Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Orange Bud v hlíně pod 250W - Klikni zde pro originální téma
murmur
Čau zahradníci, tento můj první pěst na G je tak trochu neplánovaný potomek. Když mi na startu toho plánovaného nevyklíčilo zakoupené balení 3ks femek, dal jsem na test klíčivosti mj. 15ks Orange Bud z vlastní produkce a 3ks semínek, které jsem získal z Money Makeru po opylení samcem OB, takže regular. Jelikož vše vyklíčilo, rozhodnul jsem se pro souběžnou rundu, alespoň zjistím, jestli se ty semínka hodí nejen pro ptáčky.
Klíčení proběhlo na vatových tamponech, poté LightMix a pod LED. Po 16ti dnech přesazeno do 3,5l teku s GrowMixem a troškou vermikompostu a guana,konečně jsem nezapoměl ani na mykorhizu. Takže holky i kluci putovali do osvědčeného DIY boxu z ČB folie š80 x h60 x v130cm, světlo na růst MH GIB 150W a na květ Osram Nav-T 250W, hobby stínidlo a předřadník Lumatek 250 s regulací, odtah TT 100 s regulátorem, přítah pasivní a na ofuk se taky něco najde. Přepnout chci co nejdřív, hned jak dole uvidím kořínky, nebude žádný záštip apod. Momentálně mají 8-11cm, na krmení je BioCanna, no při přesazování vypadaly hladově. Teď snad mají kvalitní zeminu, tak jsem zvědavej, jak moc to vyletí.
1. start
2. dva dny
3. poslední 3 šly do Jiffy
4. po přesazení
5. dnes, po třech dnech
murmur
Nazdar všeci, tak se začátkem týdne začal zkracovat den a od zítřka svítíme 12/12, ráno bude výměna metalu za sodík, do identifikace pohlaví na 175W. Za pět dnů povyrostly asi o 5cm, dnes mají OB 23 & 24 dnů a ty zbylý o něco míň, jedna je stále v boxu na růst. Teplota přes den 25-29°C, v noci klesá k 16ti, vlhkost podle možností, pH 6,5. Za týden snad řady prořídnou a přeživší získají nějaký prostor navíc.
Už dříve jsem používal kvasné lahve s droždím na výrobu CO2 podle Soft Secret 3-2012, ale teď tam mám kyblík alá Pioneer a už jen podle smradu je to rozdíl.
murmur
Kytičky povyrostly ke 30ti cm a většina se pěkně větví. Kluci se zatím schovávají, ale dlouho už to nevydrží. Světlo je 20-25cm vysoko, teplota ve dne do 28°C, v noci min. 16°C, hnojivo po přesazení jen jednou, dnes voda a BioRhizotonic pH 6,5 0,4l na kytku. Připadá mi, že regulary jsou proti feminizovaným semínkům mnohem vitálnější, rostou rychleji.
Nedávno jsem si uvědomil, že výrobci bio hnojiv nenabízí enzymy, nemají je ani v dávkovacích tabulkách, takže otázka zní - má smysl u bio hnojiv používat enzymy?
Jako bonus moje první chilli 3 týdny.
murmur
Začíná to být docela prales, zatím odstraněn jeden samec, ale už se to vyjasňuje. Výška mezi 35 a 47cm, teplota den max 29°C a v noci min 16°C, vlhkost 40-70%. No a na závěr jedno foto rodičů.
crazyben
Pěkný...
zaujalo mě že OB je vlastní produkce... to si křížil dva orange mezi sebou? To asi nebude ta nejlepší cesta, ne?

Jinak mamka je moc pěkná a fotr taky... neni to uplně takový koště jak samci bejvaj.
murmur
Jo z balení 10ks regular jsem měl nakonec čtyři maminy a jednoho taťku, tak jsem to na jedné zkusil a teď testuju, co z toho bude.
Jeden cross MM&OB mám ještě v růstu, třeba překvapí.
Balon
citace:
Původní příspěvek od crazyben
to si křížil dva orange mezi sebou? To asi nebude ta nejlepší cesta, ne?


lol a jaká by asi podle tebe byla nejlepší cesta? když chceš ob tak musíš mít i matku i fotra ob...
crazyben
no šlo mi o to že je to tzv inbrední křížení... něco jako incest (jak dopadá velký procento incestních potomků víme). Vybrat z toho mamku a řezat ok, ale ty semena... to bych se malinko bál...
koles
citace:
Původní příspěvek od crazyben
no šlo mi o to že je to tzv inbrední křížení... něco jako incest (jak dopadá velký procento incestních potomků víme). Vybrat z toho mamku a řezat ok, ale ty semena... to bych se malinko bál...


Bál čeho? Inbrední křížení se používá ke stabilizaci linie. Pokud jsou oba rodiče stejná a navíc ustálená odrůda (jako OB), dá se očekávat celkem homogenní potomstvo nesoucí rodičovské znaky. Samozřejmě i mezi potomky budou slabší a silnější kusy, ale nebude to taková divočina, jako kdyby došlo ke křížení s nepříbuznou linií.
murmur
Dnes na dívčí koleji odhaleni čtyři chlapci, všichni bez milosti zlikvidováni, mám podezření ještě na dva. Ale kořeny měli docela pěkný. Abych nezapoměl, od pátého dne květu se svítí na 250W.
murmur
Čus groweři, za dva týdny po přepnutí se holky vytáhly na 53-60cm. Nakonec z 15ti OB zbylo 10 samiček a ze dvou kříženců MM byl zatím jeden samec, ten třetí je na květu teprve druhý den. Včera poprvé poloviční dávka hnojiva pH 6,5, ta hlína je dost naládovaná, teplota za světla 25-30°C, vlhkost 30-60%. Brzy budu muset asi nasadit filtr.
No a chilli po měsíci.
murmur
Tak jsem našel a zlikvidoval tři hermoše, zbývá sedm OB a dva MM. Asi ta odrůda nebude tak stabilizovaná.
murmur
Zbylých sedm Orange Bud se vytáhlo na 67-82cm a pěkně kvetou, ale už mi zbývá na výšku jen 10cm, snad to bude stačit. Spodky jsem oholil, s tou 250W nemají šanci. Už dostávají plnou dávku hnojiva, teplota stále od 16ti v noci do 28°C ve dne, vlhkost okolo 30% přes den.
Co se týká kříženců MM&OB, tak jeden byl samec, druhej samice s tendencí k hermatění (zatím žije - 70cm), no a poslední, můj favorit, je deset dnů na květu a vypadá taky na samce. Možná si ho nechám na pyl (foto 4)
murmur
Čus všeci, půlka květu je pryč a holky pořád rostou, ta nejmenší má 74cm a čtyři jsou mezi 92-95cm. Vypadá to na slušný salámky, uvidim za měsíc. Zůstalo celkem osm kusů, samce jsem nakonec vyhodil. Jinak vše stejné, teplota od 16ti v noci po 28 ve dne, vlhkost vetšinou pod 40%. S hnojením to nepřeháním, vypadají spokojeně, možná už dostanou jen vodu, přidávat guano apod do growmixu asi nebyl nejlepší nápad.
Na jedné kytce jsem dnes našel dva samčí květy, tak snad už to bude bez překvapení. A chilli brzy pokvete, už mi vyklíčili 3 další.
murmur
Ještě jedno foto po zhasnutí. Stínidlo už nejde dát výš, tak snad to bude stačit, nechce se mi na poslední čtyři týdny stavět Dark Room.
Díky za K+
murmur
Nazdar, další týden pryč a nic moc se nezměnilo, je to každý pes jiná ves, na pět týdnů květu je to slabší. Dvě z nejvyšších jsou dost řídký a mají pokroucený listy, takže zbylých cca 250 semínek nechám sýkorkám. Na další kolo mám z loňska balení WW regular od DP a to bude poslední pěst (pokud vyklíčí) něčeho od této banky, vždyť výběr je tak široký...
murmur
Dálší týden je pryč a kytky už chvíli rostou jen do šířky, ta nejvyšší to dotáhla na rovný metr (vyšlo to tak tak) a nejmenší má 78cm, musel jsem jí vypodložit. Dvě vypadají docela zmutovaně, tu víc jsem chtěl vyřadit, ale je nejvíc orosená, tak dostala ještě šanci. Jinak v průběhu kvetení jsem objevil 2-3 banány, snad jich mé pozornosti neuniklo moc.
Co se týká jediného zbylého MMxOB, dělá mi docela radost, i když po matce toho moc nevidím - patří mezi nejvyšší, ale taky nejlepší - foto č.4, č.3 vlevo.
No a chilli v rozdávání radosti vůbec nezaostává.
murmur
Konečně se mi podařilo zastihnout okamžik zhasnutí k pořízení lepších fotek. Kytky během kvetení dostaly hnojivo Bio Flores celkem pětkrát, z toho plnou dávku 4ml/l jen jednou, taky třikrát Blossom Builder Liquid od Atami 0,3ml/l. Před časem jsem ho dostal k nákupu a teď si na něj vzpoměl a odložil nákup boosteru od Bio Canny.
murmur
Pomalu se to blíží k závěru, banka uvádí 7-8 týdnů a posledně to tak i bylo. Chlupy rezaví, metrový stonky se kývají a mikroskop je připraven. Projevuje se deficit živin, jedna kytka za dva dny skoro přišla o listy, většina se drží. Tohle kolo rozhodně přineslo spoustu zkušeností do budoucna, tak malý květináče jsem ještě na květ nepoužil (3,5l), zatím jsem měl od šesti litrů výš a prozatím to tak zůstane.
Jinak myslím, že na selekci by se tyhle semínka použít mohly, no já to ale nebudu, tak moc mě OB neoslovil. Ale jsem zvědavej na Wdovu, na tu si pokud vím nikdo nestěžoval.
Kifo
krasne selcny
murmur
Konec je už na dosah, ale nechci to uspěchat, trichomy jsou zatím čirý, první bude asi levá zadní, v případě selekce by to byl leader. Ten MMxOB bude nejspíš poslední, palice vypadá víc indikově (pravá zadní), už se těším na test. A levá přední, co vypadala na vytáhlýho chudáka, je nakonec slušná štangle uheráku.
Noční teplota pomalu stoupá, pod 18°C to nejde, ovšem denní stoupají taky, ale zatím bez problémů. Další runda bude ve sklepě, tam je chladněji.
Jinak WW pro další kolo - osm z deseti je už venku a nejmíň jeden opozdilec snad ještě přibude, k tomu navíc něco z archivu, ale to až v dalším threadu.
murmur
Takže dnes posádka přišla o dva členy, první byl můj favorit a druhý zase mrzáček, co dostal druhou šanci.
Tady je první, výška 97cm, pevný šišky a lehce štiplavá citrusová vůně. Takle si představuju Orange Bud!
A zase ta paprika.
murmur
Druhý člen mé představy lehce minul, při výšce 89cm má malé řídké paličky prakticky bez vůně, náskok v tvorbě blahodárné pryskyřice se také vytratil a pokud při smoketestu nedokáže zázrak, čeká jej druhotné využití. Zato do stonku bych strčil cigáro :teef:
murmur
A když už jsem byl v tom reportérským laufu, nafotil jsem i kandidáta číslo Tři alias Štangla uheráka. Má 101cm, taky pěkně voní a vypadá jako Haze, půjde večer nebo zítra, podle situace.
Zvažoval jsem pár dnů tmy před sklizní, ale na to jsou asi lepší řezy, ze semen to dozrává tak různě...
Na pár spodcích jsem našel bílý zárodky semínek, takže nějakej ten banán proklouznul likvidační jednotce :jerk:
murmur
Podařilo se mi připojit mikroskop k PC, ještě to bude chtít vychytat.
První dvě jsou té z předchozího příspěvku, ještě ji nechám.
Třetí je MMxOB.
murmur
Dnes sklizeny tři nejmenší, výška 78-89cm, číslo 3 ještě dozrává.
Tady dvě první.
murmur
A tady třetí - foto 1
2 a 3 je MMxOB
4 - zbyly tři nejvyšší, už jen na 175W
celkově o banány nebyla nouze
murmur
Tak kolegové, světla zhasla a poslední hlavy byly sťaty. Posledních pár dnů dostávaly jen 175W po 11 hodin, výsledek je, dle mého, na tuto watáž uspokojivý. Všechno vážit nebudu, ale pár nej později přidám.
Na prvním obrázku je č.3 z příspěvku 24, týden navíc jí myslím prospěl.
Na dalších dvou je poslední OB, ale spíš bych to nazval Banana Bud, v tomto směru jasný šampion.
murmur
A na závěr cross Money Maker & Orange Bud. Oproti ostatním má větší palice indikovějšího tvaru, víc listů na kratších stopkách (OB má sakra dlouhý), jemnější citrusové aroma a o dost pevnější stonek. Výška nakonec 101cm, předchozí měla 98cm.
Obr 4 - všecky pohromadě.
Obr 5 - zátiší, jaké v galeriích (zatím) nenajdete - něco je tam ještě z loňska :hanged:

Všem dík za ohlasy a K+
murmur
Nazdar groweři,
po pár týdnech na šňůře a pár dnech v papírových sáčcích nakonec zvědavost zvítězila nad leností a moc dobře neudělala. Všechno jsem zvážil a nacpal do sklenic, výsledek nakonec není přímo propadák, ale lhal bych zapírajíc mírné zklamání. Nejlíp dopadl váhově můj kříženec (foto 2), zatím jsem to netestoval.
Takže celkem mi to vyšlo 114g, váženo tak jak je to na fotce č. 1 kuchyňskou digi váhou bez desetin.
Díky všem za K+ a příště to snad bude lepší, nových zkušeností a prostoru ke zlepšení je spousta!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma