Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
Pod modrou oblohou 2016 - AF grow - Klikni zde pro originální téma
Hvězdář
Jaro je zase tu a s ním se blíží i další outdoor grow, letos můj jubilejní pátý. :)

Genetika

AK47 auto - Natural seeds, 4ks z loňska
Northern Lights auto - Natural seeds, 5ks z loňska
Blue Cheese auto - Natural seeds, 5ks z minulého roku
Amnesia XXL - Dinafem, 3 ks
Think Big - Dutch Passion, 3 ks

Všechno feminizované. Sázet budu tak 1-2 kytky od každého, stále mám doma fůru sklenic z loňského outdooru, takže není nutné to nějak přehánět. Možná ještě nějakou fotoperiodickou odrůdu dokoupím, ideálně nějakou sativu, se kterou mi nebude smutno až do konce podzimu. Sklizeň v listopadu mi nevadí, tak možná zkusím Jacka Herrera nebo Chocolope.

Fleky

Flek č.1: Tradičně ve starém skleníku, poloha na jižním svahu.Doba oslunění na maximální míře, slunko praží od rána do večera.

Flek č.2: Foliáček, ve kterém jsem trochu srovnal terén, na podzim navezl dvě kolečka koňského hnoje a překopal, své místo zde budou mít 3 kytičky, které budou mít maximální péči a cca 250L hlíny pod sebou. Doba oslunění kratší než ve skleníku, cca do 7hod stíní barák, od 17 hod zase vzrostlá třešeň, pak ještě svítí asi hodinu pod korunou těsně před západem Slunce.

Flek č.3: Zahrádka - jedná se ovšem o odlišnou zahrádku než v loňském threadu, míra oslunění cca 11-12 od denně, navečer stíní vzrostlé stromy, západní svah.

Hlína

Používat budu substrát Forestina - Rajče a paprika, se kterým mám z minulého roku dobré zkušenosti z chilli, oproti ,,Béčku" mnohem lépe držel vodu, obsahoval mnohem méně balastu (různých klacíků apod. co se vyskytují v zahradnickém substrátu) a řekl bych že i více živin. Pro lepší vzdušnost přidám cca 10-15% perlitu (mohl bych více, ale kdo to má furt kupovat :D ).

Hnojení

Hnojit se u mě bude tradičně Biobizzem, a to BioGrow a BioBloom. Pak tu mám ještě hoštické hnojivo pro rajčata a papriky, v případě nouze.

Foto č.1: Úprava záhonku pro foliák
Foto č.2: Nějaká ta hlína :)
Foto č.3: Genetika, kterou letos uvidíte :)

Klíčit to půjde někdy na přelomu dubna a května do kelímku 0,5L a po zmrzlých přesazení do finálních nádob.
Hvězdář
Tak všechno vyklíčeno. Klíčivost u všeho 100%. Mám tedy k dispozici na letošní pěst následující posádku:

3x Blue cheese
2x Northern lights
2x AK-47
2x Amnesia XXL
1X Think Big

Vše autoflowery. Další fotky až po přesazení na finální stanoviště, teď je to ještě nezajímavé. :)
Mard
Každopádně držím palce! A překvapuje mne kolik lidí se letos vrhlo na autoflowery (já mimochodem také).
schutzesan
citace:
Původní příspěvek od Mard
Každopádně držím palce! A překvapuje mne kolik lidí se letos vrhlo na autoflowery (já mimochodem také).


asi se nikomu nechce cekat az do zari,... s temi automaty mame vetsi jistotu.. ja o nich taky uvazuju a rovnou nejake kvalitnejsi genetiky jako magnum atd aby to za ten vynos stalo... :)
Hvězdář
Pomalu se blíží přesazení děťátek do finálních květníků. Ve skleníku si nechám 5 rostlin. Na Thing Big mám připravený 40L kalfas, ať ukáže co v ní je. :) Amnesie XXL, které by taky měly být velké, použiju 25L a 20L. Na AK-47 a Blue Cheese tu mám 15L a 12L. Bohužel se nám tu zřejmě ukážou v příštích 2-3 nocích přízemní mrazíci, tak to asi na noc poschovávám do baráku. Napadá mě ještě nechat tam hořet v zavařovačce hřbitovní svíci, to by mohlo pomoct udržet trochu víc tepla. No a nebo se spolehnu na matku přírodu a na skleník. :D

Kromě toho se mi ve skleníku zabydlela rodinka Vosíků Francouzských, což je druh relativně málo agresivní vosy, která si staví takové zvláštní malé hnízdečka na šťopce o velikosti jen několika buněk. Co jsem tak vyčetl na netu, tak jsou to spolehliví likvidátoři obtížného skleníkového hmyzu včetně svilušek, molic, třásněnek, dokonce dokážou zlikvidovat i štítěnky. Dokážou i bolestivě bodnout (jako vosy), ale šance je o dost nižší. Zatím se chovají velice neagresivně, prostě jen líně poletují ve skleníku i když se pohybuju půl metru od hnízdečka. Tak snad mě jednou nevezmou útokem. :D

Foto: Děťátka mezi paprikama :)
demoneq
čauu, používám stejnej substrát a myslím si že postačí :) je takovej dost vzdušnej a s perlitem si myslím že to bude pecka.
Ty vosácy budou určitě něco jako sekuriťáci, uviděj a ucejtěj někoho jinýho než tebe a nemilosrdně ho propíchaj :D
ať se daří :)
teomax
citace:
[i] Možná ještě nějakou fotoperiodickou odrůdu dokoupím, ideálně nějakou sativu, se kterou mi nebude smutno až do konce podzimu. Sklizeň v listopadu mi nevadí, tak možná zkusím Jacka Herrera nebo Chocolope.


Takova blbost, ale fotoperiodicka Chocolope je u me po mesici outdooru polovicni oproti Indice (Chronic) a to na ni pouzivam jeste miniskleniky (5l plastikovky na vodu). Zatim je polovicka kvetna za nama, takze jeste nesoudim, treba to dozene v teplejsich mesicich.
Hvězdář
Ve skleníku už mám nasazeno 5 kusů:
Think Big ve 40L
Amnesia XXl ve 25L a 20L
Ak-47 a Blue Cheese ve 15L resp. 12L

Zbytek půjde na finální stanoviště během tohoto týdne.

Fotky: Zatím není moc co komentovat, maj tři patra :)
Hvězdář
V sobotu proběhlo přesazení do foliovníku, kde našly nový domov 3 kytičky - Northern Lights, Blue Cheese a AK-47. :)
Hvězdář
Ve skleníku to zatím pokračuje dle plánu, kytky mají cca 28 dnů od vyklíčení, výška 20-30 cm, začínají se rozvětvovat, jde to docela rychle. V posledních třech dnech se u všech ukázaly preflowers.

Foto č.1: AK-47 zatím krátké internody, vypadá hodně indikově
Foto č.2: Blue cheese
Foto č.3: Amnesia XXL 1 - asi nejvitálnější kytka, zatím favorit :D
Foto č.4: Druhá Amnesia XXL
Foto č.5: Think Big - podobně jako samopal se zatím moc netáhne, snad v něm převáží geny sativy, gaučáky nemám moc rád :D paradoxně nasadil preflowers jako první, i když by měl mít geneticky prodlouženou dobu růstu, tak snad nezačne rovnou valit květ, kyž má pod sebou 40L hlíny :D
Hvězdář
Kytky ve skleníku rostou celkem v pohodě a začínají nakvétat. Nejvíce nakvétá paradoxně Think Big, kterému to mělo papírově trvat nejdéle, tak snad bude aspoň dobrý matroš, když kytka moc big nebude. :D Zato Amnesie vypadají dobře, zatím mají obě 85 cm a moc eště nekvetou, ty ještě slušně porostou. Auťáky od naturalu jedou tradičně bez problémů a hezky se větví.

Foto č.1: Zleva AK-47, Blue Cheese a Amnesia XXL
Foto č.2: Druhá Amnesia XXL
Foto č.3: Think Big, hezky se větví, ale má tak 65 cm, hádám že přes 80 mít nebude, když už kvete cca 10 dnů....
Hvězdář
Dneska jsem byl pohnojit ve skleníku a amnesie vyrostly za 2 dny o 15 cm :D Začínají se nebezpečně přibližovat ke stropu, stále jen pár blizen, budou asi kvést pomalu jako pravá Ammnesia, což mě naplňuje optimismem. :frog:

Jinak co se týče třetího fleku, tak jsem se ho rozhodl letos nerozjet a zbylé 2 kytky věnovat babičce. Jak teď chodím furt do práce (7 let výšky vyšumělo jak pára nad hrcem :D ), tak nemám čas obhospodařovat tolik fleků.
Hvězdář
Ve foliáku to jde trochu hůř, kytky tam musí bojovat s tvrdšími podmínkami, především kvůli poloze v údolí s nižšími ranními teplotami, s prorůstáním plevele do hlíny a taky s invazí mravenců. Blue cheese bude asi prcek, má 30 cm a už má celkem viditelný nákvět. AK-47 též už kvete a má cca 45 cm. Northern light má taky asi 45 cm a zatím má jen preflowers, takže asi bude velikostí hodně dominovat.

Fotka: Zleva Northern Lights, AK-47 a Blue Cheese napravo
SILENTJOE
blue cheese jsou malí kiti já měl loni max 40cm ale fajn pokouřeníčko.
Hvězdář
Tak já měl loni jeden cca 70 cm a bylo na něm 35g, letos mám dva a jeden má skoro metr a ten druhý 30 cm, takže asi to není moc ustálené.
Váchy 55
Zdravím tě hvězdáři. Koukám, že jedeš AF North. Lights od naturalu. Chci se tě zeptat, jak si to měl s klicivosti minulej rok? Mě totiž zbylo celý balení 6ks z minuleho roka (dobře skladované v temnu ve sklepě) a jsem naštvanej, protože z těch 6 (podotýkám ještě, že semena byly nádherný velký) mi vzešla jen 1 a ještě je to mrzák s deformovanyma listama. A věřim, že moje chyba to neni, protože u normal semen jsem měl úspěšnost 29/30. Na to, že ak47 bylo fajne, tak tohle mě naprosto zklamalo...
Hvězdář
citace:
Původní příspěvek od Váchy 55
Zdravím tě hvězdáři. Koukám, že jedeš AF North. Lights od naturalu. Chci se tě zeptat, jak si to měl s klicivosti minulej rok? Mě totiž zbylo celý balení 6ks z minuleho roka (dobře skladované v temnu ve sklepě) a jsem naštvanej, protože z těch 6 (podotýkám ještě, že semena byly nádherný velký) mi vzešla jen 1 a ještě je to mrzák s deformovanyma listama. A věřim, že moje chyba to neni, protože u normal semen jsem měl úspěšnost 29/30. Na to, že ak47 bylo fajne, tak tohle mě naprosto zklamalo...


Čau měl jsem loni jednu a měla cca 80 cm a bylo na ní cca 30g perfektní indiky, šišky jak beton, smrad jak když rozpářeš policajta. :D Letos jsem naklíčil 2 a jedna má necelých 50 cm a atím moc nekvete, druhou jsem dal babičce a má taky tak okolo 50 cm. Žádné mrzáky jsem neměl, ze 3 semen mi vyklíčily všechny 3. Ještě mi zbývají 3 na další rok.

P.S. Skladováno v lednici.
Hvězdář
Pár fotek ze skleníku z dnešního rána.

Foto č.1: AK-47 , 60 cm, zatím nejvíc v květu, začal už lehce cukrovat
Foto č.2: Blue Cheese, 90 cm
Foto č.3: Think big, pěkný keřík, 70 cm
Foto č.4: Amnesia XXL 105 cm
Foto č.5: Amnesia XXL 115 cm

Amnesie budou na 100% největší autoflowery co jsem zatím měl, ještě týden nebo dva porostou, tak snad mi bude stačit skleník, mají ještě půl metru místa do stropu.
SILENTJOE
tady jsem vykopal loňský blue cheese
Hvězdář
Tady je ten můj loňský, jsem zvědavý co chytnu za pheno letos. To loňské bylo hodně do blueberry.
Hvězdář
Kytky ve skleníku rostou jak blbé, no posuďte sami.

Foto č.1: Think Big, 80 cm, vypadá to, že pojede na pořádný centrál
Foto č.2: Amnesia XXL menší, 110 cm
Foto č.3: Amnesia XXL větší, 140 cm, nebezpečně se přibližuje ke stropu
Foto č.4: Blue Cheese, 100 cm, taky hezky rozvětvený
Foto č.5: AK-47, 65 cm a nejrychlejší v květu, voní jako ananas :D

Jinak všechny kytičky už pěkně cukrujou. :)
Hvězdář
Pár aktuálních fotek ze skleníku. Pokračuje to dle plánu, škůdci žádní, Vosíci se činí.

Foto č.1: Think big
Foto č.2: AK-47, je to pěkný rychlík a bude mít zřejmě velmi tvrdé pálky
Foto č.3: Blue Cheese, asi nějaké sativové pheno víc do cheese, protože se stále nebarví
Foto č.4: Amnesia XXL ta menší
Foto č.5: Amnesia XXL ta větší
AllSeeingEye
Ahoj.

Máš to krásné kámo. Chtěl bych automaty zkusit v budoucnu a můžu si zatím jen přát ať jsou jako ty Tvoje. Určitě to krásně voní a brzo budeš sklízet hmm? Hlavně smokereport prosíme :-)
Hvězdář
Brzo sklízet? To určitě ne, kontrolovat to budu podle mikroskopu a sklidím v pravý čas, pokud nepříjdou v závěru květu povodně. Za 3 týdny možná bude hotový samopal, zbytek bude chtít déle, jsou to samé sativy. :)
Hvězdář
Po třech týdnech jsem byl opět ve foliáku a byl jsem příjemně překvapen. AK-47 a Blue Cheese dorostly nakonec cca 70 cm a něco na nich bude. Northern Lights ten je naopak veliký a keřovitý, výška odhadem tak 120 cm a fakt hodně větví.

Foto č.1: Blue Cheese
Foto č.2: AK-47
Foto č.3: Northern Lights
masuro
čus jedem AK 47 a NL od stejné banky letos taky. Včera jsem to kontroloval z povzdálí pač kamoš tam měl celou rodinu. Ale je to skoro po strop, IMHO tak 20 den květu dle mých indoor kočiček. Roste nám to v hnoji. Kolik jsi měl v loni ty samopaly celkem? Tj nak dlouho od nákvětu ti to dozrálo? Jinak má to stejnou strukturu palic, akorát že to máme až po strop :D Dík a at to roste
Hvězdář
Mrkni do loňského threadu, je tam dost fotek. Měl jsem 2 a z jedné bylo 67g gaučáku, palice velké oválné spíše listnatější, výška 90 cm. A druhá měla 110 cm a bylo na ní 113g, z toho hlavní pálka vážila ve vysušeném stavu 42g. Ta má účinky spíš sativové. Jinak na květu jsem je měl 61 a ten větší kvetl 68 dní (kvetl, od vysetí to bylo 100-105 dnů). Já ve skleníku hodně větrám i v růstu, aby měly kytky díky působení průvanu kratší internody, takže můj nejvyšší automat má letos 140 cm. Ale i tak jsem vrcholně spokojený, úroda bude dost dobrá, pokud mě nějaký dobrák neokrade. :D
masuro
ju dík sa dívam. Masaker :D
At ti to i tento rok dobre dopadne.
Hvězdář
Kytky ve skleníku jsou už na květu cca 6 týdnů a začínají vypadat zajímavě.

Foto č.1: Amnesia XXL menší, citrusová vůně
Foto č.2: Think Big, zatím řidší pálky ale ještě má čas :)
Foto č.3: AK-47, pálky jako balvany, mám trochu strach aby mi zevnitř nehnily (jakože asi budou :D ), tak za týden už bude možná k řezu, jemná ananasová vůně
Foto č.4: Blue Cheese, taky začíná dělat pěkně tvrdé palice
Foto č.5: Vytáhlejší Amnesia XXL, ta půjde asi nejpozdějc, ale taky pěkně bobtná, vůně zatím dřevitá
Hvězdář
Bud porn

Foto č.1: Amnesia XXL menší
Foto č.2: Think Big
Foto č.3: Blue Cheese
Foto č.4: AK-47
Foto č.5: Amnesia XXL větší
Hvězdář
Stačilo pár vlhčích dnů a topovka AK-47 ze skleníku komplet plesnivá. Jak je vidět na fotce, tak zvenčí malé hnědé políčko a uvnitř komplet plesnivé. Schytalo to v menší míře i několik větších bočních palic. Kromě toho jsem nalezl malé políčko plísně i v topovce Blue Cheesu, které jsem pečlivě vystřihl a postižené místo ošetřil slivovicí (a pak jsem ošetřil i sebe vnitřně pochopitelně :D ). Obě Amnesie i Think Big bez plísně, ale tady jsou ty palice mnohem vzdušnější.
Jamés
Já nechápu proč to všichni rvete do skleníků když evidentně nemáš pořešenou vzduchotechniku :-)..škoda toho AKčka,ale jinak pěkný..
Hvězdář
Hele v tomhle počasí by mi žádný větrák nepomohl, venku je 99% vlhkost, takže kdybych ten vlhký vzduch nahnal dovnitř, ničím si nepomůžu. V tom skleníku aspoň do kytek neprší, jinak větrám co to dá. Jinak to AK je magnet na plíseň, minimálně tohle pheno.
Hvězdář
Dneska odpoledne konečně přestalo chcát a mělo by teď být týden pěkně, tak snad už to moc plesnivět nebude. Jinak dnes jsem opět musel očesat několik paliček Blue Cheesu kvůli počínající plísni, tak snad se to teď zbrzdí. Kytky jsou na květu +- 50 dnů tak už jim zas tak moc nechybí.

Ještě pár fotek. Začneme s kytičkou Think Big

Foto č.1: Celá kytka, velice robustní
Foto č.2: Vrcholová palice zajímavého vzhledu, vypadá jak ananas :D
Foto č.3 - 4: Boční paličky
hardteknos
Nice!
Hvězdář
Tady AK-47, stále ještě zbývá dost palic.

Foto č.1: Tady celek
Foto č.2-3: Nějaké ty paličky
Hvězdář
Blue Cheese to taky celkem schytal, tak je taky trošku okudlaný.

Foto č.1: Celá kytka po odstranění napadených paliček
Foto č.2: Jedna ze sklizených paliček, která měla uvnitř menší políčko plísně
Hvězdář
Menší Amnesia XXL má pěkně objemné a těžké palice, sice nejsou zatím moc tvrdé, ale kytka s jejich vahou už dost bojuje

Foto č.1: Celá kytka
Foto č.2: Vrcholová palice
Foto č.3: Boční palice
Hvězdář
Větší Amnesia XXL bojuje s vahou palic ještě více, celá se začíná naklánět jak věž v Pize :D Výnos z obou amnesii asi bude odpovídat názvu a bude skutečně XXL

Foto č.1: Celá kytka
Foto č.2: Vrcholovka
Foto č.3: Boční palice, od pohledu podstatně prorostlejší než v případě menší kolegyně
Hvězdář
Tak jo, nějak to tu zakončím. Druhá půlka července a začátek srpna bohužel tady v Beskydech počasí nepřálo. Bylo sice teplo, ale zároveň taky VLHKO, prakticky každý den svítilo tak do +-15h a pak se zatáhlo a okolo 18h většinou přeháňka, shodila 10 mm deště a odešla. Bohužel večerní slunce už nemělo tu razanci na to snížit vlhkost a ihned po západu zaplnila údolí hustá mlha, která trvala až do rána dalšího dne. Toto asi 3 týdny trvající počasí bohužel zastihlo moje autoflowery v posledních 3 týdnech květu. Byla to smutná a pracná záležitost, každý den vystříhat množství plesnivých ložisek plísně, potažmo sklidit napadené palice. Jako první to odnášely vrcholovky, jakožto nejprorostlejší expempláře se u nich zpravidla zevnitř tvořily chomáče plísně. Byl sem připravený to seknout co nejpozději to půjde i za cenu, že polovina shnije. Bohužel shnily 2/3 :D Nejdříve začaly plesnivět AK-47 a Blue cheese, následoval THink Big a nejdéle odolávaly Amnesie. Ale i na ty si nakonec počíhala. Ve foliáku to šlo taky blbě. Kromě jedné kytky Northern Lights jsem vychytal blbé phena a navíc mi během 3 týdnů mé nepřítomnosti komplet zplesnivěly.

I tak ale mám z letoška cca 350g, ale mohlo to být mnohem lepší. Kytky byly krásné vélké, bohužel počasí sem nevychytal.

Ponaučení: Plíseň začíná vždy od váčků preflowers. Objevují se na kytce poprvé a nejrychleji dozrávají. V závěru květu hnědnou a pak na nich začíná plíseň. Příště otrhat jak kytky začnou houstnout.

Ponaučení č.2: Nesadit jen automaty, jejich odolnost proti plísni je mizerná. Takže příští rok zase fotoperiody + něco z těch semen co mi zbyly autoflowery v ledničce.


Foto č.1 a 2: Poslední fotky Think Bigu, cca 55 dní květu, pak už jsem se bavil jen vystříháváním plísně. Zbylo z něho asi 35g ananasově vonící a relativně řídké sušiny.

Foto č.3 až 5: Amnesia XXL větší. Krásné tvrdé palice. Snaha mít ještě krásnější a tvrdší palice mě stála celou vrcholovku a množství velkých postranních palic.
Hvězdář
citace:
Původní příspěvek od Hvězdář
Tak jo, nějak to tu zakončím. Druhá půlka července a začátek srpna bohužel tady v Beskydech počasí nepřálo. Bylo sice teplo, ale zároveň taky VLHKO, prakticky každý den svítilo tak do +-15h a pak se zatáhlo a okolo 18h většinou přeháňka, shodila 10 mm deště a odešla. Bohužel večerní slunce už nemělo tu razanci na to snížit vlhkost a ihned po západu zaplnila údolí hustá mlha, která trvala až do rána dalšího dne. Toto asi 3 týdny trvající počasí bohužel zastihlo moje autoflowery v posledních 3 týdnech květu. Byla to smutná a pracná záležitost, každý den vystříhat množství plesnivých ložisek plísně, potažmo sklidit napadené palice. Jako první to odnášely vrcholovky, jakožto nejprorostlejší expempláře se u nich zpravidla zevnitř tvořily chomáče plísně. Byl sem připravený to seknout co nejpozději to půjde i za cenu, že polovina shnije. Bohužel shnily 2/3 :D Nejdříve začaly plesnivět AK-47 a Blue cheese, následoval THink Big a nejdéle odolávaly Amnesie. Ale i na ty si nakonec počíhala. Ve foliáku to šlo taky blbě. Kromě jedné kytky Northern Lights jsem vychytal blbé phena a navíc mi během 3 týdnů mé nepřítomnosti komplet zplesnivěly.


I tak ale mám z letoška cca 350g, ale mohlo to být mnohem lepší. Kytky byly krásné vélké, bohužel počasí sem nevychytal.

Ponaučení: Plíseň začíná vždy od váčků preflowers. Objevují se na kytce poprvé a nejrychleji dozrávají. V závěru květu hnědnou a pak na nich začíná plíseň. Příště otrhat jak kytky začnou houstnout.

Ponaučení č.2: Nesadit jen automaty, jejich odolnost proti plísni je mizerná. Takže příští rok zase fotoperiody + něco z těch semen co mi zbyly autoflowery v ledničce.


Foto č.1 a 2: Poslední fotky Think Bigu, cca 55 dní květu, pak už jsem se bavil jen vystříháváním plísně. Zbylo z něho asi 35g ananasově vonící a relativně řídké sušiny.

Foto č.3 až 5: Amnesia XXL větší. Krásné tvrdé palice. Snaha mít ještě krásnější a tvrdší palice mě stála celou vrcholovku a množství velkých postranních palic.
Sušiny 92G, krásně stříbrné palice, citronová vůně jako její předek Super Silver Haze. To se týká té amnesie předchozího postu.

Fotky1-2: Druhá amnesie, z ní toho bylo cca 60g, řidší palice, díky
tomu dlouho odolávala. Ale i na ní si plíseň nakonec vyřádila.

Fotky 3-5. Poslední fotky Northern lights z foliáku před kosou, která byla provedena o 2 týdny později mými rodiči (fotky jsem po nich fakt nechtěl). Ještě jsem se pořádně nedostal k jejímu zpracování.
Hvězdář
Ještě něco sušiny co jsem stihl vyfotit.

Fotka č.1: Amnesia xxl
Fotka č.2: AK-47 takové malé kamínky :)
Maxeaux
citace:

Ponaučení: Plíseň začíná vždy od váčků preflowers. Objevují se na kytce poprvé a nejrychleji dozrávají. V závěru květu hnědnou a pak na nich začíná plíseň. Příště otrhat jak kytky začnou houstnout.

Presne! Tiez som si toho vsimol. Takto mi z vnutra shnil najkrajsi top, pritom zvonka ziaden naznak plesne.
Hvězdář
Na další rok mám přichystáno.

Zbytek AF z letoška (většinou po jednom semenu)

Amnesia XXL - Dinafem
Think Big - Dutch passion
AK-47 - Natural seeds
Northern Lights - Natural seeds
Blue Cheese - Natural seeds

Fotoperiodické

Black D.O.G. - Humboldt seeds
Pinneaple Skunk - Humboldt seeds
Critical + - Natural seeds
Somango - Natural seeds

Další info v budoucím threadu Pod modrou oblohou 2017 :)
tominus 333
kamo doporucuju nejakej postrik proti plisni a vjetrat,vjetrat a vjetrat....jak kytkou neprofukuje tak nemas sanci to dojet bez plisne....ikdyz tady nekde pises ze 99procent vlhkosti,tak timze na kytku fouka si dost pomuzes od plisne i ve vlhku....
tominus 333
me se letos prave taky obevila plisen na nekterych matech tak jsem mel strach o fotoperiody....toš sem to na zacatku kvetu postrikal vsecko myslim ze KUPRIKOLEM a plisen zadna i kdyz prselo a bylo hnusne...snad ti to pomuze na dalsi rok...dalsi vec co by ti mohla pomoct je sadit to po nejakych itervalech...napriklad dva zasadit v dubnu,dva v kvetnu a dva v cervnu,abys vychytal co nejvic klimatickych podminek....tim padem budes mit ruzne doby dozravani a to by v tom byl cert aby to u nekterych nevyslo bez plisne....jo a jeste nektery ty kytky myslim ze v kvetinacu mas dost zluty a to je taky jedna z veci proc to plesnivi...bo jak kytka neni v dobre kondici a neco ji chybi,tak tezko odolava plisnim to je jasny...tak snad ti to aspon trochu pomuze zdar...
Hvězdář
Ad1 - postřik: Kuprikol sem používal v začátcích mé kariéry zahradníka :D No s moc pozitivy jsem se nesetkal. I přes několikerý postřik shnila jak Nebula, tak PlusChannel - pravda řezy z Vídně nikdy neprocházely bůhvíjakou selekcí, takže jsem hold vychytal phena se špatnou odolností na plísně. Tak nějak jsem za těch 5 let pěstění měl kupu modelů na zahrádce, ale když je dobrá genetika, tak plíseň není problém i za vlhkého podzimu, přecejen plísně mají rády teplotu od 20 °C výše, při deseti stupních se tak rychle nevyvíjí. Druhé negativum Kuprikolu je, že zanechává na listech i palicích odporné bílé fleky s vysráženým oxidem mě'dnatým. Venku to déšť normálně oprší, ale ve skleníku, kde je sucho to tam zůstane až do konce. A já si pak z těch palic uvařím mast nebo upeču sušenky s obsahem oxidu mědi. Jinak větrák by byl docela fajn, ale skleník mám dost daleko od baráku a musel bych koupit jak větrák, tak pořádný buben s prodlužovačkou alespoň 50m.

Ad2 - květináče: Pokud se podíváš i na předchozí fotky než ty předsklizňové, tak tam jsou listy v naprostém pořádku. Poslední měsíc květu leju jen vodu, abych pročistil substrát od reziduí hnojiv a kytka spotřebovala živiny, které byly uloženy v listech. Žloutnutí bylo plánované, potřeboval jsem aby kytka vycucla zbytek hnojiva. Jinak jsem se nesetkal s nějakou významnou korelací mezi žloutnutím listů a výskytem plísně. spíš v tom hrajou roli geny a autoflowery obecně mají odolnost vůči plísním nízkou. Pravděpodobně je to vlastnost, kterou si nesou sebou od ruderalisu nebo při tom tempu, s jakým chrlí seedbanky do světa nové a nové autoflowery, nezbývá čas na pořádnou selekci. Ve výsledku mi hnily stejně tmavě zelené kytky stejně jako kytky v barvě ranní moči.

Ad3 - postupná výsadba: To je dobrý nápad, též mě to napadlo. Bohužel z nedostatku času a prostoru ( do skleníku se vejde max 5 kytek naráz) bude třeba sklidit autoflowery dřív, než mi fotoperiody začnou přerůstat zábradlí na balkoně. Což počítám bude na počátku srpna už akutní problém (mám nové sousedy a ještě nevím, jak se k mému zahradničení staví :D ) , takže sklidit auta potřebuju na počátku srpna aby uvolnily místo fotoperiodám.

Jinak s plísní budu bojovat i tak, že jsem si na příští rok vybral jako nové různé variety skunku, se kterýma mám velmi dobré zkušenosti co se týče odolnosti proti plísni.
jako
krásné paličky vypadá to opravdu luxusně !!!!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma