Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Pommmmmmoooč(c) - Klikni zde pro originální téma
Šmoulí Prd
Zhoršuje se to. Přehnojení?!?!
Raději jsem to střiknul dobrotou proti savím hmyzákům.

Pomoc prosím.
AladinWarrior
Spíš jí něco chybí kámo.Co tam leješ?Tohle nebudou hmyzáci... :D


Nedostatek zinku na fotce-něco podobnýho.
Přehnojení také samozřejmě způsobuje problém se vstřebáváním živin ale listy nejsou výrazněji tmavé a rostlina nevykazuje ani žádné jiné příznaky přehnojení (kroucení listů,cípy atd...) ale kroutěj se a flekatěj až ty úplně bledé.Navíc bledne novej růst a spodní vějířovité listy.Špatná hlína by to také být neměla protože se jí očividně do nedávna více méně dařilo...
peacetoall
Ahoj. Jediné co mě napadá podle fotek je, že je to ve špatné hlíně. Taky si nemyslím že tohle udělal nějaký hmyz nebo slimáci aj. Ještě druhá možnost že jsi to spálil hnojivama, ale asi nějak totálně, to bys tam musel vylít alespoň půlku flašky podle toho, jak to vypadá :-). Podle mě špatná hlína, ale nevím třeba jí máš dobrou. Tak jako tak nechci ti brát iluze, ale tahle kytka nevypadá, že by ještě šla zachránit a i kdyby ano, zpozdíš se tak moc, než ti začne zase nějak alespoň trošku schopně růst a nebude z ní skoro nic. Poradil bych ti, abys co nejdříve sehnal třeba tři, čtyři řízky (hlavně odrůdu vhodnou na outdoor abys toho měl dost, stihlo to dokvést a měl nějaké hezké palice) a hodil je do nějaké kvalitnější hlíny a přibližně do 10ti litrových kýblů (to by mohlo stačit, když je budeš sázet až teď) a ono ti z nich ještě něco vyroste, uvidíš. Snad ti můj příspěvek trošku pomůže, víc ti asi neporadím, nezlob se.

edit: Ještě mě napadlo jakou vodou to zaléváš? Nějakou ze studny nebo dešťovkou nebo z kohoutku? Taky je možné že jsi měl zkažené ty hnojiva.
peacetoall
AladinWarrior: U tebe to vážně vypadá na nedostatek nějaký složky nebo tak něco, ale on to má spíš nějak spálený něčím viď? Je to divný :-/.
AladinWarrior
citace:
Původní příspěvek od peacetoall
AladinWarrior: U tebe to vážně vypadá na nedostatek nějaký složky nebo tak něco, ale on to má spíš nějak spálený něčím viď? Je to divný :-/.


Těžko říct.Taky nejsem žádnej expert ale zdá se mi že trochu narostla a pak jí začalo něco chybět a pomalu dodělává.Možná jí tam něco nalil a spálil... chtělo by to více infa :)

P.S. Pokud to ještě rozdejchá ...nevim :)
AladinWarrior
Napiš nám Šmoulí prde honem více informací o tom,co jsi tam do teď lil.Myslím že by to ještě měla rozdejchat.Musíme zachránit tu nebohou rostlinku... :)
Šmoulí Prd
Díky všem za nápady.

S řezi není problém - je to mamina . Dělám to tak každý rok - zasadim 1 nebo 2 fem.kytky a nařežu u každé 6 až 10 řezů,které rozdám. Naštěstí mi ještě 2 zbyly :).
Jedu x let ,v podstatě furt stejná zemina - mix kompost/perlit/písčitá hlína od babičky ze zahrady( náplavová zona- nikdy v životě jsem nenarazil na lepší hlínu). Voda dešťová.

Dojíždím automaty vlastní produkce ,které mají to samé a jsou jka indoor.

>>> vic jsem zkoumal,kde by mohl být problém> ten kybl,ve kterém je má jako jediný díry z boku cca 1cm od spod. Takže možná se živiny zkoncentrovali na dně kyblu a jak dorostli kořeny na spod ,tak to schytali.

Opatrně jsem v 250l bečce propral kořeny a dal do hlíny na předpěst = minimalně hnojena.

Buď to holka zvládne nebo né. Život je boj a přežijí jen ti nejsilnější :)
AladinWarrior
Jasný no kámo...
Takže to vidíš na zasolený dno a jako příčinu špatnou drenáž?
Nezahnívala,jedině že by jsi ji přehnojil náhle... není vůbec sytá,pravděpodobně jsi ji tedy nepřehnojoval dlouhodobě...

Nevím no uvidíš... Dej vědět jak je holce dál.

Hodně zdaru.:punk:
Milosx
No mě to připadá spíš jako že ti tam někdo nalil glyfosfát - RoundUP. Na nějakej nedostatek nečeho mi ta změna připadá dost dramatická/rychlá. Ten růstovej vrchol je úplně bílej, nové listy zdeformované /zakrslé.
AladinWarrior
Taky je to možnost. :) Ovšem Glyfosát se vstřebává listím a minimálně přes kořeny.U RoundUP-u je účinek pozvolný-do tří týdnů i když jde o totální herbicid.
Milosx
Jojo , ale vstrebava. Mame to vyzkousene u rajcat, kdy nejaky dobrak nalil do okapu trochu roundupu a jelikoz se destovkou z okapu zalejva, tak odesli vsecky rajcata velice podobnym stylem ( rajcata jsou na glyfosfaty docela citlivy ).
M@gic
Ahoj, musim souhlasit s Milosx, hned jak jsem tvoje fotky viděl vzpoměl sem si jak vypadaly kopřivy a bodláky pár dní po tom co sem je postříkal RoundUpem.
Asi máš starostlivý sousedy. :/
AladinWarrior
Jasně v pohodě...
Proto píšu že je to taky možnost.Ale aby jste neřekli že tu plácám nějaký vymyšlený pi*****y:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Glyfos%C3%A1t

https://cs.wikipedia.org/wiki/Roundup

:punk:
Paranormal Grow
Taky mam problem, viz. foto....a na listech (neni videt na foto), kdyz se podivam proti svetlu se trpyti takovy stribrny tecicky...

Striknul jsem to proti zravymu a savymu hmyzu VERTIMEC, ikdyz jsem zadnyho skudce nikde nespozoroval ani mikroskopem a tyden na to proti plisni DICSUS, jelikoz jsem mel silne podezreni na listovou plisen, nikolov padli...bohuzel zadne zlepseni...

PH i EC bych rekl, ze je v norme, kyti byli po celou dobu nadherny a behem 14dni je s nima amen....stihl jsem z nich vzit rizek a ty jedou normalne ale za nedlouho se problem opakuje:/

Prolivam pouze vodou z osmozy, momentalne vubec nehnojim...
Samulele
Seva, mne sa vidí že to bude tou osmózovou vodou. Nariedil by som ju na ec 0,3-0,4 toto chalani uvádzajú ako vhodnú, čistá osmóza je zlo..
Potom by som do tejto vody normálne nahodil hnojky na rast cca ec 1,5 a to musí frčať.
Salatos
Přesně to vystihl Samulele
Paranormal Grow
Děkuji za rady...ec 0,4 mě teče z kohoutku, občas jsem to tak dělal, že jsem ji michal s osmotickou na 0,2-0,3 ale posledni dobou byli jen na vode s osmozy + kdyz se mi nezdali hnojka JIDB...ted dostali dle Vasich rad ec 1,6 a odstatou vodu z kohoutku...v aeroponii se projevil stejny problem, ale ne v takove mire, takze i tam jsem dolil vodu z kohoutku+ jidb, tak uvidime, jestli se problem vyresi...
Trichome
při takovým EC bych vůbec nepoužíval osmotickou a jel čistě kouhoutkovou, já mám 0,54 a nijak to nevadí ;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma