Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
7x OG Kush, 400W - Klikni zde pro originální téma
Hrdic
Zdravím všechny growery!

Rozhodl jsem se představit vám můj první indoor a doufám, že se vám bude líbit. Budu se snažit odpovídat na vaše dotazy a samozřejmě budu rád za jakékoliv rady a připomínky. A teď už k výbavičce.

Box: Zhotoven ze staré skříně. (v:105, š:115, h:60)
Světlo růst: 250W MH výbojka.
Světlo květ: 400W Superplant super red.
Předřadník: Lumatek 400W s regulací (250W, 250SL, 400W, 400SL)
[SL= superlumen]
Odtah: TT125 (plánuji dokoupit regulátor otáček)
Přítah: Pasivní ve spodku skříně.
Uvnitř boxu je zvlhčovačka, cirkulační ventilátor, čidlo teploty a vlhkoměr.
Substrát: Plagron Growmix.
Genetika: OG Kush feminizované od Royal Queen Seeds.
Teplota den: 24-28°C
Teplota noc: 21-22°C
Vlhkost: 70-80%

Klíčení probíhalo celkem hladce. Z osmi semínek jich sedm vyklíčilo. První problém ale nastal po vsazení do půdy a následném vyrašení semínka nad povrch. Pinzetou jsem musel téměř ze všech opatrně sundavat obal semenáčku ale obešlo se to bez poškození.
Ohledně substrátu jsem se dočetl, že je dost silně nahnojený a proto jsem první dny bedlivě pozoroval, jak kytky rostou a zda jim nežloutnou listy. Naštěstí vše bylo v naprostém pořádku. :)

A nakonec přikládám pár fotek ze startu.
1. box
2. 14den 18/6
3. 17den 18/6
Hrdic
Dnešní foto z 19. dne růstu. :) Prvních 12 dní to lezlo docela pomalu ale jakmile vyrašilo pár lístků, celkem se ten růst rozjel. Má drahá polovička je tím růstem vždy, když se na ně jednou za 2 dny podívá fascinována. :D Ale mě, jak se na to chodím dívat každou hodinu to zase tolik nepřijde. :D
Hrdic
Čau lidi. Našel jsem v kompu pár fotek z mého prvního experimentálního pěstu. Byla to Blueberry a Mazar od DP v takovém rádoby boxu pod 250W. :) V tu dobu jsem věděl prd ale výsledek nebyl úplně špatný. Z 2 kytek bylo okolo 100g. Odnesl jsem si z toho spousty zkušeností. :)
Hrdic
Nešlo mi to vložit, až teď. :beer:
Hrdic
Foto z 22. dne růstu. Holkám jsem musel ubrat vlhkost z 80% na 40%, protože nechtěly pít kořenama a nechci ryskovat zahnívání. Půda vůbec neprosychala, teď už je to lepší.
Hrdic
Dnes proběhlo přesazení. Kořeny vypadají dobře, zatím jsem ničím nehnojil.
shivasambhu
Nazdar. Mal by si ich nechať vcelku dosť narásť, aby si to tam vyplnil. Nemusí to byť plne nutne už v raste, ale po prvom nákvete, nech je to také fajnové.... Dva týždne ešte určite. Dá sa prepínať zo semena aj po mesiaci, ale tym ich máš zatial pomenšie. Kľudne 6 týžd. rast, medzitým aspon jeden zástrih, ak nie dva. Uvidíš.....
Ako tak pozerám na tu tvoju prvu fotku, tak na čo su tam tie dve potrubia? a blízko tak výbojky? Zo začiatku si mohol kludne dať svetlo vyššie. Nech maju priestor a pohodu. 250W je tiež sila. Aj preto rastu pomalšie. A neskor znížiš...podla potreby. To tienidlo je lepšie otočit o 90stupnov. Napr. peticou k zadnej stene. Pokial viem ten osvit ide hlavne po stranách výbojky. A tiež za peticou je slušne svetlo. Celkovo máš ale dlhu jednu stranu. Aj pri štyristovke tam po stranách nebude tak intenzívne svetlo. Hobby tienidlo robí aktívne tých 80x80cm. Tak ja len tak no....Nech to ide a tie výpestky sú pekné....
shivasambhu
....chcem ešte povedať, že proste využi ten priestor boxu naplno. To znamená, že tam patrí aj priestor pre samotný cirkulujúci vzduch. Proste urob večšie vzdialenosti medzi všetkými tými aparátmi čo máš v boxe. Samotný odťah kludne hore pri strope. Stačí jeden, na čo dva. Takto sa tam ten vzduch nevie uplne rozhodnut kade mám isť...či nalavo alebo napravo....hm..... Ofuk je tiež doležitý, ale nemusí byt nutne narvaný na rastlinách. Skor urobit napr. taký prúd ponad nich. Ak trebárs nie je cielený napr. na spodky rastlín pri bujnejších porastoch. Neskor si tam viem predstavit keď už, tak napr. 2x150W, alebo aj tých 2x250W. To už by si im dobre zakúril.....
Hrdic
Čau šéfe, díky za připomínky. Co se týče těch trubek, tak jedna (levá) je přívod vzduchu a druhá je odtah. Udělal jsem to tak kvůli tomu, že v té době jsem měl slabý odtah a měl jsem strach, že v boxu bude moc velké horko, takže jsem chtěl odtah horkého vzduchu od výbojky co nejvíce zefektivnit. Teď už to mám trochu jinak. Odtahová trubka je až u stropu boxu a tu jednu jsem vyndal a díru zaslepil. Přítah je pasivně ve spodku boxu. Co se toho stínidla týče, tak to máš pravdu, to mě vůbec nenapadlo! Díky za tip, v nejbližší době to předělám. Se zástřihem počítám ale zatím se na něj nechystám vzhledem k velikosti kytek. Chtěl bych využít co nejvíce prostoru bez ohledu na to, jak dlouho budou muset být kytky na růstové fázy ale zároveň bych chtěl přepnout co možná nejdříve to půjde. Ten ofuk dole je tam hlavně kvůli tomu, aby odváděl horko zespod stínidla, zároveň ale fouká trochu na kytky. :) Ten růst je trochu pomalejší, než bych očekával ale s tím nic nenadělám. Dnes jsem ještě upravoval PH, protože bylo moc vysoké. Tak snad už to teď půjde jen rychleji.
Hrdic
Tohle je aktuální fotka boxu. To stínidlo jsem zkusil přetočit o 90° a to rozprostření světla je opravdu daleko lepší, takže to doufám zítra přerobím. :)
shivasambhu
Zdar. No, vyzerá to už lepšie.
Hrdic
Dám sem fotky za týden před záštipem. Na FIM se necítím, takže zaštípnu klasicky.
Hrdic
Jak jsem slíbil, aktualizuji. Dnes se holky nacházejí v 32. dni růstu.

Jelikož růst byl pomalý, rozhodl jsem se, že zkusím CO2 a očividně to pomohlo. Růst je teď řekl bych daleko rychlejší. CO2 vytváří kvasnice s vodou a cukrem v kýblu. Cirkulační ventilátor se spíná v 15cti minutových cyklech, aby se veškeré CO hned nerozptýlilo pryč. Hadičkou je CO2 vedeno do ústí zvlhčovačky a jelikož se CO2 drží u země, udělal jsem jakousi ohrádku aby se co nejvíce drželo tam, kde má. Mám doma sice bombu ale když jsem viděl výsledky s kýblem, řekl jsem si, že to stačí. Na noc přísun CO2 zastavím a cirkulační ventilátor jede non-stop.

3 kytky jsou po záštipu a to ty, které byly největší. Ty nejmenší zatím nechávám, protože bych chtěl docílit stejné výšky všech kytek. Zatím jsem je nehnojil a myslím si, že zatím ani není třeba. Před zálivkou nechám půdu vždy řádně proschnout.
Zelená zahrada
Ahoj. Kytky ti jedou pěkně, Hlavně neudělej tak jako já u prvního IN chybu v brzkém přepnutí a výnos tě potěší :)
Budu sledovat :)
Hrdic
No, to je to, co teď řeším, jelikož 14.11 jdu do nemocnice na operační zákrok a nevím, jak dlouho si mě tam nechají. Do té doby svěřuji mé dívenky do rukou mé přítelkyně. Už dostává instrukce. :D Zřejmě ale budu přepínat hned po příjezdu z nemocnice ale až po tom, co je trochu naohýbám. Díky, jsem rád za každého sledujícího, motivuje mě to. :)
Zelená zahrada
Já jsem v prvním kole přepínal tuším ve 33. dni a bylo to dost málo. Vzhledem k tomu že to je spíše indika se to skoro vůbec nevytáhlo tak jsem za to sklidil lehkou kritiku a poučil se. Každopádně musíš se podřídit prostoru a nepřepínej až je úplně zaplněný nechej si rezervu na ohýbání :) V květu je to největší zábava. Třeba teď aktuálně mám na 7 kytkách okolo 60 kolínek. Já osobně se k OG ještě vrátím a nechám je na max výšce cca 60 cm a vše roztahat do prostoru. A ještě moc je nehnoj nejsou zas až tak žravé ja by se mohlo zdát. Tehdy jsem celé kolo odjel na poloviční dávce hnojení a kytky byly pěkný a ke konci jsem je stejně přehnojil jen když jsem na radu místního člena přidal 10% hnojek navíc. Doufám, že předvedeš lepší výkon jak já kdysi :)
Hrdic
Na to tak trošku spoléhám, že se moc nevytáhne. Rezervu si nějakou určitě nechám. Díky za tipy.
Jinak, dnes jsem zkoumal kytky a odhalil jsem, že na hlavním stonku lezou pestíky. Je to normální, když ještě není přepnuto na květ? Je to na těch větších kytkách.
crazyben
jj je to normální, jsou to tzv perflowers. Akorát kytka ukazuje že už je dospělá (proto na těch větších kusech)
Hrdic
Předpokládám ale, že když ukázala pestíky, že z ní samec už nebude, pokud tedy během růstu nezhermí, což by neměla, pokud ji nebudu nějak zvlášť stresovat ne?

Dnes jsem se vrhnul na ohýbání a dospěl jsem k názoru, že si budu muset pořídit halfmoony, protože ohýbat a naměřovat ten drátek je nepraktické ale na druhou stranu, když není nic jiného po ruce... Kytkám se daří dobře, rozjely růst a hezky se větví, což mi dělá radost akorát jsem na vážkách, kdy přepnout. 14.11. se neúprosně blíží...
odo
Máš to pekné. Koľko litrové máš tie kvetináče?
Hrdic
Čau Odo. Květináče mají 4 litry. :)
Hrdic
Zdravím.
Tak jsem začal pomalinku ohýbat a vyplňovat prostor. Jelikož jsem nechtěl z growšopu objednávat halfmoony na ohýbání, řekl jsem si, že si je pojedu koupit k jednomu týpkovi tu u nás a když jsem tam přijel, tak jsem od nějakého pána dověděl, že ho zavřeli, takže smůla. Jel jsem tedy do Horbachu a koupil tenký vázací drát, kterým teď ohýbám. Do budoucna ale určitě ty halfmoony chtít budu, protože tohle řešení je dost nepraktické.
Jelikož ohýbám poprvé a nemám s tím zatím žádné zkušenosti, za případné rady a připomínky budu rád.

Zatím se vše vyvíjí bez větších problémů, listy jsou zdravé a na holkách není vidět, že by něco potřebovaly. Zatím jsem ničím nehnojil, jen při jedné zálivce jsem dal enzymy 1ml/L, enzymy mám od AH.

Teplota do 28°C a vlhkost se nachází zhruba na 60%.
MocnyOkurek
U toho ohybani se tezko radi, to je treba vzdy vyzkouset. :) Navic me osobne ne vzdy vyjde zamer. Ale to uz asi k tomu patri. Jinak pulmesice mohu doporucit, dokonce mivaj i ruzny prumery oblouku takze jsou i na mensi kytky a pak i na poradny klacky :)
Hrdic
Můžeš hodit nějaký odkaz, odkud je sháníš? Já, když jsem na ně někde narazil, tak nabízeli pouze stejný rozměr. Jinak ty stonky jsou už na ten vzrůst pořádný klacky. :D Bude to určitě tím ventilátorem, co na ně odmala funí.
MocnyOkurek
http://www.kleckashop.cz/hledani/1?...ntence=halfmoon tady maj obe velikosti. Mozna najdes jeste nejakou. Ale tyhle dve staci. Ty bily sou na mensi prcky a ty pruhledny uz pak na tlustejsi vrsky.
Hrdic
Super, díky moc!
Hrdic
Čau všichni. Přináším další aktualizaci. Dnes jsem strategicky zamíchal kytkama v boxu. :D Ty menšího vzrůstu jsem umístil přímo pod výbojku tak, abych postupně zaplňoval střed. Ty větší jsou na krajích. Dávají mi pěkně zabrat ale určitě se ta má snaha vyplatí. Tak trochu spoléhám na to, že se po přepnutí moc nevytáhnou a mám tedy dost času na vyplňování prostoru. :) Přidávám jednu fotku stonku, jsou to celkem stehna. :D
Hrdic
Zdravím všechny!

Dnes přináším apdejt ze 47. dne růstu. Od vás zkušenějších bych potřeboval poradit, kdy to mám přepnout? Situace se má tak, že 14.11. jdu do nemocnice a nevím, jak dlouho si mě tam nechají. TAKŽE.... Přepnout ještě před nástupem? A nebo se toho nebát, počkat cca 6dní a přepnout? Přiložený obrázek snad pomůže.
Co se kytek týče, některé jsou bez záštipu a některé mají pouze 1 záštip, jinak je jen ohýbám a tvaruji. Včera jsem měřil PH výtoku a naměřil jsem 6,7PH. Mám to stáhnout k 6ti? Zalévám odstátou vodou s upraveným PH na 6-6,5.... jak se to povede. Kytky vypadají zdravě.

Myslím si, že už pomalu začnu přimíchávat do zálivky hnojivo. Při přesazování jsem dal do substrátu Guano od Plagronu a na hnojení v květu použiji BioBizz Bio Bloom v poměru 2ml/L.
Hrdic
Jelikož nikdo neodpověděl, tak jsem si dovolil přepnout. :D Takže dnes první den na květu. :)
Anarchom
Ahoj,ja pouzivam taky biobizz tedka a i v kvetu se ma pridavat do zalivky rustove hnojivo od BB biogrow(1litr cca 200-250kc) a to ve vetsich davkach nez BB biobloom a pak jeste davam kvetovej stimulator Topmax,ale to uz neni asi uplne nutne........jinak nez pojedes do nemocnice,tak to prolij,zahnoj rano jak budes odjizdet a 6 dni to pritelkyne uhlida,jen ji rekni jak upravit vodu a jak zalit,jak se vratis,opet zahnojis......ja behem 6 dni zalivam zhruba 3x a to co dva dny po litru vody,mam 11l kvetniky a nechavam to proschnout vice,lepsi nez je utapet ve vode a zatim pohoda,mas to pekny,tak se neboj,prvne zdravi,potom kytky,GL a v nemocnici se drz,at ti vse dobre dopadne.... :)
Hrdic
Zdravím.
Tak jsem tu s aktualizací. Operace se odkládá na dobu neurčitou kvůli špatnému krevnímu obrazu. Nic hrozného to naštěstí není.
Při přepnutí jsem zjistil, že jsem někde, zřejmě při stěhování zašantročil výbojku, takže od začátku přepnutí je tam pouze 250W. Objednal jsem tedy 400W a zítra by už měla žhnout v boxu. :) Při té příležitosti jsem do košíku přihodil Final Solution od AH a Plagron Green Sensation. Doufám, že to dámy pěkně nakopne. :D Dalším, celkem pro mě zarážejícím zjištěním je, že kytky mají rády spíše vlhkou, na můj vkus docela mokrou hlínu. Jakmile proschnou první 3cm půdy shora, kytka hodně povadne (Vypadá to fakt strašidelně) a já v panice beru upravenou vodu s PH cca 6 a trochu je zaliji. Po hodině - dvou je kytka na pohled úplně v cajku. Zkoušel jsem je i mírně hnojit ale žádnou změnu neregistruji.

Uštípal jsem dnes také spodní nažloutlé listy. Posílám sem fotku, a doufám, že k tomu někdo napíše názor. Dle mého je to tím, že světlo na tyto spodní listy nesvítí a kytka se jich zbavuje. Všechny ostatní listy jsou v pohodě.

Máte někdo zkušenost s Green sensationem? Jak ho používáte?
Kdy začínáte s průchlachem pomocí FS? A jakým způsobem?

Momentálně jsou holky v druhém dni květu.
Hrdic
Zdravím! Mám celkem trable a už nevím, jak to řešit, protože to, co se děje je pro mě nevysvětlitelné. Věc se má tak, že kytky zkrátka vadnou. Listy jsou ok. Teplota v boxu je 25°C, světelný stres to určitě není, protože se to týká všech kytek i těch, na které tolik světla nesvítí. PH zálivky držím na 6, hnojím jen občas a málo. 1-2x týdně 1ml/L biobizz květ a 1ml/L green sensation od Plagronu. Ten green jsem dal jen jednou ale dělo se to už před aplikováním. Jediná věc, která mě napadá je málo živin a nebo tvrdá voda, protože na podtáccích se drží bílý povlak. Když kytky proleju vodou, tak se vzchopí ale to trvá den, maximálně 2 a vše se zase opakuje i když půda je dostatečně vlhká. Jsem tedy v dost kritické situaci, protože buď holky zvadnou a nebo odejdou kvůli přelévání. Tak co teď s tím?

Přikládám pár fotek pro objasnění situace. Listy se nekroutí, pouze povadnou a povadají i celé stonky. Celá kytka jkoby zkřehne. Díky za jakoukoli pomoc!
kadleec
Myslím že kdyby to bylo živinami tak žloutnou ... ale toto vypadá jakoby vadli z nedostatku vody nebo aspoň mě to tak přijde
Hrdic
Nedostatkem vody to právě že není. :/ suchý je tak první 1cm půdy ale jak strčím prst hlouběji, je ta půda řekl bych dost mokrá. Když rostly, nechal jsem půdu dostatečně proschnout, než jsem udělal další zálivku. Listy jen nepatrně žloutnou ale týká se to jen spodních listů.
Anarchom
Ahoj a nejsou tak spise prelite???Zkus potezkat kvetnik,jestli je lehky neni voda,jesi tezky prelite,koreny potrebuji taky vzduch a jinak to zloutnuti ,o neco vyse jsem ti psal,ze k hnojivu BB bloom je treba po celou fazi hnojeni lit i BB grow,podivej se na tabulku hnojeni,pri prepnuti na kvet rostlina prvni 2-3 tydny porad roste do vysky a formuje koreny,k tomu rustu a tvorbe novych listu potrebuje DUSIK,ktery je v BB bloom jen malinke mnozstvi.....asi po trech tydnech od prepnuti se rostlina zcela soustredi jen na tvorbu kvetu(palic) a rust je definitivne ukoncen......
Kytky mas dost velke na to,aby jsi je zahnojil normalne,nelij jim jen boostery,pk-cka atd......
Tak at ti to roste a zelena se ;)
mysak
SPODNÍ LISTY ŽLOUTNOU PŘIROZENĚ ...
KYTKA JE PAK ODHODÍ
Hrdic
Čekal bych to ale spíše v pozdější fázy květu a ne těsně po přepnutí. Nicméně jsem dnes všechny prolil vodou, tak uvidím zítra a následující dny, co se bude dít.
koles
S tim prolejváním bacha - jak píše Anarchom. Vypadá to přelitě. A že ti žloutnou listy hned po přepnutí, tomu bych se moc nedivil.. psal jsi přece, že je moc nehnojíš. Nech je vyschnout a pak jim dopřej plnou dávku hnojiv včetně složky na růst. Good luck! :)
Hrdic
Dobře, udělám co píšete. Sice to přelitě vypadá, ale přelité to podle mě není. Jakmile je totiž zaleju, tak se vzchopí a fungují normálně. Od včera, co jsem je prolil vypadají zatím úplně v pořádku takže si myslím, že to možná bylo málo prolité ale to mi hlava nebere, když jsem strčil prst do substrátu, byl těsně pod povrchem dost mokrý. Nechám to teď schnout co nejdéle to půjde a pak jim dám růstové i květové hnojivo. :) Děkuji za veškeré rady. Docela stress, když se člověk kouká na uvadající kytky a neví, co s tím.

Ze všech 7mi kytek jsou samice, takže Queen seeds nezklamaly a po 8mi dnech na květu už začínají všechny hezky nakvétat. Napsal bych, o kolik se po přepnutí vytáhly ale nechci to psát, dokud ten růst nezastaví definitivně.
Vkládám ještě fotku jednoho z vrcholů v 8mém dni květu. :)
Bitir
Rozhodne jim nelej green, ta kytka ho nepotrebuje a jelikoz davka podle tabulky ti dava ec 0.9 tusim. Tak je osidis o zakladni hnojky co ted potrebuji. Ja jsem na kvetu 7 dni a zalivam jen vodou. Zmer si vytok a podle toho uvidis co chteji. Jen poradim ze si nechas rust velky kytky v malym kvetinaci. Malo vzduchu, malo zivin, malo korenu a vic starosti :-D . zkus zalevat castej v mensich davkach a obcas prolej jen vodou s upravenym ph. Jinak green lej az tam budou kvety ,ale fakt bacha na to ec . docela to umi zarazit kvet.
Hrdic
Čau Bitire.
Dobře, green začnu přidávat až v pozdější fázy květu. Já teď řešil problém s uvadáním a nakonec to vypadá, že ten květináč byl málo prolitý, i když na první pohled se zdálo, že je zalitý dost. EC neměřím, nemám měřák. První 3 týdny jsem je vůbec nehnojil, protože mám substrát growmix a ten je předhnojený. Růst probíhal celkem v klidu. Měřím jen PH zálivky a PH výtoku. Nepřipadá mi, že by ten květináč byl na vzrůst těch kytek až zas tak malý, nemají ani 50cm. Já moc nehnojím, takže vysokého EC se nebojím a když už hnojím, tak podle tabulek. Teď, až trochu proschne hlína mám v plánu dát jim růstové i květové hnojivo, jak mi zde radili zkušení groweři.
Jinak asi to znáš... s tím green sensationem jsem tak trochu doufal v zázrak, že až druhý den otevřu skříň budou tam už hotové kytky. :D

Jinak pro všechny, kdo mé příspěvky sledují: Trochu jsem poslední dny na internetu hledal informace ohledně tvrdé vody. Nevím proč ale většina lidí si zřejmě myslí, že tvrdost vody udává PH. Když jsem nedavno dělal průplach, kompletně jsem musel umýt i podtácky, protože v nich byl "kámen". Našel jsem si tedy na netu stránku, kde prodávají filtry, které změkčují vodu a našel jsem jeden slušný za dobrou cenu. Dobré je, že se dají řadit pohodlně za sebe a těch filtrů je více, například pro zachycení mechanických částic ve vodě (to by se mohlo hodit při zalévání dešťovkou, nebo vodou ze studny)
Nicméně nikde jsem nenašel přímou odpověď na to, zda tvrdá voda způsobuje nějaké potíže kořenovému systému. Kdyby někdo něco věděl, sem s tím. :)

No a asi poslední věc je ta, že jsem byl nucený trochu potunit box. Jelikož ta 400w oproti 250W topí značně více, bylo v boxu občas i 30°C. Vyřešil jsem to cestou nejmenšího odporu. :D Natáhl jsem trubku od okna dospod boxu. Nyní jsou teploty daleko příznivější. Když je okno na ventilačku, teplota je 25°C, když je okno otevřené, teplota jde i na 22°C. Pro to jsem se rozhodl, že pojedu jen v chladných měsících, protože v létě bych to zřejmě neuchladil.

No a na závěr pár fotek....
1. Aktuální foto boxu (je tam dost světla ale nastavil jsem foťák, aby to nebylo přesvícené)
2. přítah
3. -//-
4. fotka filtru na změkčení vody
Bitir
Green a vselijaky boostery se davaj az tam ten kvet je. Mozna je nejakej aktivator ,ale to je asi zbytecny. Tak fotky klamou, myslel sem ze je mas vetsi , ale az budes na kvetu, tak nepodcenuj zalivani, ten kvetinacek vyschne ani nevis jak , pokud budes mit pauzu mezi zalivanim, tak to snad nejde ani prelit. J mam substrat za 130kc 50 litru a prosycha to na muj vkus az moc. Kvetnik 6 litru . Jinak muzu doporucit stinitko vinga s tom stitkem, zkousel sem to dat roztahly 30 cm nad vrchy a max je tam 27 stupnu. Hps 600. Ale pravda ze na to mam pustenej 40 cm ofuk a prez hybojku mi to funi teplo k ledkam. Zaklad je poradnej ofuk a odtah, uchladit to jde :-) .
Hrdic
Jo, na nějaká stínidla jsem už koukal, protože to, co tam mám teď je jen nějaké "startpack" :D Vzhledem k tomu, že mám velký box, šupnul jsem tam normálně kancelářský ventilátor. :) Takže ofuk je dostatečný a myslím si, že plísně se nemusím obávat. Uchladit to jde, to máš pravdu ale problém je v tom, že já pouštěl odtah do místnosti, ve které bylo 25°C a přítah byl poddimenzovaný. Zvětšil jsem přítah, dal jsem ho k oknu a je klid. :) Kdybych chtěl, mám v boxu se 400W i 20°C ale to už je na můj vkus málo.
Bitir
20 je malo no. Kazdopadne to budu sledovat , sme na tom casove stejne , jedu pul stanu sog a druhou pulku scrog . Duvod je rozdilny stari rostlin. Pod sogem a ledkama to vypada paradne a scrog neni uplne zaplnenej ,ale sem zvedavej na ty ledky , jinak mam avenger a wing a odrazi to jak blazen, i ten défemder nebude spatnej . Kazdopadne si myslim ze cim slabsi svetlo ,tom lepsi by lemo byt stinidlo. Snad ti to vsechno poroste jak ma , drzim palce .
MocnyOkurek
Jo idealni teplota pri svetle je mezi 25-28stuupni. Btw jak mas ten pritah, tak v zimte takhle budes mit problem a budes ochlazovat kytky. K tomu oknu bych dal vyfuk a nasaval z jine mistnosti. On se stejne vzduch porad micha jako voda ze stavou.
Hrdic
Díky, že budeš sledovat Bitire. Kdyžtak mi do zprávy nebo sem hoď odkaz na svůj grow, pokud ho zde máš. :) No opačně jsem nad tím okurku už taky uvažoval ale vzhledem k tomu, jak je řešený odtah by to bylo dost složité řešení. Až bude zima, tak si myslím, že bude stačit ta trubka jak to mám teď a okno buď nechat zavřené a nebo ho dát na mikroventilaci. U toho okna je dost chladno i když je zavřené. Pokud v zimě bude nějaký problém s teplotou uvnitř boxu, tak bych nejspíše vyrobil regulační klapku, která by ten přívod chladného vzduchu regulovala v závislosti na teplotě vzduchu uvnitř boxu. Já jsem takové hovádko přes mechaniku a elektrotechniku. :D Takže by to pro mě nebyl zas takový problém ale zatím nemá cenu to řešit. :) S tím mícháním to myslíš uvnitř boxu? Nebo v místosti? Protože co já vím, tak chladný vzduch se drží u země a teplý stoupá vzhůru.
Bitir
Nemam to tady , mozna to sem pak hodim jako fotodokument. On myslel michani vzduchu jako ze pribedes vzduch do cimry a pak do stanu , ne naprimo ten chladnej. Cerstvej vzduch si cestu najde.
Hrdic
To by nebyl problém, pokud bych box neměl v ložnici. :) Takhle mám zatažené závěsy a ten chladný vzduch se drží jen u okna. Ve zbytku místnosti je teplota akorát a nechtěl bych tam mít třeba 19°C. Uvidíme, až bude kosa, jak to bude fungovat ale prozatím to takhle funguje bezvadně a mě a snad i kytkám to vyhovuje.
Bitir
To je taky pravda no. Jen je lepsi si naladit teplotu a pak se ji drzet, ruzny výkyvy to zbytecne stresuji. Ja mam za svetla 25-27 a v noci to lita 16-18. Nejsem schopnej zvednout teplotu vic , ale nikak jim to nevadi pritah pasiv primo z cimry a pritah do cimry 160 flex hadice ,taky pasiv . Dneska to zkusim vyfotit .
MocnyOkurek
Ano ano vzduch se neustale promichava sam prirozene. Navic doma clovek miva vetsinou i pruvan at uz do stupacek nebo na chodbu. To tomu pomaha taky. Takze nemusis brat vzduch primo z venku. Staci kdyz budes vyfukovat ten z boxu do jiny mistnosti. Tim se to bude tak nejak porad michat a ty bys nemel mit problem ze vzduch bude i pro kytky vydychany. Kdyz je moc zima otevres ventilacku jen v druhy mistnosti a je to poryte. Teplota jakou uvadis v onci 16-18 je fakt spatna. Hlavne tech 16 pripravis se o vynos, palice proste tolik neporostou. Nemelo by to jit pod 19. Idealni je asi tech 20 to je jistota ze vse pojede jak ma.
Bitir
16 je malo, to je mi jasny , jen doufam ze se mi to povede nejak zvednout . Jeste dodam ze by si autor mel dat pritah dolu a odtah nahoru protejsi roh,,tak se dostane cerstvej vzduch prez kytky nahoru a ofuk podel toho pritahu. A jak psal okurek,pokud je odtah do jine cimry,tak si kyslik cestu najde, zadna cimra neni vzduchotesna.
Bitir
Ja to prave nemam doma ,ta cimra je derava kam se podivam, ten pritah sem mel puvodne planovanej rovnou do boxu ,ale prez cimru se mi to uda lepsi reseni , asi to zkusim zaslepit,to by teplotu mohlo truchu zvednout. Dik za rady okurku ;-)
Hrdic
Dnešní UP z 16.dne 12/12. :) Začínám už trochu víc valit květové hnojivo. Některé topy nekontrolovatelně vyrostly. Když jsem se jeden pokusil ohnout, luplo v něm a bylo vymalováno. V panice jsem vzal lepenku a přilepil jsem ulomenou větev a naštěstí se chytla a prosperuje dál. :D
Bitir
Tak to je pekny , ja jsem 14 dni na kvetu a tak velky je teda nemam . Teprve se zacinaji tvorit malicky kvitka. Ale z toho semika to ma asi pomalejsi start, gy fast verze pod sodou uz sou docela nakvetly,ale pod ledkama se temu nejak nechce. Peknej pest ,drzim palce. Dneska zkusi odfotit i tu moji hruzu jestli to vyjde :-D
Hrdic
Díky. Sám koukám, že to poměrně hezky kvete, protože jsem zde četl, že OG Kush má takový nudný a pomalý květ. Určitě nafoť svoje, jsem na ně zvědavý.
Bitir
Tam nejspis nebude jeste nic k videni :-D . Zkusim to vyfotit, dneska to chcu trochu zbavit velkych listu ,sou uz takkvy utrapeny ale hlavne sou to lopaty jak prase , takze to celekm zavazi a listy na vetvich uz sou dostatecne velky.
Hrdic
Já vždy štípám jen spodky a žluté nebo poškozené listy, jinak do toho moc nezasahuju. :)
Bitir
Tak ja to nerad daval pryc, ale ta indika ze semena ma fakt hrozny lopaty , mam tam 24 kytek tak se to musi trochu udrzovat. Jen sem cekal az budou silnejsi listy na vetvickach a 50 % velkych listu ze stonku sem odstranil. Ted krasne sviti na spodky a kytka bude vyuzivat zase tyto listy . Na jedne sem to zkousel otrhat, vubec ji to nevadilo a jeste k tomu me krasne vyjely spodni vetve. Ty listy mely v prumeru skoro 20 centaku. Zbytecne se tam drzi vlhkost a mackaji se spodni vetvicky.
Hrdic
Tak to potom jo. :)
Hrdic
Zdravím všechny, kdo sledují můj Grow. Přináším fotky z 23.dne květu. :) Zatím žádné problémy a doufám, že ani žádné nepřijdou. Teplota den: 23-25°C teplota noc: 19-21°C. Kytky už začly hoodně smrdět ale zatím je to jen takový ten chlorofilový smrad. :D Objednal jsem neutralizér pachu, tak uvidíme, jak bude fungovat.... bude muset, za pár dní přijdou na odečet z topení. :D
Hrdic
Tak jsem teď zjistil, že tu není žádná fotka celkového vzrůstu... :) Takže přikládám fotku velikosti kytek z 19.dne květu. Nejvyšší má 65cm.
Anarchom
Mas to moc pekne i celkove barva kytek vypadaji zdrave,tak at toslape dal jako dotedka,drzim palce ,budu sledovat
Hrdic
Díky. :) Ano, ta barva je pěkná a listy nejsou nikde propálené, nebo spálené. Po zkušenosti z minulého kola už to hnojivo krotím. :D
Hrdic
Áááá, kveteme. :winner: 29.den 12/12 a já si zatím nemohu ztěžovat. Jsou nádherně obsypané a každý den je vidět pokrok. Myslím si, že se jim daří dobře. V boxu je krásných 23°C, u květináčů je chladněji a možná pro to se jim daří více, než v předchozím kole. Řekl bych, že kořeny mají raději chladnější prostředí. Teď se jen modlím, aby mě ke konci nepotkal nějaký problém. :D Nějak jsem pozapomněl na ruku pro srovnání, takže příště. :teef:
Bitir
Zdar, hezky ti to kvete, prepinali sme stejne ,ale vzhledove jsem tak o tyden pozadu. Snad se nam to podari dotahnout do konce bez nejakych problemu.
Jablko
Zeptam se rostou jeste do vysky v tyhle fázi? Ja sem ted na 11dnu kvetu a už mi dachazi misto jak se holky tahnou :(
Bitir
Jabko, jedu s.a.d . Cista indika ,prepnuto kdyz mely 3 tydny a 17cm. 4 tyden v kvetu mela nejvetsi prez 70cm a vytaha jak chobotnica. Po zastrihu to roste jak sativa. A rosli cca do toho ctvrtyho tydne, ale nejvetsi peklo byly ty tri tydny. Radost se na to divat.
Hrdic
Je fakt, že jsem absolutně nečekal, že se po přepnutí takhle vytáhnou. Tuším, že vyrostly ještě o 45cm a to začly nakvétat poměrně krátce po přepnutí. Čekej, že ten růst by se mohl definitivně zastavit okolo 25dne květu. Musím říct, že jsem to s výškou vychytal jen tak tak. Být ještě o 10cm větší, mám problém. No každopádně pro mě je to ponaučení pro příště. :D Ono když se člověk totiž podívá na kytky před přepnutím, tak si říká, jak na těch špejlích může být nějaký dobrý výnos ale podle mě teprve po přepnutí vše začíná. Stonky bytelní, listy mohutní v podstatě vše se začne odehrávat právě až po přepnutí a je třeba s tím počítat. Problém je, že každá kytka je jiná a tak nejlepší by bylo seznámit se s pár odrudami a ty jet na jistotu a spolu s tím jet 3 kytky jiného modelu a sledovat, jak se chová a vést si zápisky. Já mám třeba kompletní údaje o OG. Jak dlouho tvalo, než jsem přepl, jakou měli výšku, než jsem přepl atd atd.... Od toho se pro příště mohu odpíchnout. :)
Hrdic
Zdravím všechny zahrádkáře. :) Přináším fotky z 37.dne květu. Holky začly malinko žloutnout, což je nejspíše způsobeno nedostatečným hnojením, takže jsem jim dnes dal větší dávku a zítra pro jistotu změřím PH půdy. Některé pestíky už hnědnou. V boxu držím teplotu na 22°C, vlhkost radši neměřím :D spoléhám se na kvalitní ofuk. Jelikož seed banka s dobou květu není moc konkrétní (7-9 týdnů) na jaký den to vidíte s vysazením hnojiv? Můj odhad, kdy naposledy hnojit je 45.den, vzhledem k tomu, že předpokládám kosu 8. týden, nebo máte jiný názor? Budu moc rád, když o tom tady prohodíme pár řádků.
Jinak co se šišek týče, tak ty jsou opravdu dost pocukrované. Každý den nad nimi slintám a doufám, že se ještě nafouknou. :)
Bitir
Zdar, no parada, jak se tak divam,tak jsem aspon o tyden pozadu . Taky jsem 37 den tusim,ale takovej nakvet se u me nekona. Uz ted vidim ze mi to pokvete aspon 10 tydnu. Mas to super ,tak se snad ni nepokazi.
Hrdic
Nesmí. :D Jinak dnes už tak žluté nejsou. Včera jsem jim dal 4,5ml/1,5l Bio Bloom. Používám také podle uvážení Green Sensation 1ml/l a Enzymy od AH, také 1ml/l. Koukal jsem i na zahraniční growy a OGka někdo sklízí i 55den, což je za rohem. :) Začnu už pomalinku sledovat trichomy a s hnojením už jen velmi opatrně. Doufám, že se tu rozepíše vícero lidí. A neboj Bitire, ještě se ti to určitě nafoukne. :)
Hrdic
Zdravím lidičky. :D Dnes byl "príma" den. Je to 46. den květu a já musel mé holky co možná nejrychleji přemístit pryč z bytu. Čirou náhodou jsem se po 3 dnech vrátil do bytu a na chodbě se bavilo asi 5 lidí o tom, že to v baráku smrdí. :D Normálně jsem ztuhnul a popadla mě panika, protože se tam vyhrožovalo i policií. :D Jedna sousedka tam totiž obviňovala druhou, že v bytě hulí a krz ventilaci se jí to dostává do bytu.. :D Věděl jsem, že prostě musím zbalit kytky. Vzal jsem největší krabici, co jsem doma měl a do ní nastříhal holky. :( Tu jsem pak převezl autem, 20km městem. :D No řeknu vám, že tohle nikdo nechce zažít. Takže, kytka se suší, sklidilo se 46. den květu. Pruplach trval pouze týden ale hnojil jsem slabě a listy už sami začínali žloutnout. FS jsem použil pouze jednou.
No a nějaké fotky... máte štěstí, že jsem se v tom fofru ještě odhodlával fotit. :D
crazyn
Jak to mohlo v baráku smrdět ? To nemáš pacháč s ufem ve stanu nebo co? :D Docela slušná story na nervy ty vole :D A jestli mi napíšeš,že nemáš pacháč , tak si jelito a můžeš být rád že ty "pindy" nikam nevolali.Ale jinak smekám :o)
Hrdic
Pacháč tam byl, jenže než jsem odjížděl z bytu pryč, upravoval jsem ještě ventilátor a nějaké další věci a zapomněl jsem ho tam nasadit. :D No co si budem povídat, měl jsem z prdele kliku.
kadleec
jééj tak to je škoda že to nebude uplně hotový .. tak to máš celkem štěstí ;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma