Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Spekulace ohledně 10x600W - Klikni zde pro originální téma
turolop
Ahoj,

tak si tak dneska sedím na balkóně, pálim si krásnej gram a dostávám se do myšlenkové situace jak by se dalo udělat třeba 10x600W + odtahy apod. Aniž by to nebylo nápadné.

Neni to čistě věc aktuální situace ale pouze průchod myšlenky ve které bych chtěl mít jasno :)

Když jsem se tak zamýšlel, tak nějaký barák v dezolátním stavu, který by byl nahlášený jako k rekonstrukci, tudiž "stavba povolena" a v ČEZ, či tomu podobných poskytovatelů nahlášený zvýšený odběr k .... ? To si nedokáži představit... Přeci jen spotřeba čistě lamp - sodík žere víc jak realných 600W, které udává - 600W x 10 = 6000W / 1000 = 6kW ( http://www.energie123.cz/elektrina/...gie/cena-1-kwh/ ) x 3,71 = 22,26kč x 12 = 267,12 x 30 = 8 013,6 x 2 = 16 027,2 -- tudiž cena květu (60dní) čistě lampy cca 16 000 (zaokrouhleno 20 000) . Růst 400W 21-28 dní - počítejme měsíc - 4000W = 4kW x 3,71 = 14,84 x 18 = 267,12 x 30 = 8 013,6 kč.

Růst - 8 013,- = 10 000,-
Květ - 16 027,- = 20 000,-

Odtahy, ventilace, čerpadla apod na měsíc + 3000,-

Jsou to celkem vysoké ceny ale nic co by v týhle moderní době, kde se na každou blbost používá elektrický proud nedalo skrýt a v tom tkví moje myšlenka, jak to takovej pirát může dokázat aby se nemusel bát nečekané návštěvy. Někde sem i četl, že v této době čez apod. sledují u odběratelů hodiny a automaticky jim alarmuje systém v případě stálého odběru ve stejný čas a následně mohou poskytnout podmět policii čr.

Jak jsem psal na začátku, jedná se jen o zhuleneckou představu ve které bych chtěl mít jasno.

Děkuji a zákonu a právu zdar! Ještě jednou zdar.
crazyben
No je to odvážný, to jo...


Ale k tomu monitorování čezem a automatickyma alarmama, ja ti nevim, mozny to je, ale vzdycky kdyz nekoho capli skrz el. tak protoze ji kradl... jeste sem neslysel ze by dali podnet z jinyho duvodu. Ale chce to i koukat trochu na velikost staveni a lokalitu... v nejaky chaloupce, kde bys mel odber jako cela vesnice by to asi nebylo ok.

Lampy nakonec muzes rozsvecet na protismeny at mas spotrebu kontinualni a zadny velky skoky.

A kdyz budes vcas platit tak myslim ze na CEZu budou radi ze jim chodi chcetaky... no ne? Ja bych byl :D Kdyz nahlasis stavbu tak si nech zvysit zalohy prave z toho duvodu, to jim bude stacit... ale chce to pak sem tam neco i udelat na tom baraku :D
melir
6Kw už jentak neskreješ.To by se tam od rána do večera musela točit kubiková míchačka a bourací kladivo na plnej kotel.Dnes funguje dálkové sledování odběru.Když dispečer uvidí takovej pravidelnej nárůst spotřeby,mohl by se o to zajímat,ale ne každej je takovej aktivista.Doporučuju nahlásit zvýšený odběr z důvodu vytápění akumulačkama a nikdo se po tom odběru pídit nebude.Další věc je kvalita domovního rozvodu,kterej bude většinu času dost zatíženej.Pokud je hlavní jistič 25A,tak na to zapomeň,i těch 32A bude na hraně.Protože příslušenství k 10kw světlometům bude potřebovat taky nějakou Ampéru.Dráty jsou moje obživa :-) Čus
crazyben
No je to dost, ale když se projdeš kolem nějaký stavby a koukneš co tam všechno běží tak to neni nereálný. Míchačka, cirkula, kladivo + pořádná vrtačka a si klidně na těch šesti kw jak prd... A jestli to běží nebo neněží celej den ti nikdo jezdit kontrolovat nebude.

Jinak má někdo víc infa o tom monitorování spotřeby? Jak to probihá popřipadě jak velký nárůsty a skoky už můžou hlásit? Docela by mě to zajímalo. A taky by mě zajímalo jak na mejch starejch analogovejch hodinách zjistí ty velký skoky... to by někdo musel hlídat fyzicky ty hodiny, ne? U digitálních chápu.
crazyben
edit/ sorry double
Whiskey_777
Pro osobní spotřebu :D
turolop
Tak jsem si ubalil dalšího spratka abych se dostal opět do přemýšlecího stavu :)

crazyben: Abych ti řekl pravdu, tak jsem snad neslyšel aby čez někoho prásknul. Většinou si za to lidi mohli sami - na černo odběr, vedení na firmu a odpočty dph, machrování v černých německých autech apod. Je hezký jak to píšeš “můžeš rozsvicet” to se nikdy nestane :) ale dost mě baví hrát si s touhle myšlenkou. Kontinualní, myslíš, že by to bylo lepší, než všechny naráz? přecijen v květu by elektrika jela 12hod (+ větráky atd… nonstop ale to je kapka v moři v tomhle odběru) a když by kontinuálně, tak 24hod non-stop vše, což je podle mě horší…

melir: To je právě to co mě baví na tý myšlence. Neskreješ… Myslíš, že takovej dispečer to může čekovat i když si nahlásíš třeba zvýšený odběr - větší zálohy na 20litrů měsíčně? Jak se v tomhle případě můžou tvářit na pobočce :D
“ dobrý den, nastěhoval jsem se s rodinou do nového baráku, který je celý k rekonstrukci a jelikož mám 2 malé děti, musím neustále topit akumulačkama + stavět na baráku. Jelikož je barák v tuto chvíli naprosto neúsporný, tak počítám s velikou spotřebou, kde se můžeme dostat až na 15 000kč měsíčně. Můžete mi prosím poradit a nabídnout i výhodnější cenu za kWh? “ Nedokážu si představit třeba tohle řešit na pobočce ČEZu, či u jiných spostředkovatelů.

To monitorování by mě taky dost zajímalo na jaké úrovni to je aktuálně. Je to cca 2 roky co jsem si o tom četl. Pracuje tu někdo o ČEZu? :D

Whiskey_777: Samozřejmě extrémista, který by chtěl jet 10x600W to v žádném případě nebude mít pro vlastní spotřebu. Tady chci rozvádět pouhou debatu o tom, jak by se to dalo uhrát aby to bylo co nejméně nápadné. Just for fun :)
Keen
Co se týče kontroly elektroměrů, tak je to podlě mě uplná blbost. Mam na chodbě digitální elektroměr a stejně sem ty šupáci choděj každej rok (a když nepřijde, tak prostě ČEZ vypočte odhadovaný odběr - ne nedělam si prdel tohle fakt existuje) takže timhle bych se fakt nestresoval. Určitě ne ve chvíli kdy platíš jak máš - přišel mi nedoplatek 26k a nikdo nic neřešil - protože sem to prostě zaplatil ve splatnosti a tak neni důvod. Neumim si představit kolik by ČEZ musel mít jenom techniků který budou obcházet odběrný místa a kontrolovat spotřebu.

6kW ještě neni žádná velká rána, když to bude nějakej objekt (nemyslim byt) tak to schováš v pohodě třeba do elektrickejch přímotopú / v létě klimatizace. A to se tu bavíme o jednom spotřebiči s příkonem klidně i 2kW (osobně mam v bytě přímotopy s příkonem 1,5kW x 3 místnosti a hned jsme na 4,5kW a to sem ještě nezapnul pc (0,6kW), sklokeramickou desku na vaření (2kW), pračku apod.

Problém bych hledal spíš ve vzduchotechnice a hluku z ní + elektroinstalace.
Musel by sis fakt vymazlit odvod a přívod vzduchu, aby to nebylo divný a hlavně smradovzdorný a modlit se za pořádnou elektrickou síť která ti utáhne tu zátěž.
Whiskey_777
Zvýšit zálohy v bytě na 20 000 měsíčně, odběr 6kW dávám ti tak 2 měsíce...
crazyben
Tak v byte to je mazec no, ale dovedu si predstavit objekty kde by se 6kw ztratilo. S dobrym tarifem a velkyma zalohama by to asi i slo v nejakym baraku.
Anuvin
Prijde mi ze nejrealnejsi nazor nato ma Keen..
Souhlasim ze primotopy/akumulačky, odvlhcovacka/klima, vaření, praní atd maji uz jen v byte tolik ze nezatelplenej baracek jeste s rekonstrukci by 6kw zvládnul. + v rámci mezí, když platíš, čez je rád, tak to prostě je !

Myslim že mnohem větší šance než že se nato přijde skrz spotřebu jsou moc všímaví sousedé, hluk z ventilace, rizika při špatné elektroinstalaci, špatné maskování vůči nečekaným návštěvám...

Kdo by na to měl koule tak nejlip vtom baráku opravdu chtit bydlet a delat opravdu tu rekonstrukci. Např. domeček s pěknym sklípkem rovnou s dírou ven na ventilaci.. nahoře se bydlí..
ad Taky by bylo fajn kdyby si tam hrály děti, nebo tam bydlet aspoň s babou. Ne že tam bude banda čtyř pochybnejch mladíků, ztoho dva dredaři.

Ale kdo bude mít moc velký oči, koupí něco tak rozpadlýho že se ta rekonstrukce na první pohled ani nevyplatí, protože při dražšim baráčku už by mu nezbylo na jeho vysněnej systém ... místo bydlení tam chodit jen zahradničit a předstírat rekonstrukci.. toho bych se bál
crazyben
Anuvin, myslim žes to hezky shrnul do jednoho :)
MocnyOkurek
Rekl bych ze tu vznikne i tak trosku problem s chlazenim. Pripocital bych i nejaky klimatizace na chlazeni.
Masterboy
Zdravim, můj názor: 10x 600w + 10% tepelný ztráty bude tak cca 7Kwh v realů na hodinách. Počítej alespoň s 1000w větráním abys to v létě uchladil. Takže jsem na 8Kwh za den tj 8x12(růst zanedbáme) cca 100 Kw . Jednak bys musel udělat komplet profi elektroinstalaci což by asi elektrikář čučel proč ti dělá v baráku jističe do továrny ale taky pořizovací náklady by se vyšplhaly na statisíce(bez baráku) vybavení,hnojiva,substrát,květináče,řízky atd. Vietnamci většinou investujou kolem 1mio. Co je ale dle mě nejdůležitější je průběžná spotřeba, jak tu někdo psal že má doma přímotopy a varnou desku :D tohle nelze srovnávat. Přímotopy pouze dorovnávají teplotu takže bud běží furt na minimum nebo se zapínaj dle teploty na pár hodin a jsou přímo pripojené na repulzní spínač(noční proud) do poj. skříně na svůj vlastní elek. měřák.
PS:Je to komplexní otázka s mnoha proměnnými,někdo může toto opravdu uskutečnit a projdemu to, nikoho odhalí s 3x600w.
PS2:Když u nás v provozu(malá továrna-montovna) dělali novou trafačku, přijel kamion s ,,elektrocentrálou,, aby dodával proud. Bavil jsem se s tim chlápkem co to obsluhoval(jsem údržbář takže jsem taky neměl co dělat :D) a vysvětloval mi jak to funguje.Stručně řečeno by bylo mnohem bezpečnejší investovat do velké-profi-nízkootáčkové centály (cca 200k-250k) kterou si můžeš nechat na zakázku odhlučnit na třeba 60-80db takže v odhlučněné a odvětrávané místnosti realné. Výsledná elektřina je zhruba 3x až 5x dražší ale to při velkopěstírně s mnoha mio obratem asi nikoho nezajímá.Zdar
crazyben
A si jistej že ty co chytly byly kvuli elektrice kterou jinak platili... co já vim tak vždycky chodí jen po černejch přípojkách a ne po platících zákaznících. Aspoň o takovym případu sem nikdy neslyšel. Známej po povodní barák vysoušel, zhruba dva měsíce v kuse 12h denně 6kw... na konci roku doplatek, zvedlá záloha a nic víc se nedělo.

Když vysvětloval jak to funguje tak nám pověz. Co je bezpečnější pak těžko soudit když nevíme
Masterboy
Zdravim Crazyben, jak jsem psal výše, je to souhra mnoha faktorů a k odhalení velkopěstírny (i malop.) může dojít složitým operativním způsobem kriminálky(udání,,,prásknutí,,-nejčastější,sledování malý ryb,černý odběr el atd.) až po náhodu např. při požáru v domě-paneláku mají hasiči právo vykopnout dveře všude kde se domnívají, že někdo je, což při náhledu na běžící hodiny provedou,vytopení v patře nad vámi-viz hasiči,dále důchodce šťoural a mnoha dalších. Nejhorší je samozřejmě pověst(nálepka) hulič což pochopí každý konzument, že se táhne mnoho let i potom co přestanete a každy na Vás kouká ,,přes prsty,,. V takovém případě bych pěstování v místě kde se to o mě ví rovnou zamítl.Samozřejmě placením el se minimalizuje riziko odhalení a pokud máš na mysli jednorázový pěst v rodinném domě po dobu 2-3 měsíců tak je šance na odhalení mizivá.Já uvažoval alespoň o jednom roce kde by byl takový stálý-pravidelný odběr skoro 100Kwh denně podezřelý.
Abych ale odpověděl na tvůj dotaz bezpečnosti uvedu jednoduchý myšlenkový experiment. Chci bezpečně pěstovat třeba 6x600w v nově koupeném rodinném domě(před rekonstrukcí) na okraji vesnice. Nechám si postavit na zakázku plynnou el.centrálu např. firmou Heron(ta je asi nejlevnější) která startuje na benzín ale po zahřátí přechází na plyn jako LPG nebo dokonce NG(klasický zemní plyn do sporáku a lze připojit rovnou na přípojku- pro ještě větší bezpečí si lze nechat na zahradě nainstalovat nádrž na plyn(i podzemní a vlastní ji mnoho domů kde není příp. plynu). Takto vyrobená el. bude 2x-3x dražší než normální ze sítě(když zanedbáme vstupní náklady, kdy centrála do 100k vydrží tak max 15000h -při 75% zatížení + dalších 5000h po repasi). Dále je nutno počítat s předimenzováním výkonu takže u běžných el.centrál je výkon třeba 3kw to ale neznamená že tam můžeš zapojit 4x nebo 5x600w ale jen třeba 2x600w(stručně-to je odporový ,,proud,, ne indukční takže bys navíc musel koupit elektronické((drahé)) předřadníky)Detaily jako zvukové odhlučnění jsem pominul,jdou řešit. Plyn do nádrže si můžeš nechat dovážet pokaždé jiným dodavatelem pro jistotu.Samozřejmě tento myšlenkový experiment počítá se stálou osádkou domu jednoho člověka, který by dohlížel na průběh a případné řešení poruch,narušení bezpečnosti,obsluha pěstírny(zalévání atd) a další.Při zadání slov -pěstírna el. centrály- do Googlu jsou odhalené případy i u nás avšak můj oblíbený je z Mexika kde zasypali vlakové vagony a vytvořili tak podzemní pěstírnu s ele.centrálami. Tento způsob je ale složitý a drahý proto ho mafie(u nás Vietnamci) nevyužívají, protože stačí bílý kůň a černý odběr a riziko dopadení hlavy gangu je velmi malá.
Uf...doufám,že jsem ti odpověděl...Připomínám ale že bezpečné pěstování lze takto uskutečnit(minimalizovat riziko) ale největší problém by nastal při sklizni respektive komu bezpečně prodat třeba 1Okg a i kdyby se ti to dařilo tak neovlivníš jak dál bude tvůj ,,klient,, nakládat s materiálem aby ho neodhalili což v tomto ,,byznysu,, je takřka nemožné, kort v ČR.
Martin666
kup si rozumné Led-ky a nemusíš řešit že budeš Čezu platit desetitisíce za zbytečně promrhaný proud, aby si ty obtloustlý bafuňáři v představenstvu ČEZ postavili další vyly u moře za tvoje těžce vydělaný peníze
crazyben
No jak si říkal že si se bavil s technikem jak to chodí... tak mě zajímalo spíš jestli opravdu tak bedlivě hlídaj odběry, případně od jakejch čísel je to zajímá nebo jestli to sou fámy.

Že těch faktorů pro odhalení je víc sem věděl i bez tebe, ono se člověk musí trochu krotit i když má jedno blbý čtyřkilo jako já, takže nic novýho si mi vlastně nepověděl a přitom toho bylo tolik :)
Váchy 55
Pokud se člověk bojí, že na něj přijdou skrze spotřebu elektřiny, tak by byla elektrocentála ta nejlepší možnost. Dokážete si ale představit ty škody, kdyby se vám centrála vysypala třeba v polovině květu? A to nemluvim o pořizovací ceně. Já osobně bych na nějaký motory nesázel...a to vlastnim auto a 2 motorky. Jinak by to reálné určitě bylo, ale měl bych větší nervy než s 20000,- na zálohách u čezu.
Keen
citace:
Původní příspěvek od Masterboy
Zdravim, můj názor: 10x 600w + 10% tepelný ztráty bude tak cca 7Kwh v realů na hodinách. Počítej alespoň s 1000w větráním abys to v létě uchladil. Takže jsem na 8Kwh za den tj 8x12(růst zanedbáme) cca 100 Kw . Jednak bys musel udělat komplet profi elektroinstalaci což by asi elektrikář čučel proč ti dělá v baráku jističe do továrny ale taky pořizovací náklady by se vyšplhaly na statisíce(bez baráku) vybavení,hnojiva,substrát,květináče,řízky atd. Vietnamci většinou investujou kolem 1mio. Co je ale dle mě nejdůležitější je průběžná spotřeba, jak tu někdo psal že má doma přímotopy a varnou desku :D tohle nelze srovnávat. Přímotopy pouze dorovnávají teplotu takže bud běží furt na minimum nebo se zapínaj dle teploty na pár hodin a jsou přímo pripojené na repulzní spínač(noční proud) do poj. skříně na svůj vlastní elek. měřák.
PS:Je to komplexní otázka s mnoha proměnnými,někdo může toto opravdu uskutečnit a projdemu to, nikoho odhalí s 3x600w.
PS2:Když u nás v provozu(malá továrna-montovna) dělali novou trafačku, přijel kamion s ,,elektrocentrálou,, aby dodával proud. Bavil jsem se s tim chlápkem co to obsluhoval(jsem údržbář takže jsem taky neměl co dělat :D) a vysvětloval mi jak to funguje.Stručně řečeno by bylo mnohem bezpečnejší investovat do velké-profi-nízkootáčkové centály (cca 200k-250k) kterou si můžeš nechat na zakázku odhlučnit na třeba 60-80db takže v odhlučněné a odvětrávané místnosti realné. Výsledná elektřina je zhruba 3x až 5x dražší ale to při velkopěstírně s mnoha mio obratem asi nikoho nezajímá.Zdar


Přímotopy dorovnávaj pouze teplotu ? Takže fungujou jako jakýkoliv jiný topení.... To že sou zapojený na jinou větev je uplně jedno, respektive hodinám je to jedno, ty se točej stejně ze všech větví pořád strjně, maximálně na jinej tarif, ale výsledný číslo neni nikde rozdělený - maximálně na tarify.

Tim že si postavíš vlastní centrálu budeš určitě diskrétní a nebudeš vzbuzovat nikde žádný otázky (mam praktickou zkušenost diesel agregátu na zálohu proudu v datacentru - na tenhle el. Objem už je potřeba pořádná centrála a ta dělá pořádnej bordel) .... navíc je to uplně zbytečný. Potřebuješ kvalitně udělanou, robustní elektroinstalaci, to by měla bejt nejdůležitější investice. A co sem viděl tak vietnamci nejsou moc dobrej příklad, ty to jedou dost na freestyle a nevadí jim používat 3x1,5mm kabely klidně 8-10 metrů dlouhý na 600 W.

Btw z 10x600w milionový obraty ? Asi máš hodně nadstandartní ceny :D
gremlin101
Při sklizni 400g na jednu lampu krát tři sklizně do roka to dělá při ceně 200kč/gram - 2 400 000kč. Takže nějakej ten milionek ročně není problém.
kwb
Třeba takový akumulační kamna si jedny vezmou průměrem 5kw,když jima vytapis dům třeba 5+kk, tak je to slusnej odběr a věř že to nikdo řešit nebude,možná ty až zjistíš co to stojí : D, na tvůj počin by stačilo jedny kamna vypnout :D
j0hNy:h0ll4nD
znam kluka ktery spravil od kvetna do konce roka 2 kola v dome. 1x 300x300cm, 2x 240x240cm. Neco tam upgradoval co se tyce osvetleni, ale bude to mit kolem 5000-6000watt spolu. mesicne platil za dum energie cely rok 4500cz. Od kvetna do prosince co pesti mel na konci 2016 nedoplatek 48 000,- . Ptal jsem se ho jesti nema strach, riká zatim ne. Kdyz platil nedoplatek rekl ze u nej bydli 6 lidi, kazdy ma TV a 2 pracky k dispo. Tak nevim. Takhle jede s pauzemi uz deset let.

Exceptional
Nepouštěl bych se do toho. Jel jsem poloviční počet a nedopadlo to. Přišli na mě tak, že rok sledovali dění okolo jednoho nejmenovaného growshopu a zapsali seznam SPZ aut, která tam jezdila vícekrát. Na konci roku se tím seznamem začali zabývat u všech aut si zjistili majitele, jestli má na sebe napsanou nějakou nemovitost, nebo energie. Na všechny podali dotaz na ČEZ, kterým jim ochotně sdělil spotřebu za poslední roky s tím, že vše rovnou přepočítal na počet lamp a rozhodně se s tím nesral. U mě to vycházelo na 3x tolik, než byla realita. ČEZ vůbec neřešil hlášený elektro kotel, bojler, klimu, sporák, apod. Měl jsem přihlášených asi 35kw ve spotřebičích a oni jediné, co udělali, bylo to, že vzali denní spotřebu a tu přepočítali na lampy a to dali PČR do ruky. Ještě tím způsobem, že lampa dle nich svítí 10 hodin, abych to vyšlo na co největší počet lamp. Pak udělala PČR termovizi celého domu, která prokázala velký únik tepla a to, že je komín teplý, takže nemohu topit elektrikou. No a s těmito 3 věcmi, fotografií, jak něco nesu v černém pytli z growshopu, vyjádřením od ČEZu, že spotřeba neodpovídá domu (velký 3-patrový dům, vše hlášené na elektriku a spotřeba/poplatky stále v řádech tisíců) a termovizí šli za soudcem, který jim dal povolení k domovní prohlídce. Tím celé mé dobrodružství skončilo. I spousty dalších lidí, ten seznam musel být výživný.
kwb
citace:
Původní příspěvek od Exceptional
Nepouštěl bych se do toho. Jel jsem poloviční počet a nedopadlo to. Přišli na mě tak, že rok sledovali dění okolo jednoho nejmenovaného growshopu a zapsali seznam SPZ aut, která tam jezdila vícekrát. Na konci roku se tím seznamem začali zabývat u všech aut si zjistili majitele, jestli má na sebe napsanou nějakou nemovitost, nebo energie. Na všechny podali dotaz na ČEZ, kterým jim ochotně sdělil spotřebu za poslední roky s tím, že vše rovnou přepočítal na počet lamp a rozhodně se s tím nesral. U mě to vycházelo na 3x tolik, než byla realita. ČEZ vůbec neřešil hlášený elektro kotel, bojler, klimu, sporák, apod. Měl jsem přihlášených asi 35kw ve spotřebičích a oni jediné, co udělali, bylo to, že vzali denní spotřebu a tu přepočítali na lampy a to dali PČR do ruky. Ještě tím způsobem, že lampa dle nich svítí 10 hodin, abych to vyšlo na co největší počet lamp. Pak udělala PČR termovizi celého domu, která prokázala velký únik tepla a to, že je komín teplý, takže nemohu topit elektrikou. No a s těmito 3 věcmi, fotografií, jak něco nesu v černém pytli z growshopu, vyjádřením od ČEZu, že spotřeba neodpovídá domu (velký 3-patrový dům, vše hlášené na elektriku a spotřeba/poplatky stále v řádech tisíců) a termovizí šli za soudcem, který jim dal povolení k domovní prohlídce. Tím celé mé dobrodružství skončilo. I spousty dalších lidí, ten seznam musel být výživný.


Muzu se zeptat co následovalo? Myslím jak probehla domovní prohlídka? Klasika urna? Nebo "mírnější" ? Klidně napiš PM, nepěstuju ve velkým mám jednu kytku momentálně, ale tohle mě hodně zajímá a asi tady nejsem jedinej.
fikus37
Teď mají na Ostravsku nový vrtulník i s termovizí,takže pokud má někdo 10 x HPS,tak je asi v řiti.Na Polaru byl rozhovor s klučinou protidrogovky,že budou lítat jednou měsíčně.
Ukazovali snímek s termovize,jak tam jeli kluci (počítam ,tak 10 lamp tam měli určitě ,možná víc) a barák svítil jak vánoční stromek.

Nejlepší je mít jeden boxik doma a každý ti může "očistit koudel",žádné stresy a je co hulit celý rok.:freddy: :bravo:
kwb
No nový technologie jak v growroomech tak i na druhý straně...tohle vlákno je ideální pro paranoiky :D :D
fikus37
kwb,vietnamci za chvíly taky budou přecházet na LED:teef: :leaf:
Anuvin
:D připomnělo mi to ty fotky jak někdo z východu zabral celej bejvalej protiatomovej kryt
Exceptional
citace:
Původní příspěvek od fikus37
Teď mají na Ostravsku nový vrtulník i s termovizí,takže pokud má někdo 10 x HPS,tak je asi v řiti.Na Polaru byl rozhovor s klučinou protidrogovky,že budou lítat jednou měsíčně.
Ukazovali snímek s termovize,jak tam jeli kluci (počítam ,tak 10 lamp tam měli určitě ,možná víc) a barák svítil jak vánoční stromek.

Nejlepší je mít jeden boxik doma a každý ti může "očistit koudel",žádné stresy a je co hulit celý rok.:freddy: :bravo:


Samotná termovize není problém. Problém nastává ve chvíli, kdy se k tomu připojí dle ČEZu nadměrná spotřeba, fotografie tvé osoby, jak nakupuješ v growshopu a třeba zjištění v místě bydliště, že jseš hulič (nazývají to operativní činnost). Přičemž k povolení k domovce stačí takové nepřímé důkazy 3. Pokud si měl už před tím podobný problém se zákonem, tak klidně jen dva.
fellina
Dobré ráno...
Jak tady někdo psal, tohle vlákno je opravdu pro paranoiky :)

Hned můj priklad: bydlím s rodinou v bytě 2kk, na topení máme v každém pokoji přímotop 3kw a v chodbě 1,5kw. Což je docela masakr. Samozřejmě byt je v nezateplene bytovce a mame stara dřevěná okna. To znamená že začínám pritapet ke konci října, a po 3 měsíce největších mrazů topim téměř na plno s tim že ten menší běží prostě furt. Do toho je prckovi rok a půl takže prozatím ještě v koupelně pritapim tak 2-3 hodiny denne 2kw přenosným teplometem.

Byt je vlhkej jako prase a balkon je taková malá mucirnicka. Tudíž máme k pračce ještě susicku (3 a 6 kw) a věřte mi že s malým dítětem běží téměř nonstop :) , z toho samého důvodu a výskytu plísní, nejen na stěnách, jsem na tvrdo udělal na 24/0 odtah ven 150 vko (pomohlo). Takže, vlastně hučení a podezřelé okno mám taky :) a kurva teď když přemýšlím tak jsem ho taky kupoval v growshopu i s aluflexou :) no bylo to nejblíž.
Do toho mám zalibu ve vaření a starý sporák je taky pěknej pažravec. A ještě máme vlastně bojler 60l a musím říct že s vodou se taky moc nesereme :)

A o tom že v tehlech vedrech uvažujeme nad nákupem mobilní klimatizace už se jen zmíním.

Na cezu mame nahlášeno topení přímotopy a tarif d45d, takže 20hodin denně nižšího tarifu. Zálohy mi teď po nedoplatku 9500 kč přepočítali na 3530 kč.

Můj názor na 6-8 kw? a ještě k tomu třeba v baráku? Brnkačka. Když pomineme to že by se horký vzduch dal hnát do každé místnosti a v zimě, díky tomu a kontinualnimu svícení, máme fajn topení. V létě pri rozpalenych zdech a ulicích popřípadě chodníčků podél baráku a střeše i termovize pozná hovinko. Samozřejmě pokud to nenapalis na tvrdo jednou rourou ven.
Myslím si že největší problém by byla distribuce a bezpečný odbyt takového množství.... a hlavně mít na to koule. Já jsem od přírody posera a paranoik :)

No nic, moje dny pěstování a kouření jsou už delší dobu sečteny a sem se chodím jen kochat jak Vám to tady krásně jde. Je to prostě vášeň a kdo si zkusí z těch prďolů (ať řezy nebo semena) vypiplat dospele, zrale dámy, toho to jentak nepusti. Možná si časem něco malickeho udělám pro radost. Omlouvám se za případné chyby ale, s tim telefonem se strašně peru a Vám všem, kdo své zahrádky máte nebo teprve plánujete, přeju mnoho spokojenych kol bez komplikací. Good grow....
Exceptional
citace:
Původní příspěvek od fellina

Na cezu mame nahlášeno topení přímotopy a tarif d45d, takže 20hodin denně nižšího tarifu. Zálohy mi teď po nedoplatku 9500 kč přepočítali na 3530 kč.


d45d je spíš prvotní předpoklad, než nějaká ochrana. Jak jsem psal, přepočítali mi denní spotřebu na lampy a nikoho nezajímalo, co v domě dál jede. Dle zprávy, kterou mám ve spise a kde prověřovali další lidi, společně se mnou, je zaujala i záloha 1000,- Kč měsíčně, kde jim ČEZ rovnou potvrdil, že tam pravděpodobně jede minimálně 600W ! ČEZ prostě nikoho nešetří, jakmile dostane dotaz od PČR. Není to tak, že by vyloženě udával sám (možná u velkopěstíren), ale na dotaz vás prostě totálně potopí a to aniž by měl nějaké indicie z jejich strany, mimo oznámení, že dotyčného vyšetřují pro podezření z pěstování.

citace:
Původní příspěvek od fellina


Myslím si že největší problém by byla distribuce a bezpečný odbyt takového množství.... a hlavně mít na to koule. Já jsem od přírody posera a paranoik :)


To je naopak to nejsnažší. Stačí nepouštět to kdejakému blbečkovi :) Já spíš vidím jiný problém a ten je to, co s těmi penězi pak chceš dál dělat? Tam už potom nastupují jiné útvary, proti kterým je protidrogovka čajíček.
fellina
Jasnačka, neříkám že cokoliv z toho je ochrana. Jen by mě zajímalo na jaké lampy by to přepočítali u mne když je nejsilnější světlo 60w žárovka v obýváku? Je to kravina aby cez přepočítával něco na lampy pokud nemá jasný podklad že tam jsou. Samozřejmě se s tebou nechci přít že je to jinak.D45d je předpoklad, ano, i tak mam 15x v kw větší spotřebu než moje matka ve 3+1 a myslím si že pri omezení určitých částí spotřeby, bych í u sebe bez problémů schoval 2-3 kw. Zajimalo by me na kolik lamp by to počítali u mne? Při jakékoliv návštěvě i se soudnim příkazem, bych trval na přítomnosti právního zástupce. (Na to má každý narok). Urna je kategorie sama pro sebe, tam už si ani neprdnes :) Peníze jsou jedna věc, na druhou stranu. Nechat si je v hotovosti můžeš a pokud jakoukoliv větší hotovost chceš prokázat tak ji musíš zdanit a doložit jak vznikl příjem. Myslím si že 2 mil. Není zase tak přehnaný obrat na jakoukoliv živnost... problém je to prokázat, když to člověk chce točit přes účty.
Ve finále pokud se dostaneš do stádia zvláštního podezření a jdou po tobě. Je to už jedno. Sranda by byla kdybych se tam dostal já. Věřte mi že í přes "křišťálově čisté" svědomí bych jim nic nedaroval.... kluci jsem hotový a mažu ještě na další moravskou oslavu, dnes už třetí :)
Jurij Gagarin
Ahoj. Ja mel taky navstevu.5 KYTEK V BOXU,8 VENKU 1OOG SUSINY JEDEN BOX ZABALENEJ A SEBRALY VSE VCETNE MASTICEK ATD.CEKAM TED NA EXPERTIZU,DLE TOHO MI SDELI OBVINENI
Dr.Bobby
Jaká spekulace.. pokud platíš, nikdo nic neřeší, max ti nabídnou výhodnější tarif a hodiny noc/den.
Přijdou na to když se platba opozdí o 30 dnů, pak přijde technik odpojit hodiny a vidí napojené silné dráty:) pokud nedáš podnět je to ok.
Jurij Gagarin
Ja uz dosvitil chlapci bohuzel
Pítr90
Jurij Gagarin: tak pak napiš, jak to dopadlo. Nedávno jsme to tu někde řešili, takové ty řeči jako 5 kytek přestupek, atd.
Držím palce, ať vše dopadne dobře.
Pítr
Jurij Gagarin
Dekuji uvidime
crazyn
Jak na to přišli ?
Jurij Gagarin
CEZ
Jurij Gagarin
Domovni prohlidka na zaklade vysokeho odberu,cekam co mi za to daj
crazyn
Tomu se mi nechce věřit, říkáš 5 kytek, to si měl 400w? Však to žere můj počítač :)
crazyn
Takhle by přišli na půl republiky , nemyslíš ?
Maxeaux
Ja si myslim ze to cele zacalo od tych 8 kytek co si mal out... proste bonz a fizli si ta zacali vac vsimat, kontaktovali cez, atd...
drzim palce nech to nedopadne moc zle
Jurij Gagarin
No mel sem 5 v boxu 8 venku
Pítr90
Opět zafungovala typická česká vlastnost 😉 ČEZu je 400w u prdele 😉
crazyn
Já myslím že jdou automaticky dovnitř domu , když máš něco venku a někdo tě práskne... asi to nekomu vadilo , pak napiš kolik byla pokuta za správní řízení a kolik podmínka.
Jurij Gagarin
Jsou to mrdky
fikus37
Taky si myslím, že kvůli 400w tě má ČEZ u řiti. Musel tě někdo napraskat a benga to hodily na ČEZ. 400 watt je nic.
Jurij Gagarin
Kamarad dostal 25 tisic pokutu a 10 mesicu podminku
crazyn
a kolik toho měl ?
Jurij Gagarin
5 kytek a nake rezy vic mi nerekl,ale dilerinu neprokazaly
Jurij Gagarin
Kluci ja nemel 400w ale 6oow,chtel sem Led panely ale bejvalej kamarad mi porad tvrdil ze pod ledkama prej bude hovno,tak sem na nej dal a jelo se pod 6oow,holt to dopadlo jak to dopadlo


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma