Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Autoflowering x Normal seeds - Klikni zde pro originální téma
FLVEK
Zdravím, chtěl jsem se zeptat, které semena jsou pro indoor lepší, jestli samonakvétací, a nebo normální které asi trvají delší dobu než ty samonakvétačky. Koupil jsem do skříně právě ty klasiky (sensi seeds super skunk), možná jsem udělal chybu, protože jsem chtěl sklidit co nejdříve by to šlo :( Nebo jdou urychlit i nějak ty normální semena ? změnit světlo, doba svícení, apod ? Děkuji, snad to nebude hloupý dotaz, jsem dá se říct začátečník, pěstoval jsem jenom něco venku ..:) Díky moc všem. Mějte se !
pankytka
Ahoj,

do indooru jsou lepsi samozrejme ty, co jsi koupil, tj. klasicka semena, kde si muzes urcit, kdy to chces prepnout na kvet. To u automatu neudelas, ty to maj proste dany v genecha prepnou se samy, bez ohledu na svetlo/tmu. Tim padem tedy u automatu je pak lepsi na to v indooru svitit 16-20h/denne (abys jim dal co nejvic svetla, dokud nedojdou). Proto se automaty vetsinou hazou ven, nebo na balkon. U klasickych kytek se to myslim o trosku urychlit da, kdyz tam nedas periodu 12/12 ale treba 10/14 (10h svetla). O kolik to ale urychlis, nevim. Nespechej, neni kam...
FLVEK
Ahá, tak to je super, tak díky :) takže až to bude v nějaké fázi, kdy mi bude stačit výška té indiky, tak stačí jenom vyměnit výbojku která je určená na květ a půjde to do palic, jo ? :) Po jak dlouhé době/výšce bys to přepnul na květ ?
pankytka
Musis tady zacit hodne cist, neznas zakladni veci a je tady celkem dost informaci :) Kazdopadne..prepnuti se ridi podle toho, jakou mas kytku (nemyslim jen od jake znacky a jakou odrudu, ale i pheno). Taky zalezi na tom, jaky mas prostor, eventualne vysku toho prostoru samozrejme. Pocitej s tim, ze jak to prepnes, tak kytky se nakopnou a potahnou se hodne nahoru (200% neni problem)...nefunguje to tak, ze to mas na rustu, prepnes a ono to zustane vysoky tak jak to je a jen to dokvete, to fakt ne. Ale bylo by to fajn :) Je to o zkouseni a znalostech, zadny presny vzorec na to neni. Taky zalezi, jestli jedes hlinu, nebo naky hydro a vseobecne na podminkach... Taky to muzes ruzne ohybat, strihat, stresovat, davat do roviny, muzes to hodit pod sit, je tam spousta aspektu, jak toto vychytat. Kazdopadne, jestli mas na vysku treba 2m, s tim ze 50 cm ti vezme svetlo a naky potrubi od vzduchotechniky (treba...) tak bych byl nejdriv radeji opatrnej...nechal bych to na max 50cm, vymenil vybojku a prenastavil hodiny. No a pak uvidis...horsi to bude, kdyz to pujde furt nahoru a ty uz nemuzes dat vys svetlo a zacne se ti to "pripekat" nahore, to je pak na houbelec. A prepnout bys to mel asi ve fazi, kdy mas jakz takz vyplnenej prostor...proste snazit se, aby byl vrcholek vedle vrcholku (pocitam, ze jsi zastipaval). Skoda nevyuzityho mista. Kdyz budou mit kolem sebe trosku mista...jakoze se nebudou dotykat, tak uz se prepnout da..ono se to casem vyplni a kdyz uz nebude moct jit do sirky, tak se zacnou hnat do vysky, za svetlem.
FLVEK
Díky !! Jako, máme to na půl se švagrem, on něco ví, já něco vím, četl jsem tady :

http://www.gadys.net/indoor.htm

Přečetl jsem si spíš takové ty věci na začátek..Zrovinka jsem našel, na co jsem se Tě ptal :) Takže jsem Tě s tím vlastně ani nemusel otravovat, ale díky, že sis našel čas, myslím, že vše ostatní se už dozvím na té stránce a nebo tady na fóru. Jako, nějaké články jsem si četl, hlavně ty základní tipy pro začátečníky 0-10..:) To mi celkem pomohlo, ale vždycky se tam najde nějaká věc, u které nevím, nebo si nejsem jistý :-D ale snažím se co nejvíc sbírat informace, aby ta moje první sklizeň byla co nej ..:) a když nebude, tak vychytat mouchy, ať je ta další co nej :). Tak se měj a díky za pomoc !! :)
pankytka
Nemas zac chlape! Kdyz neco vim, tak rad poradim. Libi se mi komunity v zahranici, kde se nenapadaj tolik jako to delaji Cesi (a to neplati jen zde..ale i na jinych hobby forech). Obzvlaste "my" bychom si meli pomahat :) Tak at se dilo podari, cus!
FLVEK
Jo jo, tak Češi to je národ agresivních blbců :-D :-D měj se :)
pankytka
Narod agresivnich blbcu...to me nikdy nenapadlo covece, ale neco by na tom mohlo byt :D Jsou tady vyborny temata, opravdu jo...nekteri lidi si s tim dali tu praci a da se tady najit. Nebo roll it up, tam toho je mega a jsou tam tak 10 let popredu, hlavne co se tyce LED svetel. Tim nemyslim dostupnosti, ale pristupem, otevrenosti. Kdyby nahodou, tak klidne napis PM, kdyz budu vedet, tak poradim. Ja kdyz se tady vetsinou radil s nekym zkusenejsim...tak mi odepsali 2x,3x a pak se uz o me nezajimali :) A to jsem s nima vetsinou mel nakej kseft, ne ze bych jim napsal jen tak. No co uz, clovek si nakonec poradi nejak sam...trva to dyl, stoji to nervy,prachy, ale ve finale se muzes oprit o svoje zkusenosti a ne jen papouskovat to, co kdo kde napsal, nebo rekl ;) A jestli muzu poradit, zacni fakt v hline. Ja zacal v hydru...slo to jakz takz, pak jsem to prestavel, udusilo se mi to, pak jsem sel do NFT, to jsem 3x vyhazoval. Ted hlina a spoko nejvetsi :) Ze prej ti hydro usetri cas...to vis ze jo. Porad kalibrovat meraky, upravovat PH, menit vodu, hlidat teplotu, aby ti neuhnily koreny, prace s tim bylo neskutecne. Ted hlina a neresim nic, jenom to zalivam a zadny nedostatky na listech nejsou, nemusim furt po necem patrat a tipovat, jestli je to toto nebo tamto, dobry :) Navic by se to melo odrazit i na chuti, co vic si prat.
FLVEK
No já si myslím, že kdybys mi neodepsal ty, tak asi už od nikoho jiného nedostanu odpověď, takže jsem za to moc rád :-D Kouknu na ten roll it up ještě.. A s tou PM by to bylo fajn, přemýšlel jsem, že bych ti napsal normálně do zprávy..ale zatím to vypadá, že je vše cajk :) A určitě hlína, jak říkáš, na to hydro by nebyl čas, chodíme oba se švagrem do práce a prostě to by se neuhlídalo..Jsme rádi, že jsme rádi a zkoušet nějaké kokotiny s hydrem to vůbec radši :-D Pěkně pomaličku a opatrně do hlíny.. Sorry že píšu až teď, ale furt jsme něco pilovali, pak práce, nebyl čas :-D úplně jsem na tohle forum zapomněl jak jsem zahradničil :-D :-D :-D
pankytka
Ale jooo, je tady spousta ochotnejch typku, toho bych se nebal :) Jasne, klidne napis, neni problem. Ono, kdyz si nekdo vychyta hydro, tak to je taky pohodicka, ale taky k tomu musis mit spoustu ptakovin navic. Ptakovin, co hluci a zerou dalsi elektriku. Pekne zahradnici, to je dulezitejsi, nez se tady vypisovat, fpoho :)
FLVEK
jasné ! píšu PM !


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma