Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Odrůdy a Šlechtění

 
Prosím poraďte odrůdu - Klikni zde pro originální téma
Barush
Ahoj, poradí prosím někdo nějakou vhodnou odrůdu? Chci 100% indicu, od Sensi seeds, nejlépe nějakou prastarou odrůdu. Díky
Barush
Také bych ráda aby to nebyly hybridy, ale původní odrůdy. Dá se někde sehnat?
koles
Pro landrace bych sel k ACE seeds, kteri maji tedy spis sativy, ale najde se tam i par indik.. treba PCK. U Sensi je tahle klasika Masterkush, je?
bruno.kudrna
Zdravím
THseeds nabízejí model MOB 100% indika. Ja o ní silně uvažuju na příští rok.
Ovšem jestli je to prastará původní genetika to nevím....
Zdárek:sun:
Martin666
Masterkush jak psal Koles, je i od Dačů http://www.dutch-passion.com/cs/kon...uct/masterkush/
Váchy 55
Meaple leaf indica od Sensi má dobré jméno, ale bohužel nemohu sám posoudit. Dává ale prý dobrý výnos a dle mě to je 100%indica
Barush
Děkuju moc. Já vybírám mezi Afghan kushem, hindu kushem ale nejsem si jistá zda to nejsou jen hybridy. I maple leaf vypadá zajímavě, ale opět si nejsem jistá jestli to není hybrid. Studuju teď ty land race odrůdy, vypadá to zajímavě, možná je to to co jsem hledala. Chci totiž začít semenařit, proto hledám klasickou starou dobrou indicu.
bruno.kudrna
Zdravím
Já teda nesemenařím,ale čistou indiku si chci vypěstovat taky...
Nějaký další možnosti...?? Díky
Zdárek:sun:
koles
Barush: a proc je pro tebe dulezite, aby to nebyl hybrid? A co vlastne tim hybridem myslis? Je indika x indika hybrid?

Jen narazim na to, ze ty puvodni odrudy rozhodne nebyly to, co se dneska ceka od dobryho materialu. Vynos, potence, stabilita linie, ustalena phena jsou predevsim vysledkedkem (at uz inline- nebo cross-) breedingu..
Barush
koles: hybridem myslím takové semena co jsou třeba u zeleniny označeny jako F1, hybridy jsou např i u zvířat, zkřížením dvou různých plemen/odrůd vznikne hybrid, který má lepší vlastnosti/vyšší výnos atd...ale už není vhodný pro další křížení. Hybridky slépky mají 350 vajec ročně, nekvokají, dobře využívají krmivo, neumí se dále množit, jejich potomstvo je takřka nepoužitelné. Naopak staré plemena mají třeba kolem 200 vajec ročně, ale dokáží se sami množit, a jejich potomstvo se výběrem nejlepších jedinců může dále "zdokonalovat" . Ano záleží mi na vyšším obsahu thc, techniky mám na poli dost, ale nemusí to být nějaký superskunk....Proto hledám kvalitní starou odrůdu indiky. Abych až do smrti smrťoucí nemusela být závislá na nákupu semen. :D
carlos
Tak to potrebujes landrace anebo neco ustaleneho (IBL)...

Nicmene ta hranice neni tak ostra, hybrid lze teoreticky take ustalit dlouhym slechtenim... (cubing)
Barush
Carlos: Vždy když čtu landrace tak se mi automaticky vybaví prase :D :D :D
Ale ano, už jsem právě na landrace koukala, měly by to právě být "původní" odrůdy. Jen by mě zajímalo jestli třeba tedy ten AfghanKush od Sensi seeds je také landrace? A co je prosím IBL?
Na ustálení hybridu dlouhým šlechtěním se zase necítím :)
Maxeaux
Koles uz spominal ACE seeds, tu mas 100% landrace regular indicu:
http://www.aceseeds.org/en/strains/pckstd.html
Milosx
Mno,
landrace nejsou stabilizované ( už ze své podstaty, kdy se izolovaná skupina rostlin kříží samovolně a udržuje si tak nějakou rozmanitost ) a výsledkem je vždy směs fenotypů s různými vlastnostmi. Takže přímo pro křížení se moc nehodí.

Co se týče Pakistan Chitral Kush , tak to už je vyselektovaný, prokřížený a stabilizovaný strain, který vznikl z landrace jedinců.
Pokud bych chtěl křížit, tak bych si vybral indiku hlavně podle genetiky ( podle toho co vlastně chci od té rostliny ). Vybírat indiku jen protože je to landrace je nesmysl.
Časlove
Pokud se tim chceš opravdu zabývat, tak můžu nabídnout nějaký landrace z Afganistánu či Nepálu. Nejsou od žádný seedbanky, jsou přímo od místních pěstitelů z hor.
Sám na to ted nemám čas, ale maj pro mě dost šlechtitelskou cenu. Pokud bys mi pak dala třeba pár semen z další generace, tak rád poskytnu, samozřejmě zadara.
Kdyžtak PM.

Jo a pokud chceš opravdovou landrace indiku doporučuju zkusit sehnat Deep Chunk, čistější indiku těžko pohledat.
sakumprdum
ahojte chalani dal jsem naklíčit af afgan od natural seeds 6 vyklicilo jsou uz 5 den v kvetinaci na balkonku 2 vyleyi a zbytek nic nevim co tet poradte někdo skusenost-vlkost udrzuji tak nevim
ZOO68
Afghani #1


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma