Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Vaporize Me (vprz.me) - elektronický herbář - Klikni zde pro originální téma
fifinka
Ahoj,

jako začínající příznivec vaporizace bylinek, jsem vytvořil jednoduchý herbář na adrese www.vprz.me (Vaporize Me), který je tak možné mít "vždy při sobě" a rychle si v něm vybrat bylinku podle aktuální potřeby.

Herbář obsahuje zatím pouze 30 bylin se stručným popisem, případně varováním; fotografií, doporučenou teplotou vaporizace a především tagy s léčivými vlastnostmi a nemocemi, pro které je konkrétní bylinka vhodná. Bylinku je možné si "lajknout", hodnotit (dobré zkušenosti / špatné zkušenosti) a případně o ní i diskutovat. Klíčovou vlastností je ale vyhledávání a filtrování.

Bylinky budou průběžně doplňovány (i na přání) a v případě, že bude někdo z vás web aktivně využívat, nebojte se ozvat s jakýmikoliv nápady, připomínkami nebo přáními. Určitě rád vyhovím...
Pixxel
Už jenom mít ten vaporizér..:). Máš to pěkné a přehledné. Jinak jak jsem projížděl ty bylinky tak mě trklo, že tam chybí ženšen pětilistý, jedna z nejléčivějších bylinek světa. Nevím jestli se to dá inhalovat ale vím, že se z toho dělají čaje. Já si doma dělám vlastní pražením na pánvi (jako v případě přípravy čínských zelených čajů) a ta finální extrémně sladká vůně je bezvadná. Nevím co by s tím udělal vaporizér ale mohlo by to být velmi zajímavé vyzkoušet;)
fifinka
Díky. Jak jsem psal, teprve začínám, ale myslím, že cokoliv z čeho se dá udělat čaj (odvar) nebo vykouřit, jde i zvaporizovat (super slovo). Ovšem oproti kouření podstatně zdravěji a oproti čaji zase účinněji. Ženšen je určitě skvělý tip a bylinky budu postupně doplňovat vždy, jak o nich zjistím konkrétní informace a bude trochu času.
AladinWarrior
Moc pěkný,palec nahoru. :D Já vaporizer mám tak tvůj herbář určitě a rád využiju.
REDD
Moc pěkné a přehledné, výborný nápad, přeji hodně štěstí v dalším počínání...posílám k+
fifinka
Díky za pochvalu, chlapi. Přidal jsem další dvě bylinky a několik dalších přibude do konce týdne...
Pixxel
Tu jsem ti vytáhl pár info ještě o ženšenu pětilistém, který je mnohem účinější (3-4x) než kořen ženšenu pravého a také mnooooohem levnější:). Z toho si vypreparuj to co budeš potřebovat;).

Ženšen pětilistý (Jiaogulan)
Gynostemma pentaphyllum

? - ? °C

Listy

Jeho léčebné účinky byly známy již z dávných dob a v čínských herbářích se objevuje již před 600 roky jako rostlina nesmrtelnosti. Je prokázáno, že v oblastech, kde se vyskytuje nejvyšší procento lidí starších 100 let a nejnižší úmrtnost na rakovinu je právě v čínských provinciích, kde se pravidelně popíjí čaj z této rostliny.
Jiaogulan ovlivňuje a normalizuje trávení, posiluje imunitní a nervový systém, aktivizuje metabolizmus, snižuje cholesterol, snižuje hladinu cukru v krvi, léčí nespavost, zlepšuje funkci jater, ledvin, močových cest a pohlavních orgánů, reguluje krevní tlak takovým způsobem, že nízký zvyšuje a vysoký snižuje, používá se také při prevenci proti infekční žloutence, rakovině, infarktu a mrtvici, zlepšuje fyzickou kondici, vytrvalost a podporuje rychlejší reakce, zlepšuje cirkulaci krve, uvolňuje křeče, užívá se při nachlazení a snižuje horečku. Jioagulan můžeme nazvat celkovým harmonizátorem organizmu. Je to rostlina, která nám významně pomůže prodloužit život a zachovat zdraví.
Gynostema pětilistá neboli Jiaogulan (Gynostemma pentaphyllum) je popínavá rostlina z čeledi tykvovité, jejíž původ je v oblastech jižní Číny. Je mrazuvzdorná až do –15 °C. Na zimu nadzemní části odumírají, na jaře však znovu obráží. Dá se pěstovat i v květináči. Rostlina je někdy označována jako pětilistý ženšen či jižní ženšen

Doporučená maximální dávka jsou čtyři šálky. Nebyly zjištěny žádné nepříznivé vedlejší účinky způsobené užíváním této byliny.

Posílení imunity
Vyrovnání krevního tlaku a zlepšení cirkulace krve
Posílení nervového systému
Vyrovnání hladiny krevního cukru v krvi
Vyrovnání hladiny tuků v krvi
Uklidňující efekty a uvolnění křečí
Prevence infarktu a mrtvice
Prevence rakoviny a brzdění rakovinového bujení
Růst životní energie - odolnosti - vytrvalosti - síly
Pomoc při nachlazení a infekčních chorobách
Detoxikace organismu
Boj proti únavě po vyčerpávajících výkonech a proti nespavosti
Další pozitivní nespecifické účinky vycházející z celostního působení účiných látek (především "gypenosidů") na celý lidský organismus
fifinka
Co jsem se díval na několik zdrojů, není to skutečný ženšen, ale úplně jiný rod. Ostatně píšeš to tu i ty - Gynostema. Ženšen se tomu říká kvůli marketingu :) I když některé účinky mají hodně podobné... Předpokládám, že používáš jenom listy, že? Pociťuješ na sobě nějaké reálné účinky?
Pixxel
jj to vím, že to není pravý ženšen ale oproti pravému ženšenu má mnohem více účinných látek a je zdravější než pravý drahý ženšen:). Ano, používám jenom listy ale v mém případě to používám necelý půlrok, kdy jsem rostlinky koupil někdy o listopadu. Zatím jsem sklidil lístků asi na 10čajů, takže nějaké reálné účinky nemůžu hodnotit. Navíc jsem mladý zdravý ogar takže možná ani účinky nepocítím. Jediné co můžu říct, že při pití čaje s tímto "ženšenem" mi díky té výrazně sladké chuti a vůně zlepší nálada a jsem takový uvolněnější ale to dělá i když piju čínské zelene čaje. Jinak dobrá věc je lístky tohoto ženšenu kombinovat právě s čínskými zelenými čaji, například gunpowderem, jasmínovým čajem nebo s kterýmkoliv jiným;)
PaBlo
Zdravím fifinka, kde jsi přišel na teplotu vaporizace levandule?
Levandule se dle mých informaí a zkušeností odpařuje už při 130-140°C.
Není teplota 190°C na levanduli přeci jen moc? Pravdou je že voní krásně i při tak vysokých teplotách.
Neměl jsem čas projíždět všechny byliny z tvého herbáře a tvořit si k nim poznámky, sám tvůj herbář používám a chci poděkovat za tvoji práci, ale napadlo mě že ne všechny informace musí stačit někomu kdo si řekne, tak mám kašel, dám si tymián a jitrocel, jde o to aby člověk věděl jak často a jak dlouho danou bylinu běhěm dne nebo kolik dní ji používat třeba při nachlazení, kašli, nespavosti a tak. Určitě nestačí dát si jednou když mám kašel a myslet si že zitra budu zdravý.
Vaporizace je ještě zdá se mi dost neprozkoumané odvětví lečitelstvý :D
fifinka
Ahoj PaBlo,

čerpal jsem hned z několika zdrojů a je pravda, že ne všechny teploty se všude shodovaly. V takovém případě jsem použil tu, která se vyskytovala nejčastěji. Kde přišli na teploty tam už ale netuším :)

Přesně to mě také napadlo, když jsem začínal - kolik a jak často. Bohužel všechno co jsem k tomu našel byly nanejvýš osobní zkušenosti a teď už si i sám myslím, že to bude značně individuální a každý by si měl časem najít svoji optimální míru. Právě z tohoto důvodu jsem vytvořil možnost diskuze ke každé bylince, kde bychom se mohli podělit o svoje poznatky. Sám s vaporizací prakticky teprve začínám a navíc (naštěstí) nebývám často nemocný, takže nemám ještě čím přispět :)

Jinak mě moc těší, že se herbář používá...
OptieX
Tři dotazy
1. Kolik tě stojí provoz stránek?
2. Ty webovky jsi vytvořil sám?
3. Jak je to se skleněným vaporizérem? Jak odhadnu teplotu? To u tohoto vaporizéru nejde

http://data.vaporizer.cz/fotogalerie/5/minivapor1.jpg

Díky za odpovědi!
fifinka
Ahoj OptieX,

omlouvám se za pozdní reakci. Přesto rád odpovím:
1. Je to obyčejný hosting a včetně domény vyjde na asi 1.200 Kč ročně
2. Ano, sám. Pár dní zpět jsem vydal novou verzi. Překvapilo mě, kolik lidí měsíčně na stránky chodí (15.000) bez jakékoliv reklamy (jenom zmínka tady a na už bývalém fóru lupa.cz) a navíc se mně naskytla spolupráce s jedním eshopem vaporizérů, který by pro aplikaci připravoval pravidelné články. Ty vyjdou už brzy a jsou na opravdu dobré úrovni. Proto jsem se rozhodl přidat dobrovolnou registraci uživatelů s nejrůznějšími výhodami, které verze bez registrace nedovolovala. Aplikace také brzy vyjde celá ve slovenštině, angličtině a polštině, včetně článků v těchto jazycích.
3. Nemám vůbec žádnou zkušenost :) Vlastním pouze přenosný konvekční vaporizér a párkrát jsem zkoušel stolní - oba super výsledky.
Pixxel
Super, gratuluji k úspěchu;)
Maxeaux
Cau, super stranka. Taka blba otazka ohladom manga - musi byt durch vysuseny, napr. v susicke na ovocie? Dik.
fifinka
Ahoj, a díky. Zkoušel jsem i čerstvé, ale se sušeným jsou podstatně lepší výsledky. Čerstvé se jednoduše tak rychle a důkladně neprohřeje. Ale záleží také od vaporizéru...
Maxeaux
citace:
Čerstvé se jednoduše tak rychle a důkladně neprohřeje.

diky. tipujem ze to plati aj pre vsetky na stranke uvedene byliny. ci?
Šmoulí Prd
Parádní web, jen škoda, že je tam toho tak málo. Hlavně mi tam chybí byliny, které běžně rostou v ČR Kopřiva,Černý bez, Divizna, Šípky ,Chmel ,..........
Taky mě udivuje,že tam máš třeba tabák- je pěkně nechutný. Já vaporizovat tabák zkoušel na různých teplotách (mám stolní vapík Arizer Extreme Q ) a je to hnus. I kuřáci (jsem nekuřák) se z toho málem poblili. Šlo o tabák k balení cigaret.
odo
Šmoulí Prd - no ja som do Volcana napchal fajkový tabak a nemalo to chybu!
Maxeaux
citace:
Šlo o tabák k balení cigaret.


Treba si ale uvedomit ze az na zopar natural - vynimiek (napr. tabak Pueblo), je komplet vsetko vymachane v srackach, amoniaku, same prisady...
crazyben
To za prvý... a za druhý neni tabák k balení jako tabák k balení. Ty levnější sou skutečně jen odpad a na poblití sou i v těch cigárech... (a to říkám jako kuřák)...

Bohužel mam ale pocit že poslední roky šla kvalita dolu i u těch lepších jako Cassablanca nebo Javaanse, přitom cena je dvakrát větší než před těma rokama. Pueblo sem snad ještě neměl... rozhodně vyzkoušim.

Stejně jako cigára... Dřív sem si Marlboro nebo Lucky Strike dokázal vychutnat, dneska bych nepoznal od Chesterfieldek.

Ta chuť a aroma tabáku šla nejvíc do kopru před šesti lety s nařízení EU o samozhasínacím hnusu. Jak příjemný bylo překvpaení po koupi pašovaný krabičky pjóter za 15kč :D nedalo se to srovnat s ničim na našem trhu.

____________________

BTW. sem taky pro pridavani bylin volne rostoucich ve stredni evrope... a ze jich je.
a co takhle umoznit diskusi bez registrace? Já vim ze to je primarne obranna proti trollum, ale spoustu lidi (jako treba me) to spolehlive od ty diskuse odradi... a urcite by to slo udelat i jinak (treba by se mohly ty komenty ukazovat po schvaleni adminem?). Uz takhle mam desitky uctu na desitkach webech - neli stovkach a clovek se v tom ztraci :D digitalni peklo :D

A myslim vubec by nebylo od veci treba zverejnit sem tam nakej clanek o tech konkretnich bylinach, nez jen tupej prehled... nebo se na takovy clanky odkazovat? Nebo clanky o samotnym inhalovani-vaporizaci... nezasvecenymu cloveku to jinak asi moc nerekne.

kazdopadne hezkej pocin, drzim palce ;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma