Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Odhlučnené potrubie k UFU-vlastná práca - Klikni zde pro originální téma
shivasambhu
Zdravím. Dnes doobeda som skúsil sám zmajstrovať jednoduchým spôsobom "zakrabicovanie " aluflexu medzi boxom a UFOM.

DĹŽKA VENT:POTRUBIA: -krátka-1,3m.

VÝPLŇ: -polystyrén hrúbka 3cm
-Pur pena 400ml nízkoexpanzná
OBLOŽENIE: -drevená fošna hrubka 3cm

ČAS PRÁCE A INŠTALÁCIE: 3hod.


Som začiatočník v pestovaní a tak kvalitu a prevedenie berte trošku s rezervou. Proste som sa pokúsil stlmiť hluk prúdiaceho vzduchu, kedže box máme v obývačke. A aj tam spíme. S informačnou pomocou G som sa dnes do toho pustil.

Takže som potrubie vložil do krabicovej izolácie pozostávajúcej s tabuľového polystyrénu obloženeho doskami. Zníženie hluku ešte podporila PU pena, ktorú som nastriekal medzi vonkajší obvod samotneho potrubia a polystyrénom. Poskladal resp. sklincoval a následne inštaloval pod strechou domu, kde mám urobený vývod z boxu. Na konci som to ešte uhytil k trámu. Samorejme chcelo by to ešte resp. proste zaboxovať ufo. Či ten moj spôsob napojenia konca potrubia k Ufu je efektívné, neviem zatial tak posudiť. Je to také partizánske.......

Vyskúšanie prebehlo hneď a je to lepšie,aj keď vnímam, že aj napr. samotné dvere na boxe mi málo tlmia hluk voči bočnej drevenej stene. Odtial je takmer ticho. A pu pena bola ešte čerstvá. Takže vytvrdne a popočúvam.....

Vždy je čo vylepšovať, tak som snáď niekoho aspoň trošku inšpiroval k nejakemu druhu zhotovenia "odhlučňovača potrubia".

S pozdravom shivasambhu
shivasambhu
.....
shivasambhu
foto pripojenia
anon383596
mas to opacne ten ventilator by mel byt na zacatku a nejlip povesenej na necem pruznym kvuli vibracim takhle bych rek ze to moc parady neudela ale treba se pletu
shivasambhu
zdravím. Takže ešte na vývod z ufa šupnem cca pol metra až meter tlmič a bude dobre. Tak? S pozdravom shivasambhu
anon383596
Taky možnost , metr a pul sonoflexu ideál.
carlos
Ventilator prenasi vibrace, je lepsi ho zavesit prostrednictvim uchyceni, ktere je neprenese (pak uz bude prenaset jen potrubi) jak pise Vemenex...
Shady93
najlepšie ten ventilátor poriadne zaboxovať, uplne ideálne je aspon 10 cm vrstva hlukotesného rockwolu,a na to dosky. nasavanie by bolo najlepšie aspon pol metra sonoflexu a pred to pachač, a vyfuk aspon 1 - 1,5 meter sonoflexu, toto je asi ideal - a samozrejme zavesiť to na laná. ja mam na tom nasavani asi iba 40 cm aluflexu, lebo so sonoflexom je strašna mrdačka.. tak som nehal len na vyfuk :)
ale chapem nie každy ma take skvele podmienky, tak robí tak ako vie resp. ma k dispozicii. ale určite by som namiesto toho polystyrenu aspon ten rockwol dal, nieje to take strašne drahe celu tu tabulu som kupil asi za 4 eura. polystyren ti zvuk nestlmi, resp. minimalne.
shivasambhu
vďaka chlapi. Budem teda pokračovať a dám vedieť, ako to dopadlo. S pozdravom Shivasambhu.
shivasambhu
Ešte taký dotaz. Mám k dispozícii hustý 8cm hrubý molitan. Má význam ho použiť ako tlmiaci materiál? Alebo proste kupim cez týžden rockwool a vec je vybavená. vdaka. nech to rastie.
carlos
Rockwool ma vyhodu v tom ze je nehorlavy.
Shady93
hej aj to je vyhoda, preto sa použiva pri zatepleni domov, najme striech.
ešte namiesto rockwolu je dobrá sklená alebo minerálna vata, a napechovať ju tam. ale zas dost picha ta sklenna vata, tak na to bacha.
k molitánu - ja by som možno ak by si mal zvyšný molitán kusok toho potrubia vychadzajuceho z ventilatoru skusil obalit možno to trošku pomôže.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma