Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Předpěstování pro outdoor - Klikni zde pro originální téma
Bouře87
Zdravím groweři, měl bych prosím Vás jeden dotaz ohledně klíčení a předpěstování doma pod lampu na outdoor. Minulý rok jsem jel z řezů, takhle jsem tyhle problémy neřešil. Jsem začátečník, tak se předem omlouvám, za možné hloupé otázky. Takže, chtěl bych nechat vyklíčit semínka v houbách ROOT!T a následně je přesadit do větších rockwoolových kostek 10*10 dát je do svého připraveného boxu a svítit jim 18/6. Až budou kvítí asi 10-15cm velké chtěl bych je přesadit ven. Plánuji si to tak první týden v květnu. Otázka zní, jestli nebudou až příliš stresované, protože bych nerad, aby když je dám ven začaly nakvétat, takže mám strach, že ještě není venku dostatek světla a mohli by vzniknout případní hermáči. Tak jsem se chtěl jen zeptat Vás zkušených pěstitelů, jaký máte názor na tenhle můj postup. Děkuji.
masuro
to mi prijde zbytecne komplikované. kdyz jsou dobrá zrna, staci je sadit rovnou do substrátu. jestli jim budes svitit tak bych se toho nebál a v kvetnu uz nemeli zacit nakvetat...
P1R4T3
Ja to budem robiť skoro tak isto ako ty a myslím že postup nemáš špatný. Ale s tým svietením opatrne. Odsleduj si ako dlho svieti vonku svetlo a nastav si to podľa toho, lebo takto dlho sa svieti asi len keď robíš 100% indoor. Pre rastliny by to bol určite veľký skok keby im začalo chýbať po vysadení von 5h denného svetla. A pri klíčení ešte nesvieť, lebo semienka sa majú klíčiť v tme až keď začne rastlina vyliezať z hliny/substrátu/rockwoolu tak by som začal trochu svietiť poprípade dať rastliny iba do okna ( ak teda bude svietiť slnko ).
P1R4T3
A k tým hermafroditom: myslím si že keď budeš mať feminizované kvalitné semienka tak nieje čo riešiť ;)
frek
Důvod k rockwoolu 10x10? Pojedeš to hydro a pak je přesadíš do substrátu? Nebo jak to mám chápat?

raději je z těch rootit dej třeba do kelímků, nebo do 1l květináčů se substrátem. Ale neni důvod to cpát do rockwoolu, pokud je nepojedeš hydro. Pokud ano, tak je to zase x dalších komplikací, jako je zalívání, živiny atd.
Bouře87
Nepojedou to hydro, ale myslím že a rockwoolem je lepší manipulace při presazovani, míň bordelu a celkově je cistejsi. Ale asi to udělám jak píšeš ty freku, akorát mám strach, že když to budu mít jen tak za oknem, tak to bude strašně vytáhlý a tenký stonek.
Hvězdář
Já bych to klíčil rovnou na začátku května, bez lampy a pěkně v kelímku do půlky naplněného hlínou a vytahující stonek zasypávat. Kytka bude mít furt dost času dorůst na 3 metry, pokud bude mít pod sebou dostatek kvalitní hlíny. :)
Jarda S.
jdeš na to složitě, začátkem dubna dej klíčit a pak rovnou do země (ideálně stejný jako to do ní přesadíš ven) za okno až troško povyrostou tak ven
Váchy 55
Predpestovani na ven pod lampou neni na škodu. Spíš naopak. Dela to hodne lidí. Když jí dáš ven ke konci května tak v poho. Neuškodilo by ji aklimatizovat treba ve skleníku nejakej ten den,ale neni to potřeba. Jinak jak říká frek, je blbost sadit do rockwoolu, když to budeš pak dávat ven. Radši to dej do pořádný země do květináče. Vytvoří se ti peknej korenovej bal a pak šup na přesazení na dané misto..hodně zdaru.
P1R4T3
Zdar... Ja som začal pred pár dňami ale keďže idem tento rok prvý krát tak mám pár otázok: 1. Takmer u všetkých rastlinkách mi trčia korene von z kvetináča ( rastlinky majú cca 10cm ),je to v poriadku alebo s tým treba niečo robiť ? 2. rastlinky sa mi stále ťahajú do výšky a majú zatial len 2 lístky z prvého patra + 2 klíčne listy, najsilnejšie rastliny majú už skoro 12cm tak sa obávam či tam nieje niečo zle .. svietim im cca 15-17 hodin. Do koľkých dní by malo začať rásť druhé patro ? Díky sa odpovede a budem rád keď mi sem napíšete aj ďalšie rady ako sa vyhnúť komplikáciam spojenými s predpestovaním .
Milosx
Čau,

já jsem taky nováček, ale myslím, že je u prvních listů přirozený že se udělají zhruba v téhle výšce. Myslím, že to ještě neznamená, že mají málo světla. Já teď sázel 3 různé odrůdy a dopadlo to stejně ( cca 9cm stonek ). Po přesazení je pak dáš jen hlouběji.
P1R4T3
Ja ich budem dávať už potom priamo do zemi, dneska sa mi začal tlačiť nové listy medzi tými dvomi na prvom patre tak uvidím ako to bude pokračovať... začal som tie rastlinky dávať na balkón aby mali aj teplé slnečné lúče a dosť to pomohlo.
Váchy 55
Na vaše problémy je jednoduchá odpověď bažanti :-D Typická začátečnická chyba - brzká výsadba. Holt už je hezky, láká to, těšíme se na to celou zimu, ale základ je se neukvapovat. Tahají se z 1 jasného důvodu - nedostatek světla. Když má kytka dostatek světla, tak vyhodí první zárodečný listy třeba hned 1cm nad zemí. Navíc dost často se stává, že v dubnu a i na začátku května jsou noční mrazíky. Ty kytky akorát trápíte. Sice se stane odolnější vůči stresu, ale zabrzdí se a pak to trvá. Já sadim druhej týden v květnu a nikdy jsem neměl problém. Naopak..už je hezky, teplo a kytky letí jak zblázněný. Už se mi hodněkrát potvrdilo, že kytky vysazený začátkem května dojedou bez problému ty sázený o měsíc dříve. Při přesazení ten stonek trochu utopte v zemi, jinak z toho budou košťata. Good luck
crazyben
tak s panenskýma listama už z tý země vylejzá, tady jim šlo spíš o to kdy začnou dělat první patro a to se většinou minimálně na 4-5cm natáhnou ikdyž maj světla dost pak už by měly dělat patra tak nějak blízko sebe... jinak souhlas.
P1R4T3
Zdarec ... no s tým máte pravdu :/ že som s tým začal skoro ale ako som už uviedol som začiatočním tak že so stratami počítam... inak čo sa týka tých mrazov, tak robím to tak že cez noc ich mám v izbe cca 22C a cez deň ak je ráno 10C+ tak ich dám von a večer zase späť.. neni to nič extra ale plánojem to tak ešte asi 1 týždeň a potom asi okolo 20 to dám von.. mrznúť už nemá ale kto vie čo sa môže stať..
Váchy 55
Crazyben - jojo.máš pravdu ..dokud je to do těch 5 cm, tak pohoda, ale pokud to moc leze a první patro to dělá až třeba při 10cm je to špatně. Velká chyba to neni, ale má to za následek nedostatek světla.
P1R4T3 - tak to zas jo..teď další věc neukvapovat se s tou výsadbou ven, protože jak říkám..mrazíky jsou i na začátku května skoro každej rok a takhle malou kytku to zasekne na hodně dlouho ;-) ať to roste . Tenhle rok vidim hodně nadějně ! Akorát špatný je, že poslední roky stojí říjen za ho... a skoro vždycky to chytne plíseň, proto je dnes důležitý vybírat odrůdy, co dojíždějí do konce září. Můj sen je mít skleník s ventilací, ofukama a zatemňovacím systémkem a pak bych mohl pěstovat deFUCKto všechny odrůdy. majte sa ;-)
MedvedBrtnik
Čau,

taky jsem to letos řešil. Zkušenost mám takovou, že předpěstované kytky pod umělým osvětlením mi vždycky vyrostly nejvíc a měly o mnoho % vyšší výnos. U mě je to dané i tím, že je mám ve volné přírodě a starám se spíš sporadicky.

Dříve jsem dával sazenice ven na přelomu dubna/května, kdy bývá hezky pár dní. Potom se to většinou zkazí, mrazíky, nízké teploty, deště (s tím spojené přelití mimin) a jiné radosti. Zásek, skoro celý měsíc se nic neděje. Touha po rozmanitější zahrádce mne jednou přivedla ke koupi klonů ještě někdy v první půli června. Nebudu to natahovat - ty červnové klony předrostly původní kousky zasazené kolem 28 dubna. Místo a nádoby shodné. Chvíli na prokořenění a jely jak blbý, teplo, slunce, zdravý kořenový bal.. Jen si vrněly.

Letos se poprvé naskytla možnost mít box na předpěst doma, takže jedu v propagátoru pod zářivkama (4 x 24w) někdy od půlky dubna. Než to trochu ze semen vyjede, cca měsíc bude v čudu, ven bych chtěl dávat na přelomu květen/červen. Netáhnou se, jak za oknem, ofuk dělá pěkné, silné stonky, pohoda. O víkendu přisadím ještě automaty, ty půjdou na sluníčko v červnu.

Nečetl jsem všechno, ale zahlédl jsem nahoře něco s periodou a sledováním slunce, hvězd a nevím čeho ještě. Neraďte kosočtvrcoviny. Ze semen trvá cca měsíc, než kytky dospějí k pohlavní zralosti. V téhle době začínají kvést automaty, jsou pohlavně zralé = nečekají na sluneční periodu, kvetou. Časovač normál 18/6. Pokud se nejede noname, který se sklízí v půlce září, tak při hození ven začátkem června nenakvetou. Přesazení, chvilka zásek, jů, místo pro kořeny => valíme růst. Nehledat složitosti v tom, co je jednoduchý.

A pro začátečníka bych volil médium, ve kterém toho jde nejmíň zkazit - hlínu.

MB

P.S. Sice už asi píšu pozdě, ale předpěst u outdooru vidím jako přínos, takže info do dalších let.
Mr.X
Když mám ve skříní kytky udělám znich klony které si pak budu chtít dát ven .. Tak je mužů nechat ve skříní trošku povyrust.. A až matky prepnu na květ.. Mám nechat i ty řízky přepnout? A pak vysadit ven? Nebo je hodit ven před přepnutím.. Svitim 18/6 250w sodikem že spektrem pro růst.. A držím ideální podmínky .. 28stupnu a vlhkost když nejede odtah a přítah tak je 75%
Váchy 55
Moc nechápu tvuj dotaz. Každopádně v tuto chvíli co dáš ven, tak nepokvete. I když dáš už nakvetlé rostliny ven, tak ty prepnou zpět na růst. Hledej..je tady toho mraky. FAQ atd....
Mr.X
Tvá odpovědět mi vyhovuje dekuju.. A kdy venku prepinaj kytky?
Johnny Blaze
citace:
Původní příspěvek od Mr.X
Tvá odpovědět mi vyhovuje dekuju.. A kdy venku prepinaj kytky?

Zaciatkom podzimu ked sa predlzuju noci.
bloud42
letos mi v pulce dubna prdlo v bedne, ze musim letos proste po tech letech zase neco zasadit a az po nakupu semen mi doslo, ze jsem se prestehoval a ze na jediny slunny okna se mi sapou deti a kocky. tak jsem koupil stan, 125w cfl rustovku jsem mel jeste z praveku. koncem dubna jsem holky v jifech presazeny do 0.5l kvetniku dal do stanu a casovac na zapnuti svetla jsem nastavil podle prumerny dylky dne predpokladanyho obdobi pro presazeni ven do velkejch kvetniku. v mym pripadku je to prumer dne za prvnich 14 dnu cervna.

vstavaj nekdy pred patou a jdou spat kolem devaty.

tedka jsou uz mesic ve 4l kvetnicich, dvakrat zastrizeny a pripraveny jit o vikendu do terenu. zdaj se mi vyrazne narostlejsi dikyva konstantnimu cervnovymu dni, kterej mely 6 tejdnu. doufam, ze nich nevyrostou nejaky trifidi... dve z nich jdou do 57l texpotu. uvidime!
Rusalinka
Ahojte lidičky chci se poptat už chystám semínka na příští rok.. A mám tady pineapple chunk-OG kush-Lauching buddha-blue cheese.. Tak jestli nemá někdo s těmahle vzorkama zkušenosti a co pro ně můžu udělat nebo čeho se vyvarovat ;) Díkec :)
Jurij Gagarin
Ahoj všem.Jedu semena rovnou do hlíny,po 3 zmrzlých dávám do foliaku a v případě menší zimy dám do něj i svíčku,občas si něco nařežu z matky
Bedravec
Chci se Vas zeptat, jestli uz mam presadit
demoneq
zalezi jak velke kytky mas
Maxeaux
citace:
v případě menší zimy dám do něj i svíčku

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=63969

:D
TheHarst
Pokud Femku/Regulár nebál bych se toho a dal klíčit už někdy v březnu ...
Kytka bude mít náskok a pak přes hezké teplé počasí už bude větší a ještě víc, pořádně naroste :)

AF bych dával klíčit někdy teď :) Pokud chceš sklidit dřív jako já, tak já mám už 12cm AF :) Abych aspoň něco sklidil dřív a na větší sklizeň mám pak femky :)

Ale 100 lidí 100 chutí :)
sakumprdum
ahoj groweri mel jsem uz venku predpestovane holky sp qeen ale diky destum a spatnymu počasí uhynuli tet chci objednat stejnou odrudu ale vxchazito cca pulka cervna tak jestli to dozraje v pohode diky za kazdou radu majte sa
sakumprdum
ahoj lidicky dal jsem ven predpestovane kytky sp ecial kush 2 a1 sp queen ale diky spatnemu počasí uvadli tetnto tyden chci objednat další stejnou odrudu ale sli by ven az zhruba vpulce cervna tak jestli to dozraje včas diky za kazou radu caute
marko48952
Keďže je to klasika, tak by ti dozreli v rovnaký čas ako tie ktoré si vysadil pred tým. Prepnú na kvet keď sa začne skracovať deň. Ajtak s týmito odrodami vidím sklízeň na 10-15 oktobra (rijen), takže je to tak 50/50. Buď výjde počasie a dozreje ti to, alebo vyhodíš viac ako polku na kompost lebo to zhnije :D skús radšej objednať niečo od DP, napr. shaman, passion 1, durban poison (tiež záleží aké pheno chytíš, niečo dozreje skôr, niečo tiež až v oktobri), alebo velmi dobra chvala je na Killer Kush Fast Version. Je tu na groweri toho dosť, takže skús check
sakumprdum
diky za radu prave uz jsou objednany sp qeen no uvidim jak to dopadne tak at to roste
sakumprdum
zdarec mam taky problém vysadil jsem kytičku .v lese je tam asi mesic ma 25cm ale flek jsem vybral nekdy v lednu poryl dal konsky hnuj ale jak se rozjelo jaro uplne to místo zastinili stromy tak ze bych ji opatrne podryl a vytahl a dal na slune místo chytnese ještě diky za rady ahojte
Váchy 55
Čau.. Když jí vemeš s co největším balem, tak určitě přežije .. jinak do lesa nic nesázej .. půda je moc kyselá. Jedině když dopravíš na flek svou hlínu a díru v zemi vyfoliuješ, aby kytka nepřišla do styku s okolní hlínou. ;-)
sakumprdum
diky jo pudu mam namíchanou zahradnicky substrat a perlit ale dam teda nejakou foliji mel jsem jen jamu adoni to nasipal prave jsem si myslel z bude mit pak i vice prostoru na koreny
Maxeaux
Zdar, buduci rok chcem predpestovat pod zarivkami. Vybral som si totok - https://www.hotchilli.cz/osvetleni-...din-turbo-neon/ .

Co na to znalci? Zbytocne draha haraburda?
Samulele
citace:
Původní příspěvek od Maxeaux
Zdar, buduci rok chcem predpestovat pod zarivkami. Vybral som si totok - https://www.hotchilli.cz/osvetleni-...din-turbo-neon/ .

Co na to znalci? Zbytocne draha haraburda?


trubice už niééé :) vážne, už by som nešiel do nich vzhľadom na životnosť, pokles výkonu, a ekologickú zátaž

nasmerujem ťa na pásiky,
https://www.ledprodukt.sk/profi-led...-biela-ip65-12v
tak nejak to riešim ja, sú naozaj masívne, cca 10w na meter takže tri vedľa seba schovajú ten bázmek do vačku.

mám kombináciu 2x 6000K + 1x 4000K , na Al plechu 0,7-1mm, ktomu regulovatelný zdroj za pár korún a šlape to ako vlak.
Maxeaux
Parada, diky. Ked kupim napr. 2 metre, rozstrihnem na cca polmetrove kusy, tj 4 pasy vedla seba, mohlo by to aj stacit ne? Ziadna mega plantaz, par sadenic
Samulele
Jasne, podobne to mám riešené aj ja, na cca 80cm..jednoducho to zapojíš paralerne .
ešte som to musel stiahnuť na zdroji na 30w +- na plochu 90x40 (ešte je tam nejaky noname tuším..), fakt to svieti ako sfin :D a doporučujem tú profi verziu, stojí prd ,je tam krytie IP 65, cri 90+
zdroj 40-50W preistotu ako sa hovorí :)
kostakosta88
citace:
Původní příspěvek od Samulele


trubice už niééé :) vážne, už by som nešiel do nich vzhľadom na životnosť, pokles výkonu, a ekologickú zátaž

nasmerujem ťa na pásiky,
https://www.ledprodukt.sk/profi-led...-biela-ip65-12v
tak nejak to riešim ja, sú naozaj masívne, cca 10w na meter takže tri vedľa seba schovajú ten bázmek do vačku.

mám kombináciu 2x 6000K + 1x 4000K , na Al plechu 0,7-1mm, ktomu regulovatelný zdroj za pár korún a šlape to ako vlak.

Čau chtěl bych taky něco takového ale potřeboval bych poradit.
Díval jsem se na ten tvůj odkaz a tedy chtěl bych 4 pásky po 5Ocm a teď jse chci zeptat co k tomu dokoupit ještě dokoupit jaky zdroj
a jestli můžeš poradit ze zapojením díky
Samulele
napr... https://www.ledprodukt.sk/led-napaj...30w-12v-adapter

toto musí stačiť ale nejde regulovať , ked tak zagugli led zdroj 12v a zapojíš proste + na + a - na - :) paralerne , polarita je označená na páse
tgun
Zdar, dávám semínka klasicky do kelímku za okno a pak pod 150-200 cfl modré spektrum. Ideálně pak na chvíli do skleníku nebo někam kde si zvyknou na teploty a pak hurá ven.
Samulele
Ešte je tu možnosť COB čipov samozrejme, trošku hlbšie do kapsy ale zase riešenie zaujímavé..

u mna 2x clu048 cri90+ tuším že 5700K 72W max, plná regulácia
thaavi
Zdarec, předpěstovávám Royal Medical 3 rostlinky už od března doma za oknem. Kytky maji už tak 30 cm. Od půlky května je plánuju dát do země ven. Říkám si, že když je tak pěkné, slunné počasí, že by se hodilo je dát v květináčích ven. Je to v pohodě mít je pár dnů venku a pak je zase uklidit za okno, když se počasí zhorší a příjdou mrazíky? Máte s tím někdo zkušenosti?
DE_LA_Mancha
Zdravím pánové,
letos bych si chtěl taky předpěstovat něco doma pod světlem a pak to hodit ven. V práci jsem našel 4 takovéto zářivky, myslíte že to bude pro asi 6 kytek dostačující? 6000 kelvina se mi zdá optimální, ale co těch 1050 lumen? Není to málo? Popřípadě funguje to tak, že když dám 4 zářivky vedle sebe dostanu 4*1050= 4200 lm? Díky moc za odpověď

http://eshop.elkoep.cz/elko-ep-led-...1LA2000101.aspx
otoxy
citace:
Původní příspěvek od Váchy 55
Na vaše problémy je jednoduchá odpověď bažanti :-D Typická začátečnická chyba - brzká výsadba. Holt už je hezky, láká to, těšíme se na to celou zimu, ale základ je se neukvapovat. Tahají se z 1 jasného důvodu - nedostatek světla. Když má kytka dostatek světla, tak vyhodí první zárodečný listy třeba hned 1cm nad zemí. Navíc dost často se stává, že v dubnu a i na začátku května jsou noční mrazíky. Ty kytky akorát trápíte. Sice se stane odolnější vůči stresu, ale zabrzdí se a pak to trvá. Já sadim druhej týden v květnu a nikdy jsem neměl problém. Naopak..už je hezky, teplo a kytky letí jak zblázněný. Už se mi hodněkrát potvrdilo, že kytky vysazený začátkem května dojedou bez problému ty sázený o měsíc dříve. Při přesazení ten stonek trochu utopte v zemi, jinak z toho budou košťata. Good luck


Haha. Dík. Příště to tak udělám.
Loco5er
Dobrej tip s tema mrazemi to sa stava casto, ze sa pak kytky zastavej na chvilku ale potom sa opet rozjedou.
Bernard
Letos pro předpěst doma,než to půjde na zahrádku, zvolím taky možnost dosvicování (jen za oknem podle prostě nestačí...)
Rozmýšlím se mezi těmito dvěmi světly (láká mě spíš surya..)
Nebo by jste radši volili jinak?!

https://www.bestgrow.cz/kind-led/su...-vegtube-90-cm/
https://www.bestgrow.cz/ledgrow/tle...-54cm--na-rust/
Lemonade
Ke sluníčku za oknem? To stačí slabší zdroj, takže to bude cajk. Ta Surya bude primárně na řízky btw.
Otázka je jestli nepřihodit pár stovek a pořídíš světlo s mnohem lepší účinností, výkonem a regulací. Mrkni na bazar, QB, 4 k, 100w za polovic. Při 30 W dá cca 2,5x víc světla než SJ.
Mám odzkoušen za oknem výkon 3600 lm na m v lajně nad semenáčkama a dobrý, i když je delší dobu hnusně netáhnou se atd. Pro sousedy jedu rajčata na zahradu.Lepší odrůdy než maj na trhu.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma