Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
125w Cfl V-scrog Bubble gum - Klikni zde pro originální téma
StromeQ
Krásný den přeju pánové a dámy. :smoker:

Po 5ti úspěšných Outtech jsem si řekl že si udělám radost, a zkusím zároveň s foliovníkem i Indoor.

Na začátek jsem si vybral kalfas, který jsem vymaloval bílým Primalexem a jako slunce 125w cfl dual spectre Feliz .

Sehnal jsem si dva řízky Bubble gum které povedu ve spirále po pletivu. Pletivo má sice malá oka, ale bohužel jsem lepší doma neměl.

Přesadil je do mixu nového zahradnického substrátu (který doteď pokaždé posloužil ve foliovníku velice dobře), kokosu a perlitu. Jako drenáž je na spodku 1 litrového květináče nasypaný keramzit. Větší květináče se mi tam bohužel nevlezou. Uvidíme, co z toho vznikne.

Přítah pasivní (díry po obvodu spodního kalfasu) a odtah PC větráček 8cm ve vrchním víku.

Hnojím Atami b'cuzz A+B , později ještě dokoupím PK 13-14

Na kytky svítím 8. den. Přidám aktuální fotku jak to dneska vypadá.

Teploty D/N : 25/20 °C
Vlhkost : Ta je špatná, nedostanu se přes 40% ani s miskama vody, kapesníkem, rosení vydrží 2 hodiny. Slabota.

Pokud by byl nějaký dotaz, rada, nebo kritika, rád se přiučím, je to můj první grow a jsem si dost nejistý co si můžu dovolit.... :confused:

Pěkný večer přeju! Ať to roste - StromeQ
StromeQ
13. den 18/6

přidávám menší UP

Kytky si zatím nestěžují, teploty D/N 28/20 °C, vlhkost 35 - 50%.

Rostou pomalu, jedno patro nad druhým, vůbec se netáhnou do vrchu, zatím nemám co dělat než jen rosit.

Zalévám Bcuzz 1,5 ml/l A + Bcuzz 1 ml/l B jednou za 2 dny.
sWei
zdá se mi to nebo moc nevrostly? Jinak budu sledovat mám ráda kalfas pěsty :)
StromeQ
Ahoj

Nezdá se ti to, jen se tlačí patro na patro ale do výšky, ani do šířky skoro nic.

Nevím co je špatně, taky si říkám že za týden růstu by to mělo vypadat docela jinak.
FenixStorm
2. rokem dělám předpěst pod 125w cfl grow Feliz a to právě kuli tomu, aby byl mezi patry co nejmenší prostor a já tak ušetřil místo. Stačí je pak dát ven nebo lampu dát o něco dál a ony se zas natáhnou
StromeQ
Ahoj, lampu dál dát bohužel nemám jak, o větvení pod CFL jsem tak nějak z informací zde věděl, ale v mém případě se mi zdá, že Bubble gum nemá vůbec chuť nikam víc poporůst. Přeci jen jsem přečetl snad všechny trýdy v mikru, a neviděl jsem ani jeden tak zabržděný grow. Nevím jestli by třeba pomohlo vyměnit lampu za čistě red spectrum aby se víc roztáhnul ten strain po pletivu, ale zatím mě to příjde ideální mít tu CFL (podotýkám že je dual spectre) lampu horizontáně, protože teďka mi to sice dělá nádherné patro nad patrem,ale to je tak všechno. Já bych to potřeboval roztahat po tom pletivu a zatím nemám co tahat.
sWei
já jela v kalfasu jen Red spectrum, ta dualka mi přijde na prd protože je většinou půlená přesně uprostřed a tudíž svítí na jednu půlku red a na druhou blue, krásně to rostlo pod tou červenou :)
FenixStorm
To blue spektrum tohle prostě dělá zvlášť, když na ně svítíš z blízka můžeš zkusit na dva dny dát kytičky na denní světlo. Věřím že by je to ohromě nastartovalo.
StromeQ
Věříš, nebo s tím máš nějaké zkušenosti? Viděl jsem tu někde trýd, kde dal týpek kytky na pár hodin ven z boxu na slunce a dost si je popálil...
sWei
neriskovala bych to, spíš bych ti asi doporučila koupit to červené spektrum, mě ted 125w bohužel praskla jinak bych ti jí nabídla za symbolickou cenu ale bohužel a hodně štěstí ;)
FenixStorm
Zkušenosti jsou... když jedu na víkend pryč nebo je dávám ven do země, tak pokaždé, když to udělám, vytahují se jak zběsilé. Na druhou stranu je fakt, že jim narušíš den a noc a to někteří jedinci mohou nést těžce.. Musím zaklepat, ale hermáče jsem ještě neměl. Každopádně záleží jen na tobě, jak se rozhodneš. Dávám ti pouze radu, jak to udělat co nejlevněji (slunce nebo oddálením lampy). Jsem si 100% jistý, že to dělá to modré světlo z blízka. Ve finále jestli budeš pořizovat lampu na květ, tak bych to asi zkusil, každopádně spektrum budeš mít na květ a ne na růst což v růstové fázi asi také nebude optimální, ale co už nadělat..
Jinak s tím popálením od slunce to se mi to nezdá to musel zalít hnojkou nebo co hůř přihnojit foliově na přímém slunci. Nechce se mi věřit, že by toto jenom slunce dokázalo.. Kdyby si takovou zkušenost nechtěl, můžeš je dát do polostínu.
StromeQ
Ahoj. Tak zatím mi vychází asi jako nejlepší varianta koupit nějakou cfl red na květ. V kalfasu s lampou nijak nepohnu a to s tím vytahnutim na slunce se mi moc nezdá,když mám kytky připnuté k pletivu. Ještě mě napadlo přepnout na květ,po tom by se teoreticky měli taky vytáhnout ne? Ale to není moc elegantní řešení,zatím by z nich nebylo nic když by se nevytahly. Díky za rady a dám vědět jak jsem to vymyslel.
sWei
nepřepínej prímo na květ ale zkus jen snížít periodu třeba na 16/8 :)
StromeQ
Takže, zkusím přidělat ještě větráček na ofuk CFL, zkusím přesadit kvítka do co největších květináčů co se mi vlezou do kalfasu a tím pádem dokážu zvětšit průměr pletiva asi tak o 3 cm na každé straně. Taky kytkám zkusím zkrátit periodu na 16/8 jak poradila sWei :girl:. a uvidíme co to udělá... Jinak příjde na řadu CFL red spektrum.
Ještě mě napadlo jestli třeba světlo (je tam minimum, ale určitě tam nějaké pronikne), co prosvítá přes točící se větráček v "noci" na to nemá nějaký vliv.

Zatím děkuju za rady a ozvu se s fotkou až všechny tyto opatření aplikuju...

EDIT: a ještě mě napadlo změřit pomocí kapek PH vody a byl jsem překvapen, barva vypadala jako PH 7-7,2 což v hlíně nikdy problém nebyl. Ale mohl se stát, že když mám mix kokos 70%,hlína 20% a perlit 10% ( nebo tak nějak :) ) že to je nějakým způsobem špatně a kytky to nedávají.


Nazdárek :pimp:
StromeQ
Krásný podvečer přátelé.

Jsem tu s UPDATEM :pimp:

Po problémech s růstem jsem začal pátrat čím vším mohlo být, že mi kytky vůbec nerostou a to ani do vrchu, ani do šířky. Došel jsem ke třem závěrům.

A to:

1) Kytky mají málo místa - Babl gamy jsem přesadil do směsi kokosu s perlitem do 3l květináče. (přikládám fotku kořenového systému ve starém květináči). Uvidíme jak se budou kytí tvářit na nové místo v květináči. Snad poskočí pořádně do všech stran.

2) Odstranil jsem pletivo, musím sehnat širší průměr abych dostal kytky dál od lampy.

3) Přes větráček umístěný na vrchu kalfasu mohlo prosvítat světlo v "noci", tak jsem schoval kalfas do místnosti, kde by světlo nemělo proniknout dovnitř.

4) Ještě by to mohlo být ph vody které v kokosu nedělá dobrotu,tak teď čekám na ph metr, podle kapek to stojí za ....

Jinak teplota D/N 27/20 °C a vlhkost 45 - 60%


Ať to roste, klidně zanechejte názor :beer:
sWei
tak co stromečku? Jak se daří? :)
StromeQ
Hello everyone,

je čas na UP, jak si sWei žádá. :)

Po přesazení se nevyskytl žádný problém, kytí jsou zdravé a fit. Taky se trochu vytáhly,ale začínám mít pocit že víc už nevyrostou. Stále vypadají jako jedna koule listí a stonků... Dneska jim nastavím periodu 12/12 a děj se vůle boží... :-D Tento týden by mi měla přijít 125 w CFL red tak ji tam hned nainstaluju.

Jestli ani po přepnutí a změně lampy se nerozlezou po pletivu, tak budu koumat co jsem udělal špatně, ale nebude mi to vadit. Nehulím :pimp: a o výnos mi nejde, spíš o zábavu a právě o takovéto řešení problémů ... :-D hodnoty teploty a vlhkosti jsou víceméně pořád ve stejných mezích, žádné výpadky, přešlapy ani pohromy... :bandit:

Trochu mi tam dole žloutne list nebo dva, ale za těch pár let v Outdooru jsem se naučil že to nemá smysl nějak hrotit... :angel:

Jinak třetí fotka je z mého Foliovníku a je to spíš takový offtopic, ale myslím že pro potěchu oka dobrý a že to nikomu komunity mikropěstitelů vadit nebude. Tam mám 2x Kryptonite a 2x PP. Všechno v hlíně , jen tady tento Power Plant jsem naložil do kokosu a hraju si s ním a vypiplávám si ho k dokonalosti. :-D

Snad se bude líbit a za pár dní zase bude nějaký Update, jak mi vyjde čas..

Ať to roste
StromeQ
3 den 12/12 a nemůžu si pomoct,vypadá to pořád stejně :-)

Jediné co me tak napadá je to špatné PH,ale dokud nepřijde měřák, tak stejně nic nevymyslím :-)

Jinak se mi kytky líbí,ale naprosto zbytečné pletivo. Nemá tam žádný efekt.
sWei
to je zvláštní, já jsem též přepla na květ a vytahují se dost
StromeQ
Možná jsem jenom nedočkavý, ale po skoro měsíci na růstu ještě z krásných řízků jsem čekal jinou hitparádu
sWei
za měsíc už by to pletivo mělo být celé prorostlé ale uvidíš třeba se to ještě pohne, příště by možná stálo za to dát tam ty řízky 4 :)
StromeQ
Dobrý podvečer

jsem tu s malým UPem v 8mém dni na 12/12

Kytky už pomaličku nakvétají, zdají se mi že už rostou docela pěkně, je to sice stále jedna velká hromada listů,ale to přisuzuji tomu, že je lampa asi 5 cm od kvítek a kalfas je hodně malý (20 L) pro příště bych zvolil určitě větší...(už mám na příští kolo nachystanou skříňku). Možná že do příštího UPu nějaké listy prostříhám, i když to nemám rád, venku neprostřihávám.

Teplota a vlhkost je pořád stejná, mám teplotu D/N 24/20 a vlhkost se pohybuje mezi 45-60% takže myslím že akorát.

Opět přikládám fotky aby jste viděli jak mi to roste (nebo spíš neroste)

Hnojím B´cuzz a teď jim tam už malilinko leju i PK 13-14

Hodím opět o moji PP z foliáku,ta mě fakt baví letos. Už na ní mám kolem 20ti kolínek,a je třeba je tak každý druhý den předělat jinam, protože jsou už zbytečné, stonek Power Plantu to kolínko ignoruje,tak se mi to docela naprd trénuje :-D

Rady opět vítány

Čus a ať to roste :)
StromeQ
Čao chlapci a dívky :pimp:

Tak máme tu další UP

Který den na květu je to dneska nevím, nepočítám to, je to první indoor grow a vychytávám, zjišťuju a koumám co a jak vylepšit. :afro:


No a jelikož jsem zjistil, že ten můj kalfas je strašně malý abych tam mohl něco kutit, tak jsem si pomaloučku a polehoučku sestavil skříň pro další kolo, kterou představím až v ní pojedu od začátku...
V plánu mám větší květináče,které budou lícovat s koncem té grow folie, kterou jsem teda lepil naposledy, je to fakt opruz. :help:

přidávám fotku aby bylo vidět jak mi to pokračuje...

už teď mám v hlavě plán se 4ma květníkama a Scrog sítí, která bude ideální do tam malé skříňky..

AŤ to roste, pěstu zdar... StromeQ
Cemus
Ahoj, máš to moc pěkné a kytky po přepnutí rostou celkem dost, akorát spíš ne do šířky nebo výšky ale zaplňují prostor novýma patrama (příprava pro paličky?)..

A chtěl bych se zeptat kde jsi sehnal takové pletivo a jak jsi to vyrobil tak pěkně kulaté, chtěl bych totiž něco takového taky vymyslet. Díky
slamacek
Čau, mě se to taky líbí :-) Pro Cemus - tohle pletivo sem si pořizoval taky a kupoval jsem ho v železářství a stálo okolo 100.- za 1m. Je dost pevný, víc než to klasický na králíkárny.

ODP - Je fakt, že ty očka jsou menší, podívej se ke mě , měl sem ji taky, ale zaboha sem nesehnal v krámu jinou síť a asi si zní udělam voliéru pro andulku :-) JO a teď už konečně chápu proč ty kytky vypadaj tak nádherně a maj takovej růst ( mě se to líbilo ) on měl postavenou lampu :-))) Furt sem dumal, jak to tu dokázal :-) Tak taky díky za vysvětlení. Jojo, učíme se;)
StromeQ
Díky chlapi, no to pletivo jsem kupoval před X lety abych oplotil kotec pro štěně, aby mi neprostrkovalo hlavu roxorovou sítí... netuším kolik to tehdy stálo,ale žádná velká položka. Jinak jsem by vočko to pletivo ustřihnul a vytvaroval z něj válec a zašmodrchal do sebe přečuhujcí dráty aby drželo pohromadě. Pro naše účlely by ale bylo pletivo s aspoň jednou tak velkýma dírama...

Díky za pochvaly, je pravda, že je to palička na paličce, ale vzhledem k tomu že to jelo asi necelé 2 měsíce s úsporkou vertikálně, tak to teď bude zajímavý výtvor a jsem zvědavý co z nich nakonec vyleze... až tam bude v dalším kole síť a sodík, tak to bude zase vypadat jinak.. :)

A když už píšu tak zrovna sem hodím i up mého foliovniku, který nikde neprezentuju,ale taky me hodně baví...
:leaf: mam tam 2x kryptonite, 1x power plant, 1x OG kush a 1x nějaký automat (napravo) myslim ze taky PP ale to už si nepamatuju
:sun:
StromeQ
Zdravíčko přátelé

Jen tak pro potěchu oka, ať tu není nuda, kvítka jsou krásné...

Už to pěkně nakvétá, začíná konečně ta záživnější část pěstu.
Hnojím každý druhý den pár minut po zapnutí lampy, zhruba 400 ml vody s B´cuzz A+B s přidaným PK 13-14 a už se pěkně rosí... sice pomalu, nijak nevoní, ale to ještě příjde.:smoker:

Pro ty z vás, kteří jste nečetli celý dred, kytky byly na růstu vedeny po pletivu a světlo umístěno vertikálně, proto vypadají, jak vypadají. Prakticky žádný training.
Většinu ohýbacích kolínek mám ve foliovníku, kde to jiná zabíračka zařídit co nejnižší kytky, protože ještě je moc času než to začne kvést. Opět přihodím i fotky z foliáku. prostřední PP mi trochu žloutne, je skoro celý naložený v kokosu a teď jsem se mu nevěnoval pár dní, neměl hnojivo a asi už jí je i kýbl malý...:help:
Fotka je pořízena hned po ohýbání a vyvazování. :einstein:
Kdyby to porušovalo pravidla, nebo se někomu nelíbilo že to míchám dohromady, ozvěte se :)

tak ať to roste, čau StromeQ:smoker:
StromeQ
Čus grouveři,

Jen takový fofr apdejt než odjedu na dovču, jestli to tu někdo sleduje, tak pro radost foto.... foceno za tmy... :afro:

naschléééé ;)
Mard
Jen aby ty kytky dovolenou přežily! Držím palce.
StromeQ
Snad ano. Zanecal jsem jasne instrukce,nachystal jim vyzivu, tak doufam ze neprijedu domu a nebudu muset na pohreb. Mm to v kokosu tak jsem urcil dny kdy to musi byt zaleto. :-D

Sorry je to bz diaritiky,pisu z mobilu

Caues StromeQ
StromeQ
Dobré odpoledne pěstitelé.

Po příjezdu z dovolené jsem byl příjemně překvapen, ve skříni se kytky krásně rosí, teplota 25-20°C, vlhkost 40-50% . PH a EC neměřím a očividně to funguje i bez toho.

Ve foliáku je to jedna velká bush,ale je to pro mě challenge urdžet ty obludy aspoň v přijatelných mezích. PowerPlant co byl v kýblu jsem byl nucen přenést nabalkon. Vevnitř už se nedalo rozumně projít.

Tak ať to roste. ( Ve foliáku by už nemuselo :mutant: )

čau StromeQ :afro:

EDIT: Jo a ještě bych měl dotaz, zdá se mi, že jsem někde četl že se PK 13/14 dává jen v prvním týdnu květu nebo v počáteční fázi květu? je to pravda nebo jsem se jenom někde přehlédnul a můžu ho tam přidávát pořád?... díky za odpověď
StromeQ
52. den od přepnutí.

kytky teď čeká 5x Final solution, a za 10 dni teda zkusím 2 dny tmy, když to tady většina lidí vychvaluje, a šmik. Vyfotím pořádným foťákem před tmou a po tmě, aby bylo nějaké srovnání,uvidíme jestli něco uvidíme :-D Líbí se mi, není toho nijak moc, ale nevadí. a vůně bubble gum je po skunku nejhezčí co jsem zatím měl tu čest vdechnout ...:smoker:
StromeQ
Zdravím pánové a dámy

Pokud to někdo sleduje, tak jsem to setnul, na fotky jsem byl nějaký zdechlý, tak jsem
vyfotil jen konečný matroš připravený na sušení. Proplachoval jsem to skoro 15 dní, listy pořád tmavě zelené, tak chop chop a naschlé ... :-D

Dáme tipovačku klidně, ať je nějaká sranda, o nic nejde.

Přihodím pár fotek, ať máte představu.
murmur
Čau, tak nakonec to dopadlo dobře, škoda že nevyšel ten kalfas.
Zkusím tipnout 36g.
demoneq
typuju 29G
sWei
vypadá to velice lahodně, typuji tak 37 g :)
StromeQ
Jó, ten kalfas mě taky mrzí, ale byl fakt strašně malý, neodhadl jsem to napoprvé tak jsem to musel nechat dojet normálně ve skříni, kterou jsem narychlo zbouchal.

Na příští kolo už se třepe 4x Girls scout cookie kterou pojedu čistě v kokosu a JiDB hnojivama.
FenixStorm
Věřím že paličky jsou tvrdé a těžké tak cca. 40g
StromeQ
A Fenixi, věříš naprosto přesně, bylo toho 40 g takže K+ letí ;)

Kdo četl tak se může těšit na další kolo, kde se představí 4x Girl scout cookies rozjeté pod 125w CFL a na květ půjde po 150W sodu.

See ya ;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma