Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Vlhkost v květu a hustota palic - Klikni zde pro originální téma
crazyben
Doufám že nezakládám thread zbytečně... hledal sem, ale nic nenašel.

Vim že v květu je obecně doporučený vlhkost držet nízko, kvůli riziku vzniku plísně... ale zajímá mě jestli vzdušná vlhkost v květu i v pozdější fázi má vliv na hustotu palic...

Slyšel sem spoustu názorů z různejch stran, tak bych rád kdyby jste se podělili s tou svojí.
Mard
Nevim jak na hustotu palic, ale obsah THC je negativně korelován s vlhkostí. Tudíž suché prostředí je výhodné!
crazyben
no jestli to bude 14 nebo 15 procent mi nevadí, sundá mě to i tak... ale ta konzistence palic by mohla bejt znát na váze nakonec.

Určitě nemam na mysli udržovat okolo 80% jak na kořenící řezy nebo v růstu, ale jestli je třeba lepší nechat jim přirozenejch cca 40-50% než to odvhlčovačky a proškubávání srážet na minima "jen pro jistotu".
Balon
40-50 je ideální mín ničemu nepomůže. jinak větší vlhkost zapříčiní větší množství listů v palicích a tim utrpí hustota paliček
NORM
přečti si něco o VPD (Vapour Pressure Deficit) nebo tento thread https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=300255 ,v kterém jede celou dobu květu kolem 70ti% vlhkosti.. mě to moc listnaté nepříde...
crazyben
NORM ještě jednou díky, našel sem zajímavej článek. Moje angličtina je moc špatná abych vám to tu třeba jen nastiňoval, ale naštěstí stačila abych si tak nějak udělal obrázek.

Sice mi to uplně neodpovědělo, ale ono to asi nebude tak jednoduchý. Nicméně hodně poučný.

http://www.just4growers.com/stream/...our-plants.aspx

a ještě

http://www.just4growers.com/blog/humidity-101.aspx

VPD, tohle téma by si tady asi zasloužilo víc prostoru.
NORM
Tak třeba DJM v threadu na ICmagu, nepoužívá klasicky negativní tlak, takže neodsává, ale používá pozitivní tlak, do perfektně utěsněné místnosti(sealed room) tlačí 2-3 větráky(podle venkovní teploty) vzduch dovnitř, který se pak přes pach. filtr protlačí ven, tím že to dělá takto má větší a lépe udržitelnou vlhkost, taky tam má CO2 generátor, který zvyčuje vlhkost a teplotu..
Hlavně zdůrazňuje, že proti vzniku plísní je nejdůležitější obrovská cirkulace vzduchu.. za svou letitou kariéru měl plíseň jen jednou...
Jinak jeho běžný výnos je 1300g/1000W..
poslední dobou snižuje na poslední 1-2týdny květu snižuje vlhkost na 60-65%..

Z toho článku co si našel ti stačí ta tabulka a řídit se podle oranžových sloupečků u vlhkosti 60-75%..
crazyben
jo jo tabulku už mam zkopírovanou :) vážně mě tohle téma hodně zaujalo
fedousek
Treba ja osobne jedu na vlhkosti cca od 55 do 75 po celou dobu a to jak v rustu, tak na kvetu. Pouze jednou sem mel plisen, ale to jsem si zavinil sam spatnym postrikem. Cirkulace vzduchu je hodne dulezita vec a kdyz je ta cirkulace dostatecna, tak se da pestit v podstate s jakoukoliv vlhkosti. Jinak jak bylo napsano vyse, ze s vetsim poctem listi jsou palice min huste, tak s tim nemohu souhlasit. I listy tvori palice, tudiz i listy jsou schopnu palicku krasne vyplnit. Ted se samozrejme nebavim o velkych starych listech ;-)
Mard
citace:
Původní příspěvek od crazyben
no jestli to bude 14 nebo 15 procent mi nevadí, sundá mě to i tak... ale ta konzistence palic by mohla bejt znát na váze nakonec.


Ten obsah THC může kolísat klidně o 40%, takže u kytky co by měla v ideálním případě 20% obsahu THC se dostaneš ve vlhku na 12% obsah THC. Ale kytka bude mohutnější a bude mít víc listů.
crazyben
Mard máš nějakej zdroj? rád bych o tom zjistil víc
Mard
citace:
Původní příspěvek od crazyben
Mard máš nějakej zdroj? rád bych o tom zjistil víc


https://www.votehemp.com/PDF/The_Co...Pollen_1975.pdf

Existují i české výzkumné zprávy na toto téma, ale Paris je asi nejčastěji citovaný. Z něj vychází Pate (Chemical ecology of cannabis).
crazyben
díky
Samulele
Momentálne mám v roome okolo 85%+ , neplánovane ale stým neurobí nikto nič.. A je to kompaktné , orosené..proste žiadny problém ale som si samozrejme vedomý nebezpečia palicovej plesne. Proste v domácich podmienkach to nebude tak horúce s tou vlhkostou.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma