Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
BEST CO2 system "czech made" - Klikni zde pro originální téma
KHUBAR
Čau men!
Osobně jsem vychytal perfektní, levný a hlavně supr fungující "self czech made" CO2 system, tudíž já osobně jsem použil 80 l bombu od O2 u které jsem si od hasičů nechal předělat ventil (každej plyn má jinej) na CO, s touto bombou jsem se dotáhl k hasičům a ti mi ji za 250,-!!! Kč naplnili co2.
Pak už nebyl problém dávat holkám - rozuměj kytkám- pořádné CO2 dýchánky - 5min vypouštění (ale ne!! uplně na doraz) pak vypnout cca na hodinu ventilaci - tento postup denně opakovat-
postačí 1 -2 bomby tudíž cca 500,- a výnos se ZARUČEŇe zvýší.

Hustčí pěstitelé mohou použít i CO2 hasičák kterej visí v každym paneláku - ale nedoporučuji to jde o tr. čin veřejného ohrožení !

Lze samozřejmě použít i suchý led ale zde jsem narazil na problém se skladováním.

Tato metoda je všeobecně známá a zkoumá ji i Ustav biologie UK v Beskydech(v rámci zjišťování stavu lesů v r 2050 ) a dávaj do skleníků CO2 - maj sice vyhustěnější aparaturu ale vliv na Všechny rostliny je hustej! - rychlejší nárust rostlinné hmoty, větší plody etc.

V Hollandu jsem viděl CO2 sys -sice hustej ale pěkně mastnej(1000euro i víc). Proto "czech made sys"

Tento příspěvěk je nejen radou jak za málo dostat hodně ale také podnětem k rozšíření zkušeností s touto v czech podmínkách vychytanou metodou Dát to nejlepší.......
Jimmy

:afro: :smoker:
Srooga
2 Khubar: Tvuj způsob se mi zdá trochu drahej a těžkopádnej...

Hele, když si koupíš za 500,- pořádnej redukční ventil s konstantním výstupním tlakem připojíš rozvod třeba akvaristickýma hadičkama a ke každej kytce natáhneš jednu, kterou na konci opatříš difuzérem. Nejlevnejší je vysoustružit ho z lipovýho dřeva. Ten nastrčíš na konec hadičky. Pak to strčíš do vody, abys viděl kolik CO2 vychází difusérem ven a poladíš kolik je třeba. No a pak jenom vypínáš ventil na noc.

Při představě že dělám čachry s bombou a ventilací vypnout zapnout, větrat nevětrat semi ježí bodliny. Kde na to mám brát čas? Takhle ti stačí 10l bomba na veget jedný sklizně...
PiosOne
khubar: nějak jsem nepochopil tu anketu, mezi čím se má volit?
White W.
Ahojky lidicky. Pokud hodlate experimentovat s lahvemi CO2 - zapomente! :-) Koncentrace CO2, kterou unesou rostliny je tak vysoka, že pro lidi je již nedýchatelná. Nutné je ponechat rostliny v tomto klimatu alespoň pár hodin. Možná, když vypustíte celou lahev do malinký skříně a nepustíte ventilátory, mohlo by to malinko pomoci :-)
Pokud opravdu chcete někdo experimentovat s domácími "forištungy" pozorně si přečtěte to co vám tady napíšu!
Je to informace, která se asi ještě nikde nezveřejnila a pro pěstitele má cenu ZLATA! Dám ji do éteru, protože není mým cílem tajit pomoc lidem ať už pěstují cokoliv. Je to vyzkoušeno na skleních s okurkami a rajčaty. Takže CO2. - Speciální zařízení se jmenuje KAMNA s hořením odzhora. V těchto kamnech rozděláte oheň a naložíte je čistým tepelným KOKSEM. necháte koks rozžhavit do ruda, aby v kamnech nebylo již nic než rozžhavený koks. Z kamen v této fázi přestává jít kouř. Zavřete kamna a rouru strčte do skleníku. Stačí si přivonět a ucítíte tolik CO2 že se vám zamotá hlava. Naplňte celý skleník co to jde a pak teprve děláte něco pro rostliny. Nebojte, riziko zničení rostlin je téměř nulové. Procento síry a ostatních škodlivin je velice nízké. Samozřejmě pokud si chcete dopřát to nejlepší používá se na rouře chladič a celý průtah roury z kotle je veden přes čistící centrum s kyselinou sírovou a následně hydroxidem. Pak si můžete vyrábět CO2 na plošné skleníky o nekonečné rozloze. Takže hodně štěstí a nebojte se! :-) Malé doporučení - pokud se zajímáte o pěstování rostlin je dobré si přečíst knihy o tom jak se pěstuje ve sklenících, v hydroponických systémech na zeleninu atd. najdete tam skutečně spoustu užitečných informací ohledně pěstování a výživě rostlin. Přeji Vám spoustu úrody s CO2, které je opravdu jedním s NEJDULEZITEJSICH cinitelů pro nejoptimálnější výnosy při pěstování rostlin! Přeji krásný život každému kdo si to přečte! :-) (tohle je opravdu veliké tajemství!)
batman
hehe mno mam doma plynovej kotel ale kamna na koks s prendavacim kominem by se mi v pokojicku vyjimali, zrovna ted bych si rad pritopil:) White W.: sem rad ze tu alespon nekdo cte.. doporucil bych ti par werneovek.
PiosOne
no já nevím, ale většina lidí řeší problém s teplotou. a dát si do skříně kamna mi nepřijde jako nejlepší řešení. ale díky za radu.
lSlUlPl
Taky me napadlo nechat tam neco horet i kdyby prez chladic,co treba nejaky vecny svetilko nebo lihovou lampicku??Nezkousel to nekdo??
lSlUlPl
A jestli jo s jakym palivem ma nejlepsi zkusenost.Nebo co takhle nejakej chemik nedokazal by neco efektivniho namichat
psilos
Jo a nevniká taky současně oxid uhelnatej? Ten by asi ty rostlinky už wodkrouh' , co?
Jo a že obsah síry je zanedbatelnej? To si zkusíte , až pohulíte. Proč mají tepelný elektrárny odsiřovací zařízení ? Proč musí i koksový kotelny splňovat limitní hodnoty jak CO2 tak i oxidů síry? I při téměř dokonalým spalování koksu vznikaj škodliviny.
kouZelnik
Do skříne použij hřbitovní petrolejku (takovou malinkou) naplněnou nesmradlavým olejem, bez 'aroma' - litr ho stojí asi 60 peněz. Jedna náplň hoří tak dva, tři dny v kuse, podle velikosti plamínku, a z toho litru ji naplníš asi 15x což je přes 700 hodin provozu. A smrad z toho žádný nejde - někdo tady popisoval, jak z té lampičky dělá takový nouzový vaporizér a fakt to funguje. A toho tepla z ní taky není nic moc, když už větrám 400 wattů, tak trochu tepla navíc už odvětrám taky.
lSlUlPl
Ok dik urcite to zkusim
lSlUlPl
Jo a dnes budu mluvit s jednim chlapkem kterej se zabejva merenim emisi v provozech proste patri pod higienu treba bude vedet jeste o necem lepsim kdyztak dam vedet
HashShit
TA petrolejka není píčovina, když by mohla bejt bejt třeba na balkóně a nahoře flex trubka /protitepluú ,zavedená do skříně ??? TAk by to možná taky šlo. Nevim .



Hi
Deda Mraz
2 Bohour: přesně, podobnej strach mám taky a myslim, že je to dobrá věc :) Ne ale vážně, i když si myslím, že by se dal vliv světla z tý petrolejky hodně potlačit, pořád je to jen časovaná bomba. Spadne ti větrák a petrolejku rozbije, nebo mřížka na scrog, nebo výbojka, nebo cokoliv jinýho a je to víc než v pr*. Dokud se člověku nic podobnýho nepřihodí, tak takový scénáře považuje za paranoiu, ale kdo se potom denně vybourává na silnicích, když si každej jednotlivej řidič myslí, že JEMU se to nestane? Koho zabíjejí úchyláci, když každá stopující holka si myslí, že na nikoho takovýho nenarazí? No ale to už jsem mírně ;) mimo téma... :mutant:
lSlUlPl
Muzu na to udelat nejakou krabicku z plechu a svetlo s toho nepujde.A znas to chytnout to muze stejne dobre od lampy nebo nejakejch dratu musi se opatrne
kouZelnik
Aha - světlo: ta lampička se sešteluje tak, že plaminek je malej, takže skoro nesvítí, vydává jen trochu modrýho světla, asi jako když hoří líh, ten taky skoro není vidět. Ale když by to vadilo, což si nemyslím, není problém lampičku zavřít do kastlíku, jaké jsou na hrobech a skla tam nahradit plechem - voda do toho kastlíku nenateče, protože je určena pro out na náhrobku a když by na to něco spadlo (ale to bych považoval za důsledek nějakého šlendriánu), tak je to z po úpravě celý z plechu a nic se tomu nestane. Nemusí se ani převrhnout, pokud to dovnitř přišroubuješ.
lSlUlPl
Jo vodel bych to dost podobne
lSlUlPl
videl
olo
no bratranek ma u nas v dilne co2 s ktrym svari HMMMMM
Deda Mraz
olo: nic ve zlym, ale to mu ji jako vemeš, nebo si ji budeš každej den po práci tahat domu? ;)
PiosOne
to by mě taky zajímalo :)
pakor
v noci rastliny CO2 nepotrebuju takze s tym ze tam bude v noci nieco svietit by som si starosti nerobil
breeder
mám tu jeden generátor na výrobu CO2, které vzniká hořením :grrr:plynu
http://www.greenair.com/co2-generator.htm
Deda Mraz
je to pěkná mašinka, ale cena je okolo $500 :(
KHUBAR
no pokud vim tak 500 bucks je 15000
mě to stálo 1500,- zaloha za 7 litr. bombu +250/naplnění na urodu třeba 2 -3 refilly.
Nebo třeba sucháč ale je třeba ho uchovat, a prodava se ve velkym

hodně úspěchů přeje Jimmy
smokerson
Miuj znamej vyrabel CO2 ve skrini pomoci kvaseni chleba.Proste do 50l demižonu narval chleba nalil tam vodu a vono jak to kvasilo tak tam vznikal CO2:slizoun: ale nevim jestli to k necemu prispelo.

Bye:girl:
ooPs
S tim svetylkem ve skrini.. co takhle tam dat ZELENY stinitko.. svetlo tam bude, bude se dat s kytkama manipulovat, atd... ale pokud vim, zeleny svetlo kytka "nevidi"..
Deda Mraz
smokerson: no každopádně to musela bejt pěkná rychna bych řek...
smokerson
jak rychta??to nechapu:mutant:
Deda Mraz
no rychna (=smrad)
smokerson
no uz si to moc nepamatuju je uz to dlouho ale ten Orange Bud co z toho vyrost byl pikantniiiii...:frog:
oneweed
CO2 se da pomerne jednodusse, a bez vzniku tepla, vyrabet misenim kyseliny s nejakym uhlicitanem. treba drcenej vapenec nebo soda a na ne prikapavat ocet. z 1 gramu vapence je asi 0,4 g CO2, na obohaceni bezny skrine by melo stacit tak 5 - 10 g CO2 denne....
manton
při spalování oleje, nebo petroleje v lampě vznikaj nečistoty, který se potom všude usazujou (prostě to čadí). na lampě na odrazový folii, na kytkách, atd..... Myslim si že se tim může pěkně sprasit skříň.
Muselo by se použít čistší palivo(třeba líh), ale to už by něco stálo.

Jinak si myslim, že je to blbost mít ve skříni otervřenej oheň za jakýkoliv podmínek.
KHUBAR
:bravo:
Milý zahrádkáři, konečně se můžu opět připojovat free- nový semestr začal takže alespoň něco pozitivního...
Takže k věci hoření kamen etc. jsou spíš úlety, ta quasitechnika co jsem v úvodu popsal je dobrá a levná a když někdo kytičky miluje tak pro něj není problém jim čas od času dát CO2 dýchánek,
Protože kytky potřebujou k dobrému růstu ale hlavně účinku kromě BASE ingrediencí (H2O,vzduch,co2,minerály etc) také Lásku.
nA TOM SE SNAD VŠICHNI SHODNEME, jestli někdo říká, že povídáním s kytičkama jim dává jen co2 z pusy a je to tim tak taková bomba by jim měla dát mega boom. ale jen tím to není.
Láska je třeba
mac272
Tak jsem volal do Linde Technoplyn a mají v nabídce také "suchý led" C02, jednak v granulích s názvem pelety a jednak v kostkách.
Minimální odběr je u kostek 5 kusů u pelet 1kg. Termín dodání by neměl přesáhnout 5 pracovních dnů. Prodejní místa jsou Praha - Brno - Ostrava

Zelená linka 800 121 121

Suchý led (CO2)
Kostka Hodnoty Jednotky
Hloubka 21 cm
Šířka 12 cm
Výška 6 cm
Objem 1512 cm3
Hmotnost 2,40 Kg
Cena 81,60 Kč
Pelety Hodnoty Jednotky
Hmotnost 2,40 Kg
Cena 91,20 Kč

Na ošetření sklizně suchým ledem bych možná doporučil spíše ty pelety.
Pozor na popáleniny nesahat holou rukou suchý led má teplotu -79°C
Šťovík
citace:
Původní příspěvek od psilos
Jo a nevniká taky současně oxid uhelnatej? Ten by asi ty rostlinky už wodkrouh' , co?
Jo a že obsah síry je zanedbatelnej? To si zkusíte , až pohulíte. Proč mají tepelný elektrárny odsiřovací zařízení ? Proč musí i koksový kotelny splňovat limitní hodnoty jak CO2 tak i oxidů síry? I při téměř dokonalým spalování koksu vznikaj škodliviny.


hehe tak asi takhle:
oxid uhelnaty asi kytkam moc neuskodi, pacto je jedovatej tim, ze blokuje cerveny krvinky a snizuje tak prenos kysliku do tkani - kytky prece nemaj cerveny krvinky,
navic plati ze cim vic vzduchu do ohne tim lepsi oxidace a tim vic CO2 na ukor CO

elektrarna ma odsirovaci zarizeni protoze toho spali denne tolik ze je ty uvolneny siry na kila, nebo snad majji lidi odsirovani na kominech? a taky jsme zivy, i kdyz o tomhle uz by se dalo diskutovat, kazdopadne ten koks se dela z kvalitniho uhli kde moc siry neni

no ale jinak bych rekl ze ta koncentrace CO2 je normalne ve vzduchu tak mala, jen 3/1000 objemu (pro srovnani kysliku je 21% tzn. 210/1000 tj 70xvic) a uz i jeho zdvojnasobeni bude urcite videt , takze toho fakt nemusi bejt hafo
Šťovík
citace:
Původní příspěvek od mac272

Na ošetření sklizně suchým ledem bych možná doporučil spíše ty pelety.
Pozor na popáleniny nesahat holou rukou suchý led má teplotu -79°C


pelety ne, ty se určitě odpařej mnohem dřív, kostka vcelku dýl vydrží a věřím že by stačilo ji vychytat do něčeho v čem vydrží co nejdýl a i tak by se do vzduchu uvolnilo dost CO2

anebo to bereš i jako další z prvků chlazení skříně? přece jenom to odpařování partu tepla spotřebuje

no a holou rukou se na něj v pohodě sahá, jen to nesmíš držet dlouho
Storm
suchej led je výborná vychytávka, hlavně když se vypařuje, tak spotřebovává teplo =>mohlo by se větrat nižšim výkonem =>míň co2 unikne ven ze skříně.Nejvic na hovno je skladování.Napadlo mě, že by to mohlo jít skladovat v nějakej tlakovej nádobě.Za určitýho tlaku by se přestal vypařovat.Ale nenapadá mě jakou nádobu použít.Záleželo by hlavně na tlaku.

eště mi napadlo, že by se mohli ňák přivést spaliny z plynovýho kotle do skříně.Dobře sežřízenej kotel by měl vyrábět jen co2 a vodu.Ta by v růstu na škodu nebyla.Akorát by spaliny musely jít přes chladič.
Skaff Dady
Nazdar ahoj. při pročítání vašich super postřehů musím přidat také svoji trošku. CO2 mužeme vyvrobit také tím že na Jedlou sodu budeme kapat Ocet ( stačí ten na vaření 8%). Nebo obráceně to už jak kdo vychytá dávkování. Bohužel nejsem chemik tak vám neřeknu kolik se toho uvolní ale je to CO2. Výhoda je v ceně a dostupnosti surovin, ale hlavně při této reakci nevzniká zádné vedlejsí teplo a ani žádnej smrad. Po smíchání začne roztok pěnit jako naklepaná Pepsi a bublinky které začnou unikat je CO2.
Prěji hodně uspěchů a zdaru nezapomínejme že Komu se nelení tomu se zelení.
PS: Bohužel mám krádkou odstávku skříně takzě jsem to jestě nezkoušel co tomu holky řeknou.
Ahoj
vlček
problem je owsem ze to newydrzi moc dlouho a analogie s pepsi je na miste pac to co tam dela bublinky nebo spis bublinky sami sou co2
loom365
juknete semhle: http://www.braunstar.cz/akvaristika/index.htm

co vy na to, s CO2 nemam zadny zkusenosti, takze bych uvital komentare tech co "uz vedi"
jumpp
jestli to tu jeste neni nesledoval sem tenhle thread ale zalozil sem po 5letech akvarko a nasel sem tohle takto sem hodim

Návod na výrobu vlastního velmi jednoduchého CO2 zařízení:

Suroviny:
- 20g kvasnic
- cca 1 až 2 dcl cukru; musí to být krystal
- zátku na láhev, která má vyvedenou a utěsněnou hadičku
na vzduchování
- vzduchovací kamínek (cca 17 Kč )
- vzduchovací hadička (4 metry cca 21 Kč)
- uzávěrku hadičky nebo zpětný ventil ( uzávěrka s odbočkou cca 15 Kč, zpětný ventil cca 55 Kč)

Postup:
-do láhve (PET) dáme vlažnou vodu (cca 3 dcl), přidáme kvasnice a zamícháme, aby se kvasnice úplně rozpustily. Po rozpuštění přidáme vodu do cca 3/4 láhve (vlažná urychlí proces) a dodáme cukr krystal. Čím více cukru, tím rychlejší a vydatnější reakce. Nyní postavíme láhev na zvolené místo a nejméně s ní hýbeme. Láhev je uzavřená a CO2 může unikat hadičkou víčkem (okolo to musí být pečlivě utěsněno) a prochází skrze vzduchovací kámen. Pokud přestane vývoj CO2 fungovat, vhoďte do něj kostku nebo dvě cukru (možno i cukr krystal) a reakce se znovu rozběhne. Když dáte méně cukru, reakce bude slabší a vydrží déle. Nutno sledovat reakci rybek.

jinak se tu mejte cuuu jumpp:wink:
jumpp
zdravim all,
myslite ze kdyz tohle udelam ve skrini a nebudu pouzivat bublaky a ani zadny jiny hydroponicky system kde bych primo obohacoval korenovy system rostliny ale udelal to tak ze proste by byla nadobka s vodou ve ktery by byl ponoren ten vzduchovaci kaminek a vypoustel to primo do te vody a tudiz z ni by to slo do skrine ke kytkam,fungovalo by to taky v tom principu obohaceni vzduchu o co2 ??? diky za odp. jumpp;)
Janxu
no jumppe, ono kdyz to vyde z toho bubleru ven tak to skoro spadne zpet na zem, a tudiz by si to mel jako v tech filmech jak vzdycky neco otevrou a ona se jim tam vali pres to hrdlo ta para. skus to treba u coly a uvidis jak rychle to de dolu. ja bych dal co2 spis nahoru aby to padalo na qetinky a dolu bych dal klasicky nakej vetrak kterej to rozmichava po skrini.
peace
Z-E-N-I-T
jumpp: no jo... Vzhledek k videům s panem Cervantesem z High Times a Grow Chronic... Tam to měli vyřešene tak, že kolem dokola rostlin natáhli takovou ohrádku z proděravěný hadičky a co pár hodin jim to tam foukali... a btw měli to tam i při květu...
pekařůf císař
když někdo psal, že se mu nechce srát s pouštěšním CO2 a následěn ventilace, taxe to může všechno dát na časovače. Ventilátor je celkem jasný a ten CO2 se udělá tak, že se do potrubí (hadičky) hodí elektromagnetický ventil, který se tedy otvírá/zavírá elektronicky.. takže opět na časovač (obvykle ho používají plynaři apod.). Takže support CO2 bomby plněné od hasičů.
Zelwig732W16
takze.... v atmosfere je koncentrace CO2 0,0387%... to je dost malo, ze? ;-) - prakticky to znamena ze v boxu o objemu 1m3 je od prirody 0,387 litru co2, mam recht? nekde jsem tu cetl takovy nazory, ze to vypada jako kdybyjste ty skrine chteli zaplavovat litrama a litrama plynu... daleko uzitecnejsi by podle me bylo zjistit, jakej mam odtah ze skrine (objem za cas) a podle toho resit obohacovani co2, nejlip asi rozstrikem ve vice bodech, ze ano? :-p bohuzel nemam podminky na realizaci, jinak by me tykovyhle veci moc zajimaly
lapaj
ja osobne by som nič horieť v blízkosti vybavenia a živých rastlín nedával... predpokladám, že väčšina nesedí pri kvetoch 18-lebo 12 hodín denne. len chcem povedať = nezapáľte si domovy.
sanko01
lidi přelouskal sem to celí nic kloudnýho sem se nedozveděl a můžu vám říc JSTE HUSTÝ ale CO2 je cool du do něj. mír


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma