Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
4x White Widow 70W HPS SCROG - Klikni zde pro originální téma
Sezam
Ahoj spolupěstitelé. Konečně jsem se rozhoupal a představím vám tu svůj skromný, efektní, ale přesto efektivní boxík pro čtyři malé holky od Natural Seeds.

Skříň

Rozhodl jsem se postavit malý box, tudíž se jako ideální materiál nabízí odřezky OSB desek z Bauhausu, každá po deseti korunách ( 6 desek po 10 korunách se rovná neuvěřitelných 60Kč za box :) ). Rozměry jsem určil jednoduše podle rozměrů odřezků, vyšlo mi tedy 33x33x60 ( ŠxHxV ).

Výbava

Světlo
Jako náhradu sluníčka jsem zvolil 70W HPS, protože jsem jí před časem dostal od kamaráda a po dvou vydařených pěstech jsem zjistil, že i tahle malinká kráska dokáže při správném zacházení s kytí udělat opravdu divy ( Jak se říká:"haters gonna hate" :P )

Vzduch
Ventilaci jsem vyřešil aktivním odtahem pomocí malinkého krasavce od firmy SUNON a jedním pasivním přítahem (nepočítejme nedokonalosti boxu v podobě netěsností mezi dvířky a nepatrných nepřesností ve spojení desek :) ).

Substrát

Co na to říct, koupil jsem univerzální substrát na pokojové rostliny a řízl ho 1:1 s perlitem :) Tato kombinace se mi osvědčila a do té doby, než mi z toho vylezou vraždící bestie, od ní jen tak asi neustoupím ( nepočítejme mou fascinaci v bubbleru, jen jsem se k němu zatím neodhodlal :) )

Výživa a podmínky

Hnojivo: Přírodní Agro hnojivo. Nekamenujte mě, ale roste to opravdu nádherně :) po výplatě na květ pořídím BioBizz, ale minulý měsíc byl trošku náročnější na výdaje a hlavně se mi nechtělo do growshopu :D
PH: Neměřím, neměřil jsem a možná ze zvědavosti někdy budu.
EC: Neměřím, neměřil jsem a snad ani ze zvědavosti nikdy nebudu.
Teplota: Teplota mi v krabičce lehce kolísá mezi 20-28°C, kvůli malému rozměru boxu, ale daří se mi jí udržet na pro kytičky příjemné teplotě :)

Sezam's FAQ
1. Proč proboha nemáš bílé stěny uvnitř boxu?
Protože jsem lenoch a šetřílek největšího kalibru.

2. Proč používáš květináč vylepený alobalem jako stínítko?
a) Protože jsem lenoch a šetřílek největšího kalibru.
b) Protože se mi do boxíku nic jinýho nevejde :)

3. Víš o tom, že V-SCROG by byl v tvém případě efektivnější?
Ano, ale mám radši klasický SCROG :)
Sezam
Takhle vypadá moje skromná ubytovna zvenčí
Sezam
Bohužel jsem ze začátku nefotil, takže první fotky jsou bohužel až od nasazení mřížky 26. března (necelý měsíc po zasazení do hlíny), to ale jistě nikomu vadit nebude :)
koles
Heh to stínítko je punk :) Zainvestoval bych do kousku diamantovky (klidně z bazaru) a vyměnil ji za ten alobal - to by byl pěknej apgrejd. Jinak se zdá, že prckům nic nechybí.
Sezam
Děkuji za reakci :) ano, holkám se očividně daří dobře, až mě to zaráží vzhledem k tomu, že neměřím vlastně nic kromě teploty :D řídím se pravidlem moc je ze začátku nerozmazlovat a pak jen podmínky zlepšovat, nebudou pak tak náročný :D jinak s tímhle stínítkem jsem odjel kolo 4x auto AK47 (viz foto) a nemůžu si stěžovat :D Asi si ho nechám patentovat :D
Sezam
A v této fázi jsem přepínal na květ (1. dubna) cca měsíc od zasazení :)
Sezam
A konečně foto z dneška, holky po přepnutí vyletěly jak blázen. Ohýbal jsem jak zběsilý a u jedné jsem napočítal dokonce 9 horních stonečků, což je přesně počet děr na jednu rostlinku :D no prostě nádherně se mnou holky spolupracujou :D
Sezam
Už mi květinky začínají pěkně nakvétat :) od teď už žádné agro hnojivo, hned po výplatě pořídím biobizz top max :)
slamacek
:baby: Jsem rád Sezame, že jsi se do toho taky dal. Je tedy fakt, že jsem od tebe čekal něco jinýho, protože tohle je mazec:-) Udělal si to opravdu za pár korun. Máš mé slovo. Tahle bílá vdova byla druhá odrůda, kterou jsem kdysi pěstoval. Bacha, zhuluje. Ty desky, který si tam dal, bože, v tom by si mohl nakládat železniční šrouby :-) A jedna malá poznámka - moje kytka je na zadní straně větší, než vpředu, ty to máš podobně, akorát, že je máš vlevo větší než vpravo. Vysledoval jsem, že by to mohlo být tou pasivní dírou ve stěně, která je vždy na té straně, kde jsou kytky větší, zřejmě jim dělá dobře čerstvý vzduch. Obávám se, že oba dva máme nedostatečnou cirkulaci vzduchu, která kdyby se zlepšila (hlavně na druhé straně), jsem si jistý, že by dokázaly kytky ještě o pěkněj kus vyrůst. I když teď se zdá se už dohánějí a výška se srovnává. Nicméně jsem rád, že už tady nejsem jediný PUNK a O.K. :-) Držim palce a ať našetříš na kvalitní hnojky, napiš pak jestli v tom je opravdu takový rozdíl ? DÍK
Sezam
Ahoj Slamáčku :) bohužel Tě zklamu, menší kytičky jsou právě na té straně, kde je díra :) nedostatečné cirkulace vzduchu se nebojím, když se kouknu dírkou přítahu, tak to tam celkem slušně fučí :) hnojky budu kupovat buď v pátek, nebo v pondělí ale upřímně doufám, že to moc nevyroste, nerad bych zvyšoval boxik (ne, že by to nešlo ) :D a že zhuluje je mi jasné, jen doufám, že budou převažovat účinky sativy :) zítra sem dám fotky jak krásně kvetou :) měj se a směj se, Slamáčku :)
slamacek
Teda Sezame, buď sem úplně slepej, nebo jasně vidim díru na pasivní přítah vlevo nahoře, alespoň na fotce. A už na dalších fotkách jsou kytky pod přítahem dole větší :-) Anebo to klame. Já ti říkám, že mám úplně stejný anomálie, akorát na větvích. U přítahu větší než na straně vzdálenější od přítahu. :-)) Pokud ti to tam fučí, tak potom je to způsobeno něčim jinym, napadlo mě jestli nemáš nakřivo přidělanou tu síť :bravo: :-) Zkusíš i nějakej postřik na květ? Já bych do toho šel, nemusíš moc a nemusiš často. 200ml koncetrátu by ti mohlo stačit :-)) Hele mě strašili, že mi ta kytka vyroste až do příborníku, a mohu ti dneska říct, že sem měl opravdu co ohýbat, abych ji udržel. :-) Možná právě tomu zabraňuje ten klasický scroog. Je rozdíl mezi sativou a indikou ve zhulení? Nikdy jsem to neřešil? Pokud mi můžeš něco doporučit pro další pěst budu rád. Ty se směj taky a neboj se, směju se furt a opravdu hodně a rád:-)
crazyben
obecně indiky sou silnější a víc fyzický stavy (únava, hlad) prostě takový ty klasický gaučáky. Sativa spíš slabší, člověk dokáže myslet a fungovat (občas těch myšlenek je až moc) dá se kouřit celej den. Hodně záleží i jak to bude zralý.

Už sem ale hulil i sativky po kterejch sem byl dobře vytuhlej takže to neplatí vždycky.
Sezam
Přesně jak píše Ben :) další mám v plánu JackHerer, ale uvidíme jestli mě neosviti jakýsi zhulenecký duch a nenajdu lepší možnost :) bohužel Tě opět zklamu, nahoře je aktivní odtah pc větráčkem, který je umístěn vevnitř :) dole v pravo je dírka na pasivní přítah :) až budu doma, tak to speciálně pro tebe vyfotim :) postřik zatím neplánuju, není to pro mě ani minimální komplikace :)
Sezam
Přidávám fotky květu že včerejška :) je nádhera vidět jaký pokrok dělají kytičky každým dnem :) asi nikdy mě to nepřestane překvapovat a každým dalším pěstem mi přijde, že rostou o trošku rychlejš :D
Sezam
Přeji dobré ráno :) nakonec mi to vyšlo a koupil jsem hnojku na květ už včera :) nakonec jsem místo Biobizz topmax vzal Plagron alga bloom. Přidávám jako foto z prvního dne hnojky na květ :) a jako bonus pro Slamáčka přidávám foto ventilačních otvorů :)
crazyben
Trosku bych tam uklidil... oni se ti pak ty kytky odvdeci (a hlavne se ten prach a vsechno chyta v palicich a ty to pak budes hulit). A kup aspon bilou folii za par kacek, nemusi to bejt zrovna orca za tezky prachy, ale aspon tu bilou je to znat jak blazen aspon vrsek od site nahoru bys vylepit mel. A dobrej punk to stinitko ;)

Jinak se zda ze se jim dari dobre.
Sezam
Ahoj, tu fólii pořeším hned jak se dostanu domů na dobu delší než akorát na zalití, vyfocení a pomazlení :) měl bych ještě mít někde schovaný zbytek bílé fólie z minulého pěstu, ale bojím se, že, jsem ji vyhodil. Děkuji za reakci, měj se hezky :)
Sezam
Přeji dobrý večer. Dnes máme oficiálně 17. den 12/12 a je vidět, že plagron kytičkám opravdu svědčí :) teď už mám možnost zvednout sluníčko jen tak o 2cm, tak snad už nepoletí dál :)
Sezam
Máme tu 20. den 12/12 a holky mi začínají pěkně ukazovat co v nich je :) každým dnem se na ně víc a víc těším, což je na tom to nejkrásnější :)
Sezam
Přeji krásný aprílový den, drazí pěstitele. Včera jsme tu měli 24. den 12/12 a chtěl bych se s vámi podělit o svá zlatíčka :) pěkně nám bobtnají a začínají vypadat opravdu k světu. Nejvíc se rozzáří když zhasnou světla, radost pohledět na dětičky :)
slamacek
Ahoj Sezame, máš to fakt paráda, BOMBA, ocěňuju ty velký květníky s místem na kořeny, kytky silný jak kráva a to nemluvě o tom ZVONU nad nima:-))) Mimochodem je radost pohledět na to, jak máš jinej druh než já, jak se ty rostliny liší, zárověň jak kvetou a jak dělaj pokroky, to máš pravdu :-) Opravdu jsou ty kytky každá úplně jiná :-))) Mám tě moc rád Sezame :-) Tak čau
Sezam
Slamáčku, děkuji za vlnu komplimentů :) s tou velikosti květináčů to tak horké nebude, volil jsem schválně menší, aby mi kytí nepřerostly, což se mi podařilo, protože lampítko už nemám kam zvedat a kytičky už nejeví známky růstu :) Rozmanitost je jedna z věcí, která mě na pěstování nejvíc baví. Důležité je si uvědomit, že do kytičky nedáváme jenom vodu, hnojivo a více či méně velké množství fotonů. Je to naše láska k nim, která jim dodává sílu růst a ukázat nám co v nich je :) ano, teď vypadám jako hipík na Woodstocku 1969, ale uznej sám :)
Měj se, Slamáčku :)
Sezam
Zdravím všechny pravidelně sledující, ale i náhodné kolemjdoucí :) (vzhledem k naprosté neoriginalitě mého pěstu se dá soudit, že všichni sledující jsou v podstatě náhodní kolemjdoucí :D ) včera nám úspěšně proběhl 32. den 12/12 a kytičky nám nádherně začínají z malých paliček dělat jednu obrovskou (relativní vzhledem k 70W :D ). Tady je máte krasavice moje :)
slamacek
Teda Sezame, až sem se při pohledu na ty tvoje kytky zasnil :-) Vážně. Máš to úplně super. Nevim jestli to je odstínem světla na těch fotkách, ale proč ty žlutý listy dole neotrháš? Tohleto ti musí vonět po celým baráku :-))))))) čauky
Sezam
Děkuji :) odstínem světla to není, opravdu jsou žluté. Bohužel ti neřeknu proč jsem je neotrhal, to sám nevím :D co se týče vůně, tak ta bohužel není téměř žádná, sice když se boxík otevře, tak je cítit mírný závan, jinak je pouze při přímém přivonění lehce cítit jakási konopná vůně, ale čekal jsem ji mnohem intenzivnější :( přikládám fotky z dnešního rána ještě před východem sodíku :)
sWei
nádhera :)
Sezam
Hezký den :)
Včera se nám úspěšně podařilo přežít 38. den 12/12 . Zatím se nestalo nic, o čem by bylo třeba psát, ale kyti nám začínají hezky vonět. I když to není kdo ví jaký čmuch, je příjemné cítit, že se nám holky začínají projevovat :) samozřejmě jako bonus jsem zase vyfotil pár fotek spících miminek, i když tyhle fotky jsou dost vizuálně přemrštěný :)
Mějte se a smějte se, lidičky :)
Sezam
Mimochodem, na příští pěst mám v plánu jet Jacka Herera a rád bych koupil řízky (6ks), ale nevím o žádným matkáři v západních Čechách a ani bazar se jimi zrovna nehemží. Nevěděl by někdo o někom (ideálně o sobě :P )? :) za každou PM budu moc rád, ale když nikoho nenajdu, pojedu normálně že semen, až tak mi na tom nesejde :)
Sezam
Zdravíčko, drazí pěstitelé. Máme tu 43. den 12/12 a kytičky začínají vypadat připraveně na blížící se kosičku :) banka udává 60 dní, ale berme to s rezervou cca 5 dní, takže nás čekají maximálně 2 zálivky s plagronem a pak už jen abstinence :) květinky pochytily nádhernou citrusovou vůni a paličky jsou pěkné tvrdé :) no posuďte sami :) mějte se, Sezam
slamacek
Nenechávej si to pro sebe :-) pochlub se :pimp:
Sezam
Slamáčku, že ty jsi mě šmíroval, že víš, že jsme včera koštovali? :D takže, jak vyplývá z předchozí věty, včera proběhla první koštovačka nezralých rychlo usušených spodků. Chuť a vůně samozřejmě žádná, jak jsme u rychlosušení zvyklí, ale ten high, to byla nádhera. Ve třech jsme dali jeden kotlík a všichni vysmátý jak jetelové. Měl jsem v sobě strašně energie, ale zároveň jsem byl líný se zvedat. Za mě úplná nádhera a i spoluhululiči si velice vychvalovali :) už aby byly holky zralé, nemůžu se jich dočkat :) mějte se :)
Samonels
No ty vole nadherne fotecky. Aj ja to chcem tak vediet. heh
slamacek
Teda Sezame, koukám na to, a mám chuť si to utrhnout na tom monitoru:-) Možná že si v příštím kole jednu Bílou vdovu taky zasadim :-))))) Tak, ať ti to šmakuje, věř mi, že ten muj J.Herer je taky moc výborný hulení, jeden špek a vim, že neni síla co by mě postavila na nohy, ale přitom všechno vnímam a stíham jako by nic :o Tak ještě jednou máš to nádherný.
:rasta:
Sezam
Děkuji mnohokrát na obě pochvaly :) fotky jsou sice nádherné, ale jsou zkreslené bleskem, nechci tim říct, že by nebyly pěkné bez blesku, ale blesk jim dodá zářivě bílý lesk :) ale aspoň je na těchto fotkách hezky vidět kde pryskyřice je :P navíc při zaplém světle dost požitek kazí pruhy (už abych rozjel ty úsporky :D ) mějte se, co nejdřív se pokusím poslat nějaké nové fotky, ale už se toho moc nemění :)

Edit: jinak už týden probíhá proplach, takže to vypadá, že na konci měsíce sklízíme :)
Sezam
Zdravíčko :) včera nám úspěšně proběhl 54. den 12/12, což znamená, že cca do týdne by mohla proběhnout kosa :) už se holek nemůžu dočkat, protože posledních pár dní nám hezky získaly na objemu a vypadají opravdu k světu :) flush probíhá už 10. den, takže ten víkend, nebo začátek příštího týdne, bude akorát má kosu :) mimochodem, zapomněl jsem udělat fotku s porovnáním velikosti, takže hned jak to půjde, tak se o ní postaram :)
Sezam
Konečně je to tady. 60. den 12/12 a druhý týden proplachu je za námi :) po včerejším zhasnutí jsem odpojil sluníčko, nechávám květinky před smrtí pěkně odpočinout a dnes, nebo zítra, podle toho, jak se dostanu domů, proběhne kosa :) přidávám pár fotek (opět identických :D ) z posledního dne květu :)
sWei
neuvěřitelný pod tou sedmdesátkou ;)
Sezam
Tak a je to tu. Včera proběhla po 61. dnech 12/12 kosa :) mezitím proběhly celkem dvě koštovačky a nezbývá mi nic, než nadšení :) člověk má hned po pár práskách plno energie a nejradši by vypařil díru do světa :D konečný smokereport nechám až po úplném usušení, ale už teď se ho nemůžu dočkat :) přikládám pár fotek, ale bohužel jsem neměl čas oholit listy, takže na fotkách není toho moc vidět :( (ano, hlavně že na fotky čas byl, co? :D )

Tímto bych rád vyhlásil tipovačku ať už se někdo zúčastní, nebo nikoli :)
Mějte se hezky :) Sezam
Sezam
Tady na ukázku foto malé koštovací paličky :)
techem
tipuju krásných 56g ;)
sWei
52,5 ale přeji víc :)
nikolajmorozov
to buuuudee krásnejch 45g ale doufejme že kecám a bude toho víc))))
zelenymuz
tipnu, 59 g
Dope420
mm pěkný kamínky :)
za mě 49,9 ges
StromeQ
Tipuju to na 51 g
Sezam
Tak a je to tady. Včera jsem usoudil, že kyti jsou připravené na finální krok :) bohužel výsledek je kvantitativně velice směšný, až ubohý. Vrcholovek je nakonec 28g, spodky s listkama nepočítám a vyhrává tudíž ten nejnižší tip Nikolajových 45g :)
Naopak kvalitativně mě WW velice překvapila. Nevím, jestli jsem byl jakkoli špatně rozpoložen, ale po dvou potahách z mého mini osobního bongsíku jsem byl tak na cucky, že jsem skoro netušil co za živočišný druh vlastně jsem. Chuť je spíše dřevitá a nijak nevýrazná, ale vůbec neškrábe v krku, jen lehce nakopne do plic :) palice jsou tvrdé jako šutr, nepovedlo se mi ji rozmáčknout a i Drtička s tím měla že začátku lehké trable, ale po rozdrcení je struktura drti naprosto úžasná, nikdy jsem se s ničím takovým nesetkal, asi to bude tou furou pryskyřice :)
Takže na závěr, WW od Natural Seeds splnila očekávání, stav naprosto zničující a kvantitu jsem ovlivnil já, možná jsem měl cca 3 týdny před kosou prostříhat listy, ale co, chybama se člověk učí :)
Mějte se, přátelé :)
Dope420
čau Sezame, fakt super šutry :P a nic si z toho nedělej..kvalita je lepší jak kvantita a podle reportu vidim že si i sám spokojen :bandit:
k+ :beer:
slamacek
:) Tak to já ti Sezame taky gratuluju , vždycky to nejlepší prošvihnu:-) , ale nemohu za to, že mi odešel pc. ( A sháněl sem větráček na přítah a stejnak sem ho nesehnal) Moc sem to teď nečetl, ale už si se rozhodl jestli do dalšího kola dáš Herera?:-) Jj, to si teď pokuřuješ, viď?:smoker:
(To sou asi oblaka kouře, bacha na hasiče):biglaugh:
TheHarst
Wau :) Moc pěkné ... Asi se nechám inspirovat boxem :)
Mamboo
Pracne ale krasne kytky ... Box super vyroba. Nice
PaBlo
Čau včera jsem to tedy projížděl a musím říct že velký pěkný.
Máš spočítaný na kolik vyjde ten provoz až do konce za energie?
Sezam
Ahoj, dík za pochvalu :)
To je jednoduchý, 70W HPS spotřebuje 70Wh, při růstu svítíme 16 hodin denně, což nám dá 1120Wh denně. Za měsíc růstu 1120*30 = 33600Wh = 33,6kWh. Teď přichází na řadu jediná proměnná, která se může lišit, a to cena za kWh, což sám netuším kolik mě stojí, protože se po tom nepidim a je mi to fuk, dá se ale počítat s 5Kč na kWh (bude spíš míň, ale ať máme rezervu, stejně jde jen o příklad :) ), takže 33,6*5 = 168Kč za měsíc :) můžeš si dosadit svoje údaje a vypočítat si přesně svou spotřebu. Samozřejmě je pro úplnost dobrý počítat s ventilátorem, ztrátama na předřadníku a dalšíma chujovinama, ale tím se netřeba zatěžovat, stejně to přesně zjistíš jen tak, že před to píchneš měřák a změříš skutečnou hodnotu příkonu :)
Jestli mi odpustíš, nebudu to počítat přesně pro můj pěst, nechci ty data lovit na telefonu :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma