Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

Stránky: [1] 2 
HappyBox LED - Klikni zde pro originální téma
Pixxel
Ahoj všici,
letos jsem byl donucen udělat si svůj vlastní boxík pač mi letos ukradli 4/5 kytek, z toho tu jednu poslední jsem musel zkostit předčasně jinak bych něměl ani tu:).

Nicméně jsem začal dělat box odpíky. Koupil jsem OSB desky a po pár dnech z toho vylezla skříňka o rozměrech 78x58x100 (vnitřní prostory).
V plánu je můj božský HappyBoxík osadit pouze LED světly, což budou:

1x fialková "30W" LED, bude proudově omezena na 20W (odkaz)
1x LED modul ze světlometu s chladičem, 10x vysocesvítivých bílých LED (asi ze FullLED světlometu Audi), +-10W

V případě nutnosti mám doma ještě nějaké teplé COB LED žárovky a jiné LED zářidla, které bych mohl použít na květ ale priorita bude ze začátku těch 30W kombinovaně.
Kolega rozjíždi paralelně pěstírnu podobných proporcí se stejnou LEDkou fialkou stím, že místo 10W bílých bude mít 3x3W fialové světýlka na předpěst. Tudíž pojede čistě pod fialovým osvětlením a já pod kombinovaným.
V plánu máme jet stejné klony, popřípadě ze stejných semínek a uvidíme zda bílé světlo bude pro kytky přínosem či nikoli.

Pachový filtr si budu stavět také sám podle tipů z tohoto fóra. Větrák na odfuku s pachačem mám zatím plánován pro 12cm PC (0,37A), který bez zátěže fouká mocně.
Uvidíme jak si povede s pacháčem. Popřípadě bych mohl udělat nějaký pěkný modulární pachový filtr; 12cmPCfukar,pachač,12cmPCfukar, což by mohlo už klapnout. Chci HappyBox udělat co nejtižší takže čím méně slyšitelných větráků tím lépe.
Přítah bude pasivní, dvě díry na spodku bedny zadělané pěknou mřížkou.
Malý fukar na ofuk rostlin také bude.
Všechny fukary mám v plánu regulovat a samostatně vypínat/zapínat pomocí tlačítek. Tak stejně i světla.

Jinak na vnitřek jsem použil bílou barvu PRIMALEX FORTISSIMO, což je skvělý kompromis mezi cenou,voděodolností a bělostí (min. 90%BaSO4).

Jak bude tvorba postupovat, budu se snažit vlákno aktualizovat;)
Pixxel
Můj částečně hotový panel s ovládáním světel (hranaté spínače) a ventilátorů (kulaté spínače). Prázdné místo dole je rezervováno na tři potenciometry na redukci otáček fukarů;).
Mard
Uplnej domácí kutil :-) Každopádně držím palce. Ale dle mého soudu by tak velký box klidně snesl 50 až 100W LED. Proč chceš omezovat svícení LED elementem? Já jeden čas, když jsem testoval ty EPIC čipy, tak jsem jel 50W grow provedení ale naplno, co to šlo. Celkem mi bylo jedno zda LED vydrží 30 tisíc nebo 50 tisíc hodin. Ale já svítil dírama skrz strop, takže teplo z LEDek zůstávalo venku.
Pixxel
Hlavní důvod, proč tam na první kolo nedám všechny dostupné led je ten, že s kolegou chceme vyzkoušet u LEDek vliv kombinovaného světla oproti čistě fialkovému světlu. Nu a oba nemáme tolik dostupných fialových LEDek. Kolega bude mít filaky 20W+3x3W a já fialku 20W+10Wbílé. Pokud se nám podaří zajistit stejné podmínky, tak budeme +- vědět jak naložit se světly dále.
Na pozdější kola, jak se všechno vychytá, tak plánuji koupit ještě jednu 30W(20W) fialku a použít ještě jeden LED modul ze světlometu. Časem teda může být minimálně 40Wfialky+20Wbílé. Nutno podotknout, že ty LED moduly ze světlometů jsou oči vypalující a s fialkama bych pomalu prosvítil i ty OSB desky:D.
Jinak kolegové nějak zkoumali ty fialové ledky a došly k závěru, že bude lepší je tak nepřetěžovat. Uvidíme jak se jim bude dařit. Když tak při koupi nové další fialky objednám 30W zdroj a obě ledky připojím na oba zdroje. Takže obě ledky budou místo 60W svítit přátelskými 50W.
Pixxel
Modulární pachový filtr je téměř hotov. Už jenom nějakým způsobem upevnit dva fukary, utěsnit a bude hotov:). Jedna přihrádka bude na aktivní uhlí a druhá na kočkolit. Je to dělané z obalů na CD/DVD, takže v případě potřeby výměny uhlí stačí otočit víčkem, vyměnit vnitřek a zase zašroubovat:). Snad to bude fungovat:D
Pixxel
Předpokládaný finální stav
Pixxel
Tak už to všechno svítí a točí se:D
Pixxel
Tak konečně rozsvíceno partyzánsky v boxu společně s medúzkou:). Nyní všechno budu implementovat do boxů, takže do týden už budu moc konečně udělat testovací provoz na paprikách;)
Pixxel
Pomalu a jistě finišuju;)
Pixxel
Jinak ještě výsledky ze včerejšího měření Luxmetrem.

1x LED modul bílý, vzdálenost 46cm, +- 2kLux
1x červeno(modrá) LED 20W, vzdálenost 43cm, +-1,5kLux

2x bílý LED modul + 1x 20W LED = 5,38kLux (vzdál. 46cm;43cm)

Z 15cm všechny tři světla dali okolo 20kLux což už je slušné podle mě. Máte někdo na porovnání intenzity světla sodíků či jiných svítidel? díky
Pixxel
Tak nakonec malá změna, kolega bude svítit čistě fialově a já pomocí 4 LED modulů pouze bíle. Sumasumárum, budu svítit +-40W bílým světlem, které by mělo mít okolo 7-8kLuxy na vzdálenost 50cm. Další kola možná ještě dodám 2x ty velké fialové LEDky na zavěšené bidýlko:)
Pixxel
Tak dnes večer proběhla zahořovací noc a naštěstí nic neshořelo. Testovacímu ženšenu pětilistému se to očividně líbilo a ráno byl celý svěží a usměvavý:). Příští týden by jsme měli mít klony, takže to pomalu už rozjedem.
Jinak dneska kolega našel jednu zajímavou věcičku na ebayi na vypínání zdrojů pro světla. Pak všechno bude v jedné velké černé krabičce a vše se bude ovládat přes jeden dálkový ovladač;). Ale to až poodjetí prvního kola.
Jinak proběhla malá změna kdy ty velké dveře jsem musel rozpůlit na dva kusy pač při otvírání se mi celá skříň prapodivně kroutila pod tou velkou vahou:).
Levon
Vypadá to parádně, sleduju :)
Pixxel
Tak od včerejška mám už doma malé miminka. Jsou to Cannalope Haze řízci. Vzhledem k tomu že už to byly celkem velcí kloníci, tak jsem si dovolil z každého z nich trochu říznout a z klonu, udělat další klony:D. Ty čtyři kytky nalevo v bílých kelímcích a černém květináči jsou kytky pro jiného člověkonopímilce. Ty moje jsou ve třech hnědých květináčích napravo a ty tři klonikloni v bílých kelímcích usazených v hnědém květináči. Dva klonikloni, které jsem včera říznul jsou celkem velké a možná se chytnou. Třetí je takový velmi malinký a nečekám, že se uchytí. Zatím rosím jak o dušu a zatím svítím nonstop. Každým dnem to však budu stahovat o dvě hodiny na 18/6.
Zatím svítím jenom třema světýlkama, jelikož mi ještě z číny nedorazili napájecí zdroje.
Pixxel
Tak dnes jsem konečně dodělal homemade dvoustupňový pachový filtr. Skládá se ze dvou 12cm PC větráků a dvou obalů na CD/DVD pro uhlí/kočkolit. Vrchní větrák je slabší a tišší (0,12A) a spodní je opravdu silný fukar (0,34A). Ty dva CD obaly jdou jednoduše pootočit a během pár vteřin a bez obtíží vyměnit vnitřek. Sice vizualně to není nic pěkného ale zatím to vypadá, že to funguje pěkně. Nyní je to naplněno kočkolitem, později pořídím aktivní uhlo. No uvidím, jak to bude fungovat během období květu:D
Mard
To je teda síla, tenhle pěst :-) Správnej punk! Teď ještě aby to kytky přežily. Každopádně držím palce! :frog:
Pixxel
Díky, cannalopkám to ustřihnutí nijak nevadilo. Zatím se tváří vesele:)
Pixxel
Nuže trochu info finálního setupu pospolu:

::::::::::::::::::::

Kloni: 3xCannalope Haze (+3x mini klonikloni Cannalope Haze)
Skříň : 78x58x100 (vnitřní rozměr, Homeade magagon HappyBox z OSB desek)
Světlo: 4x10W moduly z LED světlometů (2kLux na 46cm, jeden modul)
Pachový filtr : Homemade CD obaly se dvěma 12cm větráky (0,12 a 0,34A)
Přítah: Pasivní
Ofuk: Nonename větráček co se najde doma
Zvlhčovačka: klasický rozprašovač
pH metr: přesnější ph papírky s rozsahem 5,4-7ph
Pěstební médium: Kokos+klasický substrát z hypersupermaketu asi 50:50 (+keramzit)
Květináče: 4litr hnědky
Hnojiva: Powder Feeding HYBRID na růst + hoštické slepičince na květ

::::::::::::::::::::

Začátek: 6.11. se mi kloníci dostaly do ruky, takže 7.11. budu brát jako začátek.

::::::::::::::::::::

10.11. - 4 den růstu
Všechny vypadají podle mého vitálně, 8.11 večer jsem provedl u dvou ohyb přes půlměsíček 27mm a vršky se táhnou za světlem a raší nové lístky, takže to vypadá, že všechny tři kloni žijou a daří se jim zatím pěkně.
Tři klonikloni zatím nevykazují žádné pokroky ale zatím nevypadají, že by hynuli, uvidíme.


Obr. Canalopka no.1
Pixxel
Canalopka no.2
Pixxel
Canalopka no.3
Pixxel
Canalopky klonikloni:)
Pixxel
16.11. - 10 den růstu
Tak holky mají fialové stonky a velké listy začínají hodně žloutnout. Naštěstí nové výhonky vyrůstají a mají pěknou barvu listů. U kanalopky no.2 se v menší prohlubni v hlíně ukázal celkem rozsáhlý systém krásných nových bílých kořenů, tak jsem je přihrábl aby nebyly na světle. To by snad mohlo znamenat, že holky dávají nyní všechnu sílu do kořenů, takže snad za chvíli začne růstové šílenství až se kořeny nějak uvelebí:).
U klonůklonů to nevypadá moc nadějně. Listy svěšené a ty velké hodně zežloutly.
Jinak dva dny zpět jsem kytky prvně vydatně zalil. Doposavad jsem jenom ve velkém rosil s nízkou dávkou rockeffectu na prevenci. Možná do rosení přidám velmi malinkou dávku hnojiva powder feeding hybrid aby nebyly hladové;). Pokud vidíte někdo něco špatně, tak budu rád za každou radu.

Canalopka no.1
Pixxel
Canalopka no.2
Pixxel
Canalopka no.3
Pixxel
pidi Canalopky
Pixxel
a sloní noha kananalopky hlídá:)
Mard
Moc to neros, aby ti to nechytlo plíseň. Tedy pokud nejsi v paneláku s 10% relativní vlhkostí vzduchu, pak klidně pokračuj.
Pixxel
Rosím asi tak 2x denně v průměru. Jinak mám to v paneláku ale s vlhkostí zatím nevím jak na tom jsem pač vlhkoměr je teprve na cestě:/. Teplota se však pohybuje okolo 21°C což by mělo být ok.
Mard
Namoč si polovinu papírového ubrousku, nech okapat vodu a pak tu suchou půlku přilož na tu mokrou a pak to zase roztáhni. Polož na stul a když to uschne do dvou hodin tak máš relativní vlhkost < 40% když to bude schnout více jak 5 hodin tak máš nad 80%.
Pro přesnější měření můžeš použít kousek kaničky, kterou natáhneš na teploměr a dáš do vody. Ten teploměr pak bude ukazovat "mokrou" teplotu. A porovnáním s teplotou suchou zjistíš relativní vlhkost (tam kde se protne svislice ze suché teploty s tou šikmou vlhké).
https://www.ohio.edu/mechanical/the...Chapter10b.html
Pixxel
Díky za informace, jsem zase o něco chytřejší:D. Ten psychrometr určitě vyzkouším;).
Pixxel
23.11. - 17 den růstu
Včera večer jsme s holkami trochu cvičili a dnes ráno už všechny konce větviček znova koukaly vzhůru ke světlům. Před asi 4 dny jsem kytky pohnojil hnojivem přímo do hlíny a očividně se jim to líbilo. Všechny listy nahodily krásně sytou zelenou barvu a růst se také mnohem zrychlil. Tak vitální a vzhledově zdravé kytky jsem asi ještě neměl:).
Jinak jsem sehnal jeden zdroj pro čtvrté světlo, takže asi už tři dny svítím 40W. Mají mi dojít ještě nějaké zdroje z číny, takže nakonec ještě připojím pátý LED modul.
Další věcí je, že jsem si udělal kvasinkovou bombu abych trochu zvedl v pěstírně CO2 na podporu růstu. Jestli to má nějaký vliv na ně, to nevím.
dmtart
..hezké..jen mě přijde že máš trochu problém s ph ne?..
..nebo jim dej možná najíst..z té fotky toho čovek moc nevyguglí..
dmtart
..takhle...nejdřív srovnat ph pak dát napapat..abych to uvedl na pravou míru..ale to asi víš
Pixxel
Díky. jj vím o tom, že se správným Ph se váže i správný příjem živin z půdy. Nicméně ty nažloutlé listy jsou ty nejstarší listy, se kterýma mi kytka přišla domů. Jak jsem je přesazoval z malého kelímku, tak jsem ten kořenový bal s hlínou nepromnul. Můj názor je, že ty kořeny v tom hustém balu už opravdu neměly živiny a proto je čerpaly z těch nejstarších listů. Nyní jak se kytka rozkořenila dál do hlíny, tak nové lístky jsou krásně čerstvě zelené a pak přechází do tmavě zelené. Už jsem to dvakrát hnojil růstovým růžovým hnojivem. Spíše bych řekl, že je to teď velmi mírně přehnojené. Další zálivku dám radši čistou odstátou vodu. Jinak Ph kontroluju jak vstupní tak výstupní a zatím se to drží +- 6,2 jestli se nepletu. Hlídám to však ph papírky s preciznější škálou 5,4-7. Není to ideální ale lepší než nic;).
Nicméně kytky se pořádně rozjely pod bílými 40W světly. Ani pod sluníčkem mi tak nikdy nerosly. Doufám, že to vydrží. Včera jsem byl nucen předělat celou elektro krabici pač do té původní už se mi nevešly další zdroje. Dneska to budu dodělávat a budu přidávat další dva bílé LED moduly. Celkově by mělo být asi těch 60W vysocesvítivých LED. Jen doufám, že tolik světla nebude na ty kytky už moc. Vzhledem k tomu, že ty světla vůbec nehřejí, tak je nyní mám okolo 5-10cm od kytek a to už je jako bych tam měl skoro 4x 400w sodíkovky co se týče luxů. Zatím vypadají spokojeně. V tomto týdnu mám v plánu udělat síť na roztahování ale zatím to budu roztahovat drátky.
Pixxel
29.11. - 23 den růstu

"Stadión, na kterém se ještě budou dít věci":)

Včera večer jsem konečně dodělal novou elektrokrabici a přidal další dva led moduly. Bílé světlo už přidávat nebudu. Další kola pro květ přidám max tu dvacetiwatovou fialku zavěšenou do prostředka a s tím budu zahradkařit už asi nafurt. Každopádně tohle kolo pojedu čistě v bílém aby jsme s kolegou mohli udělat nějaký závěr co se týče fialek a běluh.
Dneska se pokusím kanalopky roztáhnout abych vyplnil trošku prostor. Jinak jeden klonklon uprostřed se už taky připravuje na pořádný růst. Už se trochu oklepal z těch útrap, co jsem mu udělal:). Další klonklon schovaný za sloní nohou vypadá, že se stále drží co to jde tak uvidíme, jak bude stíhat ostatní.
sWei
no konečně ty řízky vypadaj k světu :D držim ti palce
Pixxel
Díky, holky se snaží jak můžou, jsou moc šikovné. Já se také snažím, udržuji jim stálou teplotu 23°C a vlhkost 50-65%:). Ve tmě mají okolo 20-21°C a vlhkost ve stejném rozmezí jako při světle.
Pixxel
01.12. - 25 den růstu
Včera jsme s holkama cvičili a dopadlo to následovně:). Ještě týden, dva a budu určitě přepínat. Fotky jsou z dneška.
Pixxel
Kanalopka no.1
sWei
čau, nechceš ty zmetky vyhodit? Pochbuju že ty tři velký ještě doženou alespoň bys ty tři mohl pěkně poroztahovat :)
Pixxel
Kanalopka no.2
Pixxel
Kanalopka no.3
Pixxel
A včera čerstvě vymyšlený důmyslný systém uvazovaní pomocí drátů z UTP kabelu:D
Pixxel
Ahoj sWei,
tu jednu malou uprostřed určitě nechám a nechám ji růst do výšky. Tu v tom dolním rohu, s tou už moc nepočítám ale nemám srdce ji zabíjet;). Pak ji dám asi na okno nebo někam a ve skříni nechám pouze ty tři velké a jeden klonklon.
Pixxel
05.12. - 29 den růstu
Včera jsem nainstaloval scrog pletivo a čekám, až k němu holky dosáhnou. Velikost ok je +-4x3cm. Jinak všechny rostou a i ti malincí klonikloni. Foto z dneška
Pixxel
Zde máme dalšího hlídače holek. Je to obří sekvoj obrovská:). Je to třetí sekvoj, kterou se snažím vypěstovat. Předchozí dvě mi umřely jelikož jsou celkem náchylné skoro na všechno. Snad do třetice se to podaří:).
Pixxel
Teď jsem si všiml, že jste mě mnozí karmovali, díky:D
Pixxel
07.12. - 31 den růstu
Včera večer mě osvítilo a napadlo mě udělat čapky pro ty LED moduly:). Výhody to má:

    Nesvítí mi to do xichtu
    Svit, který šel zbytečně nahoru, jde teď dolů na kytky
    Když rozprašuju, tak to chrání LEDky před vodou


Jinak mě napadla včera ještě jedna myšlenka ohledně homemade levného vaporizéru. Zkusím to nějak realizovat a pak se když tak pochlubím:D
Pixxel
13.12. - 37 den růstu

Tuš 37 den růstu je tu a holky tak nějak nechtějí rychle růst. Větvičky sice rostou ale hrozně pomalu. Skoro každý centimetr se dělá nové patro. Kolega pod fialkama má zase opačný problém, tomu se to zase tahá a roste monstrózně (až moc). Aspoň ten můj klonklon pomalu dohání ostatní. Teplota se teď drží okolo 20-21°C a vlhkost se snažím držet nad 50%. Asi dvakrát v průměru za den rosím odstátou vodou s mírným množstvím hnojení a rockeffectu. Že by rockeffect nebo hnojení mělo na to vliv...?

Nu, kdy by jste doporučovali přepnout na květ? Já osobně bych to přepnul někdy v průběhu příštího týdne, kdy všechny vršky větviček budou na stejné úrovni s pletivem.
odo
Asi by to chcelo skombinovať spektrum s kolegom. Teplota by mohla byť vyššia. Pri 20 to rastie určite pomalšie, než 25. Na otázku si si v podstate opovedal sám. :-)
Pixxel
20.12. - 1 den květu

Ták, po 44 dnech růstu jsem to včera přepnul na 12h fázi. Teplotu jsem se snažil zvýšit ale více jak 23°C v boxu asi nevytáhnu. Nicméně šlo poznat rozdíl v růstu při teplotě 21°C a 23°C. Jakmile jsem vypnul odtah, tak teplo zůstávalo v boxu a květinky se pak více probraly.
Nicméně už je to nyní přepnuté na květ, tak uvidíme jak se kanalopky budou chovat při květu. Prostor jsem jakštakš vyplnil a napočítal jsem nějakých 60 větví, které půjdou směrem vzhůru. Celkově těch větviček je tam mnohem více ale nejsou nad pletivem, takže to pak podle okolností prostříhám.
Kdyby na každé té větvičce byl jeden gram dobrot, tak tu bude super:)
dmtart
Zdarec..rozhodně dobrý počin..ale ty stínidla....?? podívej se na prostředek skříně..mě prostě přijde že není prostř.osvětlenej(dle fota)..nebo aspon nějak postelovat ty světla ..jinak mi z toho fota přijde že ti to šajní sice moc pěkně ale jen takovej Věneček světelnej..
..diskutujme
Pixxel
25.12. - 6 den květu

Máš pravdu, že ty světla dělají takový světelný kruh. Ten prostředek není tak osvětlený jako okraje pod světly ale i tak tam je snad dostatek světla na ten řídký porost. Ono čím níže jsou ty světla, tím je ten svetelný kruh výraznější. Asi budu muset kousek zvednout světla aby se to trochu vyrovnalo.
Tak či onak v dalším kole tam bude uprostřed zavěšená COB ledka s 20W, která to pěkně pokryje.

Jinak holky se táhnou pěkně navrch a rostou už celkem velké chloupky a mám pocit, že i vůni začínám cítit.

Bohužel smutnou zprávou je, že moje obří sekvoj obrovská opět uhynula. Ty malé potvůrky jsou extrémně náchylné:/. Zato sloní noze se daří pěkně vedle kanalopek:)

Foto aktuální z dneška.
sWei
vypadá to velice dobře, jsem zvědavá jak to pod tím pokvete a samozřejmě na výsledek ;)
Pixxel
Díky sWei, budu se snažit to nezkazit:)
Pixxel
Jak už jsem psal, dostal jsem nápad na udělaní vaporizeru...z led svítilny. Nakonec tohle řešení by bylo moc složité na realizaci a tak jsem to zkusil jiným směrem. Vzhledem k tomu, že mám rád dřevo a vyřezávání tak jsem si jeden vyřezal. Trochu více jsem se inspiroval z vaporizeru magic box. Je to skoro dodělané, chce to jenom trochu vymazlit. Bohužel suchý materiál není takže na pořádný test se v nejbližší době nedostane. Každopádně jsem to zkusil na paličkovém listí kde byly trochu vidět trichomy a vypadá to, že to možná bude fungovat. Tak či onak na použité žárovce (55W 12V H1) jsme v práci naměřili nějakých 160-170°C což by snad při delším zahřívání mělo stačit... No uvidíme až to vyzkoušíme:)
Pixxel
03.01. - 15 den květu

Ahoj, v první řadě všem přeji krásný a pohodový nový rok:).

Za druhé tu mám nějaké nové fotky mých milovaných slečen. Od přepnutí na 12/12 (20.12) se ze začátku objevovali dlouhé blizničky a 30.12 jsem si prvně všiml zárodků paliček.
Zatím se holkám daří a od přepnutí se ještě celkem povytáhly. Nyní jsou vrcholky vzdáleny od pletiva +-10cm, jak která větvička.
Jinak žloutnou spodní listy, což je snad důsledek toho, že na tyto listy nejde dostatek světla a tak znich kytky energii vycucávají a čerpají ji někam nahoru, kde je dostatek světla.
Sekl jsem tři větvičky, které nedosáhly nad pletivo. Dvě velké a jednu malou. Všechny tři nechávám zakořenit pro kolegu, tak uvidíme. Zajímavé je, jedna z těch větviček je už klonklonklon:). Jsem zvědav co se s touto větvičkou bude dít:)

Teplota se mi drží okolo 22°C při vlhkosti okolo 50%, když doma topím na 3ku. Pár dnů zpátky jsem postřikoval dobrotou z hoštických slepičinců a rockeffectu, na přihnojení a obranu před hmyzími darebáky.
Včera jsem koupil enzym Atazyme a hned jsem tuto dobrotu v poměru 4ml/2l na všechny čtyři slečny aplikoval. Zatím to podle mě vypadá celkem dobře, jejich stav se mi zdá být docela dobrý a doufám, že to tak i zůstane:)

Fotky jsou foceny včera večer.
Pixxel
Detail jedné z paliček
Pixxel
Budoucí dobroty:)
Pixxel
Pohled pod sukně:)
Pixxel
08.01. - 20 den květu

Tak už jsme asi v třetině květu a paličky pomalu rostou. Řekl bych, že růst i květ je nějaký pomalý celkově. Divil jsem se, že i po takové době mi to moc nevoní ale když jsem na půlhodiny vypl pacháč, tak pak tam byl smrádek pěkný.
Z toho asi plyne, že pacháč funguje, pač venku nic cítit nejde. Mám tam pouze jednu vrstvu aktivního uhlí, takže mám ještě rezervu na pozdější dobu květu. Pokud takhle dobře bude pacháč fungovat stále, bude to boží:D
Pixxel
10.01. - 22 den květu

Včera byly nainstalovány dva 120mm větráky na ofuk. Holky pod němi pěkně tančí, tak doufám, že trochu posilní stonky aby unesly pozdější nálož paliček:).

Buďte fajní....
Pixxel
...a slunce v duši:D
sWei
moc pěkné :) já dnes objednala 2x 54w led žárovku jedna za litra tak jsem zvědavá jak to pod tím poroste (žárovka fialková)
Pixxel
Děkuji sWei.

já mám 6x 10W LED bílé moduly a myslím si, že to snad bude ok. Uvídíme, do jakých velikostí paličky narostou. Ty budeš mít skoro dvojnásobnou watáž, takže to určitě taky bude fajn ale W ještě neznamenají, že to bude svítit více. Třeba ta moje fialová 20W COBka svítí asi o 500luxů méně než jeden ten bílý 10W LED modul:D.

Jinak jeden kolega jede pod 55W fialkama a strašně mu to přerostlo. Moc velké rozestupy mezi patry. Druhý kolega pěstuje pod nějakou dual spektrum(?) CFL, větší W a tomu to přerostlo tak, že mu nestačila ani "neomezená" výška:). Pod bílýma se mi zdá, že to roste pomaleji, mezi patrama jsou menší vzdálenosti a spíše se to větví. Všichni tři máme stejné klony. Jenom CFL kolega to má v bubláku a druhý kolega jede hlínu a kokos, hnojky jako já.
Tak či onak se mi zdá, že pod bílýma to mám hodně pod kontrolou, oni to pod dual(full) spektry to pod kontrolou vůbec nemají. Jestli na to mají vliv ty vlnové délky nebo jiné okolnosti, těžko říci.
Já bych do fialek nešel z jednoho prostého důvodu. Když si sednu k Happyboxu a otevřu dveře, tak se mi pokoj hodně rozzáří do bíla, což není tak nápadné. Kolega otevře dveře a pokoj se neskutečně rozsvítil do fialové barvy. Když jsem to viděl z ulice, tak to bylo do očí bijící a nešlo si toho nevšimnout. Pak musel udělat obvod, který při otevření dveří vypne fialky a zapne nouzovou bílou bludičku:).

Ty moje bílé LED moduly mají na vzdálenost asi 50cm přibližně 2kLuxy/jeden modul. Vzhledem k tomu, že to mám mnohem blíže asi 20cm vzdálené, tak bych řekl, že tam budu mít určitě více jak 20kluxů dohromady, což už by měla být dostatečná palba světla. Xiaomi blbinec mi ukazuje okolo "35kluxů", budu si muset půjčit pořádný luxmetr a proměřím to znova. Přecijen jsou to LED moduly z Mercedesu x156, takže snad kvalita zaručena:).
sWei
uvidím co z toho bude :) každopádně já mám kytičky v místnosti kde není okno odtah je přímo do stoupačky takže mě barva světla nevadí :) , tvoje kytičky vypadají výborně, kdyby byla možnost odfotit ty kytky u kolegy pod fialkama ráda se mrknu :)
sWei
prosím admina o smazání tohoto příspěvku , seknul se mi internet a udělal se duplikát
Pixxel
18.01. - 30 den květu

Ahoj,

Tak jsme se společně s holkami dostali na 30 den po přepnutí na květ. :banana:

Spodní listy upadávají, vrchní jsou krásně sytě zelené. Občas se nějaký kaz na listu objeví ale snad to není nic vážného.

Všiml jsem si, že ty dvě kytky, které jsou blíže ke dveřím nad průduchy, jsou větší a mohutnější než ty dvě vzadu. Tento jev přisuzuji čerstvému vzduchu/CO2, který právě přes tyto dvě kytky nejvíce proudí.

Jinak paličky paličkují. Vypadají jako chobotničky, všude samé chapadla :). Samotné kalíšky, ze kterých rostou blizny, se však stydí a zatím se moc neukazují.
Co jsem se koukal na jiné pěsty okolo 30dne květu, tak paličky mají většinou stejně velké jako nyní já, tak snad to ještě poroste.

Hnojím stále hoštickýma slepičincema, 1víčko na 2 litry + enzymy (4ml/2l). Zalívám 1x za dva až tři dny. Vlhkost se pohybuje při světle mezi 30-40%, teplota se ustálila na 24°C. V noci nyní vůbec nevím jak to s vlhkostí a teplotou vypadá. Nechávám jim soukromí a klid ;).

Pokud někdo sleduje a vidí nějaký problém, budu moc rád, když mě upozorní. Popřípadě za rady, jak to vylepšit, budu taky moc rád :).
Pixxel
...
Pixxel
...omlouvám se za kvalitu fotek. Asi jsem měl na mobilu upatlanou čočku:/
Pixxel
Tady máme i nějaké měřítko pro vrchní paličky
Pixxel
A ještě jednu poslední
Pixxel
23.01. - 35 den květu

PROBLÉM!

Ahoj všichni,

u mě to není nikdy bez problému:/. Přes víkend jsem si všimnul, že u některých listů mám vyžrané místa od třásněnek. Jsou to takové bílé/stříbrné mapky na listech z toho jak ti darebáci vysosávají chlorofyl. Dá se proti tomu něco dělat v 35dni květu? Stříkat se mi to nechce kvůli plísni.
Problém je pouze na pár listech ale bojím se, že se to rozroste. Koukal jsem na postižené listy malou lupou a jednoho lumpa jsem tam viděl. Někdy ze začátku květu jsem to naštěstí preventivně postřikoval Rockeffectem.
Neexistuje nějaká metoda, jak je eliminovat nebo pozastavit do doby finiše aniž bych musel na kytky cokoliv stříkat?

Díky za rady

Jinak přináším nějaké fotky pocukrovatelnosti paliček:)
Pixxel
...
Pixxel
Sukně :dance:
Pixxel
30.01. - 42 den květu

Včera, v 41dnu květu, proběhlo poslední hnojení. Tento týden budu už prolívat jenom vodou s enzymy a příští týden jenom čistou vodou.
Horní paličky moc nerostou, zato ty spodní trochu jo. Chloupky už hnědnou a objevují se i nové čerstvé. Došly mi baterky v mikroskopu ale zatím to vypadá, že polovina trichomů je zakalených a polovina ještě čirých. Jantarový jsem ještě nenašel.
Tipuju, že ještě takových max 10-14 dnů to bude chtít dopéct.
Listy jedné z kytek vykazuje nedostatek fosforu ale to se asi nyní dá čekat.

Jinak kolega už má usušeno a vyšlo mu pěkných 31g. U mě to vypadá snad na 40g. Alespoň v to doufám. Čekal jsem, že se kytky předvedou v květu ale bohužel se jim nabírat objem moc nedaří. Ve skrytu duše jsem doufal, že 60g padne ale už vím, že je to scifi:).
Pixxel
Jedna z vrcholovek...
Pixxel
Pohled do zadních řad...někdy jsem rád, že mi mobil dělá fotky s menší hloubkou ostrosti jak jsem na to zvyklý ze zrcadla ale tady je to k vsteku:)
Pixxel
Tady vzadu na listech jde vidět nedostatek fosforu
Pixxel
Ale zase mobil umí udělat i relativně pěkný detail paličky:)
sWei
týjo paráda, vypadá to velice lahodně :) jak je na tom kolega? Pokud se nepletu tak by měl sklízet dřív? :)
Pixxel
Ahoj sWei,

kolega měl 31g jak jsem psal a nějaké to listí +-9g.

Teď jsem koukal na trichomy na jeho paličce a všimli jsme si, že jich má hodně čirých. Možná se zakalenost se sušením ztráci, tady nevím jak to je. Každopádně kvetl mezi 47-50dny, takže já to nechám alespoň o týden déle. Všude píšou, že to chce 7-8týdnů květu tak uvidíme:).
sWei
nějaký up? :)
Pixxel
07.02. - 50 den květu

Tak tedy hUP nato:).

Holky jsou dnes v 50dni květu. Vrchní palice už minimálně týden nerostou. Zato včera jsem si všiml, že spodky začínají pěkně bobtnat. Na některých místech malé spodní paličky dělají takové pěkné velké chuchvalce radostí:D.

Jinak už jsem to dvakrát prolil čistou vodou s enzymy, které tento týden taky vysadím.

Při pohledu z vrchu na horní paličky to s výnosem nevypadá nijak zvlášť mocně. Avšak když se člověk koukne zboku, tak se mu naskytne pohled na mnoho desítek malých paliček, které se snaží kynout a kynout.

Můj plán je takový, že vrchní palice sklidím (podle zakalenosti trichomů) asi okolo 15.2., což je 58 dnů květu.
Spodní bobtnající paličky zkosím o něco později.

Zatím to vypadá tak, že polovina trichomů je zakalená a polovina ještě čirá. Jantarový trichom jsem ještě na vrchních palicích neviděl.
Nové blizničky se na vrchních palicích semotamo ještě objeví ale spíše mi nyní příjde, že veškerá energie jde do spodních paliček. Tam ty blizničky rostou moc pěkně.

Pokud to budu sklízet nadvakrát, tak určitě to bude mnohem více než kolegových 31g. Spíše bych řekl, že se to bude hodně blížit 60-70g. Ale moje odhady jsou s odchylkou +- desítky gramů, takže uvidíme tak za 14dní jak to bude vypadat:).
Každopádně jsem napočítal okolo 40 vrchních paliček. Pokud by každá měla alespoň 1g, tak je to jenom 40g vrchních palic. Množství materiálu spodních paliček je minimálně stejné ne-li větší.
Sám jsem zvědavý jestli pokořím 1g/W či ne. Zatím si myslím, že by to klapnout mohlo:D

Uvidíme....;)

Omlouvám se za fotky, focené dneska ráno se zalepenýma okama:D
Pixxel
Ty dvě vysoké paličky nalevo a uprostřed budu dneska kosit z důvodu porovnání kvality matroše po 50 dnech květu s kolegou.
Pixxel
Jeden z chuchvalců radosti. Moc to nejde vidět ale velikostí je chuchvalec radosti velký jako dvě velké vrchní paličky.
Pixxel
Rozmazaný detail vrchní paličky:)
schutzesan
mas to pekny, hlavne ten box jak sis zaridil fakt dobra prace... snad z toho bude aspon 30g :-)
Pixxel
Díky, baví mě tvořit;). Jinak 30g bude určitě, snad to ale bude dvojnásobek:)
Pixxel
Ahoj

mám takový malý problém se smradem z kytek. Ten problém je ten, že mi kytky skoro vůbec nesmrdí:D.
Jde o to, že když otevřu dveře, tak cítím jenom takový malý náznak smradu.
Můj homemade pacháč asi funguje na 100% pač když ho vypnu, tak během půlhodiny se vlhkost zvedne ze 40% na +95% a vůně se o několik řádů zvýší.
V pacháči mám jenom jednu 1cm vrstvu aktivního uhlí a na výdechu nejde skoro nic cítit.
To je super, stím problém nemám. To dilema je v tom, že pacháč je asi tak účinný, že všechnu tu vůni z těch kytek doslova asi vysává. Když otevřu ty dveře a čuchnu k paličkám, tak cítím jen takový náznak vůně. Třeba kolegovi to hodně smrdělo (jeho homemade hindenburg pacháč moc nefungoval).
Nemůže tento stav mít ve výsledku nějaký zásadní vliv na výslednou chuť a kvalitu?

Díky za případné zkušenosti
dmtart
Zdar...jinak zpětně k tomu postřiku na třásněnky..31den květu v pohodě můžeš stříkat..kup si mýdlo s jelenem nebo biool(100%bio)udělej z něj roztok nastrouhat rozmíchat postříkat nechat působit pak víc vytočit ofuk ..dokonce sklizně by si s nimi neměl mít problém..vzhledem k tomu že sklízíš baj vočko za měsíc..praktikuju už fakt dlouho a tímhle bych se nebál to stříknout klidně 14dní před kosou..ale právě že onen mýdlový efekt není účinný moc dlouho a velice rycjle se rozkládá musí se opakovat..po prvnim postřiku sem je vymítil cca na 3týdny...
..at to toste, jo a jinak pěkný počin ty ledky,jedu něco podob ale mám k tomu ještě600w hps..
dmtart
..efekt pach.filtru je efektivní na konci sestavy(na výfuku)..uvnitř skříně má na rostliny pramalý jestli náký vliv...bude to odrůdou..taky sem měl modely co nevoněly a posledních 14dní nabrali terpeny na síle a musel sem dokoupit filtr:-D
Pixxel
Díky za info.

Na ty třásněnky jsem nakonec použil cigaretu, kterou jsem zapálil v boxu a nechal to tam hodinu a půl působit s vypnutým pacháčem. Trochu to pomohlo a nové listy s těmi defekty se už nově neobjevily. Jen tam začly lítat takové bílé mušky. Teď už ty listy stejně odcházejí jak se vycucávají živiny takže už to řešit nebudu, příště si na to dám většího majzla.

V tom případě asi bude nějakou roli hrát to bílé světlo, pač už těch je jasné, že pod bílým to později dozrává pač kolega se stejnými klony sklízel nějaký v 50 den květu (svítil fialově) a už měl plno trichomů jantarových. Já jsem už v 53dnu květu a mám to teprve půlnapůl mléčné a čiré. Uvidíme jestli to během týdne začne smrdět. Každopádně už teď na povrch vyplývají zajímavé rozdíly mezi bílým a fialovým světlem.
dmtart
..hele s tou zspálenou cigaretou to nevidim..kdybys ten tabák svařil a použil jsko postřik tak paráda..perfektní gungicid je to přírodní jed..ale takhle??co třeba oxid uhelnatý a nitrosaminy...aj.uhle??
dmtart
fungicid sem chtěl napsat
dmtart
..jo a ty bíly mušky(no chtělo by to foto)...ale jediný bíly co znám jsou molice..pěknej sráč..odolnej jak svina..pomohly až sirný plátky+totální deratizace chemkou..tuším že něco na bázi pyrethrinu, ale možná si to pletu s padlím,vermitec nebo něco půodobnýho a po sklizni mezi pěsty samossebou...celou mísnost totálka gen.úklid..jako pokazdý vlastně
Pixxel
Ty bílé mušky jsou 100% molice jak píšeš. Moc se nebojí a neutíkají, takže je vždycky prstem zamáčknu na listu. Moc jich tam nemám. Vždycky mi tam lítají tři, které vždy zabiju a za dva tři dny tam jsou další dvě. Epidemie se naštěstí nekoná, takže je to celkem v pohodě.
Tabákový postřik jsem kdysik na balkónové kytky dělal a pomohlo to ale to bylo ještě v začátku květu. Teď mi nikdo nic nenapsal tak jsem pro jistotu to nepostřikoval. Zapálil jsem jenom tu jednu cigaretu abych jim tím smradem aspoň ten pobyt znepříjemnil:). Určitě to budu muset pak všechno vyčistit a tu hlínu pak vyhodit. Každopádně díky za zkušenosti, určitě je pak využiju;)
Pixxel
15.02. - 58 den květu

60 den květu se blíží, tak stejně se blíží i finální fiasko:).

Molice se mi celkem rozmnožili. V pondělí 13.2. ráno jsem ustřihl dvě vrchní paličky na kytce, která už listy dává najevo, že se blíží konec. Po ustřihnutí jsem myslel, že z kytky začla stříkat životadárná bílá míza. Omyl! Byly to jenom hejna molic :guitarist

Strukturou ty moje dvě palice jsou oproti kolegovým celkem smutné. Kolega má palice o velkém množství kalichů a málo paličkových listí. Já mám v palicích velké množství listů a malé množství kalichů. Zde je jasný rozdíl mezi dualním světlem a bílým světlem. Moje kytky pod bílou se neustále větvili a pomalu každý 1-2 centimetry bylo jedno patro. Kolega měl mezi patry mnohem větší rozdíly. U růstu palic je to stejné. Moje palice se neustále snaží větvit.
Velké množství paličkových listí nebude moc příznivé chuť a kvalitu materiálu. Podle mého to bude více vhodné spíše do konopice a do konopných potravin.
Navíc ty dvě palice ze začátku celkem pěkně voněly ale teď po dvou dnech sušení se vůně vytratila a už to voní spíše jako seno. Možná je to tím, že jsem to měl v kastrolu na teplém radiátoru aby to rychleji uschlo, pač potřebuji do pátku udělat máslo a následně konopné linecké ve tvaru konopných lístků:).

Zajímavé je, že kolegu přejíždím o více než 8 dnů a pořád to nevypadá zralé. Zatím ani jeden náznak jantarových trichomů. Vliv spekter je větší než jsme si mysleli. Možné je, že mi v tom bílém světle chybí více červeného spektra.

Jedinou celkem dobrou výhodu těch mých bílých světel je, že se to skvěle větví. V dolních a středních pasážích se tvoří velké množství malých paliček. Některé jsou už velké jako menší vrchní palice.
Množství bude celkem pěkné ale struktura a vůně mě zatím nijak neoslovily. Příští kolo bude bílé světlo doplněno jednou 20W fialkou a dvěma fialovýma růžičkama stvořené v práci kolegy speciálně na pěst. Jsou to 2,5W světla o sedmi ledkách. 0,6kLux na 50cm, hodně slušné.

Jinak na některých kytkách na listech se objevují různé defekty, žloutnutí a nekrozy. Jsou to ale jenom některé listy a většina zatím vypadá čile jakoby kytky chtěly žít další měsíc. Tomu i odpovídají trichomy, kdy je to stále půlnapůl čiré-mléčné.

No nechám to tak dlouho, jak bude nutné. Spodní palice se stále snaží bobtnat. Snad se molice do té doby nerozmnoží do extrémních rozměrů.
Pixxel
Ustřihnuté dvě palice, které měly hned po zastřihnutí každá 3g. Nyní po dvou dnech sušení (z toho jeden den na teplém radiatoru) mají obě mezi 3,5-4g. Moje digitální váha není moc přesná na měření malých hmotností. Předpokládám, že nakonec to bude asi těch 1-1,5g na palici. Jestli to bude u všech palic podobné, tak 40g bude jistě. Možná i těch 60g padne ale za cenu jiných zlých vlastností palic.
Pixxel
Tak nakonec ty dvě paličky vážily ve finále dohromady asi 1,5g. Váha pořád přeskakovala mezi jedničkou a dvojkou. Takže jsem se trochu přepočítal a budu rád pokud těch 40g bude:D.
Nicméně alespoň jedna pozitivní zpráva. Dneska jsem obě paličky rozemlel v drtičce a ta vůně co se z toho linula byla velmi lahodná. Velmi krásně to začlo vonět. Řekl bych, že kytky budou chtít ještě minimálně týden, možná dva týdny pro spodky. Potom to možná bude co se týče vůně velmi podařené.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma