Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Konvenční Zahrádky

 
Pěstování chilli na veřejnosti - Klikni zde pro originální téma
Pixxel
Zdravím všechny zahrádkáře,

mám takový problém s mýma chilli květinami, které jsem nechal přes zimu v pokoji normálně růst čekajic až dozrají všechny papričky. Měsíc zpátky už vše bylo sklizeno a tak jsem to ostříhal asi před dvěma týdny s tím, že to pak další týden zruším celé pač nebyl čas to udělat všechno hned:).
No a teď některým habanerum začli rašit větvičky s lístky a je mi to líto zabít, když se tak snaží růst a přežít. Blbé je že letos budu mít k dispozici jenom balkon na pěstování různorodých plodin a habanera už mi tam asi nevejdou.
Tak mě napadlo, co kdybych to zasadil před panelák, kde bych to měl často na očích a mohl se o to starat a vždy do práce bych si mohl cestou jednu papričku urval:). Problém bych viděl v tom, že to jsou hodně pálivé papričky a kdyby se to dostalo do dětských rukou, tak by to asi nebylo dobře. Jednou jsem si omylem šáhnul prstem do oka, na kterým byl ještě zbytek tohoto habanera a bylo to legendární:D. I když přecijen haranti by měli vědět od rodičů, že nemají nic jíst z křáku někde venku. Kdybych tomu přidal cedulku něco ve smyslu "extra nebezpečně pálivé chilli" tak by to snad odradilo všechny, anebo naopak přílákalo davy:D. Co si o tom myslíte?
frek
Nápad je to hezkej. Ale stopro se najde nějakej dement, kterej ti to všechno otrhá. To si buď jistej.
murmur
Nám ukradli tůji i s kořenama, co jsme vysadili před domem, je to levnější než kupovat :rejp:
Pixxel
Ono o samotné papričky mi moc nejde, těch budu mít dost z balkonu jiného druhu. Jde mi hlavně o to dát rostlinkám šanci žít, když se mají tak čile k světu. Pokud by si nějaký kolemjdoucí utrhl papričku, tak mi to vůbec vadit nebude, ba naopak byl bych i rád:). Pokud by mi ji někdo celou ukradnul(adoptoval) tak mi to taky nebude vadit. Nejvíc se bojím, že to nějaké malé děcko utrhne a okusí sílu chilli a já bych z toho měl pak problémy:)
koles
Před panelákem ti to akorát budou ochcávat psi :) Že to někdo sklidí, o bych se nebál, aspoň by to zloděje mohlo vytrestat, haha. Bál bych se vandalismu, že někdo rostliny poškodí nebo vytrhne. Jíst to snad nikdo nebude, už proto, že pejskařská zóna neposkytuje zrovna zdravé kontrolované prostředí pro pěstování poživatin.. Možná tam píchnout tabulku s nápisem, že je to na okrasu a ne k jídlu.

Když už jsme u paneláků, vždycky mě lákalo hodit něco na střechu.. Je tam spousta nevyužitého místa!
celek
Moje děti mi vyprávěli příhodu ze základky. Nějakej kluk donesl do třídy chilli papričku, jeho kámoši to ošahávali a pak během hodiny si jeden ten kámoš protřel oko. Učitelka byla strašně aktivní, výslech jak u gestapa, kázání ředitele, poznámky a pozvání rodičů do školy.
Jestli se u vás najde někdo podobně aktivní, tak za ten vopruz to nestojí. Spíš se poptej svejch známejch, jestli papričku nechce někdo z nich...
Pixxel
Tak donést do školy je asi trochu jiná situace kdy dotyčný se chtěl papričkou jistě pochlubit když to ošahávalo plno lidí. Když by byl křák chilli někde venku tak nikoho nepobízím aby na to šahal, jedl to nebo si s papričkou mazal oko:). Ono když to tak vezmu, tak okolo paneláku máme nějaké křáky, na kterých rostou krásné jedovaté fialové "borůvky" a takové ty šťavňaťoučké "brusinky" a taky to nikoho nenapadne jíst. Pokud to nikdo ze známých nebude chtít, tak to asi před ten barák hodím a uvidím co se bude dít:D.
Myšlenku dát nějaké kytky na střechu jsem měl už hodně dávno ale přešlo mě to z toho důvodu, že se tam nejde dostat jinak než přes železný žebřík z posledního patra. Jak jsme kdysik dělali internet v baráku tak jsme tam byli celkem často a přístup tam je dost blbý a sousedi taky nebyli nadšeni tím hlukem, který to obnášeno takže u mě je tahle možnost pasé:/
Psů se nebudu muset bát pač tam, kde bych to sadil nikdy nikdá psí noha nevkročila, takže bych se nemusel bát, že to bude pochcané:)
Hvězdář
Já bych to tam klidně zasadil. A strach z toho že si nějaké děcko ošahá papriky a pak protře oči.....Cožpak se vám samotným nikdy nic takového nestalo? Mě teda jo a hodněkrát (občas člověk zapomene, zvlášť když si dá předtím čouda :D ), chilli papriky zavařuju už pár let, ale že bych po tom měl nějaké následky? Kdybys tam vysadil růže, tak o ty se taky můžou děcka popíchat, a nikdo je neřeší. :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma