Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
Indica mix v hlíně pod LED 120w - Klikni zde pro originální téma
murmur
Čau groweři, dokončuju jeden malý pěstík, tak bych se tu o něm krátce zmínil.
Přes zimu je na půdě i ve sklepě moc chladno, tak jsem si vyrobil skříňku do bytu. Prostor pro pěst má š.56cm, hl.40 a v.145cm a je vylepen izolací za radiátor, nad tím ventilace a elektrika, dole mám hnojiva atd. Na svícení je 120W LED Mazar, odtah Sunon 120mm, ofuk Sunon 80mm.
Sázel jsem postupně podle očekávaného růstu, aby byly zhruba stejně velký. První byla (balení Caboose nevzešlo) Ice z Legalizace (celkem 47dnů růstu), další jsou Flowerbomb Kush (40) a White Lemon (33) od Strain Hunters. U Ice jsem ohnul hlavní stonek, WL zaštípnul a FK si roste bez zásahu, i přesto bylo nutné vypodložení.
Poslední fotka je tři dny před přepnutím.
murmur
Rostou ve stejné hlíně jako OB v 6ti litrových teku, jen FK jsem musel dát do dvougalonovýho Root Pouch, špatně jsem to naplánoval a tři plastový se tam prostě nevejdou. Na hnojení BioCanna a GreenSensation, pH 6,5-6,4 teploty v noci okolo 20°C a ve dne 25-28°C. Jediné, co ještě stojí za zmínku je, že 7 týdnů kvetení jsem jel bez filtru, ale pak už to nešlo, mám to u postele a... prostě po sklizení OB šly na jejich místo, jen jsem u boxu vyměnil Čb folii za něco pevnějšího.
1 - 16 dnů kvetení
2 - 24 dnů
3 a 4 - 31 dnů
5 - 48mý den
murmur
Na novým místě mají víc prostoru, ale trošku klesla teplota, v noci min. 18°C a za světla 23-26°C, RH okolo 40%. Ice dozrála nečekaně rychle, byla už po 50ti dnech, přibývá jantarová barva pryskyřice. Ovšem nestihl jsem průplach a tak není moc na výběr, bude to holt uzemňovák (doufám). White Lemon mile překvapuje, pod LED se jí daří, což o každé odrůdě neplatí, za poslední týden pěkně nakynula.
Takže dnes, rovných 56 dnů od přepnutí, končí pro Ice život pod světlem. FK už taky vypadá že bude, a WL ještě chvíli vydrží. Vloni jsem měl dvě WL pod 6k výbojkou (bez záštipu 32 a 36g), tak jsem zvědavej na porovnání.
Pioneer001
krasa a tady dalsi dukaz ze pod ledkama to opravdu roste mas ode mne palec nahoru :) a pokud mas tu 125 mzara z boosterem tak papa 142w pri boosteru :) tak dobrou chut mas ode mne velke K+ _)
spachal
Pekna prace, jak box, tak pest :]. Jsem zvedavy na gramaz celkove vs. prikon toho Mazaru, hod sem pak prosim nejaky vysledek.

Zarazila me jen ta vlhkost v kvetu, 60% mi pripada uz jako docela hodne, nedelalo to problemy s plisnemi?
murmur
Čau chlapi, dík za pochvalu. Tohle je podruhé s tímto světlem, používám ho většinou jen na růst, celý kolo poprvé dopadlo takhle:
http://grower.cz/forum/showthread....727#post1155727
Jinak ten můj Mazar Spectrabox Pro 120 má spotřebu na růst 92W a s boosterem na květ 141W - 119x1W+3 ventilátory, alespoň podle levného měřiče. A pokud jde o vlhkost, psal jsem okolo 40%, víc tam bývá za tmy. Musím zaklepat, s plísní jsem se ještě indoor nesetkal. Gramáž rozhodně dodám, ale chvíli to potrvá, upřednostňuji pomalé sušení.
murmur
Dnes dostaly slečny poslední porci fotonů, čeká je už jen pár hodin tmy a konec, celkem od přepnutí uplynulo 60 dnů. Všechny tři měly palice jako kámen, ovšem Ice po pár dnech schnutí trochu vyměkla. S White Lemon už mám zkušenost a nezklamala, za tu cenu není co vytknout.
murmur
Jak uvádí banka, "Flowerbomb Kush nemá ohromující produkci, ale poskytuje unikátní kvalitu". Na výšku má jen 38cm, a pokud chutná z poloviny tak jak voní, bude to pravda, v posledních dnech jsem chodil často přivonět.
murmur
Tak tu mám první dílčí výsledek, dosušil a zvážil jsem ICE. Aroma této odrůdy je velmi výrazné a specifické, velmi podobné Dance World od RQS, pro mně to smrdí jak pochcaná sláma, ovšem na rozdíl od DW se to moc nepřenáší do chuti, DW se nedá hulit, Ice celkem jo. Účinek je středně silný, ale zatim jsem zkoušel jen spodky, tvrdost palic lehce nadprůměrná, směrem dolů rychle klesající. Po Orange Bud je to, krom vůně, celkem příjemná změna ve všech směrech.
Na váze se nakonec ukázalo 28g plus spodky, ty jsem nevážil. Zbytek bude za pár dní.
murmur
A je tu zbytek, nebudu to natahovat, takže Flowerbomb Kush při výšce 38cm dodal 18g luxusního materiálu a White Lemon při 60ti cm zhruba 30g.
White Lemon je zatím jeden z nej strainů co jsem zkoušel bez ohledu na cenu, i když na získávání zkušeností volím hlavně levnější osivo. WL má slušný výnos, dobrou až výtečnou chuť - podle phenotypu, příjemný účinek a supertvrdý šišky, nenáročnej na pěstování. No a zdá se, že ani LED mu nevadí, zatím jeden z mých oblíbených. Flowerbomb Kush je taky slušnej tvrďák, ale ještě jsem ho nezkoušel.
Osobně jsem s tímto pěstem spokojen, bylo to hlavně testovací kolo, na příští zimu se chystám skříň prohloubit na 60cm. Díky všem za ohlasy a K+
Mard
citace:
Původní příspěvek od murmur
No a zdá se, že ani LED mu nevadí


Ty už jsi našel strain, kterému vadí LED?!?
murmur
Jen jsem si na základě vlastních zkušeností všimnul, že některé odrůdy pod LED oproti výbojce poněkud obtížněji dosahují svého potenciálu. Samozřejmě je to můj subjektivní názor k tomuto konkrétnímu světlu a s přihlédnutím k mým schopnostem growera začátečníka :-)
murmur
Nazdar všeci,
na další kolo jsem zvětšil hloubku skříně na 52cm, takže nyní má pěstební prostor 56x52x145cm, taky došlo ke změnám na přítahu použitím dvojité podlahy jako labyrint. Impulsem k těmto změnám byla trochu vyšší teplota, než bych si přál, tak snad se to vyplatí. Světlo a ventilace zůstaly předchozího kola.
Život v boxu zastupují po dvojicích White Siberian od Dinafemu, Special Kush #1 od RQS a novinka Paradise seeds Dutch Kush z Legalizace, a to v Lightmixu, živiny obstará BioBizz.
Klíčení proběhlo jako vždy na vatovém tamponu, po dvou až třech dnech všechna vyklíčila a šla do hlíny. První byly čerstvé DK, u SK jsem si nebyl jistej, mám ty semínka doma víc než rok. Nakonec všechny včera, pět dnů od rozbalení, už koukaly z hlíny.
obr. 3 - 2x Special Kush z loňského pokusu pod HPS 250
Madical-Strains
Ode me K+ , krasny kyticky prvni kolo.
Je hezky pozorovat jak se LEDky dostavaji do obliby. :-)
sWei
ledky jsou fajn, obzvláště teď, když už se dají sehnat za celkem slušné peníze, předtím bych nad tím ani neuvažovala , ted budu zkoušet mikro s 58w asi na květ pořídím 2x 50w žárovku (red/blue) a uvidíme co z toho vznikne, každopádně tvoje dílo se mi moc líbí K+ letí ;)
murmur
Díky za pochvalu a K+, s touhle barevnou bestií se mi myslím docela daří a věřím, že 6x20g není nereálný plán.
Dnes dosypána hlína a první zálivka od zasazení s Root Juice 1ml/l. Taky sníženo světlo z 80ti na 60cm.
Teplota je 19-25°C, vlhkost okolo 50%, ve skleníčku 70%. U přítahu mám zvlhčovačku, běží během svícení, ale zas tak moc to nepomáhá.
murmur
Holky rostou jak divý, dělají mi radost. Úpravy boxu se vyplácí, v předchozím kole se mi dařilo držet teplotu na 27-28°C jen když bylo v místnosti asi 20°C, teď je ve skříni o 2-3°C víc než v pokoji, což je paráda. S květovým boosterem a vyplněným prostorem to bude pochopitelně o něco víc, ale zatím jsem velice spokojen.
Takže za světla teplota 23-25°C, max 26, v noci klesá na min. 19°C, vlhkost povětšinou 50-55%, skleníček jsem používal jen tři dny růstu.
Ještě doplňující info o spotřebě: odtah Sunon 120mm jsem koupil hlavně kvůli odběru pouhých 10W, ofuk Sunon 80mm baští 14W, zvlhčovačka asi 13W.
murmur
Podmínky stabilní, nejspíš zítra přesazení.
murmur
K přesazení došlo až včera, došla mi totiž hlína, a jelikož v místním growshopu měli zrovna Canna terra professional, neváhal jsem ji vyzkoušet. Kytky 2 dny před přesazením dostaly 1ml BioGrow a Heaven, tahle hlína by je měla uživit až do přepnutí, což bude nejspíš až v příštím roce a do té doby je čeká ještě jedno přesazení. Taky mám zbytek BioCanny, ale asi zůstanu u BB.
Na přesazování jsem si nachystal mykorhizu (Symbivit), ale z nějakýho nepochopitelnýho důvodu na ni hned zapoměl, takže oba Sibiřani jsou bez ní, pak už mi padla do oka a ostatním jsem dopřál. Jinak všechny kytky mají krásný bílý kořeny, jen jeden SK jich měl o poznání méně. No a zatím to vypadá, že Dutch Kush se celkem táhne, ostatní trochu začínají zaostávat, hlavně jeden WS.
Taky jsem zjistil, že ten bílej teploměr ukazuje nejmíň o 1°C nižší teplotu než je, tak výměna za ten z minulýho kola. Světlo je teď 40cm nad a hlídání má na starost opět Levák Bob :)
1 - před přesazením
2 - dnes
murmur
Holky rostou před očima, dnes mají tři týdny a za čtyři dny po přesazení celkem slušně povyrostly. Jeden DK jsem včera zaštípnul a ještě to nejspíš čeká jenoho WS. SK jsem jel vloni a oba štíplý, tak teď zkusím nějakej ten LST aspoň na jednom.
Ventilace funguje skvěle, teploty jdou vyjímečně přes 24°C, jen je třeba doladit hlučnost. Zkouším různy varianty s ventilátorem a potrubím, představoval bych si to trochu tišší, ale spát se u toho dá, v noci zapíná jen párkrát a ještě mě to nevzbudilo, skříň mám u nohou asi půl metru od postele, ale je v koutě.
murmur
Vypadá to, že perioda na květ začne už letos, nejpozději na nový rok, není na co čekat.
Taky jsem zjistil, že Dutch Kush má vyšší obsah CBD a už stihnul vyhrát Highlife cup jako Best kush, takže je se na co těšit.
murmur
Po 26ti dnech poslední přesazení do teku 20x20cm a dvě šly z důvodů uvedených v úvodu do dvougalonových RootPouch, zemina Canna. Brzy začne práce s drátkem, takže do RP šly kytky, který chci nechat bez zásahu, bude-li to možné.
Od zítřka začnu zkracovat svícení o hodinu denně, od prvního svítím 12/12, nechť se to lépe počítá. Světlo je nyní 40cm vysoko a zkusím první dny květu nechat jen modrou, červenou přidám později.
Taky se zvedla vlhkost, takže zvlhčovačka nejede. Zatím dostávají kytky jen vodu pH 6,3.
1 - po přesazení před dvěma dny
2 a 3 - dnes
murmur
Od postupného zkracování dne jsem si sliboval dřívější nákvět, ale nestalo se, zatím jen rostou, celkem byly na růstu 32 dnů. Od pátého dne květu světlo jede na plný výkon a trochu se zvedla teplota, než udeřil silný mráz. Taky od začátku květu nasazen filtr CanLite 150, v této skříni vůbec poprvé, minulý kolo bylo HC.
murmur
Experiment se světlem se moc nevyplácí, holky nechtějí kvést, první chloupky mají SK a jeden DK, jinak jen rostou.
Teplota pod světlem povětšinou 27-28°C, v noci min. 19°C. Vlhkost za světla pod 50% takže zvlhčovačka zase jede.
Dutch Kush při odstraňování spodků příjemně překvapil svým aroma, těším se zas o něco víc, WS je nejmenší a zatím nekvete.
Heckerko
Nazdar. No rástlo ti to fakt pekne ale máš pravdu zsekli sa po tom prepnuti. Neviem či to bolo tým postupným spracovaním (lebo v prírode out je postupne skracovanie) ale bohvie. Inak to máš celkom pekne verím, že sa to rozbehne. Ja mam mixovany pest a mam tam aj autoflower ten už kvitne a ostane len začínajú :D
murmur
Řekl bych, že květ je tak o týden pozadu, zatím si v klidu rostly a trochu rostou ještě teď. Ty nejvyšší mají i s květníkem bez mála metr, světlo už výš nedám, došlo i na nějaký to lámání, tak snad to vyjde. Taky víc chlastají, v příští zálivce jim trochu přidám hnojiva, zatím ho moc nedostaly.
Teplota je okolo 28°C za světla, v noci min. 19°C, vlhkost neměřím, nemam ten budík kam dát :)
murmur
Už jen kvetou, jeden Special se vytáhnul na 84cm a je deset čísel od světla, nejmenší jsou Sibiřani okolo 63cm. Jinak vše zhruba jako minule.
murmur
Trochu jsem zaspal s hnojením, počítal jsem, že ta zemina Canna má víc živin, ale je to jen Lightmix. Díky pomalejšímu rozjezdu budou nejspíš potřebovat nejmíň devět týdnů, tak jim ještě můžu dopřát. Paličky většinou pomalu nabývají, až na vyjímky jsou jako kámen, jen zaštíplej Dutch Kush má deficit živin a moc z něj asi nebude, oba DK mi přijdou celkem dost žravý. Nejvyšší kytka SK (86cm) vypadá na spíš sativní pheno a taky trochu hladoví. Teplota je většinou 28-30°C a vlhkost asi 40-50% za světla.

1 - menší Special Kush den 40

2 - den 43

3 - dnes den 46 12/12h
murmur
Mám tu pár fotek vrcholků ze dne 51/12. První dvě jsou bez záštipu, na třetí je v rohu nejmenší a nejzdravější kytka taky bez, ta šiška v popředí je zaštípnutá sestra, teda jen část.
murmur
Dnes poslední společné foto z mého kousku podzimu ve skříni u postele, během dne seknu nějaký ty vrchy, dole toho stejně moc nebude, a do týdne pak zbytek. Pod tím červeným světlem ani nepoznám, jestli je to zralý, fotka za tmy mne celkem překvapila. Polovina kytek je 16 dnů zalévána jen vodou, ta druhá 9 dnů. Po otevření skříně se všechno pěkně zakymácí, i zaštíplý DK nabývá na hmotě, i když palice jsou o poznání listnatější.
Pokud by si chtěl někdo tipnout, tak do toho! Výsledek bude tak za měsíc :)
murmur
Je tu další zima a s ní další pokus. Výbava je stejná jako vloni, jen na odtahu mám jeden ohyb oproti dvěma vloni (bez filtru) a připadá mi, že trochu klesla teplota i hlučnost. Hlavní změna je v posádce - poprvé nejedu ze semen a rozhodně to není Indika mix. Díky vstřícnosti zdejšího matkaře jsem získal čtyři řezy dvou zajímavých odrůd:

2x Chocolope od DNA Genetics 95% sativa - spíš indica pheno 55-60 dnů
2x Tangie od Reserva Privada 70% sativa - 60-70 dnů

Při sázení do 6l teku jsem zjistil, že mám hlínu je na dvě, tak jsem namíchal směs 50% Lightmixu od Canny, 25% kokosu, 25% použité zeminy z předchozího kola, do toho asi dva litry vermika a trochu guana, na krmení mám BioBizz. I přes pár chyb to všechny přežily, i když Chocolope na to zkraje moc nevypadaly. Na růst světlo 18h opět na nižší výkon, většinou teplota 20-25°C a vlhkost 60-70%.

1-po příjezdu
2-týden
3-dva týdny
murmur
Po minulým kole jsem rozebral světlo na vyčištění, nejspíš jsem to měl udělat dřív :).
murmur
Tak od prvního přepnuto, na růstu celkem 20 dnů. Všechny jsou jednou zaštípnutý a už pár dnů trénujem.
Vyměnil jsem ofuk za klipsňák a mám problém se dostat na 24°C při teplotě v místnosti 22°C, v noci ještě neklesla pod 19°C, vlhkost 50-70%.
murmur
Po přepnutí jsem zapojil filtr, tím se trochu zvedla teplota a snížila hlučnost. Kytky se krásně větví a rostou, zatím to vypadá dobře, vše jak má být.
Ludorm
pekna praca. budem sledobvat.
chybaju vysledky z posledneho kola.
tipujem195g
Mamboo
Na led vypada moc pekne... Gratulace
murmur
Kytky už pěkně kvetou, zatím jde všechno podle plánu. Teplota se trochu zvedla, většinou je 26-28°C, zahlídnul jsem i třicítku, ale už se nevrátila. Zalévám obden a hnojiva dávám podle tabulky pro Lightmix, pH 6,5.
Ventilátor na ofuk má spotřebu 5W místo původních 14W, takže se světlem 144W a odtahem 10W je celkový příkon boxu pod 160W, míň už to asi nebude :).
A minulý kolo jsem nevážil, ale určitě toho bylo pod sto g.
murmur
Po třech týdnech jsou tu nějaký paličky. Tangie je o poznání čilejší, víc se větví a vic chlastají, zatím mají asi 45cm a Choco okolo 30ti. Světlo držím na 30-35cm, jinak všechno stejný.
murmur
Pomalu přibývá hmota, pryskyřice i aroma, no ale mohlo by to být lepší, uvidíme za týden.
Čekal jsem, že se trochu víc vytáhnou, Tangie maj do 50cm a fakt voní po mandarinkách, Choco okolo 35cm a už nejspíš víc nevyrostou, tak aspoň to prosvítí až dolů :D.
Vrátil jsem zpátky ofuk Sunon, ten klipsnový je moc velký, trochu stínil a po zapnutí se zvedla teplota o 2°C.
murmur
Ten můj substrát se tváří jako All-mix, to vermiko má sílu, vypadaly trošku překrmeny dusíkem, proto zůstaly pár dnů jen o vodě a pak dávkování pro All-mix.
Kytky jsou čím dál pocukrovanější, Chocolope by měla být asi za dva týdny, takže včera poslední hnojiva. Tangie budou potřebovat nejméně o týden více, ještě jsem před pár dny ke každé přisypal malou lžičku guana.
Taky se mi nepodařilo srovnat vrcholky do roviny, je to spíš bush než ScroG, možná příště zkusím síť.
atletico
Tomuto sa povie mikro :D pre mna osobne velke zadostucinenie po tych drystoch na adresu led..ake diskosvetla? bullshit!
kanapee
naučný Led vlákno, kde je vidět že i pod nima to umí kvíst ! :)
určitě budu sledovat do konečnýho reportu ;) ať to kvete !!
murmur
Finále se blíží, už dostávají jen vodu. Choco dělá ulepený voňavý šutříky, vidím to ještě tak na týden. Tangie je výrazně protáhlejší, snad ještě přibere, i tak po sklizení Choco budu muset přivázat větve.

1-C

2-T
murmur
Kontrola Chocolope pod mikroskopem, ještě je nechám.

Už mi přišly semínka na další kolo, 2x dvě indiky ze zámoří :baseball:
atletico
No ako?nic nove?
murmur
Tak nějak :). Na konci dne 64 jsem seknul jednu Chocolope, už začínala žloutnout, měla 36cm. Ta druhá už taky začíná, ještě tak 2-3 dny a pude taky. Tangie asi strčím na tři dny do kumbálu do tmy, ale budu tam muset přidat filtr. Dal jsem totiž včera klíčit semínka a budu potřebovat box.
murmur
Takže je sklizeno, druhá Chocolope 68 dnů květu, o den později přesun Tangie na 86 hodin do tmy a pak kosa. Suším na půdě při teplotě do 10°C, takže to chvíli potrvá.
Chocolope po záštipu udělaly malý keříky, potřebovaly by dýl na růstu, čekal jsem trošku víc sativy :). Tangie byla jiná káva, po záštipu rostla jak břečťan a je to spleť větví, total jungle, jsem zvědavej na výsledek.
crazyben
fakt povedený, na diskosvětlo přímo luxusní... hlavně ta Tangie se mi líbí, doufám že bude smokerep až to uschne.

A sorry možná sem to přehlíd, ale na jakym prostoru to bylo?

BTW. zkoušel někdo Tangie od RP i Crocketta ? Na nějakym cannabis cupu prej dopadla líp Crocketovo, ale zas sem někde četl srovnání kde týpkovi víc sedla ta od Reserva Privada.
murmur
Dík, ale mohlo to být lepší, zvlášť když je ten Mazar náhrada za HPS 400W :D :D Ale asi to bylo naposled, na příští zimu chci něco novějšího, nejspíš novinku od Alucraft G-MAXX 150W.
Jo ta skříň má přesně 52x56,4cm.
atletico
Celkom pekne ;) inak nechapem naco niekto picuje na led to tu sleduje?pusti si michala davida ty diskomaniak..
Inak to cob s prikonom 150w je zaujimave..na ten priestor co mas to bude super
murmur
A je tu finále, tak tu mám nějaké postřehy z prvních testů a výsledky.
Tahle Chocolope není spíš indika, ale úplně. Paličky jsou celkem tvrdý a hutný a orosený, i ty malý dole, minimum listů a maximum aroma, jedna z nejvoňavějších, co jsem kdy jel, na chvíli otevřený dveře na půdu a bylo to cítit po celym domě. Kouř je jemný bez škrábání, chutná jako dřevo a hlína a snad i ta čokoláda, moc dobrý. Účinek relax až útlum střední síly, žádnej gaučák, s touhle genetikou jsem spokojenej, mnohem lepší než Choco Haze od RQS. Výnos je příjemné překvapení, z první bylo 28g a z té druhé dokonce 32g.
U Tangie jsou paldy jsou dost řídký a listnatý, tak to být asi nemělo :). Už nevoní jako na začátku, kouř taky celkem jemný, ale chutná mi to jako nějakej petrolej s mandarinkovou kůrou, taková hodně diesel odrůda, a ty já nemám vůbec rád. Přesně proto mám obvykle víc odrůd, ze semínek jsou taky různé phenotypy. Zpracoval jsem zatím jen jednu Tangie, bylo tam asi 30g plus spodky, druhá na tom bude podobně.
Co se týká kvantity (okolo 120g), tohle bylo nejlepší kolo v tomto boxu a s tímto světlem, je to prostě disko chrlič fotonů :D.
Díky všem za K a sledování, tady znova snad na podzim. :rasta:
murmur
Nazdar growers,
nedávno jsem koupil dvě balení po třech semínkách od Humboldt Seed Organization a nevěděl, jestli zasadit dvě nebo víc, tak jsem dal klíčit všechny a pro jistotu přidal ještě tři z archivu. Původně měly jít pod výbojku do stanu ve sklepě, ale přišly mrazy, ve sklepě bylo 12°C a kytky zatím čekaly ve skříni. Nakonec jsem se rozhodnul dvě nechat tady, tak sem občas něco přidám. Strainy od HSO jsou:

Black D.O.G. 85% indika 48-55 dnů 16-21% THC
Pineapple Skunk 70% indika 53-58dnů 15% THC 0,1% CBD

Ještě ty z archivu a z poslední Legalizace, vše po jednom:

Special Kush od RQS 80% indika - jedu ho už potřetí, z mých oblíbených, asi tři roky staré semínko
Tutankhamon od Pyramid 60% sativa - jedu podruhé, minule to až na výnos za nic nestálo, z Cannafestu 2015
Super Skunk z Legalizace - na stránkách píšou jen hybrid, XXL výnos, THC 22%+, jinak nic

Jako obvykle to bude v hlíně, mám Canna terra, hnojivo na růst Grow a Fish mix od BioBizz a na květ se ještě uvidí co zbylo.
Klíčení opět vatový tampon v šuplíku od stolu (17-20°C), poté přesun pod LED Mazar na 90W. Na tamponu vyklíčily všecky, no z hlíny se psům moc nechtělo, zato ananas vyletěl bleskově. Jeden čokl sice z hlíny vylezl, ale nakonec nepřežil, takže zbylo osm kytek, každopádně klíčivost 100%. Teplota v růstu 19-25°C a RH 50-70%, pH 6,7-6,8 a s přidáváním hnojiva se bude snižovat.

foto 2 den 16

foto 3 den 26
AkatronChronic
Ty jo jedeš jako drak ! Super :)
murmur
To víš, v létě je vedro a spousta jiné práce, je třeba se připravit :D.

Po dvou týdnech ve skleníčku Ikea vše O.K., jen Super Skunk nevypadal úplně zdravě. Některý jsem zaštípnul, včetně těch dvou, co pokvetou pod LED. Po dalších dvou týdnech vypadají všechny skvěle až na Super Skunk, a to v Legalizaci píšou, jak je odolný a velmi nenáročný. Po dvaceti dnech jsem je přesadil, pak po deseti dnech ještě jednou do 6l a šest kytek putovalo do sklepa pod MH 250W. Pod LED zůstali jeden pes a ananas, na růstu dnes 32 dnů. Původně to měl být jen jeden pěst, ale v minulosti mi to pod výbojkou moc nešlo, tak tohle je taková pojistka :).
murmur
Prostor slušně zaplněn, takže instalace filtru a zítra první den 12/12. Na růstu celkem 39 dnů.
StromeQ
Škoda toho Black D.O.G.a ten se mě při výběru od HSO taky strašně líbil. Jsem na něj moc zvědavý.
murmur
Koukal jsem, že máš zrovna strain od HSO, u nich je těžký vybírat :). Vzal jsem hlavně kvůli klíčivosti jedny z nejprodávanějších. Bubbler byl taky v plánu pro jednu kytku, ale ve sklepě je moc chladno, tak příště.
Kytky jsem hned po přepnutí přesadil do 11l Lightmixu Atami s dávkou vermika a guana. U hnojiv jsem pod LED přešel už v růstu na BioCannu, našel jsem tu zbytek, třeba ani nebude potřeba moc hnojit.
D.O.G. začíná trochu utlačovat Pineapple a taky mu lehce žloutnou spodní listy (i pod výbojkou). Podle banky je to, narozdíl od Pineapple, strain pro zkušenější pěstitele, tak uvidim. Teplota 20-28°C, vlhkost okolo 40% a zatím půlku boxu jsem vylepil diamantovkou.
murmur
Kytky se vytáhly víc, než jsem čekal, D.O.G. má 60cm a Pineapple o pět míň. Světlo je 30cm nad a už není kam jít, to bude ještě zajímavý. Už to trochu kvete, zálivka co tři dny asi 2,2l každá, zatím hnojím 1-2x týdně 1ml Flores a 2ml BioBoost pH 6,7.
murmur
Od posledně už moc nevyrostly, světlo je cca 25cm nad a teplota 20-28°C. Hnojiva dostávají trochu víc s pH 6,5 a jelikož jsem po pár dnech kvůli hluku sundal filtr, jsou už pěkně cítít, brzy půjde filtr zpět. DOG se krásně rozvětvil, narozdíl od nezaštípnutýho pod výbojkou, ani ananas nezaostává, zatím spokojenost.
Jinak ve sklepním boxu pod sodíkem všechno v pohodě, přepnuto o den později.Teploty 17-30°C, jednou v noci 14°C, hnojení BioBizz. Jeden Pineapple to vytáhl na zhruba metr a je asi 20cm od lampy, zatím no problemo. Jen Super Skunk je furt nějakej divnej a pozadu, ani moc nechlastá...
Tohle kolo jsem postupně přešel na úpravu pH pomocí kyseliny citronové, obyč z Lidlu, a snad poprvé jsou kytky bez smutnic :).

foto 1 - pod LED

foto 2 - D.O.G. pod LED

foto 3 - pod HPS

foto 4 - psí chlup, jeden moc stínil
Madical-Strains
Nema ten list o nejaky ten dilek navic ? :) Nebo se mi to zda?

Krasna barva listu, palicky se ted budou prifukovat jak divy.
murmur
citace:
Původní příspěvek od Madical-Strains
Nema ten list o nejaky ten dilek navic ? :) Nebo se mi to zda?

Jo, to se ti jen zdá :D.

V druhé půlce květu nastal menší problém, Black D.O.G. nevypadá nejlíp, měl jsem podezření na přehnojení, tak jsem prolil květináč a výtok měl pH 6,5 a EC 2,15, to mi nepříjde tak hrozný, tak nevím, ale přestal jsem hnojit. Začalo to na nejvyšším stonku, je to vidět uprostřed už v minulým příspěvku, ale kosa se blíží a teď už nic nevymyslím. Pineapple se zdá být mnohem míň náročný, ale už to začíná taky. Obě dostávaly 2,2l vody s 2ml/l Bio Flores a Bio Boost asi každý třetí den pH 6,5 , momentálně jsou jen o vodě. Zajímavý je, že pod výbojkou s Bio Bizzem tyhle problémy nejsou.
Taky mám okno na jih a trošku se oteplilo, často je v boxu třicítka i víc, v pokoji 25.
StromeQ
Jaký konkrétně problém mas s tím Dogem. Akorát se podle mě krásně barví do fialovo černa jak by měl :)
murmur
citace:
Původní příspěvek od StromeQ
Jaký konkrétně problém mas s tím Dogem. Akorát se podle mě krásně barví do fialovo černa jak by měl :)

Tak to by bylo super! Měl spálené špičky na listech a od krajů žloutnuly, co jsem se díval, tak některé symptomy při deficitu nebo přehnojení jsou dost podobné a zatím s tím nemám moc zkušeností. No a když se to projevilo jen na jedné kytce, nebyl jsem si jistej proč.
murmur
Tak Black D.O.G. už to má skoro za sebou, zatím jsem šmiknul čtyři vršky, zbytek včetně Pineapple půjde do konce týdne.
murmur
Zbylé psí hlavy setnuty 59 dnů od přepnutí, celkem jich měl deset. Přitom jsem šmiknul aj tři vršky z ananasu, který se zdá hutnější a mohutnější než kolega, na zbylé topy to čeká dnes, spodky ještě chvíli nechám dozrát.

foto - Pineapple Skunk
Denny19
Ahoj, moc hezký paličky :) kolik jsi tam měl G? Mám podobný prostor :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma