Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Vanoční dárek - AMAZON - Klikni zde pro originální téma
stredocech
Zdravim členy G.

Ježíšek v podobě mé krásné přítelkyně mi přinesl pod stromeček AMAZON 50L pro 32rostlinek:-)

Jelikož mám doposavad zkušenost pouze s hlínou 600W, ale za to myslím docela úspěšnou, rád bych Vás požádal o potřebné informace k navázání na předešlě výsledky.

Místnost bude ve sklepě se stálou teplotou 17 stupnu, kde při zapnutém světle se mi krásně drží na 25C s větráky i ofuky.

Nyní jsem mel v boxu 115x115 12 kytiček v 11L květinačích a tento počet se mi zdál velice optimální pro zaplnění prostoru, takže u AMAZONU přemýšlím o zasazení 16 kytiček a 16 otvorů zalepit. U hlíny jsem byl dost zvyklí kytičky zastřihávat ale u tohoto způsobu mi to nepřijde až tak rozumný z důvodu blízkosti u sebe rostlin. U krajních by to ještě šlo ale u těch uprostřed AMAZONU nevim nevim...
Dále chci udělat podstavec pro možnost otáčení AMAZONU k lepšímu přístupu ze všech stran. Vím že jsem tu dříve četl něco ohledně vytvořeného otvoru ve spodní misce pro odvod zálivky tak jestli by někdo nepostnul jak to ma efektivně vyřešené.(špunt? ventil?)

Jako hnojky jsem používal BIOBIZZ komplet řadu grow,bloom,topmax,heaven.
Jelikož jsem byl velmi spokojenej rád bych se zeptal jestli má někdo zkušenost s těmito hnojkama v hydru. Jako další a asi pravděpodobnější verzi bych volil AH hydroponik. Vodu mám ze vrtu kde se pohybuje PH kolem 7.

EC měřák jsem pořídil ale vzhledem k tomu že jsem se řídil v hnojení tak jak rostlinkám vyhovovalo nepoužíval jsem.

Jako asi poslední věc která mě napadá na doporučení genetiky(možná matkaře) pro tento systém. Jinak asi zasadím co se naskytne v době spuštění do provozu.

Určitě budu vkládat ještě spoustu dotazů popřípadě diskutovat ale zatím je to vše co mne napadlo..

Díky předem za názory a rady štěstí přeje připraveným.
Mard
Koukám že kamarádka využila AloeVera výtažek malinko po svém :-) Nicméně se mi ta fotka líbí více než fotka nějakého konopí! Gratuluji také k Amazonu, ale já s ním zkušenosti bohužel nemám!
kcb
Hoj, dej si do vyhledavace Amazon, je tady tech pestu vice.
Vrele doporucuji sin slavy a pociny kamarada pod nickem xmalcolm, jeho pesty jsou hodne inspirativni )
Sam bych do systemu 16 kytek nedal, dle meho nazoru je lepsi dat max 10 kytek a stipnout je, nez 16 nestipanych, lepe si muzes vyhrat s prostorem a vyskou.
Meraky jsou dulezite i kdyz se ridis vzhledem kytek. Amazon je velice nachylny na teplotu roztoku, 17 je uz docela na hranici.
Za me bych diru do Amazonu na odtok vody nedelal, pises ze je to sklep, to tam nemas odpad, do ktereho bys vodu odvadel hadici, podobne jako kdyz krades naftu ) Nebo si porid druhe cerpadlo, to je jeste rychlejsi.
Otaceni mi taky prijde docela zvlastni, pestebni plocha je +- 80 cisel , tudiz dosahnes vlastne kamkoliv a ja sam jsem jeste nezazil situaci, kdybych neco takoveho vubec potreboval
Pekne prs ty na fotce )))
stredocech
Oukej první poznatek..radeji méně kytek...zapřemýšlím nad tím...Spíš bych asi tedy volil 12 ke každé trysce 3 kousky. Teplota roztoku mě taky zajímá. Topné tělisko bude asi nezbytné. Nějaké doporučení?
Ten otvor do amazonu byl poznatek který sem tady vyčetl ale když nad tím přemýšlím je to asi blbost kurvit neco nového když je spousta jiných řešení. Druhé čerpadýlko bude řešení.
To otáčení .. amazon má rozměry 80x80 plus minus ale pěstební plochu chci určitě roztáhnout na těch zmíněných +- 110. Takže jestli to nebude vadit ničemu tak si myslim že je dobrý nápad dokud nebudou kytičky nějak rozdrátkovaný mít možnost se dostat v klidu i k těm zadním. Momentáně jsem zvyklí květináče jednou za čas vytahnout na pracovní stul a pohrat si s jejich účesem:-)

Díky za reakce:-)
Samulele
U toho amazonu je to naopak, kolega to myslel tak , aspon myslim, ze 17°C uz je dost kedze čerpadlo ohrieva roztok na neunosnú mieru.Je to problém udrzať pod 24...
Roztahovat to nemusíš, ono sa to rozlezie po celom priestore ako nič, je to fakt hukot.
A priprav sa na to, že kytiz budeš fixovať na pevno budto sietou alebo jojom a pod..takže tá manipulácia je až nemožná..
kubok
Ahoj, Amazon je skvelá hračka v porovnani s hlinou, ale odporúčam prepnúť to v predstihu, ten rast je peklo :-D. Mať to na sodíku už mám po úrode, čo by to nemalo priestor.

Dobrú skúsenosť mám s ATA Clean- odporúčam pridávať do zálievky.
kcb
Cerpadlo neohriva roztok prakticky vubec ) ten se nahriva okolni teplotou.
Teplota roztoku pod 17 zapricinuje dost zpomaleny rust, delsi dobu nad cca 25 se kytka dusi a hyne.
Samulele
Hmm to je voľajaké čudné :) pretože teplota pri tanku nepresiahne 19 °C za svetla, pritom roztok je niekde medzi 24-25..jedná sa o skorosklep kde je teplota bez hardveru 8°C :D
V tejto súvislosti ma napadá použitie biofiltru spoločne s Subculture - známy ako biomagix kde korene daleko viac tolerujú vyšsie teploty a roztok je čistý.
kcb
U Amazonu je nadrz/tank cca 20 cm od kytek, tudiz me docela zajima ve tvem pripade Samuele jak muze mit roztok ktery strika na kytky rozdil v teplote diky cerpadlu.
Pokud si v nadrzi sahnes na cerpadlo tak usoudis ze je stejne studene/teple jako roztok.
Ja mam v mistnosti 21C stalou teplotu, tak bych dle Tebe mel roztok aspon 30C.
Nebo si myslis ze vyrobce da do systemu citliveho na teplotu roztoku prutokovy ohrivac ? Vzdyt to cerpadlo jede porad, blazne )

Stredocechu, nech si radit od lidi, kteri Amazon 1. pouzivaji 2. pouzivaji vice jak jedno kolo a za 3. kteri vi jak Amazon pouzivat a maji smysluplne vysledky
stredocech
Kubok: ATA clean? do kazde zalivky alebo obcas podle chuti?:-)

KCB: takže ve sklepe kde je insta 17 jednoduse hlidaz mezi 18-22 a klid. oukej:-)

Diky za reakce..sem rad za kazdej nápad poznámku připomínku a jak pišeš kcb ja už si z toho vyberu co je pro mne vhodné a o čem budeme jen mluvit:)

samulele and all:
Jinak jsem premýšlel nad kovovou konstrukci postavenou na amazon zatim jen takové ohradky. aazon ma rozměr cca 80x80 a ty ohradky bych udelal plus minus 110x110 ale samozrejme zakotvené na amazonu. Chtel jsem to z toho duvodu ze rostlinky které bych zasadil při okraji bych okamzite ohnul pod tuto ohradku a vlastne bych tak rozsiril amazon na zminených 110x110 a kytíí ve středu by měli vice placu.
Udělal bych to z důvodu aby na sobě nebyli tak nahuštěný a abych vyplnil prostor lépe jako tomu bylo u hlíny. Ale možná uplná zbytečnost. Mužu prilozit nejaky obrazek jestli sem to vysvětlil špatně:-)
Samulele
Nerozumieme sa ale nevadí, každopadne sa mi prehrieva roztok a je mi jedno od čoho..proste ma to serie.

K téme: záleží od genetiky ale ono to rastie takým tempom že kytiz v strede by to prerástli. Proste sa to tak nejak samo "rozleje" po priestore.
kubok
ATA Clean do každej zálievky (10ml na 100l), je to nezávadné a podla ľudí čo s tým majú skúsenosť tak nie je poznať zmenu v chuti (poriadny preplach je samozrejmosť ale to pri aere nie je problem).

Na zvýšenú teplotu som našiel toto: www.onestopgrowshop.co.uk/nutrients...-ice-250ml.html - malo by sa jednať o prípravok ktorý umožňuje fungovanie rastlinám aj za vyšších teplôt ako je ideál. Otázkou ostáva či dokáže ochrániť aj korene pred hnitím- možno v buducnosti odskúšam.


Videl som, že si sa pýtal na Biobizz- to tam rozhodne nelej, z ich produktovej rady je do Hydra vhodný myslím len Bioheaven a samotný nemá nejaký zmysel. Celkovo tie hnojky sú bio, čiže sa po zmiešaní do roztoku pokazia podstatne skor.

Čo sa týka genetiky- toto je najdôležitejšia časť tak to nepodceň. Najhoršie čo sa týka rezov- nie vždy nájdeš strain o ktorý máš záujem.
stredocech
Kubov: Díky za rady:-)

Takže s BioBizzem se rozloučim toto kolo a volba padla na AH hydroponnic

Rotlinky které asi budou v systému budou asi Powerplanti. Sice asi riskuju ze mi to poroste jak kouzelná fazole ale mám ji momentálně v hlíně a vypadá krásně a myslím že stavbou je vhodná na amazon víc třebas než mazar kterej se větvý jak blázen.
kubok
Dávam do pozornosti Powerfeeding (all in one) hnojivo od Green House Seeds- toto kolo ho testujem na amazone. Jeden prášok - nasypeš, zmeriaš a naleješ do nádrže. Jednoduché ako facka :)
stredocech
Jako že už žadných milion flašek a všechno v jednom prášku?
Zkusím nekde o tom počíst každopadně tvoje zkušenosti nebo poznatky o tom?
kubok
Jeden prášok. Testujem to. Uvidíme. V každom prípade je to pohodlné.
kcb
Prevazna vetsina opravdu peknych pestu v Amazonu je na bazi Metropu, skvele drzi PH a navic je kupodivu cenove vyhodne, vzhledem ke koncentraci. A je to taky jen jedna flaska na kazdy cyklus, samo ze bez dalsich aditiv.
Samulele
Zdar,otázočka do fóra:
Ako ste na tom s tryskami? Po jednom kole sa tie originály evidentne točia pomalšie. Bojím sa že to zastane celkom.. Kde ich kupujete prípadne nejaká náhrada? Díky vode zdar!
kcb
Jedna vyjde +- na 80,- ale zaklad je cistit, cistit, cistit. A to i v prubehu pestu.
Nebo si muzes dokoupit cele rozvody a soucasti jsou 4 trysky, to vyjde na asi 800.
Dej si do vyhledavace tryska amazon, odkazu vyjede dost )
stredocech
KCB: čistit během pěstu? jako mechanicky třeba starým kartáčkem na zuby nebo myslíš nějakým přípravden do roztoku. Měl jsem za to že kolo vydrží a po kole vyměním .4x80kč v klidu:-)
ještě jeden poznatek jsem někde četl že se zacpávají od vodního kamene a že je prý dobré je na par sekund možná minutu vypnout jednou denně a ten stupní tlak je zase protáhne...zkušenost?
kcb
Prave ze kdyz to casto vypinas a zapinas tak to dela nejvetsi bordel. Ja mam +- 20 trysek navic a kdyz se mi neco nezda tak ji hned vymenim za bezproblemovou. Starou vycistim kyselinou citronovou a paratkem, nejvic se ale zasira u trysky ten otocny rozstrikovac, myslim ten prolis, nebo drazka jak chcete.
Vodni kamen se usazuje az kdyz se to pouziva mnohem dele, samo ze zalezi na vode. Jak na tom jsi s vodnim kamenem zjistis po kole kdyz rozeberes cerpadlo, me osobne se zadrelo cca po 3-4 pestech kdy jsem mu nevenoval pozornost, ted uz po pestu cerpadla cistim pravidelne ) To zadrene jsem uz nikdy nezpovoznil k me spokojenosti i kdyz jsem ho dukladne procistil ( rozebrane bylo tyden v Calgonove lazni) zadny kamen tam uz neni videt ale stejne se neplanovite zastavuje, takze ho mam jako opravdu posledni zachranu,,kdyby uz nebylo zbyti.
stredocech
paráda. díky za názor. mám tak 10 dní do spuštění. osazenstvo bude zajímavý tak uvidíme.
stredocech
Ještě dotaz. Bylo by k něčemu dobrý dát další čerpadlo- vzduchové do patra ke kořenům a tlačit jim tam čerstvý vzduch nebo zbytečnost. přemýšlel jsem šoupnout jeden dlouhý vzduchovací kámen do nadrže s hnojkama na míchání roztoku a jeden ke kořenům...
Samulele
V tanku miešam klasickým akvaristickým čerpadielkom s privzdušnením. A myslím že to nieje na škodu. Vedľa kde nemiešam sa tvorí trochu peny, a trošku menej pijú ale to nemusí mať nič spoločné s privzdušnením.
Inak som rozlúskol záhadu ohrievania roztoku-jednak sa trošku prehrievalo čerpadielko na miešanie ale "problém" bol vo vadnom teplomeri..takže total facepalm, ale poučenie je jasné, pravidelne kontrolovať a kalibrovať pH, EC, Temp.- meráky..
A ku korenom by som nič nestrkal..majú sa bohovo :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma