Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Plíseň - Bud root stop nepomohl - Klikni zde pro originální téma
Marek4455
Zdar groweři,

mám velký problém, ve skleníku mi dnes uhnila během dne celá kytka a půlka druhé.. Včera večer jsem na to nastříhal bud root stop ale spíš mi přišlo jako bych na to stříkal čistou plíseň. Jednu kytku jsem musel až na spodky orvat a půlku druhé. Nicméně ten Bud root stop byl starý od minulého podzimu.. je to tím? Mám koupit nový a nastříkat ho tam? Bojím se abych to ještě víc nepokazil, přeci jen se Stopem se tam stříká voda.. Co mám dělat? Nebo koupit něco silnějšího? Nechci přijít o další zbylé kusy.. Díky za každou radu.
Fill1989
bud rot stop je spíš prevencí..plísně se nezbavíš.. otrhej napadené listy, ve skleníku nech otevřené okno/dvířka a modli se za lepší zítřky.
pankalhotaq
určitě to není tím, že máš bud rot stop od minulého roku. musíš co nejvíc větrat, nezalévat (dokud půda nebude úplně suchá) a ničím nestříkat. až se to trochu vzpamatuje, což bude minimálně týden, tak můžeš zkusit slabý postřik bud rot stopem nebo podobnými přípravky. ale hlavně to znovu nestříkej :-D
Murph
Hlavně větrat, ofukový ventilátor pokud máš možnost, jak píšou kolegové přede mnou. Já bych přidal Ripen, enzymy. Ripen urychlí zrání a stimuluje obranný systém. Enzymy jsem používal v boji proti plísni na radu jednoho zkušeného zdejšího člena, pro posílení obranyschopnosti.

Ripen nepoužívej až úplně ke konci, je to minerální hnojivo tak tomu chvíli dej a propláchni to. Neděs se až ti začnou žloutnout po Ripenu, to je dobrá zpráva že začal fungovat. Rozpouští dusičnany a mikroprvky, počti si na jejich ofiko stránkách.

A jestli máš jó peníze navíc tak nějaký odvlhčovač, napadá mě Ceresit ale myslím si, že to stojí dost peněz a nevím, jestli je potřeba zásuvka.
Přírodní pohlcovač vlhkosti je sůl.

Držím palce :)
Váchy 55
Joo chlape jestli už to máš takhle masivně, tak ti nic nepomůže. Plíseň musíš hlídat a jakmile se objevi jedinej kousek plísně, tak místo odstranit a postrikat tim rotstopem. Takhle ti už pomůže jen otrhavani a doufat, že se to přestane rozšiřovat. Jinak takovej poznatek ze skleníku.. Je dobré mít po celé ploše netkanou textilii, protože ta téměř zabrání vyparovani vody z půdy. Tzn. že nemáš pak ve skleníku velkou vlhkost a to je nejdůležitější!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma