Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Konvenční Zahrádky

Stránky: [1] 2 3 
Moje skromné chilli - Klikni zde pro originální téma
Jamés
Zdravím všechny..
..Nevím čím to,ale nikdy jsem ostrým a pikantním věcem neholdoval,ale poslední rok,jsem to začal docela vyhledávat(zvýšené koncetrace pepře při vaření,ryby v konzervě jedině s chilli atd. )..důvody můžou být různé já jsem si odvodil 3
-buď jsem tak hrozný kuchař :-D
-začíná mi menopauza :-D
-nebo jsem těhotný :-D ...

tak ted něco k odrůdám,snažil jsem se vybírat odrůdy co nejméně palívé,protože přece jen nejsem žadný extremista ani člověk co by si rád ubližoval a chci chilli použít hlavně k vaření aby se to dalo jíst:-D ..objednal jsem z netu nejaký mix Jalapeňos 5 odrůd po 10 semenech a odrůdy jsou:
1.Tam Jalapeno,3000 SHU,70cm
2.Jalapeňo Chichimeca,5-8000 SHU,70cm
3.Jalapeno Mucho Nacho,2500 SHU,70cm
4.Jalapeno Jalafuego ,8000 SHU, 70 cm
5.Pimiento de Padron ,3-12 000 SHU, 100cm
6.Habanero Tasmanian ,100-350 000 SHU
7.Paprika roční

Dal jsem je klíčit do rw kostek,snad jsem neudělal blbost,po 4dnech už se klubou ven,tak jsem se rozhodl už založit tento thread,až prokoření půjdou do 0,3dcl kelímků s allmixem..tot zatím všé,tak držte palce,rady a nápady jsou samozdřejmě vítány ;-) ..čáu
Jamés
a takto to zatím vypadá.
crazyben
:D hehe ta anketa mě hrozně pobavila... budu sledovat, taky se chystám na nějaký chili, ale né moc ostrý... s pepřem šetřit nemusim, ale už sem měl pár papriček co mě zvedli ze židle a to zas nemusim, takže mi tvuj výběř přijde dost zajímavej.
Jamés
Je třeba si ze sebe občas udělat srandu :-D ..
Pixxel
Držím palec pač taky jsem tak začínal a skončil u:

Yellow Scotch Bonnet - 100,000–350,000 SHU
Bhut Jolokia - 1,041,427 SHU
Red Trinidad Moruga Scorpion - 1 200 000 až 2 000 000 SHU
Carolina Reaper - 1 150 000 až 2 200 000 SHU

Ostatně na pálivost si brzo zvykneš a budeš zvyšovat ale snad nedopadneš jako já:D
Jamés
Proboha !!:-D ..nemáš nějaké psychické problémy nebo tak? Tohle by mě zabilo:-D
Pixxel
Však ono to taky zabíjí;). Taková moruga je ideální věc, která zaručí, že přestaneš myslet na cokoliv jiného:).
Jak říkám, začínal jsem jako ty s papričkama, které byly v pálivosti na stejné úrovni jako ty tvé ale postupem času se v práci z toho stal docela hit a tak nějak jsme začali papričkovat každý den.
A když papričkuješ každý den, tak si na to rychle zvykneš a chceš víc a od noname málo pálivé papričky přejdeš přes habanero, jolokii až k potvoře moruge.
Teď jsme začli dělat do práce báječné sladkopálivé omáčky s kukuřičnými lupínky a je to dobrota.
Samozřejmě nejsem takový blázen abych spořádal najednou jednu celou morugu ale vždy si s kolegama kousek ukrojíme, zakuckáme, zahýkáme a rozchodíme to:)
Já to hlavně jím pro zdraví pač kapsaicin má protirakovinné účinky a celkově mají chilli papričky pozitivní vliv na celé tělo. Neznám lepšího léku na bolest v krku nebo rýmečku než je chilli paprička:)
Jamés
Takze svym zpusobem je to taky droga :)..no ohledne toho zdravi jsi me prekvapil,jako vedel jsem ze na tom neco bude a to je dalsi duvod tohohle pestu,protoze sice nejsem zaprisahly odmitac leku a dalsich farmaceutickych blbosti..ale snazim se lecit nejdriv prirodni cestou a prasky beru vicemene az kdyz jsem na umreni :D...no a protoze mam astma tak kasel a semtam ryma me doprovazi skoro s kazdou vetsi zmenou pocasi,tak snad mi to ty saci hubice to chilli nakopne :D
Pixxel
Taky jsem nevěděl, že chilli je lék jako konopí. Člověk jak začne pátrat, tak zjistí na co všechno je to dobré. Stačí zadat do strýčka Gógla něco ve smyslu "chilli lék" či něco podobného a vyskočí na tebe mrtě článků a studií o tom jak je to zdravé.
Jamés
Tak něco ke klíčivosti : vyklíčily všechny,z čeho jsem docela překvapený,původně jsem plánoval od každé rostliny zasadit 3 semínka a počítal jsem stím že vylezou 2...od každého druhu budu dávat jednu kytku kámošovi,takže můj konečný počet by měl být 10ks,pokud zase někdo nepřijde žebrat:-D ...tož zatím spokojenost :-))
Jamés
Zdravím,holkám se daří docela dobře,jen jeden je tam takový mrzáček :-)..mám je na okně a když je venku špatné počasí,tak jim trochu přisvicuji úsporkou,ale to spíš vyjímečně..
frek
Vypadaj moooc hezky! :)
Už aby bylo venku teplo.
Jamés
tak to pokračuje,trochu to prořídlo,od každého druhu jsem daroval jednu kámošovi,ale zatím,to jede pěkně,takže jsem spokojený..ven je ale zatím nedám..ať se daří :-)
Jamés
Menší up...zbylo mi 5 rostlin od každého druhu jedna stím že Jalapeňo Mucho Nacho je kryplík už od narození..
Navíc mi Pimiento de Padron začalo fialovět na listech,můžete někdo poradit jestli je to normální nebo bych jim měl třeba přihnojit?..jsou zasazený v allmixu už asi měsíc..ostatní jsou v pohodě...jo jinak všimli jste si že jsou pod lampou,to abych zbytečně nesvitíl na zem když tam jeeu ted předpěst na OUT a INdoor...zatím se smějte;-)
Jamés
...tak moje skromné chili nedopadlo,bohužel jsem podcenil snad vše co se dalo a nakonec je dorazil plevel,tak jsem to skosil křoviňákem a byl klid :-) .
Kámošovi něco vyrostlo a i toho bylo docela dost.
Na příští rok se připravím lépe a bude to i se sklizní(snad).
A jeden důkaz místo slibů.Na fotce je Jalapeňo Jalafuego,měl jsem ji v boxu pod 250-600W hps.Začala kvést zrovna když jsem přepínal na květ,bohužel nebylo pro ni už místo tak musela z kola ven.
Myslíte si někdo,že když ji nechám za oknem něco na ní vyroste?:-D
Pixxel
Pokud si ji opýlíš sám, tak určitě ano. Minulý rok jsem v prosincu kácel všechny papriky tak, že jsem celou kytku ucviknul a nechal jenom 5cm stonek stím, že to pak douklidím jindy. Po týdnu začli rašit listy a větývky, tak jsem to nechal ze zvědavosti, jestli to přežije. A přežila. Pár měsíců rostla a pak vyhodila květy a pak i plody. Přežila dva roky a vše vypadalo normálně. Jsou to asi hodně odolné kytky. Jen je třeba kytce čas od času věnovat pozornost:)
Jamés
Pokud si ji sám opýlím?..to musím ještě někde sehnat pyl ?:-D ...
Sezam
Nemusíš, chilli je od přírody hermafrodit, stačí kvrdlat květama a tím je opylit :)
Balon
hovno hermafrodit.... najdi si pojmy dvoudomá a jednodomá rostlina...
Jamés
tak jak je to stím opýlením fakt stačí kvrdlat s květy?..nebo třeba přenést pyl z květu na květ štětečkem?
frek
V přírodě tohle zařídí vítr. V umělých podmínkách by mělo stačit zaklepat s rostlinou, ale pro jistotu mužeš použít i štěteček. Šance na oplodnění, tak bude maximální. :)
Sezam
citace:
Původní příspěvek od Balon
hovno hermafrodit.... najdi si pojmy dvoudomá a jednodomá rostlina...


Ano, přesně toto jsem myslel a nevzpomněl si na správný výraz. Omlouvám se za svou neznalost a mystifikaci, kterou jsem ve všech vyvolal. Takoví jako já by měli být nemilosrdně lynčováni, ne-li kamenováni. Hezký den a nový rok přeji všem :)
Jamés
Ok zkusím si teda zahrát včelího oprcávače :-) dík zatím.
Pixxel
Já to většinou šmrdlal tou tyčinkou do uší ale pokud máš štěteček, tak určitě použíj ten. Šmrdlej po všech květech napřeskáčku a pokud máš více kytek stejného druhu, tak šmrdlej i mrzi kytkama. Pokud máš více druhů tak si to můžeš libovolně křížit. Kříženci ale budou až ty semínka. Ať se daří;)
Pítr90
Zdary, můj děda - Pan zahradník, taky používá ty vatove tyčinky. Zakvedlat uvnitř květu a šup to samé na druhý, atd. Jestli si dobře pamatuji, tak se to nazývá samosprašnost
Jamés
Zdravím,tak zázrak se nekoná,cca 2 týdny po přesunu za okno začal ten jeden květ uvadat až zvadl úplně,ostatní pupeny uplně uschly to přisuzuju třem věcem.
1.změna periody (pod lampou dostávaly 18/6)
2.intenzita světla(přecejen 600W a zimní sluneční aktivita je rozdíl)
3.pokles teploty(přes den na okně je sice pokojová teplota,ale večer když zatáhnu rolety,zůstane paprika na parapetě mezi oknem a roletou,tam může být cca 15C jestli ne méňě)

Nadějí zůstává že místo opadaných pupenů,začly rašit nové větvičky,myslím,že bude pokračovat dál v růstu(doufám) a ten nákvět přijde později.
Připomínky,opravy,rady jsou jistě vítány,v tomhle jsem totální amatér :-D ...se smějte ;-)
Jamés
Dobrého zprávy ve spolek.Zázrak se nakonec koná a sice z jediného kvetu roste paprička.mam radost ☺
Jamés
:))
Jamés
Tak jsem letos taky zasel.Vysazeno tusim na Valentyna (jen nahoda) v rw kostkach pri teplote 25-28 stupňů.vetsina uz vyklicila a dnes jsem presadil do 0,5 l kelimku (biobizz allmix + zbytek zahr.substratu + perlit).
Osazenstvo zustava stejne,jen jsem prikoupil Habanero Tasmanian (klicivost 10/10) ..bohuzel z nedostatku casu jsem pozde zavlazil a 2 zdechly.
Dale jsem pridal "nejakou"Papriku rocni,mela by to byt mala kerickova rostlina do truhliku atd. (Klicivost 5/5).jo mam to v boxu 120*120 a svitim na to 125w cfl.pozdeji mozna pridam 250w hps kdyby pochybelo svetla;).A jsou to jen sazenice na ven.Tak snad to poslape,jak má .
Jamés
Pekne nam to pokracuje.po presazeni mi sazenicky trochu klesly,ale zvladly jsme to..Jalafuego zacina opet kvest z cehoz mam radost :)
Jamés
Plod a kvet na jedne rostline :D
kousn
Zdravím :) u některých druhů paprik se první květy trhají schválně aby věnovaly energii do růstu a co vim tak dokonce bez toho otrhání u jednoho druhu papriky je výnos asi jen 20% plody jsou třetinové. Takže to že kvety upadly a rostlinky ted jedou v pohodě dal možná bude i k užitku. Kdyby někdo nevěřil nebo chtěl vědět o jake papriky jde mohu dohledat
Jamés
To je mozne.Ja si osobne myslim ze k tomu prispela zmena stanoviste protoze jsem ji vytahnul z boxu kdyz mela 1 kvet a postavil za okno kde nemela idealni podminky ale plod se plodil asi 2 mesice...ted je zpet v boxu a rozjela se..je to takova bonsai :)
Jamés
Dnes jsem zase zacal hnojit Jalafuego na květ..
Jamés
....a tak jsem tu papricku predtim sklidil. :)
Jamés
Jeste posledni fotka z pod CFL a vymena za hps 250W...na posledni fotce je Pimiento de Padron..nevi nekdo co to je na tom listu?...je to nejaky skudce?..je to jen na teto jedne sazenici kdyztak diky za radu
zelenymuz
Zdravím. Hezka paprika na te predchazejici strance, libi se mi moc. Postni taky teploty jake mas, bude se mi to, i jinym ,mozna hodit .-)
Jamés
Teploty drzim kolem 18-24 st.C...jen pri kliceni jsem udrzoval teplotu kolem tech 28st.C..vlhkost kolem 60 %...snazim se zalevat destovou vodou s upravenym ph a 6,2 - 6,4...foto za tmy se spustenou zvlhcovackou
Jamés
Zdravičko přatelé..situace vyviji nasledovne..velke jalafuego jsem opet hodil za okno a je na nem zatim 10 plodu,potrebuje uz akutne presadit tak musim v pondeli skocit pro coco..
Jamés
A zde ten zbytek..prumerna vyska sazenic je 15-20 cm..a stari asi 45 dnu..planuju jim svitit do konce dubna a pak je premistit doma do polostinu aby si zvykly na svetlo ze slunce asi na 10 dnu..pote by mely byt presunuty na finalni stanoviste...stale zalevam jen cistou vodou s upravenym ph...tak tot asi vse...zatim cus
odo
James: príspevok 36".nevi nekdo co to je na tom listu?...je to nejaky skudce?.."
ako sa to vyvinulo??? ja to mám tiež na niektorých listoch ale nijak sa to ďalej neprejavilo.
Jamés
Díval jsem se pod kapesním mikroskopem,ale nic tam nejde poznat.Šíří se to dál na ostatní listy ale jen na té jedné sazenici,ostatní jsou ok.provedl jsem preventivní postřik nimbovým olejem a z horní strany listu to zmizlo,ale spodní strany jsou tím stále napadené...duležité že se to nešíří i na ostatní sazenice...nevím co to může být,zkusím to vzít ještě k babi třeba bude vědět co to je a pak napíšu.
Edit:trochu jsem patral na netu a podle obrázků to vypadá na molice,ale nikde žádné larvy ani mušky nejsou,tak jsem z toho trochu v pasti.
Jamés
citace:
Původní příspěvek od odo
James: príspevok 36".nevi nekdo co to je na tom listu?...je to nejaky skudce?.."
ako sa to vyvinulo??? ja to mám tiež na niektorých listoch ale nijak sa to ďalej neprejavilo.

Jsou to mšice,nebo molice bylo mi sděleno,našel jsem to ještě na dalších sazenicích tak jsem udelal postřik nimb.olejem a desinfekci boxu...v postřiku budu pokračovat ještě..
odo
Hm. ja som to dlhodobo sledoval a nič sa z toho neliahlo, tak neviem a dúfam, že sa mýliš. Striekam pre istotu tiež Bioolom a Rock Effectom. Občas streknem Vermesfluidom, ktorý má tiež údajne preventívny efekt na škodcov, inak perfektné organické listové aj půdne hnojivo.
Jamés
Me tez ne..ani nic nelitalo,ale cekat na to nebudu..ten nimbovy olej (mighty neem od plagronu) si nemuzu vynachvalit..jako jediny me zbavil svilusek u marihurany a listy po nem maji fakt peknou zdravou barvu..jinak dotaz na tebe odo..vim ze jsi nejak experimentoval s vodou a jeho ec...muze se destovka zkazit?..kdyz jsem ji nasbiral mela ph 6,8 ted jsem otevrel kanystr a jen tak zmeril ph a hodnota je 4,7...vis proc ? Nebo dokazes to nejak vysvetlit?
odo
Ak nebol v zásobníku zvyšok nejakej kyseliny, tak stačí do vody hodiť prevzdušňovací kameň a pustiť vzduch akvaristickým kompresorom na cca 24 hod. Mohlo by sa to vrátiť na neutrálnu hodnotu.
Skús skladovať dažďovú vodu tak, aby k nej mal voľný prístup vzduch.
Niekde tu je obsiahlejší článok o chemizme vody - tam by si mohol nájsť vedecké vysvetlenie k tomuto javu.
Jamés
Jeste tak tyden budu svitit.
Jamés
Zde ta napadena sazenice..listy se roluji jakoby dovnitr,nikde zadny hmyzak..tak ja nevim uz.
Jamés
Takto to v prumeru vypada ty moje sazenice na fotce je Jalapeno Mucho Nacho
Jamés
A zde je Jalafuego,konecne presazeno a plodime plodime :)
frek
Hola,
Ty flíčky, teda jakoby výrůstky... to je od nepravidelný zálivky. Teda, že je to občas moc přemokřený. Předloni mi to udělali Jalapena myslim, nebo Habanera. A jen některý. Žádní škůdci. Až je dáš ven a přesadíš do většího, tak se to přestane dělat. :)
Jamés
Ola ..tak diky za uklidneni,jsou to fakt takove vyrustky kdyz se to vezme...ale nemyslim si ze bych to prelival nemuze na to mit vliv treba i ta zvlhcovaka?
odo
Pridávam makro. Je to asi to isté a pravdepodobne má Frek pravdu. Sledujem to niekoľko mesiacov a nič sa z toho neliahne. Mal som to na listoch tých rastlin, čo rástli v hydrotone, kde stál živný roztok.
Jamés
Jo vypadá to stejně odo.Problém vyřešen :-)
Jamés
Box zhasnut ;-) ...
odo
To vyzerá parádne! Množíš to niekedy aj vegetatívne - klonmi? Pri tej pomalosti klíčenia to asi skúsim. Z tých semien paprík, čo som sadil sa neviem dočkať. Skúšal si aj semená z vlastných už dopestovaných paprík?
Jamés
Díky!..no zatím ne,ani nevím jak se řízkují,je to teprve moje 2.sezona a seminka jsou koupené už z loňska právě,jen jsem dokoupil ještě habanero.možná časem k tomu dospěju :-)
odo
Normálne odfachlís klon a dáš zakoreniť. Presne tak, ako cannabis, paradajku, alebo bazalku. Je to rýchlejšie, než semená. Prakticky som to ešte neskúsil ani ja na paprikách, ale sa na to chystám.
Jamés
Tak třeba příští rok,letos už mám plný stav :-)
Jamés
Cus...mama si vyptala nejake sazenice ode me,tak jsem ji privez od kazdeho druhu jednu sazenici.Nedockava to zasadila do skleniku ☺
Za dva dny se zmenilo pocasi a z 10 stupnu spadla venkovni teplota na 0 plus nasnezilo asi 10cm snehu..Papriky byly zabalene v te textilii a mamca jim na noc zapalovala svicku..coz mi pripomnelo ten thread tady v sini zmaru...
Ja uz se snimi rozloucil ze zmrznou,ale papriky to prezily..takze se budu chlubit trochu i cizim perim a budu postovat i ze skleniku
Aspon bude moznost srovnani se sklenikem a bez (ty budou na moji zahradce)
Foto ze zasazeni 15.4. :D
Jamés
Dokoupeny sazenice

Dorset Naga

7Pot Brown

Red Peter Penis
Jamés
Já na tom dělám,já na tom makám..
odo
???? co to je?
Jamés
netkaná textilie..to nepoznáš? :-D ..proti zarůstání plevelu a pro lepší udržení vlhkosti substrátu...
Jamés
Jsou tam ! 😊
odo
:-) Poznám, som myslel, či to nemáš nejaké HIGH-TECH na vyzretie, prípadne nejaké čarovanie substrátu...keď tam nič nebolo vysadené. Nemáš to moc nahusto?
Jamés
Na high tech jsem myslel,že bych k tomu soupnul Tropf Blumat :-)...ale vcera me tak chytly zada jako nikdy tak jsem to odlozil na dnešek ...jinak rozestupy jsou min. 60 cm..to snad staci...ono to nepovali jako v skleniku...
Jamés
Zdravím
Vyhlásil jsem válku zajebaným slimákům.
Zprávy z bitevního pole:
Ztráty na východní frontě kde byly napadeny Dorset Naga a 7Pot Brown.Ostatní základny jsou nedotčené.
Útok byl odvrácen kobercovým bombardováním bombami Slimax.
Zásobování každý den ve formě tekuté stravy 1x týdně s živinami Chilli Focus.
:-)..Jsem si pěkně uletěl...a ted fotky
1.Celek

2.Dorset Naga

3.7 Pot Brown

4.Red Peter Penis

5.Jalapeno Mucho Nacho
Jamés
1.Pimiento de Padron

2.;3.Habanero Tasmanian

4.Tam Jalapeno

5.paprika roční?
Jamés
Nevím proč,ale těm kupovaným sazenicím se pořád něco nelíbí...Dorset Naga a 7pot brown jsou na tom bledě,budu rád aspoň za 1papričku z každé :-D ...a Red Peter penis kroutí listy,nechápu,ostatní (moje sazenice) jsou ok.
Můžete vidět ty stopy od slimáků,je to hrůza s nimi,naštěstí Slimax funguje jak má..jo a ve skutečnosti nejsou tak světlé,jen do nich svítilo zapadající slunce..zatím čau.

1.Celek

2.Dorset Naga

3. 7Pot Brown

4.Red Peter penis

5.Jalapeňo Mucho Nacho
Jamés
1.Pimiento de Padron

2.Tam Jalapeňo

3.Habanero Tasmanian

4.Paprika roční ?
Jamés
Dnes jsem si utrh Mucho Nacho a vyreparoval jsem semínka,které zkusím příští rok zasadit,chci se zeptat : Stačí je nechat vyschnout a pak uložit třeba do pytlíku nebo "zubu"?.
Jamés
Cus zase mensi report z meho kousku země...vsechny uz pekne kvetou a plodi a i na tech kupovanych sazenicich mozna neco bude.

1.Celek

2.;3. Dorset Naga

4.;5. 7 Pot Brown
Jamés
1.;2. Red Peter Penis

3.;4. Pimiento de Padron

5. Paprika roční?
Jamés
1.;2. JLPN Mucho Nacho -dnes si ho nakrájím na pizzu :-)

3.;4. Tam Jlpn
Jamés
Habanero Tasmanian
Jamés
První zralé Habanero :-) yummy yummy
Jamés
1.Dorset Naga

2.Dorset Naga - zatím jen jedna paprička,ale vypadá,že chytla druhý dech :)

3.4.5. 7 Pot Brown
Jamés
1.2. Red Peter penis

3.4. Jalapeňo Mucho Nacho
Jamés
1.2. Pimiento de padron

3.Tam Jalapeňo

4.5. Habamero Tasmanian
Jamés
Celek
Jamés
1.Dorset Naga

2;3.7pot Brown

4.Red Peter penis

5.Pimiento de padron
Jamés
Habanero Tasmanian
Jamés
Habanera ze skleníku + moje Jalapeňo a 7Pot Brown
Jamés
Jalapenos Podvodnice

Posledni foto kozi rohy btw.
odo
Paráda! Sledujem to tu. Niečo som dopestoval aj ja, ale časť mám ešte dosť nezrelú.
Nakladáš to do nálevu?
Jamés
Čus..díky těší mě to,jo je to nálev jako na okurky..a papričky jsou od mámy ze skleníku..
jinak svoje sklízím tak průběžně,teď třeba dozrávájí 7Pot Brown ,což je nádherná paprička,úplně jsem se do ní udělal,ale zatím jsem neměl odvahu ji zkusit :-D . sem tam nějaké jalapeno utrhnu,a na ostatní čekám.
Habanero je obsypané,stejně jako Pimiento de Padron a již zmiňovaný 7Pot.Dorset Naga se taky celkem slušně rozjela snad stihne dozrát a Red Peter penis jsem ochutnal včera první zralou papričku:-)
Mucho Nacho,Jalafuego a Tam jlpn jsou takové zakrslé.
A poslední věc,jak se tak kochám pořád tou zahrádkou tak jsem se rozhodl že nařízkuju Nagu,7Pot,Red Peter penis a možná Pimiento a zkusím si je nechat jako matky na příští sezonu tak možná tady nebude v zimě nuda :-)
Na fotce 7Pot Brown
odo
Diky! Tiež uvažujem, že skúsim odrezky a prenesiem si to do interieru. Mohlo by to byť na jar jednoduchšie rozbehnúť z odrezkov, než sadiť semená. Mne mnoho semien na jar ani nevzišlo. Ak by odrezky paprík korenili rýchlo ako canabis, alebo bazalka - bola by to parada!
Jamés
Snad budou kořenit rychle,jako s klíčením jsem moc problém neměl,sice už si to moc nepamatuju,ale 90% klíčivost v rw kostkach jsem měl určitě.
Jde mi hlavně o zachování té odrůdy,jasně šlo by to i ze semínek z papriček,ale tomu moc nevěřím,že by to nebylo nakřížené s ostatníma odrudama na zahrádce.
Navíc stejně držím bonsai matky cannabis v mém microboxu pod cfl,tak bych je jen přidal a tu zimu snad nejak prežijem :-)
Jamés
Škody..asi déšť mi zlomil Habanero 😣 smutné
Jamés
Prvni zrala Dorset Naga..
Btw.. zkusil jsem 7Pot Brown,pul papricky na pizzu,bolelo to pri jidle i na druhy den rano na wc 😂..jeste ze jsem mel po ruce kyšku.
jako
krásná úroda je vidět že když se tomu člověk věnuje pak výsledek stojí za to.
Jamés
Diky..skoda ze ten podzim stal posledni 3 tydny za prd tak to moc nedozravalo,ale uz se to zlepsilo tak snad to vydrzi
Jamés
Sušing..7Pot Brown mi zacal plesnivet a hnit kdyz byl zaveseny na provazku tak jsem to musel resit..teda řeší to za mě sušička..rozkrojil jsem podelne kazdou papricku a zbavil seminek,stejně tak Pimiento de Padron od mamy ze skleniku.
Zajimavé,ze Habanero Tasmanian navlecene na provazku nehnije(asi to bude dano mensi velikosti),ale hodil jsem do susicky par cerstvych at zaplni misto.
+ nejake hribky z vcerejsi prochazky..
Jamés
Ahojte všichni co sledujete toto vlákno.
Pomalu se připravuju na novou sezónu.Predem musim rict ze rizkovani lonskych paprik se nakonec nekonalo,protoze jsem byl nucen zhasnout svetla a dat si na chvili pauzu.
Takže jsem nakoupil nová semínka různých odrůd viz.foto
Zatím čistím box a pufruju rw kostky.Kliceni bude probihat v parniku pod 125W CFL pri teplote 28st.C.
Tak se zatim mejte cuss
panpanvicka
Kamarád mi dodal semínka Moruga Scorpion Caramel. A pálivost mi nepřijde tak vysoká jako u papriček Habaňero ač by to mělo být na opak. Byli ve stejném foliovníku stejná zálivka. Nedokáže někdo poradit jak podpořit pálivost a tvorbu kapsaicinu.
Děkuji a pardon pokud to sem nepatří. Lepší vlákno sem nepotkal. ;)
Jamés
To záleží co to byly za seminka jestli z kontrolovaneho opyleni nebo pokud ti to vydlabal z už hotovych paprik ktere nekde pestoval spolu s dalsimi druhy a mohlo dojit ke zkrizeni napr.s jinou slabsi odrudou.v tom pripade uz se nejedna o ten samy druh ale krizence x a y.
Nejlepsi mas koupit si seminka primo od vyrobce a mas klid a jistotu ze pestujes to co pestovat chces.
O podpore tvorby capsaicinu jsem neslysel.
Mej se.
panpanvicka
Super děkuji. Koupím letos jen ověřená semínka ať mám jistotu původu. Snad se již zadaří a budou pěkně pálivý ;). Pak sem zkusím nasekat foto jakmile dorazí.
Jamés
NE! Založ si svoje vlákno a nasekej si tam fotek kolik chceš :) díky za pochopení,nejsem galerie.
"Jsem jen chudý jižan,který se snaží uživit."
Jamés
Zatím zasazeno :
Bishops Crown
Habanero Chocolate
Devils Tongue White

Po 4 dnech se zacinaji klubat prvni kousky.
Pozdeji dodam presne pocty


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma