Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
200W Vipar LED x Bubbler / Soil - Klikni zde pro originální téma
001Nokia
Zdravím!
Za pár týdnu plánuju rozjet první indoor. Po přečtení velkého množství threadu, faqu a jiných zdrojů jsem se rozhodl použít LED osvětlení a bubbler s dvěma kytkama, který bude "zahřívat" půdu pro jednu kytku v zemi - podrobněji vysvětlím níže.

LED panel je z EBaye za 3.7k, což není už tolik. Uvědomuju si, že se jedná o čínský produkt a proto od toho nečekám zázraky. Lampa má uvedený příkon 450W, ale reálný odběr je přibližně 210W. Jedná se - udájně - o 5W ledky, takže by to mělo být o něco silnější než 3W, ale uvidíme.

Teď k místnosti - jedná se o poměrně málou špeluňku. Bohužel je tam velká vlhkost a teď únor/březen i poměrně zima (80% / 10°).

Skříň bude mít odtah ven z okna (VKO 150), přítah pravděpodobně také z venku - bude to kytkám hodně vadit nebo lepší brát vzduch z místnosti, který není uplně nejčerstvější? Větrat v místnosti by bylo poměrně problematické.

Rozměry budou 70 x 50 x 140. Celá skřín by byla odizolováná zvenčí čedičovou vatou, aby ve skříni šlo udržet teplo.

V Hornbachu mají takové hranaté nádoby na maltu - 65 x 35, 65 L. Tuto káď bych poté chtěl rozdělit na tři stejné části. V levé a pravé by byl bubbler. Voda v něm by byla ohřívaná akvarijním topením s termostatem na cca. 23°. V prostřední sekci by byl soil nebo kokos, ještě nevím. Tím, že by byl z obou stran obklopen teplou vodou bych měl docílit zvýšené teploty kořenů - blbost nebo je to reálné? Nebude problém s tím, že v soilu to poroste pomaleji? Určitě chci jet SCROG, abych vyplnil celej box.

Důvod proč chci kombinovat bubbler a soil je ten, že pokud jedno zkazím - dost pravděpodobně - budu mít v záloze aspoň jednu kytku.

Budu velice rád za jakékoliv rady či připomínky!




crazyben
No připrav se že v bubleru budou mnohem rychlejší než v substrátu.
murmur
Čau, ohřívat vodu v bubbleru je problém, časem prostor vyplní kořeny a to topení obrostou, to se jim moc líbit nebude. Jedině mít externí nádrž propojenou spodem a zajistit cirkulaci, ale to už je pro náročné. A ten přítah z venku v tomhle počasí, to bude skoro jako mít to na balkoně, jen můj názor.
zelenymuz
Zdravím. Tak asi první věc, teplota je velice zásadní. Můj první indoor byl v podobných podmínkách (garáže), kde to taky bylo kolem 10°C a to už je vážně kritický, šlo o V-SCROG a palice prakticky nebyly (150W). V nevytápěné skříni, sebelépe izolované budou kytky svým způsobem trpět, je to jako by sis vlezl do studeného sklepa a byl tam 24 hod denně. Pořiď regulaci ventilátoru a hlavně si počkej na jaro, jinak je hydro nereálné, ale růst už se v tom v hlíně dá, o tom žádná.

Na začátek je taky určitě lepší si osvojit hlínu, postupně přejít na kokos (bezhlinný substráty), pak až hydro.

Na papíře / v hlavě taky vypadá rozdělování skříně na jednotlivé části jednoduše, praxe je taková, že světlo odstínit není tak snadné. Růstová a květová část musí být přepažené velmi dobře, takže jestli to chápu dobře, půjde o jednu skříňku s více sekcemi = náročný úkol.

Doporučil bych ti box maximálně přepažit vertikálně, i tak to bude sranda zajistit, aby světlo neunikalo do květové části a zároveň fungovala ventilace v rámci celého boxu. Možná úplně nejlepší je vyčlenit si trochu místa jinde, a tam prdnout pár spořivek na růst a je po problému..moje snažení o indoor se vydá tímto směrem, ale kdyby to jen trochu šlo bez nějakých extra investic, tak mít to v jednom boxu (růst, květ) ...proč ne??

ať se daří, snad jsem ti pomohl
WAMParjan
ty vado co to kombinuješ? bud si udělej hlinu nebo soil mix nechápu proč dvuli toho checeš rozdělovat kalfas na tři časti ? jestli to nepujde tak dvuli teploty na 90% a ta se tomu nebude líbyt tak nebo tak . .. jinak pěst v 10 stupních to je fakt utopije celkem to bez vyhřívání vody nepujde voda je dobře tepelně vodivá určitě by to nějak šlo :)
. ..
Mard
Začni hlínou a nevymejšlej ptákoviny!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma