Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Bubler - dávkování AH? - Klikni zde pro originální téma
Kuusmi
Ahoj mám 15l bubler a hnojky od AH. Otázka je, jestli se mám řídit podle dávkování od výrobce + 1/3 koncentrace podle faq, nebo podle aktuální hodnoty EC metru? Jde mi o to, že abych se dostal na hodnotu 1,9 (faq), tak tam musím nalít dvojnásobek hnojek než píše výrobce(grow: 2ml/l bloom: 4ml/ micro: 2ml/l excelator: 1ml/l enzymes: 1ml/l) a to mi teprve dá 1,9 EC. Když bych tam nalil 1/3 co udává výrobce, tak tipuji že mi to dá hodnotu 0,7.
Děkuji za objasnění :)
Mr.MEN
Ty jo kdybych se měl řídit každýma radami výrobce. Tak je přihnojím raz dva. :D
Ser na výrobce namíchej si roztok podle sebe. Jen dodržuj koncentrace. U AH mě štvalo že je 3 složkoví a každý se mícha jinak. To tam potom trošku habruje v tom míchání od oka. Ale dá se taky.
Prostě si namíchej do požadovaného EC. Já už dlouho jednu hydro a jedu vlastně od oka. 20ml sem 20ml tam. Dokud není EC tam kde ho chci mít. :)
Vofce
Jen detail do bubleru platí dopručená koncentrace děleno třema ne 1+ 1/3. Co míše mr.MEN je pravda když měříš EC nemusíš to řešit ale každopádně do bubleru míchej míň řid se tim jestli ti ec v bubláku stoupá nebo klesá, když ec stoupá máš tam moc a naopak. V celém pruběhu roůstu i květu se to mení. Nejvíc žerou tesně po přepnutí pak se EC zase zpravidla ubírá a v pulce květu se zase rozežerou.
Rookie
U AH mas zakladni 3 slozky(dutch formula) + doplnky (natural power)...
Dejme tomu ze zacinas kolo. V prvni fazy mas pridavat krome G,B,M i root stimulator a enzymy. Kdyz mas 15l roztoku v systemu pridas 15ml root stimulu a enzymu, protoze jejich mnozstvi nezvysuje vodivost (EC) tim padem je zbytecny jich tam lit vic nez je udano. EC potom zvednes pridavanim G,B,M slozek.
Davkovanim uvedenym od vyrobce se nerid. Rid se pouze pomerem jednotlivych slozek Grow, Bloom, Micro.
V prvni fazy mas davkovani 1ml Grow; 0,5ml Bloom a 0,5ml Micro na 1l. Tzn ze pridas tyhle maly mnozstvi do svyho rezervoaru s roztokem a uvidis o kolik se ti hne EC. Kdyz se ti z 0,3 zvedne na 0,6 a chces dosahnout EC 0,9 pridas jeste jednou tohle maly mnozstvi.
Hlavne nepridavej stylem mam 15l vody a mam dat 1ml na 1l tak tam dam 15ml...TO JE SPATNE.
POKAZDY MUSIS PRIDAT VSECHNY SLOZKY ve spravnym pomeru. Ten pomer je dost dulezitej pac kazda slozka obsahuje NPK v jinym pomeru a dohromady ti to dava ideal pro tu danou fazy rustu.
Doufam ze se to napsal nejak srozumitelne.

Je jedno jestli mas hnojiva Advanced hydroponics, Advanced nutrients, BioBizz, BioGreen, Hesi, Atami, Jungle In Da Box nebo cokoliv jinyho.
Pokazdy mas doplnky ktery das podle tabulky 15l vody 15ml doplnku (pri pomeru 1ml/1l).
A pak hnojky u kterych drzis pomer mezi sebou pokud maji vice slozek.

LEPSI PRIDAVAT PO TROSKACH NEZ TO PRESTRELIT ;)
Kuusmi
Děkuji. Vyčerpávající odpověď :) Takže to dělám správně to přidávání v poměru. Akorát mi bylo divný, že se tu píše do bubleru přidávat 1/3 hnojiv a já tam leju skoro 2x tolik co píše výrobce, tak sem si nebyl jist ;)

ale zase jak psal Vofce: jak ubývá vody, tak mi stoupá EC (vystopulo i na 3,2 ale na kytkách žádná změna), tak si to vysvětluji jednak vyšší koncentrací vody a jednak, že kytky vyjedli co se jim hodilo a zbytek tam zůstal pač pokaždé když sem to ředil 1l vody tak se to snížilo vždyo víc.
odo
AH nepoznám, ale všeobecne: Tak, ako píše Vofce - lej tam 1/3 - slovom - tretinovú koncentráciu normálneho živného roztoku! Inak to spáliš, alebo prinajmenstom zasekneš. 1,9 je takmer istý konec. Samozrejme treba brať do úvahy Ec vstupnej vody. Tá by mala mať 0, max 0,4, pokiaĹ výrobca nepredpisuje iné. Samozrejme sa riadiš celkovým vzhľadom olistenia a rastom, ale určité zásady by si mal dodržať. Bubbler je dosť citlivý hydrosystém a rastliny v ňom reagujú takmer okamžite.
Kuusmi
Nevím no, když sem tam lil 1/3 koncentrace, tak se ani na 1,9 nedostal. Max sem se dostal na 0,43, což je na 28.den v květu málo. Takže asi fakt jet podle hodnot EC metru. Jen mě zarazilo to množství hnojiv, ale to bude asi koncetrací od AH. Příště asi šáhnu po Metropu a bude klid :D
odo
1/3 koncentrácia sa myslí tak, že ak máš mať v normálnom hydre npr 1,8 EC, tak pre bubbler dávaš iba 0,6 Prakticky namiešaš 1 liter s Ec 1,8 a zriediš to 2 litrami vody. Dostaneš na výsledok 3 litre do bublaku a ten ešte upravís na potrebné pH Ak výrobca uvedie, že na dané Ec do vody s Ec 0,01 potrebuješ 2+2+2 ml na dosiahnutie želaného EC 1,8 - tak, keď to takto namiešaš a nemáš vodu výrazne out, tak to +- musi sedieť. Ja miešam JIDB podľa ich tabulky a dokonca pH ani nemusím upravovať. Ak to nesedí a na žiadaný parameter musíš miešať 3x viac koncentrátu, než uvádza výrobca, tak to je špatne. Buď máš zriedený koncentrát, alebo nafigu Ec merák, alebo robíš niečo velmi zle.
Kuusmi
Aha, já sem v tom případě držel EC pro normální hydroponii (co je ve FAQ 1,7- 1,9) :D Takže i EC musím vydělit 3. Pak už by to i odpovídalo 1,9/3= 0,63 EC (to musím mít v bubbleru).
A podle výrobce: Bloom:3ml/l(takže naleji 15ml) Micro:1ml/l (naleji 5ml) do 15l bubbleru, píši to správně? To by ty hodnoty i odpovídaly.
Divím se, že to kytky vůbec vydržely bez úhony tyhle bomby :D
Rookie
Bubbler/nizkotlaky aero EC priblizne finalni hodnoty:
-cerstvy rizky 420ppm; 0,6ec (vstupni voda EC 0,3+0,3 dolit hnojivy) postupne zvysovat
- cca po 10 dnech pri zmene svetelny periody (18/6)>(12/12) 840ppm 1,2ec (vstupni voda EC 0,3+0,9 dolit hnojivy) drzet cca 18dni pak snizovat
- 30-40 na kvetu 700ppm; 1,0EC postupne snizovat (vstupni voda EC 0,3+0,7 dolit hnojivy)
- 40-55 den kvetu snizovat 560ppm; 0,8EC (55 den) (vstupni voda EC 0,3+0,5 dolit hnojivy)
- 55+ Flush (proplach) bez hnojiv (cista voda cca 0,3EC+final solution na proplach)

- pH drzet 5,5(rust/kvet, snadnejsi absorbce primarnich zivin NPK)-5,8(kvet,snadnejsi absorbce sekundarnich zivyn)

CIM VETSI OBJEM TEKUTINY V REZERVOARU TIM VETSI STABILITA SYSTEMU (teplota, kyselost, vodivost)

Hodnoty jsou priblizny samozrejme zalezi na strasne moc dalsich faktoru a kdyz by se to holkam nelibilo tak poznate na listech ;)

kdyz se ti povede dobre namichat roztok bude ti ubyvat pouze voda z nadrze aniz by se menily hodnoty EC a pH. Pokud se ti budou nejak menit hodnoty rid se timto + okem:
Zvysuje se EC a klesa pH?= Moc hnojiv SNIZIT EC
Snizuje se EC a stoupa pH? = Malo hnojiv ZVYSIT EC
Kuusmi
citace:
Původní příspěvek od Rookie

Zvysuje se EC a klesa pH?= Malo hnojiv ZVYSIT EC
Snizuje se EC a stoupa pH? = Moc hnojiv SNIZIT EC


Děkuji za rady ;) Opravdu je to s tím EC takhle? Vofce psal o něco výš

citace:

když ec stoupá máš tam moc a naopak


přece když mi stoupne EC tak ho nepřebiju přidáním dalších hnojiv ne? :)
Rookie
Zhruba to tak je... Samozrejme ze pokud by melo byt dejme tomu 1,2EC (840ppm) a bude mi to trosku haprovat tak nebudu pridavat az do 2,5ec (1750ppm) nebo ubirat az do 0,5EC (350ppm)...to by bylo moc. Chce to s rozumem :-)
Kolisani v ramci nejakych moznosti je tolerovano. Samozrejme zavisi na mnozstvi "vypite" vody. Pokud si za 24 hodin vezmou 10 litru a z 840ppm se ti zmeni na 860 tak je to tolerovatelne stejne tak s pH. V tomto pripade 5,8>5,7 nebo 5,9 neni zadna tragedie.

Musis ale dbat na to co ti rikaji kytky. To je vzdycky hlavni tyhle vsechny blbiny co ti pisu jsou az jako druha vec na pomoc urcite ne navod.¨

Hlavne kazda genetika je jina. Nektera chce vic nektera min.

EDIT: Kuusmi ano Vofce ma samozrejme pravdu...cely sem to otocil omlouvam se ale presne tak sem to taky myslel jako on :-D Nahore uz jsem to opravil :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma