Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Sázení řízků - Klikni zde pro originální téma
cubonezz
Zdravím, můžu přesadit řezy rovnou do předhnojenýho substrátu a pustit 400w lampu na růst? díky
!ZAU!
Zdravim te...
Zalezi co mas za substrat.Ale nic by se jim stat nemelo.Ale ja je sazim nejdriv do mensich kvetinacu,kam davam hlinu na sazenicky.A az prokoreni dam je do final kvetinacu.Jinak tu lampu dej hodne vysoko.A postupne davej dolu.Sterilizoval jsi tu hlinu?
crazyben
no jestli sou dobře prokořeněný tak jo, ale pár dní jim udržuj velkou vlhkost než se chytí... lampu klidně dej 400w, ale zezačátku ji zvedni a dávej pak níž pomalu po kouskách ať to neni šok.
cubonezz
Řízky teprv budou a substrat taky ještě nemám, koupil jsem zatím jen perlit. Nějaký doporučení? Mám box 120x120 s lampama 400 růst / 600 květ. Plánuju tak 15 kytek. Ještě neco, mám objednanej přítah 243m3/h a odtah 220/280m3 myslíte že pak uchladim tu 600w?
!ZAU!
280m3 je dost malo na 600w.
crazyben
neuchladíš... mam stejnej odtah (sice bez přítahu) a tak tak uchladim 400w. Když zavřu okno tak to ani těch 400w spolehlivě neuchladí.

Navíc příde jaro, po něm léto... teploty budou uplně jinde.
cubonezz
a kolik by jste teda dali ty pritahy/odtahy?
!ZAU!
Ja mel VKO 150 kterej mel 490m3 a ten byl ideal na 400w v lete sem nemel problem.Ale jestli stim uchladis 600w to nevim..Jel jsem vzdy jen 400w.Pritah sem mel pasivni
cubonezz
A pres leto nejspis nepojedu, jen cca od zari do kvetna ...
cubonezz
Takze radeji neco takovyho? https://www.elektro-paloucek.cz/ven...0ylYaAuI78P8HAQ
crazyben
No já bych kouknul po jinym... zatim mi teda TTčko šlape a je trochu hlučnější jen protože mi spadlo asi z metru a půl, ale celkově z toho nemam pocit nějaký výborný kvality. Navíc u těhle silnějších už je pak lepší vzít třeba něco s regulací ať to můžeš na noc stáhnout atd...

a když už teda TT tak třeba
http://www.ventilator-ventilatory.c...-vents-tt-150-u

s termostatem a regulátorem. Navíc 150mm bude vhodnější průměr.

Jinak já osobně bych na šestikilo pro jistotu vzal ještě něco silnějšího a hlavně tichýho, ale to už je cenově zase uplně jinde.
jarmilskorepic
Mám odtah 800m3 na 120x120x200 a 600W uchladím jen pak vzniká problém s vlhkostí kterou odtáhneš taky. Ideální je dokoupit Regulátor otáček s sondou cca 1500,- a pořádný zvlhčovač. Mám ted Jednomembránový Mistmaker a ten to nedá. Takže optimální řešení je
800m3 odtah + regulátor + 5 membránový zvlhčovač + digitální spínač s 15min cyklem na zvlhčovač. +mám i přítah z klipsnového větráku hned vedle ionizátoru. Podmínky by měli být akorát :-)
Ale jedu první Grow tak se taky učím :)
cubonezz
A vy k tomu mate aktivni pritah nebo ne?
cubonezz
Myslim si ze s aktivnim pritahem a odtahem okolo 500m3/h by to mohlo bejt uz dobry ne? Jen tu vlhkost pak nak poresit ...
crazyben
já ne, ten taky muze dost udelat to je pravda...

ja premejslim o necem mezi 400-500 pro 400w. Ono je fakt lepsi koupit poradnej a nechat ho bezet klidne na pul (i kvuli zivotnosti) nez nahodou zjistit ze ten levnej proste nestaci a jit pro dalsi. Ja udelal taky tu chybu. A cim silnejsi odtah tim spis se pak bude hodit i regulace.

jarmilskorepic - tak ono spolehlive dokaze odtahnout vlhkost i mejch 280m3 se zvlhcovackou o 380ml/h, ale nechavam ji nonstop tak se drzi mezi 40-50%. Takze 5 membranu bych sklidem doporucil i pod 400w pokud neni cooltuba.
jarmilskorepic
nezáleží jen na výbavě. Záleží na rozmístění vybavení i na místě kde je box, odkud máš přítah kam máš odtah.
crazyben
no ja ho mam v rohu u okna... odtahuju k oknu aby horkej vzduch sel ven (opacne, tedy od okna do boxu se neosvedcilo, vic se akumuluje teplo v pokoji), pasivni pritah mam z druhy strany. Zkousel lem ledacos, ale lip to v tom byte neudelam.

Takze urcite, clovek by se mel rozhodovat podle podminek ve kterejch box bude... kdyz by clovek treba tahal dovnitr cerstvej vzduch ted v zime, odtah by stacil i mensi a jeste by musel pritapet.

Me v tehle teplotach staci otevrena ventilacka a kolisa to mezi 25-28. A nebo jednou za dve hodiny poradne vyvetrat, to ale neni ono, pak to lita mezi 22-30 a to prudky ochlazeni asi taky nebude nejlepsi.

Takze Cubonezi, mysli i na to kam s tim vzduchem potom a odkud ho budes brat. Protoze jak pise Jarmilskorepic, nezalezi jen na tom.
jarmilskorepic
Ono je nejhorší to že se "člověk" snaží napodobit podmínky pro optimální růst a květ v umělým prostředí. Na vytvoření umělého prostředí potřebuješ za 1) dobré místo 2) dobrý vybavení 3) trpělivost a dobrý návod nebo-li vědomosti. A stejně nedosáhneš 100% optimálních podmínek.

Co se týče přítahu a odtahu je nejlepší ho mít ven. + regulátor otáček a stím zase souvisí nedostatek Co2 který je taky možno dodat uměle v několika formách, další věc je vlhkost která Ti bude chybět . Pokaždé když vyřešíš jeden problém nastane další nadruhou stránku tím všechno zlepšuješ. Většinou to končí tak že chytneš nervy a vyměníš druh substrátu či něco jiného.

Peac and Love
cubonezz
Odtah chci pripevnit primo na stinidlo a na druhou stranu klipsnovej vetracek, aby to slo rovnou ven. Na pritah mam diru asi pul metru od zeme, takze to by mohlo bejt ok. Uvidime =)
cubonezz
citace:
Původní příspěvek od cubonezz
Odtah chci pripevnit primo na stinidlo a na druhou stranu klipsnovej vetracek, aby to slo rovnou ven. Na pritah mam diru asi pul metru od zeme, takze to by mohlo bejt ok. Uvidime =)
jarmilskorepic
Držím palce .


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma