Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Zelené moře - Klikni zde pro originální téma
plexis
Zelené moře je zvláštní způsob pěstování mnoha malých, upravených rostlinek, které dozrávají a raší tak rychle, jak je to jen možné.


Poznámka: v tomto díle nečekejte žádné obrázky - prostě žádné hezké nemám :-D
Namísto pěstování několika rostlin v delším čase vypěstujete na stejné ploše více menších rostlin, které začnou kvést dříve a dozrají rychleji. Znamená to tedy kratší dobu mezi úrodami, což vás potěší především při pohledu na účet od elektráren. Už během dozrávání jedné úrody můžete zasít novou a tak dosáhnout téměř nepřetržité celoroční sklizně :-) Prostor 30x30 cm postačí každé rostlince k vytvoření velké horní části, zatímco dole žádné velké rašení nenastane. Takovýto efekt je u indoor pěstování žádaný, protože spodní větvičky jsou bez zvláštního prostoru a světla stejně vždy zastíněné a příliš dobře nerostou. Každý indoor pěstitel brzy přijde na to, že příliš vysoká kytka nevyprodukuje ve své spodní části ani tolik, aby se tak dlouhý růst vyplatil. Výjimku samozřejmě tvoří kytky, které jsou určené pro přesazení ven, kde se nepotýkáme s výrazním zastíněním spodní části rostliny.

Rostliny (v případě, že začnou růst společně) by měly vytvořit zelený koberec, který zachytí téměř všechno světlo hned v horní části. Jen velmi málo světla se dostane do nižších úrovní, protože rostliny jsou velmi blízko jedna druhé. Pěstitel by se měl zaměřit na vrcholky kytek a využít světlo i prostor co nejlépe a v co nejkratším čase. Použijte řídké pletivo nebo podobný materiál - napněte ho přes ještě nevyvinuté rostliny. Později, až se rostliny začnou ohýbat, poskytne jim pletivo potřebnou oporu.

Většina začínajících pěstitelů chce samozřejmě velké rostliny, protože získáte větší výnos na jednu rostlinu, většinou je však (především v omezeném prostoru) lepší pěstovat menší rostliny které dospívají dříve a rozdělit plochu na menší prostory. Zelené moře bylo vymyšlené, jak byste asi čekali, v Holandsku. Namísto toho, abyste do malé místnosti dávali čtyři velké rostliny, rozdělte prostor na dvě patra a v každé zasaďte 12 malých rostlin. Takovýmto rostlinkám zabere období od klíčení po sklizeň 3-4 měsíce a díky dvěma pěstebním prostorům (jeden pro růst, jeden pro květ) máte jistou sklizeň každých 45-60 dnů.
Ne velikost rostliny, ale zralost a kvalita výsledného produktu je to, co se počítá. Dvojnásobné množství polovičních rostlin vyroste za poloviční dobu, takže se dočkáte sklizně dvakrát tak často. Zaměřte se na rychlerostoucí a brzodozrávající odrůdy a klonujte jenom to nejlepší, co vám projde pod rukama.

Pro vykvetení rostlin způsobem Zelené moře je pravidlem vyhradit pro jednu rostlinu prostor 30x30 cm. Jestliže je v tomto prostoru méně rostlin, zabere jim více času, než tento prostor vyplní, takže také spotřebují více času potažmo elektřiny pro vytvoření stejného množství výsledného produktu. Jestliže naopak rostliny "zahustíte" příliš, nejspíše sklidíte příliš stonků, takže pozor.
Vyhýbejte se zastříhávání vrcholků kytek - chcete-li, aby rostly co rychleji, použijte radši víc kytek. Naopak dobrá technika je roztahování rostlin do šířky během růstu. Použijte k tomu malý kousek igelitu nebo papíru a provázek. Obalte vrcholek kytky tak, aby se jí při následné manipulaci neublížili, ohněte vrcholek v úhlu 90-180 stupňů a přivažte ho k nižší větvičce. Po týdnu kytku zase uvolněte. Takovýto "tréning" pomůže kytce k větší "keřovitosti" - prostě začne více rašet do šířky méně do výšky. Tato technika využívá toho, že při ohnutém vrcholku rostlina získá hormonální dispozici pro rašení i v nižších patrech.
kozzy
Je to normálně okopírovaný z Greenhome.cz
PiosOne
V tom případě nás Plexis pěkně vypekl a bude potřeba si na něj dát pozor :).
Plexisi příště alespoň uveď zdroj odkud jsi to okopíroval.
plexis
Sorry ,že jsem neuvedl zdroj. Příště se polepším, aby můj další tread neupadl v zapomění jako tento.:smoker:
PiosOne
chcita: podle mě je nejdůležitější mít pořádnou skříň, od toho se odvíjí budoucí upgrady. já sám jsem kvůli tomu investoval do pořádně skříně a doufám, že v budoucnu budu měnit jenom její obsah (výbojka->LED apd.).
lSlUlPl
ne ze bych byl nejakej prachac ale 10 000 kc me prijde ze je pryc natotata.A prosimte bohoure s ceho je to tvoje radoby cooltube stinidlo??
lSlUlPl
Jo a nektery rady na Greenhome me neprijdou tak spatny,podle me to chce cerpad odevsud a pak si to nejak utridit
PiosOne
to máš pravdu, nejlepší je vybrat jenom ty třešinky na dortu a z toho potom ukuchtit něco vlastního
PiosOne
mrvoslik: přesně jak říka realist, na počet vyket se vykašli. pokud by tě chytli, tak je jim jedno kolik máš kytek, ale jaký mají obsah THC a kolik G z toho asi tak bude. ptoto pokud máš prostor, tak si dej kytek třeba 20.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma