Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Použitá hlína ''POUŽITELNÁ?'' - Klikni zde pro originální téma
rubie
Zdravím dotaz jel jsem minule kolo s hlínou a toto kolo pojedu taky bohužel jsem koupil málo plagron půdy tak se chci zeptat zda můžu použít hlínu s minulé sezóny.
Jestli to nemá vliv na vývoj rostliny atd díky všem.
Squer
Dle mého můžeš, důležitý je půdu řádně odsolit průplachem... Já proplachoval asi 10ti litrama na 6l květník a konečný výtok měl EC 0,3.
jseMTom
Ahoj, používám hlinu od Plagronu a už pár let na jedné várce zeminy jedu 2 kola pěstu .. Bez problému, ale jak psal Squer, je nutno ji řádně propláchnout, vysušit a rádně rozmělnit .. 3 kolo je většinou nepoužitelná z důvodu množství kořenů z kytek ;) Ať se daří ..
crazyben
No já nevim... mě většinou ty kořeny prorostou tak pěkně květníkama že po sklizni se o nějaký hlíně moc mluvit nedá, spíš kořenovej bal zašpiněnej nějakou tou hlínou... vždycky beru čerstvou.

Jinak kromě proplachu by asi neškodilo přidat nějakej kompost s trochou moučky nebo něco takovýho (nebo např. wormhumus od biobizz). Proplachem se sice zbavíš solí, ale chce to ještě nějaký živiny kterejch tam po předchozim kole moc nebude a ještě napufrovat na správný ph... to si radši dám pár stovek za novej substrát než se s tim srát.
Squer
Ptal se jestli to jde, né jestli se s tim TY budeš srát.
crazyben
:D no jasně že de... třeba časem taky přijdeš na to že to je víc práce než vydělat na novou ;)
zhulbong
crazyben: Lépe bych to nenapsal. Též mám kořeny prorostlé až na spod že některé lezou výtokovýma dírama do podtácku a představa,že po kose to pak přebýrám a bůh ví co,tak to raději objetuju na každý kolo 299Kč za plagron grow mix 50l a 20l za 40Kč obyč substrátu v zahradnictví (mám 10min od baráku).
Jasné jde to,ale ta představa je pro mne teda nepředstavitelná :D :D :D
frek
No já jsem si těch asi 180 litrů přebral, měl jsem z toho asi 95 litrů přebraný, čistý zeminy, dal jsem do toho guano, trochu perlitu, nějakej humus a kompost. Mám toho asi 130 litrů a dalo mi to práci 2 hodiny. Klidně obětuju 2 hodiny, než dávat pomalu 600,- za 2 pytle (kdybych chtěl třeba bat mix, tak nějkých 800,-). Ale tak podle vkusu. Sem student a počítám každou korunu.
crazyben
frek, jako student chápu, ale dáš do toho nějaký guano (200,- v prášku půl kila? boha jeho) nebo wormhumus (kterej taky vůbec neni levnej)... Pak dvě hodiny práce... (s pořádnym průlpachem a pufrovánim na ph jaký chceš to bude i dýl... o dost).

nevim no, když si to spočítám tak mě pořád vychází levnějc koupit novou a odmakat to v práci. A říkám to právě proto že taky počítám každou korunu.
frek
Guano jsem dostal, humus je nějakej 25 kilo těžkej pytel od Plagronu, co sem koupil asi před 4 rokama a pufrování neřešim. Má to 6,2-6,4.

A odmakat v práci? Jsem 3x za měsíc na víkend na chalupě,ve dně běhám po lese a připravuju si fleky na guirellu a místo toho, abych pak celej večer seděl do noci v hospodě, jdu tam o 2 hodiny později a ještě ušetřim za pivo. :D

Mě se to určitě vyplatí.
crazyben
jo odmakat v práci... dvě hodiny tam nebo se srát se starou hlínou? neni to jedno? finančně to pak vyjde zhruba nastejno... čas je drahá komodita (aspoň pro mě).
frek
Jak jsem psal... podle vkusu. Já se v hlíně pohrabu rád. :)
sirup
srani je jedna vec, ale zase proc podporovat nejakou firmu a kupovat od ni hlinu donekonecna kazdy 3 mesice? A stara hlina co? Vyhodit? :)

To je jeden z duvodu, proc lidi jedou hydro, nicmene driv sem treba michal pul na pul (nova/stara) a pohoda. Uplne nejlepsi je podle me ty starou nejak zrecklovat. Treba rajcata mi po jete hline jely jak zblazneny (zvytky hnojiv samo). Zkus to nejak namichat treba...pokud to neni uplne zahlceny suchejma korenama :freddy:

a obcas se stane ze pestujes nejen kuru...:)http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=351228
Sir_Major
Jde to. Dělám to pravidelně. Mám mix hlína/cocos 70/30%. Vždycky to proplachnu, nasypu tam rohovinu a wormhumus a hlína je zase plná živin. Letos jsem tam přidal ještě granulovany koňský hnůj. Kytičky rostou jako z vody....
rubie
No ja jsem to udelal jednoznacne. Sice prolezle korenama jsem to mel jak prase, ale odrolil jsem to vycistil od korenu a dal prohnojit. A udelal jsem to tak ze jsem to promichal s novou a starou takze uvidime zatim zadny problem ale taky nemam chut kupovat za 600kc novej plagron pudu. kdyz jde aspon s jednoho stareho pestovani zachranit 50% pudy tak ten cas obětuji.
crazyben
sirup: jop ja mam druhy kolo s hlinou v byte a uz premejslim aspon nad bublakama :D

jinak dokud byla zahradka, starou hlinu sem taky recykloval (sla vzdycky na kompost kde nakej ten rok zustala). Ale co s ni v byte :/
TheLittleOne
no já zužitkovávala hlínu z odstraněných kytek doma tak, že jsem ji prokapala trochou hnojiva (hoštické bio hnojivo s guánem - stojí pár korun a je určený pro bylinky, má rozvíjet vůni a chuť, hlavně je přírodní), rozprašovačem s vodou navlhčila a zabalila ji do pytlíku, na balkoně jsem to nechala na sluníčku v tom igelitu a pak použila dál... bylinky a rajčata si nijak nestěžovaly, tak by to neměl bejt špatnej postup.
teomax
citace:
Původní příspěvek od Squer
Dle mého můžeš, důležitý je půdu řádně odsolit průplachem... Já proplachoval asi 10ti litrama na 6l květník a konečný výtok měl EC 0,3.


hm, to me ani nenapadlo...dobra poznamka.
Jedu uz treti sezonu ve stejnym substratu, jelikoz pestuju na balkone a nechci se tahat s cca. 200kg substratu dolu a 200kg nahoru.
Po sklizni vyhodim tak 20 procent substratu, doplnim novym substratem/ted kompostem, dal hosticky slepicince, cererit, rozdrceny skorapky od vajicek, atd. Celou dobu pestu dal hodne hnojim do 1. srpna, pak hnojim uz jenom na kvet.
Zadny merice kyselosti nepouzivam, ale pravda je, ze na 3 sezonu uz bych si ho mohl poridit...protoze riziko, ze neco zkurvim jenom vzrusta..
rubie
3 Kolo to bys urcite uz mel me moc uz nesedlo to 2x kolo ale neni to nejhorsi
teomax
citace:
Původní příspěvek od rubie
3 Kolo to bys urcite uz mel me moc uz nesedlo to 2x kolo ale neni to nejhorsi


Jo, mel si pravdu 3x kolo bylo uz fakt moc... proplachl jsem to, ale v prubehu sezony jsem to stejne prehnojil (presolil), takze me 2 kytky odesli a zbyle osazenstvo stejne zadnej zazrak..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma