Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Vyroba mastí-polehčující okolnost? - Klikni zde pro originální téma
Murph
Zdravím vespolek,

uvažuju nad tím, zda při případném odhalení pěstírny policií ČR je dobré mít aliby například výrobu mastí. (mast, která bude obsahovat THC)
Nedávno jsem četl diskusi o trestnosti prodávání klonů. Padnul názor, že THC podle vyhlášky lze měřit pouze z květenství palic, nikoliv z listů nebo dokonce i z masti.
Nebo je to jedno, jestli mast nebo osobní potřeba?
Co si o tom myslíte?
crazyben
Kámo těžko říct, tam záleží na spoustě okolností... nejvíc asi na náladě soudce i státního zástupce a kvalitách tvýho právníka. Jjestli ti najdou vedle kytek váhu a pakl dýleráků tak se už ani na mast nevymluvíš.

Já třeba mam příbuznou co je dost nemocná, takže bych se mohl odkázat, že to dělám pro ni... koneckonců, část úrody u ní stejně vždy skončí. Ale už je to starší ročník a trávu prostě nemusí ikdyž běžný léky jí zrovna dobře nedělaj už se nám 3x předávkovala, je to síla ty sračky co doktoři lidem cpou, ale přesto tu trávu moc nechce ikdyž ji s dalšíma dvouma členama rodiny přesvědčujem ať to aspoň vyzkouší dlouhodoběji (po jednom jídle asi nic moc, chce to aby si tělo trošku zvyklo na ty látky). Ale to je už trochu OT... jen myslim že něco takovýho by mělo váhu, že to je na mastičky a pro sebe bude tvrdit uplně každej, neznám nikoho kdo by naférovku vybalil že to chtěl prodávat.
bruno.kudrna
Zdravím
Není to polehčující okolnost výroba masti je zakázaná.Dokonce i když projdeš zdlouhavým procesem a dostaneš se k léčebnému konopí z lékarny,nesmíš z něho dále něco vyrábět
Můžeš to pouze sníst (celou paldu nebo nadrtit a přidat do hotového jídla) nebo vyhulit.
Jakýkoliv spracování na mastě tinktury atp. je brána jako výroba omamných a psychotropních látek.A podle toho s tebou bude jednáno i když sis to koupil legálně v lékárně.
Už nevím kde sem to četl,ale hleďel sem jak puk a nechtěl tomu věřit,bohužel je to tak.
V tomhle státě je ale možný všechno takže se není čemu divit.
Zdárek:sun:
blockhead
bruno.kudrna: Jak pises "Můžeš to pouze sníst (celou paldu nebo nadrtit a přidat do hotového jídla) nebo vyhulit.". Tak s tim nesouhlasim. Naopak, jist syrovy palice je dost o hubu. Ja prave zase cetl, ze ty krystalky na palicich pri konzumaci casto zpusobujou dost velkou alergickoou reakci, a to takovou, ze to vlastne podrazdi celou tu dychaci/potravu prijimaci trubici a lidi tak muzou umrit i na uduseni. Takze palice by se mely konzumovat vyhradne jen po nejake tepelne uprave... Nebo nekdo ma jiny informace?
pankytka
Neni to zadna polehcujici okolnost. Ano, urcite se na to da divat, ze Tvuj zamer byl humanni, ale na to trestni pravo nehledi. At bude vec jakakoli, bude to zalezet hlavne na soudci, statnim zastupci a Tvem advokatovi, jak spravne pise Crazyben. Minule jsem cetl pribeh, kdy dva manzele jeli snad 3 velkopestirny a dostali podminku. Nekoho chytnou na ulici s 20g a ma podminku.... Samozrejme by taky zalezelo na shromazdenych dukazech a zda tyto dukazy byly ziskany legalni cestou, jinak je soud nemuze pouzit. Zkratka nedyluj a mel bys byt v klidu, pokud te nekdo jinej neuda, ze doma pestujes. To pak PCR musi jednat.
carlos
Jasne ze hraje roli jestli prodavas, pestujes nebo vyrabis masticky.. Musi to byt samozrejme dostatecne prokazane (ne ucelove tvrzeni). To vsechno musi soudce zhodnotit v danem pripade a v praxi se tak skutecne deje.

V trestnim zakoniku je dany nejaky rozsah potrestani.. Vse se posuzuje s ohledem na spolecenskou skodlivost cinu.

Kdyby to tak nebylo, mohl by tresty z fleku rozdavat pocitac.
pankytka
Tak samozrejme, uplne jsme se nepochopili... :) Souhlasim s tim, ze to u soudu hraje roli. Ale na druhou stranu to muze dopadnout uplne jinak, nez si clovek mysli, ze by dopadnout mělo (individualni představa o spravedlnosti), viz ty dva pripady, co uvadim nahore.
carlos
Tak to kazdopadne :teef:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma