se ale mělo provádět ještě v růstu. Já osobně bych to zkrátil aspoň o 2 patra na nějakých těch 85cm a pod patrem ještě pomačkat stonek aby změknul a ohnout ke straně..přichytit provázkem, aby se nezvedla a hotovo. Hlavně se nebát !!! I když se stane náhodou, že se větev zlomí, tak stačí aby pořád držela. pomůže se jí třeba páskou a ona se zas chytne. Jinak pro příště tohle řešit už v růstu ;-) Pěstu zdar.
Bitir
Nejak mi to nepripada v kvetu 24 dni , fotka asi klame . Jak pise swei , normalne to polamej a ohni , kdyz si videla ze to moc roste ,tak se to da krasne priskrtit ze budes pomackavat stonek mezi patrama a za oplatku ti povyjedou spodky. Vypada jinak dobre ,ale koupil bych treba green senzation, nebo atami bloombastic . Beztak to taky pomuze , lit tam jen alga bloom ,to ti palice nenafoukne . Tot muj nazor :-) .i kdybys ten vrsek stipla ,tak ta kytka to nekde dozene , videl sem na zahranicnich forech ze kolem 2 tydne v kvetu to borci prostrihali na stejnou vysku a vypadalo to fakt dobre .ale ti jeli sog .
Jess221
To myslite vazne ze dat pryc ten vrcholek ???? :( jak to myslite ohybat ako vrch alebo jak akoze ohybat? Ako do stran celu alebo jak nechapem teraz celkom. A naozaj to nema ziadne riesenie len odstrihnut vrch ? Ked ho dame prec tak.si zachranim aspon tych20 vyhonkov..? Ja dam prec ten vrch ale mate niekto podobnu skusenost nebudem to lutovat bude z nej volaco ? Bude mi to luto ale ked jej tym pomozem.
?..dakujem pekne..
Jamés
Vezmi provázek na vršku ho uvaž ke stonku,ohni ten vršek co půjde a druhý konec uvaž ke květináči nebo někam na box,když nechceš ten vršek štípat..jen tak mimo co máš za světlo?..nějaké CFL ne?
Trichome
tohle opravdu nevypadá na 24 den květu ...mají určitě 12h světla a 12h absolutní tmy?a pokud to opravdu je 24 den květu tak už to moc ohýbat nejde - stonek je už zdřevnatělej a většinou praskne ....normálně bych to fiknul v té výšce jak je nejvíce vrcholků tzn někde kolem 70cm jestli koukám správně, tohle světlo níž stejně moc neprosvítí jak je vidět...
Váchy 55
citace:
Původní příspěvek od Bitir
,ale koupil bych treba green senzation, nebo atami bloombastic . Beztak to taky pomuze , lit tam jen alga bloom ,to ti palice nenafoukne . Tot muj nazor :-) .

To je teda pěkně pitomej názor. Senzation i Bloombastic jsou jenom ,,boostery" - doplňky, nic víc! Možná budeš mít o pár gramů víc, ale rozhodně to neni to, co zapříčiní nafouknutí palic. Nevěřte taky všemu co je napsáno u hnojiv. Alga bloom je hnojivo které bohatě stačí na výživu a věř, že se palice nafouknou po něm taky ;-)
Jinak autorce threadu znovu opakuji - Nebát se to zkrátit! Víc zachráníš než když tam necháš to koště! Když jsem začínal, tak mi taky každý zásah do rostliny (štípání, atd.) trhal srdce, ale postupem času jsem přišel na to, že místo abych kytce uškodil, tak jí spíše pomůžu.
Bitir
Jestli jsi delal nejakej pokus s tim green senzation ,tak mi posli odkaz, jedu jungle in da box a myslim si ze by jm to stacilo . Ja tim chtel rict ze treba green v sobe ma zvetseny pomer kvetovych hornonu a zakladni slozky pk. Ktera je potreba v kvetu . Mel sem namysli ze to tu kytku treba trochj vybudi aby kvetla.
Bitir
A nema nahodou kytka vetsi naroky v kvetu na pk ? Hele je to sporny ,kazdej na to ma jinej nazor , ja taky nerikam ze mas pitomy postupy kdyz to tam nelejes :-D . Ale pokud jsi to zkousel ,tak mi usetris cas ,protoze litr za 2 deci se me davat nechce.
Váchy 55
Větší nároky má to jo, ale všechny základní živiny alga bloom obsahuje. Ano neuškodí, když to používáš, ale kvalitu i výnos to ovlivní jen málo. Další věc co u tehle doplňků je, že se přidávají až po měsíci květu, kdy už se začínají květy formovat, tim pádem se nelze bavit o těchto doplňcích, že nabuzuji ke květu. Spíš to pomůže k procesům v květu, že ovlivni výnos a kvalitu, ale věř, že minimálně. Jinak ano, green senzation jsem používal a že by byly nějaké změny v nafukovani květu, se říct nedá. Opravdu se daji udělat dobré výsledky i se základním hnojivem jako je alga bloom. Důležitější ale než hnojiva jsou rozhodně genetika,světlo a dobrá hlína (nepocitam hydro tam jsou hnojiva nezbytná). Jinak tohle neni muj názor, ale je to fakt :-) opravdu ;-)
Jess221
Ta fotka je skorsia troska este a preto je jak keby v omeskani lebo mi tyzden meskalo hnojivo na kvet. Ale ano je to 24den dnes kvetu a odfikli sme jej ten vrchol a tym ze je to moja prva tak ma to tak zabolelo :-D ale ked si zoberiem ze tento model by vonku dosiahol vysky aj 2,5 m...zly vyber asi viem ale tak ten popis OG KUSH to mi stacilo haha inu som nechcela :-D jak sme dali dole ten vrch len na rychlo fenom prefukali ...a teeeda ja mam dost :-D hahaa :-) ale nelutujem ze sme dali ten vrch dole lebo sme tym pustili svetlo 20tim vyhonkom a tie normalne na to svetlo jak keby ožili :-D ale taky zivot do nich ked nemaju slnecnik :-D
Jess221
Taka zblizka posledna foto vrskov
Bitir
Kdyby jsi to stipla a prepla brzo ,zaroven se siti a prostrkovanim ,tak se to da v klifu udrzet na 60 cm . . vachy. Ja bych nejradej jel bez vsech serepeticek a taky to vyzkousim . ale jedi jibd to neni biohnojka , a chci zkusit hydro . jinak se to dava treti tyden kvetu a slecna pise ze je 24 dni na kvetu. Podle me do hydra se ty boostery hodi , do hliny se o tom lidi budou porad hadat . jen co vidim tak vsichninlejou atami, green, pk13 /14 . tak snad na tom neco bude .
Bitir
Jess ,cim na to svitis , nejak sem to nikde nenasel ,nebo sem slepej.
Jess221
Ne nepsala sem :-D .70w sodik.
sWei
:eek: 70w na tak velkou kytku? :eek:
Sezam
Ano, 70w dělá opravdu divy :) já pod ní jel 4x auto AK-47 a výsledek opravdu úžasný, cca 150cm pěkně obsypaný košťata :)
Bitir
Pokud ro byly krasne obsypany kostata, tak si udelal 3 gramy na wat ne :-D
Jess221
My to nejak nedomysleli a necakali sme ze sa moze az tak vytahnut do vysky. A to je 75% indica...bola pisana vyska ze out az 3metre moze dosiahnut ale tak sme ju chceli povodne zastrihovat FIM ale nemali sme na to srdce sa k nej co i len priblizit noznickami tak sme ju nechali rast s tym ze ked aj nieco nebude tip-top...jak je to nase prvni.ucime se a 2,3,4..
...bude lepsia ... a co sa tyka toho hnojiva ako ja som si dala zalezat aby som neobjednala nejake shitne hnojivo.keby prislo nacas a kyticka ho zacne dostavat vtedy ked mala a nie o tyzden neskor tak by ste sa pytali ze "to este LEN 24den kvetu ??" :D ale nie srandujem ale iste by som za jednu kytku nedala.za Green sens 30 euro :-D .. tak aspon sme ju uz ochutnali urcite mozem povedat ze na konci aj ked toho bude menej tak to ale bude stat fakt zato lebo pecka :-P takto vyzera teraz jak sa tie vyhonky krasne vytahuju jak maju konecne svetlo. Su vseliak poprevezovane a aby na kazdu dosiahlo svetlo jeden vyhonek sme aj nalomili ale jak sme ho priviazali tak sa dal dokopy som myslela ze ten jeden odvedne kvecne :-D a nie rastie.. asi je to ozaj burina :-D dakujem inak chlapci za setky rady.verim ze ani my nebudeme sklamani zato ze je to 70W. Vacej som ani nemohla to jednoizbaku zaco by som povedala ze taky odber elektriny ? ;-D neviem n :-D :)
Jess221
Ja tu neviem pridat vobev fotku sakra.. :-D
Bitir
No k prispevku dej faju pridat foto , dal si vyberes foto ,odesles a je to :-D . Jen dodam ze me jde odeslat jen jedna. Nekdy to hapruje.
Jess221
Skusim takto
Jess221
Toto bola taka posledna fotka vrcholcekov zblizka
Bitir
No vidis ze jsi to zvladla, drzim palce at z toho neco vykvete ;-)
Jess221
Ale heej urcite.par G tam bude aj ked necakame zazraky. Najblizsie bude lepsie :P iste su co aj horsie zacinali :-D ci ? :-D a dikes :-)
Bitir
Videl sem uz vetsi katastrofy ;-D
Váchy 55
Pokud jde o mě, tak jsem zastánce použít taky co jde, aby byl výsledek co nejlepší, ale určitě jsou tyto doplňky to poslední co výsledek ovlivní. S hodně hnojivy se dají udělat dobré výsledky. Autorce bych doporučil ještě něco tady na fóru přečíst, protože očividně o tom moc neví. 70w je hodně málo, aby si měla aspoň nějaké G, tak je taky dulezité hlidat vzdalenost od lampy..dej to na 35cm od vrcholků.
Sezam
citace:
Původní příspěvek od Váchy 55
..dej to na 35cm od vrcholků.


35 se mi zdá trošku moc, zkusil bych klidně i míň. Já v malým boxiku měl vybojku v poslední fazi, kdy už nebylo kam posouvat, cca 10 čísel od vrcholku a pohodinda :) chce to samozřejmě vyzkoušet, podmínky se můžou lišit, ale takových 20cm by měla být jistota :)
Váchy 55
citace:
Původní příspěvek od Sezam


35 se mi zdá trošku moc, zkusil bych klidně i míň. Já v malým boxiku měl vybojku v poslední fazi, kdy už nebylo kam posouvat, cca 10 čísel od vrcholku a pohodinda :) chce to samozřejmě vyzkoušet, podmínky se můžou lišit, ale takových 20cm by měla být jistota :)


Přesně tak..záleží hlavně na teplotě u vrcholků.. S lampou co nejníže. Jinak co se týče spotřeby za 70w žárovku, tak je to úplný prd. Uvědom si, co kolik žere. Ta zarovka sezere za den to, co mikrovlnka, vysavač, varna konvice atd. za nekolik minut používání ;-) nebal bych se rozsvítit i 600w


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma