Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
6x Girl Scout Cookies Amazon Aeroponics - Klikni zde pro originální téma
Rookie
Rookie's 2nd Grow
Box:- Growlab HomeBox V2.0 80x80x180
Systém:- Amazon 116 Aeroponics
Osvětlení:
- 400W Philips Master HPI-T plus (MH)
- 400W Philips Master SON-T PIA plus (HPS)
- WaveFlector XL
Odtah:
- VENTS VK125U
- Homemade pachový filtr
Ofuk:
-2x Klipsňák 15w
Zvlhčovačka: - Mám, ale nepoužívám. Jinak Guzzanti
Měřák:- Bluelab Guardian monitor (EC/CF,PPM,TDS)/PH/temp
Hnojky:- Komplet Advanced Hydroponics


Začátkem bych chtěl poděkovat místnímu členovi za "mimina" no a uvidíme jak se to vyvine.

Problém s přehříváním roztoku jsem vyřešil bílou deskou z pěněného PVC, která je na podložkách, aby mohl mezi deskou a vrchním krytem Amazonu proudit vzduch. Teplota roztoku se při použití MH zářivky nyní vyšplhá maximálně na 21°C což je oproti 28-30°C velké zlepšení.

3.1.16 Jsem přinesl mimina a usadil je v lázni 0,6EC(0,3EC vstupní odstátá voda+0,3EC jsem dolil hnojiv=0,6EC), 5,5pH a 19/21°C(noc/den). Alabastrové kořínky na začátku sotva koukali, ale v zápětí vystřelili jak Millennium Falcon. Vršky vypadali trošku zbídačeně, ovšem za ten růst kořenů to stálo.

9.1.16. jsem večer přilil hnojiva na výslednou hodnotu 0,8EC a za ty necelé dva dny vyrostli snad o 5cm.

Dnes 11.1.16 jsou 8. den v růstu a myslím, že už si na nový domov zvykly. Světlo mám +-50cm od rostlinek kvůli zmíněné teplotě. Navíc jsem TOPnul vršky kvůli větvení.
Hodnoty:
EC: 0,8 (TDS: 570ppm)
Ph: 5,5
Tep: 30°C(sálavé teplo-teploměr na desce); 20°C(přítah a vítr u kytiček) 27°C(vzduch u odtahu); 19-21°C (roztok)

Fotky:
1. - 3.1.16
2. - 11.1.16 po vyvázání
3. - Alabastr 11.1.16
4. - 11.1.16 před vyvázáním

Pokud by se někomu něco nezdálo rád si poslechnu nějakou radu :-)
kubok
Ahoj pest budem určite sledovať- možeš napisat viac k tej pvc doske?
kcb
Cas prepnout, ted na startu ma alabastr kazdy )
Doufam ze po minulem nepovedem startu se to rozjede ke tve spokojenosti.
Deska je mozna dobra na start, ale jakmile to trochu zaroste, tak uz teplo zachyti kytky, muj nazor )
Rookie
Já se modlím ke všem bohům co znám....nechám to ještě chvíli na růstu, protože musím to nechat rozvětvit tak lehce na spodní síti pak nad to dám SCRoG síť a až bude vypletena i ta tak přepnu...po přepnuti kytky ještě rostou cca 14 dní což mi krásně naroste tak na 60-80cm nad SCRoG síť :-)

Jinak ta bílá deska z pěněného PVC ... Já si musel koupit desku v obchodě.Pak jsem vyřízl velikost tak akorát do skříně a naměřil si jak je pod ní umístěný vrchní kryt systému s košíčky. Pokud máš rozměr jako já budeš mít díry trošku vzadu kvůli přístupu do roztoku tak abys to nenavrtal špatně :-D....pak na to přiložíš vrchní kryt obráceně tak aby to sedělo, obkreslíš no a vyřízněš díry tak akorát aby jsi protáhl košíček s kytičkou a je to. Pokud bys chtěl síťku dole jako já, tak si tam přiděláš nějaký prkýnka pár samořeznejma šroubama, uděláš pravidelně značky a prdneš tam hřebíky.
Rookie
Dnes 12.1.16 jsou 9. den v růstu. Mimi rostou jak z vody. EC se nezměnilo, ovšem množství hnojiv ano. Nejsem si jistý jestli jsou už dost velké na to aby vypily/vyjedli hnojivo a projevilo se to v takovém množsví vody. Staré listy jsou trochu poškozené nové se mi zdají v pořádku.

V pátek budu měnit roztok a přidám hnojiva +0,2EC na konečnou hodnotu 1EC(cca 700ppm). Co jsem četl tak při růstu bych měl přidávat 0,2EC každých 5-7dní na max cca 1,4-1,8EC což záleží na genetice.

Hodnoty:
EC: 0,8 (TDS: 550ppm) snížení o 20bodů
Ph: 5,5
Tep: 30°C(sálavé teplo-teploměr na desce); 20°C(přítah a vítr u kytiček) 27°C(vzduch u odtahu); 19-21°C (roztok noc/den)

Držte palce. Ať to roste
koles
Jen k tomu přepnutí.. nejdřív vyplň pěkně síť. Jakmile prepneš, moc už nevyjedou, v hlíně tak o 50-70 %. V hydru nevím, možná trochu víc, ale žádná divočina to nebude.
kcb
Mrkni ke mne a uvidis ze jsi uz mel prepnout. Divocina to rozhodne je )
Rookie
Než přepnu budu ohýbat pod první síť kvůli vývoji kytek. Myslím že hormon auxin se drží v nejvyšší části rostliny což způsobuje největší vývoj ve špičce. Pokud se rostlina ohne hormon bude i v nižších částech což by teoreticky mělo způsobit rychlejší vývoj spodních částí rostliny a tím pádem košatost. Až bude spodní síť zhruba vypletená nasadím nad ní druhou SCRoG síť do které už budu vyplétat dokud nebude absolutně plná kdy přepnu na 12/12.
Myslim že pokud to neposeru tak to v tom aeru určitě divočina bude :-D Už se těšim až je budu mít v plicích holky moje :-D
kubok
Prepni to čím skôr... V aere to je fakt peklo na čom som toto kolo jednoznačne pohorel 😃
koles
Je pravda, že v hydru/aeru to roste rychleji, o tom žádná. Ale je potřeba brát v potaz i genetiku, hej? Tohle je indika, co se moc natáhne. Dál jede hlavně na centrál a pokud není zastípnutá, nedělá ani moc velké větve. Takže něco na růstu ještě chtít bude.. Určitě bych ale nečekal, až se zaplní celá síť, to už je zas pozdě :)
kubok
Rastie to kur.a rýchlo a ovela viac... Ja som už musel zložiť box. Mám už minimálne polku kvetu za mnou a stále to rastie do výšky... Aj keď konečne nie tak raketovou rýchlosťou.
Rookie
Koles jasný spoléhám na Indiku. Až bude vypletených 75-85% tak přepnu ;) Průběžně mi to tu kontroluj :-D
Zítra průběžný info...jsem znaven a dneska na to kašlu :-D Zdárek
Rookie
Zdárek, takže dnes 13. den na růstu.
Zdá se mi, že se maj holky dobře. I když možná měly málo hnojek, protože po těch 3 dnech jim kleslo EC a pár lístků se mi zdá že měli náznaky hnědých flíčků takže dnes jsem jim přidal hnojky na 1,1EC (760ppm). Zítra výměna roztoku. Fotky po dvou dnech....trošku změna ;)
Rookie
Takže od včera od večera kdy jsem upravil ec na 1,1(760ppm) to kleslo přes noc na 720ppm. Dnes jsem vyměnil roztok všechno zkalibroval,uklidil a nastavil jim hodnoty na 1,2EC(820), teplota se nehýbe vůbec rozdíl pouze den/noc, a pH se pohybuje okolo 5,5 v rozmezí 0,1.
Do třech dnů nasadím SCRoG síť, kterou budu vyplétat max týden než přepnu. Uvídíme podle toho jak holčičky porostou :-)
Rookie
Dneska jsem vyškrábal značky po 10l v nádrži a dolil vodu na maximum, abych viděl kolik a jak rychle holky vypijou. Hodnoty jsou 870ppm(1,2ec). Při minulém dolívání vody a hnojek jsem zvedl na 920ppm(1,3ec) a během jednoho dne to takhle dropnulo. Dnes jsem dolil vodu a hnojky srovnal na tu samou hodnotu 870ppm a uvidíme jestli se bude EC dál snižovat. Pokud to do zítra půjde ještě dolů zvedám na cca 1000ppm(1,4ec) a uvidíme.

Pokud se nemýlím tak pokud nastavím EC:
- moc nízké tak se ještě bude snižovat s tím jak bude ubývat vody.
- idelálně budou holky "jíst" hnojiva a "pít" stejně, EC se nebude měnit i když voda bude ubývat.
- moc vysoké, budou "přežraný" a budou "pít" víc vody a EC se bude zvyšovat jak voda bude ubývat.
Jen nevím jestli to moje snižování nemá něco společného s odpařováním nebo tak něco. Raďte prosím :-)

Jak je to s tím pH a hnojkama přežrání vs. podvýživa?

BTW z fotky č.4 mám husinu :-D
kubok
Ahoj ak sa nemýlim zvyšovanie ec je spojené s rýchlejším odparovaním vody. Mne sa to ec zvyšovalo najmä pro zvýšení teploty resp ked mi rástlo čoraz viac listov.
Rookie
No mě ale EC pořád klesá. Sleduji ppm protože je to přesnější než EC a evidentně to stále klesá. Na druhou stranu mám strach, abych je nepřepálil.
greenlight
Vsak toje dobre ze klesa ne ? Aspon poradne zerou kdyz hodnota stoupa tak pijou vodu a hnojiv majou nadbytek. Takhle bych si urcite nestezoval. Kdyz sem jel bubler kde sem mel 6 velkych kytek tak dene min. 0,5 ec jsem dolival.
Rookie
no jsem rad ze jedou jak maj...ale idelani stav je ze pouze ubyva voda a hnojky jsou na stejne hladine porad ne? jakoze pijou vodu s hnojkama stejne...pokud jim ubyva EC tak maji malo hnojek ne?
greenlight
Me vzdycky ubyvala voda ale rychlejs klesalo ec nez hladina vody a kytky krasny vzdycky mozna s toho duvodu ze museli zlehka hledat hnojky tak narostl obrovskej korenovej system . Muzes zkouset trosku zvedat a pozorovat jak co ubyva ale hlavni je ze zerou. Jaky mas těd ec?
Rookie
22.1.16 v 21:00 dolitá voda a hojky na 940 ppm a pH 5,5.
Dnes 21. den v růstu a vidím to tak max 3-4 dny a budu přepínat, protože rostou jak bláznivý :-D. za ten den a kusek to takhle kleslo na těch 870ppm...Mám přidat hnojky?
BTW po dobu focení těhle pár fotek jsem na ně ani jednou nesáhl aby bylo vidět jak rostou.
Hodnoty:
EC: 1,2 (TDS: 870ppm)
Ph: 5,7 hlídám to, aby to bylo mezi 5,5-5,8pH

Fotky:
1. - 23.1.16 4:48 - 00:00
2. - 23.1.16 21:03 - 16,25hod
3. - 24.1.16 14:03 - 33,25hod
4. - Hlídač a hulikámoš :-)
5. - po zastrkání pod síť
Romulan
No zatím si nejsem jistej jestli je ta sít k něčemu ale ja si počkám
Rookie
Kdybych tam neměl tu síť tak bych buď musel vyvazovat nebo používat kolínka abych pořádně vyplnil celý prostor. Jedu jen na 6 kytek, takže to musím vyplétat, kdybych měl těch 16 co se tam vejde, tak bych přepínal mnohem dřív a ani bych to nemusel vyplétat...ale nejsem milionář a nemam tolik na řízky :-D

Takže dnes 29.1.16 jsou 3.den na květu 12/12. Přepínal jsem 27.1. Mám tam nějaký nedostatek typl bych to na vápník i když asi jim chybělo všechno. Zvedl jsem EC a uvidíme. Kořeny jsou nádherně bílé.

Hodnoty:
EC: 1,4 (TDS: 1000ppm) v 11 hodin dopoledne
Ph: 5,5

Fotky:
1. - 29.1. Vápník?
2. - 29.1
3. - 28.1 Není nějak moc světlá?!
4. - 28.1.
Romulan
Hele nemám tolik na řízky je úplně mimo.takže si logicky koupíš méně a budeš na ně svítit mnohem déle než na tech 16 ks.a prosvítíš mnohem víc než když by sis koupil o 10 řízků víc.
aspon podle mě si udělal chybu a možná ve finále na tom ještě proděláš.
Rookie
Chlape jsem student.....platit pravidelně za elektriku mi nepřijde tak hrozný jak dát 1600 za řízky :-D...to to raději prochlastám :-D
Romulan
citace:
Původní příspěvek od Rookie
Chlape jsem student.....platit pravidelně za elektriku mi nepřijde tak hrozný jak dát 1600 za řízky :-D...to to raději prochlastám :-D



No tak to jo ale podle me je to stejne skoda i kdyz si student ale sleduju a preji solidni vysledek.
Rookie
Díky moc, snažím se :-) Příště zkusím těch 16 protože by mě taky zajímalo jak moc času ušetřím.
koles
citace:
Původní příspěvek od Rookie

Takže dnes 29.1.16 jsou 3.den na květu 12/12. Přepínal jsem 27.1. Mám tam nějaký nedostatek typl bych to na vápník i když asi jim chybělo všechno. Zvedl jsem EC a uvidíme..


Mikroprvky je imho lepší doplňovat jinak než základními hnojivy. GHE essentials mi fungují dobře při správném pH pro jejich vstřebávání..

Jinak přepnuto tak akorát, myslím :)
Rookie
1.2.16 dnes 6. den na květu. (dohromady 29.)
Rookie
2.2.16 - 7. den 12/12
Ticho po pěšině...
LonGermaX
Hele kdyz v amazonu prepinaji za par dni tak nevim co by si chtel usetrit spousta lidi to tam da a hned prepina. Logicky mi pride 16ks hardkor protoze pestovat tam nuďle na tak uz tesnym prosoru mi pride bez chuti. Radsi peknejsi palky osviceny alebo hmota nez mekoty.

Jinak ty fleky mi delalo ph mam za to kdyz he vic jal 6,2.

Jinak teze typu kdyz ec stoupa berou si vic vody nez hnojiva ok, ale ne proto ze ty hnojiva nepotrebujo. V rustu krasne pada ec a ubyva min nez voda coz v kvetu je to opacne ma to mnohem vetsi spotrebu vody nez tech hnojiv jelikoz to ma mnohem vice listu a vzrust zavisli na spotrebe zalivky je nepatrne vetsi rozdil.
Rookie
Longere:
1. nějak nechápu to s těma nudlema na těsnym prostoru.
2. pH nikdy nešlo nad 5,8. Snažím se ho držet na 5,5 kvůli absorbci NPK.
3. Myslíš že vypadají zdravě? Dnes jsem jim nastavil 1130ppm 1,6ec. Není to moc/málo?

Nalel jsem jim do nádrže vody co to jde a doladil hnojky+enzymy+grow excel a pH. Teď budou holky sami, ale bude to v pohodě, protože jsme na to trénovali a 3 dny sami zvládnou.
koles
citace:
Původní příspěvek od Rookie
Teď budou holky sami, ale bude to v pohodě, protože jsme na to trénovali a 3 dny sami zvládnou.


Jen bacha na lampu, raději ji dát trochu výš (nevím, jak vysoko teď je), kdyby ještě popojely, aby jim nebylo u vrcholků horko..
LonGermaX
1. Ja si myslim, ze tam mas pocet akort a prijde mi kontra produktivni tam cpat vic klonu aby si ti udelalo krovi ktery s bidou prosvitis na ukor hmoty, za oďmenu toho ze tam budes mit vic palic.Proto radsi min vetvi s krasnou hmotou.

2.Fleky jsou podle me zpusobeme tim, Ze si mel nizke ec a pokud vim kytky daji zasve a ph na to reaguje zmeniu hodnoty. Sam a spousta jinych clenu podvizivou meli kazdodeni zmenu ph. Na to staci jeden den a fleky sou ma svete. Nemusi to byt tvuj pripad, ale urcite bych se tomu priste vyvaroval. Jinak se zeptam nemichas to cely v nadrzi jak to ph tak ec? Drz se hodnot ktery doporucuje vyrobce hnojiv. Sam ted rozjizdim lehce prokorenene klony mam ec 1,3 viz muj treed a za odmenu mam rychlejsi vzrust a start.

3. Ec 1,6 na tuhle fazi ok do 30 dne kvetu 30-40 den tak 1,8 pisou tak pro hybridy ind/sat co kvetou cca 55-60 dni.. Co pisu je indivudualni a kaZdynsi si musi vyzkouset to sve.
Rookie
6.2.16 11.den v květu
Ty 3 dny uběhli a holky jsou o dost větší. Vypili přibližně 25l roztoku s tím, že ubylo málo hnojek (20ppm).......jsem spokojen :-)
Můžu být? Raďte :-)

Hodnoty
1080ppm
19°C roztok
5,5pH

Fotky:
1.Před - A
2.Po - A
3.Před - B
4.Po - B
Rookie
8.2.16
EC 1,7 (1190ppm)
Už to chtělo pacháč...začínají vonět :-)
Fotky:
2.Prostříhat jako spodek? (viz foto #1) Kvůli světlu ;) Případně kolik toho vzít :-D
4.Už chlupatěj :-D
Rookie
Chtěl bych dát do všech 4 rohů cfl zářivky na přisvícení ze stran a ze spodů. Do každého 1x ZÁŘIVKA PHILLIPS TL-D SUPER 18W/840 - DÉLKA 0,6M.
Mělo by to výsledky nebo je to zbytečné?
Rookie
12.2.16 17.den květ 40. den celkem
Rookie
13.2.16 - 18.den 12/12 - 41.den celkem
Dnes opět výměna roztoku. Měl jsem jí dělat zítra, ale nebude čas.
Co s tím prostříháním? Někdo nějaké připomínky?

Hodnoty
1250ppm
20°C roztok
5,6pH
LonGermaX
Myslis to prostrihat? Nevim...podle me uz je docela pozde, mas to tam nejak zaplneny a ma to uz nasazeno, chce to prostrihavat driv.

Ale Kazdopadne bych vzal fakt ty neprosviceny spodky/nouzaky ...

Nema cenu tam davat zarivky, priste to driv prepni:D 20 dni je fakt moc dlouhe a zbytecne.

Kazdopadne kytky vypadaji jak z ucebnice velka pochvala ,krasna barva past pro oko. Good luck at to dojede bez problemu tohle kolo bude jeste zajimave.

Edit: upravim to tu. Pokud chces strihat ber to co se ti nelibi( spis vetve s listim). Uz sem ti psal na zacatku ze tam delat tolik vetvic je zbytecne. Stacil by 6 dni na rustu bez/s jednim max zastrihem. Jen skratit ten rustovy cas.

Kazdopadne to beru co vidim ty fotky muzou zkreslovat a jako husty krovy se mi jen zda:D
Rookie
Longere já si přijdu jak z marsu....zase nechápu to s těma nouzákama..myslíš zbavit se aspoň pár listů, aby svítilo i dolů...jen tak zlehka?
Jinak ok na přisvicování kašlu....
kcb
Longer ma pravdu, je to stejne jako by sis koupil nejrychlejsi ferrari a pak s nim jezdil 30. Kdyz ses ptal na radu a ja ti rikal ze je cas prepnout, tak ses sral s vypletanim site, projebal jsi 14 dnu casu uplne zbytecne, nebo spise jeste hur, protoze ted tam mas neprostupnou jungli, kterou Ti ta tvoje 400W prosviti docela stezi.
Neodpustim si - ta sit tam ma ted jakou funkcï ?
Rookie
14.2.16 - 19. den 12/12 - 42. den dohromady
Lehce jsem je probral. Měl jsem je tak dlouho na růstu, protože mi ze začátku nějak měnili barvy asi nebyli úplně spokojený a byli zaseklý. Každopádně jsem rád, že se holky vzpamatovaly.
Světlo je skoro na max. nejbližší je cca 25 cm od světla a nejvzdálenější cca 35 cm.
Síť i kdyby byla úplně k ničemu tak mi minimálně drží větvičky rozmístěný jak jsem chtěl. Navíc až naberou hmotu tak jim to pomáhá udržet.

Foto
1. Před
2. Po
anon383596
To po je hodně velkej fail tvl
Samulele
Hmm takže Amazon Vs Indica 1:0 :)
Je dávno známe že prerastené kytiz nedajú viac...
Inak škoda listov, za to by som vám prsty lámal :D keď chceš zvýšiť výnos a dosvietiť spodky tak jedine s postupným zberom.. Nejde len o svetlo ale aj o chemické procesy v rastline, proste kytka vie že vrch je vrch a nemá dôvod mrhať energiu na spodky, kde sa rodia male a nevýrazné kvety. Ked to sekneš postupne tak kytka zase presúva energiu do "vrchov" tentoraz už v spodnej časti rastliny..
crazyben
Rookie: to pochybuju že je ta sít udrží až nakynou... na to je moc nízko a hned nad ní si budou "lehat" to se vsadim...

Samuele: prosimtě nějak tomu nerozumim, můžeš mi to vysvětlit jako idiotovi? Když proškubeš nějaký spodní listy a nevýrazný větvičky, tak kytka přesměruje energii do spodků? A nebo si mluvil o seknutí, vrchů rostlin?
Samulele
Ja som myslel topove paldy ktoré sú najbližsie pri svetle povedzme vrchná polovica kytiz a spodok nechať ešte 7-10 dní dozrieť.Samozrejme ako príde ich čas. a tam už vidíš rozdiel cca 5-10% na výnose
crazyben
yeah... špatně sem pochopil tvuj příspěvěk, dík
Frydrych
škoda . aspon uvidíš co dokaže amazon a zas budem oto moudřejší :) mrkni ke mě taky to nejak vytlíkuju
Rookie
21.2.16 - 26.den 12/12 - 49.dohromady
EC se stále snižovalo proto jsem držel hodnoty jaké jsem držel. Ovšem to se před pár dny změnilo kdy se EC začalo při stejných hodnotách samovolně zvyšovat. Proto jsem snížil hodnoty na cca 1080ppm a uvidíme co to udělá. Po tom minulém "probrání" zeleně mi přijde, že je to uplně stejný jako než když jsem to udělal....
Rookie
25.2.16 - 30. den 12/12 - 53. celkem
Rookie
28.2.16 - 33.den 12/12 - 56. Celkem
koles
Koukám, že začalo trochu mrznout :D Vypadá to dobře!
Samulele
JJ rozhodne to je krajší pohľad, bude to nakoniec pekné, ale škoda času na raste, amazon je proste šup šup systém :)
Rookie
29.2.16 - 34. den 12/12 konec 5. týdne květu - 57. den celkem začátek 8. týdne celkem
Příště 16 kusů. Ideálně bych chtěl sehnat Mazara, Tora Bora nebo LSD. Dám jim dokud nebudou fajn kořeny což bude tak max 7 dni.
Jinak jsem s holkama teď 3 dny nebyl. Když jsem odjížděl měli 970ppm a 5,7pH.
Dnes 1050ppm a 4,5pH což pro mě bylo dost nepřijemný zjistění. Každopádně proběhla výměna vody a před spaním měli 900ppm a 5,7pH. Snad mi to holky moje prominou.
Zdá se mi, že je tam hroznejch lístů. Můžu pár těch velkejch z vrchu otrhat aby to víc prosvítilo i spodky a zlepšilo cirkulaci vzduchu?

Na jak dlouho to ještě vidíte? Zdá se mi, že nějak zapomněli tloustnout. Ale pokud to má být genetika na 55-60 dní tak nám jich ještě 20 zbývá. Trichomy průzračné/ místy mléčné.
Rookie
Sakra asi máme plíseň. Je to plíseň? Co na to?
Ty divný fleky/tečky ne spodku paliček. Je to zatím jen na pár úplně dole

:-( :-( :-(
koles
To není plíseň :D Takhle to fialoví normálně. Ještě by měly nakynout, počítej tak dva týdny do sklizně. S těmi listy nevím, nemivam je tak natěsno a nejspíš mi v hlíně ani tolik listů nehází.. snad někdo poradí, co udělat, aby se to trochu prosvětlilo
Rookie
hele podle mě to bude plíseň trochu to dole proberu i za cenu toho šoku...prostě dám dopryč ty malý neperspektivní na který nesvítí. Na vrchy sahat nebudu. pod mikroskopem to vypadá jako černý tečky...plíseň
Právě probírám
Balon
malý neperspektivní klidně prober, ale plísen to fakt neni
Rookie
2.3.16 - 36.den 12/12 6.t(1d) - 59.den celkem 8.t (3d)
Hodnoty:
Včera:
-ráno 900ppm (1,3EC) 5,7pH
-večer 850ppm (1,2EC) 5,6pH
Dnes - teď 810ppm (1,2EC spodní hranice) 5,4pH

Mám jim nastavit nějak jinak ty hodnoty? Maji málo nebo hodně? Přijde mi že to klesá strašně rychle.

Na fotce #3 jsou dobře vidět zkroucené listy. Myslíte že to může být tím jak měli špatný pH když jsem tu nebyl? Nebo přehnojeno? Nebo moc velký vedro u lampy?
Lampa je až nadoraz ale bohužel holky nakonec trochu přerostly. Nejbližší je 20cm od žárovky a aby jim nebylo takový vedro tak foukaj dva větráčky na plnej výkon. Přesto mají 30°C.
LonGermaX
V kolika planujes ze to ma dokvist? Zda se mi to alebo se ti tam ty palky v te mase zelene prehrivaji proto mensi krovi a k tomu jako mas ty hurikany dva staci..takovy krovi chce poradny ventilator ono to teplo dosti uskodi a projivi so to pak na hmote.
Rookie
Pak to sem vypisu. Ted jsem tam prdnul este velkej vetrak primo naproti tem dvoum aby to delalo turbulenci...Snad to trochu snizi teplotu.
Praseone
Taky mi to růžovělo, nic neprobírej :)
Rookie
Co říkáte na ty hodnoty? Mám přidat nebo ubrat?
Až uvidím první jantarový trichom dám čistou odstátou vodu+Final solution a nechám je v tom 4 dny. První 3 dny klasika ten poslední bude 24hodin tma. Pak je seknu dalších 24 hodin ve tmě kořenama vzhůru... no a pak obíračka.
Teď máme 785ppm(1,1EC) a 5,4pH a obojí stále klesá. pH se snažím držet někde 5,8-5,5. Chtěl bych nechat EC samovolně padat k hodnotám 400-500ppm (0,6-0,7EC) a pak cca 10.3. flush.

Co vy na to?
Samulele
4dny na vode je málo, tak 7-10 pre dokonalú chuť.
LonGermaX
Jako me to pripada kurva male ec ma kvetouci kytky takovy kere. Ja bych to videl tak ba 1,8:) ale je to tvuj pest ec muze padat ale ze pada i ph jasne ukazuje na slabou koncentraci. Jeste si nenapsal jaky den budes seka 55, 60...? Pripada mi to slaby a mluvit uz o sklizni mi pride brzo.
MocnyOkurek
J pridej neboj se toho. A co se tyka cisty vody na konci ja sem i na hydru fanousek 14 dnu. Jistota je jistota :)
Rookie
Ok tak ja jim dneska zvednu na 1.6 a uvidime.
No Koles prvniho psal ze to vidi na 14 dni...Ja bych to videl tak ze az uvidim prvni jantarovej trichom tak hodim flush...kterej bych eventuelne klidne protahl az na tech 10 dni uvidime no.
Jinak az pak bude jen voda s FS tak jak mam drzet pH? U tech 5,8?
Rookie
9.3.16 - 43.D 7.T 12/12 - 66.D 9.T (3dt)
Tak ted uz mi tu plisen nikdo nevymluvi. Co s tim? Je to jako prach staci fouknout a je to pryc...
hodnoty:
1,6ec (1130ppm) - klesa
5.5ph - klesa
koles
Je to padlí.. houbové onemocnění. V tomhle stádiu květu nezbývá než napadené listy odstranit (určitě bych to nerozfoukával po boxu) a pokusit se snížit vlhkost, aby se to nešířilo. A to fialovění, co se ti nezdálo, fakt žádná plíseň není.. mrkni tady, záběr ze zdravé kytky
MocnyOkurek
Pokud ti muzu doporucit obetuj jeden klipsnak a nech ho vyhanet vzduch od kytek ze spoda.

A add barva na stonku) znamena ze ji chybej nejaky prvky. Pokud to neni genetikou.
Rookie
Barva na stonku je krasne zelena...ruzovych je par palicek ve spodnich patrech jen ze spodu. Jeden klipsnak jsem dal dolu aby foukal nahoru viz foto.
Praseone
Počkej až to sklidíš a holky pověsíš vzhůru nohama, to jsou teprve krásný barvičky :D
Rookie
9.3.16 - 43.D 7.T 12/12 - 66.D 9.T (3dt)
Pridal jsem hnojky, predelal vetraky, otrhal divny listy no a uvidime zitra.
Aktualni hodnoty viz foto
Rookie
13.3.16 - 47.D 6.T 12/12 - 70.D 10T
12.3.16 zacal flush. pH porad leze nahoru. Hnojky nemaj zadny pouze Final Solution. Voda ma 200ppm 21°C a priblizne 5,8pH.
Musim ruchle seknout aby mi to ta plisen nesezrala cely.
Ve ctvrtek budou mit uz 24h tmu. Patek rano sekam a povesim je vzhuru korenama.
Sobota zpracovani.
Mate nekdo tip jak to uskladnit aby ta plisen nejela dal? Mam to pro sebe coz znamena ze to musi chvili vydrzet.
LonGermaX
Ahoj, jestli to mas na vlasku s tou plisni vubec bych nepocital s 24H tmy. Straci to smysl a pozitiva zadny, jen ze se ti to jeste vic zaplisni.

Jakou si mel vlhkost behem kvetu? Koukam, ze ti to taky pekne zalistnilo neco asi jako me ted co jedu SWK. Docela me tebnhle jev sere:) Prisuzuju to vlkosti, a zastipu jak je to na sobe nalepeny. Nebo sdruha varianta, ze tyhle modeli nejsou vhodny na SROG a tim jak nemaji dostatek svetla na hlavni listy tim si delaji dalsi listy v palicich. Priste uz na nejaky strihy seru a jedu osvedceny TOPy a poradny sisky. At roste
Rookie
Vlhkost den max 50%, noc max 80%
Si pis longere. Pristi proste 16 kousku. Zastipnu jednou pri zmene fotoperiody z 18/6 na 12/12 jen kvuli srovnani vejsky a srat na SCRoG priste SoG. Růstovou fázi nechám tak max 7-10 dní.
Na pristi kolo chystam novou skrin...snad se bude libit ;)
LonGermaX
Tam bude zakopaný pes. Vlhkost 80% v květu přes noc je moc a k tomu ta ta hmota na sobě. Taky jsem si to nepohlídal, až teď sem to začal srážet. Počítám, že díky tomu taky budu čekat chupatou navštěvu. Mě se osvědčila jednoduše v hydru bush. Jestli chceě SOG tak doporucuji kokos. At nova skrin slouzi.

Ma to hmotu na omak?
Rookie
Tvrdý jak beton...ale zdaj se mi malý...no uvidíme na váze....
koles
Malý jsou a listnatý jaxviňa, myslím taky, že to bude ta vlhkost..
LonGermaX
Ano, díky že si mi dal za pravdu myslím si, že na tomhle se shodneme. Proto míně znamená více a tím, že to hydro je celé o vodě je to náchylnější na vlhkost během květu. Proto kdo s tím má problémy doporučuji za mě kytku bez zástřihu aby to bylo provzdušněné a ne oddělene zelenou hmotou která brání provzdušněn s drží mezi sebou vlhko.
Rookie
Sakra to mě štve...no co...jsem přeci jen "rookie" (začátečník) a někde se musim naučit jak se to nemá dělat.
Rookie
Tak páni a dámové. Večer dám poslední fotky a seknu je. Přes noc budou vyset a zítra obíračka:-) Chtěl bych všem poděkovat že se podívali, nechali koment a radili začátečníkovi co si přijde jak slon v porcelánu.
Na kolik to tak vidíte? Já nemám vůbec představu...Doufám že mi to vydrží aspoň než budou další abych nebyl na suchu.
kubok
vlhkosť zapríčiňuje menšie palice, ale zato obsah aktívnych látok by mal stúpať - kdesi som k tomu čítal zaujímavy článok, ak ho nájdem postnem tu link
masuro
250 snad
Rookie
Zabijacka
Rookie
Post
Squer
Kolik toho nakonec bylo? Myslim, že krom vlhkosti v květu ti přispělo k malým palicím a k zalistnění taky to, jak jsi proškubal ty listy poprvé.. Kytka se pak soustředí na doplnění listů a netvoří květ jak by měla. Nikde jsi nepsal jak jsi míchal hnojiva, kdy si přešel z růstových na květové.
crazyben
No ja nevim hosi... me to v kvetu neslo pod 50% vetsinou se drzela na 55% v noci ani nevim (rano tesne po rozsviceni tam bejvalo i 70%) a rozhodne nemuzu rict ze bych mel nejaky ridky, listnaty a uz vubec maly palicky... Plisen me netrapila vubec a ani sem se moc nebal byla to jungle ale ofuky mam dostatecne dimenzovany a foukaly jak na vrsky tak zespodu. Podle me rozumnejsi prevence nez stahovat vlhkost na minimum.

Proskubani velky casti listu na zacatku kvetu by tomu ale mohlo pomoct "zalistění" květů. Ja si hlavne myslim za jako scrog to nebylo zrovna povedeny a sit jen drzela jednotlivy vetve... zadny proplejtani a tahani po siti nad kterou uz ma bejt jen uroda. Chapu ze v amazonu kde to leti jak blazen to muzou bejt celkem stresy nejak rozumne to ukocirovat. To neni rejpani, jen muj pocit a tip na cem nejvic zapracovat do budoucna. Sam bych poradne nevedel jak na to tak to neber jak bezucelnej hate...

A abych jen nerejpal tak krome toho vypadaj ty kytky pekne (se jim v amazonu libi). Az na sem tam naky svetly fleky (loziska plisne? tak to nevydrzelo?) nebo spatne vidim?
Rookie
Hnojky jsem jel podle tabulky od AH. V tom stanu to bylo na prd ted bude lip. Mam novou skrin vlastni vyroby tam bude cirkulace vzduchu mnohem lepsi. Na SCRoG ted kaslu. Narvu tam tech 16 kousku a pojedu bez zastipu jen na topovy palice. Max jednou zastipnu kdyz bude potreba pri prepinani kvuli srovnani vysky. Ted jim budu davat o trosku min hnojiv chci videt jak to pojede a navic mam pocit ze jsem je nakonci trosku prekrmil.
No uvidime no.
Negative Creep
Podle těch kořenů tomu nic nechybělo:-D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma