Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
SZKURFENÁ havěť ! - Klikni zde pro originální téma
Dexkell
Předem je mi líto že musím zakládat nové téma ale psal jsem do již staršího příspěvku a toho si bohužel nikdo nevšiml a tak zakládám nový a mě samého spam pěkně sere ale rád by jsem požádal o radu kolegové.

Holky jsou WhiteRussia a jsou na 37. dnu přenuty na květ, kdy se objevily květy netuším popravdě, a moje otázka zní... napadli mi to šmejdi, svilušky a třásenky pravděpodobně, na predátory nemám klima, někdy je tam i 31-32 stupňů celsia a vlhkost okolo 40% a na tom světle pod 600w by údajně pochcípali tak mi jich je líto vysazovat a věřte nevěřte krom bioolu tu v okolních zaradnictvích nemohu najít kvalitní bio prostředek a tedy přemýšlím zda se na nějáké urputné boje nemám vysrat a nechat je doject, zatím pavučinky nejsou nikde ale na listech už je to celkem znát a nebo aspon otírat vlhkým hadrem ale prý jsou rusové nachylní na plíseň v posledním stádiu kvetení.

Je to můj první IN a rád bych měl kouř na léto, chtěl bych z toho něco mít tak mě prosím nekamenujte, FAQ a spoustu návodů umím nazpaměť ale na tohle téma panují i mezi velkými odborníky rozdílné téze.
Fill1989
Zdarec, jestli můžu poradit, kdysi jsem měl podobný problém..ze zoufalosti jsem koupil snad 5 různých přípravků a nejvíc se mi osvědčil vermitec s následnou kombinací biooliu. S tou plísní je to docela na hovno..ale podchytíš to rotstopem nebo kuprikolem, kterej by se neměl dostat ke kořenům, aby nedošlo ke chloróze. Jako prevenci doporučuju rock effect.
zelenymuz
Čau, zkusím poradit i když nemám osobní zkušenost kromě nimbu a bioolu. Velkou chválu sklízel BAC Plant Vitality Plus, bio postřik který dokáže prý zázraky. Na svilušky to působí velmi dobře, třásněnky tam nevidím jsou to maličké bílé mušky, spíš moly a na ně neplatí žluté lepové desky, snad modré. Pak na svilušky působí také tabákový výluh, několik desítek vajglů stačí vyluhovat a krátce povařit v dvoudecce vody a pak tím otírat spodky listů a třeba přidat i smáčedlo. Poslední šance je asi nimbový olej a přípravky na jeho bázi jako Spruzit apod. Predátoři od biocontu by mohly zabrat velmi dobře, stačilo by vypnout nebo snížit otáčky ventilátoru (odtahu) a jenom honit vzduch uvnitř a kontrolovat 70% vlhkost, tak týden nejdéle podle mě. Můžeš to i nechat v tomhle stádiu, paličky už jsou docela velký takže to zase není tak vysoké riziko. Držím palec.
Dexkell
No já nejdřív měl chemku Karate a vymlátilo je to hezky asi na týden, ale někde byly asi zalezlí a pak se zas rozmnožili, jako na další kolo určitě budu hodně obezřetnější a jakmile se cokoliv objeví, bude už nakoupeno a bude okamžitě zásah,
ale zas ten biool je prej dost dost mastnej, a nechci abych pak pohuloval nějakej mastnej šit, myslíš že je lepší to už v tomhle stádiu nechat dozrát s těma mrdkama a nebo to nějak ještě potuningovat ?
Fill1989
biool bys měl míchat s mycím jarem.. máš to napsaný dokonce v návodu použití. Noo před sebou cca 25 dnů, vermitec seženeš v OBI za 50.. Svilušky nepodceňuj.
Dexkell
citace:
Původní příspěvek od zelenymuz
Čau, zkusím poradit


Díky, nad nimbovým olejem jsem taky uvažoval ale týpek moc nepochvaloval tak jsem nebral, je pravda že ten tabákový výluh je tu propírán často a asi když vysypu popelník tak tím nic neztratím a jak jsem psal s těmi predátory, taky jsem uvažoval ale bohužel stan mám větší než zůžitkuju a tak je tam ta regulace podnebí trochu těžší, myslím si že by pošli.
Rozhodně jestli budu nějak řešit, napíšu report aby to alespoň někomu pomohlo :babovka:
Dexkell
citace:
Původní příspěvek od Fill1989
biool bys měl míchat s mycím jarem...

Jo jo, to jsem taky četl ale někomu to zas v tomhle stádiu nepomohlo a tak hledám optimum a rozhodně je nepodceňuju a právě že kosa je ještě za 3 týdny tak jsem trochu napnutnej a trošku nasranej a trošku dost v hajzlu s nervama.
Kvakos
sou to svilusky, vajicka sou svetle ale ony tmavsi, na fotce je asi naky mladsi kousek, ktery neni jeste tak tmavy.

Prd na vajgly, kup kupu tabaku za pak kacek a udelej poradnej vyvar jestli nechces chemku. aplikuj po 7 dnech, necakej ve velkym do palic, jen lehce na povrch nebo se jim vyhni jestli nejsou nakazene. Navod mam ve foru.

Jestli to mas vsude,uz se toho nezbavis behem 3 tydnu... to ale neva...jen to zaraz a hafo nakazeny listy trhej....3 tydny to vydrzi. pak sus o neco rychlejc nez je zdravo.
bud v klidu...to podchytis...good luck
Dexkell
No tak dneska jsem to pořádně zkouknul a prostříhal jsem kde je to nejvíc zajebaný od těch pazdrátů, šišky sou obalený myslim hodně solidně že tam by se dostat neměli a ani jsem je tam poblíž neviděl, jsou hlavně na nejvíc vysluněných místech a spodních patrech, vlhkost je okolo 35-40% takže maj ty kurvy ideální podmínky, ale udělam ten tabákovej vývar a snad je trochu zbrzdim.
hellfire
Se sviluškama jsem se něco naválčil. Rozhodně nestříkat pálky bioolem ani podobným olejovým svinstvem, to by se pak nedalo hulit. Vertimec funguje spolehlivě a má docela krátkou ochranou lhůtu, řádově ve dnech, což je divný protože mi to příjde jako pořádná chemka :) ale zabije je spolehlivě, nebo aspoň v takové míře, že se znovu nestihnou rozmnožit. Těžko říct jak moc to máš napadený. To je totiž docela klíčový. Pokud hodně listů vypadá jako ten na fotce a jsou tam i pavučiny tak máš problém a šplíchnul bych to tím vertimecem ale jen tak zhlechka a snažil se co nejvíc na listy. Pokud jsou zatím v malé míře a ne všude, tak bych to asi probral a otrhal ty listy kde jsou ty kolonie a nějak to doklepal bez šplíchání. Prohledej důkladně všechny kytky a pak se rozhodni, případně sem napiš. Ale když vidím ty pálky tak to bude možná i víc než tři týdny květu tak bych se toho vertimecu nějak moc nebál. Hlavně jednat rychle.

Z tabákovým výluhem nemám bohužel zkušenost, a zkušeností ostatních byly dost rozporuplné takže raději vsázím na vertimec.
Dexkell
Dík za tip, popravdě některý listy jsou na tom i hůř, ale jestli ten vermitec je takovej jak popisujes asi by to stálo za to odzkoušet, jen se bojím plísně abych je neodkouřil nějakým rozprašovačem.
hellfire
Pokud si zatím na plíseň nenarazil tak bych se toho moc nebál samo ty pálky v tom nesmíš máčet, hlavně pošplíchej ty listy, přímo na pálky bych nešplíchal, ono se to na ně stejně trošku dostane tím rozprašovačem ale to bude trocha a za chvilku to bude suchý. Vem si, že venku ti na pálky prší pořád, sice často zplesnivěj :D ale s mírným postřiknutím několikadenní deště nejdou srovnávat.

Můžeš to šplíchnout i na květináče a okolí pro jistotu, kdyby byly někde zalezlý.
Dexkell
Na tu jsem zatím nenarazil to je pravda, já jsem ty postřiky prováděl 10minut předtím než mi zhasne světlo, aby ještě trošičku stihli proschnout,
zítra se pokusim na to sehnat věci a budu informovat.
shakes*89
čaute, taky bych se chtěl celkem rád podělit o zkušenosti s bojem proti sviluškám. Měl jsem je v boxu uplně poprvé a jelikož celý grow jede na B.A.C organice, tak jsem začal shánět Plant Vitality plus... no s dostupností byl dost velký problém. Každopádně se ke mě nakonec dostal.. Výsledek = 100%... druhý a třetí týden v květu jsem postřikem "prochcal" holky na max.koncentrací a bylo po všem.. momentálně začal 5.týden 12/12 a kočky si krásně chrochtají - jakoby se nic nestalo :) snad to někomu pomůže
dmtart
..přesně jak píše hellfire...vertimec je ok a má ochr.lhutu asi 4dni..pak se rozloží..takže ideal..a nebo bioagens dravé roztoče...otázka zní zda by se stihli plně vyvinout aby byli účinní.. já je používám spolehlivě už léta...biocontlaboratory.sk
Keen
Vertimec pomůže, ale za mě je to prasárna stříkat kytky jedama - kor když už je tam jakejkoliv nákvět. Ale každýho věc, já si ještě moc dobře pamatuju, když ochraná lhůta na Vertimecu byla 30 dnů, ne bezdůvodně.

Vyzkoušel sem toho mraky a kratší seznam je ten co mi fungovalo.

B.A.C. Plant vitality Plus - funguje tak na 70%. Po prvnim postřiku sem byl druhej den nadšenej, většina pochcípala a vypadalo to, že mam vyhráno. Bohužel i po opakovaných, hodně důkladných, postřicích se vždycky někde nějaká tlupa schovala a rozjeli to znova.

Aptus Dislike - jestli někdy zase budu muset svilušky řešit, tohle je jasná volba. Pro mě je to B.A.C. se 100% účinností. Jedinej přípravek, po kterym sem se svilušek zbavil.
L1st3r
Jsem na tom podobně, už druhé kolo po sobě mám sviluse. Jsem v kvetu cca 3 tejden a chemku pokud to nebude nezbytné, používat nechci. Doporucuju Kvakosuv tabakovej výluh. Již jednou jsem používal a opravdu funguje. Tímto za návod děkuji, mám dojem, ze jej úspěšně používal i Madi. Bohužel jsem ty srace objevil i na nových rizkach, takže tabák jasná volba. Zítra to musím ukuchtit.
dmtart
..proto ti říkám že pokud nemáš totální kalamitu..dravý roztoč jasná volba..taky to nerad stříkám at už čimkoliv chem
dmtart
..jo tabák sice lokálně pobije vše sle stačí pár vajíček někde v záhybu a je to tam znova..takže z mého hlediska a zkušenosti slabý a neřeší to nic do budoucna..kdežto ten roztoč se na svil.vyvíjí a vyhledává a požírá...tskže nedá pokoj dokut to nesežere,pak uhyne a máš čisto
dmtart
no nevim zrovna na ten Aptus koukám mělo by tofungovat tak že po postřiku si to kytka vtáhnen do sebe a po té je pro savé škůdce nechutná až jedovatá... přijde mi to uplně stejný jako třeba Azall neem oil..a že by to nějak extremě fungovalo no nevim..nezdálo se mi a navíc za 800kc za decku bych se na to pěkně vys... a šel bych do těch dravejch roztočů...absolutní přírodní jistota


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma