Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
White Widow a spol. v hlíně pod 400W - Klikni zde pro originální téma
murmur
Zdar všem malopěstitelům,
pro tohle kolo mám balení White Widow regular od Dutch Passion, dále jsem ze sbírky suvenýrů přidal 4ks regularů Safari mix od Mandaly, jeden feminizovaný Flowerbomb Kush - šampion od SHSC a taky jeden Lemon OG Haze auto z časáku, mám ještě jeden na balkon. Tři Mandaly jsem jel vloni (dvě byly samice a z jedné z nich matka), tudíž tyhle budou M4-M7. Všech šestnáct semínek nakonec vyklíčilo, což je dobrý začátek.
Na růstu jsou ve skříni 55x75cm. V minulosti jsem na růst používal úsporky, ale nedávno jsem doplnil výbavu o MH výbojky a trochu upravil stínidlo pro menší výbojku a prostor, takže po týdnu svícení CFL 50W 6400K (viz. dále) na klíčení došlo k výměně za MH GIB 150W. Na odtah je TT 100 s regulací, přítah pasiv, ofuk Sunon 120mm 230V, zvlhčovačka 3l.

Plánovaný setup na květ je:
Dark Room II 90
Waveflector XL
předřadník Gavita DigiStar 600
výbojka 400W
odtah TT 125 s regulací
přítah pasiv, popř. VKO
samozřejmě nějaký ofuk atd.

Standartně to bude v hlíně, používám většinou BioGreen z důvodů kombinace kvalita-cena-dostupnost, i teď jsou kytky v jejich LightMixu. Vyjímkou bude FK, v hlíně to posledně nedotáhl ani na 40cm, takže ho zkusím v bubbleru. Toto balení semínek FK bylo asi postarší, klíčení trvalo několik dnů a musel jsem použít podpůrný přípravek na klíčení, poté šlo tohle semínko do rockwoolu. Hnojiva dojedu BioCannu, do bubleru mám JIDB, která jsem zatím zkusil jednou v kokosu i bubláku.
murmur
Taky se chystám otestovat box na ventilátor, vyrobený z odřezků (Hornbach po 30Kč, stačily 3ks celkem za 90Kč), izolace zvuková pro příčku (musel jsem vzít celej balík za 450Kč) a pár šroubů. V létě, až pojede vent na max, se bude hodit.
Dále tu mám již osvědčené stínidlo na klíčení a řízky Adjust-a-kanystr v2, předchůdce v1 je pro CFL E40, ale teplo z výbojky nezvládá.
Mr.MEN
Čau, jen jak tak koukám doporučil bych ti ještě odizolované potrubí od toho ventilátoru. Protože u většiny případů nehučí větrák ale proud vzduchu. :)
Mohl by si tímto krokem snížit hluk ještě o pár dB
murmur
No zbylo mi dost té izolace, tak ji zkusím pomocí strečovky namotat na potrubí. Ale mám to ve sklepě, takže úplně potichu to být nemusí, chce to ještě vyzkoušet. Ale je pravda, že největší hluk je na konci potrubí.
MocnyOkurek
J sono to trosku ztisi. Ale pokud treba rves 125mm rourou 400m3 tak ti nepomuze nic sumi to jako ocean.
murmur
Pomalu se to rozjíždí, MH výbojka je trochu zklamáním, oproti LED je růst výrazně pomalejší (včetně kořenů), ověřoval jsem si to i na fotkách z předchozích kol.
Teploty ve dne 23-26°C, za tmy min. 18°C, vlhkost okolo 50%, zatím jen voda pH 6,5 jen do keramzitu roztok s hnojivy 1/2 dávka.
Zítra asi postavím stan, abych je mohl přesadit, tam už bude svítit 250 (Philips HPI-T).
Ještě k tomu odtahu - mám TT 125, ten dá max tuším 280m3, což je na 125mm tak akorát, délka potrubí asi metr před i za ventilátorem. Tuhle sestavu jsem použil s aktivním přítahem i pro šestikilo výbojku a všichni to přežili :)
murmur
O víkendu jsem rostlinky přesadil do 6ti-litrových teku a přesunul do Dark Roomu pod 250ku výbojku. Smíchal jsem použitou hlínu z předchozího kola, převážně ze samců, přidal trochu vermikompostu a zbytek Growmixu, co zůstal v pytli z minula. Celkem to dalo zhruba 50 litrů, které jsem smíchal se stejným množstvím Lightmixu od Plagronu. Před přesazením dostaly jednou BioVega 1ml/l pH 6,5. Ty nejstarší dnes mají 23 dnů, Mandaly 20, automat 17 a FK 16 dnů.
Chladné počasí moc nepomáhá, v noci občas i 16°C, za světla max 25°C, vlhkost 40-50%, ale vdova je i na venek, to zvládne.
Vyrobil jsem si držák na ofuk, protože mě štvalo, že ho není kam pořádně připnout a odírá mi stan. Kus trubky o vnitřním průměru asi 19mm jsem rozříznul napůl a přibodoval k ní pásek plechu, montáž pomocí hadicových spon. Proti poškrábání trubky stanu tam mám smršťovací izolaci.
murmur
Sláva sláva, v bubbleru se objevily první kořínky, už jsem měl obavy, jestli vůbec přežije. Ještě není vyhráno, ale teď jsem klidnější. Taky se ale hned začalo zvedat několik předchozích dnů stabilní pH i EC.
Otočením ventilace se mi povedlo zvýšit teplotu za světla na 25-27°C, vlhkost se drží většinou mezi 40-50%, za tmy min. 17°C.
murmur
Zatím rostou pěkně, předevčírem dostaly 1ml/l BioVega, ale začínají mít větší nároky. FK se pomalu rozjíždí, v bubleru je EC 0,6 (voda 0,3) a pH 6,3 - postupně snižuju. Za pár dní vyměním výbojku za Plantastar 400W a nechám chvíli než přepnu.
murmur
Čau groweři,
kytky pomalu ale jistě rostou, vdovám, Mandalám i automatu zdá se nic nechybí, i FK přeřadil na vyšší rychlost. Teplota za světla 24-26°C a vlhkost neklesá pod 50%, za tmy teplota min. 17°C a RH max 90%.
Dnes poslední den toto osvětlení, od zítřka výbojka Osram Plantastar 400W ještě do konce týdne na růst a nejspíš od pondělí zkrácena perioda na 12h.
Velmi mne potěšilo, že se zatím neobjevily smutnice (ani nic jiného), tak snad to vydrží.
murmur
Po výměně výbojky růst nabral vyšší obrátky, za druhý den po výměně vyrostly o pět centimetrů, momentálně mají 15-20cm. Automat začal pěkně vyhazovat větve a jedna Mandala se rozjela trochu víc, asi nějaká sativa, tak jsem ji zaštípnul, ostatní si rostou po svém.
Taky se zvedla teplota k 28°C, vlhkost okolo 50%. Světlo je asi 45cm od nejbližší kytky a svítím hlavně přes noc, tak by to neměl být problém, kdyžtak mám CT. Takže od zítra se začne krátit den a v pondělí už jen 12h 18-6. Jo a smutnice jsou tu, zatím jen pár.
murmur
Třetí den 12/12, rostlinky už mají 25-35cm a většina se hezky větví. Dvě Mandaly jsou trochu divočejší, FK zase naopak, má 15cm, ale stejně jako ostatní začíná víc chlastat.
Hnojivo dostávají objednu zálivku, voda v bubleru taky vyměněna EC 0,9 pH 6,1, v růstu se pH drželo kolem 6,5 a EC pod 0,8. Teploty od 17ti v noci po 28°C za světla.
smokerXXX
Čau máš to moc pěkné taky jedu stejnou watáž ale z řezů a jen 9 kusů tak budu sledovat ! :)
murmur
Zatím jsem vyřadil čtyři samce, z toho jednu Mandalu, jeden WW ještě zůstal.
murmur
Nakonec mi zbylo pět samic WW (plus jeden samec, dnes jsem ho vyndal ze stanu) a tři Mandaly. Vdovy rostou víc, než jsem od 75% indiky čekal, už mají od 50ti po 65cm, Kush v bubláku 35cm.
Foto 2 automat
murmur
Všechno jde jak má, tak dnes přiblížím menšinovou část posádky.

obr.2
FK se má čile k světu jak nahoře, tak dole. Za tři dny vyrostl o 13cm a už má skoro půl metru, jen potřebuje trochu tvarování. Taky jedinej ještě nekvete, i posledně si dával na čas. Včera jsem vyměnil roztok v bubleru pH 5,9 (bylo 6,3) a EC 0,99 (0,65), dal jsem na 10 litrů A 3,5ml, M 7ml a B 10,5ml. Už dnes tam bylo EC 0,85 a pH se celou dobu zarytě drží okolo 6,4.

obr.3 Mandala 5

obr.4 M6 - jediná zaštípnutá

obr.5 M7 - co dodat
murmur
Nechal jsem si jednoho samce WW a už začal sypat. Vybral jsem si nejmenší keřík a nechávám ho dozrát za oknem, na noc ho zavírám do skříně na mikrogrow, prostě zatmívačka.
Kořeny v bubláku.
murmur
Po třech týdnech kvetení holky pořád rostou, nejmenší v hlíně M7 má 78cm a jedna vdova se utrhla a do metru jí chybí pět čísel, FK v bubleru zatím 65cm. Samec mi zhermil, takže semínka nebudou. Jinak vše jak má, tak už to jen nepodělat.
murmur
Už to pěkně kyne a dostávájí víc hnojiva, mám ještě zbytek Green Sensation a jednou už taky dostaly. Zálivka je obden, jen Lemon OG Haze auto musím zalívat skoro každý den - jinak celou dobu roste a kvete jako ostatní fotoperiodický, to jest nyní devět týdnů od vyklíčení. Do bubláku dolívám obden litr a víc, EC je 1,0 - 1,1 a pH se stále drží na 6,1. Zítra bude poslední výměna náplně, je to kýbl na 10l a je v něm okolo sedmi litrů.
Vdovy jsou v rozmezí 90 - 105cm, což je oproti téměř čisté sativě OB trochu překvapující, neboť na tom byly stejně. FK v bubleru už má 85cm a Mandaly 80 - 90cm. Teploty za světla se blíží ke třicítce, vlhkost je teď v celé zemi vysoká a sklep v tomto není výhoda, ale je tam stabilně 19-20°C.
Při výměně ventilátoru mi tento spadl do porostu a lehce polámál jednu vdovu, takže oprava pomocí drátu, třeba jí to nakonec pomůže. Taky před týdnem došlo k výměně výbojky za Philips Son-T, ta původní už má něco za sebou a nějak se mi nezdála. Na stínidle mám úpravu nastavení výbojky podle A-wingu a momentálně odpojenou externí zásuvku pro předřadník s pevnou šňůrou.
murmur
Pomalu to pokračuje, hnojení je teď na maximu. Dávám 2-3ml na litr, pak není třeba moc upravovat pH, které držím na 6,3-6,4 a občas dám booster, který jsem dokoupil.
Konečně jsem taky zprovoznil odhlučnění odtahu a je to poznat. Díky doladění ventilace teď teplota nepřesahuje 28°C a vlhkost je taky nižší, za světla 50-60%, za tmy pak k 70ti a 19°C.
murmur
Holky v hlíně mi dělají docela radost, pěkně kynou, žádná plíseň ani banány, i když vlhkost neklesá pod 50 a za tmy se dostává i přes 80%, tak zatím bez potíží, jen filtru se to moc nelíbí. Automatu pomalu začínají žloutnout listy a hnědnout chlupy, tak dostává už jen vodu, ostatní to čeká za pár dnů.
Kush v bubleru je o něčem jiném, má jen malinký paličky a ani moc nevoní, je to fiasko a jen zabírá místo v boxu. Listy jsou hodně tmavý, možná toho hnojiva bylo moc, EC je teď 1,1 (max bylo 1,25) a ubývá už jen voda.
Taky jsem si nachytal několik predátorů na likvidaci mšic u paprik, než zkusím nějaký postřik.
murmur
Konec se nezadržitelně blíží, takže už jen voda a pomalu si chystám mikroskop. I přes vyšší teplotu a hlavně vlhkost, která neklesá pod 55%, vypadá všechno v pohodě. Ten automat je skoro zralej, je to nejhezčí kytka v boxu a pořád nejvíc chlastá, M5 bude za pár dnů, jsou to ty dvě žlutý v popředí.
Díky za K
murmur
Před pár dny jsem zjistil, že jsou kytky dost oprcaný, a po prohlídce se ukázalo, že nejmíň jedna vdova zhermila, už jsou na ní dokonce zralý semínka. Jak moc je to na hovno se uvidí po usušení, ale dobře to nevypadá. Zatím jsem seknul automat a lampu ztlumil na 300W. Díky moc, Dutch Passion! :flick:
crazyben
Další, boha jeho to už neni normální... sleduje někdo zahraniční fora? jestli maj s dp podobný zkušenosti?

Já jen jestli nám sem do čr neposílaj druhořadý produkty tak jak to je dneska s jídlem atp.

Jinak to je pěkný, škoda toho hermouše.
MocnyOkurek
jaj tak to je skoda. Na dp se priste vyer. Obecne tu sou s tim spatny zkusenosti. Ja si od nich kdysi koupil nejaky DP mix (cislo uz nevim bnyl tam ale mazar a tusim bluebery a jeste neco) a vyklicilo mi jedno. Jedno uz prislo rozsrackovany z CP takze za ty penize tomu nedaj ani nejakou zkumavku za 2koruny. Proste chuji. Ruznych brekotu tu taky na ne najdes spousty. Je to skoda jejich modely se me libej treba takova bluebery ale po tech zkusenostech a co ctes uz bych to neriskoval.
murmur
No jo, už jsem se poučil, ale nebylo to zadarmo. Ještě že jsem odjel mikropěst pod LED, jinak by nebylo co do papírku, páč ten OB z minulýho kola je sice kupodivu bez semen, ale taky je to pěknej humus, nedá se to hulit. Každopádně pozitivum je, že vdovy mají největší paldy, jaký se mi zatím urodily, tudíž nějakej progres by tu byl, ale...
Jinak před dvěma týdny jsem zasel další várku celkem jedenácti různých feminizovaných sativních odrůd, dohromady 16 kousků, tak snad se konečně zadaří.
murmur
Zdar všem, tak abych to shrnul, vše je sklizeno, po 60ti dnech padl Flowerbomb Kush v bubleru (90cm), moje nejslabší kytka v indooru, a o dva dny později přišly na řadu i ostatní. Horních dvacet centimetrů jsou slušný paldy a zbytek až na vyjímky pak nestojí za řeč, malý a řídký paličky, i když pryskyřice je tam dost. Většina už je usušená, ale zpracování sušiny je má nejméně oblíbená činnost, tak na to moc nespěchám. Nakonec to vypadá, že oprcanost je minimální, semínka jsem našel zatím jen pár v automatu, ale ještě jsem to moc nezkoumal, zdá se, že to byl ojedinělý incident.

Tady je něco málo k jednotlivým odrůdám:
Lemon OG Haze auto - stavbou a větvením nejhezčí v boxu, ale 12 hodin světla na pořádný šišky nestačí, takže automaty už jen venku. Jako jedna z vyjímek měla celkem slušný i spodky. Kouř je takový nijaký, trošku nasládlý s decentním účinkem, ale citron nikde.
Mandala 7 - jeden stonek bez větví, výnos okolo 20g, lehce "benzínový" kouř střední síly, ale chce to ještě (stejně jako ostatní) pořádně otestovat.
Mandala 6 - jediná zaštípnutá, má nejmenší paldy, ale jako druhá výjimka ze dvou podobné kvality až dolů, ještě schne.
Mandala 5 - až na pár řídkých větví skoro jako M7 včetně výnosu.
Flowerbomb kush - minulý kolo v hlíně to byla velice aromatická kytička, kouř taktéž, už chápu proč flowerbomb, místy je to až moc. Taky je to asi nejsilnější odrůda, jakou se mi kdy podařilo vypěstovat, což bohužel neplatí pro bubler - minimální chuť, vůně i účinek, přijde mi celkem obtížnější na pěstování. Od zkušeného growera to může být opravdu bomba.
White widow - celkem vyrazné štiplavě citrusové aroma, skoro jako OB, ale lepší chuť a hlavně účinek, zkoušel jsem prozatím jen jednu a spokojenost, stavy vcelku pohodička, slušná vysmátost co se časem nenápadně vytratí...
Fotky ze sklizně jsem nestíhal, nová práce a novej pěst, časem doplním kolik zhruba bylo té vdovky.
murmur
Takže vdovy bylo asi 95g, Mandalas cca 60g, automat jsem nevážil a FK šel rovnou do popelnice (bio). Toť vše.
Howgh!
w_rhino
Caute...DP WW no mam skusenost s regularmi klicivost 10z10 jeden kripel ....5 samic kazda ina mozno dve podobne..... niaky ten bananik som nasiel na kazdej na konci kvetu .....ale zas ja som im tiez dal zabrat ...... skus nabuduce Black widow od Mr Nice malo by to byt to iste mozno este lespie ...
Zelená zahrada
Ahoj lidi. K těm DP taky musím zakomentovat. Předchozí kolo the ultimate 10x mi vyklíčilo vše 10/10 a nezhermila ani jedna kytka. Matro jsem probral komplet celý a našel jedno jediné semínko a to ještě jakési prapodivné. Teď valím 10x Power plant a opět klíčivost 100% tak snad mě to nepřekvapí v průběhu..jinak na venek mám 3x Hollands hope od DP a zase klíčivost 100% a hermáč žádný no nevím asi berete semena z nějakých obchodů co ty semena špatně skladují nebo já nevím....

Každopádně ti gratuluji alespoň k takovému výsledku a držím palce příště :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma