Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Rezy padaj jak mouchy - Klikni zde pro originální téma
Die Antwoord
Muze mi nekdo dat tip co udelat aby bylo vse ok? Koupil jsem rizky, ale do dvou tydnu bylo po nich. Byli v bubleru. Tak jsem poridil amazona. Box 120x120, lampa 250w, ph 5,8-6,2, ec 0,4-0,5, teplota 27-30°C-den, 20-24°C-noc. Hnojky JIDB. Ve stredu nove rezy a dneska uz jsou dva ko. Korinky bile cca 5-8cm. Pridany enzymy hned ze startu. Lampa snizena z max o 15cm po trech dnech. Ted je cca 65cm nad vrcholky.
kwb
jaká je vlhkost?
Die Antwoord
Nemam merak na vlhkost, ale vzhledem k teplu je co pul hodiny zaply odtah tak tipuju, ze vlhkost bude nizka. Snazim se to kompenzovat rosenim sten, stinitka a na nem povesene mokre hadry.
Fill1989
Podle mě málo hnojíš.. ec 0,4-0,5 je prakticky čistá voda, pokud hnojiva nemícháš pouze do osmózované vody..případně špatně kalibrované měřáky nebo ucpaná tryska..
kwb
na začátku je docela duležita vlhkost, aspon myslim, protože řízky bejvaj v pařníku při skoro 100% vlhkosti, a když pak přijdou do "sucha" je to asi docela šok. ec, si myslim že je ok, případně zvednout na 0,7
Die Antwoord
Byli necele tri dny pod sackem a pote sundan. Po dalsim dnu snizena lampa o 15 cm. Trysky funguji a meraky jsem pred pouzitim zkalibroval. Ec bylo na zacatku 0,4 dnes 0,5. Takze na prvni dny si myslim, ze ok. Rano jsem pridal trochu enzymu a vecer zvedl ec na 0,67. Zatim to vypada, ze dalsi dva se chcou odporoucet. Ja bych si tipl, ze na vine bude nizka vlhkost a vyssi teplota. Teplotu snizit dokazu na max 25°C Niz uz jit nemuzu to bych musel poridit klimu.
kwb
pořid zvlhčovačku, je to dobrá investice. taky jsem rosil stěny atd... ale zvlhčovačka je nej. mám snad nejlevnější model co se prodává a slouží výborně, až na častý doplnování vody (každej den) https://www.datart.cz/Zvlhcovac-SEN...CFWYq0wod6ucHLQ na tvůj box bych asi přidal nějaký penize a pořádil tu ponornou co se dá do kýble s vodou nebo tak něco. http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D...ovy%20zvlhcovac

vlhkost bych držel zezačátku někde kolem 70%
Die Antwoord
včera jsem ji byl koupit. tak jsem zvědavý jestli to k něčemu bude. pořídil jsem i vlhkoměr a před zapnutím 50% vlhkost a se zapnutou kolem 80%. dám jim tři dny na vzpamatování a chtěl bych přepnout. nějaký postřeh jestli čekat dýl nebo jiná rada?
Die Antwoord
myslíte, že to má cenu ještě zachraňovat?
Keen
Vlhkost neni uplně nutná, je určitě lepší když máš na růstu vlhkost 80% ale pojedou ti klidně i pod 40%
EC můžeš klidně do 1,0, já na řezy mícham klasicky JiDB 30:20:10 ml/10l A M B

řezy vypadaj jak kdyby ti vypadlo čerpadlo a byly na suchu, v čem je máš zakořeněný ? Nikde nevidim ty červený krytky nad trysky, používáš je ? Co teplota pod víkem a u nádrže? Jestli je pocitově teplá, respektive na tebe vydechne teplo je čas začít chladit, větší větrák nasměrovanej směrem na Amazon to vyřeší
kcb
kdyz uz jsou takhle zvadle tak jim dej treba den tmu, melo by je to spravit.
Zmer si dobre teplotu vody, to ze uz maji dle tebe korinky +-10cm znamena ,ze by uz mely byt jak ja rad rikam aklimatizovane, ale u tebe nevypadaji a minimalne se 4 vpravo se muzes rovnou rozloucit. Souhlasim s Keenem ze to vypada spise na problem s teplotou
Krytky jsou jenom u nekterych ( novejsich) Amazonu, mam celkem 3 kusy a krytky pouze na nejnovejsim a stejne jsou naprd, protoze prez ne prosvita svetlo.
Die Antwoord
Teplota vzduchu pres den 28-30 kdyz je venku teplo. Teplota vody 26°C. Vcera nebo predevcirem sem nameril 30°C v roztoku tak jsem tam jebl zmrzloz petku a zapl na chvili odtah. Jinak jsou ve vate a zasypane keramzitem. V noci bylo v mistnosti 17 a ve stanu 23°C. Pres noc jsem zvlhcovacku vypl a rano vyvetral a zapl znovu. Momentalne teplota 28°C, vlhkost 80%, teplota vody 25C ec 0,9. Tak zitra jim necham tmu. Nejake dalsi rady co udelat? (Co s zvhlcovackou? Nechat bezet vkuse nebo zapojit ofuky nebo odtah? Zacinam v tom mit gulas.)
MocnyOkurek
Kdyz svitis mel bys nechat odtah ject porad. Zvlcovacku tu nekdo uvadel dobrej tip to poustet 15-15. Tzn 15min ficis a 15 je off. Jinak ta teplota vody jeslti mas 26 a podobny teploty tomu asi taky nepomahaj.
kcb
Teplota nad +- 24 v roztoku je pro kytky vrazda ) nemaji tam volny kyslik, vymen kompletne vodu, ser na to ze nebude odstata, hlavne ze z kohoutku bude studena.
A doufej ze uz nejsou vsechny hodne chycene, zhnednou ti postupne koreny, ty uplne zvadle jsou stejne KO, tak je povyhazuj at se to od nich nerozleze, ale
Apropo mit v boxu 30 stupnu pri 250W ukazuje na hodne blbe vyresenou ventilaci, to vyres, nebo na aero zapomen )
Die Antwoord
Ta teplota me celkem sere. Uvazuju, ze to zabalim a pockam az se venku trochu ochladi. Protoze kdyz zapnu odtah tak teplota je mezi 27-29 a voda bude stejne kolem 25.Navic odtah mi vytahne vsechnu vlhkost. Leda to stridat. Ale nez stresovat tak to radsi zabalim a zkusim znovu. Minule jsem jel dva bublaky s ednikem pod sestikilem a nebyl vubec zadny problem. Ted se mi podarilo v tom samem setupu zlikvidovat jednu varku tak jsem poridil amazon a temer stejna situace. Asi bude nejlepsi pockat. Jinak ted jsem napustil uplne studenou vodu a ma 21°C takze vymena by byla tak dobra na jeden den coz je uplne na hovno. Apropo kolik je idealni rozmezi teploty roztoku v amazonu?
zmijak
teplota vody je sice vyssi ale neni to katastrofa nebot pri aeroponii ma rostlina dostatek vzduchu je pravda ze pri teplejsim roztoku je malo vzduchu ale zalezi na druhu systemu jinak nejdrive bych zacal ochlazovat vzduch nebot roztok se prizpusobuje teplote vzduchu taky se podivej jak vypadaji koreny zda li nejsou obaleny slizem a nehnednout nastav si ec na 0.8-1 ph dej na 5.5 a nech ho pomalu vystoupava na 6.2 a pak zase sniz rostlina tim pobere vsechny dulezite prvky co pri spravnem rustu potrebuje jinak drzim palce
Die Antwoord
Diky vsem za cenne rady. Jeste me napadlo vodu ze zasobniku vycerpavat externim filtrem ktery by byl mimo stan. A ten filtr mit treba v kyblu a s ledem kvuli ochlazeni roztoku a vracet zpet. Udelat takovy uzavreny okruh s chlazenim. Sice jebarna ale mohlo by to fungovat. Nebo bude lepsi pockat?
zmijak
uvazuj ze pestujes hydroponicky nebo aeroponicky a kazda zmena teploty hodne stresuje rostliny uz tak je mas dojebane dalsi stresy nedoporucuji to bych radsi je vyhodil a jestli opravdu chces ochlazovat roztok tak bych to volil postupne po 1stupni a ne ze mas roztok 26 a bac a mas najednou 22 to je totalni sok a otazka bude lepsi pockat kazdopadne bych pockal
Die Antwoord
Tak je to pohodlnejsi pockat. Kdo vi jak by to dopadlo. Hold jsem zase o neco chytrejsi. Skoda te snahy. Dam jim jeden den noc a vymenim vodu a uvidim. Pokud nebude znat sebemensi znamka zlepseni tak to odpiskam a pockam na vhodnejsi podminky.
zmijak
a za dalsi proc tmu ja bych to dal prave na opak 24hod svetlo pak nastavit periodu a jedeme dale jinak kytky pri spanku nic nedelaji to samy jako ty oni potrebujou rust ne spat
Die Antwoord
Kcb mi radil dat jim tmu a vymenit vodu. A jeho pesty jsou velmi inspirativni. I diky nemu jsem presel na amazon. Tak proto jsem uvazoval, ze to tak udelam. A ted mam zase dilema.
Keen
Pořiď si aspoň 30cm ventilátor, natoč ho na Amazon a ochladí se ti to (za předpokladu že budeš mít rozumě vyřešenou ventilaci).
Mít box někde v místnosti s tim, že vývod od boxu je do tý samý místnosti je celkem častá blbost co hodně lidí dělá a pak se diví, že maj teploty 28+ a to nejsou venku žádný extra vedra.

kcb: to sem ani nevěděl že starší verze neměli krytky, prošlo mi rukama desítky amazonů a všechny s červenejma krytkama :)
Die Antwoord
Flexa je vyvedena k oknu ale pokoj je na jihozapadni strane takze tam furt pece.ofuky mam dva 18cm. Ale kdyz je v mistnosti 26-28 tak mi odtah ani ofuky moc nepomahaji. Zapeklita situace.
kcb
Keene, kdyz rikam ze jsem stary pes, tak to neznamena ze se bavim o dobe rok, dva zpatky. Prvni mam od r.2006, menil jsem pouze rozvody a trysky a cerpadlo.

prvni fotka novy model, druha stary model,, lisi se jen vyrezy uprostred pro ty posrane krytky.

Sakrys, ted jsem ale proflaknul, ze i zatvrzely sodikovy oldskoolak zkousi LED )
kcb
stary model, ktery maji growshopy jeste vetsinou nafoceny )
viz treba
http://www.profizahradnictvi.cz/kat...116-16-rostlin/
Keen
hehe toho sem si nikdy nevšim že to maj na stránkách bez děr :)) jinak Vero 29 ? Doufam že nahodíš nějakej report :)
kcb
stejny model ala Frynk co ma i okurek, 4*75W Cree 3500k jsem zvedavy co to udela )
faux
Vyzera to na problem s teplotou, co takto skusit prehodit cyklus svietenia na noc ?
krobak
Ahoj, tiež mi teplota roztoku robí naschvály (29 - 30C). Zoznamujem sa po novom s amazonom, nieje to až taký hukot na aký som bol zvyknutý z kcb-ho vlákien :). Ono sa to podarí zdolať... . Na foto týždeň po zasadení, 250W hps. Hádžem PET do roztoku, efekt ničmoc. Aj ja bývam v paneláku, tak čakám až sa ochladí vonku.

kcb: Hmmm LEd ala Frynk, som zvedavý. JH pod pojazdom ako dopadol? Na vlákno si sa vysr... s prepáčením :).
krobak
č. 2
Keen
:)) tady je to fakt banda ignorantů, dvakrát tu napíšu, že stačí nasměrovat větší větrák na Amazon a je po problému a stejně tu pak někdo napíše, že tam hází zmražený petky a diví se, že to nepomáhá :))) Tady nemá smysl cokoliv psát

samozřejmě ve chvíli, kdy prostor, z kterýho taháš vzduch do boxu, má 28-30 stupňů to nemá moc smysl žejo ....
krobak
:) nie niekto, ja tam hádžem petky, tiež čítam čo si napísal a vyskúšam to. Môj príspevok mal byť skôr o tom, že problém s teplotou roztoku má viacero ľudí. V paneláku duplom. Toť sio.
MocnyOkurek
Ja mam tez tedka ve wilme 24 stupnu. HOlt pres ty horka to lepsi byt ani nemuze kdyz v misntosti je 24 :).
Die Antwoord
Rezy co sly zachranit jsem hodil do kokosu ale jsou zatim mimo stan u okna. Dovnitr jsem dal dve velke kytky z venku. Ty jsou v hline a tem vyssi teploty neublizi. Po vyndani rezu z boxu jsem zjistil, ze se mi do nich pustily svilusky. Takze jakmile se jich zbavim tak poputuji k tem dvoum velkym kterym uz svitim na kvet.
Die Antwoord
A s tim vetrakem mi to vybec nepomohlo. Mam zaple dva 18cm plus odtah a teplota s sesti kouli je skoro furt tricet. Dokonce jsem otevrel balkonove dvere aby se mistnost ochlazovala a dole otevrel box aby se rychleji a snadneji obmenoval chladnejsi vzduch za ohraty ale je to k hovnu. A to je box vedle tech balkonovych dveri. Takze zatim na aero seru a pockam az bude venku tak minus dvacet protoze ten zkurveny panelak se ne a ne ochladit i kdyz mam pootevrene dvere a snazim se mit pruvan v byte.
Keen
citace:
Původní příspěvek od Die Antwoord
A s tim vetrakem mi to vybec nepomohlo. Mam zaple dva 18cm plus odtah a teplota s sesti kouli je skoro furt tricet. Dokonce jsem otevrel balkonove dvere aby se mistnost ochlazovala a dole otevrel box aby se rychleji a snadneji obmenoval chladnejsi vzduch za ohraty ale je to k hovnu. A to je box vedle tech balkonovych dveri. Takze zatim na aero seru a pockam az bude venku tak minus dvacet protoze ten zkurveny panelak se ne a ne ochladit i kdyz mam pootevrene dvere a snazim se mit pruvan v byte.


18 cm ? takže jako nějakej klipsňák ? Ještě že sem psal VELKEJ VENTILÁTOR ne klipsňák s výkonem 5W proboha, fakt divný že ti to nepomohlo.....

Všeobecně máš průser se vzduchotechnikou, taháš si do boxu teplej vzduch, kterej tam nijak neochladíš. Nějakej pádnej důvod proč nesvítíš přes noc, aby si tyhle věci nemusel řešit?

Die Antwoord
Velky vetrak nechci. Honit vzduch zvladnou i dva mensi 10W :-) Proste mame vyhraty panely a pokud je venku 25°C tak mi nepomuze ani vrtule z helykoptery. A s vetou: "tahas si do boxu teply vzduch, kterej tam nijak neochladis" si me dostal :-) klimu kvuli kytkam kupovat nebudu.S tou noci jsem uvazoval ze bych to prohodil, ale ted uz tam mam jiny kviti a az to dojede tak uz bude venku dost chlad abych zkusil znovu amazona.
dmtart
keen má pravdu..měl sem stejnej problém..pochop že jeden velikej větrak namířenej na smazon ti Nikdy dva maly klipsniky nenahraděj...tak to prostě je..nepochopíš pokud to nezkusíš...
...apokud přemýšlíš takhle...a s větou "klimu kvůli kytkám kupovat nebudu" tak to s pěstováním moc vážný asi nebude...protože názory typu "..to jim stačí" jsou na h.... úspěch je bohužel i investice...
MocnyOkurek
Sak jim neni treba kupovat klimatizaci jen upravit pomidnky. Svitit v noci atd.. Ale kdyz neni vule...
dmtart
...jojo o tom mluvím..když se nechce..tak to lepčí asi nebude....zdar
Die Antwoord
Ja uz nevim jak vam vysvetlit, ze kdyz mam v byte s otevrenym oknem v noci 23-24 stupnu tak mi zadny vetrak nepomuze. A klimu urcite nechci. A nazory typu kdyz se nechce a podobne si nechte od cesty. Dokud nam nezateplili barak bylo vse v pohode.
dmtart
..tak to seš teda na velikym omylu(ze skušenosti) o bublu něco už vím a znovu ti a naposledy povídám že to neni z ytečná investice..hele víš co? Hádat se nebudu..já osobně pro svoje kytí udělal maximum..a stálo mě to...haha ani nemluvim..(přítahy odtahy vichry.. šecko mi to přišlo příliš nákladný a zbytečný..pak najednou vau..a dokoupil se plazmu ledky+600soda a petelice..)..nic nezatracuj prosím..dokud nezkusíš..tot vše
dmtart
..ještě dodám že celkovej výkon se všim všudy je cca 1300w...tak si to přeber..skoro vždy g/w
dmtart
..když ude foták..kterej chci koupit..vyfotim..pochop..chci ti jn poradit..nic víc
Die Antwoord
Chapu ze se snazite pomoc. Ale pokud mam v noci kdy je vsechno co vydava teplo vyple a je nonstop otevrene okno i balkon mam v pokoji 23-24°C coz je pro aero si myslim maximum. Pres den kdy je tepleji a jeste to ohriva sodik nemam sanci se dostat s teplotou niz nez na 26°C coz uz je moc. A teplotu mi zaden vetrak at jich je kolik chce nesnizi. To uz bych musel koupit klimu. A na to za prve nemam prachy a za druhe bych se nedoplatil za elektrinu. Jak uz jsem psal. Loni v bublaku pod sestikouli bylo 635g a bez problemu. Pak nam zateplili barak a ja jsem od te doby nezapl topeni a to mame porad okna otevrene a v byte je furt teplo. Cekam az se konecne ochladi abych mohl rozjet amazona. Ten vetrak uz mam vyhlidnuty. Chci jeste dokoupit sonoflex a tahat studeny vzduch z venku jinak to nejspis nepujde. Byt na jizni strane je fakt na hovno.
spachal
Vydrz a nezoufej, vzdyt ted uz je venku teplota jednociferna, na horach uz bude behem par dnu snezit, nebude mozne mit s otevrenym oknem prilis vysokou teplotu. A osobne mam vyzkousene, ze do cca 30'C je to stale v pohode. Ne optimalni, ale v pohode :]
Die Antwoord
Do 30°C v aeru v pohode? To pochybuju. Max 25°C a uz i to je na hrane. Jak uz jsem psal xkrat vyse ze hold pockam az teploty trvale klesnou a neni mozne ze by se to nepovedlo.
dmtart
...co si tak vzpomínám..míval jsem taky podobný teploty..ale holky to dali..vydrž,jak už bylo výše doporučeno..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma