Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Zajímavé techniky pro lepší finální kvalitu - Klikni zde pro originální téma
Martin666
Zdar zahradníci.
Chci se s vámi podělit o dvě zajímavé techniky, které zlepšují finální produkt.
První se nazývá " Závěrečný pobyt ve tmě " Po průplachu...Posledních pět dní před sklizní se nechává rostlina v absolutní tmě, což zvýší produkci pryskyřice na maximum. Také to zvyšuje obsah silic i enzymů a tím zlepšuje chuť i kvalitu finálního produktu. Upozorňuji, že při této spirituální adaptaci se kytka už nesmí v žádném případě zalévat a samozřejmě po celou dobu ani jeden paprsek světla. Výhodou je také fakt, že vám kytka také přirozeně předeschne a pak a pak stačí pár dní na konečné dosušení. Prostě to vydržte a za odměnu vám bude ten nejkvalitnější produkt.

Druhou technikou je finální průplach ledovou vodou. Provádí se u modelů jako je např. White Widow / cz. Bílá Vdova / i např. u jiných. Ta je známa svým světlým zabarvením. Pokud budete proplachovat ledovou vodou, teplotní šokem získá kytka absolutní sněhobílé zabarvení. Samozřejmě doporučuji závěreční pobyt ve tmě.

Chtěl bych upozornit některé extrémní pochybovače, aby nejdříve vyzkoušeli, než budou psát negativní pochybovačné komentáře.

Pěstu Zdar a mír s Vámi. Jsme tu jedna skvělá parta a konopí nás spojuje s Vesmírem.." Je to dar od našich Bohů "
Váchy 55
Já jsem pro. Kytka se dostane do stresu...zkrátka chce být oplodnena, tak přirozeně zvýší produkci pryskyřice,aby kvety ochranila co nejdele. Je to prostě pro ní štít proti skudcum atd...určitě kdo si zaklada na kvalitě tak tma na finale je plus. Stačí i 2 dny a je to znat.
crazyben
Váchy 55: no já právě zkoušel 24 a 36h tmy a moc znát to nebylo (spíš nic)... tak na jedný vyzkoušíme oněch pět dní. Schválně udělám foto před/po a pak to sem hodim (škoda že nemam řezy abych to porovna i chuťově s jinou kytkou).

Martin666: Vyzkoušim... jen mi poraď, do tmy na vrcholu zralosti nebo když si myslíš že zhruba po pěti dnech to bude (aby mi pak někdo neříkal že sem to udělal blbě). A mám v boxu i jednu vdovu, tak zkusíme i tu ledovou zálivku.


A když sme u těch technik, nemam to srdce to udělat indoor, ale venku sem běžně poškozoval větvičky malym naříznutim žiletkou, popř. kroucenim a ohýbánim větviček (bacha na uplný zlomení a důležitý je nakonec když už to nekyne, ale jen dozrává)... na růstu to ale klidně i polámu. Možná budu za vola, ale oproti 36h tmy to je znát, tak sem zvědavej na pět dní tmy.
Martin666
Crazybene, do tmy na vrcholu zralosti. 5 dnů je minimum, ale pochybuji že by to někdo z vás vydržel déle se na kytku nepodívat :-)
crazyben
no právě, já měl nutkání to zkontrolovat i o tom dnu tmy, natož pět... no budu foukat a doufat že to nechytne plíseň. Docela se na ten pokus těšim.
Martin666
Určitě tím nic nepokazíš, naopak to bude dobrota. Plísně se také neboj, občas to profoukni :-) ale opravdu vydrž min. 5 dnů, jinak to nemá smysl.
shivasambhu
....Zdravím ...takže s tým ľadovým preplachom, normálne proste zalejem rastlinky v podstate posledný krát a šup do boxu na 5 dní. Tak? Najprv som pri čítaní pochopil, že tie cele rastliny ponorím do ľadovej vody, alebo ich proste osprchujem.....ha-ha.... Ale tuším aj toto je nejaka technika curringu, že ich nechávaš po niekolko dní nonstop ponorene v ladovej resp. proste dost chladnej vode..... s pozdravom Shivasambhu
Madmax
citace:
Původní příspěvek od shivasambhu
....Zdravím ...takže s tým ľadovým preplachom, normálne proste zalejem rastlinky v podstate posledný krát a šup do boxu na 5 dní. Tak? Najprv som pri čítaní pochopil, že tie cele rastliny ponorím do ľadovej vody, alebo ich proste osprchujem.....ha-ha.... Ale tuším aj toto je nejaka technika curringu, že ich nechávaš po niekolko dní nonstop ponorene v ladovej resp. proste dost chladnej vode..... s pozdravom Shivasambhu


Curing - základy a druhy ---http://grower.cz/forum/showthread....8382#post798382

podobné téma: http://grower.cz/forum/showthread....=%2B%9Akolen%ED
Martin666
shivasambhu, nehledej v tom žádný kouzla, ledový průplach před sklizní
shivasambhu
madmax, vdaka za link
Martin666- v poriadku bez kúziel....
Negative Creep
Údajně má konopí díky pryskyřici nejlepší odolnost vůči slunci resp. vysušení palic. Takže ke konci zvýšit teplotu na týden dva a dát jim co proto.

Z vrtulníku snad v mexiku vidí ganju už z dálky a to díky tomu, že se ty pole blýskaj...

Tma asi nic moc nezmění... spíš uříznout větev a ochutnat co z toho teče, podle intenzity hořkosti poznáš jestli jde z kořenů ještě hodně hnojiv, pokud jo, prodloužit flush, pokud ne, nerozsvicet aby se nezačali nasávat z kořenů uložené živiny a posekat za tmy aby nezačala fotosyntéza.

Na tohle jsou dva tábory, jeden má logiku takto, druhý naopak, že se nasajou užitečnosti, protože se přes noc shromaždují v kořenech.

Podle mě lepší nezačínat s fotosyntézou, každopádně pár ní ve tmě je podle mě úplně mimo, spíš ke konci zvýšit teplotu a snížit vlhkost, to je zaručené, že se začnou rostliny bránit proti vysušení sluncem.. hádejte čím se brání... no pryskyřicí...

Kdy se v přírodě stane, že by bylo pět dní tmy? Nějak nerozumím tomu, čemu by se měla rostlina geneticky bránit když v evoluci jí to nepotkává, natož pryskyřicí. Jednodušše zbytek energie vloží do procesu co se děje normálně při tmě. A shnije.


Sušení a následný curing je jiné téma. Vše vyžaduje pečlivost minimálně pěstitele co má rád pozorování a není dilino. Všechno už se dá vyčíst na netu, chce to jen číst, každý den, alespoň pár měsíců.
Váchy 55
Negative Creep - Zajímavé ;-) řekl bych, že máš pravdu. Každopádně ke konci květu MUSÍ být snížena vlhkost na minimum v každém případě. S tou teplotou, ale pochybuji, že někdo dá ke stanu na konci přímotop, aby se dostal alespoň na teplotu při rozsvícení lampy. Přesto tomu také věřím. Je to stres..reakce na špatné podmínky... a právě proto věřím i těm dnům tmy. Kytka je zvyklá na cykly a když z ničeho nic nemá slunce, tudíž fotosyntézu, dostane se do stresu, bez ohledu na to, jestli to v přírodě zná nebo ne. Nelze to ale tvrdit na 100%..soudím jen dle svého názoru a vědomostí. V žádném případě tvůj názor nevyvracím.
karlos120
Čaute, na konci dávám kytky na 3 dny do tmy tak, že v boxu vypnu světlo a vše ostatní jede dál. Samozřejmě už nezalévám. Teplotu na konci (pokud okolnosti dovolí) dávám dolů, tzn pod 20 C. Ale vyzkouším 5 dní
Lawor
Zdárek,
Určitě vyzkouším 5 dn to ujde, prostě se jen budu muset vyhulit víc než normálně :-D Ale chtěl jsem se zeptat, když mám pracovní světlo, tj zelené světlo, nemohu se podívat do boxu ani pod ním?
Díky ;-)
karlos120
citace:
Původní příspěvek od Lawor
Zdárek,
Určitě vyzkouším 5 dn to ujde, prostě se jen budu muset vyhulit víc než normálně :-D Ale chtěl jsem se zeptat, když mám pracovní světlo, tj zelené světlo, nemohu se podívat do boxu ani pod ním?
Díky ;-)


Čus, myslím si, že můžeš. Dělám to tak taky. Pěstění zdar
Ben1975
Já stejně jako Karlos.... Dával jsem 3dni no a teď dám 5dni.
Ta tma na konci je nutná - a už nekolikrát osvědčená -
Je to jednoduchý test... Prostě sekněte pěknou paldu,
potom dejte pár dní tmu, sekněte druhou paldu ve stejném
patře no a pak porovnejte vzorky. A je to.
Mr.X
Ty chces nekoho ucit? A pises at nikdo nevivraci dokud neskusi.. :) co ty tvoje pesty xxx gramu pod 12w ledkou? Ulhanější clovek na tomhle forum neni.
fikus37
Opět naprostý blábol. Akorát se objevila plíseň. Takové lidi jako je Martin vůbec neposlouchejte!!
Bitir
Ben , jak muzes srovnat useklou palici s kytkou co je cela jeste dalsich pet dnu , dokud ji neseknes tak kytka porad reaguje jak na sucho, svetlo nebo tmu a vsechny podminky. Ucelny by bylo na pulku pestu jeste svitit normalne a druhou nechat ve tme a v suchu. Podle me je to nesmysl a i kdyby ,tak se ti za 5 dnu nevytvori zadny latky. A navic jak pise fikus, bal bych se plisne ,i kdyz u me to nehrozi ,dostanu se na cca 30% vlhkosti . Radej bych si dal praci se susenim nez vymyslet takovy kokotiny.
Good luck ;)
bruno.kudrna
Zdravím
Kytka vytváří pryskyřici jako ochranu květů.Chrání si to nejdůležitější co má, semínka.O nic jinýho té kytce ani nejde.Vyrůst,oplodnit,uzrát vychrlit semena a další rok vyrůst znovu.
Chrání se před škůdci,po té pryskyřici se totiž těm hmyzákům dost blbě pohybuje....A potom chrání před světlem a vedrem.Aby v období sucha,tropických veder atd. semínka nevyschla a tím se zajistil život dalším generacím.
U kytky ponechané ve tmě určitě nějakej stres je to jo(Kdyby ste mě někam zavřeli na 5 dní bez přísunu životu potřebných věcí tak su vystreslej až až).Nevím jak může pryskyřice ochránit kytku před tmou.
Zdárek:sun:
Slávek
A co se týče toho propláchnutí ledovou vodou, je nějaké maximum jak moc studenou? Kdybych rozpustil led, bude voda logicky o hodně studenější, že ano. Má to pak lepší výsledek?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma