Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Tráva a Bůh - Klikni zde pro originální téma
Jolana
Před deseti lety jsem uvěřila, tak mě ani nepřekvapilo, když jsem se teď hned po prvním zhulení s Bohem setkala. Od tý doby už to bohužel nebylo tak silný a skutečný, ale i tak tam
jeho energii a působení pokaždý vnímám silněji než normálně.
Zajímalo by mě, jak moc se s tím setkávají i ti, co moc nevěří nebo dokonce hlásají, že jsou zapřisáhlí ateisti. (Taky jsem to dřív prohlašovala, teprve pár let po „prozření“ jsem pochopila, že jsem vlastně věřila vždycky, jenom jsem o tom nevěděla a nechtěla jsem Boha přijmout takovýho, jak mi byl předkládán.)
Jak často se stává, že někdo uvěří právě skrze trávu? (Předpokládám, že možný to rozhodně je.)
Mias
o jednom pripadu wim.............jolano......... :smoker:
me zkonvertovla katolicka asi před 3 lety a 1/2 roku nectim církev ale veřim podle sebe.Z velké časti to zavinila ganja.Ale s Bohem se nejak moc nestykam,
souhlasim s tebou az na tu sektu a s tema odpustkama se cirkem uz davno poučila.
satva
že je něco nad člověkem jsem věřil vždy,nikdy jsem však nepřijal boha jako vousatého pána ,moje poznání se vyvíjelo po kouření mariuhany dosti výrazně ,zažíval jsem stavy vytržení a nespochybnitelné jistoty že existuje ale jinak než si ho představuje většina lidí,jako všudypřítomná energie která to tu vše oživuje atd v takového boha věřím,nejblíže jsou mě orientální nauky ale i křestanství v tom správném smyslu,zbavené fanatismu a nevědomosti např sex je hříšný
nozdra
Plně souhlasím s BohouRem. Války a kdejáký šarvátky se vždy děli kvůli náboženství. Všichni bojují za svou víru a nedokáží si připustit, že existuje pro někoho i jiný bůh, než ten v kterého věří oni. Příkladem jsou neustálé války v Pákistánu, Iráku, Irsku atd. Všichni chtějí mít moc a majetky, udávají lidem jak se mají chovat a přitom to sami neplní. Jsem také ateista, ale nikomu neberu jeho víru. Každý svého štěstí strůjcem a pokud se někdo chce někým ovládat, je to jeho volba. Když to ale vidím, kolik lidí musí kvůli tomu zemřít, je mi z toho někdy strááášně smutno a mrzí mě, že proti tomu nemůžeme nic dělat. Takže se to dělo, děje a vždy dít bude, bohužel.
nozdra
Omlouvám se, že to nebylo k tématu, ale je to můj názor. Jinak trávu a boha osobně dělím na dvě různé věci a ta druhá je pro mě božská.
koles
já mám jednoho kámoše (nazdar Vrbe!) se kterym občas zahulim a pak většinou vedeme dost filosofický debaty, které se obvykle rychle stáčejí k náboženství a bohu (Bohu?). on je věřící už od narození - jeho rodiče ho tak vychovali. má docela hluboký znalosti, takže se rád nechávám poučit.

osobně odmítám jakékoliv organizované náboženství - a hlavně ta, která kontakt s bohem zprostředkovávají (jako v kostele, mše svatá a tak...) . navíc to škatulkování: katolík, protestant, atd... dá se říct, že věřím. nejblíže je mi pantheismus .

když jsem zkouřenej, zdají se mi věci okolo náboženství jasnější. třeba výklad bible... hodně lidí říká, že se jedná o pohádku pro děti. ano - pro dnešního člověka. pokud si ale uvědomíme, že se jedná o podobenství, dá se tam pak najít celkem dost zajímavejch věcí...

naposledy si myslim, že by lidi neměli podléhat dogmatům církve. pro každýho by měl mít bůh subjektivní podobu. to mě přivádí k myšlence univerzálního náboženství : náboženství "dobra a lásky" - o to snad jde, ne?

peace
Jolana
No však tohle téma taky nemělo bejt o náboženství a církvích. Na ty mám taky svůj názor a výhrady. Spíš mě zajímá osobní vztah k Bohu. Já ho vnímám jako energii a sílu. Nějakej děda na obláčku je hovadina. Mám k němu osobní vztah a povídám si s ním jako s nejlepším kámošem. K tomu abych mohla bejt s Bohem nepotřebuju chodit do kostela, papat oplatky a odřikávat otčenáš, atp.;)
Nechci, aby se to tu zvrhlo v nějakou debatu o tom, která jaká církev je k čemu. Ale aby to bylo spíš o osobních setkáních s tou všeobjímající energií.
Já osobně bych asi těžko zvládla to 15-ti letý utrpení s příšernejma bolestma, s nimiž nikdo nedokáže pomoct. Díky tomu, že mě Jeho bezkonkurenční energie před 10-ti lety nenavštívila, s tim pořád dost dobře bojuju.
Asi tak nějak. :)
koles
...v tom případě jsem se s Ním ještě nesetkal :/
satva
On je v tobě a ty seš On
Ant
Taky souhlas s bohouren a těmi dalšími :)

Věříte v boha .......... dobře ale já ne až si s nim dam brčko tak v něj začnu věřit :) Ale třeba tam opravdu něco je ale dokut to neuvidim tak......... :( Já mam hlavně proti těmhle církvím odpor koukněte třeba scientologové atd. ty taky věřej v boha a jak to vypadá :(
koles
->chell: podle mě to vidíš trochu zjednodušeně... prej věříš v anděly: ok, ale co jsou pak zač? jako nějaký ochranný bytosti? a odkud přicházejí, co jsou zač? (a kdo jim velí? :) )

spousta otázek a málo odpovědí

hodně lidí si boha představuje moc konkrétně a omezeně, a proto v něj nevěří (v takového boha nevěřím ani já)
Jolana
Sakryš koukám, že jsem to tam napsala blbě, ne že mě ta energie pred deseti lety - nenavštívila, ale naopak - navštívila.
No ta evoluce, ta se mi od začátku nezdála. To, že všechno co tu je, voda, rostliny, zvířata, my, planety, celej vesmír... to všechno, že vzniklo NÁHODOU?!
A nějaký přechodný formy? Že by rybě začaly růst nohy, zakrňovat ploutve a že by dokázal takovejhle hybrid přežít? Vždyť podle Darwinovy teorie přirozenýho výběru by právě ty přechodný formy musely okamžitě zaniknout. To je v týhle teorii největší paradox a protiřečení. No ale na všechno si člověk musí přijít sám.
A kdo si řiká - začnu věřit až to uvidim? Taky jsem to řikávala, ale pak jsem si uvědomila, že tak to nejde, ono právě to "něco" neni zrovna moc vidět :-) to se musí cítit srdcem, duší... a ne rozumem, zrakem sluchem atd. Ale nikomu nic nevnucuju. Já si jenom uvědomuju, že všechno příjemný, co zažíváme je prostě dar shůry.
drinker hulič
jolana: ver, a tva vira te uzdravi - vira pomaha, ale me treba ne - myslim viru v boha. ja tvrdim ze verim v dobry lidi.
¨je tezky si to vysvetlit ale ja si myslim ze vsechno vzniklo "nahodou" - vem si jak je vesmir velkej a stesti je ze prave nase pozice ma podminky pro to vsechno co mame. ale jak dlouho trval vyvin. clovek si nedokaze predstavit ty miliardy let, ale to je doba za kterou se vyvine uplne vsechno. vsechno ma holt svoji fyzikalni podstatu.
jinak nemam rad krestany a nemyslim si ze by se cirkev z neceho poucila´. upalovat si holt uz nemuzou dovolit, ale jejich utoky treba na homosexualy to je TMÁŘSTVÍ - nesnáším tmářství!
satva
to chell tak se ptej pořád Proč? a ono se ti to snad časem vysvětlí
leveller
ty brďo....myslím že chápu jak to Jolana myslí...
jen při jednom hulení jsme na to navodili hovor a postupně se k "poznání ?" dopracovali.... TO (záměrně nepíšu bůh,protože to je dost zavádějící termín) musí existovat.....
ale jak tu zaznělo, s tím že jsme tu my a že o tom můžeme přemejšlet to nemá nic společnýho... TO na nás totiž pěkně zvysoka sere a nechává nás smažit ve vlastních šťavách..... a my jen občas , když vystrčíme ty naše makovice z bublin reality si myslíme že HO chápeme......

ať nám to kvete..... :-)
Stejně musíme žít takové životy,
abychom v nich byli šťastni,
ať už Bůh existuje nebo ne.
Takže je to jedno.
I když jeví se, že ty věci
okolo Boha dávají inspiraci na to,
jak se dopracovat k tomu, jak žít
skutečně dobrý život na základě
jakýchsi trvalejších hodnot,
než je egocentrické pofidérní shromažďování
čehokoli, bez ohledu na ostatní.
Tak, že by? :)
A to?
hany
Buh a dabel.....

pokud se tady rozebira buh,... tak by se mel proklepnout i dabel, nebot jedno nemuze existovat bez druheho.... (vcera jsem si daval vzpalenej Jmeno ruze s conerym:o))
abych se vyjadril: jsem ateista, ale ne zase nejakej hustej.
Kazdej potrebuje obcas sam sebe presvedcit ze je neco co sam ve svem zivote nemuze ovlivnit (a myslim, ze to kazdymu dela dobre).

podle me kdysi vymyslel boha (a zaroven dabla) fakt machr(na svou dobu(a treba byl zhulenej)), aby dal lidem nadeji??? tezko.
spis vznikl prvni dolozenej spolek, kterej hlasal neco, cemu meli uverit masy lidi, a taky se tak postupem casu stalo.

hehe, byla to vlastne takova prvni "mafie", podporovana statni moci (kralem,....).

nicmene, postupem casu se z ni stalo neco jako obrovské sdruzeni nadsencu, znichz je zlomek ochoten pro svou viru udelat cokoliv....


doprcic, zase jsem ujel nekam uplne mimo...

takze: ja v Nej neverim, i kdyz treba o vanocich chodim na pulnocni (uz 8let), je to u nas na vesnici takova tradice....

podle me nejaka "vyssi moc" existuje ale nejspis bych ji zaradil mezi X-files..... (spousta lidi veri nebo ji potkali, ale nikdo to nedokazal, stejne jako ufo:o))

mejte se fine....
hany
2 drinker hulič: souhlasim, presne to sem xtel rict....

2 jolana: no ja bych to videl takhle:
Darwinova teorie mozna pokulhava, ale to asi kazda. rika se v ni neco o zachovani druhu vyberem nejsilnejsiho partnera atd. ale ta teorie davno neplati od te doby co se lidstvo zacalo samo lecit....
PS: preju ti Ho, vsichni mame svoji zivotni filosofii, se kterou se nam zije lip... takze.... hura do zivota!
BohouR: A když kolo zrezne, hulení dojde a dostaneš kopačky? :)
PiosOne
Myslím, že něco jako vyšší moc určitě existuje. Ale to by existovala i bez církví a pánbíčkářství. Vznik náboženství je nádherně ukázán ve filmu Monty Python - Život Briana. Pokud jste to ještě neviděli, tak vřele doporučuji.
mata
Mno, něco "mezi nebem a zemí" zřejmě je... čím víc třeba přemýšlím o různých náboženstvích, ať už evropských nebo asijských, přijdou mi všechny v podstatě o tom samým. Když si vezmeš ať už Hospodina, Alláha, který jsou přímo jmenovaný, nebo karmu, její vytváření a následky /tzv. vipáka/, nebo Tao, nebo Knihu proměn... co maj společný? Vždycky nějakou "sílu" /nevim jak to nazvat, pracovní název/, který když se podrobíš, dostaneš co potřebuješ, naději blablabla atd. Jenže - copak to nefunguje? Co dneska všude tolik propagovaný pozitivní myšlení, synchronicita (Jung), víra v úspěch, není to dost podobný křesťanskýmu "Proste, bude vám dáno, tlučte, bude vám otevřeno, hledejte a naleznete..." nebo karmickýmu systému v buddhismu?
Je jen otázka, jestli je to jen otázka sugesce (věřím, daří se mi líp), nebo svým myšlením člověk skutečně přiměje někoho, Boha, Universum nebo koho, k štědrosti a ochraně...
Ergo Bůh se projevuje v každém z nás, v každé věci okolo nás, a je na nás, kolik z Jeho nekonečné štědrosti využijeme /jsme schopni a ochotni využít/ pro svůj prospěch...
Nemyslím, že to je věc sugesce, ale ani že pozitivním, či správným myšlením Někoho přiměješ k ochraně, ale spíš tím správným
a pozitivním myšlením a hlavně jednáním si seš schopnej uvědomit
ty jemnější důvody a vztahy těch věcí a souvislostí, co se kolem tebe dějou a následkem toho, že to vidíš reálněji, se seš schopnej z těch věcí poučit, špatným věcem se propříště umíš lépe a snadněji vyhnout
nebo je dobře vyřešit a k těm lepším věcem cíleněji a efektivněji směřovat.
Womitor
to bohuour: buduca generacia bude URCITE milsia,tomu musis verit lebo inac to bude vyzerat uplne na pi..
a co sa tyka tej temy viera a tak.. tak nikto nemoze vnucovat nikomu co ma verit alebo co nema to je moj nazor,takze ani mne nikto nemoze vnucovat ze boh (alebo nazvite si to ako xcete) existuje, ked ja v to neverim.
koles
->chell: předem, v ničem tě neomezuju!

a teď k těm andělům: ti bývají většinou spojováni s bohem, božím královstvím - jako služebníci boží (moc si na ty termíny nepotrpim). potom mi připadá divný věřit na anděly a odmítat boha.

napadlo mě, jestli ty si pod pojmem anděl nepředstavuješ jen nějakou vznešenou bytost, která nemá s křesťanskou naukou nic společnýho?
satva
třeba myslí anděli nezávislí na něm,jako mimo rámec jeho stvoření......prostě jen tak nezdař buh
Boha hledaj jen lidi zralejší a zralejší lidi se poznaj většinou tak že nemaj život jednoduchej, mají různý krize, zlomy, můžou mít tendence k sebevraždě z vnitřních příčin a někdy přitom objeví taky to že nejsou jenom tělem ale i nekonečným prostorem (vědomím) vlasy ježícím světlem svítícím a to vše při takový bdělosti že si člověk říká, to sem snad celou dobu spal nebo co?
Tomu se nějak říká, v buddhistický terminologii je to 2 buddhistickej vnor .. a že To nepročištěnýho člověka připraví o vědomí je celkem jasný .. a pro poslední pochybovače snad jen .. neobjevila už přeci naše dokonalá věda, že hmota když se rozebere na částečky, tak ty jsou jen vlněním? A že nám se to pouze zdá .. jako oční vjem pevné hmoty? A vy věříte očím na 100% i když Vás klamou tak že v klasickym příkladě najede adrenalin z hada a .. ufff on to byl klacek :D:D:D .. a smysly všeobecně jak klamou .. zkuste si příklad - za 1 min. je hotovo: 2 nádoby jedna ledová jedna horká ponořit ruce na půl minuty a pak je dát do třetí nádoby s vodou odstátou (vlažnou) .. jaká se Vám bude zdát ta voda ve třetí nádobě horká nebo studená .. ?
Štěstí všem .. už teď je to dobrý .. a Jolano hulení je šipka .. pouze . . . :D :D :D
PiosOne
imyou: takže ty tvrdíš, že zralý člověk má sklony k sebevraždě? to my přijde jako dvě navzájem si odporující věci.
PiosOne
realist: ale je blbost, že zralí lidé páchají sebevraždy. jsou to naopak lidé nezralí nebo ještě lépe nevyrovnaní, labilní, nejistí anebo zbabělci, kteří místo toho, aby situaci řešili, tak před ní utečou. takový útěk před realitou je i náboženství. tím nemyslím tibetské mnichy etc., ale takové ty pánbíčkáře.
PiosOne
realist: beru tě za slovo :pimp:
Tak já jsem buddhista protože buddhismus slepě nevěří nákému bohu, ale každému člověku zvlášt dosáhnout štestí a nirvány a to vírou v sama sebe. Boha jsem neviděl. Věřte v sami sebe Budhismus jako jediné náboženství nevedlo nikdy žádný boj za jakkoukoli věc (křižácké války, džihád, hon na čarodejnice, vybírání odpustků)
Buddah nalezl pravdu pravd a to že utrpení je jen kvůli touze, odstrante touhu a není utrpení. Buddha věří, že jen vy můžete změnit svůj život bez nadpřirozených bytostí(Bohů).
Peace

2TruMAN:
Buddhisté nevedli nikdy žádnou válku!!!
takze Tibetsky mnich ktery je nekde v klastere neutekl před realitou? blbost.Ja v Boha zacal verit sam i kdyz me k temu rodice nevedly a kdyz jsem jeste nehulil.Zacal sem chodit do kostela a tam sem pochopil ze katolici su nejvetsi kurvy na svete ale jenom celkove. nemohu posuzovat jednotlive lidi protoze znam katoliky kteri su v pohode.A ted verim v Boha podle sebe a seru na vsecky cirkve protoze (teda podle mne) zadna nema pravdu.Pravda je to v co verim.I Jezis rekl: "Verte a bude ucineno."
Pan_Ho
to jilm:
Souhlasim s tebou.Kdyz jsem tenhle thread cetl chtel jsem napsat uplne to same.Budhiste se totiz ridi tim ze I zlo by se melo oplacet dobrem.
to all:
Zkuste si precist neco z tehle stranky.
http://www.buddhismus-diamantovacesta.cz/www/index.php
TruMAN
2 Jilm: "Blahoslaveny ti,ktori nevideli a uverili" =)
A za tie kriziacke vypravy,... sa cirkev niekolko krat ospravedlnila.
Niekdo tu napisal, ze "TO" je vlastne v kazdom nabozenstve.A tak to je.Kazde nabozenstvo sa vyvija. Ako sme my robili pi*oviny, tak to teraz robia napr. Moslimovia,... Cielom je jedna laska.Spojit vsetky nabozenstva a stretnut sa v neakom bode dobra,lasky,... Takze v "TO" veri vlastne kazdy veriaci.
Verim v Boha ale urcite nie v takeho ako ho opisuje cirkev.Najblizsia mi je viera rastafarianov. Len si precitajte http://www.rastaman.cz/view.php?cisloclanku=2004020101

A kto dava otazky typu preco sa deje zle,... Nech si precita bibliu a SPRAVNE ju pochopi. Tam dostane odpoved.
A ked sa niekto spyta preco sa stale deju krute veci,rodia sa postihnute deti,... odpoviem mu: Boh nas stvoril ako slobodbne bytosti, to co sa deje je uz nasa vina. Krutosti sa deju pre nase chyby, deti sa rodia postihnute pre nas sposob zitia,...
Takze tak.
inac, nech si veri kazdy v co chce. Hlavne aby tu bolo dobro,laska,stastie, pohoda...
Peace.
No jen připomínám, že když už se zmiňují náboženství, tak velkou část především západního světa ovládá náboženství - materialismus .. se všim co k tomu patří .. klanění se vědeckým idejím, vzývání pokroku díky vědě atd ..

Následky toho vidim všude kam se podívám ..
Dicius
2 Jilm: Suhlasim s tebou... Hoci sa nezaoberam tibetskym budhizmom dlho, uz som zistil ze je to presne tak ako si to napisal. Sam by som to asi tak nenapisal... A propos nevies mi poradit nejake dobre knihy, kedze si cestu do tibetu zatial nemozem dovolit...
TruMAN
HOst: svata pravda
Zoidberg
Ve vetsine prispevku je zajimavy rozpor - vira ma byt subjektivni. ale zaroven universalni. A nebo podobne - hlavni hodnota je pro vetsinu tech, kteri se vyjadrili, dobry vztah k ostatnim lidem, ale cirkev - spolecenstvi - je odmitana. Podle meho je na 3 hlavnich monoteistickych nabozenstvich presvedcive, ze jejich vyznavaci dokazi ve sve lasce dojit dal nez za sladke reci - dokazi se spojit ve spolecenstvi, ktere neni zalozene na stejnem veku, zajmech, povaze, ale na necem, co je mimo nas. Vira mimo nejakou tradici je podle me dost lacina - clovek si muze prizpusobit vsechno podle sveho sobectvi. Pokud je ale Buh neni z tohoto sveta a pokud svou viru sdilime s druhymi lidmi, jak Buh, tak cirkev nam umoznuji videt sve jednani ocima druhych, davaji nam novy pohled na nas same a brani nam lhat sami sobe. Pokud je Buh laska, tak viru v nej museji lidi sdilet.
Zoidberg
A jeste k tomu, zda buddhisté nikdy nevedli války: Jmenujme namátkou naproto většinově budhistickou Barmu, která až do poloviny 19. století krutě utlačovala své sousední státy, "mírumilovné" buddhistické Japonsko atd. A nemluvme jen o minulosti. Během minulého roku došlo na např. na Srí Lance k 91 útokům militantních buddhistů na křesťany. A nekolikrát zminovaný Tibet byl od prichodu buddhismu soustavou klasternich panstvi velmi podobnou evropskemu stredovekemu systemu. Zde navic chybela vyvazujici svetska moc. (Ze byly pomery pred buddhismem jeste horsi, je jina vec. To same lze rict i o pomerech v predkrestanske Evrope). Buddhovi zaci byli (a stale jsou) stejne horlivi misionari jako krestane a Buddha sam je k zvestovani Zakona vyzival.
Vetsina nazoru na krestanstvi mi tu prijde pekne nenavistna. Nazory jak z padesatych let. A proc musi kazdy zduraznit, ze mu nesmi nikdo nic vnucovat, kdyz na tomhle threadu nikdo nikomu nic nevnucuje? Vylozena stiha ...
PiosOne
zoidberg: většina názorů na křesťanství je taková jaká je právě proto, že křesť.církev se pořád domnívá, že je tady středověk nebo co (viz. kdu-čsl se svými návrh zákonů).
na jednu stranu jsou pro ně (křesťany) homosexuálové posedlí a potom se dozvíme, že sami duchovní jsou homosexuální pedofilové. prostě kdo s čím zachází...
Maggie
No neni nakonec lepsi byt bezverec, jako ja? :D Nejlip to stejne vystihnul Jara Cimrman: "jsem bezvyhradny ateista.... az se bojim ,ze me Buh potresta" :D
PiosOne
maggie: ano, přesně tak
Podla mňa je obecne nabozenstvo zdrojom svarov a hnevu.Nezalezi na nábozenstve,cirkvy,rase,farbe pleti ........ ,ale na povahe človeka.V každom náboženstve sú zlí a zároveň aj dobrí ľudia a nedá sa celé kresťanstvo nazvať pičovinou.Aj keď ja sám kresťanov neuznávam(viera , že by Boh stvoril svet ( len tak ) a pritom dobre vedel ( veď bol už aj vtedy vševidiaci ) čo sa stane je pre mňa MAXIMÁLNE NEPRIJATEĽNÁ).Na druhej strane bolo veľa mystikov(Sv. Ján z Kríža!!) a misionárov ( Matka Tereza !!!) ktorý boli na vysokej úrovni aj keď boli kresťania.

Tibetský buddhizmus je veĺmi fajn ( sám niekedy meditujem ) a taktiež Hinduizmus.

TRAVA-BOH - Ja beriem Boha ako všadeprítomnú silu, ktorá je v každom ( prána ) a všade. Veď stačí zahúliť a hneď cítite jak vami preteká prána po celom tele ( len si to niekedy skúste uvedomit ) .
Tráva podľa môjho názoru je blízko k Bohu.

Smoke marijuana,keep peace,love and respect all !!!!!

Love ya
Zoidberg
2 PiosOne:

KDU-CSL neni cirkev, ale politicka strana. Ma hodne volicu na venkove, tak se (jako komunisti) snazi nahnat body ruznymi represivnimi zakony.
Czilum
Zoidbergu zajimalo by me ,zda jsi krestan nebo ne a dale v co veris?To ze KDU-CSL neni cirkev vi i 5lety dite!Bohuzel tato zaprdena strana (mimochodem za byvaleho rezimu kolaborujici s KSC) je postavena na krestanskych idealech spolecnosti.Ja sam sem nikdy v nic neveril,diky bohu,ale zjistil sem ,ze je neco ve mne co porad hleda.problem je v tom ze si spousta lidi mysli ,ze jsou verici,aniz by nekdy pochopili ci prozreli skutecnou podstatu nebo se nekdy s bohem opravdu setkali.To ze nekdo chodi do kostela nebo medituje to jeste nic neznamena.
PiosOne
czilum: díky :)
jestedman
to czilum: to ze nekdo nezna "skutecnou podstatu", to za pricinuje jeho viru, kdybys vedel jak to je, tak na co by ti byla vira?
a mozna ti lidi chodej do kostela proto, aby tam potkali boha
neexistuje presna definice vericiho, stejne tak nikdo nema pravdu

ja jsem fundamentalni ateista:)

ne, jsem verici, jako vetsina z nas tady, ale protoze moje vira je neco tak osobniho, ze se to neda zachytit do slov, tak se ani nebudu snazit ji vam priblizit, doslo by k nedorozumneni....
oton
jakákoliv církev = sekta = jeden či více jedinců vnucuje svou vůli, názory ostatním, církev se mi hnusí, to co dělali v minulosti i co dělaj teď (zatracování teplejch a podobně)

bůh - v žádnýho nevěřim, jsem realista, zajímá mě věda, technika, dokumenty a podobně...všechno má svuj princip a rád se dovídám jakej

já věřim (věřim je dost blbý slovo) spíš je to moje filosofie dle který se snažim chovat, abych neubližoval druhejm, byl tolerantní, věřim v přírodu, kytky, v to že všechno má svý zákony a dle mě to nemá s nějakým bohem co dělat a ani k tomu neni žádnej bůh potřeba, příroda je mocná čarodějka a všechno si pochystá sama, až na lidi co jí neustále zasíraj, ale s těma si taky poradí...snad

můžete si tomu říkat jak chcete, bůh, síla, světlo, energie, s čimkoliv z toho jsem se nikdy nesetkal a myslim, že ani nesetkám, až se setkám, pak vám tady napíšu že bůh existuje, stejně bych s nim dal špeka a šel bych si svou cestou, byl by mi volnej...

nejhorší naboženství co frčí je hondba civilizace za prachama, to je kult a nejhorší je, že nás do toho ten systém zatáhl všechny, bez peněz nemůžeš žít, musíš je dokola shánět, kdybych moh, chtěl bych žít někde v přírodě, pěstovat si zeleninu, pár zvířat mít a fuck the money & society, ale to neni možný a to mě sere...ale zas né tak, abych se kvuli tomu sebevraždil :D
mroz
Buh je podle mne prezitek z minulejch dob a na neco takoviho neverim, ale mozna je to proto ze vlastna ani nikoho takoviho neznam.

Uz to tady nekdo rekl, ze evoluce je to ..na co veri..
Mam stejnej nazor.
HALUZAK
Ja som veriaci ale odkedy som začal húliť tak som prestal chodiť do kostola...Neviem prečo...Ked ma mama posiela do kostola tak radsej sedim cely cas nekde v meste na lavičke a pofajčievam cigu.Ale ,yswlim si že boh je teda to aspon tak citim....
RESPECT 2 OTON
Skoro se s tim ztotožňuju. Až na to, že nemám moc v lásce vědu - to je taky "náboženství" samo o sobě a nevim jestli je spíš lepší nebo horší. Tak nějak oboje. Ale mělo by se jí využívat víc pro přírodu...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma