Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Kuřáci konopí mohou mít falešné vzpomínky - Klikni zde pro originální téma
carlos
Podle studie Biomedical Research Institute of Hospital de Sant Pau a Autonomous University of Barcelona, která prováděla skeny mozku mohou mít chroničtí kuřáci konopí tendenci žít ve vlastní realitě a vytvářet falešné vzpomínky.

http://www.dailymail.co.uk/sciencet...ve-reality.html

Negativní efekt na paměť (uložení a vyvolání několika slov) byl potvrzen i s kontrolní skupinou kuřáků abstinujících 30 dní.
Squer
Voni toho nakecaj... Třeba kámoš staví vzdušný zámky, taky úlet :)
carlos
No nevim...
Ti co hulili jako náctiletí alespoň tři roky vyšli v testu dlouhodobé paměti o 18% hůře než lidé, kteří se marihuany nedotkli..

Léta se mluvilo jen o krátkodobé a o tom, že vliv na paměť není trvalý, jelikož ta se vrátí do normálu po abstinenci. Tyhle výsledky to popírají.
Squer
Dle mýho není 30 dní žádná abstinence.. Já nejsem náruživej hulič, spíš rekreační, ale hulil jsem v náctiletech hodně. Nemyslím si, že by mě to nějak poznamenalo, oproti drogám jinýho charakteru opravdu minimálně.
Squer
Např. si pamatuju, jak jsem byl ve 3! letech v Mostě v nemocnici se salmonelou, izolován od rodiny i od dětí co byly na stejnym patře, mezi náma sklo a já byl sám, 14 dní..

Edit:
Když o tom tak přemýšlím, tohle zní dost pesimisticky..
Ale co jsem tak poznal ze života, že čím dýl člověk žije, tím mu rok přijde kratší. Asi na to jsou i různý studie, ale zdravej rozum hovoří za vše.. Když je nám 18 let, rok trvá jednu osmnáctinu našeho života. Když je nám 25, rok trvá pětadvacetinu našeho života, atd, atd. V šedesáti lusknem prstem a rok fuč... Pak se asi taky jinak zapomíná.

Btw, paměť je milosrdná, selhává nám.. Kdyby ne, museli bysme se z toho zbláznit.
crazyben
Tyhle studie sou strašně zavádějící... na jakym vzorku lidí testovali? Byly tu už studie o poškození mozku (šedé kůry), pak zas jiný který to vyvraceli... pfff nechává mě to klidnym, když du pít (opravdu výmečně už to neni každej pátek) mam okna že nevim vůbec nic kolikrát, takže nějaký zapomenutý slovíčko mě nesere. A podsouvat si falešný vzpomínky z alkoholem je myslim o tolik snažší... stačí si vzpomenout jaký sme vždycky supermani po pětipivku :D

Nejvtipnější věta je už ten samotnej název článku: Brain scans reveal how cannabis smokers can live in their own reality... to snad nemyslí vážně ne? Hůř si pamatujem... to ale neznamená že nedokážem vnímat realitu... nechápu jak s takovýma výsledkama došli k tomuhle závěru. Podle mě to je blbost.

No nic, jen mi to přijde kapku úsměvný...
Váchy 55
Taky to beru s rezervou. Co je hlavní na těchto studiích je to, že každá nám dává důkaz o tom, že konopí působí na každýho odlišně. Je to prostě o hlavě. Na světě potkáš stovky idiotů, který ti budou tlačit do hlavy historky, který se vůbec nestaly, a přesto dotyčný v životě neměli ani prda trávy. Je na každym, aby se soustředil sám na sebe a nic si nenamlouval! Dokud budu normálně fungovat a myslet, nemám důvod se zaobírat těmahle studiema.
PS for crazyben: Navlečem energozbroje z Enklávy a nenecháme se zastrašit chladnými zbraněmi této doby! :-D
crazyben
Ja sem klasik takze beru energozbroj bratrstva k tomu gaussovku a az pude do tuhyho tak je v vzdycky v zasobe naky psycho :D (sorry za ot)
TheLittleOne
no vida a já si pamatuju úplný hovno, ať už real nebo falešný tak zapomenu i svý jméno kolikrát:-)
MocnyOkurek
Vachy si mi to vzal z pera! :) Prave znam i lidi co vzivote nepili ani nehulili a stejne maj vypadky pameti. Mozek jako takovej je hlavne sval chlapci. Takze kdyz jej nebudete namahat a budete hulit jak prokopli tak holt budete dementnet. Nemusim byt zadny phdr abych tady k tomu dosel. Hrejte logicky hry, lustete krizovky, ctete knizkky nebojte se premyslet a uvidite ze ty negativa nejsou tak hrozny.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma