Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Box 150x150x200+250W výbojka HELP! - Klikni zde pro originální téma
Phillder
Zdravím
Potřebuji vaší pomoc ... nedávno jsem si koupil 250W výbojku protože jsem si myslel že budu pěstovat v 80x80x200 například .. ale dostal jsem dobrou nabídku za stan 150x150x200 tak jsem ho vzal .. stačí mi moje žárovka? Kolik kytek bych tam měl narvat? stačí mi na větrání Ventilátor 100VKO -105m3/h? Předem díky za pomoc frajeři!
Phillder
popřípadě nějaké tipy kolik G by to mohlo vynést?
!ZAU!
Zdravim te...
250w na 150x150 je silenost.Ani kdybys mel to nej stinidlo ani s pojezdem.
A ten vetrak ti stacit nebude,chce to aspon tech 180m3.Ted to mozna uchladis,ale v lete nemas sanci.Ale taky zalezi kde to mas.
Pocet kytek je na tobe.Vic kytek,driv vyplnis prostor a driv prepinas.
Jinak na ten prostor je ideal 1000w ale nebal bych se tam dat 600w treba s topspinem nebo awingem.
Johnny Blaze
Staci ked zavesis okolo pestebnej plochy foliu. 150x150 je na 250w velmi velke.
Na pocet kytiek asi nieje univerzalne pravidlo zalezi aka genetika aky sposob pestovania atd. ale medzi 4 az 12 urcite nic nepokazis. 105m3/h s pachacom by v najvacsich teplotach v lete nemusel stacit. V zime by to malo byt ok ale zalezi aky studeny mas vzduch miestnosti s boxom.
Phillder
je nějakej způsob jak s tím 250W něco utvořit? třeba že bych do toho stanu dál jen pár kytek a vypočítal si tam rozměry 100x100?
crazyben
jo to by šlo... ten prostor bych ještě malinko zmenšil (80x80).
Nebo pořiď druhou lampu a zavěs je vedle sebe (v růstu by snad stačila jedna lampa s lightrailem čimž ušetříš) a zmenši box třeba jen z jedný strany (80x150)... asi by v pohodě stačilo jen zavěsit tam fólii.
!ZAU!
Jak vypocital?Je jedina moznost,jak uz psal kolega.Budes to muset nejak zmensit.Ale i 100x100 se mi zda velky.Neni prima umera.Cim vetsi prostor tim vic gramu(pri zachovani watu)
Phillder
Takže na 150x150x200 by stačila 600W dual spectrum sodik vybojka? A když tam chci zasadit filtr tak musi být výfuk větší než nasávaní? Omlouvám se jestli to tu už někde zaznělo jen je tu toho tolik ze nevim kde hledat ... diky za trpělivost :-)
crazyben
výfuk :D

nemusi bejt vetsi, pritah i odtah by mely bejt zhruba o stejny plose.

Za me porad malo. Na 150x150 je ideal minimalne 1000w. U 600w to uz nebude tak hezky prosviceny, ale asi uz by se to dalo (oproti 250w)... sou takovy co maj 600w i na 100x100cm a to uz je o dost mensi plocha. Dualspectrum je takovej kompromis... ja osobne bych do nej nesel.

Procti nejdriv faq o osvetleni, mas tam rozmery vhodny k ruznejm wattazim (a to proc tomu tak je, coz asi potrebujes vedet vic nez slyset kup si 1000w... je treba se tomu venovat trochu) a spousta dalsich informaci o ruznejch typech svetla... nakonec si kazdej stejne pestuje jak mu to vyhovuje, takze kazdej muze mit trochu jinej nazor a kazdej muze mit zaroven trochu pravdy, ale je spousta zasadnich veci, pres ktery nejede vlak a prave ty ve FAQ najdes.
Phillder
Nejde 1000W vidět na spotřebě elektřiny? to je jedínej důvod proč jsem do něj nešel rovnou
Phillder
aby z toho náhodou nebyly nějaký problémy
zhulbong
no 1000w je jen 1kw ;)
Phillder
a k tomu přítahu a odtahu myslím výkonově větší ne velikostně .. aby pachový filtr nezpomalouval odfuk a tim padem nedochazelo k přetlaku
crazyben
no znát to rozhodně bude... ale aby se začli zajímat tak je důežitejch spousta okolností. V garsonce o pár metrech kde bydlí jeden člověk to podezřelý rozhodně bude... v dvougeneračnim RD se to ztratí jak nic.

Taky je důležitý aby tam třeba nebyl skok v 2x,3x většim odběru najednou během chvilky. Dobrý je taky pokud čekáš velký nedoplatky zvednout si zálohy na elektřinu dopředu. Za prvý to neřeší tolik jak když u někoho vidí znenadání x násobnej odběr, zadruhý budeš rád i na konci roku kdy nebudeš doplácet tisíce (a pak by ti je stejně zvedli sami).

Jinak když budeš chytrej a poctivě platit tak si myslim že spíš hrozí že tě nějakej dobrák nabonzuje. Když přijdou na pěstírnu kvůli elektřině, tak za to může zpravidla odběr načerno a často to bejvaj desítky lamp.
crazyben
Filtr to urcite bude trochu brzdit... vykon muze bejt mensi na pritahu, ale je pak dobry pridat jeste pasivni pritah navic.
Phillder
Tak ti moc děkuju za info .. 50kč do registrace na grower byla moje nejlepší investice v životě! Přeju hodně štěstí a ještě jednou díky! :)
krobak
Ahoj, mám DS150 a viem povedať že 600W na tejto ploche rozhodne nieje málo ale ako píše crazyben 1kW by bol ideál. Záleží na tom koľko chceš investovať: predradník, tienidlo, výbojka... . Ja som kúpil set s DS150 a v ňom awing medium + lumatec 660W. Radšej by som bol na tejto ploche awingu large a 1000W. Preto ak bude toto tvoje prvé kolo a máš nakúpené všetko na 250W tak skús zmenšiť plochu na pest a keď Ti to pôjde zainvestuješ do výbavy na 150x150. U mňa prichádza do úvahy skôr menší stan 120x120 keďže už všetko ostatné mám. Nech sa darí.
Phillder
Když už začít tak pořádně :D
jen ještě otázečka stačí na 1000w klasický 40x40 stínidlo nebo mám koupit nějaký za pár tisíc který má v sobě už chlazení? žárovku bych chladil ventilátorem kterej by foukal přímo na ní (ventilátor Průměr vrtule: 15cm Výkon: 15W)
crazyben
Rozhodně větší stínítko... nemusí to bejt drahej aWing, ale vaweflector xxl bude dobrej a je o dost levnější (jen zabere chvilku než to poskládáš).

Klipsňák 15cm je dobrej, ale nedavno sem kupoval 15cm 5w kterej fouká skoro stejně dobře jako ten 15w a navíc je tichej... nějakej novej magnetickej motůrek má nebo co, teď tu krabici hledat nebudu. Jen nejdou přepínat rychlosti. Na 1000w k vaveflectoru vem i heatshield (tepelný štít/rozptylka), aWing už ji má.
krobak
citace:
Původní příspěvek od Phillder
....za pár tisíc který má v sobě už chlazení?....

:)

O tom som sa práve snažil písať, začať poriadne vždy nemusí znamenať obrovskú plochu a vatáž. Príkladom je veľa kvalitných pestov tu na fóre aj pod menšou vatážou. Špičková výbava nezaručuje očakávaný výsledok, kľudne sa Ti môže stať že v prvom kole urobíš na 150x150 zlomok toho čo skúsený grower na 100x100. Odporúčam prebehnúť pozorne fórum, niečo si načítať, v prvom peste to "chytiť" do ruky. Potom budeš múdrejší a budeš si vedieť na svoje súčasné otázky odpovedať najlepšie sám. Peace.
Phillder
Však proto se ptamt jestli na ten prostor bude stacit to 40x40 stínídlo...jestli to ta 1kw neroztavi.. stal asi 400 kč
crazyben
nebude (sice se neroztavi, ale nebude tak ucinny jako to velky)... mrkni na ten vavwflector. Podobny vlatsnosti jako aWing jen je s tim vic srani, zato je o hodne levnejsi.

Jinak to co pise krobrak je dobra rada. Nejdriv by bylo dobry si to trochu osahat co a jak a vyzkouset s mensi wattazi. Kdyz se neco nahodou posere, nebude to tolik bolet...
Phillder
Tak ja udělám první s 250wna mensim prostoru a uvidim co z toho vyleze :)
crazyben
spravna cesta... zacni s tim co mas, az budes vedet trochu co a jak tak se klidne nebran ani ty 1000w.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma