Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Schválení boxu - Klikni zde pro originální téma
Kirovecz
Zdravím, jsem tu nový. Docela dlouho to tady pročítám a začal jsem přemýšlet nad vlastním boxem a potřeboval bych trochu poradit, protože by to byl můj první box... :)

Podmínky v místnosti:
A tady bych potřeboval poradit, protože se bojím, že to v zimě nevytopím a v létě neuchladím.
Bude to na celkem velké půdě, která není izolovaná. Nefouká tam, ale není zateplená střecha, je tam zaizolovaná akorát podlaha. Můj plán je odvádět teplej vzduch na tu půdu, a přívod přisávat pasivně od stropu místnosti kde se topí a která je pod podlahou cca 40cm, přímo pod boxem. Přes dva sonoflexy s průměrem 100cm.
Myslíte že to mi to nasaju pasivně? Bude mi stačit vzduchotechnika, co jsem si vybral? případně mám vzít to větší TT(200)? nebo by stačil třeba do jednoho sona třeba tenhle přítah na triákový regulátor? prípadně do obou?

Box:
Box bude ze sádrokartonu: 1,2 x 1,2 x 2m. na dřevěné konstrukci, zateplen 100 polystyrenem.
Vylepen ORCA fólií.
16x 11l květináč.
Substrát: COCO
Hnojiva: JiDB
Semínka: zatím nevím, ale pojedu od semínka.
měřáky: když zbydou peníze, případně co nejdříve, začnu asi bez
zavlažování: po 1. kole, bych chtěl přejít na Drip podle kvakoše.

vzduchotechnika:
odtah: TT 16O U-467 - 552m3/hod s regulaci teploty

ofuk: Hurricane nástěnný 40 cm

světlo:
předřadník: GIB LXG Timer 600w, 4polohová regulace

výbojka:
květ: GIB Lighting flower spectre HPS 600W
růst: Výbojka GIB Lighting growth spectre MH 600W

Mohl bych pro růst, v tomhle předřadníku použít 400w, nedoporučuje se to, ale tři kola by dát mohla, ne?
výbojka GIB lighting growth spectre MH 4OOW

stínidlo: Adjust A Wing DEFENDER M

topení: záleží na tom, jestli to nezvládnu ohřát přítahem? přemýšlel jsem i že bych přitápěl topný
m kabelem
,vedla se tu o tom diskuze, ale nevím, jestli to má cenu?

Vítám každou připomínku k vybavení a díky za případné odpovědi.
murmur
Čau, s pěstováním na půdě mám nějaké zkušenosti, taky bez izolace, ale ani ta by nepomohla. Nějakou malou místnost možná vytopíš, ale přijde to draho, na nějakej topnej kabel zapomeň. Na půdě jsou taky velký výkyvy teplot, přes den slunce, v noci mrzne, trochu pomáhá svítit v noci. V létě to taky není nic moc, nejlepší je jaro a podzim, stabilnější je sklep, ale na zimu mám malej boxík u postele.
Měření pH bych nepodceňoval, chce to aspoň kapky, mám odzkoušený od GH nebo Essentials do 200Kč. Pěstu zdar!
Bitir
S dovolenim se pripojim , pokud bude dobre zateplenej a budes brat teplo z te cimry tak to bude snad v klidu , pokud ne tak k tomu postavis druhej box ze sadrose kterej budes vytapet a vezmes si vzduch i teplo z tama . Odtah by mel byt asi ven ,ale vzduch budes brat z jine cimry tak je to asi jedno,ja bral ted v zime na rustu vzduch z cimry a zaroven sem ho tam poustel z boxu. Ted uz holt topim. Podivej se na predradnik lumatek . De tam nastavit od 250 az po 660w . Metla na rust asi tez staci 400 . Me se borec v shopu zarucil ze kdyz dam 600w a budu to stmivat ze se nic nestane a zivotnost je stejna .ph je zaklad ,to si porid urcite . A jestli budes pouzivat pachac, tak pry tt ventilatory nejsou moc dobry na odporovy sani , podivej se na hotchilli.cz tam to maji pekne popsany, ja mam prima klima a ta funi jak dabel . Je to tusim 480m3 . Podivej se na moji diskuzi, jedu s.a.d od sweet seeds a parada . Prepnuto kdyz mely kolem 20 cm . Po 8 dnech na kvetu ma nejvetsi 33cm . Pokud pojedes 17 kytek tak si vyber dobrou odrudu a zisti si co nejvic, musis vychytat kdy to prepnout . Pokud bys jel to s.a.d tak rad poradim , budu to mit vsechno pak v tom foru . Vic me uz nenapada. Jinak hnojky jedu taky jidb a green senzation.
Bitir
Ten odtah bych nepodcenoval, v lete je lepsi silnejsi predimenzovanej ,lip ti vytahne teplo z boxu . Nejlip kdyby byl i s regulaci . Ja to v lete nastesti resit nebudu pac pojedu jen pod led.
Madical-Strains
Abys nevybral hned z pocatku spatnou seed-banku tak doporucuji sahnout po Sensi-Seeds, (je to zarucena kvalita) .

At se ti dari!
Bitir
Senzi seeds, sweet seeds, dinafm. Barney farms atd. Jsou na tom vsechny podobne . Ale kvalitni banka je zaklad kdyz uz za to mame platit takovy prachy .
Kirovecz
Ještě jsem koukal na ventilátory a vzal bych teda asi spis tenhle: http://www.hotchilli.cz/ventilatory...0-m3-h--200-mm/
Nejdriv bych ho dal jen na tryakovy regulator a casem dokoupil tohle: http://www.hotchilli.cz/regulatory-...osti-hystereze/
Co si o tom myslite?

K seminkum: Nikde jsem tu nevidel nazory, mozna jsem to jen prehledl, na ceske preprodejce seminek jako: semena-konopi.cz
Growmart.cz
Zasadto.cz

Mate s tim nekdo zkusenosti? Ma cenu kupovat tam seminka?

Diky za odpovedi.
Bitir
Ja kupoval semena-marihuany.cz a cajk . Jeste si myslim ze 980m3 je ventilator az az . Ale pokud si schopnej to zregulovat ,tak jedine dobre ;-) . Ale kdybych mohl vratit cas tak si koupim ten co chces ,ale uz s vestavenou regulaci . Ja mam 480m3 a staci to, jen me sere ze neni regulovatelne .
Kirovecz
Myslis ze vestavena regulace je lepsi? Tenhle regulator mi prijde mnohem cyhtrejsi, nez regulatory ktere jsou vestavene. Obzvlast u takhle vykonnyho ventilatoru.

Jeste jsem premyslel nad timhle
http://www.ventilatory-vzduchotechn...t-cidlem-200-mm

Asi by tahle regulace stacila, i kdyz neni tak plynula a je to levnejsi reseni.
Madical-Strains
Jo, Prima-klima je nemecky ,kvalitni odtah.
Bitir
Hlavne to vyjde cenove lip, ale melo by to fungovat tak jak ma pokud zvolis solidniho vyrobce. Kde to i bez reglace ,jen to chce poladit a vic se nalitas . Ja sem ze zacatku lital ,ofukoval, odtahoval nonstop, s casovanim atd. Nakonec mi to vali nonstop ,poresil sem teplotu v cimre kde to mam a momentalne sem zvedl teplotu prez noc na 18° a prez den 25-27° . Tak se mi to drzi uz mesic .
Kirovecz
Rozhodl jsem se pro ventilátor http://www.growshop.cz/katalog/deta...motorem-930m3-h
S tímhle regulátorem http://www.growshop.cz/katalog/deta...oru-a-hystereze

Skříň tepelnem zaizolouje polystyrenem. Odtah v zimě bude na tu nezateplenou půdu a v létě mam možnost to pustit buď do komína, nebo střechou, obojí tak 2m potrubí. Přítah bude 3x cca 2m 100sonoflex z tý místnosti pod tím, jak jsem psal v 1. Postu, kde se v zimě topí, klidně tam můžu trochu přidat, třeba 24st a přívod bude ústit ve stropě nad topením a v létě je v té místnosti chládek. Bohužel bude muset bejt nějak ohnutej dolů a v boxu bejt z boku, naproti odtahu, kterej bude 1x 200, dam tam tak 2m sonoflexu kvůli odhlučnění. A potřeboval bych se zeptat na pár věcí.

1) má cenu dávat na sebe dvě desky 100polystyrenu? Izoluje to lépe nebo je to plýtvání? Izolacím nerozumím...


2) můžu mít takhle řešenej ten přítah, pasivně? Ten ventilátar by to mohl pobrat ne? Nebo budu muset řešit přítah aktivně,? Budou stačit ty tři 100vkový sona jako přívod? každý bude mít tak metr až dva což je asi dost a navíc, jak jsem psal, budu je muset nějak ohnout dolů do té místnosti pod boxem...

3) uchladim to v létě s izolací, chladnějším přívodem o pár stupňů a s tímhle ventilátorem? Eventuelně můžu i pustit odtah ven (v zimě budu vyfukovat hned za boxem), ale nevím jestli to má cenu? Je to nezateplená půda, takže v létě tam stejně bude vedro a navíc box bude zateplenej...
Bitir
Ja mam na box privod jeden o prumeru 30 cm primo z cimry kde mam box,
Hele ono to v podstate nemusi byt zatepleny pac tam budes hnat teplej vzduch kterej bude neustale probihat boxem, ale 100 polise neni na skodu ,klidne bych to tam dal. O to vic se to bude spis hodit v lete pokad tam bude 40° coz na pude je.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma