Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
techemův 3rd indoor 250W 4x Super Skunk - Klikni zde pro originální téma
techem
Nazdárek zahradníci....
tak druhé kolo se blíží do konce, a já se rozhodl, že si předjedu třetí abych jen vyměnil hotové kytičky za miminka a fičíme dále :D

takže setup:
box 60x60x150
odtah TT125 280m3/h
přítah 2x PC fan průměr 8cm, 4x pasivní (díry v bocích)
světlo semínka - kytky cca 15cm 2x18w zářivky studené spektrum
světlo růst 250W rtuťová výbojka (zkouška jak to pod ní pojede...)
světlo květ 250W HPS
médium hlína, 4ks květináč 7l
digitální teploměr/vlhkoměr se sondou
hnojiva komplet řada biobizz
scroog jako vždy
ph/ec nemám a zatím jsem nikdy neměřil....uvidíme, možná příjde změna ;)

a konečně osazenstvo:
4ks Super Skunk Fem od sensi seeds,
zatím klíčivost semen 4/4, nad hlínou jsou zatím 3 na poslední se čeká, ale věřím že vyjede do zítra ;)
klíčily v odstáté vodě s kapkou peroxidu, do 48hodin všechny pukly.....nad hlínu lezou třetí den a ještě jedna a jsou komplet osazenstvo :D
takže zatím se sensi seeds jsem spokojený, jel jsem od nich i skunk1 v prvním kole a musím říct SUPER!!!!

tady pár foteček a jestli jsem něco zapomněl, tak se ptejte ;)

Ať to roste!!!!
crazyben
Čágo, na rtuťovku sem zvědavej, budu sledovat... můžeš hodit odkaz jaká to je? Jestli se nepletu, rtuťovky by měly mít nějakej podíl UV světla, či?
naxos
čao,

Super Skunk jsem jel loni na jaře pod 150W v mini skříni a jednu kytku přes léto venku. Odrůda je to krásně silná a odolná, palice ke konci květu chytaly zbarvení do modra... Pokud se dostaneš ke zdárnému konci, máš se na co těšit!

Budu sledovat, držím palce. Ať to roste. čus
techem
zdarec přátelé, takže kytičky krásně rostou, 3 jsou na stejné výšce, čtvrtá je nižší ale pater má stejně, tak uvidíme jak se budou vyvíjet. O víkendu budu přesazovat do 1l květníků a půjdou pod 250W rtuťovku. Až porostou zase trochu tak půjsou do 7l květináčů a tam zůstanou až do kosy.

to crazyben UV myslím obsahuje, odkaz hodit nemůžu, páč už se neprodává, našel jsem ji v práci v původní krabici i s dokladem, je to Tesla, zkoušel jsem ji jestli jede a fičí dobře. Pak vyfotím tu žárovku i ten list k tomu a hodím ti to sem ;)

tady jedna fotka, zatím toho není moc na focení ;)
techem
Zdarec,
Dnes proběhlo přesazení do 1l květníků a zároveň první zálivka biobizzem grow 2ml/l, bioheaven jsem vynechal, protože mi došel a musím dokoupit hnojiva...pak to rozjedem v plném stavu hnojiv a pojedeme růstové bomby.
Zatím jsou kytičky pořád pod trubicema 2x 13W, jelikož ve spodním boxu je už sice sklizeno, ale probíhá sušení...do týdne jsou holky Super Skunk dole pod 250W rtuťovkou...
tak držte palce a nebraňte se komentářům ;)
Peace!!!
techem
zduř, jsem tady s dalším updatem z růstové fáze.
je tady 22. den růstu z toho bylo 20 dní pod 2x13W trubicema a teď jsou 2 dny už pod rtuťovou výbojkou 250W.
Daří se jim skvěle, jsou na biobizzu grow v každé zálivce 125ml/den/kytka,
jsou bez zastřižení a už se začínají větvit....prostě potenciál skunku se nezapře...je to silný a odolný druh, a i bez velkých starostí se zavděčí....tak se necháme překvapit ;)
techem
a tady pár fotek od té výbojky co tam holky mají ;)
techem
Zdarec groweři...

Je tady 30tý den na růstu,
kytičky jsem dnes přesadil do finálních 6,7l květináčů, hnojeny jsou Biobizzem grow 2ml/l
krásně se větví a prostě vypadají dobře...
Teplota se pohybuje kolem 27°C a vlhkost kolem 45-50 procent.
tady pár fotek...
techem
Zdravím vy co sledujete ;)

Takže na začátek bych vám chtěl popsat změny, které proběhly v mém boxu...
Zrušil jsem box na předpěst, který se nacházel nad hlavním boxem, kde se kvete...a to z důvodu zvětšení spodního boxu na výšku. Tímto zvětšením jsem snížil teplotu cca o 3 stupně celsia a tak jsem se rozhodl pro vyzkoušení cooltuby....hned po zapojení cooltuby s 250w žárovkou jsem zjistil, že teplota 20cm pod lampou je 23-24°C ....a tak jsem sehnal 400W předřadník s 400W HPS žárovkou a zkusil zapnout...teplota nešla přes 27°C 20cm pod lampou, což při teplotě v bytě okolo 21°C je good...z toho jsem došel k závěru, že to i v boxu 60x60x165 volně uchladím ;) a podotýkám, že ventilátor napojený na cooltubu TT125 jel na 1. pomalejší výkon. Takže toť vše k proběhlým změnám a teď k samotnému třetímu kolu....

setup zůstal stejný, akorát 250W rtuťová výbojka je v cooltubě a venťas běží na 1. pomalejší výkon...hnojky biobizz grow v každé zálivce. teplota ve dne 23-24°C a vlhkost kolem 35-45 procent...za tmy nevím ;) nedívám se ;)

tady pár fotek:
Minus
nice :)
schutzesan
To je krasa, a tebe budu rad sledovat protoze mas temer identicky setup jak ja ale ja si jeste nejsme jisty par vecma hlavne jak tahat vzduch .. Mam tez tt125 a skrin dark room 60x60 nahore na te skrini jsou 2otvory a dole 1.... Jeden z tech otvoru nahore je prumerem tak na 125mm, a druhy je mensi... Jak moc davas ten alu dovnitr do boxu, jak daleko pak mas ten tt125 od boxu a za tim tt125 jeste pouzivas nejaky alu tak treba 30 cm nebo to rovnou fouka z toho vyvodu toho ventaku?

K tomu pak staci mit pritah pasivni jak ta skrin ma diru dole? Kdybych ho jeste natahnul treba silikon puncochou aby mi tam neletala ruzna havet..?


a ta odruda super skunk je skvela? Me uz jen ten nazev prijde takovy klasicky ze by me to ani nenadchlo ale nejspis se s svymi nulovymi zkusenostmi mylim :))

Vidim ze na podobny rozmery skrine pouzivas 7l kvetinace, ja uz mam koupeny 11l... Prijde ti to moc? mam vysku skrine 170cm..
Nebudu zbytecne plytvat hlinou?

Jeste jak na zcatku na kytky svitis cfl tak ty nemam, jaky bude rozdil kdyz zacnu svitit primo rustovou vybojkou 250w... Rozdil je jen v plytvani energii?

Posledni dotaz, na tve medium? Hlina vlastni namichana nebo nejaky predhnojeny mix?

Sorry za tunu otazek a preju pekny pest!!!
techem
to schutzesan ten TT125 mám v druhém boxu, který je nad střechou toho spodního....mám tam elektrorozvod i ventilátor, z něho vede dolů alu flexa do cooltuby, délka závisí na výšce lampy a nad ventilátorem mám asi 20cm další flexu, která vede ven z boxu a do ní nasazuju pachový filtr....

jako přítah mám 2x pasivní otvor dolo o průměru 8cm a 2x ativní přítah, o který se starají PC ventilátory o průměru 8cm připojené přes trafo....

k těm tvým květináčům, nic nepokazíš když dáš 11l, já mám 7l a pro mě je to ideál, ale jak říkám 11l nic nepokazí pokud se tam normálně vejdou ;)

já na růst nemám cfl, nevím kde jsi na to přišel ;) já na ně svítím 250w rtuťovou výbojkou se spektrem na růst....v květu dávám 400w květovou sodíkovou výbojku ;) a vše jedu v cooltubě abych to uchladil....

a k substrátu, jedu už dlouho substrát z kauflandu za 39kč/25l, je předhnojený, vyhovuje i PH a nemám žádný větší problém s breberkama, jasně že tak sem tam najdu nějaké potvory, ale neříkám že to je vinou substrátu, mohl jsem si je tam zanést nebo mohly být i v substrátu, ale nic co by jsem zatím nezvládnul nějakým přípravkem ;)

snad jsem ti pomohl a klidně se ptej pokud ti nebude něco jasného ;) od toho tady ty témata jsou ;)
techem
zdravím přátelé pěstitelé,
po delší neaktivitě tady něco přidám ;)

Takže kytičky měly výšku od hlíny cca 60cm, krásně rozvětvené a zaplněný prostor byl tak z 70 procent.....
A tak jsem je cca před 4mi dny vypletl do sítě, prostor jsem zaplnit na 100 procent, výšku jsem tím pádem snížil na cca 40cm od hlíny a už krásně všechny i spodní větve dojely topovky ;)
Takže tím pádem jsem dnes přepnul na 12/12 a vyměnil rtuťovku 250w za sodík 400w, vše je v cooltubě, teplota je u vrcholů tj. 20cm pod lampou 26-27°C a vlhkost klesla na 35 procent, což je optimální na květ....sice bych ještě pár dní potřeboval vyšší, ale to už nebudu řešit, zatím nemám zvlhčovačku, ale na další kolo jí mám v plánu sehnat....

jako hnojivo na květ používám biobizz komplet sadu podle tabulek ;) ale ještě 7 dní pojedu růstové, pak přejdu na květové ;)

Spodky jsem vystříhal, tenké větvičky co by neměly šanci vylézt nad síť a listy pod sítí, abych si zpřístupnil zalévání a stejně by ty listy postupně odpadly z nedostatku světla...

tady pár fotek jak to vypadá:
první tři fotky jsou z prostříhaných spodků, můžete vidět rozvětvení a srovnání výšky nad sítí.
další 4.té foto je pohled zvrchu na vypletenou síť
a poslední foto je pohled na box ;)

reagujte, pište a raďte, od toho to tu je ;) hodně zdaru!

ještě dodatek, kytičky byly 51 dní na růstu z toho 20 dní pod 2x13w zářivkama a 31 dní pod 250w rtuťovou výbojkou....musím uznat, že pod tou výbojkou to jelo hodně pěkně...takže další kolo stejný růstový setup ;)
murmur
Nečekal jsem, že to pod tou rtuťovkou tak poroste, pěkná práce. Teď ještě uhlídat teplotu, čtyřkilo do tak malýho boxu, to už je pro pokročilé. Tak ať rostou!
crazyben
Se musim přidat, taky sem nečekal že to pod tou rtuťovkou poroste tak krásně. A nádhernou barvu maj, na první pohled je vidět že sou dobře živený. Jen tak dál :)

Sem zvědavej co udělá 400w na ploše 60x60, jedno je jistý, světla budou mít až až.

Já dával trochu květovýho už při přepnutí i s trochou stimulátoru... nevim co je na tom pravdy, ale prý rychleji nasadí na květ... o tom sice malinko pochybuju, ale i tak si myslim že malinko bloomu ještě před započetim květu jim může jen prospět.
techem
Zdarec vy co sledujete,

Tak přináším aktuální info....
dnes je to 14. dní od přepnutí na květ, kytičky hnojeny biobizzem Bio heaven, grow, bloom, top max podle tabulky.
Zálivka co dva dny 600ml na kytku, při zalévání je substrát dokonale suchý. Teploty ve dne 26-27°C a vlhkost kolem 30 procent což je málo a tak přidána ultrazvuková zvlhčovačka. Zatím ji testuju jak to pomůže, ale je pod sítí, tak uvidíme jak to pomůže....prostě těch 400W to kapku vysušuje ten vzduch ;) :D ale jinak vypadají že se jim daří krásně.
Nasadily krásně na květ a paličky jsou každým dnem větší a větší...prostě mi dělají velkou radost :)

posuďte sami...tady fotky.....kdyby něco tak komentujte ;) budu jen rád ;)
techem
zdravím, vy co sledujete pojďme na UPDATE ;)
28. den 12/12
Kytičky jsem dnes zbavil suchých listů a lehce poupravil aby se sluníčko dostalo všude, i k těm menším spodním větvičkám....
Holky hnojeny biobizzem, na tom se nic nezměnilo...jedu podle tabulky grow, bloom, top max a heaven....zálivka po 650ml co dva dny...při zalévání je substrát úplně suchý ;)

Jinak vypadají zdravě a nic jim nechybí....pod tou čtyřkoulí valí docela solidně....už se těším na výsledek, ale na ten si ještě počkám :)

Přidal jsem tam dalšího semenáčka super skunku....ten se tady pod tou periodou 12/12 rozroste a pak půjde sám do boxu až ho dostavím (cca 14 dní) a tam se z něho na chvíli stane matka na pár řezů out a pak ho nechám normálně venku nebo ve foliaku dojet s ostatníma ;)

teplotu si drží kolem 27-28°C a vlhkost kolem 35-40 procent ve dne. V noci nevím

tady pár fotek....
enrike123
Čus, moc pěkný a budu stále sledovat, taky teď pojedu SS a Big Bud tak uvidíme..
techem
Zdarec!

dnes 36. den 12/12
teplota mezi 25-27°C vlhkost kolem 40ti procent.
hnojky biobizz v každé zálivce 650ml na kytku.

Vypadají zatím v pohodě a snad tady tyhle kytičky mi zatím připadají že dojedou podle dní uváděných bankou...ale to se necháme překvapit a budu to zase sledovat pod mikroskopem....jinak paličky už se jen nafukují a nabírají na objemu....
případné dotazy rád zodpovím ;)
techem
zdarec....
UPDATE:
49. den 12/12
kytičky se začínají trochu podzimově zbarvovat, ale mikroskop ukazuje většinu trichomů ještě průhledných a něco málo mléčných. Takže jsem naplánoval zítra poslední hnojení a pak 14 dní flushing a pak 3 dny tmy a bez vody.
Ale vše záleží na trichomech. Banka udává 45-50 dní indoor ale zatím bych to viděl že je to jen délka květu, né délka od přepnutí....pokud by to byla délka od nákvětu, tak to tak nějak vychází na těch 45-50 dní + 14 dní nástup květu.
tady pár fotek za světla a pod tím pár za tmy ;)
tak se kochejte ;)
techem
za tmy je to paráda jak se krásně třpytí ;)
anon383596
Musim ti pochválit ten šuplík s těma zavitovkama pěkný to máš
techem
Hola hola....
59. den 12/12
kytičky se začaly zase rapidně nafukovat, takže jsem ještě včera pohnojil a sleduju mikroskopem...sklizeň teda vypadá tak za 14 dní....
Jinak vše cajk....daří se jim dobře a jsou nádherně pocukrované a tvrdé...jakmile s nimi nějak manipuluju nebo zahýbu, tak vyjede brutální smrad skunku :D ale je to parádní smrádek ;)
jinak toť asi vše... pár fotek za tmy a za světla...posuďte sami jak se jim vede ;)
techem
ve tmě ;)
Salatos
Máš to moc pěkný,ale 14 dni je podle mě moc max za týden zralí na kosu.
techem
No já kvůli tomu hnoji co jsem jim dopřál ;) flush dělám vždy 14 dní.... Ale uvidím co na to mikroskop.... Jak řekne sklízet tak sklidim... Díky za reakci salatos myslel jsem že to tu už nikoho nezajímá :D
krobak
Parádne a poriadne knedle, som zvedavý na výsledok. Tvrsosť sa dá merať očami :). Vydarený pest.
enrike123
Paráda, jedu taky SS tak uvidíme co z toho bude,akorad já mám Natural seeds,ale co se týče stavby kytek tak jsou dost podobný. Přeju parádní výsledek a dobré pokouření
techem
Díky hoši já jedu od sensi seeds kvůli ustaleneho phena, i když jsou ze semen, tak každá vypadá stejně.... Což třeba u Nirvana seeds říct nemůžu a tak jsem volil ověřenou klasiku... Na přes příští kolo mam zase připravený skunk 1 od sensi seeds ale přes léto pojedu klony SS stejné jako teď akorát si jednu naklonuju a pojedu ji pod 250w v cooltube kvůli teplotám, ta 400w by topila jak blázen a hned po létě pojedu ten skunk 1 tak se zas bude na co dívat ;)
Díky za pochvaly ;)
techem
zdar zahradníci a zahradnice co sledujete ;)

Dnes nastal den D čili kosa v 71. dni 12/12 s květem pod 400W HPS
Mikroskop ukazuje tak cca 80 procent mléčných trichomů, něco malinko jantarových a ještě cosi průhledných, tak jsem se rozhodl pro sklizeň.
Na čisté vodě byli něco kolem 14 dní určitě, i podle podzimních barev to jde krásně vidět, jak vstřebaly živiny.
Jinak paličky jsou mohutné, tvrdé jako kameny a krásně voní s podtóny skunku....
Je to prostě paráda pro nos a oko...a ty podzimní barvy....však posuďte sami.....
tady fotky těsně před kosou.........
techem
tady pár fotek modelek po depilaci, krásně se vystavovaly v kyblíku :D
techem
a další pro potěchu oka ;)
techem
a tady pár fotek z boxu, kde se teď suší bez světla, s odtahem, přítahem a ofukem....
pro srovnání velikosti jsem si dovolil vyfotit s mou nohou velikosti 9 :D

A tímto vyhlašuju tipovačku o KARMY u prvních třech nejbližších tipů.....
Jen shrnu..... růst pod MH 250W, květ pod 400W HPS

Výsledky vyhlásím po doschnutí a převážení cca za 14 dní......tak máte dost času na tipování ;) Hodně štěstí v tipech i pěstování ;) a díky za sledování ;)
Efendy
pěkné, 320g Docela jsem se zasmál tomu PC větráčku jak zněj vede drát,čokoláda, kousek drátu a pak další spoj krokodýlem :)
techem
je to takový zpevňující kus....prímo z toho PC fanu vedou drátky co maj tak 3-4 micro žílky...tak jsem to takhle zpevnil aby se to nelámalo..... :D
BRooT
Ta noha :D :D :D ... Jinak typiuju tak 367g ;) vypadá to super
krobak
K+ za nohu :) :) :). Krásny výsledok a pest, tip doplním neskôr.
techem
tak další tipujte sem ;) nestyďte se :D
murmur
No tak já zkusím 333g.
schutzesan
Tipnu ti tam 299,9g ale mas to fakt pekny... Me chybi jeste tak 3 tydny a uz budu taky sklizet :))
TommyGun
240,4
demoneq
260,5 :) přeju ale vííc
krobak
258 gé
001Nokia
230g :)
StromeQ
Čau. Tak já tipuju 278 g. Pěkné to máš
Tommy Alchy
328g
MocnyOkurek
Neskutecne naslaply pod tou 250:) bych si te chtel nekdy pozvat domu abys mi to tady taky tak hezky propletl a napestoval. Mohl bys 400kou!! :))

jinak tipuju vonavouckych 290g
sWei
293g :) pěkný pěst
techem
Mocny okurek.... Já jsem do kvetl pod 400w je to psáno výše ;)
Jinak díky všem za tipy, komenty mojí nohy :D a samozřejmě karmy....
A tipujte další ať je z čeho vybírat výsledky ;)
techem
Ještě máte čas tipovat ;)
Kifo
190g :)
Kvakos
265g mr. big foot :)
Efendy
tak jak to dopadlo?
Balon
311g minimálně!
jencekkll
288g pěknej pěst
shivasambhu
210g
techem
zdravím přátelé.....
Tak tady po delší době přináším report a výsledky.....

tohle kolo pod 400w a v prostoru 60x60x150 mě ponaučilo a zjistil jsem, že se to opravdu neoplatí...Tento prostor je max na 250w.
Čekal jsem méně než 400g ale očekával jsem alespoň 300g a výsledek byl 194g.
A tímto nechci 400w hanit....palice jsou jako šutr a všechno je to prostě TOP...to pod 250w tak nevypadalo....ale na tom mém prostoru jsem musel mít jen 4 kytičky a ty prostě při takové výšce nedají více jak 50g na kytku...a v tomhle je zakopaný pes....takže budu stavět nový box 100x80x200 a do něj narvu tu 400w.
Jinak ke shrnutí ...neoplatí se to kvůli výnosu ale s paličkama jsem moooooooooc spokojený.
Tady pár fotek pro potěchu oka a výsledky tipovačky vyhlásím a karmy rozdám v zápětí ;)
Tak pěstu zdar!!!!
snad se vám můj počin líbil a doufám že někomu pomůže při výběru wattáže do pěstírny ;)

výsledek tedy je pod 400W 194g krásných salámů ;)
techem
a výsledky tipovací soutěže jsou:

Tipovali:
Efendy 320g
BRooT 367g
krobak 258g
murmur 333g
schutzesan 299,9g
TommyGun 240,4g
demoneq 260,5g
001Nokia 230g
StromeQ 278g
Tommy Alchy 328g
MocnyOkurek 290g
sWei 293g
Kifo 190g
Kvakos 265g
Balon 311g
jencekkll 288g
shivasambhu 210g

a pořadí výherců je:
1. místo Kifo s tipem 190g
2. místo shivasambhu s tipem 210g
3. místo 001Nokia s tipam 230g

Výhercům gratuluji a posílám karmu ;)

A moc díky za krásné ohlasy, tipy a karmičky ;)
shivasambhu
zdravím. Šišky sú nádherné a nech sa ti zadarí už aj s novým boxom pod 400W. K+ pre Teba.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma