Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
depersonalizace - Klikni zde pro originální téma
kloferr
Ahoj lidi :) Máte nějakou zkušenost depersonalizací ?? Depersonalizace (deralizace) je stav kdy vám vaše tělo příjde cízí (třeba když si sáhnete na obličej tak máte pocit že to prostě nejse vy atd atd) a máte pocit že jste ve snu. Máte také pocit že na všechno koukáte přez plexisklo nebo mlhu a vše vám připadá jako sen. Tato porucha se objevuje po vyprchání účinků marihuany a může přetrvávat ještě dlouhou dobu. Máte s tím někdo zkušenosti popř jak dlouho tento stav trval ?? Děkuju :) PS: Vím že fur opakuju slovo máte :D
TheLittleOne
ahoj, já měla dlouho s tímhle problémy. Člověk musí mít určitej předpoklad, ale tráva to může jakoby vyvolat. U mě to bylo něčím jiným. Není na to lék, musíš se s tím prvně srovnat, dávat pozor jak se v různých situacích chováš. Na netu jsou různý fóra zaměřený přímo na dr/dp. Lidi tam poradí. Obvykle je to přidružený k něčemu dalšímu, nemáš deprese? Nějakou psychickou nemoc v rodině? Často se taky stává že do určitýho věku pak "zmizí". Zvykneš si na to, srovnáš se s tím pak třeba změníš prostředí a najednou je všechno v pohodě. Nejjednodušší je zaměstnávat mozek něčím jiným, příliš se nepozorovat a nezkoumat to. Ber to jako dar. Jogíni a mniši se o tenhle stav pokouší třeba roky, zkus to využít k rozvoji. Vezmi si že všechno vidíš z jiné perspektivy, dokážeš být víc objetivní. Je těžký se s tím popasovat ale nemá smysl se v tom rejpat příliš, člověka to pak jen dojebává. Hlavně nepanikařit no:-)
bruno.kudrna
Zdravím
Očividně patříš do té malé skupiny lidí kterým tráva nedělá dobře....Holt smůla cítím s tebou.
Nehul nebo si zaděláš na pěkný problémy......Holt nic není pro všechny.....
Zdárek:sun:
TheLittleOne
ono nejde o hulení. Může to spustit ale nemusí. Člověk má předpoklad a dřív nebo později to vyleze. Stejně jako epilepsie, schizofrenie, obsedantně kompulzivní porucha,.. cokoliv z toho nemůže z ničeho nic spustit jen tak tráva. To že teď hulí dál to už nijak neovlivní. Pokud nemá panický stavy při návalu zhulenosti. (Myslím tím to že nájezd je hodně podobnej jako pocit při dp/dr a člověk může zpanikařit že "se to děje zas", ale v tom případě by asi nehulil) Naopak to může být doplňková terapie. Ale uznávám že každej člověk je jinej a může se najít jeden z milionu kterýmu to prostě funguje jinak.
crazyben
Jako terapie nevim nevim... při tý de o to se nějakym způsobem zbavit nám nějakejch nepříjemnejch věcí (ať je to cokoliv). Jestli má podobný stavy po tom co opadne high tak je asi fakt lepší nehulit... že za to může tráva nikdo neříkal, ale některejm to prostě nedělá dobře.
sw3ap
Už jsem o takových lidech slyšel, doporučuji rychle přestat.
Maxeaux
Mal som nieco podobne, bolo to nadmernym pitim alkoholu + ganja do toho. Skusil som na vlastnej kozi siroke spektrum dusevnych poruch - depresia (dpc to bol zahul), paranoja, rozne fobie - z vysky, z hlbokej vody, klaustrofobiu. Co a tyka tej depersonalizace, tak som cumel na svoju ruku a nevedel som ci ju mam, ci je moja :) No sranda to nebola. Jo, a v hlave som mal nonstop taky divny tlak (pytal som sa na to par lekarov, ti picu vedeli o tom, tak som sa rozhodol sa s tym popasovat sam)

Obmedzil som chlast, prestal hulit, zacal sportovat, za cca 1 rok sa mi psychika zrovnala. Teraz takmer vobec nehulim a chlast som obmedzil na sokotskou single-malt - vecer sklenka na vychutnani :D

Takze - daj si aspon 1/2 roka pauzu, sportuj, venuj sa nejakemu konicku, najdi si milenku. Ak stavy neprestanu, aspon budes vedet ze to nebolo ganjou :)
anon383596
Kurňa až mě to chytne vim za kym pro radu, pěkný vyhlídky do budoucna hulim jen bongo furt a kdykoliv + pulitr rumu pomálu denně to se mam na co těšit teda.
Squer
\půllitru RUMu denně je celkem přísný :D
MocnyOkurek
Maxeaux: mozna stacil jen ten sport. Ja uz 2 rocky celkem hodne frkam na kole a spousta problemu zmizela co sem z hual mel. Spise je to imo o tom ze kdyz to clovek prehani s hulenickem tak je i peknej lenoch a prezira se.. Aspon ja to tak mel.
crazyben
Tak nejakej ten klidne i rekracni sport (zdravej pohyb) je asi to nejlepsi co pro telo muzem udelat nejen po fyzicky strance.
Kifo
Tiez som to zazil v takych kratsich vlnach...maval som to z uzkosti. Dostal som uzkost a proste potom prichadzaju rozne symptomy. Tie uzkosti mavam tiez,ked prestanem hulit takze najlepsie je hulit stale alebo vobec :D no keby to tak slo dat si par prdov za tyzden bolo by to zrejme vsetko v klude. Preferujem indiky,tam tie uzkosti a psycho problemy nebyvaju ako pri sativach
TheLittleOne
Kifo - potvrzuju.
Skaff
Jaká depersonalizace? To je jen vedlejší projev toho že žijeme v matrixu. :D
Pupiset
Depersonalizace+snové stavy,tohle můžou být třeba projevy epilepsie.Nechci strašit jen jsem to měl taky nevěnoval tomu patřičnou pozornost a za 7let jsem se divil,každopádně tyhle stavy jsem měl vždy za střízliva.
Austenit
ano, střízlivej a to i v době téměř totální abstinence, kdy 3 roky jsem neměl THC, až tedka po těch letech jsem se rozhodl, že teda hulit dál nebudu, ale že si rozhodně něco upeču, to na úvod.Někdy si přijdu jako člověk s nějakou maskou a někdy si říkám, jestli vůbec vím, kdo za tou maskou je. Každopádně jsem člověk, co se pořád snaží uvažovat z různých perspektiv. Snažím se věcem hodně přiblížit a někdy zase opačně sledovat z dálky. Velmi lehce dokážu využít intuitivní schopnost a myslím, že líp než ostatní - většina, to vím jistě. V profesionálním životě díky tomu umím dobře předvídat, což mi dává výhodu. Dokonce si někdy říkám, že to hraničí "předvídání" budoucnosti. Ty uvozovky dávám záměrně. Ne, že by to bylo pseudo, ale spíš jde o obsah té formulace a o čem vlastně je a lze li vůbec vyplnit tu podstatu slova samotného. Neříkám, že je to něco vyjimečnýho. Myslím, že tu možnost má každý - jen ji musí v sobě umět uchopit, což ne každému jde.
Možná jsem trochu mimo téma, ale zajímalo by mne, jestli je tu někdo, kdo má zkušenosti s regresní terapii.
Austenit
citace:
Původní příspěvek od Austenit
ano, střízlivej a to i v době téměř totální abstinence, kdy 3 roky jsem neměl THC, až tedka po těch letech jsem se rozhodl, že teda hulit dál nebudu, ale že si rozhodně něco upeču, to na úvod.Někdy si přijdu jako člověk s nějakou maskou a někdy si říkám, jestli vůbec vím, kdo za tou maskou je. Každopádně jsem člověk, co se pořád snaží uvažovat z různých perspektiv. Snažím se věcem vzdálit a někdy zase opačně sledovat z dálky. Velmi lehce dokážu využít intuitivní schopnost a myslím, že líp než ostatní - většina, to vím jistě. V profesionálním životě díky tomu umím dobře předvídat, což mi dává výhodu. Dokonce si někdy říkám, že to hraničí "předvídání" budoucnosti. Ty uvozovky dávám záměrně. Ne, že by to bylo pseudo, ale spíš jde o obsah té formulace a o čem vlastně je. Neříkám, že je to něco vyjimečnýho. Myslím, že tu možnost má každý - jen ji musí v sobě umět uchopit, což ne každému jde.
Možná jsem trochu mimo téma, ale zajímalo by mne, jestli je tu někdo, kdo má zkušenosti s regresní terapii.


pardon za sebecitaci - nějakým neznámým omylem se mi to podařilo (prosím o případné smazání)
marcusant
Derealizace jsou jako dveře někde uvnitř v hlavě. Někdo je tam má, někdo ne. U někoho zůstanou na věky zavřené, někdo vlivem okolností pootevře na škvírku a někdo je například pomocí konopí rozkopne dokořán. Když jednou rozkopnete dveře, můžete je různě flikovat, aby jakž takž držely, ale jako nové už nikdy nebudou.
Derealizace se objevují často ale ne výhradně v souvislosti s tzv. emočně nestabilní poruchou hraničního typu, což je porucha osobnosti nastartovaná v raném dětství. Příčinou bývají vztahy v primární rodině zejména s matkou a jisté vrozené dispozice. K tomu je třeba dodat, že každý jsme jiný a co jednomu způsobí doživotní trauma, druhý už za týden ani neví.
Každopádně pokud někdo po konopí zažívá opakovaně derealizace, tak by ho asi neměl konzumovat, protože obdobné stavy mohou být i příznakem závažnějších psychických poruch a jsou dveře, které by vážně nikdo dobrévolně rozkopnout nechtěl. Na těch, co přicházejí v úvahu je napsáno: Toxická psychoza


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma