Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
auto. závlaha - Klikni zde pro originální téma
kwb
čau, potřebuju poradit. finance jsou omezený.

mám ponorný čerpadlo 6500l/h, výtlak 6m.
myslíte že by se dala udělat závlaha tak, že dám plastovej sud (nějakých 200-400l), do sudu vodu + hnojiva na hydroponii či aquaponii, do toho to čerpadlo, od čerpadla hadici k pěstebnímu prostoru a natahnout ji doprostřed prostoru a udělat rozvod k jednotlivým květináčům (něco jako drip, ale při tomhle výkonu čerpadla se bojim že to nebude kapat ale přímo chcá*), přes časový spínač, třeba jako když zalévám ručně tj. jednou za 2-3 dny to pustit zhruba na minutu(nebo i jen na pár vteřin, protože 6500:60= cca 108 litrů za minutu) před rozsvícením. Medium by byla hlína,ale kvuli kazivosti hnojiv bych používal hnojiva na hydro/aqua. Samotřejmě v sudu by bylo ph srovnaný,ec srovnaný ale to je snad jasný, spíš mi jde o to jesti se do toho mam vubec pouštět. Jde o to že nebudu mít k roomu přístup denně, spíše jednou za 14 dní i déle.

květiníků by bylo 16. 600w hps, hlína.

pokud tohle někdo realizoval s podobným čerpadlem určitě sem napiště poznatky. díky
Efendy
Půjde, je třeba se podívat jakej jde z vývodu čerpadla tlak a případně ještě zredukovat než to pošleš do kapkovačů ktré zvládají kolem 4barů. Osobně bych redukoval tak na 2bary aby ti to neruplo (nepovolil spoj) někde v rozbočovači nebo za ním. Mrkni kolik dává čerpadlo barů a uvidíš.
bcbud23
Spíš bych viděl problém v hlíně když rozdělíš do 16 květníků 108 litrů vody tak to je masakr . brutálně přelito než to vyschne ty těch 108 litrů nasolíš znovu takže potopa tě podle mě nemine kytky přelitý a růst ti to určo moc nebude . V hlíně jsem zažil zalívání po dvou dnech ale když nechtěli tak třeba až po 5 vždy jsem těžkal květináč je důležitý suchý mokrý cyklus . A když to budeš mít nastavený třeba po 3 dnech a kytky budou stále mokrý . To jak si to popsal nemůže fungovat takhle rozhodně ne já to studuju už 3 týdny a projel jsem spousty kol místních členů taky chci rozjet hydro drip . Určitě si o tom něco přečti než se do toho pustíš a čerpadlo 6500l/h je podle mě zbytečně moc když budeš mít keramzit a častější zálivku určo to půjde ale na hlínu zapomen není vhodná na větší dávku vody . Kokos je lepší já osobně mám čerpadlo 2000l/h a bohatě stačí navíc ten tlak třeba se ti to tam někde rozpojí kámo a jestli bys to měl v bytě tak by ses akorád zajebal . Ale neříkám že by to nefungovalo ale musel bys určitě korigovat tlak vody když by ti vyletěla hadička z jehly a třeba ti začala cákat na lampu předřadník. Navíc není nad to když máš kytky pod kontrolou a odjet třeba jak píšeš na 14 dní i déle není moc cool . Ale nechci ti to rozmlouvat ale takhle bych se do toho nepouštěl já osobně co člověk to názor .
Efendy
Jasný čerpadlo je silné jak prase, tu zálivku (množství vody) usměrní přeci kapačema ne? Dělaj se 2-8 l/hod. Mrkni třeba sem, dá se tu koupit uplně vše a řekl bych za hubičku. http://www.zavlahy-jerabek.cz/2361-...kovac-azud-pcr/
Takže pohoda. Jinak pravda, na hlínu tak, 1x za 5dní a v pozdějším květu třeba 3x to si snadno vychytá. Osobně bych použil slabší čerpadlo, ale pokud ho máš a trváš na něm, tak já bych šel čerpadlo, regulace na max.2bar a pak rozvody a kapače. pokud ti do rozvodu půjdou 2 bary a uděláš ho pořádně tak ti garanuti že nebude problém.
Efendy
Pokud se s tím nechceš jebat, tak kup tohle a máš klid (lze použít na 1-25 květináčů.
http://gola-sada-tona.cz/micro-drip...8500140706.html
bcbud23
Já to tak něak skládal podle tohoto vzal jsem si z toho pár rad jestli chceš zavlažovat tímto stylem tak si pročti toto . http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=74568
Moltres
Vykašli se na tu kalovku, co máš, a udělej to podle Jaguara v receptáři, návod je v odkazu o příspěvek výše, člena bcbud23. Funguje to parádně. Bude Ti stačit to čerpadlo Comet Geo plus a udělej pak kapilárový rozvod stejně, jak to má Jaguar. Určitě kup ty tlakové ventily. Pořádně to nastuduj, a pak se do toho pust. Bude Tě to stát do 2k.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma