Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Škůdce - ale co je zač ? - Klikni zde pro originální téma
Dexkell
Hoši poraďte, mikroskůpkem sem našel tohle svinstvo, poradíte co to je bo v praxi to vidím poprví a rád by jsem věděl názor někdoho kdo to ví na sto pro,
zbytek jak se toho zbavím se tu určitě dočtu, tak bych jenom někoho poprosil o identifikaci.
PS: White Russian, 18. den přepnuto na květ, celkově 35. den a objevil jsem to dnes.
Mard
Se přiznám že to nerozeznám co tam je. Má to nohy?
Dexkell
No já to buhužel líp nafotit nedokážu, ale má to nohy a nic poletovat jsem tam neviděl, pavučinky a něco jinýho jsem tam nenašel.
spachal
Tipoval bych to na svilusky ..
Squer
Svilušky
techem
Určitě svilušky... Pavučiny nemusí jít hned vidět ale jsou to svilušky... Pokud nekvetes tak použij nissorun 10wp ale je to pesticid... Tak pozorně přečti návod... Maj to i v Tesco ;)
Dexkell
Díky za pomoc.
No už právě že na květu už jsou, hodim fotku,
Když tak použijí něco víc "Bio".
Squer
Biool taky funguje, chce to několikrát zopakovat ale není to nijak škodlivý.
Dexkell
No hlavně nechci kočičkám nic udělat, a když sou to svilusky tak jeste proctu pár tipů a rad a komu co zabíralo, chtěl bych ty smejdky vymitit aby nenadelaly větší paseku.
Dík za tip.
Dexkell
Čau týpci, tak sem hodím pár fotek jak ty kurvy vypadaj,
nejvíc je zasažena jedna kytí a nevím jestli jí mam separovat dřív než takhle budou vypadat další okolo a nakonec celej grow,
hodně přemejšlím nad tim Bioolem nebo nad roztočema,
"zatím" jich tam fakt neni extra moc ale když nezakročím hned tak to bude asi taky za pár dní jiný.
Dexkell
dalši no.
CigBig
No, to sou svilusky, tak smahem do nich, nebo po urode jak se ti premnozi...
Dexkell
No už to kluci idetifikovali ale máš ty třeba s nějakejma přípravkama osobní zkušenosti ?
Fanek107
Svilušky, mšice a další savý hmyz, je nejůčinější Karate v každém obchodě zahrádkářských potřeb nebo drogerii. Pozor ale, jen 2mml na 10l vody. Kvítí to neublíží, ale ...
Dexkell
Díky, vyzkoušim.
Dexkell
citace:
Původní příspěvek od Fanek107
Svilušky, mšice a další savý hmyz, je nejůčinější Karate v každém obchodě zahrádkářských potřeb nebo drogerii. Pozor ale, jen 2mml na 10l vody. Kvítí to neublíží, ale ...


Možná jen... co jsi chtěl doříct tím "ALE..." ? :D
spachal
Karate je opravdu hnusna chemie, to bylo to "ALE" ;] ..

Jinak z vlastnich zkusenosti doporucuji ty ruzne oleje namichat opravdu podle navodu, minuly rok jsem bojoval se smutnicemi a koupil a pouzil prave onen BioOL, je toho velke baleni a je to levne, toz jsem pripravil asi 2x silnejsi koncentraci .. po tydnu mi z kytek slezlo vsechno listi .. toz bacha i na to :]
Whiskey_777
zkus postřik Agro NATURA Rock Effect
Dexkell
No tak zachvilku mi ta "hnusna chemka" dorazí dom, tak se to pokusím aplikovat citlivě,
také mě dost zajímá názor na nimbový olej, to by byla asi další varianta mého hubícího projektu.
murmur
Neem oil od Plagronu jsem zkoušel, ale bez výraznějšího účinku, taky se s ním špatně pracuje a není nejlevnější. Před aplikací postřiku nezaškodí alespoň nejnapadenější listy zespodu otřít vlhkým hadrem, odstranit jich co nejvíc mechanicky, dost se ta likvidace urychlí.
Dexkell
Ty jo dík ! Supr nápad, mě to v tom stresu a nasrání ani nenapadlo, pudu jim vyprášit kožuch.
Dexkell
Tak to tu ale když koukam na dávkování tak nevim jakou dávku bych měl použít,
Je to dost rozdílný a nevím kolik by toho holky unesli, neporadí někdo podle letáků ?
Dexkell
No dál jsem 1ml na 2 litry vody - zlatej střed.
Neco málo jsem otřel manuálně, ale jinak jsem tedy důkladně postříkal kytky a teď mají samozřejmě tmu, dva větráky diagonálně proudí vzduch a zítra jsem hodim informace a vývoj situace, popřípadě budu testovat další přípravky.
Děkuji upřímně za rady.
Dexkell
Tak Karate moc velký kung-fu nepředvedlo, takže bohužel i přes to že je tam napsáno jednoukrát, provedu postřik ještě zítra a namíchám větší koncentraci ale dle tabulek,
pak hold přistoupím na jiný přípravek.
Samulele
Na roztoče ( sviluchy, trasenky) FURT zaberá Vermitec 018 EC

http://www.florapack.sk/vertimec-1-8-ec-10-ml.html

2x frcnúť behom 7 dní a je pokoj...

1ml/1L vody... ked je zle tak aj 1,5ml--
Dexkell
Díky za tip, ale jsem už 2 týdny v květu, lze to použít i tak ?
Samulele
Tam je ochranna lehota tuším 7 dní, on sa totiž rýchlo rozpadá, preto sa strieka 2x aby sa zachytili aj dalšie vývojové štádiá.
Osobne tomu dávam vždy max 30 dní do kosy a zatiaľ som tu :) nič necítiť ani na chuti ani na vôni.
Dexkell
Ok, po následné kontrole jak dopadl Karate během zítřka, půjdu a ještě se pokusím zachránit situaci tímto, dám sem vědět.
A ještě jednou díky za rady všem.
Dexkell
Ták o5 se tu hlasím s dalším reportem a stavu,
dost evidentně se zewláci netransportujou na další kytičky,
po velice důsledném otření a následné aplikaci rozprašovačem s větší koncetrací, to prozatím (ťuk, ťuk, ťuk) vypadá na to, že se mi je podařilo zastavit nebo zbrzdit, každopádně další expanze není patrná, vlhkost jsem tam krátkodobě nechal kolem 70%, aby jsem jim to co nejvíc znepříjemnil, do toho jsem provedl zálivku a to úplným průtokem květináče, takže víc vlhkosti by jste pohledali leda v deštným pralese,
hodím jsem za třeba pár dní další report jak Karate funguje, kdyby byl problém, půjdu už asi jenom do Bio přípravku a rád se podělím o informace z praxe.
Fanek107
ALE ... mám na mysli to, že Karate používám ve správném ředění dle návodu. Pokud si bude někdo myslet a dá na těch 10 litrů třeba 5 mml, může rostliny poiškodit. Zatím s tím zkušenosti mám dobré, pokud dodržuju návod. Používám Karate na rajčata, rybíz, angrešt atd. a vše přežilo a zbavilo mšic a svilušek na cibuli, porku atd. Zkusil jsem i stromy. Jabloně, hrušky a všude to zničí larvy a mšice. Nikdy to neublížilo rostlině. Zkoušel jsem na mšice a svilušky postřik na olejové bázi, ale moc jsem s tím úspěchy neměl. Někde jsem četl (stačí vygooglit) postřik na tyto savé potvory, postřik z domácích zdrojů. Před 40 lety jsem stříkal štětkou nastrouhané mýdlo tzv, s jelenem, rozpustil a stříkal. Dnes jsou ty mrchy proti tomu imunní. Měl jsem na jedné rostlině zhruba 10cm černo. Samá mšice. Za dva dny. Poznáte to podle aj podle toho, že tam lozí mravenci, kteří vysávají mšice. To je známka napadení. Držím palce ať se vám nic nestane s rostlinkama. Já už je mám 120cm vysoké, zaštíplé a jedou suprově. Přolévám jen kopřivama krígl zkvašených kopřiv a grígl vody ..Zatím.
Dexkell
No tak u mě to zatím je takové že většina z nich je v čudu a že tam zůstalo jenom pár které byly někde schované, ale nevidím to jako velký problém protože je jich opravdu minimum a když by se nějak počet zvětšil tak již použiji bio-zničovadlo.
Ale po dvojnásobné aplikaci Karate vypadá jako učinný zabiják.
Dexkell
:megafon: Po předchozím příspěvku musím názor "trochu" změnit.
Tak, Karate vesměs k hovnu abych pravdu řekl, nejdřív pošli všichni ale asi těch pár co bylo někde schováno se zas rozmnožilo.

Ták a teď přijde na řadu Natura rock effect a když ani to, tak už na to asi seru.
48. den - 31. přepnuto na květ:hanged:
Keen
Koukni do tématu nemoci rostlin je tam přímo téma kam sem nedávno shrnul svůj cca dva roky dlouhej boj se svildama a konečně sem objevil něco, co opravdu funguje a je neškodný do květu - Aptus Dislike. Dal sem dva postřiky v rozmezí 7 dní ve chvíli kdy sem měl už fakt pavučiny jako kjáva a hned po prvnim postřiku 99% vyřešeno, druhej postřik byl jen takovej dodělávací, od tý doby ani svilda.


Používat Vertimec v jakymkoliv stavu nákvětu/květu je za mě prasárna. Za předpokladu, že si to kouříš pak sám je to ok, ale jestli si to zakouří i někdo jinej tak to je na přesdržku... je potřeba si uvědomit, že Vermitec je jed v pravym slova smyslu, nejen pesticid a ochranná lhůta je sice hezká věc, ale nikde nemáš napsaný jak dlouho přesně tráva v tohle sobě drží, stačí si uvědomit, jak je konkrétně tráva citlivá třeba na chlór a to ti napoví že jahoda v tomhle ohledu bude asi trochu odolnější (konkrétně jahoda má nejdelší ochranou lhůtu 30 dnů).
crazyben
Mě na svilušky zabral vertimec... napoprvé a 100%, po čtrnácti dnech už byl druhej postřik jen preventivní. Nissorun jak psal techem je taky ucinej, ale nejak mi vadilo ze je v prasku...

Je dobrý mít dva přípravky a když jeden nezabere na všechny tak druhej... když bys stříkal pořád jednim tak si akorát ty svině vytvoří imunitu.

Máš to už v docela pokročilym stádiu takže nejprv oškubej všechny listy na kterejch se nejvíc hromadí a okamžitě to odnes pryč z baráku (nejlíp je rovnou spálit hajzly)... zbytek pak důkladně vystříkat a to hlavně zespod listů. No a pak už se jen modlit... A prohlídni doma i pokojovky a tak, já preventivně stříkal všechny kytky v bytě.

Jestli nechceš stříkat chemky v květu tak ti nezbyde než biool nebo něco takovýho... to ale neni žádná jistota.
crazyben
citace:
Původní příspěvek od Keen
je potřeba si uvědomit, že Vermitec je jed v pravym slova smyslu, nejen pesticid a ochranná lhůta je sice hezká věc, ale nikde nemáš napsaný jak dlouho přesně tráva v tohle sobě drží, stačí si uvědomit, jak je konkrétně tráva citlivá třeba na chlór a to ti napoví že jahoda v tomhle ohledu bude asi trochu odolnější (konkrétně jahoda má nejdelší ochranou lhůtu 30 dnů).


jahoda odolnější? Nějak nerozumim jak to myslíš...

jinak mam takovej pocit že na letáku je napsaný jak dlouho to organismu rostlin zůstane a jestli se nemejlim je tam dva měsíce... takže po přepnutí bych to taky nepokoušel.

EDIT... tak kecám neni to tam, schválně sem se šel kouknout. To sem asi viděl u jinýho přípravku (u tý jahody ale vidim v tabulce 3dny ochranou lhůtu, stejně jako u rajčat apod a ne 30... já bych to ale neriskoval)
Keen
S tim Vertimecem a jahodou si sem celkem jistej, ten příbalák sem měl v ruce hodněkrát a hledal tam konkrétně ochranný lhůty pro zákazníky. Ale máš pravdu, že teď všude píšou maximálně tejden. Já tomu nevěřim a jsou jiný účinný věci - Aptus Dislike, B.A.C. Plant Vitality Plus. Můžes to tam cákat klidně den před kosou a funguje skvěle. Ale to už píšu vejš...
Mard
Vertimec je naprosto v pohodě a po ochranný lhůtě to projde normami pro potravinářství. Navíc Vertimec funguje a je to translaminární a funguje asi po polovinu ochranné doby, takže nehrozí že nějaké muška co sedí na stěně ti pak zase opětovně nakazí kytky. Já jsem s ním spokojenej. jediné co je problém že může být aplikován jen 2x po sobě.
crazyben
a já na něj koukám zrovna teď a vážně tu sou 3 dny stejně jako u rajčat a okurek (vlastně tu jiný číslo ani nevidim, pak už jen AT u okrasnejch (jakože nevyžadují ochranou lhůtu, aby ne když okrasný nesklízíme)
Dexkell
Mě už se na tom hoši objevily pavicinky, takže je v 56. Dnu (od přepnutí na květ, takže cca 50 den) budu muset sejmout předčasné, palice nejsou extra nafoukli ale na nějakou dobu bude co rolovat, nějak to sem postní jak vypadá dřina, čas, peníze a moc úsilí v ne moc povedenej produkt.
Keen
Tak píšu to už ale fakt naposled. KUP SI APTUS DISLIKE. A normálně to nech dojet omg.

Teď sem řešil ten samej problém ale o 3 tejdny sem pozadu do tebe, pavučiny jak blázen, miliardy svilušek. Rukou v rukavici sem posundaval většinu pavučin abych to prostřík a pak sem nahodil 3l postřiku do 120x120. Po první aplikaci 99% vyřešeno.

Všechno to tu píšu už vejš, chcete poradit ale nečtete co tu lidi píšou tak já nevim.

Ještě k tomu Vertimecu - projížděl sem víc výrobců (já konkrétně měl od AgroBio Opava) a fakt je to všude 3, maximálně 7 dnů. Přísahal bych,l že sem tam viděl 30, tak nevim jestli od tý doby něco změnili (cca 3/4 roku zpátky) nebo sem si zafixoval jinej příbalák. Každopádně my bad.
Dexkell
Věc a) dík za radu
Věc b) byl sem včera trošku hysterickej z nasranosti a...
jinak já to četl moc dobře, ale napsal jsi že je to neškodný DO květu, tak mě to zmátlo,
protože v květu jsem a pak taky abych do toho nečap plíseň, když to budu tím sajrajtem postřikovat,
vím že se to nesmí přímo na palice ale pár těch kurev je i nalisteckach okolo šišek.
Tak se nezlob že to musíš vysvětlovat polopatě ale opravdu naslouchám.
Keen
Ne, tohle normálně stříkáš na květy, na listy, prostě všude. Kompletně smáčíš kytku (hlavně zespod listů, tam se držej nejvíc) a nebál bych se ani prostříknout pěstovanej prostor v rozích atd - zvlášť u skládacích boxů se držej ty svině uplně všude.
Dexkell
No, tak to Teda otestuju a dám echo.
Keen
Tak co, zvládnul si to ?
Dexkell
Jak se to vezme, když jsem to sehnal asi ve 4 krámu kde to měli, tak jsem zjistil že nemam u sebe šest stovekm takže moje pičovina že sem matlák ale holky to zvládly doject.
anon383596
Zarazili mě tu dvě věci a to že 56 dni od přepnutí fakt není 50 dni květu ale fakt kupodivu to je 56
A druhá 3 litry postriku na box 120 x120 no tvl ze to tam rovnou nechrstnes z kýble na to snad musí stačit čtvrt litru max pulitr
Dexkell
Tak vyjádřil se jenom k první často a to, že to beru kdy se objevi květy v periodě 12\12. A podle fotek mi to tak vychazelo jak jsem napsal.
Keen
citace:
Původní příspěvek od Vemenex

A druhá 3 litry postriku na box 120 x120 no tvl ze to tam rovnou nechrstnes z kýble na to snad musí stačit čtvrt litru max pulitr


Teď si mě pobavil :)) max půl litru ?? Na řezy asi dobrý, ale určitě ne na to co mam v boxu... :))) Měl si někdy na kytkách svilušky? Postřikoval si někdy do úplného smočení? Evidentně ne. Nejdůležitější je sestříkat spodky listů a čim líp to uděláš, tim míň se ti jich vrátí/máš větší šanci že od nich budeš mít klid.

Foto pro představu zaplnění boxu, s tim tvym půllitrem by si moh skropit tak vršky :D
150cm od země, jedou v amazonu, Moby Dick 46. den 12/12.

Sorry za přetočenou fotku, v PC ji mam otočenou správně, na fóru se přetočí :/
anon383596
když na to potřebuješ vylejt 3 litry tak prosím mě bohatě vždy stačil půllitr
Já to nepestuju na stonky a listí ze jo
anon383596
reakce na supergroower typu keen klohnito
Hele když už tak veřejně a stuj si za tím co meles lej to tam treba po kyblech
Cituji: klacky a listí :))
zdar,

hele chápu, že je pro tebe nepředstavitelný mít v boxu takovej jungle, zvlášť když sem viděl ty chcípáky co máš v Aerotopu. Já sem Moby Dicky přepínal po pěti dnech a skončili na 120cm od vrchu Amazonu s proplétáním do tří sítí. Takhle funguje aero s kvalitní genetikou (viz třeba kcb).

Sem alergickej na lidi co se snažej přispět k tématu ikdyž o tom ví hovno - jako konkrétně ty s postřikama. Vystupuješ sebejistě jak kdyby si měl zasebou 20 let praxe, ale fotky dokazujou že si sotva začal, navíc to co si ty myslíš je blbost. Tak se prosimtě zdrž komentářů na téma o kterejch nic nevíš (nemáš praktickou zkušenost), udržíme tu tak přehlednost a minimum bullshitů co akorát někoho můžou zmást.

Má odpověd: já za sebou tu dvacetiletou praxi mam vocas a nepestuju na výnos z tohoto uz jsem vyrost ,vyzkoušel jsem už pár systémů atd genetiky mam prvně v ruce má práce to není tim si ale nestěžuji, az mi ukazes jak udeláš za dva měsíce pořádný kytky místo tvyho prichcanyho mobydicka a aspoň pořádný foto muzem se o něčem bavit
Ja jsem zas alergickej na typy co hovno umí a myslej si jak jsou namastrovany
A přestan se srovnávat s kcb do toho máš hodně daleko a narozdíl od tebe vi a umí ty beginere
Nezapomenu opomenout aby sis příště namychal toho postriku aspoň 10l ty stonky s listim na metru a pul neco zbasti ale to už těžce prudim poněvadž me ta pm sakra vytocila nazdar jirgen a predstav si ze já mel v tom tvym boxu na chroniku pri výšce rostlin mezi 50-80cm 900g za dva měsíce a v hlíně rovnou na květ a co jako tim koncim tvá máňa poněvadž je to vo hovnech a s pulitrem vertimecu jsem postrikal box ,rezy ,matku a celej venek na 5ti metrech tak nevim
crazyben
hoši vůbec nevim co ste si v pm vyměnily za názory, ale k postřiku...

já s 3/4 litrem skropil 1m2 box a to tak že to z kytek teklo a ne málo (půmetrový keříky, těsně před květem)... a udělal sem to dvakrát (druhej byl uz slabsi, ale i tak) + nějaký pokojovky preventivně. Takže tři litry taky moc nechápu... 15l namíchanýho vertimecu by teoreticky mělo stačit až na 100m2 (záleží na velikosti a hustotě rostlin)
Keen
Psal sem pm přesně aby se tu nezasíral zbytečně thread výměnou názorů. No nic, teď už je to jedno.

Rozhodně nejsem namastrovanej a určitě se nechci srovnávat s kcb, ten je uplně jinde. Jestli vám to přijde neuvěřitelný budiž, mě zase přijde nepředstavitelný, že bych postřikem 3/4 litru ošetřil každej list zespod i zvrchu, aby byl opravdu smočenej, natož dvakrát.
Vemenexova pohádka o půllitru na 5m venku a dvou boxů to asi nemá smysl ani komentovat. Neber to nějak špatně, nemam potřebu tě nasírat, jen nevim jak jinak bych to napsal. A poměřovat si tu virtuální pindíky, kdo ho má většího už tady dělat vůbec nebudu. Tak to ber tak, že ho máš většího, gratuluju.

Stojim si za tim, že jestli ti stačí půl litru postřiku na zaplněnej box 1,2*1,2, tak to neděláš pořádně. Je pravda že 3 litry je asi zbytečně moc a dalo by se i míň, ale určitě ne pod litr a půl, aby to bylo opravdu pořádně.
crazyben
No vidíš, ty si to nedovedeš představit a já to tak praktikoval... že to nebylo pořádně? Bylo... a zabralo. Mam to zdokumentovaný ve vlákně (indika mix, myslym že str. 7), tak můžeš mrknout... píšu tam že litr, ok ve skutečnosti byl necelej proto tady píšu 3/4 tak sorry za mystifikaci... to už ale takovej rozdíl neni.

Je pravda že sem je nikdy nenechal zajít tak daleko aby to bylo na kytkách vidět nebo ty svnině už dělaly pavučinky atp... pravidelná kontrola je u mě na prvnim místě.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma