Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
600w stínidlo/odtah - Klikni zde pro originální téma
Pitrsuck
Cau borci,

Snazil jsem se tady poslednich par dni najit radu na moji otázku. Momentálně svítim 600w sodikem a plánuju koupit vetsi stinidlo. Mam dva favority, waveflector a stinidlo s vlastnim odtahem ( taková ta krabice s dírou pro odtah). Jde mi hlavne o to, abych to zchladil lip nez ted. Drzim teplotu do 27C max ale za cenu toho, ze mam výbojku 90 cm od vrcholku a foukam na výbojku smerem k odtahu. Přívod vzduchu mam pasivní dole naproti odtahu ( odtah mam 400-800m3/H. Jde hlavne o vlhko, který dlouho nevydrží kvuli vetraku, kterej jede na 70%. Vim, ze vzdálenost do metru je jeste efektivní, ale je to na hranici (nasel jsem grafy a stupnice tady na fórech). Takze chci, nebo rad bych zkrátil vzdálenost kytek od lampy.

jestli použiju stínítko s odtahem, musi k nemu byt i pachovy filtr? Pocitam s tim, ze bude mit svůj samostatný odtah a odtah s pachovým filtrem ponechám dal na svém místě, nebo jestli se to obejde bez filtru. Box je 120*120*200.
crazyben
No muzes to udelat tak i tak... v obou pripadech zaroven muzes i nemusis pouzit pachac. Takze je to vlastne na tobe.

Jestli de v prvni rade o teplotu tak vaveflector moc nepomuze, takze tubu nebo spudnik. Ja bych sel do nejakyho sunsystemu ale to uz je palka.

http://www.zbozi.cz/hledani/?q=SunG...medium=referral
Pitrsuck
Řešim jen kvuli teplotě a možnosti přiblížit světlo blíž ke kytkam. Tubu mam, ale to nechci.
crazyben
tak ten spudnik nebo sunsystem... s vlastnim okruhem to bude jeste o fous lepsi, ale zase potrebujes dalsi ventilator.
Pitrsuck
heled, tam bych dal ten trubkovej za pár stováků, neni potřeba to tahat extrémě, jen aby šlo teplo pryč. uvidim jak se jim bude dařit při týhle vzdálenosti. Pokud ne, vyměním velkej odtah za menší a menší přikoupim ke stínítku.

Ještě mě napadla jedna věc.. co sehnat krycí sklo na stínítko pod lampu? Dá se to takhle vyřešit taky? Já sem prostě nespokojenej s vzdáleností 90 cm od zdroje tepla. Sice je to 600w, ale přece jen bych to chtěl aspon na tech 50-60cm.
Kvakos
zkus si precist muj navod jak na indoor , svetla/osvetleni,ventilace atd...50cm ideal
Pitrsuck
Tebe sem cetl dneska v noci. A tim stinitkem naprosto souhlasim, mam mrsk a musim to sním jeste vydrzet. Plánuju koupit to co doporučujes.

To vetrani mam vicemene tak jak popisuješ. Odtah kvalitni 150mm 400-800m3/H s tim ze ma dve polohy. Jedu na tu 1. A v pohode, akorat trochu ramus, takze dam jeste sonoflex mezi filtr a odtah. Jak jsem psal, pritah mam pasivní, foukam na výbojku 40cm vetrakem. Ale jak rikam, mam to v 90cm, což je skoro dvojnásobek. Neumim si představit ze jen výměnou stínítka udelam rozdíl 40 cm
crazyben
citace:
Původní příspěvek od Pitrsuck
Ještě mě napadla jedna věc.. co sehnat krycí sklo na stínítko pod lampu? Dá se to takhle vyřešit taky?


ten spudnik i ty co sem odkazoval uz to sklo maji, sou to uzavreny stinitka tzn. tahas vsechen vzduch okolo vybojky ven, funguje to jako cooltuba ale porad je to plnohodnotny stinitko. Kdyz das sklo jen pod obyc stinitko tak nevyresis nic, to mam vyzkouseny.
Pitrsuck
Zkusil jsem to dat na 65 cm, poladil sem vzduch, tak ted měřim.
Pitrsuck
Takze teplota se zastavila na krásných 26,3C. To znamena ze muzu eventuelne o par cm jeste niž, ale jednak ofuk snížit nejde a za druhy mam v pokoji 23C, to je cca o 3-5 stupňů min nez normálne. Takze to budu drzet na tyhle vzdálenosti ( at mam rezervu ) dokud neprepnu a pak upravim dle potřeby. A taky nevim jak to bude s vlhkosti, aby mi to vetrak vaechno nevytáhl.
Pitrsuck
Prosim o smazání threadu, diky.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma