Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Schválení 600W kompletu - Klikni zde pro originální téma
canabis.for.men
Zdravím všechny aktivní uživatele groweru. Vynořil jsem se po x letech od posledního indooru s tím, že to znovu zkusím. Mezitím jsem měl jen každý rok 2-3 kytičky venku pro potěchu oka. A teď k věci. Říkal jsem si, že na nějaké stavění vlastní skříně už nemám chuť ani čas. Čili koupím hotový komplet. Ale ani s jedním kompletem co měl tento growshop, z něhož budu pravděpodobně objednávat e-grow.cz (případné recenzi growshopu se také bránit nebudu) jsem nebyl spokojen a tak jsem pomaličku skládal všechny součástky k sobě tak, aby se hodili právě mě. Grow box bude stát v komoře a jsem limitován 100x100 cm, ale zato ventilace i přívod vzduchu přímo z venku. A teď k součástkám
1x Homebox Ambient Q100 - 5499,- odkaz
1x Grow předřadník ELT Arce 600W - 1890,- odkaz bude nahrazen elektronickým předřadníkem
1x výbojka Sun master Dual spektrum - 990,- odkaz
1x klipsnový cirkulační ventilátor průměr 18cm - 350,- odkaz - bude nahrazeno, ještě nevím čím
1x waveflector xl - 990,- odkaz
1x odtahový ventilátor TT 150 - 1980,- odkaz
1x Jungle in da box sada 3x250 ml. - 359,- odkaz - určitě se koupí více hnojiv.
1x Pachový filtr Can-Lite 600 m3/h industry! - 1990,- odkaz
9x TEKU čtyřhranný květináč 11L - 396,- odkaz
9x podtácek 11l - 180,- odkaz
1x teploměr/vlhkoměr - 300,- odkaz
3x Aluflex 160mm - 165,- odkaz
1x kapesní mikroskop s osvětlením - 299,- odkaz
2x Easy roller - nebo jiné zařízení na posuv lampy.


sečteno podtrženo mi to vychází na +-15000,- Prosím rady, připomínky popřípadě i jiný growshop kde by se dalo nakoupit stejné, nebo podobné zboží za nižší cenu. Ale určitě jen z jednoho obchodu popřípadě max ze dvou. Nechci objednavat z 20 growshopů, 20 věcí jestli mi rozumíte. Případně i šance pro nějakého zdejšího majitele co by mi třeba chtěl udělat cenu :D :D Díky snad jsem na nic důležitého v mém setu nezapoměl a mohl by mi v tomhle setupu fungovat. Díky Za reakce!!


A tady jsou fotky zmiňované komory, samozřejmě všechno co je uvnitř jde pryč :-)

http://www.imgup.cz/images/2016/10/24/20161024_224809.jpg http://www.imgup.cz/images/2016/10/24/20161024_224818.jpg http://www.imgup.cz/images/2016/10/24/20161024_224826.jpg
Chikoo
čau, popřemýšlel bych nad jiným předřadníkem a taky stínidlem
a místo easyrolerů bych vzal Hortiline
ty hnojky ti moc dlouho nevydrží přidej si a kup větší balení

jinak když tam zavoláš že chceš kopit kompletní set ( dle tvého výběru) tak věřím že min. 10% ti sundá každý shop

přívod vzduchu přímo z venku už jsem taky řešil a bylo docela těžky to utopit ale nevím jak to máš ty pořešený
Sisilota
Blbě jsme si přečetl, že je limitován prostorem, ale místo Q100 Ambient bych zvolil o 500kč levnější Q100 Evolution a stínidlo bych vybral Waveflector XXL, protože to hobby je znouzecnost.
Chikoo
píše že je limitován 100x100 cm sis to nečet ?
Sisilota
A ještě jsem zapomněl, že bych asi se poptal na bazaru, jestli někdo neprodává elektronický předřadník, protože elektromagnetický je už přežitek.
canabis.for.men
citace:
Původní příspěvek od Chikoo
čau, popřemýšlel bych nad jiným předřadníkem a taky stínidlem
a místo easyrolerů bych vzal Hortiline
ty hnojky ti moc dlouho nevydrží přidej si a kup větší balení

jinak když tam zavoláš že chceš kopit kompletní set ( dle tvého výběru) tak věřím že min. 10% ti sundá každý shop

přívod vzduchu přímo z venku už jsem taky řešil a bylo docela těžky to utopit ale nevím jak to máš ty pořešený

Díky za první reakci, proč myslíš, že je zvolený předřadník špatný a jaký pozitivní vliv může mít pořízení dražšího? Stínidlo jsem tam nejlevnější dal záměrně. Před x lety jsem si taky pořídil po 2-3 kolech na tom základním s očekáváním lepšího výsledku nějaké dražší a nevypozoroval jsem žádný rozdíl :D Píšou, že odráživost je 90% a pokud to nezrezne po roce, tak myslím, že plně dostačuje. Je to komora, která má dva větrací otvory, tak na jeden bych prostě natáhnul odtah a šlo by to rovnou ven :) snad to nebude nic nereálného. dodatek: googloval jsem ty "Hortiline" jelikož mi to nic neříká a vylezli mi jen přímo celé stany švýcarského výrobce, nehodil by jsi mi nějakej odkaz co jsi tím myslel? díky :)
canabis.for.men
citace:
Původní příspěvek od Sisilota
Blbě jsme si přečetl, že je limitován prostorem, ale místo Q100 Ambient bych zvolil o 500kč levnější Q100 Evolution a stínidlo bych vybral Waveflector XXL, protože to hobby je znouzecnost.
U toho ambienta se mi líbílo, že má jakési okénka na nakukování bez nutnosti otevírat box, tím pádem minimalizace zbytečného otevíraní---------- méně zápachu po domě. Pachový filtr si se skříní bez problému poradí, ale v momentě otevření je tam k ničemu, aspon takhle si to pomatuju :D mám doma malé dítko a tak chci minimalizovat zápach. Komora má vlastní dveře. Čili plánuji vždy otevřít okno v místnosti před komorou. Pak zasebou zavřít a poté teprve zalévat a manipulovat s rostlinami. Ale znáte to, prostě občas se chcete jen podívat a tohle mi přislo ideální.
Chikoo
digitální předřadník je prostě lepší ve všem :) šetrí vybojku,nižší spotřeba, nebliká jako magnet ( okem nevidíš) , můžeš regulovat , netopí jako mag. , menší riziko přetížení atd. jo toho hodně.

ja teda rozdíl ve stínidlech našel ...

stou teplotou jsem bojoval právě že když byla noc tahalo si to studený vzduch z venku a když je venku mínus tak v boxu sem měl 10C a když zase vypneš odtah aby si to ten studený vzduch netahalo bude vysoká vlhkost , nebylo to jednoduchý s optimalizovat , vyřešil jsme pak jinak.
Chikoo
http://www.originalgrowshop.cz/shop...id_product=1691
bcbud23
Hoj já bych se vysral na ty klipsnáky průměr 18 cm jsou to jebky a drahý budeš potřebovat vítr koupil bych normálně z elektra za 400 sencor nebo je to fukjakou značku ale krásně ti to tam bude kolovat . Mě klipsnáky vždy zdechli po dvou měsících navíc to je jak když si prdneš měl jsem už 3 mám ty sencory a šlapou vždy jen očistím a možná bych zvolil jen 6L květináče líp prosichají a uděláš v nich stejně jak v 11 litrovích a ušetříš substrát.
No a Jungle in da box sada 3x250 ml to ti asi stačit nebude no a pojedeš KOKOS nebo hlínu určitě doporučuji kokos + PHmetr ec nepotřebuješ protože JIDB to co píšou v tabulkách tak sedí max pro měření výtoku .
Jinak kup i pro sichr žluté lepové desky poslední dobou mám vždy v substrátu mušky a když už se kosí od mala žije se lépe . A určitě jestli budeš tahat vzduch z venku ted to nehrozí ale z jara zase budou lítat mršky tak at ti tam něco nezakempí jinak budeš bojovat .
Jo a taky to hoby stínidlo na to se vyser a rovnou investuj do něčeho řádného ale do 100x100 boxu určitě nééé WAWE XXL!!!! jE TO FAKT MONSTRUM MÁM HO VE 120X120 a určitě bys to tam měl tip top ale zase ti to řádně osvětlí . No a taky popřemýšlej nad tím až bude venku mínus a ty tam budeš rvát venkovní vzduch tak ti nevím to asi nebude moc dobré tak at se daří .
Sisilota
S tím Waveflector XXL do Q100 jsem si to já blbec vůbec neuvědomil. Nejlepší by bylo koupit a-wing medium, to je nejlepší stínidlo, ale ještě jsem si vzpomněl. že kamarád jel na ten tvůj prostor Waveflector XL s 600W a maximální spokojenost. Ještě bych pořešil na regulaci otáček ventilátoru v závislotsti na teplotě, protože jesti budeš ti pojede odtah na max. tak v růstu bude v prdeli vlhkost a když budeš nasávat vzduch maximálním odtahem, tak věř mně, že teploty budou ve stanu pod 20 stupnů a to se ještě nebavím o velkých mrazech. Mluvím z vlatní zkoušenosti:-) Pro mě nepostradatejná vecička je od GSE regulátor otáček ventilátoru a vlhkosti.
canabis.for.men
Dopredu se omlouvam za diaktriku pisu ted z mobilu. Budu brat v potaz to co pisete vvsichn :-D cili menim stinidlo na waveflector avsak kvuli prostoru ve verzi XL. Mazu klipsnak, ktery poridim nekde v beznem elektru, nebo v nejake akci. Myslim ze jeste nejaky doma mam z dob minulych jen se musim podivat. I nejakou sadu hnojiv jen nevim jestli to jde jeste pouzit po 5 letech. Asi snad radsi ne. Jako medium pouziju poprve urcite hlinu
Mam tu dva nerozbalene pytle royalte mix. Po pm mi jesen zdejsi clen nabidnul pouziti ten elektronicky predradnik tak pokud se domluvime koupim ho od nej a z g shopu uz jen novou vybojku. I driv jsem je menil kazde 2 kola. Ted k problemu chlazeni. Vubec me nenapadlo ze v zime zpusobi studeny vzduch pohromu. Cili do skrine nasavat vzduch z komory a pouze odtah napojit na venkovni mrizku. Takhle uz by to realne slo? Samozrejme se to uvidi potom. Ale je dobre si to dopredu rozmyslet. Vecer vam sem zkusim hodit fotku komory aby jste pochopili ten "ztisneny prostor" dodatek: moc dekuji za vase namety a rady. Doma upravim aktualni zmeny do prvniho prispevku, aby bylo zrejme jak se aktualne upravila sestava dle vasich rad :-)
Chikoo
tos chtěl tahat vzduch jako přímo zvenku do boxu tak to je extrem, já měl namysli už to že budeš tahat do komory přímo zvenku bude problém v noci udržet 20 bude oříšek při zaplé ventilaci. vyřešil jsem to že vzduch tahal z místnosti vedle kde se topí

ja teda klipsaky jedu, mě ty velký překážej

měnit žárovky po dvou kolech je zbytečný - 5 kol a měním (5 kolo g/w takže tak )
bude to asi další výhoda digi předřadníku :)

něž kupovat předraženou regulaci od GSE tak se ti vyplatí už regulovaná např. primaklima a to nemluvím o výdrži proti TT ten ti roky nevydrží
já jsem sehnal na bazaru za 1500 a jede do dnes.
Sisilota
GSE a Vents VK 150 jedou bez problému 4 roky, prima se mně vysrala během jednoho roku. Já jsem mluvil o regulaci http://www.growshop.cz/katalog/deta...oru-a-hystereze
Chikoo
já vím o čem mluvíš :)
vk je ok protože jde o radiální ventilátor narozdíl od TT který sem zmiňoval.
PrimKLIMA že se ti vysrala a co přesně ? a co záruka ?
já mám primaklimu 160 s regulací už pár let a to byla ještě bazarová o už taky něco zažila a jede pořád .
GSE máš za 2600,- + ventilátor VK 150 2500,-. Proč si nekoupil rovnou regulovanej VK150 za 3200,- ?
Sisilota
Ono už je to nějakých 5let, tak co si matně vzpomínám, tak jsem dostal peníze zpět a pořídíl si VK a gse regulaci. Asi jsem měl špatný kus, to se stává:-) No a proč jsem si pak pořídil něco jíného? Na to je jednoduchá odpověď a to taková, že ventilátor jsem zaizoloval do bedny a šup s ním na půdu. Takže ventilátor si jen ševelil na půdě v izolavaný krabici a já jsem si to šéfoval regulátorem v místnosti:-) Chtěl jsem regulátor, co umí řešit jak vlhkost, tak teplotu. Já jsem ale opravdu moc náročnej, takže když někdo není takový magor jako já, tak prima klima s regulací je fajn řešení!!
Keen
Někde sem to tu nedávno psal, jako ofukovej ventilátor určitě http://www.e-grow.cz/products/hurricane-box-fan-30cm/

může se to zdát hodně peněz za ofuk, ale za dobu cca jednoho roku co ho mam sem nakoupil tak 6-8 klasickejch klipsňáků který se vysrali, takže se dlouhodobě určitě vyplatí :)
canabis.for.men
Lumii magnetický předřadník 600W, pro HPS i MH + kabeláž
Lumii SunBlaster 600w Super Red HPS, Lum./W :155,teplota Chromatičnosti(Barevné Spektrum):2000°K + kabeláž
Homebox Evolution 100x100x200cm
Stínidlo Waveflector xl + kabeláž
Ventilátor Vents TT 125mm 280m3/h + kabeláž
Uhlíkový filtr GREEN
Zavěšení lamp Easy Rolls
Potrubí 1m + odizolovaní potrubí 1m
Ventilátor Hurricane DAVO s klipsnou
Teku květináče 15x15x20cm 3,5L+podtácky - 25ks
spínací hodiny cornwall
Digitální Thermo - Hygro metr MEDIUM se sondou
sušící síť 8 pater
2x testy na Ph
kyselinu na úpravu Ph
konvice na 10l
Jeté pouze jedno kolo,stačí pouze složit a zasadit
osobní odběr

cena 7000,-


Co myslíte, mám do toho jít? :)
Vofce
MYslim že 600W je moc na 1x1 stačí 400W v zimě to bude akorát kuli teplotě ale zbytek roku to bude přetopený.. Vyřešil by to regulovatelný elktronický předředník a nákup 400W lampy výde to líp i finančně než když bys měl kupovat dva předřadníky pro 400W a 600W.. ale jako když posílíš ventilaci tak možná uchladíš i těch 600W ale počítej s tim že TTčko 125mm je poměrně slabé používá se to na odtach do záchodů :D (do WC sem jich namontoval mnoho sem elektrikář) vzhledem k prostoru si myslim že spíš než posilovat ventilaci by byla lepší slabší lampa ale jako skus to a uvidíš něco změnit mužeš kdykoli.

věc dva měření: kup si elektronický PH a EC metr neřikám že to nejde bez toho ale s tím je to naprostá pohoda máš perfektní přehled o tom co tam liješ a spíš než PH metr je duležitější to měření Ecečka kytky bez problemu zvládnou rozsah PH 5.5-7 takže to není zase tak potřeba ale výkyvy v EC snášejí daleko obtížněji. když pohrabeš myslim že seženeš ty měřáčky hodně levně v řádu stokorun.

Pak taky myslíím že není tak uplně nutné se striktně držet nákopu v jednom E shopu a dokonce si myslím že není na škodu navštívit pár kamenných a věci si trochu okouknout ..mrknout co je hrachovina hračka z pouti a co ne. Taky není nutné věci nakupovat v Grow shopu kde bývají dost napáleneé skus i velkosklady elektronikou (Elkov.. MaD) nebo vzduchotechnikou (Multivac) ceny tě jistě velmi překvapí (někdy i negativně :D )

věc tři: ještě si do seznamu přidej kvalitní lepící pásku na vzduchotechniku a stahovací elektrikářské pásky větší rozměrů na připevnění vzduchotechniky na jednotlivá hrdla. Lepící pásku prodávají i stříbrnou která odráží světlo takže s ní polepíš i občasné defekty stanu.

věc čtyři: taky bych trochu popřemýšlel nad tím jestli je nutné kupovat stan pokud máš prostor tak akorát na něj příde mi to zbytečné trocha mylaru (nic lepšího na odraz světla není) stojí pár stokorun a zbydou ti peníze na kvalitnější ventilaci nebo předřadník .. navíc do stěn komory lze přivrtávat hmoždinky a jiné upevňováky výsledek je mnohem praktičtější o stěnu se mužeš opřít při manipulaci..stan považuji za dobrou volbu ve chvíli kdy mužeš kolem něj chodit oddělat si jednu ze stěn a pracoava s rostlinami zezadu a podobně (panelák, pokoj). V tomhle případě ti bude spíš překážet a mezi stěnami bude líheň plísně a much.
canabis.for.men
citace:
Původní příspěvek od Vofce
MYslim že 600W je moc na 1x1 stačí 400W v zimě to bude akorát kuli teplotě ale zbytek roku to bude přetopený.. Vyřešil by to regulovatelný elktronický předředník a nákup 400W lampy výde to líp i finančně než když bys měl kupovat dva předřadníky pro 400W a 600W.. ale jako když posílíš ventilaci tak možná uchladíš i těch 600W ale počítej s tim že TTčko 125mm je poměrně slabé používá se to na odtach do záchodů :D (do WC sem jich namontoval mnoho sem elektrikář) vzhledem k prostoru si myslim že spíš než posilovat ventilaci by byla lepší slabší lampa ale jako skus to a uvidíš něco změnit mužeš kdykoli.

věc dva měření: kup si elektronický PH a EC metr neřikám že to nejde bez toho ale s tím je to naprostá pohoda máš perfektní přehled o tom co tam liješ a spíš než PH metr je duležitější to měření Ecečka kytky bez problemu zvládnou rozsah PH 5.5-7 takže to není zase tak potřeba ale výkyvy v EC snášejí daleko obtížněji. když pohrabeš myslim že seženeš ty měřáčky hodně levně v řádu stokorun.

Pak taky myslíím že není tak uplně nutné se striktně držet nákopu v jednom E shopu a dokonce si myslím že není na škodu navštívit pár kamenných a věci si trochu okouknout ..mrknout co je hrachovina hračka z pouti a co ne. Taky není nutné věci nakupovat v Grow shopu kde bývají dost napáleneé skus i velkosklady elektronikou (Elkov.. MaD) nebo vzduchotechnikou (Multivac) ceny tě jistě velmi překvapí (někdy i negativně :D )

věc tři: ještě si do seznamu přidej kvalitní lepící pásku na vzduchotechniku a stahovací elektrikářské pásky větší rozměrů na připevnění vzduchotechniky na jednotlivá hrdla. Lepící pásku prodávají i stříbrnou která odráží světlo takže s ní polepíš i občasné defekty stanu.

věc čtyři: taky bych trochu popřemýšlel nad tím jestli je nutné kupovat stan pokud máš prostor tak akorát na něj příde mi to zbytečné trocha mylaru (nic lepšího na odraz světla není) stojí pár stokorun a zbydou ti peníze na kvalitnější ventilaci nebo předřadník .. navíc do stěn komory lze přivrtávat hmoždinky a jiné upevňováky výsledek je mnohem praktičtější o stěnu se mužeš opřít při manipulaci..stan považuji za dobrou volbu ve chvíli kdy mužeš kolem něj chodit oddělat si jednu ze stěn a pracoava s rostlinami zezadu a podobně (panelák, pokoj). V tomhle případě ti bude spíš překážet a mezi stěnami bude líheň plísně a much.
Díky za reakci, taky jsem elektrikář, pracuji sice v laboratoři, ale nějakou dobu jsem se taky živil čistě elektrikařinou. Pásky mám doma víc než dost to mi věř :D . Viděl jsem spoustu theardu kde jedou v 100x100 šestikilo, někteří to dokonce označují společně se 120x120 jako ideální prostor pro 600w. To je použitý set ten který jsem hodil nahoře, našel jsem takovýhle inzerát. Koupím to za těch 7000 a budu mít téměr polovinu prostředků na vylepšení. Měl jsem takovej svůj strop 15 000,-. Takhle můžu vylepšit bez problému ventilaci, dokoupit elektronickej předřadník atd.
canabis.for.men
Dotáhnul jsem to do konce a už všechno sviští. Koupil jsem již zmiňovaný použitý komplet. Borec mi toho dal vážně hodně. Ne jen to co bylo zmíněno u inzerátu. Dovezl jsem si domů i konev na zalévání :D Jedu jeho konfiguraci, tj 600W TT125 pachac 100x100x200 home box. Když svítím otevírám v komůrce okénko a teplota se nedostane přes 28 stupnu. Pak ho zavřu a je tam kolem 20 i když dětátka spí. Na další jarní/letní kola budu pořizovat výkonější ventilaci s lepším pachovým filtrem. Hnojiva jsem nakoupil od firmy plagron kompletní sadu. Ventilátor jsem zasadil do sonoflexu(toho vnějšího) čili jsem uříznul kousek te vnitřní trubky dal ventilátor a na ten přímo pachový filtr a ven sonoflexem skrz mřížku. Další zlepšení bych viděl na další kola zvlhčovačku. Mám vlhkost kolem 60% ale kytičky vypadjí zdravě. Nějaký kompletní seriál o mém pěstu dělat nechci, jsem na to línej :D ale rád zodpovím jakékoliv dotazy po PM. ps: ke kompletu bylo 16x 6l? květináč mám to tušení. Ja zvolil raději 9x 11L
canabis.for.men
Doba pokročila. Snažil jsem se to držet stejně vysoko, v době růstu jsem ohýbal a lámal :grrr: ale nakonec po přepnutí stejně vylétly jak se jim zlíbilo ale max rozdíl ve výšce hlavních větvích 15 cm. Nejvyšší má 80cm. Po přečtení hromady příspěvků jsem měl strach co mi to udělá po přepnutí a myslím, že jsem přepnul brzy, že by ještě týden zvládli. Příště se na to musím zeptat přímo matkáře. Vyrostli mi tak o 1/3. Uvidíme, doufám, že napoprvé udělám aspoň těch 300g.
Wakak
Pěkný,jaký to je model? A v kolika cm jsi přepínal na květ?
Nepřemýšlel si udělat laboratoř z celý místnosti bez boxu? Teď když už ho máš,tak to je asi fuk :D
canabis.for.men
Ahoj, abych se přiznal ani nevím jaký je to model. Matkář měl přebytek prcků které si si někdo neodebral a všech 9 mi nechal za 500kč. Měl jsem radost, tak jsem se zapoměl zeptat :D :D je to testovací kolo. Chci hlavně nabrat zkušenosti. Čoveče jsem rád, že to mám takhle. Pokud stan neotevirám nejde nic cítit. Myslím, že pokud bych měl jako zábranu pouze dveře asi by se šířil smrádek. Teď už v té 2/3 květu jsou holky opravdu hodně cítit když to rozepnu a taky nevím kam bych schoval elektroniku, takhle ji mam před stanem.
Uzivatel92
Ahoj,
jsem tu nový a také bych se rád připojil s mým set-upem.
Čekám kritiku, co je dobré a co je třeba vyměnit.
Předem děkuji.

Takže složení boudy:
Probox 120*120/200
Osvětlení elektronický předřadník Elektrox s regulací (250,400,600 a super lumen 660)
Waveflector XXL, 400GIB MH + 600GIB HPS
Filtr CAN-Lite 425m3/h 125mm + ventilátor Prima Klima 400m3/h s regulací + termostatem
Milwaukee EC 60 Martini + Milwaukee PH 55 Martini
Rozhoduju se mezi 5,7l *25ks nebo 16-20*6,5l květníkama-tady by mě zajímalo, jak jsou kytky schopný vyjet v 5,7. Zatím jsem viděl nejmenší 6,5l, když nepočítám mikro pěsty apod.

Dále pak tu jsou kraviny jako síť, kolínka, light hanger, Plagron ph - a Plagron pure enzym
- z toho plyne, že hnojky chci jet Plagron, ale záleží na substrátu, který bych chtěl doporučit - Plagron kokos mix + Pl. coco A+B a nebo PL. lightmix s perlitem a sada Terra top grow box
-s tím bych chtěl poradit: co je jednodušší, + a -

Jsem naprostej začátečník a nechci nic zmrvit, proto čekám opravdu kritiku,rady, nápady.

Díky.
Uzivatel92
prosím o rady


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma