Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
absence v praci - Klikni zde pro originální téma
tyn1kdy
Zdravím, sice to s growerem vůbec nesouvisí, ale už nevím kde jinde se ptát. Nevíte za kolik absencí v práci (A) vám hrozí ukončení prac. poměru? Popřípadě, nevíte ještě jestli zaměstnanec musí být informován, pokud nějakou absenci dostane? A nemyslím na výplatní pásce. Omluvil jsem se přes kamaráda a dostal jsem 2x A a vidím to až na výplatnici, tak jsem docela nasranej. díky ;)
Anuvin
citace:
Neomluvené zameškání práce v trvání 5 dnů zpravidla představuje podle rozsudku Nejvyššího soudu ČR ze dne 21. 5. 2008, spis. zn. 21 Cdo 2542/2007, samo o sobě porušení pracovní kázně zvlášť hrubým způsobem a odůvodňuje rozvázání pracovního poměru okamžitým zrušením.

+
musí být také přihlédnuto k důsledkům jeho nepřítomnosti v práci pro zaměstnavatele, k jeho dosavadnímu postoji k plnění pracovních úkolů atd....

http://www.mesec.cz/clanky/kdy-jde-...azov-na-hodinu/

Moje rada di se někam omluvit, řekni jak to bylo a že už se to nebude opakovat.. a už to nedělej :D
MocnyOkurek
Jak pise anuvin toto jiz nikdy nedelej. POkud nemuzes do prace dorazit, sam zavolej sefovi a vec mu rekni. Nebo aspon posli SMS. Takhle si koledujes o zbytecny pruser a nebudes mit nikde zastani + budes mit v papirech ten paragraf a pristi zamestnavatel uz te kvuli toho nemusi prijmout. Na pracaku dostanes fakace a socka te posle pod most...
Hefaistos
Zdar, je to asi v každé fabrice jinak, já jsem byl při nástupu upozorněn že díky nějaké vnitřní směrnici mě mají právo vyhodit už za jedno A. Jak píšou kluci, vždy volej nadřízenému a za tuhle chybu se jdi omluvit na příslušná místa.
S tou sockou to není pravda, každý občan ČR má nárok dostávat dávky, i ti největší humusáci houmlesáci s hovnem na prdeli. Ovšem musí být schopni vypsat pár papírů a v případě žádosti o přispěvek na bydlení i náklady s ním spojené. Když tě vyhodí z práce a pracák tě vyfakuje máš nárok na přispěvek na živobytí , přispěvek na bydlení a doplatek na bydlení. + něco na ďeti když máš .
High
Nechci bejt žádnej fašista ale lidi kteří v době Telefonů,Facebooků,Massangerů nedokážou včas informovat pověřenou osobu(šéf,zaměstnavatel,nadřízený) o své nepřítomnosti,by zasloužily okamžitej vyhazov.Jsme jenom lidi a stát se může cokoliv ale zvednout telefon a dát vědět že dnes nepřídu-protože a proto je snad naprostý základ slušného vychování.A nějaký ...hele Šéfe von Pavlík dnes nepřijde protože ho hrozně bolí za krkem.....no wtf.to snad nikdo nemůže myslet ani vážně:-)

Důvod proč mě to tak vytočilo je ten že když jsem organizoval bourácí práce na baráku tak mi brigádnici chodily jak se jim hodilo.Amen Čau
Mard
Taky je rozdíl když jde o firmu s 5-ti zaměstnanci, kde každá nepřítomnost znamená problém a firmu s 1500 zaměstnanci, kde jde jednotlivce snadno nahradit. Každopádně několik A znamená možnost zaměstnance vyhodit, pokud při nástupu byl proškolen (a podepsal) že za neomluvenou absenci může být výpověď. Pokud takto proškolen nebyl, tak by měl dostat vytýkací dopis a za další A by pak mohl následovat vyhazov. U nás v dělnických profesích je za to obvykle vyhazov, v THP kategorii jednou ústní TYTYTY, pak písemná výtka a pak vyhazov.
tyn1kdy
Děkuju za odpovědi :). Jasný chápu to, moje chyba....jde mi jenom o tom jestli by mě měli informovat sami od sebe za to že jsem dostal absenci, popřípadě něco podepsat....a néé že to uvidím až na vyplatnici ;)
Martin666
Koukej makat, bez práce nejsou koláče


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma